Keresés

Részletes keresés

joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 498

Szerintem azért sokkal nagyobb az esély , hogy a jelenlegi pároddal éled le a az életed..

Nem pedig azok közül, akik itt tanácsot ad(hat)nak neked..

Ezért tanácsos lenne inkább az ő javaslatát/igényeit figyelembe venni !

szerintem

:-)

Előzmény: K.Reni (497)
K.Reni Creative Commons License 2014.01.17 0 0 497

Igen, biztos, hogy 11:) szerencsére jó nagy lakás, és nincs külön WC. Igen panel, és csak azért írtam le, mert elég nehéz a falakat telefúrni. 1-2 polc volt eddig is, többet nem is szeretnék. 
Párom azért van megőrülve, hogy legyen kád és zuhanyzó is, de szerintem az már felesleges...Nagyon zsúfolt lenne. Ig

Gyurco78 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 496

Panelban sokan teszik a mosógépet a konyhába, mert a fürdő az kb. 1,1 nm, nem 11 :)

Előzmény: joevagyok68 (495)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 495

Kíváncsivá tettél ezzel a 11m2-rel...Biztos 11 a 11 ?

Milyen panel lehet az ?

Anyósnál ha leülök a WC-re és egy picit előrehajolok, majdnem elérem fejjel az ajtót...A fürdő meg szinte 1 személyes...

Meg ezzel is

"a mosógép a fürdőben legyen-e..."

Hol máshol lehetne?

Vagy a konyha 20m2-es ?  :-)

Előzmény: K.Reni (492)
Gyurco78 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 494

11nm? Abba még egy jacuzzi is elfér :) De ha az mégsem kell, kád+zuhany+mosógép biztosan beletehető. Az enyém nem egészen 8nm, de van bent WC, 170-es kád, mosógép, mosdó, a kazán, falon szekrény, és még így is elég tágas.

Előzmény: K.Reni (492)
Égető1 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 493

 Bízd a döntést a párodra !

Előzmény: K.Reni (492)
K.Reni Creative Commons License 2014.01.16 0 0 492

Sziasztok!
Éppen lakásfelújításban vagyunk, a fürdőszobával gondban vagyunk, a párom teljesen mást szeretne, mint én.
Nektek mi a fontos egy fürdőszobában? A mi fürdőnk 11 nm, van kis ablaka (amúgy panel). 

Olyanokra gondolok, hogy kád legyen, vagy maradjon a zuhany, mert kevesebb helyet foglal, mennyi szekrény legyen, a mosógép a fürdőben legyen-e...
Aki már újította fel a fürdőjét, mik a tapasztalatok?
Előre is köszönöm a válaszokat:) 

vascso2 Creative Commons License 2014.01.13 0 0 491

Hello!

 

 

 

Szeretnek toletek tanacsot, velemenyt kerni a kovetkezo ugyben.

 

Husz eve lakom abban a korfolyosos haz masodik emeleti ,30 nm-es kis lakasaban,amirol most beszelni fogok.

 

A minap uj lako koltozott az alattam levo lakasba  es felujitasi munkakba kezdett. Karacsony elott egy nappal szolt nekem,hogy menjek gyorsan,mert beaznak. Lementem, a konyha mennyezeten, a furdoszoba hataran harom ,tizcentis sarga folt volt egymastol nem messze. Az also szomszed kifogasolta,hogy ez most utott at a javitason,amit festes elott szokas elvegezni. Micsinaljunk,micsinaljunk?... Megemlitettem neki ,hogy az elozo szomszed,egy idos holgy szinten szolt nekem ot  eve,hogy kis sarga foltok vannak a mennyezeten,asziszem pont ugyanott,de aztan tobbet nem szolt,nem lett belole nagyobb ugy. Nem tudom,mennyivel utana halt meg. Lehet,hogy mar azert nem szolt. A lakas utana par  evig uresen allt. Annyiban maradtunk,hogy varjunk egy hetet,mi tortenik a foltokkal, atut-e majd a festesen is.

 

Januar 10-en ujra lehivott a szomszed,immar bekoltoztek,hogy nezzem meg a mennyezetet,mert most mar sokkal nagyobb a folt. Valoban, fel-egy meteres koron belul tobb kisebb szintelen folt volt. Allitolag meg zomancfestekkel is lemazoltak ott egy kisebb korben ,hogy meggatoljak a beazast,az nem engedi at a vizet. Allitolag mar vizcsepp is landolt a szomszed fejen a mennyezetrol.Erdekes,hogy decemberben  sargak voltak a foltok,ezek meg szintelenek,mintha olajfoltok lennenek. Szerintem az lehet a baj,mondom a szomszednak,hogy nehany ruhat kezzel szoktam kimosni es epp erre a teruletre azokat kiteregetem,hadd csepegjenek a foldre le,kozepen meg ugyis lefolyik.Leginkabb a furdoszoba szelenel csepegtetek,a konyha hatarhoz kozel.

Az ott levo resen szivarog le a viz,lehet,a ket helyiseg hataran? Mert a konyha alatt mar nincs vizzaro reteg,ugye.

Igertem,hogy akkor ezt tobbet nem csinalom.Vagy lavort teszek ala.Tegyunk probat egy hetig,nezzuk meg,hogy mi lesz! Ebben maradtunk.

 

Namarmost a kerdesem az,hogy lehet az,hogy sargas foltokbol szintelen lettek? Nem lehet,hogy a zomancfestek miatt keletkeztek a foltok,ami nem szivja be a parat es a leeso vizcsepp a fejre is ebbol szarmaztathato? Sokat foznek,nagy a para. Erre ok azt mondjak, nincs para,naponta egyszer /!/

mindig szelloztetnek.

 

En nem szivesen tornem fel a furdoszobaban a kovet emiatt most. Es ujracsempezesek.

A csavar az az egeszben,hogy nincs bent wecem,es kertem oket a felujitas elott,hogy ha mar ugyis lakas- rombolas van naluk,teljes felujitas, megengednek-e hogy a strangot felvezettessem  minden kapcsolodo koltseget allva, a  lakasomig,es nem engedtek,isten tudja,miert. Ezutan egy hettel jelentkeztek eloszor a foltok...:) Ha a wecet bevezettetem,akkor teljes furdoszoba es csofelujitas is lett volna nalam. De ok ezt nem akartak...

 

Egyebkent husz eve is mar elavult volt a furdoszobam,mikor vettem,aztota nem volt felujitva. Lehet,hogy a padlocsempe alatt a vizzaro reteg eloregedett?

Vagy a kozponti padloosszekotot kene egy kampos vegu hosszu drottal kitisztitani? Milyen hosszu drot kell?

A furdokadban,mosogatoban tokeletes a vizlefolyas... Attol meg lehet,hogy a kozponti padloosszekoto utani csoszakasz  tele van hajszallal,miegymassal es ki kene takaritani? Novemberben volt olyan,hogy egyre kellemetlenebb szag volt a padlooosszefolyo kornyeken es egyszercsak a viz mar nem folyt le,hanem jott kifele a padlora, a furdoben a kozponti padloossszekotobol,mikor a kadba engedtem a vizet. Na,akkor egy kisebb gyermekfej meretu hajcsomot vettem ki kezzel kozponti padloosszekoto racsat leveve.Ilyen husz ev allatt most volt eloszor.Apukam szerint meg van abban tobb is,azert kene a kampos drot.Na,de ha a viz tokeletesen elfolyik a kadban,akkor is lehet ilyen gond?! Emiatt lehet a beazas odalent esetleg? 

Ha ejszakara egy liter Domestost a kozponti padloosszekotobe ontok,az jo megoldas? A baratom szerint meg lehet,hogy rosszabb lesz,mert az aljzatbetonban a rest meg jobban kitagitja,lehet ,es meg jobban beazik a szomszed.

 

Mi a velemenyetek errol?

 

Udvozlettel

 

v.

inifini Creative Commons License 2014.01.13 0 0 490

Köszönöm a segítséget, szépek is, de árban túl vannak azon a szinten, amit gondoltam. A Hüppe Alphát most megtaláltam 110e körül, akkor lehet, hogy maradok annál, ahogy olvastam az is jó minőséget takar.

Előzmény: Gerényi Tamás (489)
Gerényi Tamás Creative Commons License 2014.01.13 0 0 489
Előzmény: inifini (488)
inifini Creative Commons License 2014.01.12 0 0 488

Szép estét!

Zuhanykabint szeretnék vásárolni, és persze nem mindegy az ár, de a minőség sem. Nézegettem a Hüppe termékeit, abból is az Alpha családot,  de nézegettem más márkát is, és akkor akadtam a Sanotechnik nevezetű termékre, de nem tudom milyen minőséget takar. Valakinek van esetleg tapasztalata? Köszönöm előre is.

imhaus fürdőszobák Creative Commons License 2014.01.10 0 0 487

Bokros Lady Nyuszi,
A 85*100 cm-es zuhanykabin teszi érdekessé a kérdést.

Mindenképpen a 100 cm-es falra kell elhelyezni a zuhanyt, mert szembe kényelmes állni a zuhanyfejjel, és a 85-ös szélesség elég sok kellemetlenséget tud okozniAz igaz, hogy így kevesebb hely marad, ezért javasolnám egy falon belüli csaptelep alkalmazását, így minimálisra csökkenthető a helyveszteség! Ellenkező esetben hosszú évekig kellemetlenségeket fog okozni a zuhanykabin!

Esetleg érdemes lenne a méreteket is pontosítani, javaslom, hogy egy konfigurátorral pontosítsák a méretét a zuhanykabinnak.

Üdv, Soós János, imhaus Budaörs

Előzmény: bokros lady nyuszi (485)
mtoth Creative Commons License 2014.01.09 0 0 486

Ambzso,
Szerintem a fény sok szempontból fontosabb a fürdőszobában, mint bármi.

Nekem eddig csak ablak nélküli fürdőszobáim voltak - újépítésű házakban - és az első dolgom az extra fények beszerelése volt. Minden sarokba, polc fölé, tükörhöz, de még a zuhanyzó fölött is. Eleinte én is hülyének néztem magamat, de több helyen is olvastam, hogy így a jó: http://www.imhaus.hu/index.php/tippek-es-inspiraciok/21-vilagitas-a-furdoszobaban

http://www.nlcafe.hu/otthon/20100130/20_apro_trukk_a_furdoszobai_vilagitashoz/

Szóval, szerintem bátran told tele mindengéle fénnyel a fürdőt. Én a rejtett lámpákat, és azok közül is a dimmelhetőket javaslom.

Előzmény: Ambzso (475)
bokros lady nyuszi Creative Commons License 2013.11.19 0 0 485

Sziasztok!

 

Nem tudom, jó topicban érdeklődöm-e.

Fürdőszoba tervezéssel ill konkrétan zuhanyfülkével kapcsolatban lenne kérdésem. A zuhanyfülkénk asszimetrikus kialakítású lesz, kb 85x100 cm. Egy esőztető fejet plusz egy kézizuhanyt szeretnénk bele. Ebben az esetben melyik falra érdemes tenni a zuhanyrózsát/panelt? Szerelő szerint a 85-ös falra, mert akkor több helye van a víznek ferdén esnie, plusz így a kiálló csaptlep is kevésbé foglal helyet. Nekem meg inkább az tűnik logikusnak, hogy a 100-as falra, hogy azzal álljak szemben, mert általában oldalfelé nyújtózkodik többet az ember mint előre. Ill bemutatótermekben is általában a hosszabbik falra szerelve vannak a panelek. Vélemény?

Másik kérdés: ekkora kabinba kb mekkora az ajánlott esőztető fej átmérőre? Nem akarnék túl nagyot venni, ami alól kibújni sem lehet.

 

Köszönöm

Gyurco78 Creative Commons License 2013.11.06 0 0 484

Ennél nem tudom, hogyan "keretezed" be a tükröt, lévén nincs sarok-bordűrelem. Meg az az egy, ami van, az sem biztos, hogy jól mutat függőlegesen...ezt azért át kell gondolni.

Előzmény: Ambzso (483)
Ambzso Creative Commons License 2013.11.05 0 0 483
Előzmény: Gyurco78 (482)
Gyurco78 Creative Commons License 2013.11.05 0 0 482

A beépített tükör jó, főleg, ha van a csempéhez bordűr, amivel körbeépítheted.

Előzmény: Ambzso (481)
Ambzso Creative Commons License 2013.11.05 0 0 481

Merengek be épített tükröm... Szenecsére a tükör fölött van villany de nem tuti..oda kéne valami...Led-es ákombákom...

Előzmény: Gyurco78 (480)
Gyurco78 Creative Commons License 2013.11.05 0 0 480

Nekem egy 60-as (ha jól emlékszem már halogént raktam oda) izzó, a tükör fölött meg 3x40W G9-es van, az előbbi kellemes félhomályt ad, az utóbbiak mellett meg akár műteni is lehetne a tükörnél. Igaz, nekem van ablakom, rádásul déli fekvésű is a fürdőszoba, de este ez már sokat nem számít.

Szóval ha már úgyis csempézel, akkor egy kis villanyszerelés is kell még, és a tükör fölé egy 2 vagy 3 karú lámpatest. (Egy újépítésűben találkoztam olyannal, hogy ott volt a kiállás a tükör fölött, de kapcsoló nem tartozott hozzá :D )

 

Előzmény: Ambzso (479)
Ambzso Creative Commons License 2013.11.05 0 0 479

ha látni akarok vmit..legalább 2 lámpa ha még borotválkozni is.. :D

Előzmény: Gyurco78 (478)
Gyurco78 Creative Commons License 2013.11.05 0 0 478

Több világítás? Lakótelepi fürdőszobákban még ennyi ablak sincs...

 

Előzmény: Ambzso (477)
Ambzso Creative Commons License 2013.11.05 0 0 477

 

 

Az első képen lévő kis ablak és kész...

 

Csempét cserélem fehérre vagyis az alja az kék a teteje fehér csempéből lesz kirakva..

 

Nem hinném hogy ezzel fényességet csiholok.. Az ablak kicsi, de kivágni és nagyobb ra akkor se jó, mert pont elenkező oldalon van mint ahogy kellene lennie

Előzmény: Ambzso (475)
Zöldövezeti Creative Commons License 2013.11.05 0 0 476

 Addig is amig a fotók megérkeznek.

 

Felénk a zöldövezetben fehérre festik a fürdőszobákat, csak nagyon világos csempét tesznek fel és ha mindez kevés,  vágnak egy  egy nagyobb ablakot.

 

 

Máris világosabb a fürdőszoba.

Előzmény: Ambzso (475)
Ambzso Creative Commons License 2013.11.05 0 0 475

Sziasztok!

 

Zöldfülű ként érdeklödnék tippek tanácsokat várva hogy lehet egy fürdő szobát világosabbá teni?

 

Köszönettel.

 

Este fele tudok felrakni fotókat...

 

 

Timitipia Creative Commons License 2013.09.18 0 0 473

Tényleg tök jó ez a program :)

nemrég találtam én is egy nagyon hasznos cikket (http://butortrend.com/index.php?option=com_content&view=article&layout=edit&id=97), ahol lakberendező programokról van szó. néhányat már kipróbáltam ezek közül és nagyon tetszettek, pl. a Roomstlyerrel nagyon könnyen tök szép szobákat lehet kreálni :) ezekkel a programokkal amúgy nemcsak a fürdőszobát, hanem az egész házat meg lehet tervezni, szóval érdemes kipróbálni őket :)

Előzmény: lakinta (472)
lakinta Creative Commons License 2013.07.13 0 0 472

Több ingyenes program is van. Az egyik legnépszerűbb valóban a Zalakerámia Térvarázs, habár ezzel nyilván csak a Zalakerámia csempéit lehet betervezni. Ennek a használatárl csináltam már videókat is, megnézhetitek itt: http://lakinta.hu/video-galeria

 

Másik nagyon jó program az Archline lakberendező program. Ennek a 30 napos próbaverzióját le lehet ingyen tölteni és az alatt menteni is lehet benne. A használata viszont nem pont egyszerű, hiszen ez egy professzionális program, nem hobbi felhasználásra készült, viszont fényévekkel többet tud mint az ingyenesek. Ja és ez nem gyártóspecifikus, tehát minden csempét lehet vele tervezni amiről van egy jó minőségű jpg. kép. Egyébként én is ezzel tervezek. :)

 

Írtam ezekről egy cikket, megnézhetitek itt :http://lakinta.hu/furdoszoba/ingyenes-latvanytervezo-programok

 

 

Előzmény: j-e-l-a-d-ó (463)
Lezlí Creative Commons License 2013.05.29 0 0 471

nem tudom erre gondoltam e, de akkor lehet, hogy szerencsétlen volt a saját elnevezésünk.

utána néztem: tornádó ill jet vízsugaras öblítésűre gondolok. a vonaton ez így néz ki:

http://www.youtube.com/watch?v=0rIdrfARwTc

Előzmény: Törölt nick (470)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.29 0 0 470
Előzmény: Lezlí (469)
Lezlí Creative Commons License 2013.05.29 0 0 469

Azt a típusú WC öblítási rendszert, ami az újabb vonatokon van hogyan hívják?

(mi csak darálósnak hívjuk magunk közt)

Háztartási felhasználásban lehet ilyet kapni?

j-e-l-a-d-ó Creative Commons License 2013.04.25 0 0 468

A szerelési résszel nincs gondom ,(vas- müszaki boltom van ) a fantáziám viszont sekélyes. Nálam csak kocka meg függöleges létezik....... Szeretném látni a színek összhatásást.

Előzmény: joevagyok68 (464)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!