Keresés

Részletes keresés

Nikke Creative Commons License 2015.05.11 0 0 5755

Chopi, szerintem sokszor nem a segítőkészség hiányzik, hanem inkább zavarban vagyunk, hogy hogyan és miként is segítsünk ilyen és hasonló helyzetekben. Nem mindig lép oda szívesen az ember egy idegenhez, és sokszor figyelmetlenek, befelé fordulók is vagyunk. Én pl. nemigen figyelek a környezetemre, képes vagyok úgy leülni egy ismerős mellé a villamoson, hogy nem veszem észre, hogy ő az.

 

Jobban vagy valamivel? Legalább lelkileg?

 

 

 

Előzmény: Chopper63 (5754)
Chopper63 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 5754

Szia kedves Edina1972!

 

Szomorúan olvasom beirásodat..Ha itt infót kér valaki,hová menjen sérülésével,mindig úgy tűnik,ugyanazt kell itt szajkózzuk azzal a néhány emberrel,akik még valóban mozgatják a fórumot..

 

Többen igazolhatjuk..akik sajnos nem Pesten kezdtük a gyógyulást..a megoldás kulcsa bizony ott van..T.A.-Csoda doktor úrnál..

 

(Bár kitartok holtomig amellett..az én műtős orvosaim előtt is maximálisan le a kalappal..teljesen függetlenül attól,én hogy jártam..!Nekem ők is Csodadokik!!)

 

Tehát én újólag Őt ajánlanám Neked..

 

Remélem,ott jó kezekbe fogsz kerülni,mert amit leirtál,az nem megoldás,és nem a gyógyulásodat szolgálja..Kivánom sikerüljön minél hamarabb megoldani a gondodat!!

 

Más:

 

Tudom,ez nem a kerekesszékes fórum,de érdekes dolgok történnek velem,nem lehet szó nélkül hagyni!

 

 

1-eset:

 

Nagy bevásárló központ..kerekesszékkel rallizok emberek,sorok között.

 

Jön 1 dúvad vevő férfi,a fém bevásárló kosárral...és szépen nekem tolja a bevásárló kocsit.

No már most..aki ismeri hogyan néz ki egy ilyen ralli szekér,az tudja kerék mellett kivűl még van 1 kerek fém szerkezet,amit kézzel hajt a benne űlő..

 

Nos a vadbarom épp a kézfejemnek tolta a fém szekeret..Cart rá..fájdalmat okozott..én vinnyogtam egyet..ő meg loholt tovább..

Ekkora barmokat!!!!

 

Motoros korszakomból megvan a nyári motoros kesztyűm..szerencsémre az van rajtam rallizáskor..igy aztán a kesztyűm felfogta az ütés egy részét..

 

Már csak a kezem porcait törjék össze ,más nem is kellene!!!IDIÓTÁJA!!

 

2-eset:

 

Tegnap nagyon megdöbbentett a történés..Nagy bevásárló központ,segitséggel már a kocsihoz érve,egy fagyizó fiatal ember jött oda,és kedvesen megkérdezte,segithet-e??

 

Nos mivel sokat zaklatják az embert portékát kináló emberek..örültem,szépen,kedvesen megköszönve felajánlását,eltekintve a segitségtől,mert meg tudtuk oldani a dolgot..válaszoltam neki!

 

Aztán oda ment az autójához,és nyalta a fagyiját tovább,a hölggyel akivel volt..

 

(Nos ilyen még soha nem történt..nagyon kedves volt tőle!!)

 

Jólesett a figyelmessége..Mikor egyedül vagyok,néha igen el kelne a segitség..na akkor ritkán adódik,akár 1 ajtó nyitás formájában is..

 

Nos ez a magyar helyzet,ha az ember nem ép..(Tisztelet,és köszönet mindenkinek,akik jó emberek,és segitik a mozgásukban korlátozottakat!!)

 

Többiek hogy vannak??

 

Kivánok mindenkinek jobbulást,gyógyulást..Chopi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Edina1972 (5753)
Edina1972 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 5753

Sziasztok!Rég nem írtam.Ha nem emlékeznétek,februárban síbaleset miatt porc szakadásom,és első keresztszalag szakadásom lett.Február 23-án kivették a porcot.Dr.Abkarovits Fehérváron.Azóta eltelt 2,5 hónap,és még nem műtötte meg a keresztszalagomat.Hetente járok hozzá kontrollra,és 6x szívta le a térdemet.Múlt vasárnap 10ml-t szívott.Úgy döntöttem keresek másik orvost,mert a térdemnek szerintem az állandó szúrás,szívás nem tesz jót.Már rettegek hozzá menni.A türelmem is véges,2 hete reggel 8-ra kellett mennem,de csak délután 1/2 2-kor jött.Addig még wc-re sem mert senki elmenni,nehogy akkor jöjjön a doki.Múlt héten azt mondta,hívjam csütörtök délután,vagy péntek délelőtt,és megmondja mikor néz meg.Csütörtök óta ki van kapcsolva.SMS üzenetet hagytam neki,nem válaszol.A türelmemnek itt vége.Bocs,ha kicsit hosszúra sikeredett!

Chopper63 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 5752

Szia kedves gurabli!!

 

Nagyon örülök irásodnak,és annak úgy tünik végre rendben van a térded!!

Szükségünk van jó hirekre nagyon!!

Kivánok további teljes felépülést!!

 

LOriana..irtam mailt..várom válaszod nagyon!!

 

Mindenkinek jobbulást kivánok!!

 

Chopi.

Előzmény: gurabli (5751)
gurabli Creative Commons License 2015.05.05 0 0 5751

Üdvözlet fórumtársak, de régen jártam erre. Pedig igazán sokszor eszembe jutottatok, csak máshogy alakult mostanában az élet.

 

Kicsit visszaolvastam, nem nagyon van több időm. Mindenkinek mielőbbi gyógyulást kívánok és remélem, hogy jól alakulnak a dolgaitok.

 

Ami engem illet, mondhatom, hogy szinte új térdem lett (kopp-kopp), amióta kiszedték azt a nyomorult csavart.

Egyrészt hihetetlen, hogy helyi érzéstelenítésben így kikapta (igaz, valami új módszerrel, amit valami külföldi továbbképzésen tanult), ahogy akkor le is írtam, nem hogy nem fájt, hanem utána is mintha semmi sem történt volna.

 

Azóta többször megfelejtkeztem arról, hogy egyáltalán van térdem:) Nem duzzad, ebből kifolyólag nem akadozik, fáj, stb. Kb. ilyen kellett volna, hogy legyen a műtétet követő pár hónap után, ezért szívtam én ennyit. Nem érti a doki sem, mivel ilyen panaszokat nem okozott még egyik betegénél sem a csavar, de hát nincsenek ezek a dolgok kőbe vésve. Már a hardver eltávolítását követő második napon érezhetően jobb volt a térdem. Lehetséges magyarázatok közé tartozik, hogy irritálta a csonthártyát, vagy egyszerűen feszítette a csontot, főleg, ha "nagyobb" terhelést kapott. És hiába titán, lehet, hogy a szervezetem minden erővel azon dolgozott, hogy megszabaduljon a csavartól. Végül is sikerrel járt, mert másfél év alatt sikerült majdnem három menetet kiküzdenie, ami nem semmi teljesítmény.

A térdhajlatban lévő Baker-ciszta is teljesen eltűnt, miután megszűnt az irritáció.

 

A szalag szerencsére rendesen tart. Voltam párszor futni, egész tűrhetően ment (sokkal jobban, mint előtte), de az izmok rettentően hiányoznak. Rendesen edzeni pedig egyszerűen nincs időm, a kevés meg szinte semmit nem ér, max tartom a mostani silány szintet. Ha egyszer lesz végre időm és erőm normálisan eljárni futni, tekerni, úszni akkor lehet, hogy az izmok is kicsit rendbe jönnek.

A fociról szinte biztos, hogy örökre lemondtam, két focista haveromnak ment el ismét a térde. Az egyik már túl van egy ACL-pótláson, most a másik térde sérült meg, a másik haverom pedig darabokra szaggatta a meniscust a még jobb állapotban lévő térdében, beállt fél órára az öregfiúkhoz mert nem volt ki a futsal-csapat:(

 

Hát, itt tartok most. Igyekszem minél gyakrabban visszanézni, még egyszer: mindenkinek mielőbbi gyógyulást!

Előzmény: Arzeen03 (5714)
Böbi30 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 5750

Szia Arzeen03

 

Köszi a gyors választ. A sztorim nem volt egyèrtelmű diòhéjban külföldön èrt a baleset. A helyi kòrházban voltam 2 dokinàl. Mindkettő  kèt fèlèt mondott ìgy hazajöttem ès megmutattam másik kettőnek.Persze sántìtás,akadt nagyon. Mivel mr-en amit kint csináltak nem látszott a szakadás, igy jött a műtėt csak egynapos ambulancián  ìgy ugye nem tudta pòtolni azonnal. Pech..A dokim korrekt nem  kell ùjra fizetni.Tèrdgèpet nem használok.

 

Szèp estèt ès jobbulást a lábadozòknak

 

 

Előzmény: Arzeen03 (5749)
Arzeen03 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 5749

szia Böbi

 

szerintem ez nem jó, itt gond lehet véleményem szerint

de mivel lesz még egy műtéted, nem tudom miért, akkor ezt lehet korrigálni

de minek két műtét egy keresztszalaghoz? ezt műtétileg nem kell előkésziteni, nem a pénztárcádat készittetik veled elő, már bocs, hm? mindegy ezt te tudod

 

nekem 2. műtét után hamar megvolt a 90-100 fok is, kb egy-két hét alatt, nem tudom, itt leirtam ezeket, pontosan nem emlékszem

térdgépet használtál, használsz jelenleg is?

 

Loriana gyógyulást.

Előzmény: Böbi30 (5748)
Böbi30 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 5748

Sziasztok!

 

Jobbulast mindenkinek! Sikerült nagyjábòl vègig olvasnom az egész topikot, le a kalappal előttetek!! Kitarást a mèg mindíg gyógyulòknak!!!

 

Hozzátok szegezem a kèrdesem..biztos tudtok segíteni. 

 

4 hete volt atroszkopiam elülső kereszt szalag szakadás miatt, előkèszìtette a doki a műtėtre. Normális hogy mèg mindig csak 90 fokig hajlik bemelegìtèssel? Tornázom ezerrel de mintha megállt volna a fejlődès 2 hete.. szùr,feszít  ajánlanátok valami jó gyakorlatot? Biciklizni mèg nem enged a gyogytornász..

 

Halasztani fogják a műtètem sajna mùlt hèten odacsatam a kocsiajtót a hüvejkùjjamra, a körmömnek annyi , nem szedtèk le de 90% elvált, nyìlt seb van felszùrták majd kivágták a körömháznál a sebèsz mondta h amig nem gyògyul meg felejtsem el a műtètet.. murphy. 

 

Szèp napot,

Böbi

L0riana Creative Commons License 2015.04.28 0 0 5747

Itthon vagyok. Most 5 évig nem megyek kórházba tuti, ez az 1 nap is elég mély nyomot hagyott :))). A műtét jól ment, csak egy kicsit tört bele az ácskapocs, szerintük normális az a maradék legalább hat darabka milliméteres fémszilánk egy fémkivétel után. Egyébként nem nagyon hajlik a lábam, erre nem számítottam. Jövő hét közepétől dolgozhatok - erre sem számítottam (márminthogy nem holnaputántól), már most unatkozom.

L0riana Creative Commons License 2015.04.28 0 0 5746

Köszi :).

Előzmény: Chopper63 (5745)
Chopper63 Creative Commons License 2015.04.28 0 1 5745

Szia Arzeen..

 

Hm...

 

"Te is tudod, hogy kedves végképp nem vagyok, egy elég pokróc magamnak való figura vagyok, sajnos ez van."

 

Édesanyám megtanitott rá,mindenkit tisztelni kell..

Ha mogorva,ha pokróc,bármilyen..

 

Hát igy maradsz nekem TE is..kedves..

 

Lépj túl rajta..

 

Köszönöm reagálásaidat..akkor is jó esik,ha mufurc vagy..

 

te hogy vagy..inkább arról irj,mert nagyon érdekel..

 

LOrianának minél előbbi teljes gyógyulást kivánok,és minden betegnek..

 

Chopi.

Előzmény: Arzeen03 (5744)
Arzeen03 Creative Commons License 2015.04.27 0 0 5744

Chopper. Te is tudod, hogy kedves végképp nem vagyok, egy elég pokróc magamnak való figura vagyok, sajnos ez van.

 

De sokkal jobban leszel, a műtét után majd kitárgyaljuk a dolgot és majd részletesen megirod, milyen változásokat tapasztalsz és mik a kilátások. Addig is tartanod kell magad, bármennyire is nehéz.

 

Brutális, mikor az ember vagy nyolc hónapig nem tudja behajlitani a lábát, miközben pedig közben iszonyatosan nagy késztetést érez rá, szerintem ezt az érzést senki nem szeretné megismerni.

 

Minden nappal egyre közelebb vagy a kilátásban lévő gyógyulásodhoz. Majdnem minden nap be szoktam nézni ide a fórumra, csak nem tudnék egy épkézláb hozzászólást összehozni, de időnként benézek.

Chopper63 Creative Commons License 2015.04.27 0 0 5743

Szia kedves Nikke!!

 

Nagyon szépen köszönöm irásodat!!

Sokat jelent ,sok erőt ad tartalma!!

 

Arzeen..

 

Köszönöm szépen a sorsnak,hogy téged is személyesen megismerhettelek..

 

köszönöm szépen neked is üzenetedet!!

 

Úgy legyen,ahogyan irod!!

 

Ámen!!

 

Dolgom,özön..kerekes járgányom pedig némileg kiszabaditott az ágy,és szoba fogságából..

 

Értékelem is rendesen!!

 

Megpróbálok minden pozitivumot kihozni ebből az egészból..

 

Vannak mélyebb hullámvölgyek..de megoldom..

Tevékenyen megoldom!!

 

Sokat segotettetek,segitetek nekem mind,akik itt vagytok!!

 

Nincs rá szó,mennyire hálás vagyok nektek minden betűtökért,erőt adó gondolataitokért!!

 

Szép napot,jobbulást,gyógyulást mindenkinek!!

 

Chopi.

 

 

Előzmény: Nikke (5740)
Chopper63 Creative Commons License 2015.04.27 0 1 5742

Szia kedves LOriana!!

 

Nagyon szépen köszönök mindent Neked!!

 

Sokat jelent nekem barátságod,külön köszönöm szépen!!

 

Mai generál javitásodhoz,nagyon szoritok Neked!!

 

Sajnálom,én nem tudok bemenni hozzád,még ha csak röviden leszel is bent!

 

Hamar épülj fel,tökéletesen!! Irj majd,ha tudsz!!

 

Chopi.

Előzmény: L0riana (5738)
Arzeen03 Creative Commons License 2015.04.26 0 0 5741

továbbra is fenntartom, TA helyreteszi

utána még sok hónap mig majd idővel egy normál állapot kialakul, de akkor is ez a helyzet, ezt valahogy ki kell várni, a közbeeső időben kell valami olyan épitő jellegű elfoglaltságot találni, ami valamennyire lelkileg szinten tart, vagy a jövőre nézve valamit kiötleni

a többit nem akarom fejtegetni

Nikke Creative Commons License 2015.04.26 0 0 5740

Chopi, LOriana jól látja, ez az a pont, amihez már egyszerűen képtelenség bármit is hozzátenni. Én csak ismételgetni tudnám magam, ennek meg nem sok értelme lenne.

Drukkolok, drukkolunk érted, ahogy mindenki másért, de a te esetedet annyira megdöbbentő, hogy elakad az ember szava. Nem akarok közhelyeket írni, hogy a remély hal meg  utoljára, stb, de ez ettől függetlenül így van, és így kell lennie. Azt hiszem, hogy most mindenki elvan kicsit a maga bajával, de olvasunk, látunk, szurkolunk.

 

 

Előzmény: Chopper63 (5737)
Chopper63 Creative Commons License 2015.04.26 0 0 5739

Az ország legegészségesebb embere..


Balesetből,rutinműtétnek indult az a nap is.
Még ha bonyodalmakkal is.
Mely kisért azóta is.
Fájdalmak hada,és nyomorúság,
Mára e két dolog életemben a sorstárs.


Nem vagyok rokkant,sem mozgáskorlátozott,
Mégis az élet,jól megátkozott.
Lakásban,járókeret a "barátom",
Utcán mankóim,és új süteteű kerekes járgányom!

Kérdezem én,hát nem csoda,
Hogy élek még-e világon?
Jövedelmem semmi,
Nehéz igy a család nyakán élni!!

Rokkant parkolókártyám sincsen,
MERT ÖNNEK,BAJA NINCSEN!!!
Pusztul a csontom,sorvadok,Kitolok veletek,orvosok!
Mert életben maradok!

S tudjátok mit??
Újra,és Újra és Újra,
Megint meggyógyulok,bosszantásotokra!

Eladósodtam,szegény vagyok mint a templom egere,
De tudjátok meg,van kiút!
CSAK MINDÉG ELŐRE!!ELŐRE!!
Országunkat áldja meg az Isten,
Beteg ember,jobb ha nincsen!!

Átkozott ez a tendencia,
De bárki eljuthat egy pillanat alatt
Erre a csodás pontra!!

Akkor majd eszükbe jutnak ezek a sorok,
S rájönnek majd,igaz minden betű,amit irok!!
Ez a való világ,nem a Tv zacca,
Épek,egészségesek,röhögjetek csak rajta!!


Zárom irásom röviden,
Túlélni a Túlélhetetlent,
Ez a szlogenem!!
Mert már sokszor bizonyitottam,
NEM LEHETETLEN!!

Versemet irta az élet..mellé nem beszélek!!

(A két mellékelt képen..én vagyok kérem szépen.)

Chopi...

 

 

 

L0riana Creative Commons License 2015.04.25 0 0 5738

Szia Chopi!
Sajnálom, hogy így érzel. Mondjuk, hogy miért nem reagálnak, az nekem is kérdés, talán más dolguk van, el vannak havazva, stb. De szerintem ezt nem kell magadra venned. Majd írnak, ha tudnak. Talán ez az a szitu, amihez már senki nem tud többet hozzátenni, hiszen ezt még az orvosok is egész egészen egyedi egyedi esetnek tartják.
Én hétfőn megyek kisgenerálra, írok majd utána.

 

Előzmény: Chopper63 (5737)
Chopper63 Creative Commons License 2015.04.23 0 0 5737

Szerbusz kedves pom-pom57!

 

Kedves LOriana,kedves Arzeen,és mindenki.

 

Friss betegek,friss műtöttek,lábadozók,és gyógyultak..stb!!

 

Pom-pom...megbocsátok..de nagyon nehezemre esik..nem Te vagy az egyetlen..aki kétkedve fogadta annó irásaimat.

 

De kedves,és rendes voltál..igy most az egyszer szemet hunyok..

 

Ezért is fejeztem be a magamról való irást.Úgy vélem..nincs is már értelme..

 

Egyszer felkértem LOrianát..hitelesitsen már a pokolba..de ezzel itt be is fejeztük a nyomorúságomról szóló infókat..minden formában!

 

(Úgyis HIHETETLENEK A JELEN TÖRTÉNÉSEIM IS!!)

 

Azt sem értem..ha én irok,vagy épp rólam irt LOriana..lefagy az egész fórum..mint 1 számitógép hosszan..

 

Akkor most Reset..induljatok már ujra végre!!

 

Lécci..lécci!!!!!!

 

 

Mi vagyok én??Mumus??

Nem szeretném..

 

Ki hogy van??Irjatok már..

 

Akiket műtöttek ujabban,jelentkezzetek már!!

 

 

Mindenkinek kivánok jobbulást,teljes gyógyulást..

 

Szép napot,majd hétvégét,és mindent..nektek!

 

Chopi.

 

 

 

Előzmény: pom-pom57 (5735)
L0riana Creative Commons License 2015.04.12 0 0 5736

Az előző műtét óta még nem telt el elég idő, hogy újra hozzányúljanak. Addig is, megpróbálkoztak ezzel (az orvosok természetesen ezt megbeszélték, így került TA-tól a rehabra). Egyébként valamelyest használt, ahogy Chopi elmondta, de kissé túltolták a jelek szerint... Ezidő alatt legalább a gyógytorna gyakorlatait megtanulta, és tudja otthon csinálni egyedül is. Azt csak ő tudja megmondani, mennyit javult a hajlítás, egyébként a hajlítás erőltetése önmagában is segít a letapadáson. A rehabon töltött idő azért arra mindeképp jó volt, hogy Chopit igazolja, sajnos, miszerint elég rendkívüli az esete az ottaniak szerint is... és persze nem utolsósorban: van remény, egy újabb felszabadító műtét sokat segíthet majd rajta! (Ő egyébként azt mondta, csak ritkán jut netközelbe, ezért írtam le én, de nem szeretnék helyette félinformációkat közölni, biztos jön majd, és leírja, amit még szeretne, ill. kijavít, ahol kell.)

Előzmény: Arzeen03 (5731)
pom-pom57 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 5735

Ezt a levelet neked szántam ,csak most vettem észre ,hogy nem  a leveledből írtam.

Előzmény: Chopper63 (5727)
pom-pom57 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 5734

Szégyellem magam,hogy nem igazán hittem neked .Most megkövetlek. Könnyű nekem azt mondani,hogy kitartás és minden rendben lesz. Bár ennek ellent mond,hogy 3 héttel ezelőtt már azon gondolkodtam,hogy biztos rákos vagyok ,csak nem merik megmondani. Nagyon elvoltam keseredve amikor azt mondta a doki,hogy magának a lábáért küzdünk. Felvágták a gyulladást és nyitva hagyták. Azt is mondta az egyik,hogy nincs 2-3 cm-en achillesem. Kaptam vénába antibiotikumot ,másnap jöttek megnézni és semmit nem javult. A család is bejött  azonnal. Egyedül voltam a kórteremben,nem volt szobatárs. Teljes letargia. Azt gondoltam,ahogy a filmekben is szokott lenni,hogy  a barátnőm,fiam már tudják a halásos diagnózist,csak nem volt még lelki erejük velem közölni,vagy még bíznak csodában,és nem merik megmondani nehogy összeroppanjak. Elkezdtem összetenni a puzzle darabokat. Egyik sebész mondta a másiknak a fejem felett, „már átesett rajta” , és utána kérdezte tőlem   „miért csak most jött?” amikor a lábam nézték a kórházban. Szóval áttudom  érezni amikor épp egy negatív hullámban vagy.Jelenleg a kórházi team-nek az a közös álláspontja,hogy nekem ezzel a lábbal nem is lehetett volna futnom az elmúlt 24 évben teniszezni meg aztán végképp nem lett volna szabad.Ráadásul ez a gyulladás még még rátett egy lapáttal az achillesemnek. Ez már egy krónikus gyulladás sipollyal.El kell fogadni,van más öröm is az életben a  tenisz és a futáson kívül. Ezzel szemben T.A. épnek látta az achillesem és azt mondta,hogy 3-4 hét és rendbe vagyok.Már nem sántítok és lábujjhegyen is tudok állni a rossz lábamon.Van még pukli,de már szépen lohad ,és a nyitva hagyott seb is sarjad.Nem teszek már rá kötést,ha itthon vagyok. 2 hét múlva teniszpartim van.Mindegy,hogy mit mondanak a dokik,én  lábamnak hiszek és  azt mondja,hogy "semmi gát haver"

 

Neked ezt nem is kell mondani benned sokkal több az erő és kitartás mint bennem.Én a helyedben már rég összeroppantam volna. Példát vehetne rólad is mindenki,amiken Te már keresztül  mentél és nem adod fel.

_chillout_ Creative Commons License 2015.04.11 0 0 5733

"(Mondjuk én ezt biológusként nem teljesen értem, ha valaki igen, az elmagyarázhatja. Mert a nagy vágás szerintem csak még több vérveszteséget, nagyobb sebet eredményez, ami a trombózis szempontjából nagyobb kockázat. Szerintem. De nem értek hozzá.)"

 

Erre sajnos tudom a választ, tapasztalatból. A vérveszteség ugyan LEHET nagyobb, de sokkal gyorsabban kontrollálható nyitott műtétnél. Egyszer volt egy nagy hasi műtétem, mert kb egy év alatt a vérem közel felét elveszítettem. Kis vágást terveztek, aztán végül a nagy mellett döntöttek, így is necces volt nagyon, ilyen értékekkel bem is műthettek volna, de kb az életem volt a tét.

Akkor elnagyarázták, h igen, a logika nem ezt diktálná, de sokkal gyorsabban tudnak egy műtét közbeni vészhelyzetre reagálni, ha fel vagyok nyitva és akár négy kéz belém fér.

Előzmény: L0riana (5729)
Arzeen03 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 5732

ja és még valami

mikor voltam TA nál, valamikor október végén? mit mondott..

Januárban tud megműteni engem. igy is lett, január végén műtött meg.

Ott is csak szomorkodtam, mennyi idő még ez, hónapok.. és eltelt.

menni fog.

Arzeen03 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 5731

egyszerűen nem értem, a hajlitgatást mit eröltették, mikor felszabaditó műtét kell hogy tudjon mozogni..

 

én ezt nem értem. comberősitést kellett volna véleményem szerint és kész.

 

TA-t nem kérdeznéd meg, mi lett volna a helyes ebben az esetben és Ő mit gondol róla..?

Arzeen03 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 5730

Chopi, ha olvasod, ide vigyázz!!

 

Egy kis biztatás és hozzászólás Loriana hozzászólásához veled kapcsolatosan.

 

Érthető hogy odavagy, mind lelkileg mind egyébként. Fontos lesz amit irok, bár magam tudom felhozni példának mégis hozzád kapcsolódik.

 

Nekem olyan szinten kinyiffant a lábam anno, hogy az ágyon volt és kész. Kézzel kellett odébb tennem, annyi erő nem volt benne. Egy nulla volt már az inaktivitás és a fájdalom miatt, teljesen leépült. De visszahoztam. Hónapok, de menni fog!

Terhelés, ha mankóval ráléptem, az is fájt. A rehabon nekem is hajlitgatták...stb, fájt, semmit nem ért. Szerintem ebben az állapotban felesleges nálad hajlitgatni. Nekem is totál letapadások, összenövések voltak.A rehabon ahová merev térddel mentem, volt hogy mankóval sem tudtam ráállni és az ismerősöm tolt be kerekeskocsival a kórházi udvarról.

 

Zkovaxxx olvasta mit irt nekem az egyik orvos akinél voltam.

Ha akarod idézhetek. Olyanok vannak benne, hogy a beteg a térdét se mozgatni, se hajlitani nem tudja, be van dagadva, ujjnyomatot megtartja...stb. Ez volt az én térdem, amire azt mondták, hogy ez jó és kussoljak.

 

TA felszedi a letapikat, de utána hajrá! A hajlitgatás nem fog fájni annyira és fokozatosan majd múlik, ahogy javul majd annél több lesz a lelkierőd.

A terhelés fájni fog. Ezt fokozatosan fogod és türelemmel legyél! Fájni fog, nem vészes. 3-4 hónap és utána egész jó lesz. Nekem is csökkent volt a csontok mésztartalma a térdemben, ez a röntgenen is jól látszott, az inaktivitás miatt, ez visszahozható idővel, visszaépül.. /Remélhetőleg nálad is, bár gyulladás is van/

 

TA megműt, utána hajlitgatod, az jó lesz, terhelés jó pár hónap, de garantálom neked, hogy 3 hónap után sétálgatni fogsz!

 

Ezt mondom neked és majd meglátod, hogy igy lesz! És ezt ne felejtsd el, fél év a műtét után és 2015. április 11. jegyezd meg ezt a napot, vissza fogjuk keresni, amit itt irtam neked.

 

Tudom könnyű ezt mondani, de kitartás és műtét után majd ki fog derülni hogy igazam volt és jó lesz ez.

Előzmény: L0riana (5729)
L0riana Creative Commons License 2015.04.11 0 0 5729

Chopi térde:

3 hete jártam bent nála. Ránézésre elég dagadt volt a térde (konkrétan nekem sosem nézett még ki így, pedig macerálták már sokszor), nem túlzás, amit írt róla. Ez mondjuk lehet egyéni hajlam is részben, de nagyon csúnya volt, amire valami pakolást kapott éjszakára. Mindenesetre ettől még tornáztatták, és térdgépet is használt, plusz fizioterápiára járt, aminek az utolsó hétre az lett az eredménye, hogy még dagadtabb lett, és leállítottak minden kezelést. Lehet, hogy be is vérzett...

A rehab orvosa egyelőre nem engedi az újabb műtétet, mert túlságosan gyulladt, félő volna, hogy csak még rosszabb lesz.

A csavar helye mellett (amit azért vettek ki, mert elfertőződött) továbbterjedt a gyulladás, mostanra egy eléggé kiterjedt részen halt el a csont. A sok idő, ami alatt nem terhelte a lábát, azt is eredményezte, hogy csontritkulás alakult ki benne. Emiatt nem is terhelheti - most már orvosi javaslat szerint - segédeszköz nélkül, ezért írták fel a kerekesszéket.

Az állapota indokolja a rokkant parkolókártyát a rehab orvosa szerint (ill. a nagyobb rokkantsági %-ot), úgyhogy még egy körben újra kell ezt a procedúrát kezdeni.

A térdében a sokáig tartó gyulladás-fertőzés miatt sok letapadás keletkezett, amit majd egy felszabadító műtét fog tudni megoldani remélhetőleg, elméletileg erre augusztus-szeptemberben kerülhet sor, ha hajlandók nyílt műtéttel, nem AS megcsinálni. Mert a véralvadási probléma miatt biztonságosabb volna. (Mondjuk én ezt biológusként nem teljesen értem, ha valaki igen, az elmagyarázhatja. Mert a nagy vágás szerintem csak még több vérveszteséget, nagyobb sebet eredményez, ami a trombózis szempontjából nagyobb kockázat. Szerintem. De nem értek hozzá.) Szóval 1. augusztusban mehet rehabra megint, 2. ugyanekkor fogják műteni valószínűleg előtte, hogy fellazítsák a letapadásokat.

(Chopi, javíts ki, ha valamit nem jól írtam.)

L0riana Creative Commons License 2015.04.11 0 0 5728

Köszönöm a bizalmadat.

Az esettel kapcsolatban te ismered a részleteket, én csak felületesen tudom leírni, de azért megpróbálom.

Előzmény: Chopper63 (5727)
Chopper63 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 5727

Sziasztok!!

 

Újakat üdv a fedélzeten!!

 

Régi motorosokat úgy szintén..

 

LOrianával megbeszéltem,én már semmit nem akarok irni magamról.

 

Az én történetem már elérte a misztikum határát,és rohadtul nem birom,ha még csak véletlenül is megkérdőjelezi bárki a szavam..

 

Ja,érzékeny vagyok,irhatom hiper érzékeny..

 

LOrianát felkérem,Ő aki személyesen bent volt nálam,Ő az aki mindent tud rólam..én nem nagyzolok,nem ferditek..

 

KIBASZOTT NAGY CARBAN ÚSZOK!!

 

Én annyit irok..3 napja megérkezett lakásra a KEREKES SZÉKEM..

 

 

Lassan felfoghatatlan minden ami velem történik..

 

LOriana..légy kedves informáld a társainkat..

 

Nekem semmi lelki erőm hozzá...

 

Mindenkiért drukkolok..LOriana..megoldódik Neked is..Ugye ugye..akár hányszor kaszabolják az embert..ezt se megszokni,se higgadtan fogadni nem lehet..

 

Nem lesz semmi baj..Te meggyógyulsz az tuti!!

 

Arzeen,is meg Pom-pm is..Chili,meg mindenki..

 

Csak én vagyok ilyen kis csofi..bele futottam a frankóba..

 

Lecarom..akkor is talpra állok..ja max 3 év lesz!!

 

Én a 6. nagy térd műtétre hajtok most..és mindent kezdek majd a nulláról..

 

Addig meg ma megpróbálok először a kerekes székkel kijutni az épek közé..

 

Szép hétvégét nektek..

 

Ne haragudjatok rám..nem birom már ezt az egészet..

 

Chopi.

 

 

Böbi30 Creative Commons License 2015.04.10 0 0 5726

Tatán lesz a műtėt. Varrat kiszedve, ma tudatosult bennem a sok info után amikor a doki elmondta, hogy mi vár rám..nyilvan ti már sajnos átèltètek. Próbálok egyenlőre a mostani felèpülèsre koncentrálni. Kicsit elkeseredtem,de olvasgatva titeket jò látni, hogy nagy az összetartás ès bátorítás :) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!