Keresés

Részletes keresés

One of the millions Creative Commons License 2015.10.25 0 0 32263

Dr. Ben is ezt szedi!

Szintén Hisztamin problémás!

Előzmény: szerencse3 (32256)
szerencse3 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 32262

Chips-báázz:D 

Kukoricát ehetsz? Nem a legegészségesebb, de néha belefér. Van egy sós ropogtatnivaló, gluténmentes, adalékmentes. Nekem nem fáj tőle a fejem, szóval túl sok hisztamin sem lehet benne valósz. /mégha extrudált is, ami nem jó/.http://tunder-liget.hu/kredencbolt/product.php?cat=52&id=528

Ha birod a kölest/én nem/, akkor sós kölesgolyó is jó lehetne chips helyett, van gm,és adalékmentes is.

A gesztenyét  eheted?Édesség helyett  natur gesztenyepüré +eritrit/ha nincs hasnyálmirigy problémád/. Gluténmentes , adalékmentes a Sarkpont gesztenyepüré. Enyhén hisztaminos nekem, de még ehető.

Én sok diétát csinálok, de ha nagyon megkivánom az édességet, akkor Naturbit gm. barnarizs lisztből, tojássárgájából, viz, só, csinálok palacsintát, és gesztenyével töltöm. De ez már nálam nagy cucc.:) 

 

 

 

Előzmény: hornet599 (32260)
szerencse3 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 32261

Köszi hornet a hsz-edet!:)

 

Nem tudom volt-e már /igazi/migréned, ami olyan,mintha baltát vágnának a fejedbe kb., és néha elhányod magad a fájdalomtól. Csak a Cataflam ami némileg hat rá, de az is csak kb. 50%-ban veszi ki a fájdalmat.

Nekem 2.5 évig mindennap ez volt. Nekem ez a tünet is bőven elegendő ahhoz, hogy fontosnak tartsam a hisztamin diétát, mivel nem akarok fájdalomcsillapitón élni, sem igy szenvedni, bőven elég a lyme miatti sok szar.

Hogyne használna a hisztamin diéta, azért csinálom.:)  Nálam már az is óriási dolog, ha "csak" fejfájásom van , nem migrénem. De hála Istennek már nem fáj a fejem sem mindennap. Nincs más hisztaminos tünetem, néha szivritmus -zavar. A tünet evés után kb. fél óra-1 órán belül jelentkezik.Nem arról van szó,hogy "megszegem" a diétát, hanem arról, ha olyat eszem, aminek "papiron" hisztamin tartalma nulla, vagy nagyon kevés, de én érzékeny vagyok rá. Ez egyénenként változó, a hisztamin táblázatok csak irányadóak, ki kell tapasztalni, hogy kinek mi jó. Pl. én 0-ás, és 1-es hisztaminosokat eszem, azoktól nincs tünetem, de pl.most 2 napja belecsúsztam egy migrénbe a fügétől. Papiron 1-es hisztaminos, de ezek szerint nekem 3-asként hatott, érzékeny vagyok rá. 

Nem tudok sporttal méregteleniteni, mert jobb napokon tudok csak egyáltalán felállni. Szauna kizárt a sziv elégtelenségem miatt.Algát irtam lent, hogy tilos, a jód érzékenység miatt.Citrom nagyon hisztaminos, nem birom. Nagy mennyiségű aszkorbinsavas ásványvizet iszom.  Mivel alulműködik a mellékvesém is, szinte egyált. nem izzadok, még nyáron sem annyira. 

Epson sót nem ismertem, köszönöm. Venni fogok. Molibdént szedek, Gallmet-M -ben található édesgyökér miatt nem ok, mellékvesére veszélyes nekem.Glutathion-ra sajnos nincs keret.:(

Még egyszer köszi!:)

 

Előzmény: hornet599 (32258)
hornet599 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 32260

Jól emlékszel, elsőnél ugyanígy ment minden, s nem volt gond. Illetve a vége felé ott is kezdtem érezni az epémet, de ennyire nem fájt, meg el is múlt a kúra után. Aztán pár hónappal később volt UH-m, s ott minden okés volt.

Pedig most is ittam végig a mecsek epehajtó teát. A különbség a mostani, s az első kúra között annyi, hogy most nem mindig ittam közvetlen az infúzió után, hanem volt, h csak 3-4 órával később, s nem mindig napi 3x, hanem inkább napi 2x. A másik meg, hogy mostanában nagyon sok chips-et eszek (I know... de valami kell, ha már se cukor, se liszt, se alkohol, se kávé, se cigi...), az meg ugye zsíros, az meg epét termel. Bár, ennek inkább ki kéne hajtani, de ha pang bent, akkor lehet ebből probléma.

 

Hétfőn kezdeném újra, de a rosszabbodás elbizonytalanított, meg az, hogy még mindig picit érzem az epémet. Ez a gomba ügy se hagy nyugodni...

Előzmény: hornet599 (32259)
hornet599 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 32259

Szia Móki!

 

Igen, UH mutatta ki majd' két hete. Azért mentem el, mert a tünetek alapján igen gyanús volt a dolog.

 

Az biztos nem segített, hogy nem teljesen protokoll szerint kaptam a cefit: 15-20perc alatt csöpögött le, s kis infúzióban volt feloldva (100ml NaCl). Gondolod ez is hozzájárulhatott?

Előzmény: Móki65 (32246)
hornet599 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 32258

NAC-ot én szedek egy ideje (2-3hónap), de semmi negatív hatást ezzel kapcsolatban nem tapasztaltam (sőt!), pedig van CBS mutációm, illetve hisztamin intoleranciám is. A genetikai tudomány annyira képlékeny, hogy sztem nem lehet egyértelműen megmondani, hogy egy anyag/enzim/molekula jó-e, vagy nem - legalábbis nem minden esetben. Ki tudja, hogy egy másik géndefektus miatt visszabillen-e valahol a mérleg nyelve a szabályozásban, ami miatt mégse rossz nekem a NAC. Ahogy utánaolvastam, körülbelül a nagyok is ezt mondják.

 

A másik a hisztamin-intolerancia. Őszintén, én ezzel se nagyon foglalkozok. Ha tartom erre a diétát, akkor se vagyok jobban, mintha nem foglalkozom vele. Bőven elég a lyme-os dolgok miatt a diétát tartanom, meg a gyomrom miatt, plusz nyűgöt nem veszek a nyakamba, ha nem muszáj.

 

Nálad egyébként használ vmit a diéta? Ha megszeged, akkor milyen tünetek jelentkeznek, s mennyi időn belül? Írta d a migrént. Ezen kívül esetleg vmi?

 

Méregtelenítéshez: izzadás (sport, szauna), sok víz ivás (citromos víz még jobb), epsom-sós fürdő, molibdén, chlorella alga, gallmet-m, NAC (vagy liposzómás glutathion, ha van rá keret).

Előzmény: szerencse3 (32247)
szerencse3 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 32257

Jaja, szar az AB hisztamin kérdésben is, sajnos./A többiről ne is beszéljünk./ Erős Dao blokkoló.. A probiotikumok nagy része meg eleve magas hisztamin tartalmú. 

Ördögi kör..

Előzmény: One of the millions (32254)
szerencse3 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 32256

Üdv.!:)

Sajnos nem adalékmentes Dao amit linkeltél./adalékmentestes nem is fogok találni tudom, de olyat keresek amiben legalább kevés van./

"Other Ingredients
Micro-crystalline cellulose, HPMC (capsule), sucrose, rice starch, shellac, hydroxypropylcellulose, polyvinylpolypyrrolidone, hydrated magnesium silicate, acetylated corn starch, sodium carboxymethylcellulose, and glycerol."

 

MTHFR szinte biztos nálam. Én nem értek a genetikához, de akihez fordultam ilyen ügyben ő igen, és megállapitotta, hogy erről van szó valósz.

Jód érzékenységem van, algat nem ehetek.

Méregtelenitek átlag 10 havonta 1.5 hónapig. Eleve/ amennyire tudok/ adalékmentesen eszem, azaz saját zöldségeket/hiába nem permetezettek, de igazi bio már nincs, tudom./, saját tojás/ebből csak a sárgája/, gluténmentes mindenből, barnarizst szoktam enni, gyümölcsök közül csak azokat amikben nincs, vagy kevés a hisztamin, és csak délután, és kevesebb cukor tartalmúakat az inzulin miatt. 

Saját magamnak sütök kenyér helyett, adalékmentes lisztekből. Tejterméket nem eszem egyált. Cukrot sem eszem természetesen, csak 100%-os steviát. Méregtelenitésnél kukorica tartalmú dolgot sem eszem, és kókuszlisztet sem használok, hogy minél kevesebb legyen a cukor, hogyha van esetleg candida, az is elpusztuljon. Ilyenkor először talp tapaszt használok, majd fém kivezető tinkturát, és diétával párhuzamosan béltisztitást csinálok triphala indiai kapszulával./psyllium sajnos szintén tilos az autoimmun pm.miatt, a t4, t3  hormon hatását módositja./ Majd a béltisztitás után nagyobb dózisú probiotikum kúrajön.De persze ezek mellett kb. 20 féle vitamint, tápkieget. szedek.

Ezt már nagyon régóta igy csinálom, csak a hisztamin diéta új.

 

Előzmény: One of the millions (32251)
Selmeczi Gábor Creative Commons License 2015.10.24 -1 0 32255

Inkább nyiss te egy topikot Esztónak, legyen az a címe: "az antibiotikum biznisz koronázatlan királynője"...

Előzmény: Marobert1 (32249)
One of the millions Creative Commons License 2015.10.24 0 0 32254
klarix Creative Commons License 2015.10.24 0 0 32253

Őszintén az a bajom, hogy megint nem tudom merre lépjek. Fogalmam nincs mire a következő analízis és miért nem kaptam kezelést.

klarix Creative Commons License 2015.10.24 -1 1 32252

Szia, kolozsvári, Bogdan dr.nő

Előzmény: szerencse3 (32248)
One of the millions Creative Commons License 2015.10.24 0 0 32251

Üdvözöllek a klubban!

 

Adalékmentes DAO enzim: http://www.seekinghealth.com/histamine-block-seeking-health.html

 

NAC nem mindenkinek jó! A génjeidben van a válasz!

 

MTHFR lehetősége fennáll. Leaky gut tuti => ételintolerancia!

 

Chlorella alga pucol ha nem vagy intoleráns rá!

Előzmény: szerencse3 (32247)
bob87 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 32250

Bózsik szokott ajánlani a ceftriaxon mellé valamit, amitől nem lesz epekő. Meg van ez a marhaepe kivonat is, ami elvileg erre is jó. Franc tudja, talán ő tud erről többet, ha megkérdezed tőle.

Előzmény: hornet599 (32198)
Marobert1 Creative Commons License 2015.10.24 -1 0 32249

Gyerekek...nem akar valaki a Lakoshoz menni? :) Komolyan nem értem miért nem nyit magának egy külön topicot? Lehetne az a címe,hogy "Lakos a Lyme pápája" Én biztos nem mennék oda fikázni. Nem vagyok ennyire aberált.

 

szerencse3 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 32248

Melyik dr-nő?

Előzmény: klarix (32245)
szerencse3 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 32247

Sziasztok!

 

Kicsit lemaradtam, majd visszaolvaslak Benneteket.. De addig is szeretném kérdezni tőletek , főleg a tapasztaltabb Lyme-osoktól  a következőket. Kezdő vagyok a lyme  témában. Számokkal jelölöm a könnyebb áttekinthetőség miatt a témákat-kérdéseket./ez a számozás egyébként a mániám.:D/

-1.A lyme kórokozók /is/ hisztamint  szabaditanak fel a szervezetben, illetve hajlamosabbá tesznek a hisztamin intoleranciára , ezt tudjuk.

Irtátok itt, hogy feltétlenül kell NAC/N-acetil-cisztein -t szedni a sejt szintű méregtelenitéshez . Ez is ok.

Viszont van jó pár vegyület ,  élelmiszer, gyógyszer,stb. ami csökkenti a DAO enzim mennyiségét/Dao blokkolja a hisztamint, a hiszt. intoleránsoknak csökkent a Dao mennyisége a szervezetükben./, és köztük van az NAC is, ami erősen blokkolja a DAO-t.

Én pl.hisztamin intoleráns vagyok, szigorúan tartom a hisztamin diétát/is/, a hisztaminra erős fejfájással, vagy migrénnel reagálok.

Daosin-t azért nem szeretem, mert tele van nagyon káros adalékanyagokkal. /Sajnos iherben kaphatóak is, legalább 200 féle dao enzimet néztem át, mindhez sok műanyagot raktak../

Nagyon gyakran van fejfájásom eleve a lyme-tól, még hisztamin diéta mellett is, de ha sok hisztamint tartalmazó  dolgot eszem véletlenül, akkor kegyetlen migrénem lesz. Szeretnék venni NAC-ot, de ha a maradék Dao-mat is leblokkolja az halál lesz nekem, mert éltem 2.5 évig mindennapos migrénnel , borzasztó volt. 

Ki,mit tud erről a NAC-hisztamin összefüggéséről? Mi a tapasztalatotok? Mit javasoltok?Hisztamin intoleránsok hogy oldjátok ezt meg?

 

Másik kérdésem az lenne, hogy:

2.Szedjük az AB-ot,ok.., jó esedben kinyirjuk a kórokozókat. A Candida kúrában is úgy van,hogy ha kinyirjuk a gombát, utána el is kell távolitani a szervezetből, béltisztitással, mivel az elpusztult gomba toxikus anyagokat termel, ugyanúgy, mint az elpusztult lyme kórokozók.

És ha felszabadul a sok méreg, ugyanúgy szétviszi/ha nem jobban/a szervezetet, mint a kúra előtt.

A már elpusztitott lyme kórokozókat hogy kell eltávolitani a szervezetből? 

 

Köszönöm előre is annak , aki válaszol!

 

Mindenkinek fájdalommentes hétvégét kivánok!:) 

Feltöltöttem egy Rafael gyógyitó arkangyal fotót Nektek, de valamiért nem jelenithető meg.:(  

 

 

 

Móki65 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 32246

Szia Hornet! Hasi UH mutatta ki az epehomokot? Mennyi NaClben oldjak fel a cefit es mennyi idő alatt folyik le? Én 20 napig kaptam de nem vt semmi probléma.... Ha jol emléxem először Te is 20 adagot kaptál és nem volt gond...

Előzmény: hornet599 (32198)
klarix Creative Commons License 2015.10.23 0 0 32245

Szia

na megvan a várva várt eredmény, de 1 fikarcnyit sem lettem okosabb. Jól sejtettem a dr.nő csak a hümmögésig jutott el és 1 hónap múlva menjek újabb vizsgálatra (tekintve, hogy ilyen eredmény szerinte nem létezik - mint ami kijött!!),ugyanis nincs krónikus lyme - csak friss csípéses! Vagyis 2012-től minden évben 1-2 megcsípett egy újabb és még újabb kullancs és mind borelliás volt. Na nesze neked eredmény. 1-2 dolgot bemásolok,hátha tudtok valamit mondani. Természetesen kezelés sem kaptam semmit.

Vagyis:

 Ac HCV - NON REACTIV, IgG Borellia nonreactiv 3,9? - ELISA- EUROIMUN (detectare Ac anti -Borellia burgdorferoi, afzelli, garinni tip IgG 16? IgM Borellia Reactiv 89-96% Western  Blot Igg Borellia - negativ (ez eddig mindig pozitiv volt), de érdekes módon 10 sorral lejjebb - ugyan ez pozitiv. Factor reumatoid - normal?  Anti TPO - 21,6? Flagekin 18 (+), A többi mind negaitv (ill. 1 és 2 pontszám), ami eddig 35- körül volt. Anti human IgG 90. VDRL  negativ.

Köszi.

Tiw Creative Commons License 2015.10.23 0 0 32244

Hány napig kaptad és milyen dózisban? Agyi probléma (szédúlés, gyengeség stb.) is rosszabb lett? A tablettás AB-től nem voltál ennyire rosszul?

Előzmény: One of the millions (32243)
One of the millions Creative Commons License 2015.10.23 0 0 32243

Sajnos előtte is volt, de rosszabb lett.

Előzmény: Tiw (32241)
Tiw Creative Commons License 2015.10.23 0 0 32242

Nekem ki lett mutatva a babesia, bartonella és a garinii is a WB-n kívül.

Előzmény: milla10 (32212)
Tiw Creative Commons License 2015.10.23 0 0 32241

Szia One...

 

Neked is lett a cefi után neuropathia? Ki tapasztalt hasonlót még? Akinek volt tablettás ab és iv is, melyik volt hatásosabb?

Előzmény: One of the millions (32200)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.22 0 0 32240

Köszönöm a válaszaitokat, rendben, utánajárok.

_splash_ Creative Commons License 2015.10.22 0 0 32239

Két módja van:

1. Kb. félévente tartanak Európában workshop-ot (mindig máshol), amire a regisztráció ingyenes, és ott a helyszínen személyesen lehet igényelni.

2. Lényegében bármilyen orvos kérelmezheti egy (!) személynek, ehhez ki kell tölteni egy űrlapot, mellékelni kell az orvos diplomáját, és egy rövid ajánlást. Az utóbbiban le kell írni, hogy milyen tüneteid vannak (azt igazolandó, hogy szükséged van a protokollra), illetve azt, hogy a teljes árat nem tudnád vállalni.

Előzmény: Törölt nick (32236)
milla10 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 32238

igen, jól emlékszel. hát igen, amikor megunja az ember az ab-t elkezd alternatívákat keresni.

Előzmény: Törölt nick (32233)
milla10 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 32237

buhnernek utána kell olvasni, ő gyógynövényeket alkalmaz, és azokat javasolja a lymera és társfertőzéseire.

 

http://buhnerhealinglyme.com/

 

Előzmény: klarix (32235)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.22 0 0 32236

Nagyon szépen köszönöm!  A kedvezményt ki kaphatja meg rá, hogyan lehet kérelmezni?

Előzmény: _splash_ (32234)
klarix Creative Commons License 2015.10.22 0 0 32235

Szia, kérdésem lenne, hogy hol szerezhető meg a buhner protokoll? És persze kb. mennyi. Kősz előre is

Előzmény: milla10 (32219)
_splash_ Creative Commons License 2015.10.22 0 0 32234

Igen, a Nutramedix-től rendeltem kedvezményesen. Így havi 100 EUR-ba kerül + a szállítási költség. A kedvezmény egy max. 9 hónapos kezelést fedez, én egyelőre 3 havi adagot rendeltem meg, úgy valamivel olcsóbb a szállítás, kb. 10K HUF volt. Én a teljes Cowdent kezdtem el, ott minden hónapra megvan, hogy miket kell szedni (a Nutramedix honlapján megtalálod). Mivel egy hete kezdtem, az eredményekről még nem tudok beszámolni...

Előzmény: Törölt nick (32232)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!