Keresés

Részletes keresés

SiD- Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46370
Most ütöttem a vateráról:



Ez annyira szép, hogy ha szarul darál, akkor is megtartom konyhadísznek.
Istvan21074 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46369

A kollégámmal szoktam intéztetni a Bp.-i dolgaimat, szerencsére általában minden héten megy és nagyon segítőkész kolléga .....úgyhogy útba esik:):):)....de nme akarok visszaélni a segítőkészségével.

Előzmény: pepppeee (46368)
pepppeee Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46368
http://www.imperialshop.hu/index.php?option=com_contact&Itemid=3

Itt jól lehet parkolni, bár nem tudom, hgy a Duna Pláza környéke mennyire esik útba Neked...
Előzmény: Istvan21074 (46367)
Istvan21074 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46367

Sikerült végre kávéra hasonlító valamit főznöm a Pennys Magico-ból. Nem tetszik különösebben, valahogy nem ezt az ízvilágot szeretem, de cappuccino-nak kiválló volt, azt hiszem gyakrabban fogok mostanában készíteni:)

 

Más: Molinarit csak a Miramaxban lehet kapni, vagy máshol is érdemes szétnézni?Valami könnyen megközelíthető helyre gondoltam, jó parkolással, csak hogy ne szivassam plusszban az anyagbeszerző kollégát:)  

monyesz Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46366
DJG !
A Giada még mindig licit nélkül, 20euron áll...
monyesz Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46365
Akkor hangsúlyozottan - ÁLLÍTÓLAG ! ;)

Azért becsomagolnám a Pellini Superiore-ját egy illys védőgázas cuccba, és azt adnám el - szerintem nagy siker lenne ! :D
Előzmény: luigi- (46364)
luigi- Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46364
Cöcöcö... A TOP a Pellini zászlóshajója. Egyáltalán nem szar, csak magadnak kell megcsinálnod ha biztosat akarsz mondani (mint általában minden fajtánál) Írtam már, hogy nyert aranydíjat 2006-ban. És nem német kólákészítőknél... :-D
Előzmény: monyesz (46361)
DJG Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46363
Mert abban több a pénz. Ha az emberek bemondásra elhiszik, hogy ők a legjobbak, akkor nem kell valóban a legjobb alapanyagokat használni, megteszi a kevésbé jó, és több a profit... Elég szomorú, dehát tudjuk, hogy az öreg idejében még másképp volt, leginkább akkor indultak el a lejtőn lefelé, amikor a későbbi generációk vették át a kormányrudat. Gondolod, hogy az öreg szóbaállt volna a Coca Colával?
Előzmény: andrew7 (46362)
andrew7 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46362
Nem a túlnyomásos-védőgázas technológia a szemfényvesztés, hanem az, hogy hiába jó a "csomagolás", ha a "becsomagolt termék" minősége nem megfelelő, vagy nem olyan, mint amit elvárunk tőle.
Ami az általad felsorolt kávékat illeti, talán a Cagliaritól eltekintve (most lesz kóstolva) nálam a top tízben sincsenek benne, az Illy még a top 15-ből is kimarad... Egyik legnagyobb rejtély számomra, hogy az Illy miért ilyen gyenge, középszerű (ott van a "tömegkávék" között, a Lavazza és társai mellett), pedig nagyon sokat tett ez a cég a kávétudomány asztalára, szinte egyedülálló módon, tudományosan, laboratoriumi körülmények között vizsgálta, dokumentálta az eszpresszó-technológia szinte minden mozzanatát, az Illynek könyvtárnyi irodalma van... "Aki tanítja, nem tudja csináni?" Vagy csak makacsul ragaszkodnak bizonyos kávéfajtákhoz, keverékekhez? Tényleg nem értem...! Minden (elméleti tudás + kávé) rendelkezésükre áll ahhoz, hogy valóban a "világ legjobb kávéját" készítsék el (mint ahogy reklámozzák is magukat), és valamiért mégis ott van -- ha eltekintünk az erős PR-től -- a középmezőnyben.
Előzmény: H_G (46356)
monyesz Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46361
Ha Superiore-t vettél akkor azzal jól jártál, Top-ot nem ismerem, de az nem akkora szám állítólag.
Előzmény: drq (46358)
monyesz Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46360
Jaja, már olvastam !
Előzmény: SiD- (46354)
monyesz Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46359
Nálam a tízbe sem (egyik sem) !
Előzmény: H_G (46356)
drq Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46358
Szóval szerintem nem rossz a Davidoff 57 espresso. Nem savnyú, esetleg savanykás, nekem . Viszont gyengébb cremát ad, mint az előtte próbált lavazza.
Hát kísérletezgetek tovább. Megpróbálom a mediamrktos pellinit.
Erről van esetleg vélemény? Ajánljátok?
Lehetnének valóban inkább 25 dkg-os kiszerelések, hogy sűrűbben próbálkozhasson az ember.
paljoc Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46357

Gyors mozdulattal húzva a szárat a végén, letolja a levéltöveket egy pontba.

Mert Jaszy önteményei mindig olyanok voltak, hogy a szárra szinte merőlegesen álltak a levélkék, nekem meg ilyenek. Legközelebb megpróbálom lassan húzni.

Ez volt az uccsó Mokambo!

 

minta

H_G Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46356
Szemfényvesztés. Cagliarit még nem ittam (gyanítom, andrew sem), de az Illy és az 5* messze nem a legaromásabb kávék, amit ismerünk. Meglepne, ha bárkinél benne lennének a top ötben. (Tízbe már belefér.)

DJG Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46355
A Molinari Cinque Stelle is valami hasonló: "The freshly roasted and air-cooled beans are immediately introduced into airtight containers wich have previously been filled with a colourless, odourless inegart gas replacing the atmospheric oxygen. the special valve seal has been calibrated to reach a safety pressure level, capable of freezing the maturating process and thereby guaranteeing at all that the product reaches the consumers at its freshest enabling them to appreciate the different flavour to their maximum." A helyesírási hibák és az elég gyatra fogalmazás is az övék, természetesen... :-))
Előzmény: andrew7 (46348)
SiD- Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46354
monyesz!
a kávékorzó teszt-topikban írtam neked a Solis-szal kapcsolatban!
Előzmény: monyesz (46351)
SiD- Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46353
Az SGL PodStar lehetett...
Előzmény: mzsperx (46352)
mzsperx Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46352
sziasztok
rég jártam erre, és akkor meggyőztetek, hogy egy podos kávéfőzőgép lenne nekünk ideális. de nem emlkészem, pontosan melyik gépet ajánlottátok :) metrót emlegettétek, lehet még ott kapni? ha nem, hol, milyet?
monyesz Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46351
Nekem az Izzo rémlik még, aki ezt alkalmazza a fémdobozos csomagolásánál.
Majd alkalom adtán megsasolom.
Előzmény: andrew7 (46348)
monyesz Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46350
Arra emlékeztem, hogy Te nemrég vettél ilyet, de duplablokkos tulajról nem tudok itt.
Előzmény: zeg4 (46340)
blaze73 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46349
igen, igy van!
ez nem egy szerencses csomagolasi mod.

Előzmény: andrew7 (46348)
andrew7 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46348
Hát..., hadd ne mondjak véleményt az ilyen csomagolástechnikáról, mármint kiszúrt zacskó és társai... Persze, ha pár hetes pörkölésű a kávé, tehát viszonylag friss a kávé, akkor nagy baj nem lehet...
Sajnos ahány sérült, itt-ott kilukadt, felhasadt (egyébként egyirányú szeleppel "szabályosan" ellátott) zacskót láttam -- és egyáltalán nem a legolcsóbb, hanem topkategóriás kávéknál is! -- , azt sejteteti az egyirányú szelep, hogy "ártani nem használ" kategória...
Persze, ha normálisan le van hegesztve egy zacskó, és rögtön pörkölés után teszik bele a kávét, mikor még aktív a széndioxid-kibocsátás, akkor az egyirányú szelep valóban hatalmas előnyt jelent a frissesség megőrzésében.
A túlnyomásos csomagolás sokkal egyértelműbb, csak sajnos nagyon kevés kávénál alkalmazzák; én az Illy és Cagliari kávéink kívűl, máshol nem is láttam...
Előzmény: paljoc (46341)
andrew7 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46347
"Az Illy fém dobozainak az alján IS ilyen lyuk van"

Igen is, meg nem is; de inkább nem.
Lehet hogy az Illy-doboz alján levő lyuk az egyszerű, és olyan mint az Il Moretto vagy Nannini kávéin ("ki van szúrva a zacskó"), ahol nincs egyirányú szelep, de az Illy technológia a legfejlettebb, hozzá csak a Cagliari túlnyomásos-védőgázas csomagolása hasonló. Az a "műanyag lapka" amiről az Illy dobozzal kapcsolatosan írsz (amely az Illy szemeskávés fémdobozok alján van), az nem csak egy sima lyukat zár le, hanem egy védőgázas-túlnyomásos dobozt! A műanyag lap hegeszti le a lyukat, hogy a túlnyomás és a védőgáz ne szökjön ki a dobozból.
Tehát az Illy esetében a pörkölési eljárás befejezése után a kávét, túlnyomáson, a levegő (oxigén) kizárásával, nitrogén hozzáadásával csomagolják. A széndioxid, a nitrogén és társai távoltartják a levegőt (oxigént) a frissen pörkölt kávészemektől, így az friss marad.

A Cagliari túlnyomásos-védőgázas csomagolásáról itt lehet olvasni: http://www.caffecagliari.it/eng/alta-pressione.htm
Előzmény: zeg4 (46342)
blaze73 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46346
jo jo oke.... en a Lamborghini kave veget iszogatom mar.....
Előzmény: paljoc (46345)
paljoc Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46345

Igen, de már nagyon a vége....nem is sikerül eltalálni...

Egy-két nap és kinyitom az Il Moretto-t. Szólok majd! ;-)

Előzmény: blaze73 (46344)
blaze73 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46344
ez telleg fura megoldas... apropo Il Moretto
...szolj ha bontottad es intezzuk logisztikailag ! :)

most mit iszogatsz? Mokambo Oro-t ?
Előzmény: paljoc (46343)
paljoc Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46343
Itt nemes egyszerűséggel ki van szúrva a kilós zacsi!
Előzmény: zeg4 (46342)
zeg4 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46342
Az Illy fém dobozainak az alján is ilyen lyuk van, igaz azt alapból egy ma. lapkával lefedik.
Előzmény: paljoc (46341)
paljoc Creative Commons License 2009.03.08 0 0 46341

Az Il Moretto-n is egy natur lyukacska az "aromazáró szelep"! Én is meglepődtem, mert nem láttam még ilyent.

Már az utcán vettem észre, de visszavittem, hogy lyuk van a zacsin. Egyből adott egy másikat, de az is ugyanolyan volt...meg az összes többi is! :-))) A boltos srác amúgy észre se vette ezt eddig, legalább is azt mondta...

De ezek szerint ez egy "új technika"! ;-)

Előzmény: andrew7 (46313)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!