Keresés

Részletes keresés

vf1 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52229

Ugyan az, csak drágább.

Előzmény: paleszos105 (52226)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52228

"Akkor ezek szerint ezért akadt pár jól sikerült pálinkám."

 

Ezek szerint? :) Nem az dönti el egy pálinkáról, hogy jó-e vagy sem, hogy elméletben helyesen lett megfőzve. Azt javaslom - persze, csak ha szíved ügye jó pálinkát készíteni, és nem elégszel meg az egyszerű házival - hogy vásárolj egy fajtaazonos olcsóbb bolti pálinkát (nem xy gyümölcs ízű szeszesitalt), és ahhoz tudod viszonyítani a sajátodat. A szomszéd bérfőzdéséhez inkább ne hasonlítsd...

 

Pektinbontót még nagyobb városban sem lehet kapni mindig. Kertészboltokban érdeklődj utána, ha nincs, esetleg tudnak neked rendelni. 

 

 

Előzmény: Girgesz (52209)
vf1 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52227

Hát az a link amit bemásoltam, nekem is hasonlót írt, ide nem szállítanak.

Viszont van ez az olcsóbb, ami pont olyan mint az enyém, azt megrendelheted:

 

http://cgi.ebay.com/Digital-pH-Meter-Tester-Water-2-Pouches-Calibration-/320720181320?_trksid=p2992.m263&_trkparms=algo%3DSIC%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BFICS%252BUFI%252BDDSIC%26otn%3D20%26pmod%3D280653360430%26ps%3D63%26clkid%3D1457620117980364824#ht_3250wt_928

 

Ezen az oldalon van több ajánlat, érdekes én a 13 dollárost vettem.

paleszos105 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52226
Előzmény: rizozo (52225)
rizozo Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52225

Lehet, hogy az volt a gond, hogy én a Magyar E-bayen vok regisztrálva, de belépéskor elfogadta a jelszómat.

Előzmény: vf1 (52220)
rizozo Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52224

Szia Vf1!

 

Most próbáltam megrendelni az általad beírt linken, de azt írja, hogy innen ahol én lakom nem érhető el. Azt megtennéd ha előre átutalom neked az árát megrendelnéd?

Előzmény: vf1 (52220)
paleszos105 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52223

Én is most rendeltem ugyanezt

Hogyan szuperál??????????????????

Előzmény: Gasparius (52222)
Gasparius Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52222

Nekem is dettó

Savazásra akku kénsav, és ugyanez a mérőműszer

Előzmény: vf1 (52220)
Gasparius Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52221

Az enyémnek kicsi a hűtője, (30 literes főző, 10 liters hűtő) Mindössze 3 menet van benne, folyamatos vízcserénél teljesen oké

Előzmény: Feriba51 (52215)
vf1 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52220

Szia, savazásra jó az akkusav, én is azt használom.

ph mérőt én ilyet vettem:


pH-009 IA Pen Type pH Meter Digital Tester Hydro

 

és ezen az oldalon kapni:

 

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=digital+ph+meter&_sacat=0&_odkw=electric+pepper+grinder&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1311

 

másfél hét alatt megjött, 13.23 dollár, a szállítás ingyenes.

 


Előzmény: Párlatka (52217)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52219

a cefréhez használhatsz akkusavat

pH mérő készülék kapható, én az itt nemrég leírt eszközt vettem, olvass vissza 3-400-t, nekem lassú a netem

Előzmény: Párlatka (52217)
rizozo Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52218

Köszönöm az értékes tanácsokat mindenkinek

Párlatka Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52217

Tisztelt Fórumtársak!

 

Szeretném megkérdezni tőletek ,hogy  hol lehet hozzájutni étkezési foszforsavhoz?

/ Borsod megyében /

PH mérő műszert ki milyet használ,cefre savtartalmának mérésére?

Melyik típusok váltak be és hol lehet megvásárolni?

Köszönöm a válaszokat előre is!

Girgesz Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52216

keresgetem -és "aki keres, az talál".

Előzmény: zsuzska60 (52214)
Feriba51 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52215

Ahogy az előttem szóló "hölgy" mondta, 2-3 menet elég, hosszba is kifejezve 2-3 méter. Ha folyamatosan tudod cserélni a vizet, akkor ennél kevesebb is. Szerintem:-)

Jó nedűt!

Előzmény: rizozo (52206)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52214

mezőgazdasági boltokban keresd, ahogy közeledik a szüret, úgy lesz egyre több helyen kapható

Előzmény: Girgesz (52209)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52213

az én 30 literes hűtőm 3 menetet tartalmaz csak és jól hűt (30 literes üst).

átmérő olyan 18-as féle

Előzmény: rizozo (52206)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52212

egy dolgot kifelejtettél:

legalább kétszeresére kell higítani, különben a tömény alkohol szag félre vezet!!!

Előzmény: szilvafan (52200)
matyicxtrd Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52211

Sziasztok!

 

Daráláshoz visszakanyarodván, utánanéztem, nálunk (Bicskén) a gazdaboltban 10300 Ft ugyan az a álványos répadaráló, amely az említett honlapon is van 14valamennyi+áfáért :) Ágaprítókat is néztem, az újak viszonylag drágák, vaterán meg ami pofásabb, az mind a világ végén van, nah még nem döntöttem ez még kialakul...

 

Nagyon várom már a meggypárlatomat a hét elejére igérték, de még nem hívtak, aromaspirálos csodaszerkezetben főzetem, kiváncsi vagyok, hogy tényleg olyan csodás e mint ahogy mondták. Valakinek esetleg van ilyen főzővel tapasztalata?

 

Palackozni szeretném egy részét, új üvegekbe, dugóval, zsugorfóliával. Tiszta meleg vizben átmostam az üvegeket, kérdésem lenne, hogy kell e még tennem velük valamit töltés előtt?

zsuzska60 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52210

Egészségedre!

Előzmény: bg.64 (52196)
Girgesz Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52209

Rézeleje-előpárlat: végül is, ahogy olvasgatom, nem akkora gond, ha kicsit többet vettem el a szag alapján, mert a rézeleje után jön le az előpárlat,amiből szintén nem kell sok a pálinkába. Akkor ezek szerint ezért akadt pár jól sikerült pálinkám.

 

Pektinbontó: eddig nem használtam, de arra gondoltam, hogy idén megpróbálok vadkörtét kifőzni, és ehhez gondoltam beszerezni a pektinbontót. A környékünkön nem olyan egyszerű beszerezni, de majd csak találok olyan üzletet, amelyik elküldi postán, vagy én járok addig egy ilyen bolt közelében.

Előzmény: Törölt nick (52208)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52208

Otthon és könnyen beszerezhető, és alkalmas erre a célra?

 

Nem hinném, hogy ilyet egykönnyen találnál. Érdemesebb inkább megvenni a pektinbontót, nem olyan túl olcsó, de ha egyet megveszel, az több száz liter cefréhez elegendő. Mindenképp megéri használni, de el is lehet tekinteni tőle, pektinbontó nélkül is lehet jó pálinkát csinálni. 

Előzmény: Girgesz (52203)
paleszos105 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52207

pálinkásat

 

Köszönöm a válaszokat megfogadom.

Az alapelv jó rosszból nem lesz ez tuti: REMÉLEM MINDENRE VONATKOZIK!!!!

Előzmény: nabiti (52140)
rizozo Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52206

Köszönöm a segítséget. Helyem van, a vizet tudnám folyamatosan cserélni (lent be fönt ki) .  Írtad , hogy 5-6 menet, Átmérő? Olvastam , hogy gázpalackra tekerve. Az jó? A többiről amit írtam mi a véleményed?

Előzmény: comad (52204)
Gasparius Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52205

Hát igen, de az előpárlatnál fordított sorrendben kell kezdeni a kóstolgatást, mert ha az elsővel kezded, elmegy a kedved apálinkától örökre sztem..

Az én nem túl sok gyakorlatomban mindig úgy voltmég, hogy az első két poharat -perrsze a rézeleje elvétele után - kóstolás nélkül ki kellett öntenem, mert a harmadik mindig megválasztotta.

 

Nekem az utópárlattal van inkább gondom, sztem az a lényegesebb, most megint csresznyét tettem fel, eddig kétfajta van, az egyik utópárlatos lett, a másik finom

 

ezt majd meglátjuk, még azt se tudom, hány fokonál kezdem meg az elválasztást....ez örök problémám lesz úgy látom

Előzmény: szilvafan (52200)
comad Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52204

A hűtő sok mindentől függhet. Lehet kisebb-nagyobb, attól függ, mekkora helyed van, tudsz-e menet közben vizet cserélni. Utóbbi esetben sztem elég egy 50 l-es műanyag hordóból kialakított, az még kezelhető méret, benne vagy 5-6 menet. Egy kis nézegetnivaló:

http://www.schnapsbrennen.at/anlagen.php

Előzmény: rizozo (52195)
Girgesz Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52203

Akkor ezek szerint az öreg fejezte ki magát helytelenül.

Eszembe jutott még egy dolog: a pektinbontó. Ezt csak boltban lehet megvenni, vagy vagy olyan enzim/enzim hatású anyag, ami otthon is könnyen beszerezhető és alkalmas erre a célra? (Gondolok itt hasonlóra, mint amikor a tejből enzim helyett egy kevés citromsavval csapatják ki a fehérjét.)

Előzmény: Törölt nick (52202)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52202

Amire ő gondolt, az az előpárlat, nem a rézeleje.

 

Az előpárlatnak szúrós szaga és íze van, szagolgatással és ízleléssel lehet elválasztani. De is kell elválasztani minden előpárlatot, valamennyi kell hogy jusson a kész pálinkába is. Amire nekünk szükségünk van, az a része, amelyiknek már alig van kellemetlen íze, és felfedezhető benne a gyümölcsös, pálinkás jelleg. Ezt már a középpárlathoz kell tenni. Ehhez kellenek a poharak, össze össze tudd hasonlítani, mi az ami kell, és mi az ami nem. Ezt nem lehet kiszámolni, vagy elméletből tudni, csak gyakorlati tapasztalatból. Jópár liter pálinka után, már kanállal felfogott pár cseppből is tudni fogod, mi mehet a pálinkába, és mi nem.

Előzmény: Girgesz (52201)
Girgesz Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52201

Bocs, igazad van, metanol akart lenni, nem metilén.

 

Kezdő vagyok még, és főleg a régiektől hallottakból kezdtem el csinálni -csak mostanában kezdtem bújni a szakirodalmat. Apum mondta, hogy addig vegyem el a rézelejét, amíg technocol szaga van, utána már jó. Csak az a baj, hogy ezt a szagot valamiért nehezen érzem.

De akkor ezek szerint ezt a szagot nem a metilalkohol okozza, hanem a többi, nem odavaló vegyület?(gondolok itt a különböző aldehidekre, ecetsavra, stb.)

Előzmény: Törölt nick (52198)
szilvafan Creative Commons License 2011.07.19 0 0 52200

itt a fórumon mondott régebben valaki egy igazi házipatikás nagyon jó ötletet, miszerint veszel 5 db pohárkát (nyilván a főződ méretéhez mért nagyságút) és azokat kezded szépen a csurdogáló anyaggal tölteni.

Aztán az első kettőt gondolkodás nélkül kiöntöd ( vagy elteszed a "hexencsúz" kezelésére :) ) a harmadikat már szaglászod és óvatosan ízleled, a negyediket megkóstolod, és az ötödiket megiszod :) :) :)

Előzmény: Girgesz (52197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!