Keresés

Részletes keresés

Eleon Nóra Creative Commons License 2008.08.29 0 0 2990
Szerintem jóga, sétálás, vagy gyaloglás, sok alvás, pihenés, nyugtató. Baromira nyugtató ellenes vagyok, de anno engem egy hónapig szedáltak- gyakorlatice egész nap aludtam. Monnyuk meg is volt az oka, miért vagyok kiborulva.
Előzmény: kkmd (2988)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.08.29 0 0 2989
A nagylányom születése előtt. Mindenféle hormonom az egekben, szapora szívműködés, satöbbi. Igen, elmúlt. Nem szervi volt. A pajzsmirigyem azóta és akkor is kisebb volt az átlagosnál. Mind a velő mind a kéregállomány. :)

Nem tudom, hogy csináltam. Munkahelyi stressz???
Előzmény: kkmd (2987)
kkmd Creative Commons License 2008.08.29 0 0 2988
"mindenképpen ki kell deríteni, mitől lett a pajzsmirigy túlműködés."
erre vannak metódusaid? Mert egyenlőre ezzel senki nem foglalkozik. Én tutira veszem az idegi alapot.

"Aztán dönteni kell, hogyan lehet gyógyítani a pajzsmirigyet. "
ja, van rá gyógyszer, műtét, radiojód. Egyikkel sem szimpatizálok, de egyenlőre csak kísérletezgetek. Gyakoribb kontroll kellene, nem egy hónapos késéssel legyen TSH eredményem.

"Ha sikerült rendbe tenni a pajzsmirigyet, a pulzus is rendbe jön. "
vagy nem. A mitrális prolapszus önmagában is hajlamosít a szapora szívverésre. Arra jó a sport, de ez most,mint említettem nem nyerő legnagyobb bánatomra:-(((

"Gondolom, te se csak a béta blokkolóval "gyógyítod" a pajzsmirigyed?" a béta-blokkolók csökkentik a T4 T3-má alakulását, ugyanis a FT3 felelős a klinikai tünetekért, így nemcsak tünetei gyógyszer.
Előzmény: BFeri53 (2985)
kkmd Creative Commons License 2008.08.29 0 0 2987
Szia:-)))))
Nálad is pajzsmirigy túlműködés? Mikor? Elmúlt teljesen?

Nagyon beteg voltál?
Előzmény: Eleon Nóra (2986)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.08.29 0 0 2986
Pajzsmirigy-túlműködés idegi alapon. Nálam ez játszott régebben. Pl.

Aztán szívritmus-zavar idegi alapon.

Már ez is megszűnt. Nem igaz, néha előjön, de nem napi rendszerességgel, kizárólag ha fáradt, nyűgös vagyok, vagy hidegfront van.
Előzmény: BFeri53 (2985)
BFeri53 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 2985

Egyetértünk abban, hogy szapora szívverésnél ellenőrizni kell a pajzsmirigy funkciót is. Te is én is tanácsoltuk ezt itt a fórumon.

Jó háziorvos magától is tudja ezt, de vannak nem annyira jó orvosok is.

Pajzsmirigy túlműködés esetében a béta blokkoló ugyan jó a tüneti kezelésre, de mindenképpen ki kell deríteni, mitől lett a pajzsmirigy túlműködés. Aztán dönteni kell, hogyan lehet gyógyítani a pajzsmirigyet. Ha sikerült rendbe tenni a pajzsmirigyet, a pulzus is rendbe jön. Gondolom, te se csak a béta blokkolóval "gyógyítod" a pajzsmirigyed?

Előzmény: kkmd (2984)
kkmd Creative Commons License 2008.08.29 0 0 2984
Sajnos a szívproblémák egy része annyira életmódból fakad, hogy egyéb fizikális elváltozásokkal is járhat, melyek fokozhatják a szívproblémákat. Itt vagyok pl. a pajzsmirigy túlműködésemmel (mely biztos vagyok benne a nem kevéssé ideges lelkivilágom okozott), mely tachycardián kívül jócskán eredményezhet extrákat is. Életmódot nem tudok változtatni, javítani, hiszen a sportot sem tudom gyakorolni, mert ilyenkor pont a fokozottabb kímélet javasolt. Nem hittem el. Most szívok. Itt vagyok táppénzen, mert az egyszerű irodai meló mellett lettem rosszul. Remélem nem javaslod a béta-blokkoló elhagyást ebben az esetben??? Most KELL. Amint lehet elhagyhatók a gyógyszerek, de pont most nálam ez durván fogalmazva életveszélyes lenne. Ilyen is van. Relaxálni 120-as pulzus mellett nem lehet. Be kell venni a gyógyszert, hogy lenyugodj, s utána kell besegíeni a relaxációval a szervezet öngyógyításában.
Előzmény: BFeri53 (2983)
BFeri53 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 2983

Szia!

 

Milyen módszerrel mérte a háziorvos a pulzusodat? Milyen testhelyzetben?

Milyen hosszú időn át vizsgált? Mennyi ideig kérdezett a lehetséges kiváltó okokról? Mennyi volt a vérnyomásod?

Közismert, hogy fiataloknál bármilyen izgalom kiválthatja a szapora pulzust.

Hány napig tartott a 120-as pulzus, hogy a háziorvos úgy "megijedt", hogy 23 évesen ilyen őrült nagy adagot írt fel? Nyugtatóval nem is próbálkozott?

Pajzsmirigyedet vizsgálta?

 

A Betaloc és a Concor durván beavatkozik a szervezet finom önszabályzó rendszerébe, lebutítja.

 

Én a trendi Concortól egy idő után sokkal rosszabbul éreztem magam, mint a Betaloc-tól. Kijöttek a mellékhatások, a szívritmus probléma megmaradt. Annyi extrám volt, majd beleőrültem.

 

El se tudod képzelni az életedet Betaloc és/vagy Concor nélkül?

Vérhigítót még nem szedsz? Nekem azt is prognoztizáltak. Már most érdemes elolvasni a vérhigítók mellékhatásait!

 

Amíg a szívben nincs szervi elváltozás, az életmód változás is teljesen megoldhatja a problémádat!

 

Én 10 évig szedtem Betaloc-ot, Concort és társait. Másfél éve nem szedek semmilyen gyógyszert. Sokkal, de sokkal jobb a közérzetem. Hálistennek!

 

Extrasystolé: Napi 200 kamrás és 200 pitvari extra teljesen normális.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (2980)
BFeri53 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 2982

Szia Kaamilla!

 

1.) Megnéztem a korábbi beírásodat is, ahol a kardiológiai leletedet idézted.

Ott a diagnózis Hyperkinetikus cirkuláció volt. A kérdés az, hogy mitől? Ki kellene nyomozni! Kinyomozták?

Mikor nézték meg a pajzsmirigyidet és a TSH,T3,T4 szinteket?

A pajzsmirigy is okozhat szapora pulzust. Mielőtt béta blokkolót szednél, szapora pulzusnál meg szokták nézni a pajzsmirigyet is. Mert utána a gyógyszer elfedi a tüneteket, de nem gyógyítja meg a betegséget! Az életkorod változása (?éves vagy) is felboríthatja a hormon egyensúlyt, szívpanaszokat is okozva.

 

2.) Magas a pulzusod, alacsony a vérnyomásod. Kérdezed, hogy a Carvetrend tabletta leviszi-e a vérnyomást, nemcsak a pulzust? Ezt írják róla:

"Terápiás javallatok:

- Essentialis hypertonia

- Krónikus stabil angina pectoris

- Stabil krónikus szívelégtelenség (közepes és súlyos) kiegészítõ kezelése"

Amint látod, elsősorban vérnyomáscsökkentő! Persze, hogy leviszi! De neked az úgy is alacsony! Miért kellene levinni? Hol itt a logika?

 

Mennyi mostanában a vérnyomásod és a pulzusod? Napi 3-szori mérés!

Függ ez a testhelyzetedtől? Mit tapasztalsz?

 

3.) Kiújult a ritmuszavarod, hiába szeded a trendi Carvetrendet. Próbálod a fogadra fogni. Kérdezed, nem érted, mi történik veled? Az orvos sem biztos, hogy érti!

Remélem, hogy nincs a szívedben szervi elváltozás. Ekkor azért még lehet funkcionális ritmuszavarod is (mint többmillió embernek. az ember nem robot). A funkcionális ritmuszavarnak több oka is lehet. Lehet vegetatív idegrendszer eredetű (adrenerg) is. Erre adják a béta blokkolót. A béta blokkoló sajnos a vérnyomást is csökkenti. Igen ám, az alacsony vérnyomás is okozhat ritmuszavart. Ha a szív nem kap elég vért, néha kihagy, majd erősebbet dobban. Kiesik a ritmusból. Ott vagy, ahol a part szakad! Ebben legalább van logika.

Ezt én magamon keservesen megtapasztaltam, megszenvedtem.

 

Összefoglalva. Kérdezzed meg magadtól,

gyógyítanak téged ezek a gyógyszerek?

Létezik más megoldás is?

 

Tanács: életmód váltás (gondolkodás, torna, gyaloglás, diéta, légzőgyakorlatok, meditáció) Ezeknek legalább nincs mellékhatásuk!

 

Tudtad, hogy a légzőgyakorlatokkal eredményesen lehet szabályozni a szívritmust? A légzéslassítás, visszatartás erősíti a paraszimpatikus idegeket, amelyek képesek a szapora szív megfékezésére! Olvassál utána. Te döntesz a sorsodról!

 

Szepes Mária:"Az idegtorna a következõkbõl áll : A gyakorlatot legcélszerûbb este és reggel végezni, mikor már és mikor még nem vagyunk felöltözve, mert a ruhák szorítása gátolja a tornát. Az ágyon hanyatt fekve kényelmesen elnyújtózunk. Egészen elernyesztjük tagjainkat, azután mély lélegzetet veszünk. Annak ellenére hogy mellkasunkat teleszívjuk levegõvel, érzésünk az legyen, hogy még egy kevés levegõt be tudnánk fogadni. E pozitúrában mellkasunk magasra duzzad, s hasunk mélyen besüpped. Most hirtelen, lökésszerû mozdulattal, anélkül hogy tüdõnk a levegõt kiengedné, kitoljuk hasunkat, míg mellkasunk ennek megfelelõen besüpped. Ebben az állapotban maradunk addig, míg a tüdõnkben lévõ levegõbõl futja. Ha már nem bírjuk tovább, kilégzés következik. A gyakorlatot négyszer-ötször egymás után megcsináljuk, azután két-három perc szünetet tartunk. E gyakorlatot biopszichológiai terminológiával "mérleggyakorlatnak" nevezik a has és mell mérlegszerû mozgása miatt. Néhány heti idegtorna után idegenergiánk csodálatos mértékû növekedését észlelhetjük, mivel a mérleggyakorlat serkentõ masszázst ad a napidegfonatnak és több belsõ elválasztású mirigyet késztet fokozottabb munkára. "

 

Hálistennek, már vannak orvosok, akik kezdenek rájönni, hogy gyógyítani is lehet, nemcsak elkenni a tüneteket. De ehhez az egész embert kell vizsgálni, ki kell kérdezni türelmesen. Szakértelem is kell hozzá!

 

 

 

 

 

Előzmény: Kaamilla (2979)
dr_agy2 Creative Commons License 2008.08.28 0 0 2981
Röviden - de részletesen - válaszolok.

"23 éves voltam amikor orvoshoz kerültem."
Én pedig 19 – és most 69 vagyok.

"…ez őrületes mennyiség, főleg egy fiatal szervezetnek."
Nem az az elsőrendű, hogy fiatal-e a szervezet, hanem, hogy az milyen állapotban van.

"Az EKG-m általánosan nem mutat eltérést. ultrahangon fél éve voltam."
Gondolom, az echo (köznyelvben ultrahang) vizsgálat sem mutatott eltérést. Az egyszeri EKG ritkán mutatja ki az ES-eket. Azt Holter-monitorral szokás vizsgálni. (Ez olyan cigarettadoboznyi méretű készülék, amit felcsatolnak a testedre és 24 órán keresztül folyamatosan rögzíti az EKG jeleket, amit azután a kardiológus kielemez.)

" Új doktornő érkezett, ő a Concorra esküszik. Nem tudom..."
Akinek a Betaloc mellékhatásai panaszokat okoznak, azoknak szoktak Concort felírni, ami egyébként valóban modernebb gyógyszer, mint a Betaloc.

"… milyen gyakoriak a "rendetlenkedések"? Óránként néhány, naponta néhány, gyakrabban?"
Változó. Ezt mutatja meg a Holter, ami kiírja, hogy hány órakor volt a legtöbb ES.
Egyébként nekem naponta kb. 200-250 van. (Az sem mindegy, hogy ez VES vagy SVES.) Megszoktam, erre még gyógyszert sem kell szednem.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.28 0 0 2980

Szia Mindenkinek!

Ezt a fórumot nemrég találtam és visszamenőleg falom a hozzászólásaitokat.

 

39 éves vagyok és ha belegondolok, mióta az eszemet tudom, idegi eredetű szívpanaszokkal küzdök. 23 éves voltam amikor orvoshoz kerültem. A háziorvos a 120-as pulzus láttám "megijedt" és egy egész Betaloc-kal "javított" a helyzeten (100mg-os!) ezzel indítva pályafutásomat. Azóta letornásztam az adagot napi 25mg-ra (jaj elfelejtettem hogy Ő napi 2X100mg-ot rendelt - azóta már tudom, ez őrületes mennyiség, főleg egy fiatal szervezetnek). Az EKG-m általánosan nem mutat eltérést. ultrahangon fél éve voltam. Új doktornő érkezett, ő a Concorra esküszik. Nem tudom...

 

A másik kérdésem az lenne Hozzátok: Nektek az extrasystolék milyen gyakorisággal jelentkeznek. Úgy értem, ha éppen ilyen időszakotok van, akkor milyen gyakoriak a "rendetlenkedések"? Óránként néhány, naponta néhány, gyakrabban? Nekem ez új és őszintén szólva eléggé megvisel.

Várom válaszotokat és nagyon örülök, hogy megtaláltalak Tieket.

Előzmény: Kaamilla (2979)
Kaamilla Creative Commons License 2008.08.27 0 0 2979
Szia BFeri53!
Kicsit én is visszaolvasgattam a forumban, bár napokig halálos csend van itt, te tényleg biztosan sokat tudsz, és én kíváncsi lennék arra, hogy ha általában alacsony a vérnyomásom 110-120, de viszont a pulzusom 90-100 között szokott lenni, akkor a Carvetrend tabletta még lejjebb viszi? Viszont a pulzusra meg csak a vérnyomáscsökkentők használnak.
És még egy kérdés: kb. 2 hete szedem a Carvetrend-et, mert a magas pulzus mellett szivritmus zavarom is van, néhány hónapja, de az első héten a Carvetrend használt, teljesen elmúlt, aztán történt, hogy fogfájással küszködtem, lehet, hogy huzat miatt gyulladt be, és ezzel párhuzamosan elkezdett visszatérni a ritmus zavarom. Tudom, hogy elméletileg nem befolyásolhatja a szívet a fogfájás, de mégis ezzel egyidőben kezdődött. Aztán gyökérkezelték tegnap a fogam, szűnt a fájdalom, úgy érzem jó lesz, egy kicsit a ritm. zavar is enyhült, és kíváncsi leszek a holnapra, talán el is múlik?
Nem értem az egészet, hogy mi is történik. Üdv.
evike007 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 2978
sziasztok!
Nos a Nebilet nekem sem használ ugyanugy vanank extrák ha kell ha nem!Csak már jol tűröm őket és nem figyelek rájuk!Sőt ha egyáltalán mást csinálok nincsnek!Igaz az utobbi pár napban megint több van de nem érdekel!És mint irtam a Nebilet nem használ!!!!:) No pánik és egészséges életmód!Még ha belehalunk is:)))
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 2977

Köszönöm a tanácsodat. Én is úgy gondoltam, hogy nem szedek a Magne B6-ból mindennap , holott  a tájékoztatójában napi 1 -et javasolnak.

Ma éjjel arra ébredtem, hogy zsibbad a bal kezem, eddig ilyen nem fordult elő, remélem csak elfeküdtem.

Előzmény: BFeri53 (2976)
BFeri53 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 2976

Nyugodjál meg! Ne félj! De a szíved ellenőriztessed! (Szív ultrahang, EKG, terheléses EKG, labor). Ha minden rendben van, az már önmagában megnyugtat.

 

Érzékeny alkatú embereknél gyakrabban vannak extrák.

 

Ne vidd túlzásba a Magne B6-ot.

Előzmény: Törölt nick (2973)
BFeri53 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 2975

Nem vagyok orvos. Okleveles villamos mérnök vagyok, számítógéptervező. A második felsőfokú végzettségem külkereskedő. 2 idegen nyelvet beszélek. A saját keserű tapasztalatom (10 év bamba engedelmesség a doktor bácsiknak) kényszerített rá, hogy tájékozódjak egyes egészségügyi kérdésekben. Ebben természetesen segítségemre vannak az idegen nyelvek és a kibernetika. Utána tudok olvasni a dolgoknak és bonyolult rendszerek működését is el tudom képzelni. A béta receptor blokkolók hatását és mellékhatását magamon tapasztaltam, ezért ezeket részletesebben is tanulmányoztam. Az extrákról is sokkal többet tudok, mint amit eddig itt írtam.

 

A lényeg az, hogy az egészség titka nem a jó gyógyszer és a jó orvos, hanem ...

Előzmény: Sandy girl (2974)
Sandy girl Creative Commons License 2008.08.25 0 0 2974

BFeri53: Te mennyi mindent tudsz? csak nem orvos vagy?

Mindig elolvasgatom kinek miket írsz, nagyon hasznosak, és sokattudóak a hozzászólásaid.

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 2973
Ahogy a feleségednél, nálam is az első terhességemnél fordult elő először velem 1-2 alkalommal, de akkor nem is foglalkoztam vele. De most 10 év után kicsit sűrűbben jöttek ezek az extrák. Most vettem Magne B6-ot, mert azt olvastam itt valahol, hogy  ez is használhat.
Előzmény: BFeri53 (2971)
Kaamilla Creative Commons License 2008.08.23 0 0 2972
Szia!
Most csak sietve pár szó, aztán majd írok...
A Nebilet nekem sem használt, mindenkine ezt írják fel mostanában. De szerintem sincs semmi bajod, csak pánik beteg vagy.
Előzmény: Törölt nick (2966)
BFeri53 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 2971

Ha nincs szervi ok, akkor csak a pszihés marad! Fiatalon a szervi elváltozások is visszafordíthatók.

 

A lényeg, hogy NE FÉLJ! A félelem képes extrákat okozni! Kipróbáltam!

 

A nejem extrái az első terhességekor jelentkeztek. A nejem a másik véglet! Nem hajlandó orvoshoz járni. Tanult az én esetemből.

 

A saját tapasztalataim és az általam ismert esetek alapján mondom, hogy többek között az alacsony vérnyomás, a magas vérnyomás, anyagcsere problémák, hasi nyomás változás (például felfúvódás) és gerincproblémák is okozhatnak extrákat. A pszihés okokról nem is beszélve. A fent felsoroltakat pedig nem lehet Nebilettel gyógyítani (kivéve a magas vérnyomás tüneti kezelését)! Ma a dokik tüneti kezelést adnak, az orvostudomány csak most kezd el megmozdulni az oki kezelések irányába! (Pl. holisztikus szemlélet).

 

A doktornő nem a főnököd, nem kell magyarázkodnod előtte. Kérjél olyan gyógyszert tőle, ami nem hat a vérnyomásra! Napi néhány extra miatt én nem szedek gyógyszert. Vedd észre, hogy  a félelemtől vagy rosszul, nem az extrától. Ha nem reagálsz rá, nem fog ártani. Ha tudatosan többször végig gondolod, hogy ez nem is olyan nagy probléma, akkor már meg is fékezted! Ez a lényeg!

Előzmény: Törölt nick (2970)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.23 0 0 2970
Köszönöm a válaszodat! Amit írsz a tablettáról logikusnak tűnik, ezért is nem merem bevenni, de nem tudom mit mondok majd a doktornőnek miért nem szedem. Az viszont kicsit megnyugtat, hogy a feleségednek 33 éve vannak ilyen panaszai. Remélem valóban "csak" pszichés oka van ennek az extrázásnak.
Előzmény: BFeri53 (2969)
BFeri53 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 2969

Nem szeretnélek megsérteni, de lehet, hogy a férjednek van igaza.

Pszihés okokat és pszihés gyógyítást is lehetne próbálni. Nem gyógyszerekre gondoltam.

Amit írtál "hirtelen nagyot dobbanik a szívem", azt hívják extrának.

(Ha egyszer megtapasztalod, megijedsz, és később már te is elő tudod állítani, ha ideges vagy, ha félsz, ha bepánikolsz.)

Az extra nem betegség! A "Rövid kardiológia" című könyvben a szívritmus zavaroknál nem is említik!

A nejemnek egész életében alacsony a vérnyomása, 33 éve vannak extrái. Csak nem ijed meg tőlük, önuralommal kezeli.

 

Ha nincs komoly baja a szívednek, és alacsony a vérnyomásod, akkor nagyon el kell gondolkodni, mielőtt Nebiletet, vagy társait el kezded szedni. Lelassítják a szívet ,ettől elmúlnak az extrák, majd később visszajöhetnek! De a vérnyomás csökkentése rosszulléteket okozhat (az alacsony vérnyomás plusz és egy kis fizikai, vagy pszichikai terhelés önmagában is könnyen ájulást okozhat.)

 

Alacsony vérnyomástól is lehetnek extrák!

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (2966)
BFeri53 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 2968

Kedves Aquarius!

 

1.) Gondolkodtam a nehézlégzésen, ami a szívelégtelenség egyik tünete, ha jól tudom.

Megnéztem az első gyógyszert, amit szedsz. Ez a Concor.

Korábban írtam neked:" Amikor az orvossal felére csökkentettük a Concor adagot, ritkábbak lettek a rosszullétek, az extrák. Sőt, a reflux is elmúlt. (Te mire szedsz savlekötőt?). Az is lehet, hogy a Concor helyett egy másik béta blokkolót jobban tolerálnál."

A Dr.Infon írják a concorról a szakembereknek:

http://www.drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/medicineApplication/oid/0/m,0100000000199

4.8 pont, mellékhatások

Nem gyakori:         AV-átvezetési zavarok, a már fennálló szívelégtelenség rosszabbodása

ugyanott

Ritka:                    emelkedett triglicerid-szint

(N.B. ha esetleg nem tökéletes a májműködésed, akkor a concortól rosszabb is lehet. Persze minden ember más. Nekem akkoriban emelkedtek a májfunkcióim, koleszterinem, húgysavam!)

 

2.) Még a diétáról: a húslevest, kocsonyát ki kell zárni az étrendből, ugyanis még a bőr nélküli baromfihúsból (és csontból) is kifőnek lipidek, s a gyomorból gyorsan, közvetlenül felszívódnak a vérbe, kikerülve a máj szűrőjét! Ezért is hívják erőlevesnek. Neked szvsz nem jó.

Előzmény: Aquarius. (2965)
BFeri53 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 2967

Kedves Aquarius!

 

1.) Triglicerid. A rekord magas triglicerid szint az anyagcsere, éspedig a máj zavarára is utalhat. Talán érdemes lenne a májad is megvizsgálni. A májbajtól lehet szívbaj (pl koszorúér szűkület). A cardiorisk vérvizsgálatnál a májfunkciókatt is viszgálják. Mi van például a húgysavval?

 

2.) Diéta. Hús szerintem majdnem nulla kellene pár hónapig. Köles, őrölt lenmag, zabpehely, hajdina, teljes kiörlésű tönkölybúza liszt. A lenolaj kapszula regenerálja a májat. Koleszterin csökkentő. És természetes. Nekem ez segített.

 

3.) A lelki ügyekkel is érdemes foglalkozni. Nekem segített Szepes Mária "A mindennapi élet mágiája"

http://www.terebess.hu/keletkultinfo/szepes1.html

 

2 óra alatt elolvasható!

 

4.) A szív méretei regenerálódhatnak életmód váltás után.

 

 

Drukkolok!

 

Előzmény: Aquarius. (2965)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 2966

Sziasztok!

 

Új vagyok itt. Visszaolvasgattam amiket írtatok. Sokszor említitek azt, hogy " extra". Ez mit jelent? Én ma voltam kardiológusnál, mert sokszor érzem úgy, hogy hirtelen dobbanik egy nagyot a szívem. Felírt egy Nebilet nevű gyógyszert, amit most, hogy elolvastam a tájékoztatóját, nem merek bevenni, mert írja, hogy ha alacsony a vérnyomása, akkor ne szedje, hát nekem elég alacsony. Csak az orvosnál volt ma 120/70 , amúgy 90-100 körül van. Egyébként amikor hirtelen dobbanik egy nagyot teljesen halálfélelmem van. Tavasszal volt egy ájulásom, ami eléggé megviselt( nem lehet tudni, hogy emiatt volt -e) Órákig remegtem, és 1-2 hétig teljes gyengeség és enni sem bírtam semmit. Akkor a háziorvos nem küldött sehova, de most már nem bírtam tovább  és elmentem egy kardiológushoz. Férjem szerint a fejeben van valami gond, és nincs semmi bajom. Bárcsak úgy lenne!

Aquarius. Creative Commons License 2008.08.22 0 0 2965

Kedves Bferi!

 

Köszönöm a válaszod, mostanában nem sok időm van ideülni. Elolvastam nem is egyszer azt amit írtál, -próbálgattam hámozgatni belőle. Azt hiszem a bogyók jók, -mintha kevesebb lenne az extra. Azt is megértettem miért. Ami a szívben képes regenerálódni a szívizominfarktus után, az most teszi a dolgát és így folyamatosan változik a szív ingerületvezetése, jobb lesz. ( Csak roszabb ne. ). Voltam természetgurunál, jól megmaszírozott, nagyon finom volt, csak úgy ropogtam. Mint kiderült van vízvonal az ágyam alatt, stb. Mondtam neki csak a tornára szeretnék hagyatkozni, több 10 e forintos kártyákat nem szeretnék venni a vizvonalak kivédésére. Szóval jó volt, majd megint megyek. Mióta nem voltam itt fenn, azóta is történnek a dolgok, melyek igen érdekesek. Magán cardilógushoz mentem, 3 órán át vizsgált, de nem talált semmit sem. Pedig azzal mentem el hozzá hogy nehezen veszem a levegőt, -mintha nehezen kapnám. Nem fulladok, nem fáj, nem vagyok rosszul, csak nehezen jön. Annyi kiderült hogy a jobb kamra mérete 32 mm., ami kicsit sok, hiszen a normáls az 25. El is küldtek ct re, semmi. A d-diner izsgálat is negatív lett, tehát embólia kizárva. Most megint itt állok értetlenül, hiszen győzköd az orvos hogy nem lehet koszorúér szűkület, hiszen két hónapja katétereztek negatív eredménnyel, és ennyi idő alatt lehetetlen hogy elzáródjon a stent, vagy másik koszorúér, főleg úgy ha az ember rendesen szedi a bogyóit. De én képtelen vagyok másra gondolni, ettől félek egy kicsit, a dokim majd csak szept. közepén lesz. Addig arra gondoltam elmegyek terhelni, az elég pontos képet ad. A jobb kamra kicsit aggaszt, nem tudom miért van, és igazából az orvosok sem tudják, csak találgatnak. Ha megmondanák mi a baj, ha ők is tudnák, akkor nyugodt lennék. De nem tudják. Ehelyett már így fogadnak: Na kedves....Úr, milyen vizsgálatot végezzünk még el? És ez halálosan komolyan mondom! Ez röhej! Én megértem a dokit is, de ne ne én mondjam már meg hogy mi van még hátra, milyen vizsgálat! Ezzel elismerte hogy tanácstalan. Én azóta a neten lógok, most is találtam egy ércentrumot ahol megállapítják van e érszűkületem, és ingyen. Van még cardio ct, de az nagon drága, azt nem támogatja az oep, és azt mondják nekem nem szükséges a nem oly régen történt katéter miatt. Pedig az a gép nem csak a szűkületet mutatja ki, hanem mást is, 3 dimenzióban. És ráadásul non invasiv eljárás, ami nagyon fontos! Keress rá ha nem ismered. Szóval. Itt ülök csapdosom a billentyűt, és közben mintha könyebb lenne a lég... Nem pszihés! :) A bicikliről: Jó, -kell. Tudom folyamatosan figyelni a pulzusom, és így tudom tréning állapotban tartani 15 percen keresztül, ezáltal elősegíti a szív az ércsatornák természetes tisztulását. A séta iszonyatosan fontos, fontosabb mint a bicikli, ebben igazad van. Kell is, azt hiszem be fogom most már sűríteni ha a nagy melegek elmúlnak, hiszen én imádom a hideget, a telet. Akkor születtem. Valamit csinálni kell, valahogy váltani kell. És én teszem is. A cigarettát az ominózus nap után letettem, nem volt könnyű hiszen 23 évig szívtam ( most 37 éves vagyok ), a munkahelyemről eljöttem a stressz miatt. Valószínű hogy az ottani 6 éves stressz és a dohány tett tönkre. S a koleszterin? Egy egészséges ember trigliceridje ha egész nap eszik iszik megállás nélkül, akkor sem megy 7,0 fölé. A normális szint 1,9 mmol. S nekem mennyi? 19 mmol. 10 szerese. Ja, és nem eszem disznót már 10 éve csak nagyon ritkán. Olivaolajjal főzünk, kenyeret mellőzzük, csak bőrtelen csirke, és pulyka kerül az asztalra. 18 év főző rutin után ki merem neked jelenteni hogy p.mellből finomabb töltöttkáposztát készítek mint mások disznóból. És szinte teljesen kalóriaszegény. Utálom a zsíros ételeket, nem eszem meg. Még akkor sem ha vendégségben vagyunk, legyen ez bármekkora bunkóság is. Üdítőt sem iszom csak nagyon keveset, vagy csak csap, vagy ásv. víz, vagy salvus. Nem folytatom, de látod mégis itt vagyok. Az orvosok hyperlipidémiáról beszélnek, ami betegség. De mint mondták a triglicerid nem felelős az állapotomért. Ha a koleszterin lenne ilyen magas az más lenne. Cigaretta, stressz. Engem is utolért, beteg lettem ( Egy darabig ). S most azon munkálkodom hogy életben maradjak, és azt hiszem mindent próbálok megtenni ennek érdekében.  Nincs stressz, nincs cigi, és fogyok. Én csak túlsúlyos vagyok, de így is fogynom kell. Nem sokat, 10 kg.-ot. Megpróbálom ezt is megtenni. Szóval így vagyok most. Jött az új tünet, a nehéz légzés. Ami vagy szív eredetű, vagy nem. Nem tudom rá a választ, hiszen az orvosok sem tudják. Nem tudom mit tegyek hogy kiderüljön. Ha neked, vagy valakinek van valami ötlete, tanácsa, az írja meg kérem. Elköszönök tőled, már fáj a hátam. De most azért mert erőltetem hogy egyenesen álljon, ne görnyedjen. De jó! Itt egy fájdalom, és tudom a miértjét! Szeretném a többire is megtudni pont így. Bízom benne hogy előbb utóbb kiderül, mert nem az az ember vagyok aki feladja, aki veszni hagyja. Félek egy kicsit. És itt a közhely: Jobb félni mint megijedni. És milyen igaz! Legyen kellemes a hétvégétek, sétáljatok sokat. A fiaid is csábítsd el, legyenek ők okosak, tanuljanak más kárán, ne a sajátjukon! Ne legyen nekik is késő.

Maradok továbbra is tisztelettel:

Aquarius

 

Előzmény: BFeri53 (2943)
Minnetonka Creative Commons License 2008.08.18 0 0 2963

Szép Estét!

 

Visszaolvasgattam a hozzászólásokat, mivel hasonlóak a tünetek, bedobban a szív, hang bennakad meg fenn, szóval inkább kellemetlen és félelemetes, kis pánik s elkezdem figyelni magam, na hát ez segít :-)))) mindjárt jön a következő... a hozzászólásokból különösen ez tesztett meg:

"Ezt nem lehet így kézben tartani, úgy csinálni, mintha nem is történt volna semmi. Vagy teljes életmódváltásra van szükség, kiszakadni abból a közegből, amely miatt  az ember ilyen helyzetbe került (ezt kevesen tudják megtenni), vagy muszáj igénybe venni valamilyen kezelést - nem a szívgyógyszerek további szedését, de leállni azokkal sem lehet egyik percről a másikra. Ki kell váltani természetes vagy homeos szerekkel, a jógalégzés is segít, legalábbis a roham elején. "

 

Ki kell szakadni a közegből.... ezt nehezen tudják megtenni. Valóban.... a 2008-as év számomra nem a legszerencsésebb.... műtét, válások a családban, lányom is, én is, a bérlőnk olyan szmötyibe hagyta a lakást, hogy 10 takarítóbrigád nem elég, a rendbehoztalhoz,  a munkám sem tesz  boldoggá. Nem tudom, a kollégák nem túl segítőkészek, vadi új területen vagyok, rengeteg új ismeretanyagot kell felszedni.... szóval ezt sem tudod effektus és bámulnak rám, mint a hülyére.  Változtatni nem lehet, nem merek, 50-en túl.    

 

Szóval nincs csoda, ez idegi alapon van, de elhanyagolni nem szabad, mert szervi problémákat okoz. Két hobbim van, tánc és a fotó. A fotózáshoz a párom még csak-csak elkísér, de a tánc, ami, mint mozgás és pszichoterápia is jót tenne, arra már nem..... hát nehéz.  Én is frontint szedek. Ami igaz keveset alszom, este nem tudok elaludni, reggel alig tudok felkelni.  Ja és kevés folyadékot iszom. Ráadásul kínoz a meszesedés is, amire hotemint és mydetont írtak fel, de nem szedem rendszeresen, mivel, mint minden hasonló a gyomrot készíti ki.

 

Nocsak ennyi, elnézést, hogy antiszociális voltam, s csak magamról írtam. Egyébként jókat szoktam nevetni, feltéve, ha sikerül egy jó társaságba bekerülni. Ja még egy pozitívum, jókat szoktam enni, szinte állandóan, de hál isten nem látszik meg rajtam.:-))))

Kaamilla Creative Commons License 2008.08.18 0 0 2962
Szia Sandy girl!
Én is kiváncsi vagyok, hogy ha visszamész kontrolla mit mond a doki. Valószínű azért nem írt neked semmit, mert jó volt az EKG-d, de nekem kimutatta az extrákat, ugyanis minden nap volt. És a pulzusom is minden nap magas 90-100 között. De érdekes módon a vérnyomásom mindíg jó, 110-120. Én is kíváncsi leszek a terhelésesre.
Azért azt megemlítem, hogy nekem gyakran van problémám az epémmel, nincs kövem, de viszont ha megterhelem a gyomrom, akkor érzem igazán a megemelkedő pulzust, és mondta is a kardiológus, hogy lehet összefüggés az emésztés, és a pulzus között.
Nekem minden esetre használt a gógyszer, és nagyon jó, hogy nincs extrám azóta, még csak egyetlen egy sem, mert valóban kellemetlen érzés, ezt a kardiológus is alátámasztotta.
Előzmény: Sandy girl (2961)
Sandy girl Creative Commons License 2008.08.16 0 0 2961

Szia Kamilla!

 

Akkor drukkolok neked szept. 3-án a terheléseshez, hogy ne legyen semmi probléma.

Szeptemberben nekem is vissza kell majd mennem az éves kontollra, lassan pont egy éve, hogy voltam a dokinál. Nekem semmilyen gyógyszer szedését nem javasolta, de azért meg fogom tőle kérdezni, mert nagyon zavarnak az extrák, ha előjönnek.

További szép extramentes hétvégét kívánok mindenkinek!

evike007 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 2960
Szia Kaamilla!
a pulzus a doki miatt is felmehet,tudod afehérköpeny sterssz:)remélem nem lesz gond és ha jó agyógyszer akkor szedjed!Nálam általában regegl van aztán nem igen!De bizisten már hiányzik:)))
Előzmény: Kaamilla (2959)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!