Keresés

Részletes keresés

juhosttt Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31469

Ez a tipikus felvágás hogy ő milyen okos, a többiek hülyék és ezért is nem árulja el... Nagyon tudom díjazni az ilyen hozzáállást. Én ha valamit nem akarok közzé tenni akkor nem keltem fel senki érdeklődését, mert utána csak szar alaknak tekintenek, hogy tudok valamit, de nem osztom meg...

Előzmény: balintos66 (31467)
Mészáros Barna Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31468

Szia!Nem árammal!

Előzmény: balintos66 (31467)
balintos66 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31467

A módszerre én is kiváncsi lennék!Árammal kábítod?

Előzmény: Mészáros Barna (31465)
TimáriKristóf Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31466

Akkor mi az a másik módzser? Miért nem árulod el? Ez nem olyan titkos, mint a cocaola receptje, szerintem.

 

Legyen mindenkinél egy bicska, mert bicska nélkül az ember nem ember, és a férfi nem férfi.

Egy nyulat simán meglehet yúzni 10 perc alatt is.Én leütöm, felkötöm,levágom lábát- fejét, megvágom a combjai közt, lehúzom a bundátés kibelezem. Nem nagy dolog. 

Gyorsan megmosom és csomagolom is be, vagy vszem megfőzni.

Előzmény: Mészáros Barna (31453)
Mészáros Barna Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31465

Szia!Nem vágtam vele fel csak elmondtam ,hogy nem a leütős módszert alkalmazom.

Előzmény: juhosttt (31462)
N.Jani Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31464

Maffia nyúl, maffia boltban!

Előzmény: Deryan (31402)
juhosttt Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31463

Hali!

 

Ez csak az én nézetem, de szívesen olvasnám a Te vágási folyamatodat is! Szóval mettől számolod az időt és mennyi időt szánsz és milyen munkafolyamatokat.

Előzmény: japipapi (31459)
juhosttt Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31462

Nem értem akkor mit kell felvágni vele egy közösségi fórumon ha aztán nem akarod közzé tenni hogyan csinálod. Ha olyan egyedi szuper titkos akkor szóba se kellett hozni...

Előzmény: Mészáros Barna (31460)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31461

értem.

akkor majd elnézőbb leszek.

Előzmény: Öreg?halász (31458)
Mészáros Barna Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31460

NEEEEEEE!!!Ne szenvedtesd!!Nem így csinálom!!!!Az enyém humánusabb mint gondolnád!!!

Előzmény: juhosttt (31455)
japipapi Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31459

Szia!

Úgy van! Nem különösebb ügyeskedés, hanem rutin. A vágókat rekeszbe teszem, a kivégző helyre viszem, és onnan kell számítani az időt. Leütés, fellógatás, metszés, vetkőztetés, zsigerelés, darabolás a vödörbe, a többi az asszony dolga a konyhába. A hulladékkal nem kell foglalkoznom, egyszerűen leejtem, a tyúkok azonnal rendezik, a maradékot, (bőr, láb, fej) beásom szőlő mellé, de az már nem tartozik vágáshoz. 

Kedves kollégák akkor tévednek, amikor, pl, juhosttt edénykunyerálásra is felszámít norma időt, késélezés, stb. komolykodás! (Nekem benne van a zsebembe a mindig éles bicskám)  Ilyen alapon, a nyúlvágás gondolatatától kellene rögzíteni a tevékenységi sor, "tevékenységi időfénykép" másképpen "munkanap felvétel" (ez a helyes szakkifejezés), tizedmásodpercre bontva. :-) 

Egyetértek Veled, és Embereddel! :-D

Előzmény: Törölt nick (31439)
Öreg?halász Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31458

69 !

Előzmény: Törölt nick (31444)
Öreg?halász Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31457

Amerikai Óriáspostát.

Előzmény: Törölt nick (31447)
Ladybee Creative Commons License 2013.12.14 0 0 31456

Szolanin. Halálos adagja 590 mg/kg (patkány, szájon át), ez nagyon kevés. Épeszű ember nem etet nyers burgonyát !

Előzmény: juhosttt (31451)
juhosttt Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31455

Szóval egyből elvágod a torkát?! hmm hát ez se rossz megoldás, bár nem értem akkor a tarkón vágás mért olyan fontos? (talán hogy ne rángassa annyira az ideg a testet v nem tudom)

Ami meg az éles kést illeti, hát most éleztettem meg a késeket, holnap kipróbálom a tarkó vágs mentes módszert.

Ami a belsőséget illeti: A rántott nyúl máj ritka finom csemege, nagy vétek kidobni... Régen a vesét és tüdőt és lépet is eltettem, de mára csak a szívet és a májat rakom el, de ha a macska nagyon kuncsorog akkor a szívet se. De ha másnak vágsz és kéri a belsőséget, csak nem mondhatod hogy bocs de nem foglalkozok vele :D

Előzmény: Mészáros Barna (31453)
N.Jani Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31454

Szuper!

Előzmény: Deryan (31443)
Mészáros Barna Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31453

Helo!A belsőségeket nem fogyasztjuk.(Így nem megy vele idő).Míg tarkónvágaással vágtam a nyulat addig nekem is véres volt  nyaka de miután áttértem egy másik módszerre (Titok) azóta nincs ilyen gond vagy csak maximum egy nagyon- nagyon pici területen.Az időt tesóm mérte.A titok pedig az ÉLES,de nagyonÉLES kés.Van két késem amihez csak én nyúlok mert még én is majdnem levágtam vele az ujjamat.

Előzmény: juhosttt (31452)
juhosttt Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31452

Ez azt jelenti h 1 nyulat 7.5 perc alatt totál konyhakészre alkotol meg. Hát egyszer majd megnézném hogyan csinálod, és milyen praktikákkal vagy olyan gyors. Persze a süldők kisebbek hamarabb megy, de attól még át kell szöszölni, h szőr ne maradjon rajta, no meg a véres részeket is el kell rendezni. Aztán zsigerelésnél az epét sem tanácsos kivágnia máj mentésénél. Nálam ez  legbabrásabb hogy szépen vágjam ki, lehetőleg egybe, és az epe maradjon.

Előzmény: Mészáros Barna (31449)
juhosttt Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31451

a krumpli héja (főleg ha fény éri és megzöldül) valami toxikus anyagot tartalmaz, aminek a nevét a google jobban tudja, de a lényeg hogy nem tesz jót.

A fagyinak pl semmi előnye nincs, luxus cikk. rosszabb esetben a cukor tartalma rontsa a fogat és torok fájást okoz
A csokitól ugyanúgy romlik a fog, elhízást okoz. Persze itt is lehet mértéket tartani.

 

De a nyúlnál ne a káros élvezeteket erőltessük rájuk, hanem a hasznos egészséges táplálékot. Az ember azzal öli magát amivel akarja, mert szabad akarata van. A nyúlnak nincs, az ember dönti el mit kapjon. Nyugi én is etettem krumplit egy időszakban és nem sok jót hozott..

Előzmény: Mészáros Barna (31450)
Mészáros Barna Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31450

Szia.Bocs hogy ilyen későn regálok de elfoglalt vagyok!Szerintem semmi gond a krumplival nyugodtan megehetik a nyulak csak nem egy vödörrel/nyúl ,egy kis maréknyi adagtól  semmi baja nem lesz.Ez ugyanígy van az embernél is hogy csak akkor káros az alkohol hogyha túlzott a bevitele ,ahogyan azt te is írtad.Am a fagyinak,csokinak milyen káros hatása van az emberre nézve egy kis kalória töblet mellett.?

(Az előbbiek csak személyes vélemény!!!!!!!)

Előzmény: juhosttt (31346)
Mészáros Barna Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31449

Szia!Én a múlt hónapban 12-t vágtam el 1óra 5 perc alatt( süldők voltak).  Ez az edénytől a nyúlak beviteléig tartott.ezt még ugye a zacskózásköveti  és hűtő .meg a bél, szőr ,vér eltüntetése max 30 .

Előzmény: juhosttt (31435)
juhosttt Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31448

A nyúzási technikádat le tudnád részletesen írni? Én a 2 hátsó lábat körbe vágom, majd v alakot vágok a nemiszervhez. Ezután elkezdem lehúzni, majd levágom a farkat és lehúzom egyben. De a hátnál való metszést nem tudom hogy gondolod, de ha gyorsabb mint ahogy én csinálom át venném a technikát.

Előzmény: Chezulu (31446)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31447

Azt meglehet kérdezni milyen galambot tartasz?

Előzmény: Öreg?halász (31441)
Chezulu Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31446

Szia!

Nagyban függ, ahhogy írtad a segítségtől a nyúzásra szánt idő. Sőt függ a nyúzás technikájától. Mivel nekem nem kell a bőr és a bunda, mindig úgy nyúzok, hogy leütés után rögtön levágom a fejet majd a bőrt a háta közepén megmetszem, hogy meg tudjuk Faterral fogni mind a ketten és lerántjuk a bundát. Ez a művelet leütéssel együtt sem több cirka két percnél. Majd ezután akasztom fel és zsigerelem ki. Természetesen igazad van abban, hogy ezután még vannak teendők mire a konyhába vagy a fagyóba kerül a nyúl és ez bizony idő, de ezt Babette is jelezte!

Előzmény: juhosttt (31442)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31445

ja, hát ketrecben vannak, onnan csak kivesszük, és kész.mondjuk ma reggel hátramenetellel együtt 6 nyúl kivétele 10 perc se volt.

a mosás csak azért hosszabb, mert ha eladásra megy, akkor szeretem kiáztatni belőle a vért. de elvileg pár perc a mosás, ezért is szeretem jobban, mint a csirkét, azt kopasztás után még hosszan kell macerálni:D

Előzmény: juhosttt (31442)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31444

hány éves vagy?

Előzmény: Öreg?halász (31441)
Deryan Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31443

Száradnak az első bőrök! :)

 

 

Az első kettőt venyigére húztam. Az utoló egy több mint 1 éves nyuszi volt. Ő vason van. Jól lehet szikkadtan is hártyázni.

Majd meglátjuk mi lesz belőle.

juhosttt Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31442

Hát de nem ennyiből áll egy nyúl eladásra való elkészítése:

 

De ha csak ezt nézzük:

nyúzás 5 perc.
zsigerelés 5 perc.

 

ez 10 perc/nyúl. 6 nyúl 60 perc = 1 óra. De mivel azt a nyulat meg kell fogni és le kell ütni így ott is meg van az a holt idő...

 

Előzmény: Törölt nick (31439)
Öreg?halász Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31441

Tőlem arcoskodhatsz ha neked ez okoz kéjes örömet,engem nem zavar !

Már akkor nyulat,galambot tenyésztettem mikor te még csak kósza gondolat voltál,tehát van tapasztalatom!

Ennek ellenére számosan vannak itt akik tudása ,hozzáállása előtt kalapot emelek! Félre ne értsd egy pillanatra se,te nem tartozol közzéjük!

Előzmény: Törölt nick (31440)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.13 0 0 31440

jaj, te tapasztalt nyulas, te.

Előzmény: Öreg?halász (31434)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!