Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2019.12.20 -2 0 48955

Én meg egy hetven dekás libamájtól vakarom a fejem. :) (Lidl)

De azt hiszem, olyan 20-30 dekányi holnap este vacsorává változik liba- vagy kacsazsírban kisütve, lilahagymával és paradicsommal. A maradék meg 24-én lesz ebéd, (Segal Viktor nyomán) zsiradék nélkül elkészítve, krumplipürével és párolt almával. 

Előzmény: Boszorka (48954)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.20 -2 0 48954

Az igazi gondom az, hogy a megrendelt két kb. 30 dekás lepényhal helyett egy 70 dekást hoztak. Hogy fogom én azt megsütni? Van valakinek használható ötlete? A Normál nagyságuakat serpenyőben szoktam sütni.

Előzmény: Boszorka (48953)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.20 0 0 48953

Mi a foodbox kajákat első amerikai utunkon végig ettük. Igazán egyik sem izlett, de akkor nem volt rendesen felszerelt konyhám. Liedlben nem is láttam ilyet, igaz csak azóta voltam néhányszor, mióta a Ferenciek terén megnyitották az üzletet. Sajnos nem vagyok egy nézelődős tipus, mindig célratöröen vásárolok. Így biztos sok mindentől elesek.:-( De majd ha már vége az ünnepi dilinek, egyszer megnézem.

Ma karfiol volt, hogy finom legyek, csőben sütve, sonkás mártással. Holnap meg megesszük talán a maradék rakott krumplit.

Előzmény: szkati (48951)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.20 0 0 48952

Ez ne zavarjon! Szerintem én több főcsapásnak nem felelek meg, de azért ha kedvem úgy hozza írok, több helyre is, bármivel kapcsolatban.

Előzmény: Caipi (48950)
szkati Creative Commons License 2019.12.20 0 0 48951

Arra gondoltam, hogy lassan felmondok, mert kissé telítődtem a konyhával( pedig még csak most jön a java). Ezért beújítottam a Lidliben 1-2 kész kaját. Hűtőben kapható pl. bácskai rizseshús, görög csirkés rizs, na meg a jobb minőségű( és persze drágább) foodbox.fitt kajákat, amiket már korábban kipróbáltam, és nagyon izlettek. Mára egy saját készítésű répakrémleves lesz, egy ilyen rizses kajával.

 

Caipi Creative Commons License 2019.12.20 0 0 48950

Elvileg igen, de gyakorlatban van itt egy főcsapás, aminek nagyon nem felelek meg. :)

Előzmény: Boszorka (48949)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.19 0 1 48949

Szerintem mindig írhatsz, mindenki azt főz amit akar vagy tud. Max. nem izgulok rá, mint néha Nagypapi menüire.:-)

Előzmény: Caipi (48947)
homerx Creative Commons License 2019.12.19 0 0 48948

fotosoppal :)

Előzmény: beetee (48944)
Caipi Creative Commons License 2019.12.19 0 0 48947

Én vasárnap csinálok azt. Most beírhatok ide, mert kivételesen ide passzolót fogok főzni. :) 

Előzmény: Boszorka (48946)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.19 0 0 48946

Ma rakott krumpli és remélem marad holnapra is.

költekező Creative Commons License 2019.12.19 0 1 48945

Ma zöldbabfőzelék rántott karfiol, bundás kenyér.

Holnap karfiol leves tojásos gomba.

beetee Creative Commons License 2019.12.18 0 0 48944

Hogy lesz ebből pontyhalászlé? :-O

Előzmény: homerx (48943)
homerx Creative Commons License 2019.12.18 0 0 48943

en mar a karacsonyi menun torom a fejem.

 

Boszorka Creative Commons License 2019.12.18 0 0 48942

Aha! Köszönöm.

Előzmény: nagypapi51 (48941)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.12.18 0 0 48941

A bélszínfej, és a mellette lévő puha rész, ami már nem süthető szépen szeletben.

 

 

Előzmény: Boszorka (48940)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.18 0 0 48940

Az a pacsni, tulajdonképen melyik része a marhának, mi a rendes neve?

Előzmény: nagypapi51 (48939)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.12.18 0 0 48939

Van egy szép darab marhapacsni a hűtőben, gulyás, vagy tokány lesz belőle.

homerx Creative Commons License 2019.12.17 0 0 48938

itt ettem helyben, de szabolcsi az ismeros. igen, hazi.

Előzmény: nagypapi51 (48935)
homerx Creative Commons License 2019.12.17 0 0 48937

a kerdes jogos. legyen akkor totike, vagy valami

 

 

mindenesetre kaposzta van benne.

Előzmény: Mazsola0070 (48936)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.12.17 0 1 48936

Biztos nagyon finom lehet, de van egy technikai kérdésem. Ha a sült kacsahús darálékot tormalevelekbe töltik, akkor az mitől lesz töltött káposzta? 

Előzmény: homerx (48934)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.12.17 0 0 48935

Gondolom, ezt háznál etted, merrefelé?

Előzmény: homerx (48934)
homerx Creative Commons License 2019.12.16 0 0 48934

az eddig kostolt legfinomabb toltottkaposzta az sult kacsahus daralekbol keszult tormalevelekbe toltve. sosem ettem ilyen finomat!

Előzmény: nagypapi51 (48931)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 48933

Holnap hirtelen sült vesepenye, angolos zöldbab, sült krumpli.

Nem olyan rég volt, de ezt nem lehet megunni... :)

A maradék, kb. 70 dekás filét megtűzdelem, és jó lesz hidegen karácsony táján vmi salátával.

 

Boszorka Creative Commons License 2019.12.16 0 0 48932

Tegnap volt kacsacomb. Ma hurka és kolbász. Holnap vendéglő.

Előzmény: Mazsola0070 (48929)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 48931

Ha létezik libakolbász, miért ne lehetne kacsahurka is? :)

Előzmény: Mazsola0070 (48929)
Boarhunter Creative Commons License 2019.12.16 -1 0 48930

Rántott kel?

Azmiaz?

Előzmény: költekező (48927)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 48929

Kacsahurka lesz?:)) (Tegnap azt írtad, hogy holnap kacsacomb).

Előzmény: Boszorka (48928)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.16 0 0 48928

Ma hurka, kolbász.

költekező Creative Commons License 2019.12.16 0 0 48927

Mi nem vagyunk nagy húsevők.

Tegnap Zöldségleves, krumplifőzelék, rántott kel.

Ma tészta leves, töltött kelkáposzta. (abban lesz 40 deka hús)

Boszorka Creative Commons License 2019.12.14 0 0 48926

Holnap kacsacomb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!