Keresés

Részletes keresés

[fidelio] Vashegyi György Creative Commons License 2004.09.10 0 0 2
Kedves Zesa, Önnel kezdem, mert az előző kérdés hosszabb választ igényel. Természetesen szívesen elküldöm Önnek (mondjuk egy mailhez csatolva) azon szövegeket, amelyekre szüksége lenne, ha azok jelenleg elektronikus formában rendelkezésemre állnak, sajnos nem mindegyik ilyen. (Ehhez persze kell egy mail-cím, de talán megoldható az anonimitás megőrzésével.) Amúgy sok örömem van a fordítások készítés közben (az Ön által említett Cosit kifejezetten kísérteties élmény volt éjszaka fordítani!), mindig a szó szerinti pontosság a célom, mert ilyen zenénél elsősorban az a fontos. Várom tehát, melyek érdeklik, egyben elnézését kérem, ha az említett (lépcsőházi?) találkozó után az én hibámból maradtak annyiban a dolgok: őszintén szólva, nemigen emlékszem.
[fidelio] zesa Creative Commons License 2004.09.10 0 0 1
Remélem nem nagyon illetlen ha így kezdem: Kedves György! Örülök, hogy elvállalta ezt a beszélgetési formát, bízom benne, hogy nem lesz haszontalan eme próbálkozás. Első kérdésem a zenét csak mellékesen érinti. Bevallom nagyon tetszik, és értékelem azt a törekvését, hogy az elhangzó vokális produkcióikhoz szövegkönyvet is mellékel! Ez azért sokat elárul arról, hogy egy-egy koncertet milyen munka előz meg. A fordítások létjogosultságát az is indokolja, hogy gyakran hangzanak el olyan művek, amelyek magyar fordításban nem, vagy csak nehezen szerezhetők be. Itt nyilván a régizenére gondolok (Gesualdo, Purcell, Linley, stb.) bár a Cosi fan tutte is megörvendeztetett. A fordítás minőségét én nem vagyok hivatott értékelni, de talán többet érdemel, mint egy-egy koncert színesítését. Miután nem lehetek ott minden Orfeo koncerten, az a kérdésem van-e mód hozzájutni valamilyen formátumban ezekhez a szövegekhez? Köszönettel, z e s a apróbetűs: (egyszer régen, a régi ZAK lépcsőfordulójában kaptam már ígéretet erre, de miután nem szorgalmaztam kellően a dolgot...)
[fidelio] tagliavini Creative Commons License 2004.09.10 0 0 0
Tisztelt Vashegyi Úr! Bizonyára olvasta a McCreesh-interjút a Muzsikában. Megítélésem szerint hemzseg az ellentmondásoktól és a meggondolatlan, erősen állítónak szánt asszertórikus ítéletekkel. Hogyan kommentálná?
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.10 0 0 topiknyitó
Kedves látogatóink! Nagy örömmel adjuk hírül, hogy a Fidelio e fórumában Vashegyi György karmester várja az érdeklődők kérdéseit, észrevételeit mindenféle régizenével kapcsolatos téma - előadások, együttesek, stb. - kapcsán. A fórum - kivételesen - moderált, azaz a témához nem illő hozzászólásokat saját belátásunk szerint, illetve a "fórumgazda" kérésére törölni fogjuk. Kellemes eszmecserét kívánunk!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!