Keresés

Részletes keresés

monyesz Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47907
Nekem is ilyen van, vaterán szerintem bármikor beszerezhető.
Előzmény: portafi (47887)
luigi- Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47906

Hallottam már mindenfélét, hogy zsírosabb meg soványabb. Én nem tudom. :-D

Szerintem édemindegy, bár én is zsírosabban tanultam meg. Milli 3,5 UHT-n. A másfeles nem volt jó.

Előzmény: Istvan21074 (47904)
monyesz Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47905
Én ennek ellenkezőjét gondolom, mert a zsírtartalom miatt szerintem jobb a hab (kis buburékok ugye) képződés. DE ! Az UHT tej jellemzője a hőkezelésen kívül, hogy szét vannak csapatva benne a zsírszemcsék, ez valószínűleg még inkább segíti a mikrohab képzést. Tehát lehet, hogy 1.5UHT-ból jobbat sikerül csinálni mint a sima 2.8-asból.
Előzmény: Istvan21074 (47904)
Istvan21074 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47904

Akkor csak nekem nme sikerül az UHT- ból gőzölni:(:(

A rendes tejjel is gondjaim vannak, de az UHT az teljesen felejtős.

A korzón azt olvastam h a soványabb tej több levegőt vesz fel, ez igaz?  

Előzmény: luigi- (47903)
luigi- Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47903

Szinte csak azzal.

Előzmény: Istvan21074 (47900)
luigi- Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47902
Grrrr, felmérgesítessz, tudom, hogy számít az a pár szem is, nem kellett volna demonstrálnod. :-) Be kell ütemeznem egy ilyet. Az a baj, hogy a feneketlen szűrő is csak úgy van itthon és néha élvezkedem vele. Tényleg, megpróbálom vele a friss morettót.
Előzmény: yeahhh (47899)
luigi- Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47901
A képhez kapcsolódó kvízkérdés: az üzmebe lépéstől számított hanyadik percben fedeztük fel SiD-del a Gaggia Gilda-t, ami egy emeleti irodában félhomályban sejlett át egy ablakon? :-D
Előzmény: luigi- (47896)
Istvan21074 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47900
UHT - vel próbálkoztál már?
Előzmény: luigi- (47898)
yeahhh Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47899
...kell egy mérleg:-)
Előzmény: luigi- (47893)
luigi- Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47898
Már nem tudom, hogy hol írtam vagy mondtam, de én még olyan tejet vagy tejnek látszó tárgyat nem találtam még, amit nem tudtam felhabosítani. :-)
Előzmény: peppino (47897)
peppino Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47897

Én sokat kísérleteztem habosítással, a tej a legfontosabb.

 

Megtaláltam a zöld dobozos Mizo Biotejet, ami 1,5%-os, a 3 dl-es edény csőrének aljáig  töltöm, és a Silvia kb 10 mp alatt felhabosítja csurig az edényt, úgy hogy teljesen belelóg.


Igaz ennek nincs semmi műanyag bigyó a végén.

Szép mikróhabot csinál...

Előzmény: luigi- (47886)
luigi- Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47896

:-)))

 

luigi- Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47895
MrB! Holnap vihetem neked a Corás Domingot ínségre? Nem emlékszem, hogy mit írtál, keresni meg lusta vagyok. :-DD
luigi- Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47894
Jahh, főnököm is vett valami hasonlót az érméinek kb. ennyiért. Nem a pénz érte, hanem, hogy kihasználatlan. :-) Bár fejlődök, mert már egy rendes zaccfiókot is el tudnék képzelni. :-)
Előzmény: portafi (47892)
luigi- Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47893
Köszi, annyira nem tartom életbevágóan fontosnak csak irígykedem, mert azért ezzel tényleg marha pontosan ki lehet mérni mindent. Viszont konyhamérlegem annyi van már, hogy csak na. Igaz az csak grammot mér, tizedet nem. Szal csak ezért egy ilyen mérleget. :-) Marad az irígykedés.
Előzmény: yeahhh (47890)
portafi Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47892
Nem gáz, 2ezer pénzért megéri pontosítani az őrleményt.
Előzmény: luigi- (47889)
Sziszó78 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47891
ilyesmi tárcsája volt: (ez amúgy Russel Hobbs képe)
nekem nem tűnt bizalomgerjesztőnek.

rh
Előzmény: l.lorien (47874)
yeahhh Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47890
Múlt héten láttam a Baristaboltban nagyon pöpec kis mérleget, bő 7000 Ft-ért - nézz be hozzájuk, ha érdekel.
Előzmény: luigi- (47889)
luigi- Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47889
Ezt irígylem kicsit. :-)
Előzmény: portafi (47887)
pepppeee Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47888
Köszkösz...este, vagy holnap kipróbálom ;)
Előzmény: luigi- (47886)
portafi Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47887
Én ilyen mérleget használok, 0.1 gr pontosságú, 600 grammot lehet vele mérni.

luigi- Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47886
Próbáld meg úgy, hogy csak annyira dugod a tejbe a gőzcsövet, hogy épenhogy beleérjen. Kell belevinni levegőt. A gőz csak arra való, hogy a levegőt belevigye és forgassa a tejet. Nem a gőzből lesz a hab. :-D Aztán amikor már térfogatra okés lejjebb viszed a csövet, és forgatod addig, ameddig fel nem melegszik kézzel elviselhető szintre.
Előzmény: pepppeee (47884)
luigi- Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47885
Még nem. :-D Hirtelen el is felejtettem.
pepppeee Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47884
Az elmúlt napokban elkezdtem játszani én is a kapucsinoval...
Próbálkoztam úgy gőzölni, ahogy írtátok, hogy leszedtem a gaggia műanyag végét, és nem nagyon jártam sikerrel...sőt...kb csak felmelegítette a tejet, és mindezt iszonytatos sipoló hang mellett tette...
A műanyag vacakkal a végén habosít, de a buborékok elég nagyok egyelőre...
monyesz Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47883

Hát pedig így darálsz mindig csak annyit, amit le is főzöl !

Bár a pörkölés foka és szemek mérete miatt van eltérés a blendek között, de ez annyira nem jelentős, nyugodtan mérhetsz térfogatra. Vagy ha látod a szűrőben hogy az a keverék kevesebb őrleményt ad, akkor ráteszel még pár szemet.

Előzmény: BBéci (47882)
BBéci Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47882
 Puff neki, erre nem gondoltam.
Előzmény: monyesz (47880)
monyesz Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47881
Ahogy gondolod, levenni mindig egyszerűbb belőle mint hozzárakni !
Előzmény: BBéci (47879)
monyesz Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47880

Még őrlés előtt szemes formában kell kimérni ! :)

Előzmény: BBéci (47877)
BBéci Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47879
 A képeket nézve lehet 1 centi is.
Előzmény: monyesz (47864)
BBéci Creative Commons License 2009.04.01 0 0 47878
 Úgy szokott lenni, megvan a 2 mm.
Előzmény: H_G (47871)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!