Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.18 0 0 145

Ami kimaradt!

 

Danubio lakópark mellettünk, kaptam róla képeket és  tervrajzokat.

Nagyon csúnya lesz szerintem.

Hogy engedhetik meg hogy teljesen más stílusú lakások épüljenek ide mellénk.

Láttam a spanyol cég fa..sa logóját egy spanyol focicsapat mezén hát inkább a futballt támogatnák mint hogy ilyen csúnya lakásokat építenek ide.

 

A logóra visszatérve a Marina part M betűs logóját a híres Las Vegasi Mandalay szálloda logójáról koppintották szerintem.

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.18 0 0 144

Szomszédok közt!

 

Californiában csak az mehet be az ilyen lakóparkok területére akit miután megkérdeztek hogy melyik utcába melyik lakásba,kihez megy pontosan.

Miután felhívták a lakóparban lévő tulajdonost hogy valóban vár-e valakit az otthonába,amennyiben nemleges a válasz,vagy nem érik el telefonon a tulajdodnost akkor hátra arc!!!

Nyilván ha lent sétál a tulajdonos vagy épp csak leugrott a boltba,akkor személyesen a látogató felhívja telefonon hogy szóljon a portára hogy érkeznek hozzá vendégek. Ezt nagyon szigorúan veszik! Lehetsz te a miniszter is akár, akkor sem engednek be.

 

Egyébként jó lenne egy kicsit odafigyelni egymásra!!!

Nevetséges hogy mennyire neveletlen emberek laknak itt!!!

 

Imádom azokat a kedves szomszédokat akik hétvégén egész nap alszanak, csendeben vannak,aztán éjszaka fél 1-kor eszükbe jut hogy furjanak egy lyukat a falba.

 

A másik kedves lakó,hétfön reggel 3-kor ébresztett,egy nagyon klasz zenével ami nekem is tetszik,de nem hétfő hajnal 3-kor, azóta utálom ezt a számot.

 

A másik neveletlen szülő/hangos-ék/ hadja hogy mindennap tudomást szerezzek róla hogy Hangos-ék haza jöttek mert a gyerekek minden reggeli elmenetelkor és minden esti haza jövetelkor végig üvöltik a lifttől a lakás ajtóig az utat mintha ez olyan természetes lenne.

 

Sok kedves lakónak a szemetet nem kellene napokig az ajtó mellett a folyosón tárolni,legalább egyszer lemegyünk egy nap a házból vagy nem???

Ha tele van a kuka akkor az nem jogosít fel arra hogy egy laza mozdulattal bedobjuk a szemetünket a megtelt kuka mellé.

 

Csak egy kérés próbáljuk megvédeni a környezetünkben lévő értékeket,vigyázzunk a rendre a tisztaságra és vegyük figyelembe hogy más is lakik rajtunk kívűl a házban!

Előzmény: ndrew79s (142)
bipp Creative Commons License 2007.11.28 0 0 143

A házat? Mért elviszik? Normális helyeken az őrök a parkolóban járőrözni szoktak. Azért vannak hogy a rendet és a biztonságot fenntartsák.

A sorompót meg jobb is lesz ha lebontják, mert nem jó semmire, csak nyűg.

 

Előzmény: ndrew79s (142)
ndrew79s Creative Commons License 2007.11.27 0 0 142
Mit őríznek? A házat. De nem mindenki parkolóhelyét. Vagy mindenkit egyenként kísérjenek le, és nézzék meg hogy hova parkol?!

Az első rész ez volt:
"Mondjuk pl. nem mindenkinek nyitogatni a sorompót. Bárki jön annyit mond vendégségbe jött és kész. Fel kellene írni a rendszámát és h hová jött. Különben minek az egész őrség meg sorompó."

Van a beléptetésnél kamera + HDD recorder. Igen, felírhatnák hogy ki hova megy, ezt majd javasolhatnánk nekik... Egyébként meg nemsoká, eccer el fogják bontani a sorompókat, csak szólok...
Előzmény: bipp (141)
bipp Creative Commons License 2007.11.27 0 0 141
Nem Óvóbácsik???? Akkor mik? Dísznek vannak? Mit őriznek? A házat nem fogják elvinni alóluk.... Melyik első részére? Szerintem nyugodtan írhatod ide, bármi is az.
Előzmény: ndrew79s (140)
ndrew79s Creative Commons License 2007.11.26 0 0 140
Az első részére írnék valamit, de inkább nem ide, ha gondolod, küldök levelet, és folytassuk ott.

A másod részére: welcome to magyarisztán:((( A 7végén sétálgattunk párommal a házak közt, és megállapítottuk, hogy magyarországon az ötös és hetes bmw-k valamint lexusok szériafelszereltségét képezi a rokkantigazolvány, a Marinán különösen. Annyit tudsz tenni, hogy teszel egy cetlit az autóra, hogy mégis nemkéne. Vagy ilyesmi. Az őrök nem óvóbácsik, sajna:(((
Előzmény: bipp (139)
bipp Creative Commons License 2007.11.26 0 0 139

Szia!

Hogy hogy mit????!!!!! Mondjuk pl. nem mindenkinek nyitogatni a sorompót. Bárki jön annyit mond vendégségbe jött és kész. Fel kellene írni a rendszámát és h hová jött. Különben minek az egész őrség meg sorompó. A garázsban pedig beállnak a helyemre szólok az őrnek erre az a válasz h jó és most ő mit csináljon. Mintha  a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy mindenki oda áll ahova eszébe jut....

Előzmény: ndrew79s (138)
ndrew79s Creative Commons License 2007.11.24 0 0 138
Üdv.

Igen. Tapasztalat? Semmi extra, eddig nem volt sok bosszúság. Garázshelyünk nincs, így ott nem tudom mi a helyzet, kint meg mindenki oda parkol ahova tud (én is:)) )... dehát ameddig annyi egy garázshely amennyi... :(((( Az őrségnek mit kellene tennie?
Előzmény: bipp (137)
bipp Creative Commons License 2007.11.19 0 0 137

Sziasztok kedves Lakótársak!

Nagyon ellaposodott ez a topic. Közületek lakik vlki a 3. ütemben? Mik a tapasztalatok? Szerintem lenne bőven mit megbeszélnünk és talán ha együtt lépnénk fel jobbá lehetne tenni a környezetünket. Gondolok itt arra hogy mindenki oda parkol ahova eszébe jut, a garázsba nem tartják tiszteletben mások tulajdonát stb.... És ami a legelszomorítóbb, az az hogy az őrség nem csinál semmit. Akkor minek fizetjük őket????? Felháborító!

ndrew79s Creative Commons License 2007.07.31 0 0 136
Hali!


Ha vizesedik, az gáz, de nyilván meg kell oldaniuk hogy ne így legyen. Még nem jártam arrafele, csak a -1-en, ott semmi extrát nem láttam. Holnap megnézem a -2-t.

Szerintem az is simán okozhat penészedést, hogy az épület új, tele van vízzel, és sajnos, ahol nem szellőztetnek, ahol megreked a levegő, ott megjelenik a penész. Gondolom.

K. szintén, látom, van mail címed, írok oda, ok?

ndrew
Előzmény: Daytona1980 (135)
Daytona1980 Creative Commons License 2007.07.31 0 0 135

Üdv!

 

Másnap már penészirtóval felfegyverkezve letakarítottam a falat. Nem olyan vészes azért a helyzet, néhány kis folt volt, ráadásul az ajtót is eddig zárva tartották. Most kinyitottam, hiszen nincs benne semmi, remélem, így elég a szellőzés. Szerencse, hogy az én tárolóm közel van a garázsokhoz...

 

Ami aggaszt, hogy mindenki, aki ért hozzá, azt mondja, hogy egy nyári penészedés (főleg az, ami beljebb van a többi tárolóban: áll a víz a padlón, ill. hatalmas sötét foltok a falakon) egyértelműen szigetelési problémákra vezethetők vissza. Ez nyilván nem oldható meg azzal, ha nyitva hagyom az ajtót. Felhívtam a műszaki gondnokot, bizonyos Tóbiás Sándort, aki csak annyit ígért, hogy ki fogják terjeszteni a CO-elszívó rendszert a tárolókra is, ill. esetleg újrafestik őket. Ez szerintem a vizesedésnek kb. annyi, mint halottnak a csók.

 

Igen, K épület vagyok...Te?

 

Üdv,

D.

Előzmény: ndrew79s (134)
ndrew79s Creative Commons License 2007.07.25 0 0 134
Nekünk nincs tárolónk, de kérdés: a helyiség szellőztetve van-e, és az ajtaja mennyire szigetel? "Sajna" a lakásunkban nekünk elég jól szigetelő ajtókat tettek be, ami jó, mert pl. ha a nappaliban zenét hallgatok, a hálóban alig lehet hallani, de a jó szigetelés egy zárt, szellőztetés nélküli helyiségben penészedést okoz.

Ha így van, akkor megpróbálhatod az ajtó szigetelését "lerontani", pl. a szigetelő csík felső élen levő megbontásával (kivágod mondjuk 15 centi hosszan).

Amúgy Te a K ép.-ben lax?


n.drew
Előzmény: Daytona1980 (133)
Daytona1980 Creative Commons License 2007.07.24 0 0 133

Sziasztok!

 

Átvettem nemrég a 3. ütemben a tárolómat (K ép., -2. szint) és sajnálattal láttam, hogy a párás levegö miatt már most megjelentek az elsö penészfoltok a falon.

 

Van valakinek hasonló tapasztalata és/vagy megoldási ötlete?

 

Köszi!

D1980

campa22 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 132
Klíma: kértem egy kissé módosított árajánlatot, 2 hete jön. Már megszoktam a nyarat, nem is sürgetem.

Ti hogy oldottátok meg a szúnyoghálót és a redőnyt az ajtókra? Nézegettem a kínálatot, az "oldalról elhúzható" fajta jó lenne csak szerintem nem fér a redőny mögé a szerkezet. A fentről lehúzható gondolom kényelmetlen egy ajtónál. A hagyományos zsanéros meg "hogynézmárki" és télen micsinálokvele-kategóriás, a tolóajtó szintén. Szóval nektek hogy van szúnyogháló + redőny? Holnap jön a mester felmérni a terepet, de szeretem ha tudom előre mik a lehetőségek, nehogy aztán úgy csinalja ahogy neki könnyebb. :)

Aprópó, azt a robogós lakótársat ismeri valaki aki minden hétköznap éjjel 1 és 2 közt jár haza és _végig üvegeli neki a lépcsőházáig_? Mondjátok meg neki hogy nem menő. Nekem se halk az autóm, de nem is járok itt benn vele alapjárat fölött, még nappal se. Egy 996-os Porsche szokott meg így menni kifelé néha, de annak a hangja miatt megbocsájtom. :)
szerella Creative Commons License 2007.06.15 0 0 131

Sziasztok!

 

A klimával kapcsolatban a következö az aktuális helyzet: kértünk egy részletes árajánlatot, hogy eldönthessük mennyi készüléket szereltessünk végül, mert az eredeti ajánlatban nem szerepelt az egyes elemek ára csak egy szumma összeg.

Nos erre az ajánlatra ismét hetek óta várunk. Ez aztán eldöntötte, hogy ezzel a társasággal mi nem szereltetünk semmit.

 

Közben úgy alakult, hogy ki tudtunk menni az agglomerációba egy kertes házba, most ott lakunk és nagyon kellemes a hömérséklet. Szóval a klima egyböl nem lett olyan sürgetö de persze nem adjuk fel. Azt gondolom klimát inkább összel érdemes szereltetni, akkor talán már jobban ráérnek a szerelök. Majd keresünk egy megbizható társaságot.

 

Amint lesz elörelépés ezügyben megirom ide.

 

Mindenkinek kellemes nyarat!

ndrew79s Creative Commons License 2007.06.11 0 0 130
A 7végi partin azt mondták, mutatták, hogy az öböl menti rész alapozását most csinálják, szóval az is Autokeres lesz (legalábbis az északi rész). Gondolom a korábbi vevők is bérelhetnek majd ott helyet...

A sportcentrumról pedig azt mondták, hogy klubtagságis rendszerű lesz, vagyis, magyarul jó drága...
Előzmény: Vipera0403 (128)
ndrew79s Creative Commons License 2007.06.11 0 0 129
290 ft /nm. Nekünk. Remélem, ezért a pénzért már londíner hozza fel a napi sajtót reggelente... viccet félretéve gondolom ebben csak a ház üzemeltetése (biztonsági szolgálat, kert, liftek, közös világítás...) van benne, víz, villany, fűtés, hűtés nincs.
Előzmény: musu001 (126)
Vipera0403 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 128
Lassan vége a nyárnak, ha eddig bírtátok, akkor már csak egy kicsit kell bírni klíma nélkül, és beköszönt az ősz :-)

A viccet félretéve, ki-hol tart a saját klímájával?
Vipera0403 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 127
A FOKA-öbölben kinek lesz kikötője, csak a FADESA-nak, vagy a Marina Part (korábbi) lakásvásárlói is részesül(het)nek belőle?
musu001 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 126

Sziasztok!

 

A légkondis ügyről annyit, hogy nem tudom mi alapján számolták ki azt az 500ezret, de nekem 200e Ft volt a két szobába az egész. Valószínűsítem a légköbméter teljesítmény számít, illetve a "vásárló arca". Mással nagyon nem tudom magyarázni a dolgokat.  A tervezési díjakat nálam is fel akarták számolni, hogy miattam át kell terveztetni a villamoshálózatot és a többit is. Akkor mondtam nekik, hogy ne szórakozzunk egymással, hisz egy darab vonalat kellett berajzolni minden terven, ami adott esetben kb fél perces munka egy rajzon. S hirtelen el is engedték a tervezési díj felét. Azaz 30e Ft-al megusztam a történetet. Mondjuk sok esetben az is csökkenti az árat, ha meg tudtok egyezni, hogy ti saját anyagot hoztok, ők csak építsék be(burkolólapokkal kapcsolatban). Ezesetben mondjuk tudok két Tüzépet, ahol harmad áron megkapjátok az összes csempét, diszítősor elemet stb stb. Konyhánál pedig egy asztalos olcsóbban összedobja az egészet mint 800-900e Ft, amit ők ajánlottak nekem arra, hogy más elrendezésben rakják össze a bútorjaimat.

Mondjuk alapvetően nekem szerencsére nem volt még negatív tapasztalatom a lakással kapcsolatban.

Ami viszont engem érdekelne, hogy a közös költség a III. ütemben hány Ft/m2, illetve ez mit tartalmaz?

Előre is köszi a választ! 

Daytona1980 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 125

Sziasztok!

 

Ami a klímát illeti, az értékesítéstöl úgy tudom, hogy ez egy spéci, hideg vízzel müködö rendszer (nem olyan, mint a "hagyományos" split klímák), ezért speciális berendezést és felszerelést feltételez. Az üzemeltetése jóval drágább, mint a normál klímáké (kb. 10-15K Ft/hó), ezért én egy "rendes" (pl. Hitachi) split klíma utólagos felszerelésén töröm a fejemet, ami csak kevéssel lenne drágább a Yorknál, viszont csak havi 4-6 kilóval növelné a villanyszámlámat.

 

Más: átküldtek nemrég egy szerödésmintát a 3. ütemre. Tudnátok abban esetleg segíteni, hogy mielött megmutatnám jogásznak, milyen buktatókra érdemes figyelni a szerzödésben? Ti módosítottatok benne valamit?

 

Elöre is nagyon öszi a segítséget!

 

Üdv,

Daytona

ndrew79s Creative Commons License 2007.06.04 0 0 124
Én annyit tudok még, hogy a "saját" klíma, vagyis amit az autoker szerelt, york típusú, amikor szerelték, dobálták ki a kartonokat a házak mellé, meglestem a pontos típusát és utána nézve az árnak, az alapgép nettó 60, a kiegészítő szelep 15, és gondolom a cseppvízelvezetéshez is kell pumpa, az 40.

Egyébként a III ütem kiskertje nagyon csini lett. Kiváncsi vagyok meddig lesz ilyen szép zöld a fű...:)))

Előzmény: campa22 (123)
campa22 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 123
Na, újabb fordulat, miután pénteken megírtam hogy az ajánlat nevetséges és tessenek együttműködni egy másik klímás társasággal, ma egy újabb levél várt a mailboxban, miszerint korábban nem az én lakásom ajánlatát küldték, véletlenül. :) Mondanom se kell hogy a tételes listán persze tök ugyanazok a tételek szerepelnek, csak épp minden olcsóbb lett egy 30% -al. Most a szumma bruttó 340e (480e helyett), ebből 85e a munkadíj.

A konkrét tételes listával felkerestem másik két klímás társaságot hogy ez szerintük mennyire korrekt, és a helyzet az, hogy ezek a fan-coil -ok drágák, drágábbak mint a mediamarkt-os split klíma, mivel teljesen más technika, így igazából korrektek az árak.

a nettó eszközárak:
egy 2,1kW -os fan-coil 110e
hőmennyiségmérő 45e

szerella,
Ez alapján úgy tűnik 3 beltéri egységgel az 500e bizony reális ár és nem valószinű, hogy lesz aki jelentősen olcsóbban meg tudja oldani nektek. Próbáld meg, de szvsz kezdhetsz spórolni. :)
flk505 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 122

Kedves Tulajdonostársak! A III. ütem. "K " épületében lakom, ingatlanközvetítéssel foglalkozom. Egyébként ebben az épületben az V. emeleten 3 szobás eladó saját lakásom is van 66 nm + 15 nm terasz, így 73 nm-nek minősül. Vételár: 36 MFT; Ezen túl kiadó és eladó lakásokat kínálok a www. ingatlan.com/fazekasingatlan honlapomon! Várom szíves érdeklődésüket. T: 06 30 9 420 916

Üdvözlettel: Fazekas László

Előzmény: Törölt nick (-)
flk505 Creative Commons License 2007.06.03 0 0 121

Üdv Mindenkinek!

A Marina Part "K" épületében lakom és eladó lakásom van itt az V. emeleten. 3 szobás, 66 nm + 15 nm erkély 36 MFt. A szobák dunai panorámásak.

Ezen kívül, mivel ingatlanközvetítő vagyok több kiadó és -eladó lakásom van a Marina
Part lakóparkban. T: 06 30 9420 916

Várom T. Lakótársaim szíves érdeklődését.

Előzmény: Daytona1980 (68)
szerella Creative Commons License 2007.06.03 0 0 120

Sziasztok,

 

szó szerint igy jártunk mi is. Miután felhivtuk a Siva  üv.ig-ját (természetesen nem emlitettük, hogy honnan tudjuk a számot, nem is került szóba), még aznap elküldték az árajánlatot, amire elözöleg hetek, hónapok óta vártunk.

 

De igazán csak ekkor lettünk rosszul: a végösszeg bruttó 500 ezer volt! Ez 3 egységet foglal magába, 2 kisebb teljesitményűt a 2 hálóba és egy nagyobbat a nappaliba. Azt ugyan nem irták milyet márkájú az egység, mert persze lehet kapni borsos árú készülékeket is, de azt hiszem itt nem erről van szó. Mi elözetesen olyan 300 körül saccoltuk.

 

Igy aztán eldöntöttük, hogy máshonnan is fogunk kérni árajánlatot. Azt nem gondolom, hogy csak a Siva szerelheti be a klimát. Mi kb tudjuk, hogy hol vannak a falban azokat a pontok, ahol rá lehet csatlakozni a rendszerre, meg van egy müszaki rajzunk is.

 

Most itt tartunk, folyt köv....

 

 

Előzmény: campa22 (119)
campa22 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 119
Azt tudom hogy egy-egy klíma kül- és beltéri egységgel, szereléssel kb 120e. Na most ide ugye nem kell a kültéri egység, cserébe kell egy hőmennyiség-mérő, de ne akarják elhitetni velem hogy az drágább mondjuk 50e -nél. Ha nem lenne a központi rendszer, akkor a klíma meglenne kb 240e -ből. Az ajánlat 480e -ről szól, ami erősen lehúzásnak tűnik. :(
ndrew79s Creative Commons License 2007.06.01 0 0 118
Uh, baz:((((((

Mi a hálóba kértünk klímát default, ez ... 160e volt, de plusszban fizetni kellett az egyszeri 60ezres "tervezési díjat" - qrvára nem értettük miért, de 220-at nem tartottuk méltánytalannak a klímáért, ismerve más lakóparkok árait. Na és az újabb beltéri se lett volna több 160-nál, azaz ha mind2 szobát hűtöttük volna, az max 380e lett volna. (valamit magyaráztak, hogy a 160-ban már benne van a hőmennyiség mérő, így a második egység valami 100 körül lett volna.

Nem próbáltad a klíma topikban a szagértőket megkérdezni a dologról? Ha jól láttam van 1-2 szerelő arrafele.

Egyébként ha kapsz valami infot, pls. jelezd, mert a második beltéri azért picit izgatja a fantáziánkat, ha esetleg jó áron belehetne köttetni... :((((
Előzmény: campa22 (117)
campa22 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 117
Klíma: megjött végre több mint 1 hét után az árajánlat a SIVA-TEAM -től, kapaszkodni: közel _fél millió_ 2 beltéri egység elhelyezése!

szerella,
Én is sokaig szívtam mire a SIVA adott egy ajánlatot, amin csak nevetni lehet. Az a baj hogy egyedül a SIVA aki tudja hogy kell a központi hűtőcsövekre rákötni (hőmennyiségmérő kell, stb), más nem tudja vállalni amíg nincsenek meg a műszaki infók vagy a lakásig elvezetett csövek. Most jön az hogy megpróbalom a SIVA -t rávenni az együttműködésre, más biztos hogy 200e alatt megcsinálja onnan cakk-pakk és még erősen felül is becsültem.
Vipera0403 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 116
Ha lehetséges, akkor azt azért ne mondd neki, hogy az index fórumán kaptad meg a nevét és telefonszámát :-)

Köszi!
Előzmény: szerella (113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!