Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1803

Köszönöm Neked is, hogy kiálltál mellettem!

 

 

Előzmény: Maetheos (1791)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1802

"ez a két csipke összeragasztására is igaz"

Ezt hogy érted?

Ugyanis kis felületnél (szegélynél) nem jó, a másik, hogy a csipke mintái között a megolvadt résztől csúnya lesz, esetleg hozzá fog ragadni mindenhez.

 

Ez olyan ragasztó, hogy az organzán is átüt, nekem már sikerült vele a vasalódeszkámra ráragasztani:-)

Előzmény: bogica129 (1800)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1801

a csodába! Pont elküldtem az üzim, amikor bekattant vmi.

 

Van a kongréhoz hasonló anyag, ami stabilizátor és viszkóz összetételű, a lényege, hogy használat után, textil/papír alatti forró vasalással a felesleg eltávolítható, a neve Heat Away.

 

Ja, a papír! Van a tapadós stabilizátor, no ennek a "felesleges" hátoldali papírját szoktam az ilyen vasalásokhoz használni:-)

Előzmény: Törölt nick (1799)
bogica129 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1800
Sziasztok!

Jó,hogy megint beindult a topik.
Eorby ez a két csipke összeragasztására is igaz. És ha majd később mosni kell nem fog
szétmenni .Már próbáltam én is csipkét csinálni de nem sok sikerrel.Remélem nekem is
majd sikerülni fog.
Az ingyenesen letölthető minta most 1o db maci: nézzétek meg hogy nektek kell-e.
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1799

Bár előfordulhat olyan helyzet is, hogy erre hímzel, de akkor csak a hímzőfonalakat ragsztod össze.

Mondjuk organzára való hímzésnél lehet, hogy masszívabbá teszi a himzett mintát.

Még ezt ugyan nem próbáltam, inkább csak hangosan gondolkodtam. Na majd, ha végeztem a sűrgős munkáimmal kiprószilom. Utána elmondom, a tapasztalatom, ha addig neked is ráér.

Előzmény: 1lil1 (1796)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1798

:-)!! Hülye vagyok! Rosszul fogalmaztam!!!

Csak az 1ik hímzett,  a másik textil az, amire rá akarod ragasztani és a kettő közé kell tenni a BSN-t, mert ez önmaga a ragasztó!!

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1797
Nem erre kell hímezni. Ezt azt a célt szolgálja, hogy 2 kihímzett anyagot összeragassz vele, forró vasalással.
Előzmény: 1lil1 (1796)
1lil1 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1796
Eorby!
Kérlek világosítsd meg elmémet, a BSN-nel kapcsolatban.Megnéztem, a honlapjukon, de előttem nem világos, hogy erre az anyagra kell hímezni a mintát és utána rávasalni, amire szeretném? Vagy teljesen más ez a dolog?
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1795

Nos semmit nem haladt előrébb!

 

Ez nem alaklmas óriási file küldésre és fogadásra:-(

Előzmény: Törölt nick (1794)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1794

De lehet, hogy mégis, mert 20 perc alatt  a 9 feladatból 1-et már majdnem elvégzett.

 

 

Előzmény: Inke07 (1792)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1793

Sziasztok!

 

Inke!

Nem kaptam semmit!

 

 

 

MUMS!!!

 

KÜLDTEM MAILT, SEGÍTS KÉRLEK!!!!!

 

 

 

Emy

Előzmény: Inke07 (1792)
Inke07 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1792

Sziasztok csajszik!

 

Küldtem amit kértetek, jelezetek ha valami nem megy. Eorby neked is, próbáld ki,  valaki írta, hogy a konvertáló letőlthető, de ha nem találod küldhetek azt is.

 

Üdv Inke07

Maetheos Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1791

na de lányok...

 

hajba mert a ruha drága...   :o)

 

Mesi>>

 

tudod te mit jelent azoknak a sergítség akik az utolsó pénzükön vesznek hímzőgépet, és kezdenek bele valamibe, hogy a kemény munkanélküliség melett valahogy kihozzák a kenyérre valót..? 

 

Már 2003 tól használok hímzőgépet, és megvallom az őszintét, igenis sok alkalommal olvasok Eorby részéről hasznos infókat... 

 

Edig nem használtam "maszekra" a gépem, és azon gendolkoztam hogy eladom... 

De.!  Egyi gen kellemetlen és szorult helyzet miatt kénytelen voltam elkezdeni bevonni a munkába az NV700-ast is.

nem bántam meg.. ha tudom hogy ez ennyire tetszik az embereknek, akkor hamarabb nekilátok...  Pár hónap alatt, már kidolgozta a gép több mint az árának a felét, és egyre komolyabban gondolkozok azon, hogy befektessek egy PR620-ba.

na de elkanyarodtam.

 

Eza  fórum azért van, hogy megbeszéljük a technikákat, és hogy megmutassuk egymásnak azokat a dolgokat miket mi alkottunk saját magunknak, illetve másoknak.

 

Én hasznát veszem a talácsoknak amiket olvasok, és a jó szándék, ami itt testesül, szetintem sok helyen célba ér. Olyan embereknél, akik igen "sokat" fektetek abba hogy valahogy boldoguljanak, és egy esetleges kár a gépükben csődbe vinné azt amiben reménykednek. És igen az információk abban is segitenek, hogy ki hogyan s miként kezdjen hozzá a dologhoz. 

 

nekem például nem segitett senki... Halomban áltak a a begyürt pólók, a sikertelen munkák maradékai... 

 Elismerem most azért már jobban megy, és bátran mondhatom azt hogy "bármit befogok a keretbe, és abból darab lessz"    De gondoljunk abba bele, hogy van olyan ember is, aki ezt nem engedheti meg magának...  mert drága a vetex, a "jó" minőségű cérnáról nem is beszélve.. (tavaly Márciusban egy orsó Amann isacord cérna 310Ft volt) De ez a szál nem szakad....!!!  Mint ahogy a még magasabb áron kapható MADERA sem.

De igyekszik az ember minnél kevesebb hulladékkal dolgozni, mert ugye ha rendelek, akkor minimum 10 spulni. (jut eszembe már most megint bele kelessz nyulni a tárcába, és feladni egy ujabb rendelést) ha hozzáteszi azt hogy egy kezdő ember tárcája egyébként is gép vásárlásától lesoványodik, és akkro megveszi az összes kelléket... (bocsánat majdnem minden kelléket)

És akkor az első munkadarabot a gép bekapja a szál szakad orrba-szájba ( ami voltaképp pazarlás mert ha olvassa valahol hogy ezt a cérnát vedd meg, és ezt a vetexet használ mert ez igenis jó, és a cérna 4-ik réteg hímzésen, min 550r/s nem szakad....   Akkor...?

 

Miért ne lenne jó, ha valaki időt, és energiát fektet abba hogy másokon segítsen... 

Jó...  beszélgetünk másról is...  természetes, hiszen emberek vagyunk, és nincs rajtunk szemellenző mint a lovakon...

 

Értsük meg ezt és ha próblémánk van akkor mejünk kérni segítséget...  :o)

 

További jó munkát...

 

István

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1790

Aranyosak vagytok ti is!!!! És nagyon köszönöm nektek!!!

 

Mikor ráakadtam erre a fórumra az fogott meg benne, hogy baráti volt a hangulat, szivesen csatlakoztam, mert már régóta kerestem itthon hozzám hasonlókat, akiknek a gépi hímzés a hobbija. Ugyan más hímzős fórumokon is megfordultam már, de azok külföldiek voltak és egészen más feltételekkel űzik ezt a hobbit, mint mi, nekik lényegesen könnyebb.

 

Szal az olvasgatás ellenére, sok kudarc és tanácstalanság odavezetett, hogy közel 1 évig elő sem vettem a gépem. Egyszer mégis úgy döntöttem, ha már első látásra beleszerettem a gépembe, akkor illenék még 1 esélyt adnom magunknak. szerencsére a 2. nekifutásomra, hajszálnyival több sikert mondhattam a magaménak, talán az addigi kudarcaim  tapasztalattá értek bennem, mert azóta nem álltam le, sőt egyre merészebben fogtam hozzá a változatosabb munkákhoz.

 

Ezért, amikor idejöttem és kérdések hangzottak el mások részéről, és az egykori önmagamat láttam a kérdezőkben. Önmagamból indultam ki, hogy milyen jó lett volna, ha lett volna kitől kérdeznem, de hát ez így alakult:-). Megszenvedtem a tudásomért, tapasztalatomért, pénzben és lélkeben is:-)!

 

Nem vezér akartam és nem is szeretnék az lenni, csak és csupán 1 segítőtárs, hogy minnél könnyebben és szebb munkákban gyönyörködhessetek ti is!!!

Szeretnélek bátorítani benneteket, hogy szélesítsétek a repertoárotokat, megmutatni azokat a technikákat, amikről különféle webeken olvasok, melyeknek a többsége angolnyelvű és miért ne sajátithatná el az is a techikákat, aki esetleg nem beszél angolul. Tudom, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki beszéli, de talán a leggyakrabban gép mellett lévő, viszonylag könnyen elérhető.

Természetesen nekem már könnyű olyan szempontból, hogy nagyok a gyerekeim, így több időt szánhatok a hobbimra.

 

Bogica!

Nekem is valóságos az Emy becenevem, de ezen nem tudtam regisztrálni, sem az igazi keresztnevemen, ami Emília. Még anno, amikor kéziztem, a csapattársaim hívtak Eorbynak. Pont kézi meccs volt a tv-ben, amikor regisztráltam és ennek kapcsán ugrott be ez a nicknév, így ez lettem:-)

bogica129 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1789
Szia Eorby!
Örülök, hogy vissza jöttél.Legyen szép estéd és nyomd azt gépet, minél szebb munkákat lássunk tőled.Nekem tényleg bogica a becenem.
szia: bogica 129
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1788

Sziasztok csajszikák és főleg EMI !!!

Ehez a témához nekem is lenne 2 mondatom. Nem ez az első topik amit olvasgatok, de ez az egyetlen amit napi szinten, sokszor csak a hangulat végett teszem. És ez mindnyájunknak köszönhető. Volt fórum, ahol tanácsot kértem a tudatlanságom végett és mindig mazsola voltam. Napi szinten mentek a villongások beszólások. Lányok nem kellene itt is!!! Én is végigolvastam a topikot az elejétől fogva. Sokszor most is, ha megakadok, visszakeresek, de mindig jó érzéssel töltött el az itt jelenlévő segítőkészség és baráti hangulat. Ez a hobbi nem egy olcsó szórakozás, ezt nem kell nektek elmagyarázni. Különféle gépeken, különféle mintákkal dolgozunk a saját és mások örömére. De lassan mindnyájan rájövünk arra, hogy ezt az "egészet" nem lehet könyvből megtanulni. Kevés hozzá a használati utasítás. És igen is szükség van MINDEGGYIKŐNK!!!! tapasztalatára a sikerhez. Van akinek bizonyos témákban ebből több van és van akinek kevesebb. Így van ez jól. Mindenki azt hasznosítja amire éppen szüksége van. Én személy szerint szerintem régen feladtam volna, ha nincsenek köztünk olyan BELEVALÓ CSAJSZIK mint ti!!! Rengeteg sikerélményt köszönhetek annak a tudásnak amit tőletek kaptam. És úgy gondolom, hogy a mai világban ez nem semmi! Úgyhogy én arra kérek mindegyikőtöket, hogy ne engedjétek ezt a csapatot szétbomlasztani! Nem éri meg! Meg se halljátok az ilyen és ehez hasonló beírásokat, és ne szóljon ez a fórum ezután se másról mint eddig. Hajrá lányok!!

Üdv:  Bea

Előzmény: Törölt nick (1786)
Mums Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1787

ESZREVETTUK! ORULUNK IS NAGYON.

mums

Előzmény: Törölt nick (1786)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1786

Köszönöm nektek a kedves visszainvitálásotokat!

 

Nem tudom, hogy Mesi számított-e arra, hogy hozzászólásával öngólt rúg, de bevallom engem  nagyon meglepett, hogy így kiálltatok értem, mellettem, amit nagyon szépen köszönök nektek!

 

Viszont tényleg nem szeretnék vezér lenni, soha nem is pályáztam erre a címre, de nemet sem vagyok képes mondani annak, aki a segítségemet kéri, ugyanis az a véleményem, nem jó, ha az ember hobbiját kudarcok tarkítják!

Különösen nem olyan hobbinál, ami nem fillérekbe kerül!!

 

Mesinek a dupla névtelenség mögé való elbújása mellett, ami mérhetetlenűl felháborított, hogy mindenki tanuljon a saját kárán!

Nem tehetek róla, de rögtön a lerobbant hímzőgépem láttam lelkiszemeim előtt, és megfogalmazódott bennem olyan "Boborjánosan" a kérdés, nóóóóóórmális ez a "nő"???????

Tudja miről beszél??? Mit képzel, ha törnkre megy a gépünk, rohanunk és veszünk 1 újat????? Azt hiszi nekünk ablakon szórják be a pénzt????

 

Hát ennyi:-)!!

 

Szóval itt vagyok, ha még nem vettétek volna észre:-)

Inke07 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1785

 

 

Szia Csajszi!

 

Ne foglalkozz ezzel a süket libával nem ér annyit az egész! Nem rég vagyok köztetek de én nagyon jól érzem itt magam. Nem értem ezt a libát hogy mi baja van és konkrétan miről kellene szólnia ennek a topiknak, szerintem így van ez jól ahogy van. Talán az a baja, hogy olyan baráti itt a hangulat s neki még nem volt hasonlóba része, ezért nem tudja mit kezdjen velünk. Meg aztán nekünk NŐCIKNEK KELL EGY VEZÉR,  ÉS MI ÖRÜLÜNK HOGY TE VAGY AZ.  Ö meg mennyen máshová, ahol a hímzésről szól a dolog.

 

GYERE VISSZA EORBY

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (1779)
bogica129 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1784
Kislányok új minta megint.http://www.embroideryfreeset.com/freebie.asp
Mums Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1783
Lanyok ! Remelem EORBY hamarosan koztunk lesz ujra!  :o))
bogica129 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1782
Mesi65

Tudod kedves Mesi65 az okos ember más kárán tanul!
Szerintem nem olyan olcsó a hímzőcérna meg egyebek amik kellenek a hímzéshez, hogy csak úgy eldobja az ember. Tudod ez velem is megtörtént,ezért jó ha van valaki aki tud valamiben tanácsot adni, és nem kötelező meg fogadni.
Én úgy látom, hogy az EORBY-nak a lényében van az, hogy másokon segítsen ha tud!
Mert ha nem így lenne akkor biztosan nem fáradozna értünk.
üdv:
Előzmény: mesi65 (1772)
bogica129 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1781
Szia Eorby!
Légyszi el ne menj, hiszen olyan jó és hasznos gondolatokat továbbítottál felénk. Nekem biztos hiányoznál.Már én is hímzek 3 éve, de még mindig tanul az ember újat.kérlek
(Tudom én új vagyok itt köztetek.) Ezért Kérlek maradjál köztünk.
Üdv.
Előzmény: Törölt nick (1779)
Mums Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1780

Eorby! Legyszives es ne hagy bennunket magunkra. Nagyon hianyoznal.Azt vedd figyelembe amit a tobbiek akarnak.MI PEDIG AZT SZERETNENK,HA MARADNAL!!!

mums

Előzmény: Törölt nick (1779)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1779

Nem sértődtem meg, pusztán gyűlölöm, hogy vki az amúgy is anonimitás mögött lévén, hogy beszólhasson újabb regisztrációt csinál csak azért, hogy most aztánjólmegmondomnekiamagamét!

 

Elmondani nem tudom, mennyire gyűlölöm az ilyen névtelen önmagát "bátornak" tartó egyéneket!!!!!

 

Én eddig sem bújtam a nickem mögé! Ezután sem fogom ezt tenni! Pusztán kicsit más helyen és eltérő "feltételek" szerinti módon a jövőben is találkozhatunk,

ha továbbra is úgy gondoljátok!

Puszi, Emy

Mums Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1778

Szegeny Mesi! Most mindannyian letolunk. Az igaz, hogy ez nem az a topik mint az elejen , de ha bele gondolsz minden es mindenki valtozik , miert ne valtozna ez a topik is. :o)) Szerintem ez nem egy hatrany. Mint ahogy Eorby is irta megirta a tapasztalatait a velemenyet es aki akarja koveti( az okos a mas karan tanul) de ez nem kotelezo es ha valaki nem ugy csinalja  akkor sincs semmi baj.(ahany haz annyi szokas) .Szoval akit igy nem erdekel ez a topik az ne olvasson minket.Akit viszont erdekel azt szivesen latjuk.Nem hiszem , hogy itt barki is felne megszolalni, mindannyian  egyformak vagyunk,ami kozos bennunk az , hogy szeretunk himezni. Egy csaladon belul is , ha jol megnezed nem vagyunk egyformak, van aki tobbet beszel van aki kevesebbet de azert az is a csaladhoz tartozik.Ezek utan , ha  ugy gondolod ne olvass bennunket,ne gyere, de kar lenne mert teged is szivesen olvasnank, ha lenne nehany jo otleted es megosztanad velunk. Amikor elakadsz , esetleg nem boldogulsz valamivel, szivesen segitunk.

Nem szeretek haraggal elvalni senkitol ,ezert inkabb azt javaslom oszd meg te is velunk a problemaidat es az tapasztalataid.Legyel pozitivabb, nem a rosszat a jot kell meglatni!!!

 

Udvozelettel mums

Előzmény: mesi65 (1772)
Naturita Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1777
Nem akartam beleszólni, de ehhez hasonló dolog már történt a foltos fórumon is.
Ott is valakinek szemet szúrt, hogy valaki (itt "VEZÉR") oktatja a többieket.

Most kiírom magamból a gondolataimat. Ez az én véleményem.
Én úgy gondolom, hogyha ez senkinek sem tetszene, akkor nem reagálna rá senki.
De vannak köztünk olyanok, akiknek nagyon jól jön a segítség, mert a tapasztalat az sokat számít.
Én is tudom, hogy kiről van szó ("VEZÉR"), de én szívesen olvasom a hozzászólásait, linkjeit, segítségét.
Nekem szeptember óta van hímzőgépem és a hímzős fórumnak köszönhetek nagyon sok mindent.
Megismerkedtem (virtuálisan, és személyesen) is nagyon értékes emberekkel, akik értenek a hímzéshez. Nem is tudom, hogy mi lett volna velem nélkülük.
Amúgy meg bármikor kértem segítséget a VEZÉR akármikor segített. Kérhettem reggel, délben, este, ez nem volt probléma, mindent leírt részletesen.

A "VEZÉR" maradjon!!!!!

Akinek nem tetszik az nyisson egy másik hímzős fórumot.

Nem akartam senkit megbántani.
Brigi1217 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1776

Kedves Mesi!

Lapozz a 61.-oldalra és olvasd el miért indult a topic.

Brigi1217 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1775

Kedves Eorby!

Kérlek maradj! Szerintem nekünk jó, hogy közöttünk vagy! Igaz én nem szoktam beleszólni a dolgokba, de figyelek, és ha kell segítség vagy visszalapozok, vagy kérdezek. Úgyhogy szerintem távozzon az akinek nem tedszik! NE TE!

Puszi

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1774

Kedves Mesi!

 

légy üdvözölve te is!

 

Tudom kire gondolsz a hozzászólásodban és nem is mentegetőzöm, de mondd, amikor megírtad eme véleményt, gondoltál arra, hogy többszázezer forintos gépekkel dolgozunk és az anyagok sem fillérekbe kerülnek?

 

Szerintem eszedbe sem jutott, különben nem írtad volna meg ezt a hozzászólást!

 

Mellesleg megjegyzem, hogy több éve hímzek géppel, nyilván nem véletlen szereztem tapasztalatokat! Én elmondom az enyémet, ha vki akarja tanul belőle, ha nem akkor joga van saját bőrén megtapasztalni!

 

Hogy hányan voltak az elején és hányan vagyunk most az egy dolog, ehhez csak annyit, hogy ők már az előtt sem fordultak meg itt gyakran, amióta csatlakoztam a topikhoz!

 

Viszont ezzel távoztam is!

Előzmény: mesi65 (1772)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!