Keresés

Részletes keresés

Boszorka777 Creative Commons License 2020.01.05 0 0 49007

Szkati! Ez nem az idei, de kb. ugyanilyen volt az idén is.

Boszorka Creative Commons License 2020.01.05 0 0 49006

Én is rálépek a fékre, amint elfogyott a libamáj, ami nálam esti kaja, hidegen kenyérre kenve persze. 1 kilót híztam, pedig olyan büszke voltam már, hogy tartósan 60 alatt voltam.

Nálam mélyhűtőben talált disznó szűzből lett kirántott hús petrezselymes sült krumplival. Vacakol a masinál a firefoxal. Ma rájöttem, hogy vannak dolgok, amik csak chromeal mennek. Majd megpróbálom a malacképet is onnan felrakni.

Előzmény: szkati (49004)
költekező Creative Commons License 2020.01.05 0 0 49005

Én se merek ráállni.

 

Ma tyúkhúsleves kockából, sok zöldséggel. Sóskaszósz, krumplipüré, virsli és tojás.

Holnap karfiol leves, halas tészta.

Előzmény: szkati (49004)
szkati Creative Commons License 2020.01.05 0 0 49004

SAjnálom! Szívesen megnéztem volna.

Nálunk ma pecsenye kacsacomb volt párolt, vöröskáposztával és krumplival, utána csokoládé krém. A mai nap az utolsó vétkes nap, holnaptól egy kicsit jobban oda kell figyelni, mert nálam legalábbis a mérleg olyan súlyt mutat, amit még eddig sose mutatott.

Előzmény: Boszorka (49002)
AlmaPite Creative Commons License 2020.01.05 0 0 49003

Párolt zöldség, rántott csirkemell hússal.

Boszorka Creative Commons License 2020.01.03 0 0 49002

Már rég nem tettem fel ide fotót, de úgy tűnik nem is fogok. Akármeddig kicsinyítem még mindig nagy neki, ami nem igaz. Na mindegy, akkor se regisztrálok indafotóra, inkább nem teszem fel a malacot by Boszorka.:-(

Boszorka Creative Commons License 2020.01.03 0 0 49001

A salátákat én is szeretem, de gyümölcs nélkül. A gyümölcs nálam egy külön saláta lenne ha lenne. Madár saláta, vagy más zöld az én közelemben sajnos nem terem.:-(

Ma sonkáskocka volt, holnap majd ötlök valamit.

Előzmény: dulci (49000)
dulci Creative Commons License 2020.01.03 0 0 49000

Ledolgozni az ünnepi tömör kajákat, meg hogy a lencsefőzelék is ma elfogyott, jönnek a könnyedebb főzelékek, zöldségköretek, jól esnek a zöld saláták. Szeretem gyümölccsel keverni. Ananászos madársaláta, jégsaláta gránátalmával vagy mazsolával. Húsból inkább a csirke. Szeretem a halat is, de egy időre telítődtem a karácsonyi menüknél. 

 

Azért egy (könnyű :)) kocsonyafőzés bele kell férjen. Reggelinek vagy vacsorának, egy fél citromot ráfacsarva.

nagypapi51 Creative Commons License 2020.01.03 0 0 48999

Majd du., ha fotóközelben is leszek, írok a süldőmalac karaj sütéséről (by Kalla).

Ma zöldbab főzelék, paprikás szűzérmék, holnap spenót, bundás kenyér. (du. piknik a szilveszteri csapattal)

vasárnap töltött csirkecomb, krumplipüré, őszibarack befőtt.

 

Előzmény: Boszorka (48998)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.02 0 0 48998

A malacon jóformán semmi zsír nincs, csak a huson a bőr, max 5 mm zsír, de az idein még annyi se volt. Én is beleestem egyszer a süldőbe, nem volt jó. Azt is órákig sütöttem és mégse lett igazán puha és finom.  A süldő azt hiszem olyan 50 kiló körüli, mikor levágják a malac meg 10-15 saccolom. Szóval ha ránézel egy combra, rögtön kitűnik a különbség.

Kocsonyát én már soha többet nem csinálok. Az Alessio pont oylat kinál karácsonyra elvitelre, amit én szeretek. Csak hús és semmi más. A fűszrezésük is pont a mi izlésünk. Hoztunk 4 adagot, ez elég is egy szezonban nekünk.

Előzmény: szkati (48997)
szkati Creative Commons License 2020.01.02 0 0 48997

Nagyon jól hangzik, de már ott kezdődik a dolog, hogy honnan tudjam, hogy malac, vagy süldő. Mi szerintem süldőt ettünk, ey haverunk csinálta. Órákon keresztül sült, de a húsa kemény volt. A bőrével nem volt nagy baj, mert volt olyan hely, ahol ropogott, de a bőre alatt olyan vastag zsírréteg volt, hogy előbb meg kellett pucolni.

Az én kocsonyámon egy csepp zsír sem volt, mert amikor a lé kihűlt, papírtörlővel leitattam. Viszont túl soká főztem, nem maradtak meg benne a csontok, és ez SzPéternél főbenjáró bűnnek számít. Megigértem, hogy idén csinálok még egyet, holott úszott a konyha, és amíg rendbetettem megfogadtam, hogy soha többet:))

Előzmény: Boszorka (48996)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.02 0 0 48996

Tényleg nem nagy ügy jót csinálni. A receptet anno magam alkottam és egyből jó lett. A lényeg, hogy a malac tényleg malac legyen és ne süldő, amit nagy előszeretettel árulnak ilyenkor malac néven. Aztán csak be kell vagdosni a bőrt, borotvapengével szoktuk, megfűszerezni amivel szereted, kevéske vizet és olajat alá önten és mehet a sütőbe 100 fok körül néhány órára. Az idei kb 3 órát volt bent, mert tv-t néztem és elfelejtettem nézegetni. Másnap aztán 200 fokon rápirítani. Én sós vízzel szoktam öntözgetni, nálam ettől mindig ropogós a bőre.

Előzmény: szkati (48995)
szkati Creative Commons License 2020.01.02 0 0 48995

Akkor ügyes vagy, mert mi egy nagyon kemény változatát ettük Újévkor. El is határoztam, hogy csak akkor fogok ilyet csinálni, ha kitanulmányoztam a legtutibb receptet, és többen állítják majd, hogy nem tudom elrontani:))

Mára édesburgonyás rakottast csináltam csirkemellből, tejszínnel és sajttal. Holnapra van még töltött káposzta. A héten mindenféle maradékot elpusztítunk, aztán hétfőtől kissé visszafogottabban eszünk majd. A megmaradt beiglit és zserbót pedig beraktam a mélyhűtőbe, és biztosan nagyon boldog leszek, majd ha Húsvétkor előveszem:))

Előzmény: Boszorka (48994)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.01 0 0 48994

Holnap esszük a vajpuha malac maradékát a maradék lencsével. Már kb. 30 éve csinálom az újévi malacot, de ilyen finomra még soha nem sikerült, bár mindig jó volt.

szkati Creative Commons License 2020.01.01 0 0 48993

Hát akkor hajrá és boldog Újévet mindenkiek!

Hivadar Creative Commons License 2019.12.30 0 0 48992

Holnapra lencsefőzelék virslivel. Meg kocsonya.

költekező Creative Commons License 2019.12.30 0 0 48991

Ma karfiol leves paradicsomos tészta , Holnap rakott krumpli salátával.

szkati Creative Commons License 2019.12.30 0 0 48990

Megfőztem az újévi lencsét, és a kocsonyát. Mindkettő príma lett:))

Boszorka Creative Commons License 2019.12.29 0 0 48989

Változott a program, mert rájöttem, hogy a malac comb vételekor vettem csirke combokat is. Most mentek be a sütőbe. Mellé krumpli és savanyuság.

szkati Creative Commons License 2019.12.29 0 0 48988

Holnapra rántott csirke lesz salátával, és édesburgonyával, előtte karfiol leves.

Boszorka Creative Commons License 2019.12.28 -1 0 48987

Sonkáskocka.

Ma a maradék borjúszűzből Zürcher Geschnetzeltes volt rizs körettel.

szkati Creative Commons License 2019.12.28 0 0 48986

Holnapra magyaros krumplilevest csináltam virslivel.

szkati Creative Commons License 2019.12.27 0 0 48985

Csak kibirnám valahogy:)) Imádom a marhafarkat, de mi levesben esszük. Ezt a köcsögös töltött káposztát nem ismertem, pedig elég öreg vagyok. A belevágott sonka valószínűleg nem tudja elrontani:))

Előzmény: homerx (48984)
homerx Creative Commons License 2019.12.27 0 0 48984

ajjaj, kati, ez neked megartana nagyon! nem egy dietas kaja. :) a kocsogben tomeny toltottkaposzta van. a vagott kaposztaban meg kockazott sonka is, csak, hogy meglegyen a zamata :) a kocsog olyan 10 literes lehet. engem sokkal jobban izgatott az a nagy ontottvas fazek :) isteni, cupakos marhafarkat ettem belole.

Előzmény: szkati (48983)
szkati Creative Commons License 2019.12.27 0 0 48983

Ezeket közelebbről is megnéztem. Nagyon jól néznek ki! Milyen káposzta ez?

Előzmény: homerx (48982)
homerx Creative Commons License 2019.12.27 0 0 48982

alfoldi latogatas. marhapori okoruszallyal, tarhonyaval, kocsogos toltottkaposzta. fennseges miondketto.

 

 

az okoruszalybol es csontokbol nagyobb mennyisegu "gyenge" husleves is lett. friss vagas volt. az okoruszalynak megvan az a sajatos tulajdonsaga, hogy hiauronban gazdag, igencsak nagyobb mennyisegu szaftos dolgokat tartalmaz. en is ki fogom itthon probalni.

 

 

homerx Creative Commons License 2019.12.27 0 0 48981

szepen sul a kecsege

 

homerx Creative Commons License 2019.12.24 0 1 48980

minden ittlakonak Boldog Karacsonyt! :)

Boszorka Creative Commons License 2019.12.23 0 1 48979

Neked is meg mindenkinek békés ünnepeket. Pihenjétek ki a fáradalmakat!

 

Nálam holnap lazac lesz mellé főtt krumpli és kész.

Előzmény: szkati (48977)
költekező Creative Commons License 2019.12.23 0 0 48978

Halászlé , rántott hal tört krumpli, szilva befőtt.

Mákos , diós beigli, francia krémes.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!