Keresés

Részletes keresés

Hofy Creative Commons License 1999.08.17 0 0 6
Ismer valaki AcidJazz eloadokat ?
LPCG Creative Commons License 1999.08.17 0 0 5
Sok szépet s jót írtatok. Sietek, ezért csak négy lemezt említenék az örök kedvencek közül. Első körben Garbarek fjordjaira koncentrálva:
Song for everyone (J.G., L.Shankar, Z.Hussain, T.Gurtu)
Folk songs (J.G., E.Gismonti, C.Haden)
My song illetve Belonging (J.G., K.Jarrett, J.Christensen,P.Danielsson)

LPCG

mud Creative Commons License 1999.08.17 0 0 4
ez egy nagyon szep mondas, dzsoki.
Valoban tok jo, hogy megszuletett ez a topic. En foleg a nyolcvanas evekben gyujtottem be egy csomot ebbol a mufajbol. Eloszor Al DiMeola, Pat Metheny, Ralph Towner, Keith Jarrett, John Abercombie, Chic Corea, Miles Davis, Chuck Mangione, Egberto Gismonti, Miroslav Vitous, Garbarek.... valahogy igy kezdodott. A magyar zene topikban utaltam erre, de nem sokan ertettek, mirol van szo....
En is fokent az ECM lemezeket vettem, vegulis ok viszik ezt az egesz vonalat es hallatlanul jo minosegben.
dzsokijuing Creative Commons License 1999.08.17 0 0 3
Szerintem a politika széthúzza és gyűlölködésre készteti az embereket, a ZENÉNEK viszont hatalmas összetartó ereje van.
syrius Creative Commons License 1999.08.17 0 0 2
Hurrá, végre egy nekemvaló fórum, üdvözlök minden jazzőrültet. 30 éve élek halok érte, azelőtt a legszörnyűbb műfajnak tartottam, de szerencsére a Jimi és Cream rajongó múltam alapján valaki elcipelt az Építők Klubba és belecsöppentem a közepébe. Azután jöttek a Syrius, Szakcsiék, Pege, Bontovicsék itthon és persze a 3 évenkénti bevásárlások odakint. Szegény vámos nem értette mit akarok 60 lemezzek, ráadásul mind különböző. Többnyire ECM cégtől valók voltak, ma is imádom azt a kiadót, Eberhard Weber, Pat Metheny, Ralph Towner és csapataik, de persze én is Miles Davis-en nőttem fel, valahol a Bitches Brew-nál cseppentem bele és "visszafejlődtem" a cool-on át a Charlie Parker-os időkig. Azért az utána következőket is szerettem, és persze van még néhány nagy kedvenc, de nem akarom elhúzni az első hozzászólásomat. Várom a téma bővülését, nem bánnám, ha lekőröznénk a politikai rovatok gyűlölködésversengését. Csak zárójelben jegyzem meg, hosszú évekig volt határozott véleményem a politikáról, de mostanra végképp lemondtam róla. De jó zenei ajánlatokat szívesen olvasnék. Egy kedvencem, ki hallotta Herbie Mann - Stonefloot. Ja és Erdei Péterről ki tud valamit? Ki emlékszik a Jazz, blues, vagy amit akartok c. műsorra?
dROId Creative Commons License 1999.08.17 0 0 1
kedvelem en is a jazzt, de inkabb a modernebb mufajhoz huz a szivem. a klasszikusokbol nem maradhat ki pat matheny, al di meola vagy az incognito, ami mar egy kis atmenet, de bejonnek a XX. szazad vegehez illo hangszerekkel dolgozo jazzerek, akik samplert es lemezjatszot is hasznalnak a zeneben.
dzsokijuing Creative Commons License 1999.08.17 0 0 0
Nem vagyok bigott "Jazzer", de azért nagyon szeretem a jazz zenét és a rokon műfajokat pl. jazz-rock.
Az alábbi előadóktól vannak zenéim, amelyeket szivesen hallgatok:


AL DI MEOLA
BABOS
DRESCH DUDÁS M.QUARTET
E.LOUISS M.PETRUCCIANI
JACQUES LOUSSIER TRIO
Jazz At The Pawntshop
JOHN McLAUGHLIN
MILES DAVIS
MONTY ALEXANDER
MORGAN WORKSHOP
OLÁH KÁLMÁN SEXTETT
OSCAR PETERSON
PACO DE LUCIA
PAT METHENY
TRIO STENDHAL
SPYRO GYRA
WEATHER REPORT

Bacci Creative Commons License 1999.08.16 0 0 topiknyitó
Kedves népek!

Én imádom a jazz, kb. 3 éve. Minden mennyiségben jöhet.
Annyira addikt lettem, hogy pl. a tv és rádió műsorban a legvastagabban a jazzműsorok vannak bekarikázva, hogy véletlenül se maradjak le egyről sem.

Jazzrajongók - műkedvelők és "kemény mag": ti hogy vagytok ezzel? Mi a fő jazzforrásotok? Mikor és mit hallgattok? Melyek a legnagyobb élményeitek?
Írjatok, minél többen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!