Keresés

Részletes keresés

szerella Creative Commons License 2007.05.31 0 0 106

Sziasztok,

 

érdekelne, hogy ti melyik társasággal szereltettétek a klimát? Sajnos mi csak utólag jöttünk rá, hogy mennyire szükséges a dél-nyugati fekvés miatt, elviselhetetlen a meleg a csupa ablak mögött.

 

A Siva Team-mel próbálkozunk, hetek óta csak igérgetnek, de sajna nem történik semmi :(  A meleg meg csak fokozódik...

 

 

Köszönettel!

 

campa22 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 105
Én anno mikor vettem a lakást annyit tudtam hogy az a terület nem az Autoker -é, kitudja mi lesz ott. Eddig még jó.

A haszonelvű a beépítés elkerülhetetlen a kerületben, ez az önkormányzat sara, a beruházó érdeke a profit, a városkép utána van. A kerületben az új építésű lakások a belső kertet leszámítva szinte semmi zöld területet nem hagynak, egyből a járdára épülnek, szerintem ez rontja csak igazán a városképet. A Marina még viszonylag ízléses környezet.

merQree, a külföldiek javarészt befektetésnek vették mert könnyen eladható, alig van itt külföldi rendszámú autó SZVSZ.
Előzmény: gidi (95)
Vipera0403 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 104
"Trans Aquincum (Contra Aquincum)

kisebb római táborhely (castellum) a Duna bal partján, szemben Aquincummal (Obuda). A Notitiában (Occ. 33, 65) a Trans Acinco mellett contra Acinco név alatt is szerepel e megjegyzéssel (Occ. 33, 48): tra(n)s in barbarico. Idatius Fasti consulares szerint ugyanazon évben, t. i. 294-ben, castra facta in Sarmatia, contra Acinco et Bononia. A Notitia idejében (i. h.) a transaquincumi táborban tartozkodtak: egy cuneus equitum Stablesianorum, az auxilia vigilum s a praefectus legionis.

A pesti oldalon levő ún. n. Vizafogónál (Rákos torkolata), szemben az óbudai hajógyári szigettel, hol az aquincumi tábornak kellett állania, tényleg napfényre került 1848-ban s aztán másodszor 1877-ben egy négyszögü, belső három oldalán oszlopos tornáczczal ellátott épület, melynek mindegyik oldalát 41 öl hosszunak találták.

Tábornak mindenesetre kicsiny volt, de hogy katonai czélokra szolgált, azt az ott talált sokféle bélyeges tégla kétségtelenné teszi. Volt köztük tégla a legio IV Flavia (CIL III 10663 b) és a legio II adiutrix (CIL III 3750 x) bélyegeivel, aztán Frigeridus dux nevével (CIL III 10676b) s több, melyeken Quadriburgium (CIL III 3771 a. b. c. d) vagy Vincentia (CIL III 3773 a. b.) állott. E két utóbbi nevet a rómaiak a castellumok megjelölésére használták s azért más helyeken is találkozunk velök. Sőt kőfeliratok sem hiányoztak. A CIL III 3429 oltárfeliratot Dis reducibus patriis Svetrius Sabinus tartományi helytartó készítette, a CIL III 3501 felirat a legio II adiutrix egyik tisztjétől ered s Silvanus Silvester tiszteletére szól, míg a CIL III 3618 számu egy későkori sírfelirat. A CIL III 3429 felirat sokkal régebb Idatius datumánál, de kérdés, nem volt-e ezen oltár már építési anyagnak felhasználva. CIL III p. 456. Salamon, Budapest története, 1, 329–339."

Gondolom, ezt esztergálják most éppen a BTM-esek.
Előzmény: ndrew79s (101)
Vipera0403 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 103
Lony,

látszik, hogy nem érted, miről és miért írok, inkább hagyjuk. Szerencsére nekem nem kell a Marina Parton, vagy a Prestige Towersben laknom :-)

Azért pár szó: adva volt egy terület, amire olyan KSZT-t csinálhattak volna (ha már rehabilitáció), amilyet csak akarnak; erre ezt sikerült (a maximális haszonelvűség érvényesült, az élhetőbb környezet iránti vágy/igény kevéssé). A házak elhelyezése, épületkontúrja, beépítési vonala alapján ez a projekt akár Angyalföld, vagy a Józsefváros belsejében is lehetne (úgy helyeztek el szabadon álló tömböket, hogy zártsorúnak hat -> ez totál gáz); különbség csak a Duna-partban van.

"Az, hogy a Cserhalom utcából nem lehet látni a hegyet, nem sok embert zavarhat, hiszen nem túl zsúfolt rész."
- korrekt vélemény, igazi közösségi szellemre vall :-) Amúgy a Cserhalom utca túlsó oldalán is lesznek épületek...
Előzmény: lony (98)
merQree Creative Commons License 2007.05.30 0 0 102
a marina part es a prestige sem a magyaroknak keszult, ha megnezed a vasarlok nagyreszenek nemzetiseget...
Előzmény: ndrew79s (101)
ndrew79s Creative Commons License 2007.05.30 0 0 101
A Fadesa kezdi meg nemsokára a III. ütem mögött az építkezést, vagyis ha jól láttam, az épületek kitűzése már megvan, most épp gondolom a telek szélén talált, tán római kori romok feltárása folyik... ez sajna elég lassan szokott menni.

Egyébként külföldi honlapokon már árulja a fadesa a lakásokat, fura módon itthon nem reklámozzák.
Előzmény: lony (100)
lony Creative Commons License 2007.05.29 0 0 100
ezt nem tudom, miért írtad :-), de lesz még más különböző befektető is ezen a területen, ha jól tudom.
Előzmény: merQree (97)
lony Creative Commons License 2007.05.29 0 0 99

Igazad van, mivel tudom, hogy oda is építenek valamikor, besoroltam a többi közé, de arról tényleg nem láttam még tervet. Az elég durva, hogy nem vallották be, mi lesz ott, főleg, ha az árba is beépítették, hogy nincs előtte semmi.

 

Az a rész nekünk kevésbé van szemelőtt, de a mi környékünk már zsúfoltra volt tervezve 2004-ben is.

Előzmény: gidi (95)
lony Creative Commons License 2007.05.29 0 0 98

Ha így nézzük, akkor felhőkarcolókkal zsúfolt nagyvárosok is lakótelep jellegűek :-).

Nálunk a lakótelep szóhoz azért erősen kapcsolódik az a pejoratív értelem, ami miatt Te is ezzel a szóval illetted a Marinát, és szerintem abban az értelemben nem lakótelep.

 

De pl. A Dunapart közelébe épült a Riverside, A Riverloft, ezek elé be fognak építeni valamilyen új lakóparkot. Dunaparti még a Duna-Pest Rezidenciák, ha jól tudom, és biztosan van még más is. Ezek mind rontják a kilátást. Az, hogy a Cserhalom utcából nem lehet látni a hegyet, nem sok embert zavarhat, hiszen nem túl zsúfolt rész. Mellesleg minden új épület rontja valakinek valamilyen kilátását, így mindig akad mindenhol valaki, akinek nem tetszik az egész.

 

Ez van, minden értékes és kevésbé értékes telket beépítenek, amit lehet, mert valahol lakni kell :-)

Előzmény: Vipera0403 (96)
merQree Creative Commons License 2007.05.29 0 0 97
a prestige es a marina ket kulonbozo befekteto munkaja.
a prestige is erdekesen alakult az ev elejen. sok baleset, adossagok...
de a marina is hitelbol keszul...
Előzmény: Vipera0403 (96)
Vipera0403 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 96
Lony,

akkor gondold azt, hogy lakótelepnek csak egy házgyári terméket lehet nevezni. Szerintem ez nem technológiai, hanem architekturális kategória (épületkontúr, elhelyezés stb.). A Duna-partra ilyen mérvű beépítést megengedni nevetséges (a Cserhalom utca felől nézve mintha nem is létezne a Budai-hegység stb.), főként akkor, ha ezt 0. szinttől felfelé lakásoknak szánták. Mindegy, amíg ... van, addig veréb is lesz, és hogy ennek a ...-nak Marina Part vagy Prestige Towers a neve, lényegtelen :-)
Előzmény: lony (92)
gidi Creative Commons License 2007.05.29 0 0 95
Még egyik látványtervben sem jelent meg az I/II/III ütem közötti ház!

Sőt, amikor megvettem a lakást az eladó csajszi azt mondta, hogy park lesz!!!

(ez még 2003-ban volt)

Előzmény: lony (92)
gidi Creative Commons License 2007.05.29 0 0 94
Sajnos átmenetileg tiltva lesz a parkolás.

Én úgy tudom, hogy folyamatban van a közterületté alakulás, csak az önkormányzat még nem vette át a területet. Ezt a közös képviselő mondta...

Bár vicces volt, hogy Hétfőn volt a közgyűlés, szóba jött a parkolás, annyit mondott a közös képviselő, hogy nem lehet a szabálytalanul parkolókkal (akik az út közepén teszik le az autót) mit tenni mert közterület, majd Pénteken (ugyanazon a héten) kikerültek a tiltó táblák...

Vagyis vagy nem volt képben a jó ember vagy átverte az egész közgyülést!

Ja és az utca világítást elvileg a ház fizeti mert az utca még nem közterület (ez fél órával később hangzott el)

No comment...
Előzmény: Attis_78 (88)
gidi Creative Commons License 2007.05.29 0 0 93
Van minden csak nem az igazi...

A konditerem elég szegényes (pl. a fekvenyomó padhoz nincs rúd)
A szauna elmegy (kicsit koszos)
A jakuzziba ne engedd be a barátnődet, mert nagyon koszos!!!!

tervezzük egy egyesület felállítását és valamennyi tagdíjért engednénk csak a használatot és akkor lehetne fejleszteni a termet.
Előzmény: campa22 (84)
lony Creative Commons License 2007.05.29 0 0 92

A lakótelep a régi panelházas, koszos és rozoga épületeket jeleni, a Marina pedig egy lakópark. Azért nem vonnék párhuzamot a kettő között csupán az alapján, hogy sok emeletes ház van egymás mellett.

 

Nézd meg pl. a Békásmegyeri lakótelepet, hát az tényleg nyomasztó, ez nem. egy dolog zavaró, a folyamatos építkezés, de annak is vége lesz egyszer.

Aki ide költözik, nem kertes házban akar élni, és ismeri a látványtervek alapján, mennyi és milyen építkezés várható a környéken. Emellett, ha megnézed a többi lakóparot, sehol nem az a jellemző, hogy nagy terek vannak a házak között, maximum kevesebb az emelet. Sok helyen ráadásul egy régi épület néz szembe, és ősfa lóg be az ablakon, így ez a kilátás, mert nem lehet kivágni.

Aki nagy teret akar, az megveszi a közvetlenül a Dunára néző lakásokat :-)

 

hogy nem lett volna szabad engedélyt adni... azért vedd számításba, mi volt itt régen, és mi van + lesz. nem hinném, hogy hiba lenne egy ilyen területfejlesztés, és még messziről is tök jól néz ki a park.

Előzmény: Vipera0403 (85)
lony Creative Commons License 2007.05.29 0 0 91

ok, akkor félreértettem valamit a beállók miatt :-)

Közben a kis rozsdás járgányt elvitték tegnap, de a kamion még marad úgy látszik :-)

Előzmény: campa22 (84)
lony Creative Commons License 2007.05.29 0 0 90

nem egyértelmű, ahogy írtam, az alu-val kezdődő cégnév a drága redőnyöshöz tartozik :-)

lony Creative Commons License 2007.05.29 0 0 89

minden működik, és mérik a fogyasztott mennyiséget, csak a számla érkezik elég későn és egyben. még a fűtésre is, pedig az nem szolgáltatófüggő.

 

redőny: a közösképviselő meg tudja mondani, hogy milyen szín kell, mert az a ház külsejének megterveuésével már el lett döntve.

 

egyébként minket is megkeresett egy redőnyös, aki úgy lépett fel, mint Marinás társcég, akinek van befolyása az építkezésre. horror árat adott és van egy listája, ki hol lakik, mobilszámokkal!!!!!! na ez az ember nem Marinás, és semmi köze semmihez, csak előadja magát. mi nem vele készíttettünk redőnyt, mert találtunk közel feleannyiért is kivitelezőt. alu-val kezdődik a cégneve.

Előzmény: ndrew79s (82)
Attis_78 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 88

A parkolás tiltása engem is meglepett utána is kérdeztem egy kicsit.

Szóval az egész marina területe jelenleg építési terület, szóval a beruházó (Autóker) azt tesz vele amit "akar", bárhova kihelyezhet tiltó táblákat. Az építkezés befejeztével két eset lehetséges:

1.) Az utcák közterületté minősülnek át és ekkor csak a közterületesek tehetnek ki táblákat a hivatkozó szabályozás betartásával.

2.) Magánterületté minősül ez esetben viszont szerintem a közgyűlésen a lakók dönthetnek többek között a parkolásról is.

Igy is úgy is de azt biztos hogy most egy pár évig marad a parkolás tiltása... :(

 

 

 

Előzmény: lony (79)
merQree Creative Commons License 2007.05.29 0 0 87
abbol a sok penzbol, amibe a redony kerul, abbol bizony vissza kell fizetni a megrendelonek, mert igy jarja.
a korrupcio el es virul...
Előzmény: gidi (83)
ndrew79s Creative Commons License 2007.05.29 0 0 86
Ez ma a trend. Central Park. Városligeti apartmanház+IstvánPark komplexum.

Egyébként ennek tükrében én viccesnek tartom a 4. ütem dunapartra néző lakásainak az árait... mert ugye ez azért mégiscsak egy lakótelep, nem kellene kertesház árban mérni.

A sportkomplexumról van valami hír? Mikor kezdik építeni? Eddig arrafele nem sok mozgás volt...
Előzmény: Vipera0403 (85)
Vipera0403 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 85
Távolról (de közelről is) az egész Marina-part úgy néz ki, mint egy lakótelep. Sőt, még egy lakótelepen sincsenek ilyen közel egymáshoz az egyes tömbök; baromira nyomasztó ez így. Nem lett volna szabad erre építési engedélyt adnia a helyi önkormányzatnak, de gondolom, a fejlesztőnek megfelelő érvei voltak... $
campa22 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 84
lony,

A kamion vicces, néztem én is nagyot mikor megláttam, hát lehet van aki már terepjáróban se érzi magát biztonságban.. :)

A beálló nekem a kültéri placc (pl a játszótérnél), a garázs pedig a mély/teremgarázs. Ha a II. ütem alatt járkálsz, akkor gyanítom az a mélygarázs ami 20e/db, szóval félreértettél.


gidi,

Én is első ütemes vagyok, de csak pár napja költöztem, mi itt az ábra a közös helyiségekkel? Anno hallottam hogy lesz jakuzzi, szauna a ház alatt, lett végül?


A park beépítése nagy szívfájdalmam, tudjátok mikor kezdik? Ha úgy ráépítik az útra mint a III. ütemet akkor elég lakótelepi feeling lesz itt az I-II-III. ütem találkozásánál. :(
gidi Creative Commons License 2007.05.28 0 0 83
Az albetétesítésnek nincs köze a fűtés, víz és a többi számláidhoz mivel te szerződsz, mint tulajdonos és van mérő órád mindre. A baj a közös képviselővel lehet, illetve a vízművekkel és egyéb szolgáltatók lassúságával.

A redőnynél nálunk volt egy kijelölt cég aki mindenkit megkeresett és ajánlatot adod. (valami eszméletlen drágán persze…)
Előzmény: ndrew79s (82)
ndrew79s Creative Commons License 2007.05.28 0 0 82
Üdv!


Amíg nincs albetétesítés, addig akadoznak a dolgok, ha jól értem? Ez gáz, de pl. a fűtést és a klímát a házak maguk intézik saját hőközponttal, annak ettől függetlenül kellene mennie.
S mégegy: amíg nincs közgyűlés, pl. a redőnyt sem lehet megcsináltatni? A szín hogy dől el?


Üdv! ndrew
Előzmény: gidi (80)
gidi Creative Commons License 2007.05.28 0 0 81
Remélem lesz utólag valami.

Szerintem sem kerülne semmibe a 45 fokos parkolók kialakítása, több autó tud parkolni és könnyebb is ki-be állni.

A baj csak az, hogy most akarnék venni parkolót de csak a II/III ütem alatt tudnék, ami azért nem az igazi.
Előzmény: lony (79)
gidi Creative Commons License 2007.05.28 0 0 80
Az I. ütemben lakom és a beköltözésünk után 15 hónapot kellett várni a közgyűlésre.

Víz számlát és villanyt még nem kaptunk, majd megjön egybe…

Közgyűlést egyébként bármikor össze tudtok hívni, mert már volt egy nektek is, csak azt még a tulajdonos hívta össze egyszemélyben magának, ahol már megválasztotta a közös képviselőt meg a többit. (nálunk legalábbis így volt, de ez bevett szokás)


Előzmény: lony (78)
lony Creative Commons License 2007.05.28 0 0 79

szerintem utólag tudnak majd kialakítani parkolókat a házak mellett, mert a III. ütemnek is készítettek. én főleg azt nem értem, miért úgy csinálták meg az utcai parkolókat, hogy párhuzamosak a járdával. Pl. ha merőleges lenne rá, vagy legalább 45 fokos, akkor csak kicsit kellene szélesebbre csinálni, és sokkal több autó elférne.

 

de hát ugye itt jön az, hogy vegyen az ember beállót a teremgarázsban. Mondjuk más helyen ennyit sem foglalkoznak a parkolás kérdésével, ráadásul kötelező garázst/beállót venni. Így ebből a szempontból nem tartom inkorrektnek a Marinát.

Előzmény: gidi (76)
lony Creative Commons License 2007.05.28 0 0 78

szia, Te melyik ütemben laksz? én még nem hallottam közgyűlésről, pedig lassan fél éve itt lakunk. még az első fűtés és villany számlánk is csak most érkezett meg május végén, a víz szla. pedig még sehol nincs. (II. ütem)

 

hát a sorompónak akkor egy előnye lehet, a pszichikai visszatartó erő, a látszat, hogy ide nem jöhetnek be :-)

Előzmény: gidi (77)
gidi Creative Commons License 2007.05.27 0 0 77
Voltam közgyűlésen a múlt héten:

A sorompónál bárkit be kell (törvény szabályozza!!!) engedni, mert az utca és a Duna part közterület!

A sorompó üzemeltetési költségeit (az állandó két őr, a műszaki fenntartás) a három ütem lakói 1/3-1/3 arányban fizetik a közös költségből.

Hogy fölösleges lenne? Miért nem szép? :) (vagy nem azért van ott?)

Előzmény: lony (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!