Keresés

Részletes keresés

pepppeee Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48149
A maga 170ezres árával azért elég húzós darab, ez már egyszer biztos....
SiD- Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48148
pedig az a "hasznontalan" hőmérő elég sokat segíthet a szörfözésben.
jól látod rajta, hogy a thermosztát két kapcsolási pontja között éppen hol tart a gép.
Előzmény: H_G (48147)
H_G Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48147
Ami megegyezik a kettőben, azt is van, hogy máshogy értékelte, pl. a hőmérő szerinte "haszontalan".
Előzmény: SiD- (48146)
SiD- Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48146
Az Expolygon által forgalmazott Ascaso készülékek "be lettek optimalizálva". A jövőben beszállított gépek pedig már eleve így fognak jönni a gyárból.
Mark Prince sajnos nem ezeket a gépeket tesztelte.
Előzmény: H_G (48142)
H_G Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48145
Az övé is Ascaso Steel Duo, de nem Professional.
Előzmény: weinmaker1 (48143)
H_G Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48144
A Korzóra én még nem mondanám, hogy "híres" egy elég szűk körön kívül, de magam se gondolom, hogy le lehetne fizetni a tesztelőjét, ennél azért SiD-et sokkal többre becsüljük. Nem is ezt írtam, ne ugorjál mindjárt.

Előzmény: weinmaker1 (48143)
weinmaker1 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48143
Én meg úgy gondolom, hogy a korzó híres arról, hogy nem lehet "megvenni".
Legyen az bármilyen cég, az igazat írjuk, még ha ezt esetleg egyeseknek nehéz is elhinni.
Mark Prince ugyanezt a gépet tesztelte, mert én biztos vagyok benne, hogy nem :)
Előzmény: H_G (48142)
H_G Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48142
Arról már Mark Prince is írt, ha jól emlékszem... És elég kritikusan, pedig nála is hirdet a forgalmazója.
Előzmény: weinmaker1 (48140)
_MrB_ Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48141
Ahogy nézem... ebbe bele kéne faragni egy Zaffiro méretű bojlert a benne lévő párdecis helyett, és jó is lenne nekem. ~ : )
Előzmény: weinmaker1 (48140)
weinmaker1 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48140
blaze73 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48139
a harmadik a foton kinezetre a legjobb :)
nyammmmm
Előzmény: jobog (48136)
l.lorien Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48138
Megfordult a fejemben, de ha megteszem, az asszony kitagad :). Nem mellékesen az idén kávéfőzőre már nem költenék, a Cimbalival így is majdnem túllőttem a kereten. Ráadásul ha mindezekkel nem is foglalkoznék, nem tudnám hová elhelyezni, krónikus helyhiányban szenvedünk.
Előzmény: luigi- (48129)
monyesz Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48137
Nem biztos, mert a MoKambo, vagy az il Moretto is képes sötét cremát produkálni, meg a fotó is csalhat kicsit.
Előzmény: H_G (48133)
jobog Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48136

 

Igen, ugyanakkor ízre tökéletes lett. Új kávé van soron, kísérletezgetek különféle hőfokokkal. Ez a kísérletezés azonban a nagyonjó és a mégjobb között zajlik.

 

 

Előzmény: H_G (48133)
jobog Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48135

 

OK: Erősen vigyáznom kell a koffeinbevitelre, és a Lucyval olyan finomakat iszom, hogy vonakodok egy cseppnyi tesztanyagot is magamba tölteni. Amikor valami nagyon jó akkor nem vágyom az okát kutatni, elég ha élvezem úgy ahogy van.

 

De valóban nem sokba tart, kipróbálom majd az Iberitállal a Lucyt, majd ha kell a darálókat keresztbe.

 

Mégvalami, az Iber- Faemával dupla kávékat főzök Marzoccó kosárral, a Luyval szimplákat iszom saját szűrőjével, vagyis hagyományos nézetek szerint a Lucy van hátrányban. És mégis.

 

Előzmény: weinmaker1 (48131)
blaze73 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48134
pontosan ezt akartam irni, hogy az a crema kisse megegett... koszonhetoen a 110c termosztatnak ???

en is pont azt lestem....
Előzmény: H_G (48133)
H_G Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48133
Amúgy a csészében látható crema kissé megégett.

Előzmény: jobog (48128)
SiD- Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48132
A Rancilio konstrukciója annyiban más, hogy a bojler szinteltolással ül a fejen, valamint ezek a régi modellek még 110°C-os thermosztáttal voltak szerelve.
Ja és a Faema Family-hez képest 1dl-rel nagyobb a bojlere.
A nagyobb bojler a csapolás alatti hőstabilitást biztosan pozitív irányba tereli, de én is gyanakszom a két őrlő közti különbségre.
weinmaker1 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48131
tedd már meg, hogy teszel egy próbát, hogy mi a gyeng pont az otthoni rendszerben.
darálj egy adagot az ibivel és azt főzd le.
Előzmény: jobog (48128)
H_G Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48130
Gyönyörű lett!

"Klasszissal jobb kávét főz mint az otthoni Faema Family-Iberital Challenge cucc."

Ez azért meglep (egy vadiúj Silvia-Rocky párostól is meglepett volna).

Előzmény: jobog (48128)
luigi- Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48129

Nagyon érdekelne, mit mutatna hozzá belőtt ipari géppel lefőzve.

 

Azt hozná stabilan amilyen hőértéket beállítassz hozzá. ;-) Vedd meg 20-ért a Ranciliot a vateráról, és játssz vele. Én is játszadoznék a La San Marcoval ha nem gondolná azt, hogy rendszeresen eltömődik őnagysága. Bár Blazenak sikerült egy odacseszőset főzni vele, mielőtt eldugult.

 

 

Előzmény: l.lorien (48127)
jobog Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48128

 

Egy újabb SiD által felújított gépecske, Rancilio Lucy.

 

Munkahelyi gép, gyakorlatilag egy Silvia és egy Rocky egybeépítve. Klasszissal jobb kávét főz mint az otthoni Faema Family-Iberital Challenge cucc. Úgy gőzöl mint az álom.

 

A felújítás egyes lépéseit fényképekkel már láthattátok korábban SiD-től. A végeredmény nekem sok örömöt okoz. A csepptálca Rancilio feliratát majd festéssel javítom, később esetleg a "saválló" homloklemez felújító szálra húzása is szóba jöhet. Nagy nehéz masszív gép, jó kávét főzni olyan vele mint gőzölni, semmi trükköt, bűvészkedést, az alkalmas pillanat lesését és elkapását nem igényli.

 

Felújítása szakszerű, korrekt, hozáértő, röviden SiD csinálta:-) Ezúton is köszönöm a megvásárlásában, tartozékok beszerzésében, javításokban, újrafestésben stb. nyújtott, sok-sok utánjárással, foglalkozással járó segítséget.

 

l.lorien Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48127

Kipróbáltam a Lucaffé Exquisit-et, és mondhatom igen csoda egy kávé. Három géppel három különböző karaktert sikerült előhozni belőle. Van neki persze egy jellemző lucaffés-csokoládés alaptónusa, de a Cimbalival a kicsit magasabb hőfokával pl. egy fahéjas ízvilág is kibontakozik belőle. Nyitás után frissen, Gaggiaval csapolva majdnem olyan volt, mint amikor az ember belép a virágboltba es beleharap a levegőbe, sajnos ezt azóta nem sikerült reprodukálni, igaz nem is sokat próbáltam. Van benne egy kevés - de nem zavaró - arabicás savanyúság, ami nem csoda, hivatalosan 90% van megadva. Az átlagnál sokkal érzékenyebb a zavarokra,  hamar büntet, csak tökéletes vagy közeli beállításokkal ad értékelhető crémát, amely ekkor azért megtartja a cukrot.

Nagyon érdekelne, mit mutatna hozzá belőtt ipari géppel lefőzve.

_MrB_ Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48126
Jó ideje ilyen téren nem akarom megváltani a világot. Igyák ahogy akarják. DE nekem adják azt, amit kérek. Ennyi elég is.
Előzmény: pepppeee (48125)
pepppeee Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48125
Igen, ez általános eset...azt persze képtelenek felfogni, hogy az inntenzív íz nem jelent magas koffeintartalmat, és a szarvasi löttytől előbb lesznek vérnyomásgondjaik...arról már nem is beszélve, hogy jellemzően egész délelőtt a reggel lefőzött már kihűlt adagot isszák, ami megintcsak igen "egészséges"
Előzmény: l.lorien (48124)
l.lorien Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48124
Ez általános, és persze nem csak kávé, hanem általában gasztro vonalon. Mikor behoztam a céghez a progresst /nem vagyunk túl sokan kávéfogyasztók/, a júzerek közölték, hogy ez nekik túl erős, ettől lesz gyomorbántalmuk, meg magas vérnyomásuk, stb. Vviszont kevés az adag. A felvilágosítás, annyit ért, mint a falra hányt borsó, a gép beköltözött az én ólamba, ketten isszuk a jó eszpresszót, a többiek pedig visszatértek a szarvasi löttyhöz, amit jobb esetben omniából főznek. Azonnal visszatért a nyugalom :)
Előzmény: drq (48120)
monyesz Creative Commons License 2009.04.07 0 0 48123
Az olyanoknak adjál nyaklevest ! :D
Előzmény: portafi (48122)
portafi Creative Commons License 2009.04.06 0 0 48122
Tőlem is a többség " levest " kér és nem eszpresszót. Így elég nehéz pontosan 30 milit csapolni.
Előzmény: drq (48120)
monyesz Creative Commons License 2009.04.06 0 0 48121
Azaz !
Előzmény: drq (48119)
drq Creative Commons License 2009.04.06 0 0 48120
Az én megfigyeléseim szerint szinte mindig voltak az általad említett folyamatok.
Az én kávéhoz való vonzódásom ennek a vendéglátó egységnek köszönhető, itt kezdtem komolyan értékelni a dolgot.

Egy érdekes hazai történetet mesélnék. Egész jó kávé volt nálunk a kisvárosi egységben, itteni viszonylatban. Mígnem egyszrecsak megnőtt az adag mennyisége, a minősége ezzel párhuzamosan csúnyán leromlott. Érdeklődésemre a pultos csaj elmondta, hogy a vendégek keveselték a dózist. Miután ez a duplájára nőtt, teljesen meg voltak elégedve. Az íz nem számított csak a mennyiség....
Előzmény: luigi- (48117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!