Keresés

Részletes keresés

ring9 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 3677

Kösz a válaszokat, kicsit nyugodtabb vagyok.

 

Sziporka66, természetesen nem ülök, csak a lakás legkisebb helyiségében, a lehető legrövidebb ideig. 

 

Janise, Te megkezdted már a rehabot, hová jársz/fogsz járni? Nem igazán értem, hogy miért szeptemberben kezded a munkát? Csak nem tanítasz? Én is kb szeptemberre tervezem a visszatérést, pedig engem több, mint egy hónappal műtöttek később. Viszont a háziorvosom így is pampog, hogy miért csak 2 hónap utánra írt elő a sebész kontrollt, amikor ezzel 6 hét után már lehetne dolgozni, és a rehabot is lehetne munka mellett csinálni?!? (Mondanám, hogy a munkahelyemen 8 órából 9-et kell ülni, úgyhogy ezt elképzelhetetlennek tartom.) Bela2200 is 3 hónapról írt, úgy tűnik ez is orvosfüggő.

bela2200 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 3676
Sziasztok "frissműtöttek".
Én úgy tapasztaltam, hogy az előre jósolt fél év - mint műtét utáni gyógyulási időszak - jó becslés volt. Ennyi idő kell a szervezetnek a regenerációra . Gyenge három hónap után elkezdtem dolgozni járni (ülőmunka, de szerencsére belefér a felugrálás, és a nyolc órát sem kellett feltétlenül betartanom.)
Mindenképpen azt javasolom - főleg a többször műtötteknek- hogy fél évig a gerinckimélet és a gyógytorna legyen az első. Amit ebben az időszakban nem teszünk meg, az később nem pótolható.
janise Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3675
Szia!Nekem is nyilall de inkább a forgóm irányába.Szerintem ez még belefér a műtét utáni állapotba,ha nem akkor tévedtem.Az idegsebész nem mondott rá semmit,azt kérdezte hogy szedek -e fájdalomcsillapítót,további 2 hónap szigorú gerinckíméletet írt elő.Utána újabb kontroll,remélem,nem az L4-sérvem okozza.
Előzmény: ring9 (3672)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3674
köszönöm, visszaolvasgatok itt még egy kicsit és akkor biztosan úgy látom már hogy el kell menni:)
a "sima" sztk-ban már én sem bízom...
Előzmény: ring9 (3672)
sziporka66 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3673

http://www.pirulapatika.hu/240045513/betegtajekoztato/zeel_injekcio

 

Itt a Zeel tájékoztató.

 

 

Ezenkomolyvagyok

Csatlakozom a Ring9-hez.

 

Ring9 remélem nem ülsz, mert TILOS!!

 

 

Ne nevesetek ki az ismerösömnek a "talp" masszirózó és a "test" masszirozó helyre tette a gerincét.Ha nem a saját szememmel láttam volna, a  fájdalom elötti és utáni állapotot, azt mondom hazudik.Örülök azért, hogy vannak még csodák.

 

Megyek csinálok a Rékával felsőtest tornát. A hát erösitése is fontoss.

 

Előzmény: ring9 (3672)
ring9 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3672

A szokott út a háziorvos, ideggyógyászat. Saját tapasztalatom azonban az, hogy ez kevés. A gerinc alattomosan betegszik, a folyamat már halad, az MR-en meg még nem látszik szinte semmi. Ha én a helyedben lennék, magánúton is próbálkoznék. Ma is verem a fejem a falba, hogy Klemencsics dokihoz, vagy dr. Kiemhez nem időben jutottam el (persze akkor még túl fiatal voltam, nem gondoltam, hogy ekkora lehet a baj). És persze utána egy jó gyógytornászt is kellene találni.

 

S.O. S! Egyre többször nyilall a derekam. Valakinek volt ilyen tünete műtét után? Elmúlik, vagy kezdjek pánikolni? 

Előzmény: Törölt nick (3669)
ring9 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3671
A Zeel a homeopátiás injekció, a doki általában ezt szokta felírni. Vízben oldva lassan kell elkortyolgatni. Eleinte jellemzően ráerősít a fájdalomra (a homeopátiás módszer), ezt a tájékoztató is tartalmazza. Nekem pár éve a tornával együtt jó volt, évekig nem is láttam fájdalomcsillapítót. (Kár, hogy ezt most a műtét előtt visszamenőleg is bepótoltam.)
Előzmény: Saughassy (3670)
Saughassy Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3670
Meg meg sem neztem, holnap megyek a gyogyszertarba. Donat mar ettem korabban kapszula formaban, sok valtozas nem volt ket doboz beszedese utan, de a gyomromat sem bantotta. A doki valami homeopatias cuccot irt fel elvileg, ugyhogy tuti nem Dona
Előzmény: sziporka66 (3668)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3669
sziasztok,
hol kell kezdeni az ilyen gerinc kivizsgálást?
olyan 2 éve történt hogy belenyilalt valami és azóta nem tökéletes.
már nem úgy fáj mintha kés lenne benne(az pár nap alatt elmúlt), most tompa (és nem is igazán fáj, csk zavar hogy valami nincs teljesen rendben és nem terhelhető-és mintha nagyon lassan romlana is). (néha meleget érzek ott)
szóval a kérdés: hogyan és milyen helyre érdemes elmenni ilyesmivel?
sziporka66 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3668

 

Saughassy!

Milyen porckorong erosito injekciot kaptál, amit meg kell innod???

És milyen dozisban???

 Én ZEEL injekciót ittam és DONA port vizben oldva ittam.

A ZEEL-től felerősödtek a fájdalmaim, ugyhogy abba is hagytam.

A Donnától meg gyomor problémáim lettek.

Előzmény: Saughassy (3667)
Saughassy Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3667

Megjottem.

 

 Doki tenyleg kedves, kifaggatott jol, bar vegul egy dolgot csak elfelejtettem megkerdezni. Szerinte egy darab servem sincs, nem hogy tobb. Ugyarra a leletre, amire a korabbi diagnozist kaptam. Na ilyenkor mi van. Szerintem a keresztcsont van elcsuszva ez nyomja rosszul a porckorongokat, amik igy nyomjak az ideggyokoket. Nagyon finoman megcsavart vagy 3x, es megnyomogatta, de inkabb csak kezratetnek tunt es gyogyultnak nyilvanitott. :) Adott egy gyogytornasz cimet, aki majd szemelyreszabott tornat csinal, es megbeszelhetem vele az eletmoddal kapcsolatos kerdeseimet is. Nem tudom mit gondoljak, vajon ettol a kis csavargatastol tenyleg jobb lesz? Legyen igaza, en csak annyit mondok. :) Ja kaptam receptet is, valami porckorong erosito injekcio, de iszogatni kell.

 

Egyelore ennyi.

 

Koszi a drukkolast mindenkinek. :)

ring9 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3666

Kösz az érdeklődést, megvagyok. A műtét előtti fájdalom elhanyagolhatóvá csökkent, csak még mindig nagyon gyenge vagyok. Ami miatt igazán aggódom az a gerincfájdalmam. Néha mozdulatra (különösen lehajlásnál, vagy a kényszerű ülésnél) olyan, mintha kést szúrnának a derekamba, ami a műtét előtt nem volt. Ugyanakkor megesküdtem magamnak arra, hogy csak akkor megyek idő előtt vissza az orvoshoz, ha nagyon nagy bajt érzek. (Bár én sosem tudok jó időben orvoshoz menni, vagy azt éreztetik velem, hogy csak rabolom a doktor drága idejét a pimf gondjaimmal, vagy letolnak, hogy miért nem jöttem korábban.) Mivel a szomszéd csigolyámnál is van zűr (amit pont Klemencsics doktor hozott helyre pár éve), kicsit félek, hogy a műtét ezt a részt is megzavarta, és ez okozza a fájdalmat. De ha így is van, vsz ezzel most úgysem tudnának mit kezdeni, úgyhogy remélem a torna majd segít.

 

Pitykéné Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3665
Nem a hátamra estem szerencsére:-)
Az oldalamra, de előtte repültem egy kicsit és a súlyomnál fogva jó nagyot puffantam:-)
Volt ott egy gyógymasszőr csaj, akivel megbeszéltük, hogy ha jobban leszek tőle akkor szabadalmaztatjuk, mint gyógytorna mozdulatot.
Szerintem Dr. Kiem is megirigyelné:-)

Ring, Te hogy vagy?
sziporka66 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3664
Pitykéné csak nem a hátadra estél?

A térd kifordulás sem rossz betegség?

Ha lehet hadjál másnak is fájdalmat és izgalmat.

Szorítok az új álláshoz, de most ugy látom ezzel feküdnöd, kell.

 

Saughassy szorítok neked.

 

Ring9 remélem jól vagy te is?

 

Avandia voltam Baján mindjár rád gondoltam. Ne irigyelj, mert majd te is ellátogatsz oda, ebben biztos vagyok.

Előzmény: Pitykéné (3660)
ring9 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3663

Drukkolok, és egyben irigyellek is! A doki imádnivaló, amellett, hogy érti a dolgát, és csodás keze van. De sajnos ő sem tud mindenen segíteni, remélem Neked megoldást jelent majd. Várom a beszámolót!!

 

Pitykéné!

 

Eszembe nem jutna megkövezni, inkább csodállak az erődért és a kitartásodért! Sok sikert az új állásodhoz, és vigyázz magadra! Ezt a szaltót hogyan csináltad? Erről szólna a "fokozott gerinckímélet" vagy egy profi gyógytorna gyakolatot mutattál be? 

 

 

Előzmény: Saughassy (3661)
Pitykéné Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3662
Sok sikert!
Szorítok!
Előzmény: Saughassy (3661)
Saughassy Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3661
Hehe en ma du megyek Klemencsics dokihoz, lehet drukkolni. :)
Előzmény: Pitykéné (3660)
Pitykéné Creative Commons License 2008.06.02 0 0 3660
Sziasztok!
Nagyon elhallgattatok. Remélem mindenki jól van!
Én tutkóra:-)
Szombaton helyreraktam a gerincemet, dobtam egy szaltót, úgy 200 ember előtt:-))))
Most nem érzem a gerincemet annyira, mert kifordult a térdem:-)
ica66 Creative Commons License 2008.06.01 0 0 3659
Pitykéné Creative Commons License 2008.05.30 0 0 3658
Köszönöm!
Szerencsére most más dolgok foglalnak le. A fájdalomhoz, mint olyanhoz hozzászoktam, hiszen a heg is okozott kemény napokat. Ez most sokkal jobban fáj, de tudom kezelni és ha néha be is rágok vagy magam alá kerülök, hála az égnek már ki tudok egyedül is mászni belőle. Sajnos volt idő, amikor ez nem ment.
Sokkal nehezebb volt azt eldönteni hogyan tovább, de döntöttem.
Egyelőre nem megyek műtétre, sőt kövezzetek meg, de lezsíroztattam magamnak egy állást.
Úgy gondolkozom, hogy amíg bírom csinálom és ha szerencsém van, akkor kifogok egy jó helyet és sikerül bebizonyítanom , hogy én ott nyomorék létemre is nélkülözhetetlen vagyok. Erre számítok. Szerencsére olyat tanultam most, ami nem gerincterhelő munka és , ha minden az elképzeléseim szerint alakul, akkor majd nem fog egy cégnél gondot jelenteni, hogy egy időre kiesek a munkából.
Persze mindezt akkor ha mázlim van.
Tudom milyen az, amikor a wc-ig sem tudsz elmenni nemhogy dolgozni. Ha ez pl 1 hónap után bekövetkezik és kivágnak, akkor így jártam, de legalább megpróbáltam.
Nekem ez fontos ahhoz, hogy teljesértékű embernek érezzem magam. Én ezt az iskoláűt azért kezdtem el, mert nagy terveim voltak. Most akkorák a gyerekeim, hogy lassan valóra is válthatnám. De ha most engedem, hogy megműtsenek ki tudja mi lesz utána. vagy hogy kellek-e még valakinek.
Na jó, nem bonyolódom ennyire bele. Lényeg hogy döntöttem, és ha szervezetem is enegedi, akkor véghez is viszem a terveimet.
Előzmény: sziporka66 (3657)
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 3657
Örülök, hogy segíthetem. Annak is, hogy egy kicsit másképp látod a világot. Most a TE életedbe az egyik legfontosabb és a legnehezebb döntés előtt állsz (műtét vagy nem). Remélem, jól döntesz, ne hagyd magad befolyásolni ez a Te tested, fájdalmad és döntésed, senki másé.

Arra vigyáz, mivel sok idő megy el fájdalommal, ne ess egy mély depresszióba, mert a fájdalom belekényszerít. Én csak közepesen lettem az, mert csak 4-hónapot töltöttem ugy hogy azt mondták ott nekem, nem lehet sérvem, és nem több idő ment el igy. Aztán kiderült nem csak sérv, hanem ki is szakadt és közben, amikor ezt tette ki is tört egy darabot a gerincemből és belefúródott az S-1 ideg gyökbe, ja és közben ki írtak dolgozni vele (mivel meg kellet terhelnem).

Az emberrel azt beszéltük, hogy lehet, azért Te nem tudsz felépülni, mert ez a sérv téged nyomott. Nem tudom mennyi idő, kell mire a sérv, eléri a keletkezéstől az ideg gyökig lévő ideget. Lehet hónapok vagy év is. Ezt jó lenne tudni. Én így voltam a második műtét után nem hogy felépültem volna rosszabodott az állapotom, mire kiderült a harmadik sérv a ludas. Utána műtét és most már sokkal jobban vagyok.

Mindenesre,  ha véletlenül műtenek szuper kezű orvost, fogj ki.

Előzmény: Pitykéné (3656)
Pitykéné Creative Commons License 2008.05.30 0 0 3656
Köszi Sziporka!

Elmentem ezeket, aztán , ha vége lesz ennek az őrületnek körülöttem, akkor rágyúrok.
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 3655

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0819/360637/20080505_gerincferdules_schroth_scoliosis_1.htm

 

 

Itt egy gyógytorna videó gerincferdülés tornája.

sziporka66 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 3654
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 3653

http://www.thera-team.hu/

 

 A  gerinc harmoniája I, II, III, DVD nyissátok meg, és le lehet tölteni ismét három gyógytornát.

 

 

 

 

 

 

A régieket is felteszem aki még nem ismeri őket.Betettem a kedvencek kőzé, még ki tudja mikor kell. Mikor nekem nagy szükségem lett volna rá, akkor nem találtam semmit a neten.

 

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0815/669197/20080408_gerincstabilizalas_gyogytorna_gerinc_porckorong_torna_1.htm

 

 

 

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0817/134170/20080421_hanyagtartas_gerinc_gyogytorna_hat_csipo_1.htm

 

 

 

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0821/527108/20080519_artrozis_gyogytorna_porc_izulet_gyulladas_1.htm

 

janise Creative Commons License 2008.05.28 0 0 3652

Szia!Köszönöm mégegyszer a tornákat.Micsoda változatosság lesz az életemben,midennap más tornáztat majd,egyik nap Rezső,másik nap Norbi.......

Egyenlőre még csak nézni merem,na majd 1-2hét múlva óvatosan belekezdek.Addig is reggeli előtt és vacsora helyett marad a gyógytorna:)))

Előzmény: sziporka66 (3651)
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 3651
Ugy látom neked, sem kell a szomszédba menned egy kis problémáért.

Nem tartozol semmivel a segítség természetes, más is ez tette volna.

Örülök, hogy ilyen szépen javulgatnak a műtétesek: Avania, Ring9, Janise, Sanya06, Isu77.

 

A többieknek meg jobbulást és sikeres orvos választást.

Előzmény: janise (3650)
janise Creative Commons License 2008.05.28 0 0 3650

Szia Sziporka!

Megkaptam a lemezeket,köszönöm szépen.A harmadik lemeznek is nagyon örülök,majd írd meg légyszives,hogy mivel tartozom!!!

Most értem haza az idegsebészetről,lelkemre kötötte az idegsebész,hogy még 2 hónap szigorú gerinckímélet. Ha minden jól megy szeptemberben mehetek vissza dolgozni.Lehet hogy én vagyok türelmetlen,mert láttam ott 6hete műtött beteget,aki húzta a lábát még mindig,a másik ott sóhajtozott hogy napi 3 aflamit szed és megmaradt a kényszertartása.Hozzájuk képest jól vagyok bugyimat ,cipőmet fel tudom venni egyedül.

Túl jó kedvem azért nincs,mert hamarosan mehetek újból gyomortükrözésre,mert másként nem írják fel a gyógyszeremet a reflux betegségemre.Aztán ott a mammográfia(két műtétem volt 7év különbséggel)A háziorvos jól leszidott amiért nem mentem,hiába mondtam,hogy nem tudtam volna felmászni az asztalra hogyaz ultrahangot megcsinálják.Kihagynám az idén ha lehetne,tavaly annyira össze lapítottak azt hittem nem élem túl.Ráadásul a fülészetre is vissza kell járnom,tavaly októberben egy cloesteatomát (gyöngydaganat)távolítottak el a fülemből.Azt mondta az orvos,hogy örüljekneki,hogy nem agydaganat,mert mind a két betegség ugyanolyan egyensúlyzavarokkal,szédüléssel jár.Úgyhogy örülök,igaz nem vagyok a top-on ,de majd leszek.Bocs,hogy előrukkoltam a bajaimmal.

Előzmény: sziporka66 (3649)
sziporka66 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 3649
Nekem sincs minden nap pozitív jó gondolataim, és bizony vannak hullámvölgyek, de többségében próbálom a rosszból is a jót kihozni. Senki nem így számitott az életünkel, hogy fiatalon betegek leszünk és ugy is, éljük le az életünket, de ez van. Mindig vannak és lesznek olyanok, akinek visszahúzódott bármely területen a sérve, és azt gondolja csak Ő, tehet, e felől, és akit meg mütöttek az nem tett érte SEMMIT.

Ezekkel nem szab sokat törődni, mert lelkileg lehúzni és a napod már el is van rontva.

Én mindig azt mondom az illetőnek ilyenkor: MUSZÁLY NEKÜNK BESZÉLGETNI, MERT HA NEM IGAZÁN ÖRÜLNÉK. Mindig lesz kivétel, hogy valaki a súlyos betegsége mellet tud dolgozni, és lesz ellen példa is. Az az Ő élete a miénk meg a sajátunk.

Ez a betegség kiszámíthatatlan hisz valaki egy mütéttel is kínlódik, amíg én pédául 3-mal sem (csak ülni ne kellene). Próbálkozunk a munkakereséssel, de egy munkáltatott, sem lehet rákényszeríteni, hogy egy problémás beteget alkalmazzon, akinek sikerült dolgoznia 3-gerinc műtét után az ÖRÜLJÖN és kész.

Ja és a Gizikét el kell küldeni melegebb éghajlatra, mert még abban nem volt része, akár a te gerinc problémáddal (nem ő kell és fekszik vele).

Lelkileg az Ő kedves szavaira és hozzáállására van szükséged. Van neked elég gondod és problémád. Ha annyira képbe van, mit kell tennie ilyenkor akkor ajáld fel neki a gerinc problémádat és fájdalmadat. Én mindig ilyenkor ezt teszem, biztos nem kell neki.

Előzmény: avandia (3648)
avandia Creative Commons License 2008.05.28 0 0 3648
sziporka!

Imádom a pozitív gondolgodásod!!!! A névelírás pedig nem gond, igazi nevem úgy is más!:-)) Móninak hívnak, csak amikor regisztráltam akkor nem engedte ezt a nevet, mondván, hogy foglalt. Nyugodtan hívhattok így!
Teljesen igazad van, még sok időnk van hátra. Nekem 6gerincműtétem volt, ebből 5 az elmúl két év hozadéka! Előző évben pedig mell műtét és méhnyak rák. Soha nem adtam fel és nem is fogom! Természetesen vannak mély hullámok időnként, amikor tele a hócipőm mindennel, de szerencsére ez nagyon rövid időszak!
Tudomásul kell venni, hogy a gerincbetegség nem igazán múló állapot, evvel kell együtt élnünk és rajtunk is múlik milyen minőségben!
Kiujulással kapcsolatban, gerincsérv esetén az esetek túlnyomó többségében nem távolítják el az egész korongot, ezért a sok kiujulás!
Egy valamit rontottam el, hogy nem előbb mentem a gerincközpontba, hanem idegsebészhez járkáltam. Itt a központban profi technológiákat alkalmaznak és sokkal kissebb százalék a visszaesés lehetősége!
A Nordic I-II-III valóban a csigolyatest gyulladásos folyamatát jelöli és komolyan is kell venni!
A hegszövetképződés pedig egy ördögi kört tud előidézni, mert a hegszövet is tud kompressziót okozni, valamit térszűkítő hatása is van! Komoly panaszok forrása lehet, de az a gond vele, hogy műtétileg leszedik, így feloldják az általa okozott szűkületet, nyomást. Oldják a panaszokat egy ideig, mert minden műtét hegszövet képzéssel jár, tehát kezdődik minden előröl!
A lényeg, hogy saját magunkra vigyázzunk, tanuljuk meg a testünket használni, ez nem a világ vége! A munkahely kérdés meg ne legyen kérdés senkinek. Biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja azt az elfoglaltságot ebben az állapotában, ami neki való és szereti is csinálni, de nem minden áron kell magunkat teljesen padlóra küldeni!
Egyébként majdnem jól vagyok, csak a lábam rendetlenkedik méhg mindíg!
Mindenkinek szép napot! Bocs a szó szaporításért!:-)))

avandia / Móni /
Előzmény: sziporka66 (3638)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!