Keresés

Részletes keresés

GTI100 Creative Commons License 2016.04.05 0 0 12100

Első lépés meg kell kísérelni felkutatni.  http://www.nyilvantarto.hu/hu/adatszolgaltatas_szemelyi

Itt kell kezdeni, név, anyja neve, születési idő alapján megadják (ha van) a lakcímét. Fel kell venni vele a kapcsolatot és értesíteni az eladási szándékról. Gondolom érdekelni fogja, hogy kaphat egy kis pénzt. Minden további lehetőségről akkor érdemes beszélni ha ez nem vezet eredményre.

 

Mit tegyünk, ha valakiről meg akarunk tudni valamilyen személyes adatot?

Kérelmet kell benyújtani, melynek az alábbiakat kell tartalmaznia:

  • a kérelmező adatait, az ügyfél és képviselője nevét, lakcímét, székhelyét, telephelyét
  •  az igényelt adatok pontos felsorolását
  • az adatok felhasználásának célját
  • az adatfelhasználásának jogalapját igazoló okiratot (Az okiratnak azt a tényt, illetve eseményt kell igazolnia, amely bizonyítja azt az adat felhasználási kapcsolatot, ami a keresett személy és a kérelmező között fennáll, vagy fennállt.)
  • a keresett személy azonosítására alkalmas természetes személyazonosító adatokat (neve, születési helye, ideje, anyja neve), vagy a kérelmező által ismert lakcímét
  • a kérelmező képviseleti jogosultságának igazolását, amennyiben más nevében jár el
  • ha a keresett személlyel nem áll jogi kapcsolatban, csak egyszerűen hallani akar felőle, beszélni kíván vele, üzenni akar neki stb. akkor ezt is közölni kell.

Kattints http://www.nyilvantarto.hu/hu/adatszolgaltatas_szemelyi

erre a linkre és a megnyíló lapon bal oldalon olvasd végig az egyes pontokat. Le van írva hol hogyan kell ezt intézni. Nagy vonalakban:  5 nap és 3.500 Ft és megadják mi a bejelentett lakcíme.

Előzmény: bnorci71 (12099)
bnorci71 Creative Commons License 2016.04.05 0 0 12099

Üdvözletem mindenkinek!

 

Következő problémára milyen megoldás létezik?

Édesanyámék 4-en testvérek a szülői lakást 4-en örökölték különböző részarányban, de nem is ez a lényeg. 1 testvér 'eltűnt' illetve nem tudnak róla évek óta semmit a hagyatéki tárgyaláson se jelent meg valami jogi képviselő képviselte a közjegyző előtt. Ennek ~5-6éve.

Édesanyámék szeretnék eladni az ingatlant. Hogyan tehetik ezt meg?

 

Köszönöm előre is a válaszokat.

interm Creative Commons License 2016.04.05 0 0 12098

Nincs 1 éve hogy többeknél érdeklődtem miket kell fizetni ha a lánynak ajándékozzuk ezt a lakást, vagy az árát. A válaszok olyanok voltak, hogy egyenes ági rokonok között ez adó, és illetékmentes. Ezt én úgy fordítottam le hogy feleségem nem fizet szja-t, a lányunk meg illetéket. Most az jön szembe, hogy szja-t mégis kell, csak az a kérdés mennyit. Egyetlen olyan válasz sem volt hogy csak az szja-ban kell fizetni.

 

Ezek szerint magát a lakást kellett volna ajándékozni? 

Előzmény: arrius7 (12097)
arrius7 Creative Commons License 2016.04.05 0 0 12097

Szja szempontból az az érdekes kérdés, hogy mi számít a visszaperelt ingatlan esetén a szerzési időnek. Mert ha már régebben valamelyik felmenőd tulajdona volt, akkor bőven eltelhetett az a 10-15 év, ami után - csökkenő lépcső szerint - személyi jövedelemadó kell fizetni. Ha viszont a bírósági itélet dátuma a szerzés pillanata, akkor lehet hogy ez frissen szerzett ingatlan eladása (amit a NAV ingatlankereskedés jellegével adóztat, mintha jövedelemszerző tevékenységként foglalkoznál ezzel). Mindenképp érdemes lenne az adóhivatalban is tájékoztatást kérni (ingyenesen lehet), hogy mi számít a szerzés időpontjának, és mennyi lesz ezután az adó.

Az nem tudom mennyire számít, hogy ezt mindjárt a lányod számlájára lett utalva. Ha ti vagytok az eladók, ti szereztek jövedelmet. Az formailag külön ügy, hogy pénzt ajándékoztál egyenesági leszármazottadnak, ami ugyebár adómentes.

A fogyaszói panaszokat, egyéb észrevételeket praktikus előre megfogalmazni írásban, és azt (egy saját példányon) átvetetni. Akkor nincs vita, hogy mit is akartál pontosan mondani, illetve van időd a precíz megfogalmazásra (és a cég alkalmazottait is kevésbé fárasztod).

Előzmény: interm (12096)
interm Creative Commons License 2016.04.05 0 0 12096

Hali!

 

Természetesen rászántam. Jóval 1 M Ft felett járok ezen a címen kifizetett pénzekkel. Persze az egész peres eljárásra értem ezt. Államtól sikeresen visszaperelt ingatlant tehermentesen tegnap eladtuk. A lányom számlájára lett utalva ( a vevő által) egyenesen a vételár. Ő kapja ajándékba. Mondtam az ügyvédemnek de olyan hosszú a reakcióideje, hogy félek lemaradunk a  dokumentálással. Milyen határidők vannak, és milyen doksik kellenek, hogy ne kelljen személyi jövedelemadót fizetnünk, a lányunknak pedig vagyonszerzési illetéket. 

Azért ide írok mert hamarabb, és érthetőbb válaszokat szoktam kapni. Ez van.

Előzmény: arrius7 (11928)
interm Creative Commons License 2016.04.05 0 0 12095

Hali!

 

Tavaly jártam itt, díjbeszedőnél vitám volt, panaszt akartam tenni, amit megtagadtak. Kidobtak gyakorlatilag. Később a Fogy Véd-nek azt írták vettek fel panaszt, csak nem írtam alá. Nem mert kidobásom után írták. Nem akarlak untatni, most is folyik kivizsgálás. Vesztésre állok. Hangfelvételem is van de eddig nem reagáltak rá.

Előzmény: GTI100 (12092)
boszi 2 Creative Commons License 2016.04.04 0 0 12094

Köszönöm a segítségét, holnap reggel a bankba kezdek. Megírom, hogy mit intéztem. Jó éjszakát. Juli

Előzmény: GTI100 (12093)
GTI100 Creative Commons License 2016.04.04 0 0 12093

http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/panaszom-van/mit-tegyunk-ha-penzugyi-panaszunk-van

 

 

 

II. KÉRELEM A MNB-HEZ

Fogyasztói kérelmet nyújthat be a MNB-nél, amennyiben

  • pénzügyi szolgáltató írásbeli panaszára nem adott 30 napon belül választ, vagy egyáltalán nem válaszolt,

  • a panasz kivizsgálása nem jogszabályszerűen történt, így különösen, ha

      • nem volt részletes vagy

      • nem volt teljes körű a válasz

  • pénzügyi szolgáltató megtévesztette Önt, vagy

  • a panaszra adott válaszból egyéb jogszabálysértés gyanúja merül fel.

 

Tehát az OTP-nél kell kezdeni, nem tudsz menni rögtön az MNB-hez mert ők mindjárt azzal kezdenék hogy OTP-nél tett már panaszt? Nem? Hát akkor kezdje ott.

Előzmény: boszi 2 (12091)
GTI100 Creative Commons License 2016.04.04 0 0 12092

https://www.otpbank.hu/portal/hu/Kapcsolat/Panaszkezeles

 

Sürgősen panaszt tenni az OTP-nél. Ha csak szóban érdeklődsz annak semmi nyoma nincs. A szokásos eljárásrend az hogy az MNB-nél csak akkor tudsz panaszt tenni ha először a banknál tettél és nem értesz egyet a válaszukkal vagy nem válaszolnak 30 napon belül. Panaszt tehetsz telefonon is rögtön mondjad, hogy panaszt teszel és kéred hogy postázzák a panaszodról készült jegyzőkönyvet, de akár még a hangfelvétel leírását is kérheted ha nagyon szívatni akarod őket. De azt is lehet hogy te leírod a panaszt, lemásolod bemégy átadod másolaton átveteted, mást nem is kell mondanod. Fel fognak gyorsulni az események, ha nem hagyod könnyen lerázni magad. Ezt  https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Altalanos_USZ_20140315_utan_3sz_mell_Panaszkezelesi_szabalyzat_20160101.pdf

 

nézd át és lépj minél előbb. Sok sikert.

Előzmény: boszi 2 (12091)
boszi 2 Creative Commons License 2016.04.04 0 0 12091

Tisztelt Laci/Zápolya!

Köszönöm válaszát, február 27-én adtam be a papírokat, akkor azt mondta az ügyintéző, hogy 2-3 hét. Bent voltam nála az OTP fiókba, múlthéten csütörtökön érdeklődni.  A gépből fel  sem emelte a fejét, a válasz "nincs kapacitás, nem tudom kifizetni. Viszlát. Ezért vagyok pipa, milyen jogon tartja vissza a közjegyzői jogerős végzésemben leírt összeget. Azt hiszem ebből tényleg feljebb kell fordulnom panaszra. Köszönöm, válaszát. JU

Előzmény: Laci/Zápolya (12090)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2016.04.04 0 0 12090

Szerintem menj be, de asztalt egyenlőre ne borogasd. Kérdezd meg az ügyintézési határidőt és eddig mi akadályozta azt. És úgy mellékesen említsd meg, hogyha egy héten belül nem kapod meg a pénzt, akkor az MNB Pénzügyi felügyeletéhez fordulsz panasszal.

Előzmény: boszi 2 (12088)
T.Dorina94 Creative Commons License 2016.04.04 0 0 12089

Tisztelt ügyvédúr!Gyerektartás miatt folyt ellenem eljárás és végrehajtás,közben kifizettem ìgy az eljárás megszűnt.A kérdésem az lenne,hogy ezzel a végrehajtás is megszünik!?Előre is köszönöm válaszát.

boszi 2 Creative Commons License 2016.04.01 0 0 12088

Tisztelt fórumozók!

 

Bankkal kapcsolatos problémával szeretnék fordulni önökhöz tanácsért! 

Közjegyzői jogerős végzéssel fordultam az OTP Bankhoz, hogy részemre, anyukám hagyatékát, ami engem mint lányát illett, kb 400.000 ezer forintot adják át nekem. Kitöltöttem az ide vonatkozó nyomtatványt, amit az ügyintéző beküldött a központba. Eltelt több mint egy hónap, gondoltam, érdeklődök, hogy mégis hol tart az ügy. Azt a választ kaptam, hogy kapacitás hiányában nem tudják kifizetni az én örökségemet.  Most menjek be és borogassak rájuk egy két asztalt, vagy várjak  akár 10 évig míg lesz nekik kapacitásuk a jogerős végzésben szereplő összeg kifizetésére. Kérem adjanak tanácsot mit tegyek?

Köszönettel: JU

heremooka Creative Commons License 2016.03.30 0 0 12087

Speckó problémám van:

 

Kertes házban lakunk, kétoldalt (és az utcában mindenhol) normális szomszédok, elnézhető rigolyákkal. Hátsó szomszéd nincs, ott egy osztatlan közös tulajdonban lévő véderdő van, amit nem felügyel senki, tekintve hogy több száz tulaj van.

 

A prostitúció szeretné betenni a lábát a területre. Mit tehetek törvényesen, amivel arra ösztönözném a szakmát űző nőneműeket és a kuncsaftjaikat, hogy más helyet keressenek maguknak? Kicsi gyerekeink vannak, akik a szomszéd társaikkal játszanának ott délutánonként, vagy hétvégén. A környéken vannak ilyen helyek, messze elkerüljük őket, ha biciklizünk. A házunk táját nehezen kerüljük el.

kettőésfél Creative Commons License 2016.03.25 0 0 12086

Nagyon köszönöm!!!

Üdv:András

Előzmény: GTI100 (12085)
GTI100 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 12085

1. Nem jól tudod. Nem csak ingatlan hanem minden más tehát  pld ingó ajándékozás is egyenesági rokonok és házastársak között  nem  ingyenes hanem illetékmentes. De a lényeg ugyanaz :)

 

2. Nem. Egyenesági rokonnak  továbbra is illetékmentes.  Tehát gyereknek, unokának szülőnek és így tovább le meg fel illetékmentes, ha volt bontóper ha nem.  Ja hogy a volt házastársnak. A bontóper azaz a válás jogerőre emelkedése után a volt házastárs  már nem házastárs, egyenesági rokon meg nem is volt sose, gyakorlatilag egy idegen ember. Ajándékozás illetéket kell fizetni.

 

3. Igen lehet pont a fentiek miatt.

Előzmény: kettőésfél (12084)
kettőésfél Creative Commons License 2016.03.22 0 0 12084

Üdv Mindenkinek!

 

Kérem a jogtudósok segítségét:

Jól tudom,hogy az ingatlan ajándékozási illetéke egyenes ági rokonok és házastársak között ingyenes?

Ha igen akkor evidens,hogy a bontóper utáni ajándékozás már illeték köteles?Lehet hogy nincs igazam?

 

Köszönettel:András

szipig1 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 12083

Felhívtak hogy intézkedtek az inkasszó feloldása végett, és rákérdezett hogy le is lett vonva? Majd jött egy levél, hogy intézkednek az "esetlegesen levont összeg" vissza legyen utalva. Ráment fél napom, nem tudom, hogy ha hitelt vennék föl hogyan befolyásolja az adósminősítésem, és közli, hogy ők helyesen, törvényesen jártak el. Én naiv még azt hittem, hogy elnézést kér!  

Előzmény: James 42 (12082)
James 42 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 12082

Persze, hogy meg kellene tennie, de utalni nem mindenkinek öt perc. Nekem annyi, ha gép előtt vagyok, mert van online hozzáférésem, de lehet, hogy nem mindenkinek ilyen egyszerű. Én továbbra is azt mondom, hogy nem kezdeném a feljelentéssel, először legfeljebb csak megemlíteném az illetőnek, hogy az lesz belőle, ha nem utalja vissza záros határidőn belül.

Előzmény: szipig1 (12081)
szipig1 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 12081

Nem csak a visszautalásról van szó. Valaki az én számlaszámomat adta meg, amiről minden utánajárás nélkül leemeltek pénzt, beismerték hogy jogszerűtlenül. Mennyi idő visszautalni, levélre válaszolni? Öt perc? Ez lenne a minimum.

Előzmény: James 42 (12080)
James 42 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 12080

Szerintem nem kéne feljelentéssel kezdeni, előbb szólni kéne neki, hogy jó lenne, ha visszautalná a pénzt, és ha ettől elzárkózik, vagy néhány napon belül nem teljesíti, akkor jöhet a feljelentés.

Előzmény: szipig1 (12079)
szipig1 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 12079

Üdv Mindenkinek! A végrehajtó jogtalanul, tévedésből vagy valami oknál fogva leemelt a folyószámlámról pénzt, másfél millióig inkasszózta. Azt már telefonon elismerte hogy nem tőlem kellett volna, valaki valahol hibázott, összekevertek valakivel, mégsem utalja azonnal vissza. E-mailra még nem válaszolt. Jeleztem a banknak is ők sem kapkodják el. Járt már valaki így? Rendőrségen érdemes feljelentést tenni?

GTI100 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 12078

Nem vettél, csak megrendelted. Megrendelésedet nem hagyták jóvá, nem fogadták el csak tájékoztattak hogy megkapták, feldolgozzák. Majd törölték téves ár miatt. Ebben az ügyben te mindenképpen rosszhiszeműen ha úgy tetszik ártó szándékkal jártál el mert nyilvánvaló hogy 199 Ft-ért semmilyen kerékpárt nem lehet venni. Ha mondjuk 199.000 Ft helyett 19.900-at írtak volna akkor se kapnád meg de ott még lenne esélyed magyarázkodni, hogy nem értesz hozzá, megtetszett ennyit neked megér, előnyösnek tűnt stb. De 199 Ft-nál semmi esélyed semmilyen eljárásban vagy perben nincs.

Előzmény: Dániel Németh (12076)
GeriSoft07 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 12077

mert nincs ilyen törvény.

Ez egyértelmű tévedés. És nem "kint felejtett régi ár" a bolt polcán, továbbá senki nem kötelezi a boltot arra, hogy eladjon.

 

HA azt választja, eladja, akkor a kiírt áron kell adja, amennyiben te nem fogadod el a közölt helyes árat

HA azt választja, akkor meg nem adja el, közli, hogy lemondta a rendelésed, és ennyi

 

Az amazonnál volt olyan, hogy egy hiba miatt egy órán át 1USD volt szinte minden, ott azoknak, akik ez alatt ki is fizették kártyával, bizony megkapták az árut, mert a vásárlás létrejött a fizetéssel. Na az megint más tészta, de ott is az összes fizetés előtt álló rendelést törölték

Előzmény: Dániel Németh (12076)
Dániel Németh Creative Commons License 2016.03.18 0 0 12076

Miért nem?

GTI100 Creative Commons License 2016.03.17 0 1 12075

Nem.

Előzmény: Dániel Németh (12074)
Dániel Németh Creative Commons License 2016.03.17 0 0 12074

Az történt hogy 198 ft ért vettem egy webshopból kerékpárt.

jöttvisszaigazoló  e-mail hogy megrendelésem fogadták és megkezték a feldolgozását.

pár percel késöbb hívtak az üzletből hogy a koleganőjük rosszul írta ki az árat.

Az ára az 199000ft és NEM FOGJA nekem odaadni 199 ft ért.

Pár percel késöbb  jött egy email hogy a megrendelésemet törölték mert ah ár hibássan került fel.

elvileg oda kellene adnj 199 ft-ért.Nem?

arrius7 Creative Commons License 2016.03.10 -1 0 12073

Ranma23: Sajnos olyan időket élünk (gondolok itt az illegális migrációra is), mikor a teljesen gátlástalan, a joghézagokkal a végsőkig visszaélő embereknek áll a zászló. Ha a zaklatótok csak részegen hülye, és nem pereskedő típus, még viszonylag 'szerencsétek' van...

csabeszregall: Szerintem mindenképpen hozzáférhetsz a pénzedhez, legfeljebb nem a bankkártyával, vagy egyéb, a szerződés/számlacsomag szerint használható átutalási lehetőséggel (pl. netbank), hanem a bankban való személyes megjelenés és kp.-felvételi iratok kitöltése mellett.

Előzmény: Ranma23 (12070)
csabeszregall Creative Commons License 2016.03.10 0 0 12072

Hali jogtudosok!

 

Kaptam a bankomtol levelt melyben megszuntetik a szamlacsomagom,cserebe valaszthatok sokkal kedvezotlenebbet dragabban!

Most akkor mivan?nincs lehetosegem ragaszkodni a regihez-az nekem jo!

Azt irjak ha nem valasztok ujat majus 1-tol nem ferek hozza a penzemhez.

Csabesz

ookaij Creative Commons License 2016.03.10 0 0 12071

Üdv! Abban tudnátok segíteni, hogy hány éves kortól lehet valaki egy családi vállalkozásban segítő családtag? Fontos a munka jellege? Kell ilyenkor valamilyen szerződést kötni vele? Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!