Keresés

Részletes keresés

emily48 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 6005

Egyébként félek, hogy lassan bajom lesz ettől. Régebben volt olyan nap, hogy egy egész doboz kézfertőtlenítőt elhasználtam, nem a kicsi 100 ml-est hanem  a fél literes változatot. A fertőtlenítővel való zuhanyzás után még befújtam magam,a hajam és a ruhámat a fújós változattal is. Szerencsére ma már nem ilyen rossz a helyzet,csak a kezemen lévő "kosz" zavar. Múltkor észrevettem , hogy a lábamon kékés foltok vannak remélem el fognak múlni, így hogy lassan egy hónapja "rendesen" zuhanyzok.

emily48 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 6004

 

Kedved VPP! Jó volt olvasni amit írtál, nem azért mert örülök hogy te is szenvedsz, hanem végre valaki tényleg meg tud érteni, át tudja érezni mit élek át nap mint nap. Nekem a kézmosás nem mindig elég, le is  fertőtlenítem a kezem utána .

Neked mióta tart ez az állapot? Vége lesz valamikor?

 

Előzmény: VPP. (6003)
VPP. Creative Commons License 2016.01.25 0 0 6003

Szia!

 

Én is sokat mosok kezet, ez is a része kényszernek, amikor rosszabbul vagyok és más gondolatok is kínoznak,

akkor a kézmosásos hülyeség is romlik, csak akkor veszem észre amikor már kiszáradt a bőröm,

ilyenkor odafigyeléssel le tudom csökkenteni a mosakodást pl. ha nem annyira "koszos " dolgot fogok meg,

akkor csak vízzel mosom meg  és figyelek,hogy csak a tenyeremet mossam, mert az jobban bírja.

Ez persze csak részmegoldás, az lenne a jó,ha a szorongást le tudnánk csökkenteni, mert akkor a kézmosási kényszer is csökken és minden más is.

 

Ma elég szar napom volt, a munkába minden kis jelentőségű dolog is idegesített + jött az érzés,hogy megőrülök,

a szokásoshoz képest szarabb napom volt.

 

Én a gyógyszerben hiszek, lehet,hogy ez gáz, de gyógyszert szedni könnyebb és használ is részben, van aki tök jól

is lesz tőle, de valamennyit biztos segít.

 

Másképp nem tudom "lenyomni" a szorongást. Nyugtatót is szedek, de csak keveset, mert az rizikósabb, mint az antidepresszáns, persze az antidepi miatt is félek,hogy hosszú távon mennyire károsítja a szervezetem,

de szerintem még mindig jobb az életkilátásom, ha gyógyszert szedek,mintha folyamatosan stresszezlek a betegség miatt.

 

Ez persze csak egy vélemény, nem mondom ,hogy mindenki szedjen gyógyszert, ha le tudjátok győzni a kényszereket

magatoktól az a legjobb, de nekem nem megy, hiába tudom,hogy ez betegség , ez még önmagában kevés.

 

Most ez a megőrüléstől való félelem jobban előjött az utóbbi pár hónapban, nagyon szar, félelmetes.

 

 

Előzmény: emily48 (6002)
emily48 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 6002

Kedves boxerkutya! Olvastam a korábbi hozzászólásokat , de nem tudom pontosan milyen megoldásokra gondolsz . Felkerestem egy szakembert, még csak 2 alkalommal voltam nála, remélem tud majd segíteni. 

Előzmény: boxerkutya (6000)
emily48 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 6001

Tudom , hogy nincs értelme annak amit csinálok, de nem tudok leállni vele. Sajnos már sebes a kezem a sok kézmosás miatt.

Előzmény: ZSUindex (5999)
boxerkutya Creative Commons License 2016.01.25 0 0 6000

Olvass vissza egy kicsit, több lehetőség is van ,neked kell eldönteni melyik megoldást választod ! Nekem a lányom ugyanezzel a problémával küszködik, de nem oldódott még meg a baja, mert nem működik együtt az orvossal, aki kezelné. Ránk se hallgat.

Előzmény: emily81 (5998)
ZSUindex Creative Commons License 2016.01.24 0 0 5999

Szia Emily,

 

amikor hasonló helyzetben voltam, számomra az lett volna a legjobb, ha felhívják a figyelmem

arra, a sok kézmosás, főleg fertőtlenítővel felsértheti a bőröm, és akkor jobban ki leszek téve a

fertőzéseknek és mindenféle kosznak. Jobb az a kosz a kezemen, mint ami egy sérült, kiszáradt

bőrön keresztül a szervezetembe jut. És gondolj arra is, hogy az ilyen -olyan kosz erősítheti az immunrendszeredet, ha esetleg lenyeled. A kosz a barátod ! Zs.

Előzmény: emily81 (5998)
emily81 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 5998

Sziasztok!

Kényszerbetegséggel küzdök lassan fél éve. Tisztaságmániás vagyok, azaz kezet kell mosnom vagy fertőtlenítővel megtörölni szinte minden után amit megfogok. Nagyon nehéz így élni, folytonos rettegésben, hogy koszos leszek.

Nem bírok így élni, kérem segítsen valaki.

boxerkutya Creative Commons License 2016.01.22 0 0 5997

Ez az idegrendszert támadja elsősorban ,az meg az egész testünket átszövi. Az  ingerek meg az agyból és a gerincből indulnak  ki. Bármilyen furcsa megmagyarázhatatlan fájdalom, érzéskiesés, vagy felerősödés, mozgatóidegek nem, vagy túlműködése, érzékszervek nem megfelelő működése, központi idegrendszert érintő bármilyen zavar esetén gondolni kell a lyme-ra. Mindenkinél más tünet jön elő, ezért nem ismeri fel az orvosok 99%-a a betegséget. 3-4 specialista foglalkozik csak ezzel a betegséggel, mert az infektológusok ,ideggyógyászok nagy része nem ismeri el a krónikus lyme létezését. 

Előzmény: gombóc63 (5996)
gombóc63 Creative Commons License 2016.01.22 0 0 5996

Valamelyik nap mutattak egy nőt a Fókuszban, paralizises lett a lyme kórtól. Eddig csak mozgásszervi rendellenességekről hallottam a lyme kór okozta idegrendszeri hatás miatt.

Előzmény: boxerkutya (5995)
boxerkutya Creative Commons License 2016.01.21 0 0 5995

Később jelentkezhetnek még más idegrendszeri tünetek is. Ezek  a tünetek minden embernél másképp, más időpontban jönnek elő. Nincs rá bizonyíték ,de nagy rá az esély, hogy a lyme áll sok más ismeretlen eredetű idegrendszeri betegség mögött is. A legjobb bizonyíték a lyme -ra ,ha antibiotikum hatására javulás mutatkozik a betegnél.

Előzmény: VPP. (5994)
VPP. Creative Commons License 2016.01.21 0 0 5994

Nekem a videóból az jön le,hogy pszichés tüneteket is okozhat a lyme kór, de remegéssel stb tünetekkel együtt,

szóval, ha valakinek "csak" pszichés tünetei vannak az nem lehet a lyme kór miatt............szerintem.

boxerkutya Creative Commons License 2016.01.16 0 0 5993

6-8 hetes antibiotikum kúrákkal lehet féken tartani a kórokozót. Teljes kiirtása a mai antibiotikumokkal nem lehetséges, mert a sejtekben megbújó baktériumokat nem mindig éri utol a gyógyszer. Van akinek 1-2 kúra a tünetmentességhez, de olyan is ,akit évekig kell kezelni,szinte folyamatosan. Egy próbát megér mindenkinek, akik bevállalják, legalább a 2-3 antibiotikum kúrát. Ezekkel a kúrákkal az okot próbáljuk megszüntetni,nem csak a tüneteket csökkentjük. 

Előzmény: gombóc63 (5991)
happysmile Creative Commons License 2016.01.16 0 0 5992

Sajnos ez nem egyszerű folyamat, hosszú idő alatt gyógyul. Alternatív szer lehet a macskakarom kapszula.
Fokhagymakapszula az erősíti az immunrendszert, és a kórokozók nem szeretik ha erős az immunrendszer, nekem pl. ettől kisebb izomrángásaim lettek. Az epsom sós víz méregtelenít, és ez is előhozhatja akár a tüneteket is.  A forró fürdő / szauna is segíthet, hiszen a meleg hatására pusztulnak a kórokozók. Egy kis érdekességként : nekem pl. ha bármilyen antibiotikumos kezelésben volt részem régebben akár megfázásra is, szinte mindig előhozta a kényszergondolataimat.
Sajnos sokmindent nem tudok ajánlani, mert még az orvosok is sötétben tapogatóznak, hogy mi az ami előhozhatja a lyme tüneteit és igazán meggyógyítana.

Előzmény: hed7kandi (5990)
gombóc63 Creative Commons License 2016.01.16 0 0 5991

Nem tudom, fogalmam sincs, hogy mi okozza a kényszerbetegséget, de nekem valahogy hihetetlen, hogy a lyme kór. Ettől függetlenül lehetséges, ez csak az én laikus véleményem. Az is lehet, hogy egyeseknél a lyme, másoknál a genetika vagy egyéb pszichiátriai probléma okozza. Az nem kétséges, hogy idegrendszeri tüneteket, bajokat okoz. Vagyok már olyan öreg, hogy emlékszem Monspart Sarolta esetére, talán ő volt az első aki nyilvánosságot kapott e betegség ürügyén. Nála mozgásszervi bajokat okozott.

 

hed7kandi Creative Commons License 2016.01.16 0 0 5990

Érdekes, amit írtál, elgondolkodtat engem is. Mit javasolnál, milyen természetes dolgokat, kivonatokat ajánlanál lyme-kór ellen, ha egyáltalán létezik ilyen? Tennék egy próbát és kipróbálnám magamon, hátha segít...

Előzmény: happysmile (5989)
happysmile Creative Commons License 2016.01.15 0 0 5989

Félreértés ne essék!
Én csak segítés céljából írtam ki, hogy hátha valaki elgondolkozik rajta, mert ez is egy alternatíva.
Engem is értek lelki traumák, és rengeteg rossz dolog, de ennek ellenére mindig kutattam, hogy mi lehet a háttérben, mert nem akartam elhinni hogy ekkora gyűlölet kell éljen bennem. Szeret a családom, én is szeretem őket. Éppen ezért nem értettem ezt az óriási gyűlöletet ami bennem él, és a kényszergondolataimat, hogy miért motivál arra az agyam hogy bántsam őket. Voltak furcsa dolgaim, már egészen kicsiként kényszeresen megjegyeztem az autók rendszámait, amit a mai napig kenek-vágok, szinte a faluban lévő összes autóét. Ez alapján mindig beazonosítottam ki-ki. Na de ez csak egy érdekesség. Sosem bírtam elviselni a változásokat, utáltam ha a tárgyakat áthelyezzük a szoba egyik részéről a másikra. Bőgtem, mert megviselt az, hogy a 15 éves bútoromat lecseréltük egy újabbra, mert nem bírtam elviselni a változást. Ragaszkodó típus vagyok, nehezen válok meg dolgoktól. Bár mára már jobb, könnyedén kidobok dolgokat, de sok minden megmaradt. Az biztos, hogy lelki állapotom is rátett arra, hogy kialakuljanak a kényszergondolataim, de megmagyarázhatatlan magatartászavaraim is lettek már kiskoromban, egyszer csak elkezdtem utálni mindent, és mindenkit,  és ezért alakult ki a kényszeresség, szerintem. Ugye utólag már okos az ember, de valószínűleg a magatartászavarok, és az utálok dolgok hozták magával a kényszergondolatokat, és ezt is a lyme generálta. Ez van. Én senkire nem akarok semmit ráerőszakolni, csak örülök hogy meglett a megoldás. Nálam már 5 éves koromban is volt kullancs, aztán az évek során is volt egy pár, de foltot sosem hagyott maga után. 15 évig szenvedtem/ szenvedek kényszerbetegségben, időnként jelentkező brutális kényszergondolatok kínoznak, de nem mertem vele orvoshoz fordulni, nem is fogok most már. 20 évet éltem le így, és köszönöm, elég volt. Soha nem fájt semmim, nem volt semmi gondom, még orvost sem láttam. Egyszer csak  egy reggelre arra ébredtem hogy nem látok rendesen, nem mozognak az ujjaim és alig bírok járni. Jött a semmiből, mondanom sem kell mennyire megviselt a dolog. Végül immunológiai betegséget állapítottak meg rá, de nyomoztam tovább és rájöttünk, hogy ez bizony lyme. Végig azt hittem azért lettem beteg, mert ilyen gondolataim vannak, bántok másokat és emiatt büntetem magamat és ezért lettem autoimmun beteg! Biztos voltam benne, hogy ez a lelki háttere, besokalltam. Fordultam végül kineziológushoz is. NEM! Ezt a lyme csinálta, sajnos. Azért írtam ezt le, mert ez a kórokozó képes megbújni az emberben huszon évekig úgy, hogy semmit nem csinál a világon, max pszichés tünetekkel jár.
A mai napig nehezen hiszem el, hogy ez a valóság, itt vagyok, és tényleg nem az én hibám ez az egész kényszerbetegség, és semmi amit eddig csináltam. Ez az utolsó szemét lyme kórokozó irányított. Rengeteg betegség a lyme számlájára írható, és sajnos már a szúnyogok, bögöly és egyéb állatok is terjeszhetik, nem csak a kullancs. :(
Köszi, hogy végigolvastatok.

VPP. Creative Commons License 2016.01.15 0 0 5988

Igen, én is valahogy így gondolom. Több dolog is okozhat kényszerbetegséget.

Szerintem a leggyakoribb a genetikai hajlam traumatikus körülményekkel,

de lehet,hogy  örökölni is lehet, akkor is kijön ha egyébként minden OK a családban.

 

A lyme kór megtámadja az idegrendszert szóval az is okozhat OCD-t.

 

Aztán vannak mérgek pl higany , ami hasonló tüneteket okoz, mert lerakódik az agyban és károsítja az idegek működését.

 

Alkohol, drog.

 

Pl. az extazy állítólag " ad a kényszereknek " ,  én még hálégnek nem próbáltam, nem is tervezem.

 

Ha egy egészséges ember drogozik az is megbetegedhet mentálisan.

 

A lyme kór nyílván egy nagyon szar betegség, de ott legalább van mire alapozni a terápiát.

 

Én most visszatértem a magasabb gyógyszeradaghoz ma nyugodtabb napom volt, de mindig van vm. érzés,hogy

valami nem jó és mindig megmarad ez a lezáratlanság érzés, ez a nyugtalanság.

Előzmény: Törölt nick (5986)
boxerkutya Creative Commons License 2016.01.15 0 0 5987

Köze lehet hozzá közvetetten a lelki traumának, még pedig úgy ,hogy akár lelki, akár testi trauma hatására gyengül az immunrendszer, ami eddig évekig féken tudta tartani a kórokozókat. A védekezési rendszer gyengülése hatására az eddig féken tartott baktérium aktiválódik és jönnek a tünetek. A lyme nál sokszor van olyan ,hogy valaki gyerekkorában fertőződik meg és csak 20-30 év múlva jönnek elő a tünetek. Olvassatok utána ,bármilyen idegrendszeri tünetet okozhatnak ezek a dögök.

Előzmény: Törölt nick (5986)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.15 0 0 5986

Sziasztok!

Én úgy gondolom, hogy nem szerencsés kerek perec kijelenteni, hogy a Lyme-kór okozza  a kényszertüneteket, mivel a dolog ennél jóval összetettebb. Elképzelhető, hogy van olyan eset, akinél ez a kiváltó ok, bizonyos szempontból talán ő a "szerencsésebb". Viszont azért döntő többségében igenis visszavezethető korábbi lelki traumákra, az élet nehezen feldolgozható nehézségeire és elszenvedett veszteségekre, lelki sérülésekre, a szervezet neurotranszmissziós zavaraira, stb...! Alapvetően egy szorongásos kórkép, ami a neurózisok egyik legsúlyosabb formája, személy szerint én nehezebben élem meg a depressziómnál is.

Minden mindennel összefügg és nem hiszem, hogy bármelyikünk esetében is könnyű lenne kideríteni a probléma pontos okát, sajnos nem vagyunk könnyű helyzetben. A megoldás pedig tényleg nem egyszerű dolog. Küzdünk, bízunk és remélünk, csak azok a fránya hullámvölgyek ne lennének.

P.

boxerkutya Creative Commons License 2016.01.15 0 0 5985

Hidd el, hogy ez nem családi problémából ered , hanem egy nehezen kiirtható baktérium csinálja és ráadásul  nem értenek hozzá az orvosok. Ez a legnagyobb baj. 4-5 orvos van az országban aki ezzel foglalkozik. 

Előzmény: VPP. (5983)
happysmile Creative Commons License 2016.01.14 0 0 5984

Legtöbb esetben nem jelentkezik a lyme folt, nekem sem volt soha. Az idegrendszeri tüneteket is okozó lyme-nál meg általában nem is jelentkezik. elég sok beteggel beszélgettem már, akiknek pozitív és nem volt foltjuk.
Nekem elég érdekes gyerekkorom volt, mindig azt hittem amiatt van, meg a stressz vagy egyéb okok. Kutattam, lelki okokat feltártam, de rájöttem hogy nagyon nem ez a megoldás. Pedig már kineziológushoz is fordultam kínomban :D

Előzmény: VPP. (5983)
VPP. Creative Commons License 2016.01.14 0 0 5983

Sziasztok.

Én elvileg nem lehetek lyme kóros, mert semmilyen piros folt nem volt rajtam soha.

 

Gyerekkorom óta kényszeres vagyok, mindig " fura gyerek" voltam.

Bűntudat , rágódás, agyalás, ok nélküli idegesség, erős félelem.

Nem annyira látványos nálam a kényszer ,mert gondolati szinten zajlik inkább.

 

Sok feszültség volt a családban gyerekkoromban, lehet,hogy ez okozza a betegséget,

vagy legalábbis ez a kiváltó ok, anyám mindig veszekedett, fenyegetett engem is,hogy megöl.

 

Hosszú ideje szenvedek már ezektől a tünetektől, de már nem hiszem,hogy rájövök az okára.

A gyógyulásban sem hiszek, csak a javulásban. Egyik napról vergődök át a máik napba , néha

elviselhetetlen.

happysmile Creative Commons License 2016.01.14 0 0 5982

Köszi!
Igen, én is a vírusra gyanakszom inkább, mint herx reakció. Sokan betegek mostanában a környezetemben is ugyanúgy orrfolyás és torokfájás. Szóval tuti, hogy az.
Ennek örülök, én is szedem a ceroximot.  :)

Előzmény: boxerkutya (5981)
boxerkutya Creative Commons License 2016.01.14 -1 0 5981

Nekem a pánikos, pszichés tünetekre a ceroxim volt a legjobb . Van hogy kombinálva adják, illetve váltogatni is ajánlott a kúrákat. A torokfájásod valószínű vírusos ,az elmúlik magától.

Előzmény: happysmile (5979)
happysmile Creative Commons License 2016.01.13 0 0 5980

Hát, semmi sem kizárt.
Simán eltudom képzelni, nekem nagyon gyakori volt a torokgyulladás, és most hogy belevágtam a lyme elleni antibiotikum kúrába, pár nap után egyszer csak borzalmas torokfájásom lett a semmiből és az orrom is folyik. Érdekes..

Előzmény: VPP. (5974)
happysmile Creative Commons License 2016.01.13 0 0 5979

Te miket kaptál, milyen gyógyszereket?

Én most ab kúrázom, bízom benne hogy segít a pszichés problémáimon is majd.
Neked azok elmúltak a kúrától?

Előzmény: boxerkutya (5975)
boxerkutya Creative Commons License 2016.01.13 0 0 5978

Mivel nem mindig jelzi biztosan a véreredmény a fertőzést, ajánlom specialista segítségét is vedd igénybe. Nem a tesztek rosszak ,hanem a szervezet ellenanyag termelése nem egyenletes . A vérvizsgálat pedig ezt nézi ,nem közvetlenül a baktériumot mutatja ki. Dr Lakos Andrást,  viszont kerüld nagy ívben !

Előzmény: Zimzim22 (5977)
Zimzim22 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 5977

Bennem gyerekként sokszor volt kullancs, nem is gondoltam még, hogy lehet lyme kórtól is, de lehet, hogy kivizsgáltatom magam nem-e lyme kórtól alakult ki. Én már gyerekkorom óta kényszeres vagyok, tüneteket vált az OCD-m, volt már éveken át tartó tünetmentességem is, de sajnos visszatért mindig. Hol enyhébben, hol erősebben. 

VPP. Creative Commons License 2016.01.11 0 0 5976

Az jó, mármint,hogy megszűntek a tünetek.

Én nem vagyok lyme kóros, sajnos.............

akkor legalább lenne magyarázat erre a szarra, de így csak

gének és bla bla, környezeti hatások, családban feszültség, lelki terror.

 

 

Előzmény: boxerkutya (5975)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!