Keresés

Részletes keresés

drq Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48061
Esetleg tudja valaki, hogy az Autogrill-ben (nálam ez az etalon) milyen kávéból főznek?
BBéci Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48060

 A kávénak bonyolult, összetett ízvilága van, ezt nem vitatom. Azt sem, hogy a nálam hozzáértőbbek érzik mindazokat, amikről olvashatunk a tesztekben. De szerintem az akkor is kávéíz.

Borokkal kapcsolatban ugyanez a véleményem.

Nyilván bennem van hiba. Remélem ezért nem utáltok ki innen! :-)

Előzmény: _MrB_ (48059)
_MrB_ Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48059
nincs kávéízű kávé. Ahány féle-fajta, keverék, pörkölés... annyiféle íze van.
Előzmény: BBéci (48058)
BBéci Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48058

 Nyilván nem értek hozzá, de számomra a kávé legyen kávéízű, a csoki csokiízű, a kakaó kakaóízű!

A barackpálinka barackízű és nem szilva, vagy körte.

Nagyon ne hülyézzetek le! :-)

Előzmény: monyesz (48056)
Istvan21074 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48057
Azt szeressük!:):)
Előzmény: monyesz (48056)
monyesz Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48056
Jellegzetes étcsokis-kakaós.
Előzmény: Istvan21074 (48055)
Istvan21074 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48055

Mi az hogy jellegzetesen Mokambós?

Holnap hoznak 1kg Argentót, csak ezért kérdezem.

Előzmény: monyesz (48054)
monyesz Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48054
Az Oro finom kávé, de jellegzetesen MoKambos. Nem tudom mi fogott meg az arabicában, de lehet hogy az Oro nem fog neked bejönni.
Előzmény: BBéci (48046)
paljoc Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48053

De még mennyire, hogy van előnye a robuszta tartalomnak a creman kívül! :-)

Nálam mostanra a minimum 30% robusta tartalom az alap!!! Mokambo ORO, Kapucziner Palermo, Il Moretto 50/50, amik nagyon ínyemre voltak az utóbbi időben!

Pedig egyáltalán nem vagyok koffein függő!!! :-)

 

 

Előzmény: BBéci (48052)
BBéci Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48052
 A crema szempontjából biztosan hasznos a 20 % robusta, bár nyilván más előnyei is vannak. Feltétlenül meg kell kóstolnom!
Előzmény: yeahhh (48050)
BBéci Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48051

 2003 júliusa óta használom a DeLonghit, azóta iszom napi egy kávét, a korábbi kétszeresét. Előtte olasz, rozsdamentes acél kotyogóval főztünk, nem hozott lázba, de a kávéházakban elfogyasztott italok sem.

Amióta rátaláltam a Kávékorzóra és erre a topikra - szemeskávé beszerzési források után kutattam - igyekszem a lehető legjobban csapolni a rendelkezésemre álló eszközökkel.

Megfertőződtem.

Előzmény: Istvan21074 (48049)
yeahhh Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48050
A Mokambo Oro 80/20%-os keverék - de nagggyon jó:-)
Előzmény: BBéci (48046)
Istvan21074 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48049

Nem mondanám magamat semilyen mániásnak maximum "jókávé" mániásnak.

Ha valamiról azt olvasom hogy jó, és elérhető az ára, akkor megpróbálom beszerezni, legalábbis próbálom így csinálni, de hát nagyon az elején vagyok ennek az egész kávés történetnek.

Előzmény: BBéci (48043)
BBéci Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48048

 Természetesen nem rossz a robuszta, csak éppen nekem az arabica izlik. Nem vagyunk egyformák.

Végigkóstoltam a boltokban kapható kínálat nagy részét - jó, tudom, azok vackok - és a fenti megállapításra jutottam.

Az általatok elfogadhatónak minősített Segafredo Espresso Casa és Mocca számomra szinte ihatatlan.

Előzmény: kahvesi (48047)
kahvesi Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48047
Én is az voltam, engem a Mokarico Rossa győzött meg (100% robuszta). Úgy tapasztalom, hogy a blendet alkotó kávéfajták származása és minősége számít leginkább, nem az arabica-robuszta arány. A robuszta nem azonos a rossz, magas koffeintartalmú kávéval.
Előzmény: BBéci (48043)
BBéci Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48046
 Az arany Mokambóra vagyok kíváncsi.
Előzmény: monyesz (48045)
monyesz Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48045
Arabica mániásoknak én a Danesit ajánlom, Danesi Gold-ot (más néven Oro) mondjuk.
Előzmény: BBéci (48043)
monyesz Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48044
Akkor tartsd észben a Sublime-t és alkalom adtán, ha többen megkívánják, együtt lehet rendelni.
Korón talán lesz róla teszt...
Előzmény: BBéci (48043)
BBéci Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48043
 Arabica mániás vagyok, eddig csak az abból készült kávék ízlettek igazán.
Előzmény: Istvan21074 (48042)
Istvan21074 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48042

Miért nem vennél?Próbaképpen mindenféleképpen kipróbálnám, nem drága.

Superbart Jobognak rendeltem, remélem egy kóstolónyit kunyizhatok majd tőle.

Közben készítettem belőle kapucsínót, sztem szépen harmonizál a tejjel, de nem tudom milyennek kellene lenni egy rendes kapucsínónak:):)

 

Előzmény: BBéci (48037)
BBéci Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48041

 Olvastam a cikket.

A próba kedvéért, és amiért annyira sok pontot adtatok neki, az 50/50-est megkóstolnám!

Előzmény: monyesz (48038)
monyesz Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48040
Akkor a darálót állítsd abba az állásba, ami sárkányos és csöpögős közt van !
Előzmény: bébébé (48033)
monyesz Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48039
Ja igen, a másikban is vannak nagy arabica szemek, de azért őrölhető ám, csak kis segítség kell egyes őrlőknek, hogy elkapják a szemeket.
Előzmény: BBéci (48037)
monyesz Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48038
Biztos nem olvastad a cikket a Kávékorzón az il Morettoról, de nálunk az 50/50 és 20/80 a forgalmazott keverék. A Sublime 90/10-es, de nem tart raktáron a forgalmazó.
Előzmény: BBéci (48037)
BBéci Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48037
 A Sublime és a Superbar is tartalmaznak akkora szemeket? Familyt biztosan nem vennék, inkább az arabica túlsúlyú keverékeket kedvelem.
Előzmény: Istvan21074 (48036)
Istvan21074 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48036

Felbontásra került a pénteken érkezett il Moretto Family.Az Iberitallal gyakorlatilag darálhatatlan a rengeteg hatalmas méretű babtól, állandóan tömködni kell.

Az ízére nem panaszkodom, nagyon étcsokis, ezt az utóízt sokáig meg is őrzi. Lehetne egy kicsit testesebb olajosabb is.

Viszont amitől tartok, erőteljes koffein löket, legalábbis ezt érzem.....és akkor most kipróbálom kapucsínónak:)

BBéci Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48035
 Még mindig betársulnék Il Moretto vásárláshoz, rendeléshez.
andrew7 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48034
Milyen darálód van és milyen gép?
A Nannini nálam nagyon szépen, szabályosan folyt le mindig (Gaggia Classic & Iberital Challange), nem okozott gondot, még azt sem mondhatom, hogy extrém módon darálásérzékeny lett volna... Friss egyáltalán a kávé? A Nanninivel vigyázni kell, mert nincs a zacskón aromavédő szelep (kis cég, megrendelésre szállít, nincs raktárkészlete, ezért nem használnak egyirányú szelepet a kávészacskóikon), és ha nem friss a kávé, azaz ha 2-3 hétnél örgebb, akkor "bedöglik" - legalábbis az ilyen tipúsú zacskók esetén. Nézd meg mindig vásárláskor a gyártási (pörkölési) időpontot (és a zacskó épségét is).
Előzmény: bébébé (48033)
bébébé Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48033
Nem bírok rendes kv-t főzni a Nannini-ből. Vagy gőzsárkányt játszik a gép, és folyik mint a rakéta a kávé, vagy ha túl finomra darálom, akkor meg alig alig csöpög ki a gépből. Crema semmi, inkább csak valami habos bugyborékos a főzet tetején. Van valami ötletetek, mit tegyek?
andrew7 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 48032
Lehet, hogy jobban is jártál a Saeco pumpával, mert utóbbi időben több szervízben is tapasztalták, hogy új gépeket vittek vissza "döglött" ULKA-pumpával. Korábban ez ritkán fordult elő, de az utóbbi időben már a tizedikről hallottam... Hangsúlyozom, új gépekben levő pumpákról van szó, nem régiekről, és nem "elfáradtakról"...

Csak az elmúlt napokban egy kollegám és egy itteni Topctárs jelezte, hogy lehalt az ULKA-pumpa a gyakporlatilag néhány hetes-hónapos, új gépében.

Tudjuk, hogy minden kisebb, sőt akár nagyobb, komolyabb gépekbe is ezt a pumpát, rezgőszivattyút teszik, valószinűleg egy rossz széria került ki a gyárból a közelmúltban, másra nem tudok tippeklni... (Sokak szerint az EATON pumpa jobb, de nehéz hozzájutni), meghát eddig nem igazán volt gond az ULKA-pumpákkal. Van még (az Expolygonnál lehet is kapni) az Invevsys rezgőszivattyú (V230/50 Hz), ez W65-ös, állítólag hangosabb is, mint az ULKA, dehát csendes is legyen, jó kávékat is főzzön..., na persze:-))

Írod, hogy "a pumpa felső könyökcsatlakozójánál ersztett": ennek oka az, hogy:
1. vagy nem szerelték össze az olaszok a gyárban normálisan, vagy
2. nem volt kellően folyékony menettömítő-rögzítővel kezleve és ezért szivárgott (ennek meglétét egy vékony kékes-zöldes lakkszerű filmréteg "igazolja" a meneten), vagy
3. nem egyszer látni olyat is szervízekben, hogy "srégen", ferdén, rosszul csavarták be a menetet (a fém könyökcsatlakozót) a gyárban és a műanyag csőp a pumpa végén sérült, ekkor tényleg cserélni kell a pumpát is, mert egy elrontott műanyag menet szivárogni fog, bármit tesznek is vele...

Egyébk. a Gaggia Classic vásárlásával jól jártál, egy megbízható, stabil gép, megfelelő darálóval párosítva nagyon jó kávét készít, 10-15 éves példányok is vannak világszerte, és ha kellően odafigyelve tiszítod, karbantartod, hosszú évekig kiszolgál.
Az ULKA-pumpa pedig..., hár igen, ez sajnos előfordulhat bármikor (de az ULKA-t egyébk. nem a Gaggia gyártja...).
Előzmény: LGabesz (48024)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!