Lehetőségeinkhez mérten segítünk meghatározni talált gombáidat, de ne feledd, az itteni rábólintás nem pótolja a szakellenőri vizsgálatot. A vadon termett-szedett gombát mindig mutasd be szakembernek!
Ahány ember annyi féle megoldás. Nálunk ez jött be:
5 l víz
4 kg cukor
4 db citrom felkarikázva
40 db virágtányér
12 dkg citromsav v. borkősav
1 evőkanál szalicil
Vizet felforralni, majd ha langyos, mindent belerakni. 5 napig érlelni, naponta felkeverni, majd szűrve elrakni jól zárható üvegekbe. A virágokat mi nem öblítjük le beletevés előtt, csak kicsit lerázzuk, ha valami ki akar potyogni belőle, akkor potyogjon. Elvileg ez a télire eltevés receptje, de még sose érte meg az őszt se.
Én olyan jegyzetet keresek, melynek hasonló címe van, és a medikusoknak "kötelező olvasmány". Minden segítséget előre is köszi. Egyébként az első netes találkán ott voltam, de a bemutatkozáshoz majd kérem Nagypapi51 közreműködését.
Italt már több adagot csináltam idén is, sőt most az akácitallal is próbálkozom, pont tegnap szűrtem le egy öt literes befőttes üveggel. De jó lenne hosszabb távra is eltenni, szörpként.
OFF Hűtőszekrényt nekem most senki ne emlegessen!! Most ment el a márkaszervizes faszi, a 3.5 éves Candy hűtőm palásthibás, végleg cserével...Jó, ha valamennyivel beszámítják a régit, és még járkálhatok is utána. on jó kis esők jönnek :))
Kösz. A whiskyt belsőleg használtuk, de asszem legközelebb nagyobb dózisban, mint ahogy Csárli is énekli: jég dupla whiskyvel, két dózis egy helyett:-)
Passz. Én csak gyanítom, hogy a hús volt. De nem vagyok benne biztos. Rendelésre nem mertem lemenni, szóltam a háziorvosnak, feljött és szalmonellát gyanított. Ma jött meg az eredmény, negatív. Mindenesetre az antibacit szorgalmasan szednem kell.