Ez a tipikus felvágás hogy ő milyen okos, a többiek hülyék és ezért is nem árulja el... Nagyon tudom díjazni az ilyen hozzáállást. Én ha valamit nem akarok közzé tenni akkor nem keltem fel senki érdeklődését, mert utána csak szar alaknak tekintenek, hogy tudok valamit, de nem osztom meg...
Akkor mi az a másik módzser? Miért nem árulod el? Ez nem olyan titkos, mint a cocaola receptje, szerintem.
Legyen mindenkinél egy bicska, mert bicska nélkül az ember nem ember, és a férfi nem férfi.
Egy nyulat simán meglehet yúzni 10 perc alatt is.Én leütöm, felkötöm,levágom lábát- fejét, megvágom a combjai közt, lehúzom a bundátés kibelezem. Nem nagy dolog.
Gyorsan megmosom és csomagolom is be, vagy vszem megfőzni.
Ez csak az én nézetem, de szívesen olvasnám a Te vágási folyamatodat is! Szóval mettől számolod az időt és mennyi időt szánsz és milyen munkafolyamatokat.
Nem értem akkor mit kell felvágni vele egy közösségi fórumon ha aztán nem akarod közzé tenni hogyan csinálod. Ha olyan egyedi szuper titkos akkor szóba se kellett hozni...
Úgy van! Nem különösebb ügyeskedés, hanem rutin. A vágókat rekeszbe teszem, a kivégző helyre viszem, és onnan kell számítani az időt. Leütés, fellógatás, metszés, vetkőztetés, zsigerelés, darabolás a vödörbe, a többi az asszony dolga a konyhába. A hulladékkal nem kell foglalkoznom, egyszerűen leejtem, a tyúkok azonnal rendezik, a maradékot, (bőr, láb, fej) beásom szőlő mellé, de az már nem tartozik vágáshoz.
Kedves kollégák akkor tévednek, amikor, pl, juhosttt edénykunyerálásra is felszámít norma időt, késélezés, stb. komolykodás! (Nekem benne van a zsebembe a mindig éles bicskám) Ilyen alapon, a nyúlvágás gondolatatától kellene rögzíteni a tevékenységi sor, "tevékenységi időfénykép" másképpen "munkanap felvétel" (ez a helyes szakkifejezés), tizedmásodpercre bontva. :-)
Szóval egyből elvágod a torkát?! hmm hát ez se rossz megoldás, bár nem értem akkor a tarkón vágás mért olyan fontos? (talán hogy ne rángassa annyira az ideg a testet v nem tudom)
Ami meg az éles kést illeti, hát most éleztettem meg a késeket, holnap kipróbálom a tarkó vágs mentes módszert.
Ami a belsőséget illeti: A rántott nyúl máj ritka finom csemege, nagy vétek kidobni... Régen a vesét és tüdőt és lépet is eltettem, de mára csak a szívet és a májat rakom el, de ha a macska nagyon kuncsorog akkor a szívet se. De ha másnak vágsz és kéri a belsőséget, csak nem mondhatod hogy bocs de nem foglalkozok vele :D
Helo!A belsőségeket nem fogyasztjuk.(Így nem megy vele idő).Míg tarkónvágaással vágtam a nyulat addig nekem is véres volt nyaka de miután áttértem egy másik módszerre (Titok) azóta nincs ilyen gond vagy csak maximum egy nagyon- nagyon pici területen.Az időt tesóm mérte.A titok pedig az ÉLES,de nagyonÉLES kés.Van két késem amihez csak én nyúlok mert még én is majdnem levágtam vele az ujjamat.
Ez azt jelenti h 1 nyulat 7.5 perc alatt totál konyhakészre alkotol meg. Hát egyszer majd megnézném hogyan csinálod, és milyen praktikákkal vagy olyan gyors. Persze a süldők kisebbek hamarabb megy, de attól még át kell szöszölni, h szőr ne maradjon rajta, no meg a véres részeket is el kell rendezni. Aztán zsigerelésnél az epét sem tanácsos kivágnia máj mentésénél. Nálam ez legbabrásabb hogy szépen vágjam ki, lehetőleg egybe, és az epe maradjon.
a krumpli héja (főleg ha fény éri és megzöldül) valami toxikus anyagot tartalmaz, aminek a nevét a google jobban tudja, de a lényeg hogy nem tesz jót.
A fagyinak pl semmi előnye nincs, luxus cikk. rosszabb esetben a cukor tartalma rontsa a fogat és torok fájást okoz A csokitól ugyanúgy romlik a fog, elhízást okoz. Persze itt is lehet mértéket tartani.
De a nyúlnál ne a káros élvezeteket erőltessük rájuk, hanem a hasznos egészséges táplálékot. Az ember azzal öli magát amivel akarja, mert szabad akarata van. A nyúlnak nincs, az ember dönti el mit kapjon. Nyugi én is etettem krumplit egy időszakban és nem sok jót hozott..
Szia.Bocs hogy ilyen későn regálok de elfoglalt vagyok!Szerintem semmi gond a krumplival nyugodtan megehetik a nyulak csak nem egy vödörrel/nyúl ,egy kis maréknyi adagtól semmi baja nem lesz.Ez ugyanígy van az embernél is hogy csak akkor káros az alkohol hogyha túlzott a bevitele ,ahogyan azt te is írtad.Am a fagyinak,csokinak milyen káros hatása van az emberre nézve egy kis kalória töblet mellett.?
Szia!Én a múlt hónapban 12-t vágtam el 1óra 5 perc alatt( süldők voltak). Ez az edénytől a nyúlak beviteléig tartott.ezt még ugye a zacskózásköveti és hűtő .meg a bél, szőr ,vér eltüntetése max 30 .
A nyúzási technikádat le tudnád részletesen írni? Én a 2 hátsó lábat körbe vágom, majd v alakot vágok a nemiszervhez. Ezután elkezdem lehúzni, majd levágom a farkat és lehúzom egyben. De a hátnál való metszést nem tudom hogy gondolod, de ha gyorsabb mint ahogy én csinálom át venném a technikát.
Nagyban függ, ahhogy írtad a segítségtől a nyúzásra szánt idő. Sőt függ a nyúzás technikájától. Mivel nekem nem kell a bőr és a bunda, mindig úgy nyúzok, hogy leütés után rögtön levágom a fejet majd a bőrt a háta közepén megmetszem, hogy meg tudjuk Faterral fogni mind a ketten és lerántjuk a bundát. Ez a művelet leütéssel együtt sem több cirka két percnél. Majd ezután akasztom fel és zsigerelem ki. Természetesen igazad van abban, hogy ezután még vannak teendők mire a konyhába vagy a fagyóba kerül a nyúl és ez bizony idő, de ezt Babette is jelezte!
ja, hát ketrecben vannak, onnan csak kivesszük, és kész.mondjuk ma reggel hátramenetellel együtt 6 nyúl kivétele 10 perc se volt.
a mosás csak azért hosszabb, mert ha eladásra megy, akkor szeretem kiáztatni belőle a vért. de elvileg pár perc a mosás, ezért is szeretem jobban, mint a csirkét, azt kopasztás után még hosszan kell macerálni:D