Keresés

Részletes keresés

janise Creative Commons License 2008.05.15 0 0 3577

Szia!

Nagyon jó a teljes kiőrlésű liszt mi is használjuk.A kenyeret is itthon sütjük komáromi rozsos kenyérkeverékből.Egy ismerősöm aki pékségben dolgozik,ő mondta hogy a rozskenyerek nagyrésze hamisítvány,malátával színezik attól barna.Ha rozslisztből lenne 1kg ára elérné a 7-800ft-ot.A fénykép extrém súlyú emberekről konyha falán ,egyéb helyeken kitéve igen hatékony megoldás,kivált akkor,ha a mázsás ember megelevenedik és elállja az utat ami a hűtőszekrényhez vezet.Ha van ilyen a birtokodban vevő vagyok rá:)))

Előzmény: sziporka66 (3576)
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 3576

 

 

Itt a liszt, amitől ÉN nem hízok 180-ft (mégsem Norbis az ára). Nem tudom, ismeritek? Ha valaki használja, írja meg a tapasztalatát. Ja ne botránkozatok meg, MI ahol étkezünk,a háttérbe mindig kiragasztok 300-kg emberek fényképét, a hütön is van, ha neki állok enni, mindig rá nézük, és vissza fogom magam. Eddig nagyon bejött, mindig cserélgetem a fényképeket, hogy ne szokjam meg.

 

Bocsánat, ha ezzel a fényképel valakit megsértettem.

sziporka66 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 3575
Janise és Fintorgó, Nem tudtam meg nézni a filmet, mert elfelejtetem.

Annyira belemerültem a tornákba többe is, hogy ki ment a kis agyamból.

Amíg Pesten voltunk 4-napik felszaladt rám 2, 5kg. Pedig nem annyira dözsöltem kínait ebédeltem, reggelire müzli és mindi nap 1-égész szelet süti. Most ezt próbálom ledolgozni, ha süteményt és krumplit eszem, akkor mindig hízok, de ha ezeket kerülöm akár 1-napig is, rögtön fogyok. Hát kiborító, itt lihegek.

 

Megkérdeztem az Avantinak a nyugdíjat, azt mondta doki semmit nem veszteni valód, nincs, ha elindítod.

1-nyugdij igazgatóság papírt kérni, töltöd.

Megkapod az értesítést, mikor mehetsz, ezt elviszed a háziorvoshoz, kitölti.

Elmész a felül vízsgálatra és kész.

 

Miután megkaptad, a határozatott, és ha elégeted vagy akkor kész.

Ha viszont te nem értesz vele egyet, akkor fellebbezni kell (ny.igazgatoságnál írni kell, miért nem fogadod el, a határozatott).

Ismét egy magasabb orvos megnéz és eldönti.

Ha egyet értesz ezzel a határozattal jó.

Ha viszont nem, ismét egy papír a Ny, IG.-nál és az már bíróság.

A bíróságtól is kapsz, határozatott, de te azt a döntést már nem bírálhatod felül.

 

ORVOS mondta: Érdemes leszázalékolnod magadat, mert, talán így megőrzöd az egésségi állapotod, ha viszont 8-órát vállalsz ez már nem olyan biztos. Ha viszont már van nyugdíjad és elmész 4-orába dolgozni a kettő annyit, tesz ki mind, ha 8-teljes órát dolgoznál. A legtöbben így tesznek.

 

Majd le kényképezem azt a lisztet, amit én használok, de ettől nem szaladnak rám a kilók.

 

 

 

Pitykéné ködöm képernyőn keresztül a professzort.

 

Előzmény: janise (3574)
janise Creative Commons License 2008.05.15 0 0 3574

Most beszéltem a denevérágy feltalálójával telefonon.Nagyrédén lakik,nagyon kedvesen felajánlotta,hogy ott tud fogadni.Sajnos az ország más területén nincs egyenlőre lehetőség a kipróbálásra.

janise Creative Commons License 2008.05.15 0 0 3573

Szia !Kétszer is végignéztem a filmet.Már olvastam a denevér ágyról,de kicsit brutálisabbnak gondoltam annál,mint amilyen a valóságban.Tetszett,a homokóra hasonlat.

Mindenesetre kipróbálnám szívesen ha lehetőségem lenne rá,úgy vettem ki,hogy a feltaláló srác gyöngyösi/futólag a zárójelentésekből)hozzám nincs éppen közel.

Mindenesetre köszi az infót!

Előzmény: fintorgó (3572)
fintorgó Creative Commons License 2008.05.15 0 0 3572

Szép napot!

Most lett vége a film ismétlésének, a feltalálón, Attilán, MBT cipőt láttam!

Az ágy dönthető, kellemes pozicióban megállítható, így nyújtja a gerincet a beteg saját testsúlyát használva húzóerőnek. A bokára csatolt heveder egy kampót tart, ami az ágy végén lévő csőbe akasztható, így nem csúszik le a paciens.

Természetesen nem minden fajta gerincbetegségre használható, de ígéretes találmány.
Előzmény: sziporka66 (3570)
Pitykéné Creative Commons License 2008.05.15 0 0 3571
Sziasztok!
Feladtam tegnap előtt az elveimet és sírva kértem a dokitól hogy írjon fel izomlazítót meg fájdalom csillapítót:-)
De milyen jól tettem, mert azóta még aludni is tudok:-) hurrrrrá
Nektek is be szokott ilyenkor görcsölni az izmotok?
Nekem az egész bal oldalamban olyan görcs volt, hogy nem tudtam kinyújtani a lábam, pláne rálépni. Már első éjszaka elértem azt a sirdaluddal, hogy ugyan fájt, de rá tudtam feküdni és ki tudtam nyújtani. a hátamból meg kimaszírozta a lányom:-)
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 3570
Felhívtam a szakmai osztályt és a doktor, azt mondta májustól szigoritotak az utazási utalványok leadása. És a záró vagy az ellátási lap, már május 1-től nem hiteles. Ja és a fürdő felírása is változott májustól (úti költség szempontjából). Csak az oda és vissza utat fizetik. Azt mondta ebben is, lehet majd változás, hisz miben nem, de előtte érdeklődjek minden kép a feltételekről.

Köszönöm, mindenkinek.

 

Fintorgó én nem találtam ezt a fílmet, de jól tetted a telefon szám mentését.

Előzmény: fintorgó (3569)
fintorgó Creative Commons License 2008.05.14 0 0 3569

Most nézem, holnap reggel 9 óra 05 perckor ismétlik az adást. Élőben is megnézhetitek!
Előzmény: fintorgó (3568)
fintorgó Creative Commons License 2008.05.14 0 0 3568

Szép estét, lassan már éjszakát!

Reménysugár a gerincbetegeknek! :)

Most néztem meg egy filmet a Hír TV archívumából, letölthető innen:

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=213812

Denevérágy az eszköz neve, még fejlesztés, kipróbálás alatt áll, sajnos én is csak annyit tudok róla, amennyi a filmben elhangzott.

Ha valamit újat megtudtok róla, vagy hogy hol lehet kipróbálni, kérlek ne titkoljátok el! Habár úgy látom, ez itt nem dívik, itt nagyon segítőkészek a sorstársak egymással.

Sziporka ezeket a telefonszámokat kimásoltam, sosem tudni mikor lesz rá szükség alapon. Köszönöm.

Most pedig megyek és kinyújtóztatom a gerincemet, úgy jobb a porckorongok vérellátása... :)
Előzmény: sziporka66 (3567)
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 3567
Nekem a hölgy az ablaknál ezt nem mondta, a szakmai osztálytól csak a leadási határidőt, kérdeztem. Holnap az első dolgom lesz felhívni ismét az osztály és rá kérdezni a teendőkre, és majd ugy megyek az ablakhoz.

Kösz az infót, igazán jól jött.

 

Szerintem direk csinálják ezt a hiányos kitöltéseket, a rutin meglehet, hisz egy nap több mind 10-állitanak ki. Ez tanulságos volt nekem.Máskor figyelem az itt a pecsét, hol a pecsétettttttt.

Előzmény: malvin82 (3566)
malvin82 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 3566
Üdv !
A múltkor hasonlóan jártam - nem volt intézményi pecsét az utazási utalványon . El voltam keskenyedve , mert hirtelen nem jutott eszembe más , mint az , hogy ebből a papírból bizony szemét lesz ! De az ügyintéző hölgy segített - azt mondta , hogy a kórházi zárójelentés 1 példánya , vagy annak a hiteles másolata ( amit ott helyben elkészített ) is megfelel .
Előzmény: sziporka66 (3565)
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 3565
Ica66 csak nem adok meg olyan számot, ami nem is létezik, de örülök hogy sikerült.

Az OEP-nél ma leadtam az utazási utalványt és a jegyeket. Nem volt rajta az intézmény pecsétje csak az orvosé. Azt hitem elájulok. Vagy felmegyek, vagy levelezek a Haller klinikával. Erre hazajöttem fel hívtam az „osztályt” meddig lehet az utalványt leadni, mer lányos zavaromban, elfelejtetem megkérdezni. 6-honapig adhatom le és 1-honap, amíg meg kapom a pénzt. Na így jár, aki nem figyel és megbízik az utalványtöltő személyben. Gondoltam, aki pecsétel, csak tudja a fortélyt.

Előzmény: ica66 (3564)
ica66 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 3564
Sziasztok Bécsből felhívtam az orvos szakmai osztály, mert kiutazásom előtt pár dolgot nem értettem. (gondoltam megpróbálom). Itt megkaptam a válasz 2-kérdésemre azonnal, a 3-nál vissza kellet 1-óra múlva, hívjam, mert utána nézett. Amit hetekig nem tudtam elintézni most sikerült 1-telefonnal, igaz innen nem olcsó, de így is megérte. Ha ismét haza látogatok, legalább el tudom a dolgaimat intézni, hogy kihez kell fordulnom.

Még a nevem sem kellet, azt mondta, mondjam a kérdéseimet.  

kösz sziporka.

 

Csak tudnám, miért nem mondják ezt az OEP-nél???

Előzmény: sziporka66 (3562)
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 3563

Felteszem ezt a kéoet, amit kaptam.

Nektek is szépnapotok legyen és egy kicsit derüsebb is.

sziporka66 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 3562
Én ez 1-ső telefonszámot akkor kaptam, amikor a 2-dik gerinc műtétem után nem tudtam a sok kérdésre a válaszokat. A munkahelyemre(korház) bementem és pont az egyik orvossal, aki az osztályon dogozik, beszélgettem erről, mondta, hogy van ez a telefonszám, ugyanis másod állásban ő ott dolgozik. Most legutóbb arról kellet információ a férjem kontrolra visszamentem a Haller utcába és a házi orvosom, azt mondta, nem jár kísérő neki.

Felhívat a számot, elmondtam, mit szeretnék és mondák, jár. Vissza házi orvos mondtam, mi van azonnal helyeselt, de csak az utazás ellőtt 1-nappal szabad ki írni a napló szám miatt.

Mivel nem aznap jöttünk haza, hanem több napig Pesten voltunk a haza utazásnál bajban voltuk a kedvezmény jegy miatt. Felhivtam mind kiderült csak akkor jár, amikor a vizsgálatt meg történik, ha több nap eltéréssel az OEP már nem fizet, csak ha az orvos igazol több napi vizsgálatot. Így én a nyugdíjas szelvénnyel jöttem vissza.  A gyógyszer felírásnál is igénybe vettem, mert félévente ujjittotam. Felhívtam őket, mit lehet tenni: az ellátási lapra, rá kell írni állapota végleges. Szóltam az orvosnak azt mondta, rá írja így egész életemen keresztül a házi orvos, írja ki a gyógyszert, és nem kell ujjtanom félévente. Én is az óta vagyok össze szedettebb, amióta van ez a telefonszám.

 

Avanti én a helyedbe felhívnám a nyugdíj számot és megkérdezném, amit szeretnél és akkor mindjár képbe vagy. Ez csak rajtad mulik.

 

A rehab járadék a becsapós abba nem szab belemenni a 3-év miatt. Inkább kevesebb pénz hosszabb távon mind 3-évig igen magas összeg és utána ne járjon semmi. Itt tudtam állapot rosszabbodást minden műtét után (nem csak műtét után) be lehet nyújtani.

 

Ja és ne dicsérjetek, mert akkor többet nem írok. A segítség és az információ közzé tétele a természetes. Éljetek vele, hisz időt és lehet pénz, takarítotok meg.

Ne legyetek meg ijedve az ember néha egy jó információ és felér egy kisebb pénzösszeggel.

 

Na most már elég átmegyek a R.R topikba mert, felidegesítetek, majd csak kitiltanak onnan.

 

 

Előzmény: janise (3561)
janise Creative Commons License 2008.05.13 0 0 3561

Szia Sziporka!

Te aztán tényleg napra kész vagy,mindennek tudod a nyitját.Ezt hívják gyakorlati intelligenciának,amit nem lehet megtanulni,erre születni kell!!!!Nem beszelve arról hogy a tapasztalataidat önzetlenül megosztod közöttünk....egyszóval mi most itt ezennel szobrot emelünk Neked!!Jó éjszakát,szép álmokat bajuszos angyalokat.

 

Előzmény: sziporka66 (3560)
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 3560
Amit leírok nem titok én mindig 2-t, telefonszámot szoktam hívni, ha valamit nem tudok. Utána azonnal képbe vagyok.

Ezt bátran ajálhatom, nektek is, mert ez nyílt információs forrás.

 

Az egyik telefonszám, amit múltkor már leírtam 0674/529-990/ ez az OEP telefonszáma és az ORVOS SZAKMAI OSZTÁLYT kell kérni.

Itt egy orvos válaszol 08-15-ig, a betelefonálok kérdéseire.

Bármi problémád van az egésségeddel, és nem értesz ők felvilágositanak (orvos).

Pl. mennyi ideig, maradhatsz a te betegségeddel táppénzen, ki írhat ki rehabilitációt,  gyógyszert, utazási kedvezmény mikor jár stb.

Ez egy nyílt telefonszám bárki, hívhatja az ország egész területéről a törvények minden hol ugyanazok ez halál biztos, örülnek a kérdéseknek (saját tapasztalat).

Akivel volt térd műtétem ki írták volna már 2-honap után, mondtam, hívja őket menyi ideig, jár neki.

Kérték a betegség kódját (záron rajta van) és megmondták 6-honapig, maradhat következmények nélkül,

Utána vagy munka vagy, leszázalékolás vagy munkanélküli.

A szomszédom már mondta is a körzetinek neki több, jár mind 2-honap és igaza lett az orvos, felhívta ezt az osztályt. Erről ennyit.

Én ezt a lehetőséget maximálisan kihasználom csak a telefondíjat, fizetem, és nem futok 6-kört, hogy tudjam, mi jár nekem.

A törvények folyton változnak és az utca emberének fogalma, sincs, mit kell és lehet egy adott bajban tennie.

 

A másik telefonszám a NYUGDIJ IGAZGATOSÁG telefonszáma itt is, amit szeretnék (felvilágosítás) én mindig felhívom őket és válaszolnak. 0674/555-000/.

A törvények itt is az egész ország területén ugyanazok ez biztos.

Én veszem a fáradtságot, felírom, amit szeretnék kérdezni és tárcsázok.

És nincs idegeskedés, hogy jaj mit is tehetek valamilyen helyzetben.

Ezek a telefonszámok nem titkosak, hisz mindenki hívja őket egy kis információért. Ők legalább napra készek.

Amit itt mondunk egymás között az egész más, ha TE azt egy illetékes orvostól, vagy az illetékes helyről kapod.

 

Rajtatok múlik éltek a lehetőséggel vagy nem, ezt rátok bízom.

Sok sikert.

 

Előzmény: avandia (3559)
avandia Creative Commons License 2008.05.13 0 0 3559
sziporka Te egy Isten vagy!!!! 38 éves vagyok és megadom az elérhetőségem is, nem titkos, ide is írhattok!
galmoni@nidocom.hu
Nem találok szavakat a segítségetekre! Ez a fajta önzetlenség nagyon ritka, Nagy Emberek vagytok mindannyian kik segíteni próbáltok!
Köszönöm

avandia / Móni /
Előzmény: sziporka66 (3558)
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 3558

Avanti

 

Felhívtam a nyugdíjigazgatóságot és megkérdeztem a szolgálati időt 35-44-év között 10-év szolgálati idő, kell a százalékoláshoz. A korodat nem mondtad így 42-évet diktáltam be.

Az mondta a Rehabilitácios járadékot, nem szab igénybe venni, mert magasabb összeg ugyan de csak 3-évre adják. Viszont a rokkantságit veszed igénybe akkor amilyen az állapot.

A tiéd 75% mondott. és tartóst. Ne haragudj majd este, vagy holnap leírom pontosasban mit mondott MÉG. Most sietek de, nem felejtem el a bíztos.

Előzmény: avandia (3556)
Pitykéné Creative Commons License 2008.05.13 0 0 3557
Sziasztok!
Avandia, bizz az új rendszerben! neked azért már van annyi problémád, hogy biztos jó eséllyel indulsz. Tudnod kell, hogy már nem ugyanazok a kategóriák vannak és a nyugdíjazásod a rehabilitálhatóságodtól függ. Sajnos ma már véglegesítést csak azt kap aki nem rehabilitálható sem orvosilag sem foglalkoztathatóság szempontjából, de szerintem ez nálad fennáll, bár nem tudom, hogy milyen állapotban is vagy pontosan. A többiek 50-79%-ig 3 évre kapják és nem egységes időre és pénzre, hanem állapottól függő.
A cél az hogy 3 év alatt visszahelyezzék az egyént a nyílt munkaerőpiacra, ami az én felméréseim alapján szinte lehetetlen.
Én a helyedben nem vigéckednék, hanem maradnék a seggemen és örülnék, hogy kicsit helyre tudtak pofozni. Élvezd ki, hogy jobban vagy, de ne terheld magad.
Előzmény: avandia (3556)
avandia Creative Commons License 2008.05.13 0 0 3556
sziporka66!

Nagyon szépen köszönöm a linket! Átolvasgattam!
Lehet azért félek az egész elindításától, mert a környezetemben azt tapasztalom, hogy általában azokat százalékolják le, akiknek nem sok bajuk van és a valódi betegeket meg kivágják! Eddig akivel beszélgettem erről, azt mondta, hogy nincs sok esélyem, mert fiatal vagyok és kevés a munkaviszonyom. 38 éves vagyok és eddig 21 év munkaviszonyom van. Nem tudom elég-e ennyi? Na majd kiderül!
Mégegyszer köszönöm!
Üdv:
avandia
Előzmény: sziporka66 (3555)
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 3555

http://ahirek.hu/go/fa0b5c4edf992e.html

 

 

Itt az OSZI honlapja a leszázalékolásról.

Előzmény: avandia (3554)
avandia Creative Commons License 2008.05.12 0 0 3554
Nagyon szépen köszönöm a véleményeiteket! Jól esik, hogy visszarángattok a realitás talajára!
Mindenkinek fájdalo mentes napot kívánok!
Üdv:
avandia
ica66 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 3553
Én maradnék a végleges 67-%-nál, de szerintem többre van jogosultságod.

Táv munkába gondolkodj, hogy akkor pihenj, amikor te szeretnél.

Meg kell őrizni ezt a jó műtéteti eredményt, nem akarlak elkeseríteni de, lehet ennél sokkal rosszabb is.

Akkor viszont nem biztos, hogy meg érte az egész, hisz hátra van még az életünkből legalább 40-év.

A munkaerő piacon túl sok a 6-mütét nem csak gerincből.

Szerintem a folyamatos 4-óra munka is sok és nem biztos, hogy pihenni lehet közben, esetleg ha főnöki beosztásba dolgozol.

Te tested és a te döntésed is.

Előzmény: avandia (3550)
janise Creative Commons License 2008.05.12 0 0 3552

Szia Avandia!

Örülök hogy jól vagy!Az ember hajlamos ha kicsit jobban van,előre tervezni.Még a munkába álláson ne gondolkodj két héttel a műtét után.A jó eredményt meg is kell őrizni, az idő neked dolgozik,aztán majd meglátod.Nem célom hogy elvegyem a kedved,hidd el,mindannyian szeretnénk dolgozni menni.Vigyázz magadra !Janise

Előzmény: avandia (3550)
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 3551
A 6-gerinc műtét végleges leszázalékolás.

Vagy a kevés pénz választod vagy a "lehetséges" ismét műtétet, ha megerölteted a derekad.

Én az elsőt választanám.

Ha a munkaadónál meg mondod te 6-műtét főleg gerinc műtéted volt kisem, fogják nyitni az ajtot. Még 3-nál is becsukodnak a kapu még irodai munkánál is.

 

Örülök, hogy a 2-fúzios beteg jobban van.

Előzmény: avandia (3550)
avandia Creative Commons License 2008.05.12 0 0 3550
Sziasztok!

Egy kicsit örömködök nektek!:-)) Mostmár minden nappal erősebb vagyok, egyre jobban érzem magam, csak a lábam rendetlenkedik egy kicsit. Sokat sétálok, tornázom. A lelkem is teljesen helyre jött. Már vannak terveim újra. Ha minden ilyen szépen alakulgat, bizonyos keretek között a normálishoz nagyon közeli, minőségi életet fogok tudni élni. Nem győzök elég hálás lenni az orvosnak és nővéreknek, akik megadták ezt a lehetőséget és visszaadták az életem!!!. Kérdés! Mit gondoltok arról, hogy leszázalékolás vagy teljes munkaidős munkát válasszam? Minden véleményre kíváncsi vagyok! Természetesen még nem most gondolom a munkát, hiszen a 6. gerincműtétem csak holnap lesz két hetes.
Mindenkinek nagyon szép és fájdalom mentes napot kívánok!
Üdv:
avandia
ica66 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 3549
Sziasztok egy kicsit haza látogattam.

Itt Magyar honba attól félnek a betegek, jaj meg ne sértsem a doktor urat, és akkor nem merünk a saját egésségünkért szólni.

Ez külföldön nem így van, a betegek a saját jogaikat, ismerik és élnek is vele.

Valószinüű ezért nem is olyan betegek és nem csak az életszínvonal miatt.

Saját tapasztalat, hogy nem csak kérnek, hanem követelnek is, ha már levonják a biztosítást.

Ha úgy érzi a beteg, hogy az orvos hibázik vagy nem ugy beszélt vele simán, feljelentik.

Viszont az orvos is követel, ha te bejelentkeztél hozzá, és nem tudsz elmenni valami oknál fogva, akkor levonhatja a pénzt a keretedből, ha nem tudott meg vizsgálni, akkor is, mert az ő idejét raboltad és egy másik betegtől elvetted a lehetőséget.

Én a fogorvosnál jártam így, amikor telefonon jelentkeztem, fájd, utána elmúlt és nem mentem el, levonta az ősszeget mind mikor ott lettem volna.

Ez külföldön teljesen jogos.

sziporka66 Creative Commons License 2008.05.11 0 0 3548

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!