Keresés

Részletes keresés

MagyarLevente Creative Commons License 2012.05.23 0 0 17887

Sziasztok,

 

a munkahelyem lenne egy feladat amit megkellene oldanom excelbe,ehhez kérném a segítségeteket, hogy miként tudnám megcsinálni. Próbálok mindent leírni.

 

-Jelenleg a munkbeosztás kézi beírással történik. Ezt minden műszakban a vezető írja ki mind a 30-40 főnek. Egy sima excel táblában kézi beírással.

 

  pl.:  Kiss József dolgozó délelőttös műszakban a 45AB munkahelyen dolgozzon.

 

  Ezt szeretném automatizálni, mert nagyon sok időt vesz el ezt tervezgetni.

 

- Nagyon sok munkaállomás van(25-30), és egy dolgozó akár több munkaállomáson is dolgozhat,mert többfajta terméket is tud gyártani, de mivel több műszakban dolgozunk ( de.,du.,éj. illetve van folyamatos is) ezáltal 

bonyolultabbá válik a dolog.

 

- Az adott munkaállomásra mindig van egy aktuális rendelés,hogy mi után mit kell csinálni.  pl.: 45 AB munkahely ---> 100db 1234c típus---> 200db 1234d típus--> és így sorba. Az adott munkaállomásokra mindig a következő 24 órára 

előre meg van adva a rendelés egy excel táblázatba (meddtől meddig kell gyártani, mennyi darabot, milyen típus) .

 

- Ami még problémás az az, hogy nem mindegyik dolgozó fix munkaidőbe jön. Valaki csak de., valaki csak du., de. ,van aki de. és éj., vagy de. és du. . Figyelembe kellene venni még azt is, hogy ki az aki táppénzem, és ki az aki szabaságon

van.

 

- Olyanra gondoltam, hogy lenne egy táblázat ami tartalmaza a rendeléseket, egy táblázat ami tartalmazza a dolgozókat(de,du,éj tud dolgozni, melyik munkahelyen) illetve egy ami összesíti a kettőt , hogy ki hol dogozzon.

 

 

 

Ötletem sajnos nincs, hogy hogy kellene belekezdeni, vagy inkább Access-ba kellene?

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

 

Üdv.

Zuzm0 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 17886

Huh, ebből nem sokmindent értettem, de megpróbálom beleásni magam. Köszönöm a segítséged

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.23 0 0 17885
Előzmény: Zuzm0 (17883)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.23 0 0 17884

nem rég volt egy hasonló kérdés itt.

17658-ban tették fel a kérdést. Arrafelé keresd a választ is.

Előzmény: Zuzm0 (17883)
Zuzm0 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 17883

Sziasztok!

Excel statisztikai próbákról lenne kérdésem. Két csoport adatait hasonlítanám össze kétmintás T próbával, de az F próba szerint eltérő a szórásnégyzetük, így Welch (vagy d) próbára lenen szükségem (azt hiszem). Ez megfelel az excelben található T próba 3-as típusának (kétmintás, nem egyenlő variancia (heteroszcedasztikus))? Vagy mit kellene használnom ezesetben?

Köszönöm!

tbando Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17882

Ha jól értem: Munkalap1!A1*Munkalap2!A1+Munkalap1!B1*Munkalap2!B1*Munkalap1!C1*Munkalap2!C1

Előzmény: MGD1 (17881)
MGD1 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17881

Sziasztok

 

Van harom oszlop amit A B C oszlopnak nevezunk, egy masik munkalapon

megvan ennek a harom oszlop megfleleloje. Azt szretnenk ha a D oszlopban

az elso harom oszlopban ha barmely cellajaba beirt ertek ossze szorzodna

a masik munkalap megflelelo oszlopanak cellajaval.

 

Elore is koszonjuk

tbando Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17880

Nagyon jó! Ez akkor is működik, ha a lényegtelen cellákban stringek vannak.

Előzmény: Jimmy the Hand (17877)
MGD1 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17879

Kosoznom ez igy mukodik.

Előzmény: Jimmy the Hand (17877)
tbando Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17878

Szia!

Persze hogy nálam volt a galiba. Az még hagyján, hogy valóban volt hivatkozás egy másik munkafüzetre, de ez nem szokott akadályt jelenteni, ha jó az útvonal. Esetemben azonban, mint erre épp néhány perce jöttem rá,  a másik munkafüzet a hálózatom egy nem bekapcsolt gépén volt....   

Előzmény: Törölt nick (17868)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17877

Szerintem:

=SZUM(A1:C1)*D1

 

 

Előzmény: MGD1 (17874)
MGD1 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17876

Koszonjuk szepen

 

Sajnos nem mukodik. Szerintem az aktivalkassal van valami

problema. Miutan beirtuk a kepletet lenyomtuk a CTRL+SHIFT+ENTER

billentyut egyszerre de sajnos hiba uzenetet ir ki es nem mukodik.

Előzmény: tbando (17875)
tbando Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17875

Ha netántán a gondolatjelnek látszó jelek nullák könyvelési számformátumban, ill. ha elfogadható hogy a nem szorzót tartalmazó cella üres legyen, vagy nullát tartalmazzon, akkor az alábbi egyszerű képletet javaslom: {max(A1:C1*D1)}. A képlet tömbképlet, CTRL+SHIFT+ENTER-rel kell aktiválni.

Előzmény: MGD1 (17871)
MGD1 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17874

Csak a harom oszlop kozul egyszerre csak egyben lehet adat

az viszont folyton valtozhat (cserelodhet manualisan).

A vart eredmeny mindig a 4 oszlop szorzasa azzal a sorral

ahol epp adat szerepel.

 

Elore is koszonom.

Előzmény: Jimmy the Hand (17873)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17873

Az 1-3 oszlopok közül egyszerre kettőben oszlopban is lehet adat? Ha igen, akkor mi a várt eredmény?

 

    2            -           -            100          200

    -             5          -            100          500

    3             5          -            100          ???

Előzmény: MGD1 (17871)
ischulcz Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17872

Köszönöm, meg fogom próbálni

MGD1 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17871

Sziasztok

 

Egy olyan kepletre van szuksegunk ahol ha

az 1, 2 vagy harmas oszlop barmely soraba

beirunk egy erteket megszorozza a 4 oszlopban talahato ertekkel

es az eredmenyt az 5 os oszlopban hozza.

 

oszlop 1 oszlop 2 oszlop 3 oszlop 4 oszlop 5

    2            -           -            100          200

    -             5          -            100          500

 

Fontos, hogy a cellak folyamatosan valtozhatnak

az 1 es, 2 es es harmas oszlop ugyanazon soraban.

 

koszi

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17870
Előzmény: ischulcz (17869)
ischulcz Creative Commons License 2012.05.22 0 0 17869

Sziasztok. Új vagyok itt, és egy olyan kérdésem lenne, hogy most telepítettem az office 2007-et és az excel munkalapokra ha kattintok, csak egy táblázat nélküli üres excelt nyit meg, és csak a fájl megnyitással tudom megnyitni az adott dokumentumot. A társításnál megnéztem, rendben van, próbáltam újratelepíteni, de eddig semmi javulás. Ha valaki tudna megoldást...

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.21 0 0 17868

nálad lesz vmi galiba...

én megnézném hogy:

a beállításokban nincs e letiltva,

tényleg nincs e hivatkozás másik munkafüzetre (ctrl+f és rákeresni "[" kapcsos zárójelre munkafüzet szinten)

A NEVEKET megnézném nincs e bennük másik munkafüzetre történő hivatkozás...

 stb...

 

 

Előzmény: tbando (17867)
tbando Creative Commons License 2012.05.20 0 0 17867

Excel 2007.  Mostanában ezzel az üzenettel kezd, amikor az egyik filem behívom: Biztonsági figyelmeztetés! A rendszer letiltotta a hivatkozások automatikus frissítését. 

 

Tulajdonképpen semmi probléma ezzel, csak kiváncsi vagyok, hogy  miért csinálja, miért nem csinálta eddig, miért nem csinálja többi filenál.  Az üzengetős munkafüzet saját gyártmány, semmilyen külső hivatkozást nem tartalmaz, és makrót sem írtam hozzá. 

Delila10 Creative Commons License 2012.05.20 0 0 17866

Sok sikert, és szólj, ha valami nem megy!

Előzmény: *HELP* (17865)
*HELP* Creative Commons License 2012.05.20 0 0 17865

Nagyon köszönöm a segítségeiteket, most nekilátok és megpróbálom alkalmazni őket.

Szép vasárnapot mindenkinek és még egyszer köszönöm!

Előzmény: Delila10 (17864)
Delila10 Creative Commons License 2012.05.19 0 0 17864

A makró mindkét kérdésedre válasz. Mivel nem adtad meg pontosan, mi hol található a füzetedben, a saját belátásom szerint írtam meg.

 

A billentyűzetről történő bevitel, amit a makró figyel, az első lap A1-es cellája. Ennek a függvényében változik a B1 cella értéke IGAZ-ra, vagy HAMIS-ra.

 

A két terület nálam a Munka2!C1:E9 (Első), és Munka2!G2:J15 (Második) tartomány. Az Első-t a B1=IGAZ esetén az indító lap D3 cellájába másolja – a D3 lesz a tartomány bal felső sarka. B1=HAMIS esetén a Második tartomány adatai törlődnek.

 

A makró utolsó sora az F (hatodik) oszlop bevitelét figyeli. Mikor Enterrel elfogadtatod a bevitelt, a fókusz az azonos sor J oszlopába ugrik.

 

A makrót a bevitel lapjához kell rendelned. Lapfülön jobb klikk, a VB szerkesztőbe bejutva a jobb oldalon kapott üres lapra másold be.

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim Első As Range, Második As Range
    
    If Target.Address = "$A$1" Then
        Set Első = Sheets("Munka2").Range("C1:E9")
        Set Második = Sheets("Munka2").Range("G2:J15")
        
        If Cells(1, "B") Then
            Első.Copy Sheets(1).Range("D3")
        Else
            Második.ClearContents
        End If
    End If
    
    If Target.Column = 6 Then Cells(Target.Row, "J").Select
End Sub

Ha Robbantómester tanácsa alapján lapvédelemmel oldod meg a fókusz helyét, az End Sub fölötti sort törölheted.

Előzmény: *HELP* (17862)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.19 0 0 17863

az első makrós,

a másodikra tipp:

ha zárolod a cellákat és a zárolt cellák védelmét aktiválod - akkor enter leütésére az egyik cellából a következő NEM ZÁROLT cellába fog ugrani. Vagy makrós ez is....

Előzmény: *HELP* (17862)
*HELP* Creative Commons License 2012.05.19 0 0 17862

Sziasztok!

Két kérdésem lenne hozzátok.

 

Az első: lehet-e mondjuk egy HA függvénybe olyan utasítást adni hogy "ha igaz" érték esetén egy komplett névvel ellátott tartományt másoljon be egy másik munkalapból az adott helyre, vagy mondjuk "ha hamis" értéknél töröljön egy színté névvel ellátott tartományt?

 

A másik kérdés hogy meg lehet-e oldani hogy egy munkalapon adatok beírásánál hogy miután egy cellába bírtam az adatot és lenyomtam az entert, akkor automatikusan egy meghatározott következő cellába ugorjon a cursor? Van erre valami egyszerű megoldás?

 

Előre is köszi a válaszokat és jó hétvégét mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.18 0 0 17861

nincs mit, beleraktam a tömbképletes megoldást is MAX-al

így néz ki a példában:

 

={HA(MAX(HA($A$2:$A$8=A3;$B$2:$B$8))=B3;MAX(HA($A$2:$A$8=A3;$B$2:$B$8));"") }

Előzmény: mafikám (17860)
mafikám Creative Commons License 2012.05.18 0 0 17860

Szuper, köszönöm szépen!! és a dropbox-ot is, az előbb nem láttam, innen nem lehet megnézni, de este megnézem!

 

Még egyszer hálás köszönet!!:))

Előzmény: Törölt nick (17857)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.18 0 0 17859

növekvőben, nem csökkenőben.

Előzmény: Törölt nick (17858)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.18 0 0 17858

17854 hsz, de a feltétel, hogy a dátumok csökkenőben legyenbek rendezve a vevőknél

Előzmény: mafikám (17856)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.18 0 0 17857

igen, ez is jó sőt még jobb is, mert az én pédámnál a dátumoknak növekvő sorrendben kell lenniük, ennél viszont ez nem fontos.

 

ez tulajdonképpen két részből áll: a "*" jobb és bal oldalán

a bal oldal:

 

MAX((($D$2:$D$7011)=D2)

ezzel kapsz egy olyan tömböt, amibel 0-k (hamis) és 1-ek (igaz) vannak. Ott lesz 1, ahol a dátum a maximum, a többi 0 lesz.

 

 a jobb oldal:

 Ezek pedig a tényleges dátumok egy ugyanakkora tömbben, mint fentebb a $D$2:$D$7011.

 

 

Tulajdonképpen a nullák és egyesek vannak tömbként összeszorozva - tehát ahol 0 van, ott 0 lesz mert a nullával szorzás 0-t ad vissza a többi (ahol 1 van) pedig vissza adja a dátum  maximumot (mert eggyel szorzol - tehát u.azt kapod vissza)

 

 

 

 

Előzmény: mafikám (17855)
mafikám Creative Commons License 2012.05.18 0 0 17856

Közben nézem és mégsem jó így!:(( Mi a helyes képlet, tudnál benne segíteni?

Előzmény: mafikám (17855)
mafikám Creative Commons License 2012.05.18 0 0 17855

Szia! Köszi szépen, közben rákerestem a neten és találtam egy max-os megoldást:

 

C    D                         E                          F     G                            H 

fv Customer Number Customer Name City Customer Number Invoice Date

 

=MAX((($D$2:$D$7011)=D2)*($H$2:$H$7011), aztán ctrl + shift + enter-rel rögzíteni

 

Így elvileg működik, már csak a logikát lenne jó megérteni, mert egyedül tuti nem tudnék egy ilyet legközelebb megcsinálni... Esetleg ha van időd, akkor el tudnád magyarázni, hogy miért ez a megoldás? az =E2-t sem értem, illetve a * jelet.

 

Köszi!

Előzmény: Törölt nick (17853)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.18 0 0 17854
Előzmény: mafikám (17852)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.18 0 0 17853

azt hiszem jobban jársz, ha a pivottábla hátteréül szolgáló adatokban egy segédoszlopban határozod meg a vevő dátumának maximumát - majd így készíted el a pivottáblát.

(Gondolom az adatok egy másik munkalapon vannak)

Előzmény: mafikám (17852)
mafikám Creative Commons License 2012.05.18 0 0 17852

Sziasztok! Tudnátok segíteni abban, hogy van egy adatbázisom vevőkről excelben és egy olyan listát szeretnék ebből készíteni, ami minden vevőnél a legutóbbi számlát tartalmazza csak.

 

Csináltam egy pivot táblát, megpróbáltam a top10...-et az invoice date-nél, de sajnos nem jutottam vele előrébb... :( Hogyan tudnám ezt a feladatot megoldani?

 

Előre is köszi szépen a segítséget!
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.17 0 0 17851

nem mentettem el sajnos. csak másold át ugyanazt amit írtam a kritérium táblád megfelelő oszlopába....  ennyi.

ráadásul számomra nem volt egyértelmű a feladat sem teljesen az alapján amit írtál  - mert szerintem annál több mindent kéne csinálni

 

Előzmény: lukamate (17850)
lukamate Creative Commons License 2012.05.17 0 0 17850

Szia köszönöm a válaszodat, van egy program is a munkafüzet mellé oda kell beírni az eredményt :) Ezen lehet gyakorolni a zh-ra. 
Annyit megtudnál tenni, hogy átküldöd nekem (vagy feltöltöd valahová) a megoldást, sokat segítene, mert nekem sehogy nem adja azt az eredményt. (Órán egyébként ilyesmirő szó nem volt)

Előzmény: Törölt nick (17846)
Frajti Creative Commons License 2012.05.17 0 0 17849

Árulj el egy titkot, hogy lehet ilyen könnyedén kezelni az excelt? Hogy lehet eljutni ilyen szintre? Mennyi idő alatt?

Előzmény: Jozsef (17848)
Jozsef Creative Commons License 2012.05.17 0 0 17848

Egyszerűbb a dolog (az eredményt formázd meg pl. Általános számformátumra):

=(B1-A1)*24 (72,371 azaz 72:22:15)

HA egész óra és percben akarod:

=INT((B1-A1)*24)   (72)

=PERC(B1-A1)       (22) utóbbival teljesen ekvivalens a =INT((((B1-A1)*24)-INT((B1-A1)*24))*60)

 

Ha az órával nem kell tovább számolnod, csak megjeleníteni, akkor

=B1-A1

képlet eredményét formázd meg a [ó]:pp:mm formátumkóddal az Egyéni számformázásnál

 

 

Előzmény: Ignat (17847)
Ignat Creative Commons License 2012.05.17 0 0 17847

Sziasztok,

Az lenne a problémám, hogy két dátum közötti különbséget órában, csak a 24 óránál kisebb intervallumban jelenít meg a rendszer.

A problémás sor:

2012-05-11 13:08:45 és    2012-05-14 13:31:00 között a program szerint 0,366666667 óra különbség van következő képlet használatával. =PERC(B1-A1)/60.

Tudnátok segíteni?

Előre is nagyon köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.16 0 0 17846

ilyenek, hogy:

<>*Győr*

*levendula*

2

 

hogy hová kell beírnod, az a házi feladat házi feladata ;)

 

mondjuk ez így -92105  de legyen házi feladat, hogy ez a jó vagy a tiéd :)

Előzmény: lukamate (17845)
lukamate Creative Commons License 2012.05.16 0 0 17845

Üdv. Kellene egy kis segítség. Adott az alábbi táblázat:

http://data.hu/get/5119397/Videoteka.xlsx


A harmadik munkalapon van egy kritériumtáblázat.

 

A kérdés pedig:

Töltse ki a Kritérium lapon található kritériumtáblát úgy, hogy a feltételeknek az alábbi leírásban szereplő rekordok feleljenek meg, majd a kapott ellenőrző kódot írja a mezőbe!

A nem győri, Levendula utcai kétnapos kölcsönzések.

Ezt hogyan kellene kitölteni? A megoldás: -90105

 

Köszönöm előre is!

pimre Creative Commons License 2012.05.16 0 0 17844

Ez a téma már szóbakerült itt 2009. októberében: ld. 10333. bejegyzés. És a Microsoft is ír erről, mégpedig az Excel-Lotus konvertálás kapcsán: http://office.microsoft.com/hu-hu/excel-help/munkalapok-konvertalasa-az-excel-es-a-lotus-1-2-3-kozott-HP005199404.aspx.

 

Jómagam ugyan nem foglalkoztam a kérdéssel, de nem erről lehet szó?

Előzmény: Törölt nick (17843)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.16 0 0 17843

mi az ördög az a másodlagos képletkiértékelés? amit kör-köröshöz lehet bekapcsolni?

Előzmény: tbando (17842)
tbando Creative Commons License 2012.05.16 0 0 17842

Nem az volt a probléma. Rögtön kipróbáltam szüz cellákkal, és ott sem tudta hivatkozassal megoldani.  Végül megtaláltam a hiba okát. Be volt kapcsolva a másodlagos képletkiértékelés. Amint azt kikapcsoltam, megszűnt a hiba.  Így csak az a kérdés, hogy a másodlagos képletkiértékelésnél miért fuccsol be. Elvileg semmi sem indokolja.

Előzmény: Jimmy the Hand (17834)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.05.15 0 0 17841

Minek kispályázol? Egyből diplomát kellene vásárolnod a kínai piacon.

Komolyra fordítva, ez egy szakmai fórum. Kétlem, hogy itt bárki ócsítani akarná a nicknevét azzal, hogy egy efféle alantas üzetbe partnernek ajánlkozik. Szerintem két héttel ezelőtt kellett volna jelentkezned, hogy korrepetáljunk. Azt többen is szívesen vállaltuk volna.

Előzmény: Törölt nick (17836)
Jozsef Creative Commons License 2012.05.15 0 0 17840

Arra nem is gondoltál, hogy esetleg az oktatód is olvassa a fórumot...

Előzmény: Törölt nick (17836)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.15 0 0 17838

MIért? 

Előzmény: pimre (17837)
pimre Creative Commons License 2012.05.15 0 0 17837

Hát, nekem nem lenne jó véleményem egy ilyen megoldásról.

Előzmény: Törölt nick (17836)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.15 0 0 17836

Helo Mindenki! Lenne egy hatalmas problémám! Holnap Azaz Szerdán reggel 9:50től Zh-t írok Excel témaköréből (gyakorlati zh, annuitásos, kereső függvények, solver), jobban mondva pótzh-t. Most keresek valakit aki ezt a holnapi ZH-t megtudja nekem oldani olyan módon hogy én azt a zh-t elküldöm emailben és ő kitöltve visszaküldi! Kérlek segítsetek!! 2000 forintot tudok érte felkínálni ha átmegyek! Jelentekzni: bugatti1992@citromail.hu-n! Nagyon fontos lenne!!!!! Csak 40%-ot kell jól teljesíteni és meg van a kettes!

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.14 0 0 17835

a poéén az, hogy tökmindegy milyen formátumra állítom, ha szám van benne akkor számol vele. Még szóköz(öke)t is beleraktam.

Előzmény: Jimmy the Hand (17834)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.05.14 0 0 17834

Szövegre formázott bemenő adat? Szóköz a szám előtt?

Előzmény: tbando (17831)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.14 0 0 17833

pedig jó az.

nálad lesz vmi galiba

Előzmény: tbando (17831)
tbando Creative Commons License 2012.05.13 0 0 17832

A másolás és spec. beillesztásben van transzponálás, de az a képleteket eltolja (mert ugye nincsenek a cellákban $ jellel rögzítve a hivatkozások). Egyesével meg macerás lenne mindenhová beírni a $ jeleket.

 

Az ehhez hasonló esetekben a $-jel betoldására ill eliminálására én a CSERE funkciót szoktam használni. Egyetlen lényeges feltétele van, hogy a cserélendőt kellően szelektíven lehessen megadni. Ez $-jel eliminálásakor általában nem probléma. Fordított esetben jobban oda kell figyelni.

 

Előzmény: Ordas (17824)
tbando Creative Commons License 2012.05.13 0 0 17831

Excel 2007.  A MARADEK függvény hibát jelez, ha cellahivatkozassal adom meg az osztandót. Azt írja ki, hogy nem megfelelő az adattípus. Ha értékként irom be a függvénybe, akkor normálisan kiszámolja. Mi lehet az oka, hogy nem fogadja cellahivatkozással?

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.12 0 0 17830

ahamm, már értem.

a sorok számából csinál rómait és azt keresi "vissza"  - mint arab számot.

egyszerű és nagyszerű

Előzmény: Törölt nick (17829)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.12 0 0 17829

Ez tök jó, köszi - bár eddig nem volt szükségem ilyesmire de jó megjegyezni.

Viszont még nem értem hogy mitől és hogyan működik :(

Előzmény: Delila10 (17826)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.12 0 0 17828

Nem látok ebben semmi kivetnivalót, hogy a transzponálás függvény a képlet kimeneti értékét transzponálja. Erre való.

Előzmény: Delila10 (17827)
Delila10 Creative Commons License 2012.05.12 0 0 17827

Sajnos ez nem viszi át helyesen a képleteket. Az A1:E1 tartományba a +sor()*2 függvényt vittem be, a képlettel az F1:F5 tartomány minden tagja az eredeti 2-t adta vissza. :(

Előzmény: Törölt nick (17825)
Delila10 Creative Commons License 2012.05.12 0 0 17826

Most tudtam meg, hogy a római számokat arabokká lehet konvertálni a

{=HOL.VAN(A1;RÓMAI(SOR(INDIREKT("1:3999")));0)} képlettel. Hátha valakit érdekel. A tartományt az 1:3999 módosításával lehet növelni, vagy csökkenteni.

 

Tömbképlet (lehetséges, hogy a fórummotor lenyeli a kapcsos zárójeleket).

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.12 0 0 17825

pl.:

a1:e1 tartományt akarod transzponálni a függvénnyel pl f1:f5-be:

 

jelöld ki az f1:f5 tartományt, nyomj egy F2-t. Írd be, hogy =TRANSZPONÁLÁS(a1:e1) és nyomj egy ctr+shift+enter bill. kombinációt (a  tömbképletek kell így bevinni, ez a fgv ugyanis így működik)

 

 

 

 

Előzmény: Ordas (17824)
Ordas Creative Commons License 2012.05.12 0 0 17824

Van egy lámer kérdésem :)

 

Transzponálás.

 

VA egy 10 tagól álló sorom. Mindegyikbe képlet van, tehát nem konkrét szám.

 

Ezt szeretném függőleges oszlopba rendezni.

 

A másolás és spec. beillesztásben van transzponálás, de az a képleteket eltolja (mert ugye nincsenek a cellákban $ jellel rögzítve a hivatkozások). Egyesével meg macerás lenne mindenhová beírni a $ jeleket.

 

Na most van egy Transzponálás függvény, amiben tartományt adok meg (pl. egy sort), de az csak egy cellára ad ereményt, nem alakít ki oszlopot. Szóval hogyan lehet

 

Mi a megoldás?

 

Köszi

_Nyuszi Creative Commons License 2012.05.11 0 0 17823

:-)

Előzmény: andzsin (17821)
Andamanta Creative Commons License 2012.05.11 0 0 17822

Köszi!

Előzmény: Sztai (17814)
andzsin Creative Commons License 2012.05.11 0 0 17821

tökéletes, köszi:)

Előzmény: _Nyuszi (17816)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.05.11 0 0 17820

Na ja.

Már csak az a kérdés, hogy jól értettem, értettük-e a feladatot...

Előzmény: pimre (17819)
pimre Creative Commons License 2012.05.11 0 0 17819

Persze ez a dolognak az érdemi részét, a megoldási javaslatot nem érinti.

Előzmény: pimre (17817)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.05.11 0 0 17818

Jólvanna, túlaludtam magam. :)

Előzmény: pimre (17817)
pimre Creative Commons License 2012.05.11 0 0 17817

"Az az 1000 az 1100?"

Nem inkább az 550 lenne helyesen 450? És akkor az 1000 meg helyes?

Előzmény: _Nyuszi (17816)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.05.11 0 0 17816

Az az 1000 az 1100?

Ha az A1-es cellától kezdve írtad be, akkor akkor a C1-be a következőt írd: =A1-B1

A C2-be azt, hogy =A2-B2+C1

Fogd meg bal egérgombbal a cella jobb alsó sarkát és húzd le addig, amíg kell.

Előzmény: andzsin (17815)
andzsin Creative Commons License 2012.05.11 0 0 17815

sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem, ha valaki fabrikálna nekem egy képletet erre, megköszönöm.

 

tehát: adva van egy bevételi oszlop, egy kiadási és egy egyenleg, ez a gyakorlatban így nézne ki példával:

bevétel kiadás egyenleg

100         50         50

200         50       200

300         50       550

550          -        1000...stb.

 

tudom, hogy ez tök eccerű csak én meg hüje vagyok hozzá:)

Sztai Creative Commons License 2012.05.10 0 0 17814

1. A 2010-es verzióban is elérhető az automatikus formázás az alábbi módon: File - Beállítások - Gyorselérési eszköztár - Választható parancsok helye - Menüszalagon nem szereplőparancsok - Automatikus formázás . Innen felveheted az eszköztárba vagy akár a szalagra.

2. A formázás táblázatként is jó. Miután kiválasztottad a megfelelő stílust, a Táblázateszközök fülön az eszközök csoportban, kiválasztod az átalakítás tartománnyá utasítást. Ezzel megtartod a formátumot de megszűnik un. Excel táblázatnak lenni.

Üdv

Előzmény: Andamanta (17809)
Delila10 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 17813

:-))

Előzmény: tbando (17812)
tbando Creative Commons License 2012.05.10 0 0 17812

Kösz a tippet. A segítségével rájöttem, hogy én voltam hülye, nem az excel. A kereső oszlopcím ugyanis kétszer szerepelt a táblázat fejlécében. Tehát jól szűrt az excel, csak nem abban az oszlopban amelyikben gondoltam, hanem a másik ugyan olyan nevűben.

Előzmény: Delila10 (17811)
Delila10 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 17811

Többször találkoztam már hibás lappal, ahol valami nem működik. Tedd át az adatokat másik lapra, és ott próbálkozz.

Előzmény: tbando (17810)
tbando Creative Commons License 2012.05.10 0 0 17810

Már vagy egy órája próbálok, rájönni hogy mi a fene lehet rosszul beállítódva az excelemben (2003), de nem jövök rá. Az írányított helyben szűrés ugyanabban a fileban az egyik lapon nem találja meg a keresett rekordot, rekordokat, egy másikon meg minden további nélkül hozza őket. Ha van valakinek valami ötlete, hogy mit nézzek meg, kérem ossza meg velem. Az olyan triviális hibalehetőségek ellenőrzésén, hogy létezik-e a keresett rekord, van-e rejtett kritérium oszlop, nem látszó szóközök,  stb. túl vagyok.   

Andamanta Creative Commons License 2012.05.10 0 0 17809

Sziasztok!
Eddig Excel 2003-at használtam, nemrég tértem át a 2010-re. Az automatikus formázásnál elakadtam. Kijelölöm a formázni kivánt táblázatot, rákattintok a formázás táblázatként gombra, a felbukkanó ablakban kiválasztom a kívánt stílust, de ahelyett hogy megtörténne a formázás, még felugrik egy új ablak, melyben a táblázat adatainak helyét lehet megadni, valamint, hogy kérek-e rovatfejet. Ezután az oszlopfejek adatszűrő módba váltanak, de én ezt nem szeretném, én csak formázni akarok. Hogy lehetne ezt kikapcsolni? Arra már rájöttem, ha átalakítom normál tartománnyá, akkor eltűnnek a nyilacskák, de ez nem teljesen jó megoldás, mert ha más stílust akarok, akkor megint kezdődik előlről. Láttam olyan táblázatot, amelyben a formázott táblázat nincsen normál tartománnyá alakítva, mégis működik a formázás, és anélkül lehet más stílusra átváltani, hogy az adatok helyét kérő ablak felugrana. Nem tudom ezt hogy oldották meg. Kérdezés előtt mindig keresgélni szoktam, de erről semmit sem találtam (talán csak annyit, hogy Excel 2007-ben elvileg úgy működik, ahogy én is várnám).

Sportsboypaper Creative Commons License 2012.05.08 0 0 17808

Koszi szepen, remelem el tudok vele indulni.

Előzmény: E.Istvan (17805)
Sportsboypaper Creative Commons License 2012.05.08 0 0 17807

Koszonom, kiprobalom.

Előzmény: Törölt nick (17806)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.07 0 0 17806

nézd csak:

Én szeretem ezt használni:

http://www.rondebruin.nl/mail/add-in.htm

Előzmény: Sportsboypaper (17797)
E.Istvan Creative Commons License 2012.05.07 0 0 17805

A levél küldéshez az ActiveWindow.Close sor után kell ezeket betenni outlook használata esetén:

 

        Set ouApp = CreateObject("Outlook.Application", "localhost")
        ouApp.Session.Logon
        Set levelou = ouApp.CreateItem(olMailItem)
        levelou.To = "címzettek" 'ide kell betenni a címzetteket
        levelou.Subject = "tárgy" 'levél tárgya
        levelou.Attachments.Add (nev$)
        levelou.display
        Set levelou = Nothing
        Application.Wait (Now + TimeValue("0:00:03"))

 

Az utolsó sor elhagyható, de nekem valamiért kellett a helyes működéshez. A címzetteket pedig vagy valamilyen változóba kell beletenned, vagy a táblázatban valahol felsorolni és onnan kiolvasni. A változó vagy a cellák léptetéséhez a már definiált lap% változót kell felhasználnod.

Előzmény: Sportsboypaper (17797)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.06 0 0 17804

Elnézést, de a súgóban tökéletesen le van írva, példákkal.

Előzmény: Kriszti2010 (17803)
Kriszti2010 Creative Commons License 2012.05.06 0 0 17803

Sziasztok!

Egy excel feladatot kellene megoldanom, viszont segítségre lenne szükségem, mert eléggé elakadtam. A táblázat:

 

Termék    Minőség    Selejt%
A    1    5,2%
A    2    4,2%
A    3    4,3%
B    1    1,8%
B    2    0,3%
B    3    1,1%
C    1    0,9%
C    2    4,1%
C    3    8,2%
D    1    7,7%
D    2    5,7%
D    3    5,2%
E    1    5,61%
E    2    5,13%
E    3    0,57%

 

Ebből a táblázatból kéne ab.darab függvénnyel kihozni azt, hogy hány olyan termék volt, aminél 1%-nál kevesebb a selejt.

Előre is köszönöm a segítséget! :)

Delila10 Creative Commons License 2012.05.05 0 0 17802

 

 

1. A megjegyzésekben látod a képleteket. A Munka2 lapot rendeztem az A oszlop szerint, csökkenő sorrendbe.

 

2. Rendezéskor ne jelöld ki az oszlopot, ami szerint rendezni akarsz, csak állj valahol benne, akkor viszi magával a többi oszlop adatát is.

 

Előzmény: kr3noswinter (17801)
kr3noswinter Creative Commons License 2012.05.05 0 0 17801

Sziasztok. Excel 2007el dolgozom és elakadtam. Egy fajta futballszurkolói füzeten dolgozom, melyben szeretnék góllóvőlistát kiiratni , természetesen rendezve.

Példa hogy értem:

 

Debrecen:

 

Varga József    3 gól

Yannick            2 gól

Szakály            1 gól

 

 

Pápa:

 

Marics             4 gól

Szűcs Lajos    2 gól

 

szóval így fel van sorolva a 20 csapatom nevekkel, gólszerzőkkel és ezt akarom 1 másik munkafüzeten, névvel, csapattal, gólok számával kiiratni, valahogy így:

 

4 gól   Marics   PÁPA

3 gól   Varga   DEBRECEN

2 Gól   Yannick DEBRECEN

           Szakály DEBRECEN

 

és persze ezt úgy hogy az idő előrehaladtával, ha a játékosok újabb gólokat szereznek és átírom a gólok számát, akkor frissüljön folyamatosan.

szóval ha Yannick 2jéhez rúg még 3at akkor ő kerüljön előre majd ha Marics rúg2-t akkor megint ő.

 Próbáloztam Fkeres függvénnyel de nem sikerül összehoznom úgy hogy kiirassam a neveket is meg a gólok számát is és még a csapatnevet is.

 

 

2. kérdésem pedig az lenne hogy a tabellát hogyan tudom úgy frissíteni hogy a csapataim is mozogjanak fel vagy le a pontszámuk függvényében. Mert az megy hogy a pontok alapján rendezem a csapatokat , de az eredményeik tehát (lejátszott meccsek, győzelem, vereség stb.) ugyan abban az oszlopban marad, csak a csapatnév mozog el az adott irányba. Köszönöm előre is a segítséget.

 

 

 

 

 

Delila10 Creative Commons License 2012.05.04 0 0 17800

Rossz helyre tettem.

 

utvonal = "E:\Eadat\"

Előzmény: Delila10 (17799)
Delila10 Creative Commons License 2012.05.04 0 0 17799

Nem kell lementened. A makró első lépésben külön lapokra dobja szét az adatokat. A lapok neve az ügyfélszámhoz tartozó név lesz (FKERES).

 

Második lépésben a lapokat egyenként átteszi 1-1 új fájlba, amiknek az ügyfélkód nevet adom. Ezeket lementi – a makró elején – általad megadott könyvtárba.

 

Érdemes egy másolatot készíteni a füzetedről, és abban kipróbálhatod.

 

Robbantómester biztosan segít a levelezésben. :)

 

A fórummotor a backslash-ekkel táplálkozik, most is lenyelte az  utvonal = "E:Eadat" sorban.

Helyesen  utvonal = "E\:Eadat\". Remélem, most átviszi.

Előzmény: Sportsboypaper (17797)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.04 0 0 17798

levelezeshez van tobb bovitmeny is 2007-es excelhez. Tobbek kozott nalam fennt van olyan, ami kivalasztott munkalapot kuld.

google ad egy csomo talalatot (sheet send mail excel addon es egyeb kulcsszavakkal)

Előzmény: Sportsboypaper (17797)
Sportsboypaper Creative Commons License 2012.05.04 0 0 17797

Koszonom. Innen mar elvileg anny kell, hogy fulenkent lementem? mar az is nagy dolog lenne.....

 

Előzmény: Delila10 (17796)
Delila10 Creative Commons License 2012.05.04 0 0 17796

W helyett Z oszlopot írtam legalább 3 helyen, elnézést!

Előzmény: Delila10 (17795)
Delila10 Creative Commons License 2012.05.04 0 0 17795

Annyit csináltam meg, hogy az egyes ügyfélszámokhoz tartozó sorokat külön lapokra átmásolja. A lapok nevét az FKERES függvénnyel kikeresett névvel látja el, és ezeket a lapokat egyenként új füzetbe teszi át, majd lementi az adott könyvtárba az ügyfélkód nevével. A levelezést majd valaki beírja a Mentés nevű részbe. Ehhez meg kell adnod, melyik levelezőt alkalmazod.

 

Az ügyfélkódokat a V, a hozzájuk tartozó neveket a Z oszlopba tettem – innen veszi az FKERES a neveket –, a másolást soronként az A:K cellára írtam meg.

 

Sub Ugyfelek()
    Dim sor As Double, usor As Double, usor_1 As Double, nev$, WS1 As Worksheet
    Dim utvonal$, lap%
    
    Application.ScreenUpdating = False
    Application.DisplayAlerts = False
    
    utvonal = "E:Eadat"   'itt írd be a saját útvonaladat ehelyett
    usor = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
    Set WS1 = Sheets("Munka1")  'ide jön a saját indító lapod neve
    
    'Másolás lap%okra
    For sor = 2 To usor
        nev$ = Application.WorksheetFunction.VLookup(WS1.Cells(sor, "A"), _
            WS1.Range("V:Z"), 2, 0) 'itt a V:Z módosítandó az fkeres függvényhez
        On Error GoTo Uj_lap
        usor_1 = Sheets(nev$).Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + 1
        If usor_1 = 2 Then Range(WS1.Cells(1, "A"), WS1.Cells(1, "K")).Copy Sheets(nev$).Cells(1)
        Range(WS1.Cells(sor, "A"), WS1.Cells(sor, "K")).Copy Sheets(nev$).Cells(usor_1, "A")
    Next
    
    'Mentés, zárás
    For lap% = 1 To Sheets.Count - 1
        nev$ = utvonal & Sheets(1).Cells(2, "A")
        Sheets(1).Move
        
        ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=nev$, FileFormat:=xlNormal _
            , Password:="", WriteResPassword:="", ReadOnlyRecommended:=False, _
            CreateBackup:=False
        ActiveWindow.Close
    Next
    
    Application.ScreenUpdating = True
    Application.DisplayAlerts = True
    MsgBox "Kész"
    Exit Sub
    
Uj_lap:
    If Err = 9 Then
        Worksheets.Add.Name = nev$
        Resume 0
    Else
        Error Err
    End If
    
End Sub

Előzmény: Sportsboypaper (17793)
Sportsboypaper Creative Commons License 2012.05.03 0 0 17794

Jajj ne haragudjatok, most olvasom a szabalyokat. Szoval Excel 2007ben dolgozom.

Előzmény: Sportsboypaper (17793)
Sportsboypaper Creative Commons License 2012.05.03 0 0 17793

Sziasztok,

 

uj munkakoromben fantasztikus feladatokat kapok, melyet szeretnek leegyszerusiteni. Adott egy adatbazis, A oszlopaban ugyfelszamok, B ben a rendelt termekek, a tobbi nem erdekes.

 

pl

A       B

001 alma

001 korte

001 malna

002 alma

002 malna

003 korte

004 alma

 

stb

 

A feladatom, hogy ugyfelszamonkent kulon fajba mentsem a megrendeleseket es elkuldjem az ugyfelnek. Egymas adatait nyilvan nem lathatjak, igy nem tartalmazhatja oket a file.

Arra gondoltam, hogy ez annyira manualis, hogy macroval kellene megoldani, de sajnos Makroban meg nem tartok ott, hogy irjak is egyet, csak felvenni tudok es azt modositgatni, ha valamit elront.

 

Szoval valami olyat keresek, hogy gyujtse ki a 001 ertekeket az A ban, es mentse el egy kulon fajlba 001 nev alatt. Aztan keresse ki a 002-ket, mentse le, es igy tovabb. Kb 150 kulon ugyfelszam van, nehany ezer sorral.

 

A masik kerdesem, hogy ugyanezeket el is kellene kuldenem mailben. Egyazon szoveg nelkuli levelet mas mas melleklettel, mas mas cimekre. Azt szeretnem tudni, hogy lehet-e olyat, hogy egy makro automatikusan megnyit egy levelet, egy listabol megcimezi,  es automatikusan minden levelbe beteszi a megfelelo mellekletet? az elkuldest mar vallalnam, ha az gond :-)

Lehetseges ilyen makrokat letrehozni, ill tudtok ebbe segiteni?

 

koszonom elore is

roxyboy Creative Commons License 2012.05.03 0 0 17792

Köszönöm a választ neked az előtted válaszolónak is.

 

Az fkeres tényleg jó. A 4. paramétert még hosem használtam, így nem is gondoltam rá, de az kell hozzá.

 

 

Előzmény: Törölt nick (17790)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 17791

a lényeg az, hogy a dátumintervallumok folyamatosak legyenek, ennél az esetnél kell még egy dátum 2012.02.16 is az a4-be. Az elv kb ez...

Előzmény: Törölt nick (17790)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 17790

Szerintem is fkeres. Annyi, hogy az utolsó argumentumába 1-est (IGAZ) kell írni és így sorbarendezett tartomány kell hozzá.

ilyesmi:

=FKERES(E1;$A$1:$C$3;3;1)

Előzmény: roxyboy (17788)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.05.03 0 0 17789

Szerintem erre egy FKERES tökéletesen megfelelő. Csak a negyedik pramétert kell jól beállítani.

(Most lusta vagyok pontos képletet kidolgozni...)

Előzmény: roxyboy (17788)
roxyboy Creative Commons License 2012.05.03 0 0 17788

Van egy problémám, amire nem sikerül megoldást találnom. Ha tudtok, segítsetek.

 

Az excel táblázat azt tartalmazza, hogy egy termék aktuálisán mennyibe kerül. Az "A" oszlop celláiban vannak a kezdő dátumok, a "B"-ben pedig a vég dátumok. A "C" tartalmazza azt, hogy a megadott dátumintervallumban mennibe került a termék. Az alábbi kis példából látható, hogy mit kellene megoldani.

 

Tételezzük fel, hogy az alábbi excel táblám van:

A1: 2012.01.01

A2: 2012.01.18

A3: 2012.01.24

B1: 2012.01.17

B2: 2012.01.23

B3: 2012.02.15

C1: 25000

C2: 30000

C3: 35000

 

E1: 2012.01.19

F1: képlet, ami az "E1" cella éréke alapján megkeresi a "C" oszlopban azt az értéket, aminek a dátuma "A" és "B" oszlop értéke között van. Az eredménynek ennek a konkrét példában 30000-nek kellene lenni.

 

Van erre a problémára valamilyen beépített képlet?

 

Remélem érthető, amit szeretnék. Ha ismered az SQL-t, akkor abban így oldanám meg: SELECT 'C' FROM tablazat WHERE 'E1' BETWEEN 'A' AND 'B';

 

Köszi a segítségeket.

SQLkerdes Creative Commons License 2012.05.02 0 0 17787

Hát, a bonyolultság az a dologban, hogy ha az Excel éppen nem aktív (és nem aktív, mert pont az a baj, hogy más program aktív és eltakarja) akkor hiába is programozol rá valamit bármelyik billentyűre Excelben...

A sima mezei Alt+Tab nem felel meg, esetleg?  Csak blöffölök.

Esetleg még azt lehet megcsinálni (nem tom lehetséges-e), hogy az Excel sose engedje át semmilyen más programnak a fókuszt.

 

Én élek a gyanúperrel, hgoy itt valami excel-en kívüli megoldás működhet.  

Kiváncsi vagyok mások mit mondanak, mert ezért van itt egy-két feketeöves Event kezelő nindzsa...

Előzmény: kovacsmiklos1985 (17782)
Sztai Creative Commons License 2012.05.02 0 0 17786

Abszolút jó.

Előzmény: _Nyuszi (17785)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.04.29 0 0 17785

 Ha simán csak beszorozgatja, az miért nem jó?

Előzmény: Sztai (17783)
Sztai Creative Commons License 2012.04.29 0 0 17784

Ha csak formátumként szeretnéd a D betűt a szám elé berakni (tehát csak látványnak), akkor a legegyszerűbb megoldás a cella (szám) egyéni formázása.

Celleformázás, egyéni és a kódhoz ezt írd: "D"0

Üdv

 

 

Előzmény: freyya (17770)
Sztai Creative Commons License 2012.04.29 0 0 17783

Tegyük fel, hogy az idő az A1-ben van ó:p:m formátumban. Ha B1-ben mp-ben akarod látni az eredményt, akkor B1 képlete ez legyen:

=HOUR(A1)*3600+MINUTE(A1)*60+SECOND(A1)

Magyar excelnél a megfelelő magyar fv név pl: ÓRA, PERC stb.

Üdv

Előzmény: bajor14 (17779)
kovacsmiklos1985 Creative Commons License 2012.04.28 0 0 17782

Sziasztok!

 

Egy egyszerű kérdésem lenne, bár a megoldást rá nem találom.

Arról lenne szó, hogy van egy excel munkafüzetem, melyben elinduláskor egy VBA makró fut, és amely automatikusan elrejti az excel munkafüzetet a VBA formok mögül (application.visible = false programkóddal) , és a windows tálcáról egyaránt.

Ha a programom használata közben másik programot is be kell töltenem, akkor az eltakarja az én programomat, és zavaróan hosszadalmas, amíg minden takaró programot lepálcázok (Kis méretre rakok a tálcára), hogy az én programom újra látható legyen. Szeretném, ha egy billentyű (Pl.: ALT) megnyomására az én programom jönne fel a legfelső programnak.

(Ugye a windows tálcáról nem tudom felnagyítani, mert a makrókód eltűnteti a tálcán lévő excel megjelölést).

 

Meglehet ezt oldani valahogy?

 

_Nyuszi Creative Commons License 2012.04.26 0 0 17781

A ×60 esetében percben kapod meg. Be kell szorozni még ×24-gyel és még egyszer ×60-nal is (az idő az Excelben [0;1] tartományba eső tizedestört, ahol 0 a 00.00.00, az 1 pedig a 24.00.00).

Előzmény: bajor14 (17779)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.26 0 0 17780

A formátum legyen [mm]. Ennyi. :)

Előzmény: bajor14 (17779)
bajor14 Creative Commons License 2012.04.26 0 0 17779

Sziasztok!

 

Óra:perc:másodperc formátumban tudok lehívni egy riportot, de nekem másodpercben kellenének az adatok.

Eddig csak pár esetben volt jelentősége, így megcsináltam számokógéppel :) , de az utóbbi időben napi szinten kb 100 ilyen átváltást kell csinálnom.

Próbáltam egyszerű cella*60-nal, próbáltam Convert fgv-vel, de sehogyan sem akar működni.

Annyi lenne csak, hogy az eredetileg rendelkezésre álló 00:09:33-ból 573 másodperc legyen.

Előre is köszi a segítséget!

festerke Creative Commons License 2012.04.25 0 0 17778

Szia! Nagyon szépen köszönöm. Ez egy ász megoldás.

Előzmény: Jimmy the Hand (17776)
SQLkerdes Creative Commons License 2012.04.25 0 0 17777

 

Skydrive változások, aki hasynálja esetleg akar 25 GB-ra upgrade-elni.

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.25 0 0 17776

Hát erre jutottam.

 

Sub izé()
    Dim Src As Range, Dst As Range, c As Range
    Dim MaxCount As Long, i As Long, j As Long, RandX As Long, RandY As Long
    Dim VoltMár As String
    
    Set Src = Range("C4:G16")
    Set Dst = Range("I4")
    Dst.Resize(13, 5).ClearContents
    For Each c In Src
        If Application.WorksheetFunction.CountIf(Src, c.Value) > MaxCount Then
            MaxCount = Application.WorksheetFunction.CountIf(Src, c.Value)
            If MaxCount > 13 Then
                MsgBox "A következő szám:" & c.Value & " többször forfdul elő, mint 13. Így a feladat nem megoldható."
                Exit Sub
            End If
        End If
    Next
    VoltMár = "_"
    For i = MaxCount To 1 Step -1
        For Each c In Src
            If (Application.WorksheetFunction.CountIf(Src, c.Value) = i) And (InStr(VoltMár, "_" & c.Value & "_") = 0) Then
                For j = 1 To i
                    Do
                        RandY = Int(Rnd() * 13)
                    Loop Until (Application.WorksheetFunction.CountIf(Dst.Offset(RandY).Resize(, 5), c.Value) = 0) _
                        And (Application.WorksheetFunction.Count(Dst.Offset(RandY).Resize(, 5)) < 5)
                    Do
                        RandX = Int(Rnd() * 5)
                    Loop Until Dst.Offset(RandY, RandX) = ""
                    Dst.Offset(RandY, RandX) = c.Value                   
                Next
                VoltMár = VoltMár & c.Value & "_"
            End If
        Next
    Next
End Sub

 

A dolog lényege az, hogy előfordulási gyakoriság szerint csökkenő sorrendben szórom szét a számokat egy 13x5-ös mezőben. Először tehát mindig annak keresek helyet, aki a legtöbbször fordul elő. Holtverseny esetén az kerül sorra előbb, akivel a C4:G16 tartományban (balról jobbra majd fentről lefelé haladva) hamarabb találkozom. Ennélfogva a számok elhelyezése nem teljesen véletlenszerű (hiszen a fenti szabályszerűség benne van). De a célnak talán megfelel.

 

A másik dolog, hogy létezhet olyan kiindulási számsor, ahol a fenti algoritmus zsákutcába (végtelen ciklusba) fut. Minél kevesebb az egyedi szám, vagyis minél több az ismétlődés a kezdeti számok között, annál nagyobb a zsákutca esélye. Ilyenkor Ctrl+Break gombokkal lehet leállítani a makrót, aztán meg lehet próbálni újraindítani. Ha többször/mindig végtelen ciklusba kerül, az szívás, és nincs rá megoldásom.

Előzmény: festerke (17769)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.04.24 0 0 17775

Nekem is...! :-))

Előzmény: mimi_bacsi (17774)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.04.24 0 0 17774

Örülök, ha tudtam segíteni, itt nekemis sokat segítenek, legalább valamit vissza tudtam adni a fórumnak...:-)) (egyébként megoldódott a problémád..?)

Előzmény: freyya (17773)
freyya Creative Commons License 2012.04.24 0 0 17773

Nem vagyok valami rutinos exceles, csak néha kell használnom, így aztán erről a függvényről nem is tudtam, de aztán a szomszéd srác telefonon felhomályosított. Mindenesetre köszi a segítséget! Próbálkoztam, hátha mázlim lesz, és van itt épp valaki, aki azonnal válaszolni tud. :)

Előzmény: mimi_bacsi (17771)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.04.24 0 0 17772

Nekem most megcsinálta az "ÖSSZEFŰZ" paranccsal!

Előzmény: freyya (17770)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.04.24 0 0 17771

Az "ÖSSZEFŰZ" parancs nem működik...?

Előzmény: freyya (17770)
freyya Creative Commons License 2012.04.24 0 0 17770

Sziasztok!

 

Ha egy hosszú oszlopban minden egyes szám elé be kell írnom azt, hogy D, azt hogyan tudom a leggyorsabban megcsinálni? Tehát pl. az van a cellában, hogy '3423', de nekem az kellene, hogy 'D3423', és így tovább minden szám elé az egész oszlopban. Próbáltam azt, hogy az előtte lévő oszlopba írom a D-t, aztán egyesítem a két cellát, de nem hajlandó összevonni a két oszlop beírt adatait, hanem törli a jobboldalit. 

festerke Creative Commons License 2012.04.24 0 0 17769

Köszi!

Előzmény: Jimmy the Hand (17768)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.23 0 0 17768

Megpróbálom. Valahogy  biztos meg lehet oldani. Majd jelentkezem, ha van ötletem.

Előzmény: festerke (17767)
festerke Creative Commons License 2012.04.23 0 0 17767

Tudsz valami megoldást rá, hogy minden szám felhasználásra kerüljön, de egy csoportban egy szám csak egyszer szerepeljen?

Előzmény: Jimmy the Hand (17766)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.23 0 0 17766

Valószínűleg félreértettem a kérdést. Úgy értettem, minden szám csak egyszer szerepelhet a végeredményben.

Előzmény: festerke (17765)
festerke Creative Commons License 2012.04.23 0 0 17765

Bevallom töredelmesen, hogy a makrókhoz nagyon nem értek. Az írt javítással működik, el is indul, le is fut, de csak a számok felét használja fel. 13 csoport helyett csak 7db 5ös csoportba osztja a számok. Megpróbáltam a kódból kitalálni, hogy mit kéne átírnom, de sajna nem sikerült megtalálnom.

Előzmény: Jimmy the Hand (17764)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.23 0 0 17764

Mert elfelejtettem, hogy ez a ... fórummotor lenyel bizonyos karaktereket.

At (i - 1) és 5 közé kell egy BackSlash. Remélem, alább már jól fog megjelenni:

 

Dst.Offset((i - 1) \ 5, (i - 1) Mod 5) = Val(Selected)

Előzmény: festerke (17763)
festerke Creative Commons License 2012.04.23 0 0 17763

Visszaolvasva rosszul jön ki.

Szóval, tényleg köszönöm a segítséget. Elkészítettem a makrót, de a  Dst.Offset((i - 1) 5, (i - 1) Mod 5) = Val(Selected) sornál nálam sintaktikai hibát ír.

Előzmény: Jimmy the Hand (17760)
festerke Creative Commons License 2012.04.23 0 0 17762

Köszönöm!

Nekem szintaktiaki hibát ír, de lehet én vagyok béna...

Előzmény: Jimmy the Hand (17760)
Jozsef Creative Commons License 2012.04.22 0 0 17761

Melyik értéknél lesz a standard normális eloszlásfüggvény értéke 0,8? Na ez nem megy. Valaki tud segíteni? Hogy kell, milyen fv-el.

 

Mire gondolsz? Az elvileg 0 középértékkel és 1 szórással számol, nem?

 

Igen,  a standard normális eloszlásnak (z-eloszlás) pont ez a definíciója.

A "sima" normális eloszlás inverz függvénye az INVERZ.NORM függvény az Excelben.

 

Előzmény: roleee22 (17759)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.21 0 0 17760

Próbáld ki ezt:

Sub izé()
    Dim i As Long, Maxi As Long, Randi As Long
    Dim Numbers As String, Selected As String
    Dim Rng As Range, c As Range, Dst As Range
        
    Set Rng = Range("C4:G15")
    Set Dst = Range("K4")
    For Each c In Rng
        If InStr(Numbers, c.Value) = 0 Then
            Numbers = Numbers & "," & c.Value
            Maxi = Maxi + 1
        End If
    Next
    
    For i = 1 To UBound(Split(Numbers, ","))
        Randi = Int(Rnd() * Maxi) + 1
        Selected = Split(Numbers, ",")(Randi)
        Dst.Offset((i - 1) 5, (i - 1) Mod 5) = Val(Selected)
        Numbers = Replace(Numbers, "," & Selected & ",", ",")
        Maxi = Maxi - 1
    Next
End Sub

 

Az első vastagított sor a forrás tartomány definíciója, a második pedig a céltartomány bal felső sarka.

Nem ellenőriztem alaposan az eredményt, de szerintem jó.

Előzmény: festerke (17755)
roleee22 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 17759

Mire gondolsz? Az elvileg 0 középértékkel és 1 szórással számol, nem?

Előzmény: Jozsef (17757)
roleee22 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 17758

Igen, ilyesmi lenne. Köszi.

Előzmény: Törölt nick (17754)
Jozsef Creative Commons License 2012.04.21 0 0 17757

INVERZ.STNORM függvény. Minő meglepő... :)

Előzmény: roleee22 (17751)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.21 0 0 17756

Makróval megoldható, és ha tudsz várni még pár órát, délután beküldök egy megfejtést.

Előzmény: festerke (17755)
festerke Creative Commons License 2012.04.21 0 0 17755

Valakinek 5lete a 17730-as beírásomra excellel?

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.21 0 0 17754

ilyesmi?

Előzmény: roleee22 (17751)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.21 0 0 17753

agrár egyetemen van ilyen házi? :)

ez nem valami solver vagy célérték-kereséses dolog lehet?

Előzmény: roleee22 (17751)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.21 0 0 17752

a kettő ugyanaz - és most már én is ezt az egy kattintásost fogom használni.

Előzmény: Delila10 (17750)
roleee22 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17751

Sziasztok!

 

Következő lenne a feladat:

Egy búzatáblában a szálak magassága normális eloszlású valószínűségi változó 70 cm várható értékkel és 5 cm szórással. Mennyi a valószínűsége, hogy egy  véletlenszerűen kiválasztott szál magassága 68 és 75 cm között van?  

Valószínűséget kiszámoltam, az 0,4968.

 

Melyik értéknél lesz a standard normális eloszlásfüggvény értéke 0,8? Na ez nem megy. Valaki tud segíteni? Hogy kell, milyen fv-el.

Előre is köszönöm.

Delila10 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17750

Én meg mindig ezt alkalmazom, nem szeretem az ablakfelosztást (vagy minek nevezik).

Előzmény: Törölt nick (17748)
Sovimigo Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17749

Köszönöm Jimmy the Hand, működik és nem jelez hibát mint az előző!

Előzmény: Jimmy the Hand (17729)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17748

ez jobb, eddig én így nem használtam.

Előzmény: Delila10 (17747)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17747

Állj a B26 cellába. Ez 1 sorral lejjebb, és egy oszloppal jobbra van attól, amit rögzíteni akarsz.

Nézet | Ablak | Panelek rögzítése | Ablaktábla rögzítése.

 

A művelet végrehajtása után a Ctrl+Home a B26 cellába ugratja a fókuszt, nem az A1-be.

Előzmény: kelan (17738)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17746

mert ez sorra vonatkozott, ugyanez megvan oszlopra is, csak bal alul

Előzmény: Törölt nick (17745)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17745

de deeeee

Előzmény: kelan (17744)
kelan Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17744

Még ez sem az, amire szükségem van. :(

Előzmény: Törölt nick (17739)
festerke Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17743

Remélem igen. Bár, ha eccer rájövök hogyan kell, onnan már lehet rendszeres is. Pár kollegát megkérdeztem, de csak néztek, mint a halak! :)

Előzmény: Törölt nick (17742)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17742

jól értem, akkor ez csak egy alkalmi?

Előzmény: festerke (17734)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17741

Jó játék lenne, kár hogy nincs időm :(

Előzmény: Törölt nick (17740)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17740

Programozni. Kell egy jó algoritmus rá.

Előzmény: festerke (17734)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17739

akkor azt állítsd be.

a szerkesztőléc és az oszlop betűi között a jobb felső sarokban van egy "pöcök", azzal.

Előzmény: kelan (17738)
kelan Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17738

Sajnos ez a funkció nem jó nekem, mert lefelé görgetéskor az A oszlop elemei is gördülnek a többivel együtt... Én azt szeretném, hogy pl. az A1:A25 tartomány mindig ugyazon pozicióban látszódjék lefelé görgetéskor is.

Előzmény: festerke (17737)
festerke Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17737

Excel 2007-ben:

Nézet-panelek rögzítése-Első oszlop rögzítése

Előzmény: kelan (17733)
festerke Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17736

Az előbb nem sikerült becsatolni, úgy hogy beírom ide:

32 56 96 104 260

8 72 92 264 360

8 32 72 76 320

124 212 256 264 340

24 68 76 208 296

4 380 392 460 920

16 72 100 208 236

12 68 104 272 308

52 84 132 192 256

12 52 116 300 308

16 92 108 128 348

44 60 164 264 360

Előzmény: Törölt nick (17732)
festerke Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17735

Itt a tábla.

Előzmény: Törölt nick (17732)
festerke Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17734

Szia!

 

Főnök átküldte a lenti instrukciókkal a táblát. Hogy mihez kell, azt nem kötötte az orromra, de lottóhoz nagyok a számok :).

Feltöltöttem a táblát. Kerestem neten, de azt nem tudtam megoldani, hogy ha meg van az első 5 szám, utána azokat már ne vegye figyeleme, amiket kiválasztott, meg azt sem tudtam 1000%-ra belőni, hogy ne válasszon két azonos értéket egy 5ös csoportba. Egyáltalán ez megy excelben? Vagy programozni kéne valamit?

Előzmény: Törölt nick (17732)
kelan Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17733

Sziasztok! Megoldható valahogyan az, hogy az A oszlop minden esetben fix legyen, lefelé görgetéskor a B oszloptól és az ettől jobbra lévő oszopok tartalma változzék csak? Köszönöm a válaszaitokat! :)

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17732

végül is lehet...

Előzmény: Törölt nick (17731)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17731

Ez 65 elem. Ha ebből 8 ismétlődik, hogy kapsz ötös csoportokat - úgy hogy minden elem fel legyen használva?

Mihez kell ez? Talán Lottó?

Előzmény: festerke (17730)
festerke Creative Commons License 2012.04.20 0 0 17730

Sziasztok!

2007-es excelt használok és a következőt kéne megoldanom:
Van egy táblázatom csak számokkal C4től G16ig ami tartalmaz azonos számokat is. A benne található számokat kéne véletlenszerűen ötös csoportokba rendezni úgy, hogy a kapott ötös csoportokon belül egy szám nem szerepelhet többször, viszont minden elem felhasználásra kerül a táblázatból.

Tudnátok ebben segíteni?

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.19 0 0 17729

Ha van "Munka1" nevű munkalapod, és azon a R5 cella nincs levédve, akkor csak egy gond lehet: végtelen ciklusba kerül.

Próbáld ki ezt:

 

Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
    Application.EnableEvents = False
    Worksheets("Munka1").Range("r5") = Now()
    Application.EnableEvents = True
End Sub

Előzmény: Sovimigo (17728)
Sovimigo Creative Commons License 2012.04.19 0 0 17728

Sziasztok!

Segítene valaki hogy mi lehet a hiba ebben a makróban?

Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
Worksheets("Munka1").Range("r5") = Now()
End Sub

Működik de mindig hibár ír ki "debug", és vmi hibakódot.

wawabagus Creative Commons License 2012.04.18 0 0 17727
Szia!

 

Az FKERES / VLOOKUP angolul/ függvény segítségével, kiiratod 25 000 darabos listád mellé milyen árat talál.

 - Így azok mellé a termék mellé fogja kiírni az új árat, amit egyébként is cserélni szeretnél

 - Aztán esetleg egy HA vagy IF függvény segítségével tudod összefésülni azt minek maradnia kell, vagy változnia. Ebből egy új oszlopot alkotsz.

 

Termék kód   |   ÁR   |   ÚJ ÁR   |   IF függvényes összefésülés

       A                   B        C              D

 

Az IF-es oszlopba ez kerül:

IF(C1<>"",C1,B2)

Tehát, ha a C oszopban nincs új ár, akkor a régi árt veszi a B-ből.

Ha C oszlopban van új ár, akkor onnan veszi át az árat. Így össze tudod rakni a D oszlopba a régi új árak kombinációját.

Hogy vesszővel választasz el, vagy esetleg pontos vesszővel az a nyelvi beállításoktól függ.

Nem tudom a tied milyen.

 

Remélem tudtam segíteni!

Üdv,

J

 

  

Előzmény: dysoltz (17726)
dysoltz Creative Commons License 2012.04.18 0 0 17726

Sziasztok!

 

Kérdésem az lenne, hogy egy 25000 db-ól (első táblázat) álló termékcsoport 2000 db (második táblázat) terméke árát és darabszámát szeretnénk frissíteni.

Így a 2 táblázat összehangolására lenne szükségünk.

 

Az első dolgunk a 2000 termék kiszűrése lenne a 25000ből, amit az állandó értékű cikszámok egyezése alapján tudnánk megoldani.

 

Kérdés:

 

Hogyan szürjünk a cikszám alapján?

 

A szűrés után hogyan frissítsük az első táblázat árai és darabszámai alapján a második táblázat darabszámait és árait?

Delila10 Creative Commons License 2012.04.16 0 0 17725

Szívesen. :)

Előzmény: wawabagus (17724)
wawabagus Creative Commons License 2012.04.16 0 0 17724

Szuper Delila!!!

Atom vagy!!!

Köszi szépen megint!!!

:-)

Előzmény: Delila10 (17675)
wawabagus Creative Commons License 2012.04.16 0 0 17723

Szia!

Oh kérlek, mi még csak 2007-nél tartunk :-DDD.

De majd ha lesz kipróbálom ;-)!

Köszi!!

Előzmény: Törölt nick (17674)
wawabagus Creative Commons License 2012.04.16 0 0 17722

Köszi!!!

Neked is így utólag :-DDD!!

 

Előzmény: Delila10 (17676)
*HELP* Creative Commons License 2012.04.13 0 0 17721

ez a video és előtte a te laírásod segített.

http://www.fits.hu/fkeres.htm

Előzmény: Delila10 (17719)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.13 0 0 17720

A  Ctrl+f-re bejön a kereső ablak. A szó beírása után a "Listába mind" gombot nyomd meg, mire kapsz egy ablakot az összes találati hellyel. Amelyiket ezek közül kiválasztod, oda ugrik a fókusz, bezárhatod a kereső ablakot.

Előzmény: Sovimigo (17716)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.13 0 0 17719

Szívesen.

 

Hol kerested? A súgóból másoltam ki. :)

Előzmény: *HELP* (17718)
*HELP* Creative Commons License 2012.04.13 0 0 17718

Tökéletesen működik, ezt kerestem!

 

KÖSZÖNÖM!!!

Előzmény: Delila10 (17713)
Sovimigo Creative Commons License 2012.04.13 0 0 17717

Bár nemtudom létezik-e ilyen makró vagy valami ami megoldást jelentene a problémára; végülis olyan lenne ez mint egy cellába épített kereső amibe csak bele kell kattintani egyszer és beirni a szöveget, a végén ütni egy Entert és kijelöli a találatot.

Előzmény: Sovimigo (17716)
Sovimigo Creative Commons License 2012.04.13 0 0 17716

Ismerem, de minnél hatékonyabbá és időtakarékosabbá akarom tenni a táblázatot, ha elolvastad amit irtam erre rájöhettél. Mert ugye az idő pénz:D

Előzmény: Törölt nick (17708)
*HELP* Creative Commons License 2012.04.13 0 0 17715

köszönöm szépen a segítségeiteket, igyekszem értelmezni és kipróbálni őket.

Így már remélem nekem is menni fog.

Szép napot mindenkinek!

Előzmény: Delila10 (17713)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.13 0 0 17714

Upsz,  táblagépről néztem, ott a lakhely máshol látszott. Nincs vele semmi gond.

Szóval, fkeres kell neked. Ennyi.

Előzmény: Törölt nick (17710)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.13 0 0 17713

"Az FKERES függvénnyel egy cellatartomány első oszlopában kereshet, majd eredményül megkaphatja a találatnak megfelelő sorban lévő bármely cella értékét.

 

SzintaxisFKERES(keresési_érték, tábla, oszlop_szám, [tartományban_keres])

  • keresési_érték:    Kötelező megadni. A táblázat vagy tartomány első oszlopában keresendő érték. A keresési_érték érték vagy hivatkozás is lehet. 
  • Tábla:    Kötelező megadni. Az adatokat tartalmazó cellatartomány. A tábla argumentum lehet tartomány (például A2:D8) vagy egy tartomány neve. A tábla első oszlopában lévő értékek a keresési_érték argumentum szerint keresett értékek. Ezek az értékek lehetnek szövegek, számok vagy logikai értékek. A függvény a kis- és nagybetűk között nem tesz különbséget.
  • Oszlop_szám:    Kötelező megadni. A tábla azon oszlopának a táblán belüli sorszáma, amelyből az eredményt meg kívánja kapni. Ha az oszlop_szám értéke 1, akkor a tábla első oszlopában lévő értéket kapja eredményül, ha az oszlop_szám értéke 2, akkor a tábla második oszlopában lévő értéket, és így tovább."

 

A "Tartományban keres" leírása kicsit hosszabb, azt nem másolom be ide.

 

Nálad az első keresési érték a Munka1 lap A2 cellájában van, mert ide írod az első iktatószámot.

A tábla a Munka2 lap $A:$D oszlopa, de megadhatod úgy is, hogy $A$2:$D$4 – csak akkor a sorok bővülésekor a képletet is át kell írnod. Ennek a táblának a 2. oszlopa tartalmazza a nevet. Eszerint a B2 képlete: =FKERES($A2;Munka2!$A:$D;2;HAMIS). A HAMIS helyett írhatsz nullát, az IGAZ helyett 1-et.

 

A képletet jobbra másolod a D2 celláig, és csak az oszlop számát kell módosítanod. Mikor ez megvan, a 3 képletet együtt másolhatod a többi sorba.

 

Látsz itt $ jeleket. Ezeknek az értelmezéséhez nézz utána a fix-, a relatív-, és vegyes hivatkozásnak. Nagyon hasznos dolog ezeknek az ismerete.

 

 

Előzmény: *HELP* (17709)
Slient Creative Commons License 2012.04.12 0 0 17712

2010-es német verziót használok, és valamiért nem müködött, amit javasoltál, pedig helyen németül irtam be a függvényeket...de köszi azért:)

Előzmény: Delila10 (17703)
Slient Creative Commons License 2012.04.12 0 0 17711

Köszi, jól müködik..a házi meg már szerintem megoldható:D

Előzmény: Törölt nick (17704)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.12 0 0 17710
hát az a lakhely elég rossz helyen van.
fkereshez google, súgó
Előzmény: *HELP* (17709)
*HELP* Creative Commons License 2012.04.12 0 0 17709

Szia!

 

Én egy kicsit suta vagyok ehhez, és nem igazán értem hogy hová kell a függvényt írni.

meg aztán az hogy "keresési érték, tábla, oszlop szám" nekem kínai.

Ha tudod magyarázd el egy kicsit éthetőbben légyszíves.

 

 

Egy ilyesmi listám van muka2 oldalon

 

iktató szám            név         életkor         lakhely

      1                    Gábor          18                Pécs

      2                     Éva             22                Mór

      3                    Ádám           26               Monor

      4                     Géza           21               Budapest

 

A munka1 oldalra csak ennyit szeretnék beírni  (1,3)

iktató szám            név         életkor         lakhely

      1                

      3                

 

Ezt szeretném kapni automatikusan az 1-es és a 3-as beírása után.

iktató szám            név         életkor         lakhely

      1                    Gábor          18                Pécs

      3                    Ádám           26               Monor

 

 

 Hálás köszönet.

Előzmény: Törölt nick (17707)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.12 0 0 17708
nem ismered a ctrl+f re is feljövő keresés funkciót, vagy csak kényelmetlen?
Előzmény: Sovimigo (17706)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.12 0 0 17707
fkeres függvény.
vagy ha ugyanaz a sorrend, akkor egyszerűen áthivatkozod a cellákat a másik munkalapról. (= jellel kezdessz és átkattintassz a másik munkalapra, majd "lehúzod")
Előzmény: *HELP* (17705)
Sovimigo Creative Commons License 2012.04.12 0 0 17706

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni.  R1 cellába beírt, szám és betű(vegyesen beírt) karaktereket akarom megkerestetni az  A, D, G, J, M, P, S, V oszlopok 8. sorától lefele úgy, hogy amikor írom az R1 cellába az értéket és lenyomom az Enter-t odaugrik automatikusan a keresett cellatartalomhoz és kijelöli azt a cellát. Ha nem találja a keresett értéket akkor az R1 cellába beírja hogy "Nincs találat" . Lehet-e olyat csinálni, hogy az R1 cellába, de csak az R1-be ne duplán, hanem csak egyszer kelljen beleklikkelni a keresett tartalom begépeléséhez; ha lehet akkor hogyan? 2007-es Excelt használok. Előre is köszönöm a segítséget!

*HELP* Creative Commons License 2012.04.12 0 0 17705

Sziasztok!

 

Kis segítségre lenne szükségem.

Van egy excel munkafüzetem, a munka2 oldalon egy listával

például: iktató szám, név, életkor, lakhely ez így négy egymás melletti cella és ebből van sok egymás alatt.

A munka1 oldalon szeretném ha pusztán az iktatószám beírásakor, maga mellé másolná a hozzá tartozó nevet, életkort, lakhelyet.

Próbáltam kijelölni a cellákat és nevet is adtam neki, de nem tudom hogy hogyan hozzam át a munka1 oldalra automatikusan.

Remélem tud valaki segíteni.

Előre is hálás köszönet

 

János

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.12 0 0 17704

=DARABTELI($L$1:$L$30;$B$2)>0

hamis meg igaz, lesz de a hamis értéke 0, az igazé pedig 1

ha ténylegesen 0 és 1-et akarsz akkor házi feladat a HA függvény használata :)

Előzmény: Slient (17702)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.12 0 0 17703

A C2 képlete: =HA(NEM(HIBÁS(FKERES(B2;L1:L30;1;0)));1;0)

 

Ha megírtad volna, melyik verziót használod, és az a 2003-asnál magasabb, akkor a HA(NEM(HIBÁS( ...) helyett a HAHIBA függvényt írtam volna.

 

Biztosan át tudod alakítani.

Előzmény: Slient (17702)
Slient Creative Commons License 2012.04.12 0 0 17702

Sziasztok, segítségre lenne szükségem. Nem tudom milyen képlettel tudnék megoldásttalálni a problémámra. A B2 mezőben szereplő név, ha szerepel az L1 től L30 ig terjedő névsorban, akkor a C2 mezőbe irjon 1est, ha nem szerepel, akkor 0 át. Le tudnátok irni a teljes beirandó részt? Köszönöm:)

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.12 0 0 17701

"Mindíg is rémítőnek tartottam, hogy pusztán a topikhozzászólások alapján mennyi mindent ki lehet nyomozni valakiről..."

 

Hát igen... De elég könnyű téves következtetésre jutni is, mint a mellékelt ábra mutatja.

Előzmény: SQLkerdes (17699)
SQLkerdes Creative Commons License 2012.04.11 0 0 17700

Sajnos nem igazán.  Engem mindig is az SQL lekerdezések érdekeltek, azt meg - számomra - megfelelő mélységben taglalja az a könyv amit régebben ajánlottam.

Előzmény: Törölt nick (17698)
SQLkerdes Creative Commons License 2012.04.11 0 0 17699

Nem vízpart, csak a kerti öntözőrendszerek topikban nem szoktam kérdezni, csak olvasgatni  :-)

Mindíg is rémítőnek tartottam, hogy pusztán a topikhozzászólások alapján mennyi mindent ki lehet nyomozni valakiről...

Előzmény: Jimmy the Hand (17697)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.11 0 0 17698

A 17693-at olvasd el, tudsz valami jót?

1-et találtam, de nem igazán jön be: Joe Celko - SQL Felsőfokon

Előzmény: SQLkerdes (17696)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.11 0 0 17697

Valami vízparton lakhatsz... Az elmúlt hónapok szárazsága után mifelénk alig zöldül a fű, és inkább úgy néz ki, mint július közepén szokott.

Előzmény: SQLkerdes (17696)
SQLkerdes Creative Commons License 2012.04.11 0 0 17696

Itt vagyok ám, csak mostanság főleg VBA-s kérdés volt.

A fű meg csak nő és nő...

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.11 0 0 17695

Ez jó volt:)

Én csak a nikkre feljövő hsz listában néztem. Köszi.

De asszem oda nem offolok be ilyen kérdéssel :)

Előzmény: Jimmy the Hand (17694)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.11 0 0 17694
Előzmény: Törölt nick (17693)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.11 0 0 17693

Természetesen néztem én is ezt. Az a "múltkor" kicsit régebben lehet, mert 03.10 az utolsó hsz.

 

Igazából OFF is a téma...

Ő adott régebben jó könyvtippet alap SQL-hez, ennél már rég tovább léptem - és kíváncsi vagy mit ajánlana egy felsőfokra.

 

 

 

Előzmény: Jimmy the Hand (17691)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.11 0 0 17692

:)

 

Pedig az villámgyorsan megy neki.

Előzmény: Jimmy the Hand (17691)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.10 0 0 17691

A múltkor bennem is felmerült ez a kérdés. Ránéztem a nickjére, és láttam, hogy más topikokban megszólalt. Tehát itt van valahol, csak biztos nincs ideje tömbképleteket gyártani.

Előzmény: Törölt nick (17690)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.10 0 0 17690

Ki tudja, hová lett SQLkerdes?

Delila10 Creative Commons License 2012.04.10 0 0 17689

Szívesen.

 

Pimre: csak másképpen fogtam fel a feladatot.

Előzmény: Sovimigo (17686)
pimre Creative Commons License 2012.04.09 0 0 17688

Szívesen, bár Delila verzióját megnézve látszik, hogy az én megoldásom mennyire amatőr.

Előzmény: Sovimigo (17687)
Sovimigo Creative Commons License 2012.04.09 0 0 17687

Neked is köszönöm pimre a segítséget!

Előzmény: pimre (17684)
Sovimigo Creative Commons License 2012.04.09 0 0 17686

Köszönöm szépen Delila10 tökéletesen működik!

Előzmény: Delila10 (17685)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.08 0 0 17685

Mivel számadatok is szerepelnek a nevek mellett, a B, E, ... W oszlopok bevitelét figyeltetném.

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim sor As Integer, oszlop As Integer, usor As Integer
    Application.EnableEvents = False
    sor = Target.Row: oszlop = Target.Column
    If Target.Row > 7 Then
        If oszlop = 2 Or oszlop = 5 Or oszlop = 8 Or oszlop = 11 Or oszlop = 14 _
            Or oszlop = 17 Or oszlop = 20 Or oszlop = 23 Then
            usor = ActiveCell.SpecialCells(xlLastCell).Row
            Range(Cells(8, oszlop - 1), Cells(usor, oszlop)).Select
    
            Selection.Sort Key1:=Cells(sor, oszlop - 1), Order1:=xlAscending, Header:= _
                xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
                DataOption1:=xlSortTextAsNumbers
            Range(Target.Address).Select
        End If
    End If
    Application.EnableEvents = True
End Sub

Nem írtad, melyik verziójú Excelt használod, a makró a 2003-asnak megfelelő rendezést tartalmazza. Azt sem írtad, hogy az A:B, D:E, stb. párosok közötti oszlopokban vannak-e adatok. Ez a makró a párban lévő oszlopok adatait rendezi együtt.

Előzmény: Sovimigo (17682)
pimre Creative Commons License 2012.04.08 0 0 17684

Még annyit, hogy a program úgy működik, hogy amennyiben egy új tétel nevét írod be az állomány végére, akkor azt elhelyezi a névsor szerint megfelelő helyre, amennyiben egy meglévő tétel nevét írod át, akkor azt a hozzátartozó darabszámmal együtt átteszi a megfelelő helyre. És persze máris találtam hibát. Két helyen is javítottam, de azért inkább az egészet újra küldöm. Remélem, most már jó lesz.

 

Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

    Application.EnableEvents = False ' A futtaás alatt kikapcsoljuk

    Dim sor As Integer, oszlop As Integer, utolsósor As Integer, név As String, darabszám As Integer

    sor = Target.Row

    oszlop = Target.Column

    If sor > 7 Then ' Csak ha a 7. sor felett vagyunk

        If oszlop = 1 Or oszlop = 4 Or oszlop = 7 Or oszlop = 10 Or oszlop = 13 Or _

           oszlop = 16 Or oszlop = 19 Or oszlop = 22 Then ' Ha A,D....V oszlopon állunk

            név = Cells(sor, oszlop)

            darabszám = Cells(sor, oszlop + 1)

            Range(Cells(sor, oszlop), Cells(sor, oszlop + 1)).Select

            Selection.Delete Shift:=xlUp ' Töröljük a 2 oszlopot, hátha nem a végén vagyunk, hanem egy közbenső adatot javítunk

            ActiveCell.SpecialCells(xlLastCell).Select ' Az utolsó sor

            utolsósor = ActiveCell.Row

            Do While Cells(utolsósor, oszlop) = "" ' A végén lévő üreseket kihagyjuk

                utolsósor = utolsósor - 1 ' Sajnos erre kapásból nem tudok elegánsabb megoldást

            Loop

            sor = keresés(8, utolsósor, oszlop, név)

            Range(Cells(sor, oszlop), Cells(sor, oszlop + 1)).Select

            Selection.Insert Shift:=xlDown

            Cells(sor, oszlop) = név

            Cells(sor, oszlop + 1) = darabszám

            Range(Cells(sor, oszlop + 1), Cells(sor, oszlop + 1)).Select

        End If

    End If

    Application.EnableEvents = True

End Sub

 

Function keresés(elsősor As Integer, utolsósor As Integer, oszlop As Integer, név As String)

Dim aktsor As Integer, kezdet As Integer, vég As Integer, megvan As Boolean

kezdet = elsősor

vég = utolsósor

megvan = False

If név <= Cells(kezdet, oszlop) Then ' Ha kisebb az elsőnél, vagy egyenlő vele

    aktsor = kezdet

    megvan = True

ElseIf név >= Cells(vég, oszlop) Then ' Ha nagyobb az utolsónál, vagy egyenlő vele

    aktsor = vég + 1

    megvan = True

End If

Do While Not megvan

    aktsor = Int((kezdet + vég) / 2)

    If név < Cells(aktsor, oszlop) Then

        vég = aktsor

    ElseIf név > Cells(aktsor, oszlop) Then

        kezdet = aktsor

    Else

        megvan = True

    End If

    If vég = kezdet + 1 And Not megvan Then ' Ha egymás mellett vannak

        megvan = True

        aktsor = vég ' Akkor a következő névre állunk, és majd elé szúrjuk be

    End If

Loop

keresés = aktsor

End Function

 

 

Előzmény: pimre (17683)
pimre Creative Commons License 2012.04.08 0 0 17683

Mindenekelőtt egy egszerűsítő javaslat. Az egyes oszloppárokat rendezd le a munka elkezdése előtt a nevek sorrendjében. Hogy ne kelljen a programnak minden alkalommal újra és újra rendezni a teljes állományt. Igaz, hogy a bináris rendező - a quicksort - egy nagyon gyors algoritmus, de jobb elkerülni, hogy mindig újra kelljen rendezni a teljes (egyébként már rendezett) állományt.

 

Szóval, ha már rendezett állományba akarsz új tételt beírni (esetleg egy meglévőt módosítani), akkor a következő megoldást gondolom. A munkalap kódlapjára írd be az alábbi programot:

 

Megjegyzés: A program feltételezi, hogy az adatsorok száma nem haladja meg a 32767-et, ezért integer változókat használ a sorok megadására. A programot teszteltem valamelyest, de azért próbáld ki Te is többféle helyzetben, nem maradt-e benne valami poloska. Ismered a Murphy mondást? "Hibátlan program nincs, csak olyan, amiben még nem találták meg a hibát."

 

Íme a program:

 

Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

    Application.EnableEvents = False ' A futtaás alatt kikapcsoljuk

    Dim sor As Integer, oszlop As Integer, utolsósor As Integer, név As String, darabszám As Integer

    sor = Target.Row

    oszlop = Target.Column

    If sor > 7 Then ' Csak ha a 7. sor felett vagyunk

        If oszlop = 1 Or oszlop = 4 Or oszlop = 7 Or oszlop = 10 Or oszlop = 13 Or _

           oszlop = 16 Or oszlop = 19 Or oszlop = 22 Then ' Ha A,D....V oszlopon állunk

            név = Cells(sor, oszlop)

            darabszám = Cells(sor, oszlop + 1)

            Range(Cells(sor, oszlop), Cells(sor, oszlop + 1)).Select

            Selection.Delete Shift:=xlUp ' Töröljük a 2 oszlopadatát, hátha nem a végén vagyunk, hanem egy közbenső adatot javítunk

            ActiveCell.SpecialCells(xlLastCell).Select ' Az utolsó sor

            utolsósor = ActiveCell.Row

            Do While Cells(utolsósor, oszlop) = "" ' A végén lévő üreseket kihagyjuk

                utolsósor = utolsósor - 1 ' Sajnos erre kapásból nem tudok elegánsabb megoldást

            Loop

            sor = keresés(8, utolsósor, oszlop, név)

            Range(Cells(sor, oszlop), Cells(sor, oszlop + 1)).Select

            Selection.Insert Shift:=xlDown

            Cells(sor, oszlop) = név

            Cells(sor, oszlop + 1) = darabszám

         End If

    End If

    Application.EnableEvents = True

End Sub

 

Function keresés(elsősor As Integer, utolsósor As Integer, oszlop As Integer, név As String)

Dim aktsor As Integer, kezdet As Integer, vég As Integer, megvan As Boolean

kezdet = elsősor

vég = utolsósor

megvan = False

If név <= Cells(kezdet, oszlop) Then ' Ha kisebb az elsőnél, vagy egyenlő vele

    aktsor = kezdet

    megvan = True

ElseIf név >= Cells(vég, oszlop) Then ' Ha nagyobb az utolsónál, vagy egyenlő vele

    aktsor = vég + 1

    megvan = True

End If

Do While Not megvan

    aktsor = Int((kezdet + vég) / 2)

    If név < Cells(aktsor, oszlop) Then

        vég = aktsor

    ElseIf név > Cells(aktsor, oszlop) Then

        kezdet = aktsor

    Else

        megvan = True

    End If

    If vég = kezdet + 1 And Not megvan Then ' Ha egymás mellett vannak

        megvan = True

        aktsor = aktsor + 1 ' Akkor a következő névre állunk, és majd elé szúrjuk be

    End If

Loop

keresés = aktsor

End Function

 

Előzmény: Sovimigo (17682)
Sovimigo Creative Commons License 2012.04.07 0 0 17682

Sziasztok!
Egy Excel makró megírásában kérnék segítséget. Az A, D, G, J, M, P, S, V oszlopok mindegyikének a 8. sorától kezdve nevek szerepelnek. Azt szeretném, hogy mikor irom őket egymás alá, akkor automatikusan rakja őket ABC sorrendbe. Azonban a nevek melletti cellákban darabszám szerepel és rendezéskor a neveknek és a hozzájuk rendelt darabszámoknak együtt kellene mozogniuk.

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.07 0 0 17681

Mindent lehet, ha egy célhoz megfelelő tudás párosul. Csak az a kérdés, hogy van e értelme...

Előzmény: Digger57 (17679)
pimre Creative Commons License 2012.04.07 0 0 17680

Szerinted ennyi információból meg tudja mondani valaki, hogy mi lehet a hiba? Fordított esetben Te ez alapján tudnál tanácsot adni?

Előzmény: Digger57 (17677)
Digger57 Creative Commons License 2012.04.07 0 0 17679

Hát nem tudom!

Nincs rá magyarázat, hogy időnként miért ad vissza hibás értéket!

Amúgy írtam rá saját fügvényt, amivel jól működik!

 

Van viszont másik gondom!

Excelből, gombbal indítva lehet körlevelet generálni?

Csináltatok már ilyet?

Nagy vonalakban mi a lépései?

Sima körleveleket készítettem Wordben, évekkel ezelőt, az alapjait ismerem.

Előzmény: Törölt nick (17678)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.06 0 0 17678

én nem hiszem, hogy bug. A vba fgv minőségében semmiben nem tér el a munkalapfüggvénytől

Előzmény: Digger57 (17677)
Digger57 Creative Commons License 2012.04.06 0 0 17677

Sziasztok!

 

Excel 2003-at használva, egy kis adatbázist kezelek. Egy táblában azonosítók nevek és különféle adatok vannak. VBA kódból, egy combobox-al kiválasztok egy nevet, majd Application.CountIf fügvény hívásával kigyüjtök adatokat a táblából. Szépen működik a megoldás, mindegyik névre. Egy másik részén a programnak, teljesen ugyanolyan meghívással, de ciklusban gyüjtve ugyanazokat az adatokat, időnként hibás értéket ad a CountIf!

Alaposan végigbogarászva a kódot, semmi eltérést nem látok a meghívás között. Az átadott 3 papaméter ugyanaz. A második paraméter (kritérium) mindkét helyen long tipusú. A ciklus körülbelül 70-szer fut le, és négy-öt esetben ad hibás értéket vissza.

Létezik az, hogy esetleg valami ismert Excel bug-ba futottam bele?

Esetleg próbáljam a CountIf funkcióját VBA fügvénnyel kiváltani?

Delila10 Creative Commons License 2012.04.06 0 0 17676

Kellemes húsvétot Neked, és a Többieknek!

Előzmény: wawabagus (17673)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.06 0 0 17675

A lapod kódlapjára vidd be:

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

    If Target.Address = "$A$1" Then  Megírt_makró_címe

End Sub

 

Előzmény: wawabagus (17671)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.06 0 0 17674

office2010-ben van egy slicer (szeletelő) nevű funkció, pont ilyenre van kitalálva

Előzmény: wawabagus (17671)
wawabagus Creative Commons License 2012.04.06 0 0 17673

Köszi Delila_10!!!

:-)

Szép estét neked!!!

Előzmény: Delila10 (17672)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.06 0 0 17672
Előzmény: wawabagus (17671)
wawabagus Creative Commons License 2012.04.06 0 0 17671

Sziasztok!

Segítséget kérnék tőletek.

 

Van egy munkafüzet 5 db pivot táblával.

 

CÉL:

 Szeretném azt megcsinálni, hogy egyszerre állítódjanak át egy adott országra, amit a felhasználó pl az A1-es cellából választ ki.

 

1. Tehát A1-es cellához kapcsolódik egy validációs lista = országok.

2. A felhasználó kiválasztja az országot, ami érdekli.

3. Minden pivot arra az országra befrissül.

 

A makrót tulajdonképp már meg is írtam...ha futtatom akkor beállítja mindenhol a kiválasztot országot. Ez a rész már készen van.

 

AMIVEL GONDOM VAN:

Hogyan tudom azt a makrónak megmondani, hogy ha az A1-es cellában változás van - tehát új országot választottak ki - akkor automatikusan fusson le.

Azt hittem, hogy talán cellához is lehet makrót rendelni...de úgy tűnik nem ez lesz a megoldás.

 

Talán valami olyan, hogy "run if there is a change in cell A1"?

 

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!!!

:-)

És Kellemes Húsvétot!

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.06 0 0 17670

az összes oszlopon rajta van az autoszűrő?

Előzmény: mrmrobi (17667)
mrmrobi Creative Commons License 2012.04.06 0 0 17669

Sajnos, nem. A konkrét feladat egyébként árajánlatok összesítése. Egy oszlopon belül több partner van, és ezekre van rászűrve (mert véletlen szerűen helyezkednek az oszlopon belül). A beérkező árakat pedig értelem szerűen be kéne illeszteni a megfelelő cégnév mellé, mivel ilyen formai megoldása van, ezért az FKERES formula sem jó.

Előzmény: Jimmy the Hand (17668)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.06 0 0 17668

Az nem műxik, hogy a szűretlen oszlop mellé illeszted be az adatokat, aztán az egészet együtt szűröd le?

Előzmény: mrmrobi (17667)
mrmrobi Creative Commons License 2012.04.06 0 0 17667

Üdv!

 

Hogyan lehet megoldani, hogy egy autoszűrövel megszűrt oszlop mellé, adatokat illeszek be (pl.:a szomszédos oszlopba), úgy, hogy a két oszlop "szinkronba" legyen egymással., tehát a beillesztésnél figyelembe vegye a szűrőt is, és ne csússzon el a két oszlop. Egyáltalán kivitelezhető ez? A segítséget előre is köszi.

_Nyuszi Creative Commons License 2012.04.06 0 0 17666

Dettó.

Előzmény: Delila10 (17664)
hollosi_brigi Creative Commons License 2012.04.05 0 0 17665

Szia!

 

Nagyon szépen köszönöm a segítséget. :)

 

Brigi

Előzmény: Jozsef (17660)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.05 0 0 17664

Valószínű, hogy az állandó tagok közül bárki jobban ért ehhez, mint én. Részemről szívesen és köszönettel veszem, ha nekiugrasz.

Előzmény: Jimmy the Hand (17662)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.05 0 0 17663

Véleményt szívesen nyilvánítok :-), bár újabbat egyelőre nem tudok, mint amit a múltkor elmondtam.

 

Ha szívesen összefogod, én szívesen rád hagyom :-)

Előzmény: Jimmy the Hand (17662)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.05 0 0 17662

Semmi. Ötletelés szintjén elakadt a dolog. Egyelőre nincs egyetértés abban, hogy mi lenne a megfelelő forma. Viszont az is igaz, hogy nem sok aktivitás volt ez ügyben mostanában. Jó is, hogy felhoztad. Ez alkalomból szeretnék közvéleménykutatást tartani, hogy ki az, akit a tudástár létrehozásának projektje foglalkoztat annyira, hogy legalább véleményformálóként részt akar venni benne. Ha nincs más jelentkező erre a posztra, akkor én megpróbálom összefogni a projektet, csak ehhez tudnom kell, kikkel dolgozom együtt.

Előzmény: Törölt nick (17661)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.05 0 0 17661

(Csak zárójelben kérdem, h mi újság tudástár-ügyben?)

Jozsef Creative Commons License 2012.04.04 0 0 17660

A tapasztalati szórásnégyzet (s2) Excelben a VAR (Excel 2010-ben VAR.S vagy valami hasonló) függvénnyel tudsz számítani.

A d-próbához, ha kritikus érték alapján akarsz dönteni a hipotézisvizsgálathoz, akkor az INVERZ.T, ha p-érték alapján, akkor T.ELOSZLÁS-ra még szükséged lehet. Mivel a d-próba kétoldali próba, így normális esetben a szignifikaciaszint/2 alapján kellene számolni a kritikus értéket, de Excel-specialitás, hogy az INVERZ.T alapból kétszélűvel számol, így a valószinűség paraméterhez a szignifikanciaszintet kell beírni a szignifikaciaszint/2 helyett. Egyébként ez azt is jelenti, hogy egyoldali t-próbánál a 2*szignifikanciaszint értéket kell beírni a valószínűséghez.

 

Előzmény: hollosi_brigi (17658)
Frajti Creative Commons License 2012.04.04 0 0 17659

köszi! Mondom én, hogy csak tanulom. :)

Előzmény: pimre (17657)
hollosi_brigi Creative Commons License 2012.04.04 0 0 17658

Sziasztok!

 

Én is segítséget szeretnék kérni. Welch (d) próbát szeretnék végezni az Excelben. Van erre valamilyen lehetőség?

Részleteiben is megfelelne, de még azt sem találtam meg, hogy hogyan tudok tapasztalati szórásnégyzetet becsülni.

Köszönöm szépen előre is.

 

Brigi

pimre Creative Commons License 2012.04.03 0 0 17657

A km odaírásához a formátumkódot kell beállítanod: ###" km" formában. (Más feladatnál a km helyett más szöveg is állhat)

Előzmény: Frajti (17652)
Frajti Creative Commons License 2012.04.03 0 0 17656

Áhá, tehát valahova be kell vezessek + infokat, így már okés lesz. Megpróbálkozom vele. Köszi.

Előzmény: Jozsef (17655)
Jozsef Creative Commons License 2012.04.03 0 0 17655

Sebességet a következő módon tudsz számolni:

Pl.

Előzmény: Frajti (17652)
ZolKa Creative Commons License 2012.04.03 0 0 17654

Sikerült hozzáadnom és beállítanom a megfelelő oszlopra. 

Nagyon szépen köszönöm a segítséged!

Előzmény: Delila10 (17638)
ZolKa Creative Commons License 2012.04.03 0 0 17653

Megvan köszi szépne!

Előzmény: Jimmy the Hand (17641)
Frajti Creative Commons License 2012.04.03 0 0 17652

Ha ilyen egyszerű volna... :(

 

Egyelőre még azt se sikerült beállítanom, hogy a távnál a km-et írja oda, mint ahogy be lehet állítani a pénznemeknél, hogy Ft-t ír.

Aztán ugye van 8 emberem, 8 idővel, és egy fix távval és a közös átlag kell.

http://www.oh.gov.hu/letolt/okev/doc/erettsegi_2011/k_info_11maj_fl.pdf

 

Itt a Kerékpáros feladat.

Előzmény: pimre (17651)
pimre Creative Commons License 2012.04.03 0 0 17651

Oszd el a versenytávot az idővel!:-)))

Előzmény: Frajti (17650)
Frajti Creative Commons License 2012.04.03 0 0 17650

Most kezdtem el fejleszteni excel tudásom, tehát az elején járok még, és mindezt autodidakta módon két könyvből, netes oldalakról. Érettségire készülök középszinten, tehát gurunak nem kell lenni, de azért olyan dolgokra még nem jöttem rá, hogy adott egy táblázat, sok időeredménnyel egy versenyről. A verseny távjából és az időkből ki kéne tudnom számítani az átlagsebességet, de erre nem találtam függvényt konkrétan, tehát tuti nekem kell összefésülni valahogy a dolgot, csak nem tudom merre induljak. Ötletek? :)

Köszi előre is!

Jozsef Creative Commons License 2012.04.03 0 0 17649
Előzmény: Slient (17643)
Jozsef Creative Commons License 2012.04.03 0 0 17648

Ugyanez a megoldás másképpen megfogalmazva tömbfüggvénnyel:

=SZUM(1/DARABTELI(A1:A20;A1:A20)) (Ctrl+Shift+Enterrel  kell lezárni)

Mindkét képlet lényege, hogy egy adott érték mellé felírod az 1/"az összelőfordulás számát", ha csoportosítva összegezed a különböző értékekre, akkor 1/"az összelőfordulás szám" összege minden értékre 1 ad eredményül, pl. Dávid kétszer szerepel, akkor mindkét előfordulása mellé 1/2-1/2 írsz fel, tehát ha Dávidok összegezed, akkor 1 kapsz. Minden értékre megcsinálva az összezést, pont annyi lesz az összeg, mint ahány különböző értéked van.

Előzmény: Delila10 (17647)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 17647

Másik megoldás, ahol 1 db képlet adja a kívánt eredményt az A1:A20 tartományra:

 

=SZORZATÖSSZEG((A1:A20<>"")/DARABTELI(A1:A20;A1:A20))

 

Csak azt ne kérdezzétek, hogyan működik. :)

Előzmény: Törölt nick (17644)
Slient Creative Commons License 2012.04.02 0 0 17646

Köszönöm, már fel is használtam...nagyon hasznos volt:)

pimre Creative Commons License 2012.04.02 0 0 17645

Nagyon szellemes megoldás.

 

Slient-nek: A DARABTELI függvény használatára jó minták vannak például itt: http://www.hatekonysag.hu/blog/hasznos-excel-fuggveny-darabteli-countif.htm

Előzmény: Törölt nick (17644)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.02 0 0 17644

pl.:

ha A2-től vannak a nevek:

Akkor B2-be:

=HA(DARABTELI($A$1:A2;A2)=1;MAX($B$1:B1)+1;"")

és ezt lemásolod amíg tetszik.

 

 

A b oszlopban így kapott számhalmaz maximuma a válasz a kérdésre

Előzmény: Slient (17643)
Slient Creative Commons License 2012.04.02 0 0 17643

szevasztok. Egy egyszerű dologban szeretném a segítségetek kérni. Nem tudom melyik függvénnyel lehetne a problémámon segíteni.

pl:

Dávid

Béla

Dávid

Judit

Enikő

Béla

 

Például van egy ilyen oszlopom, amiben ismétlődnek a nevek, és azt szeretném kiszűrni,h hány fajta név szerepel a sorban, és nem azt hogy hányszor szerepel. Melyik függvénnyel tudnám? Le tudnátok irni a teljes formáját, ha az oszlop terjedelme A1:A10, és üres cellák is vannak benne. Köszi:)

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.02 0 0 17642

Pontosabban a munkalap kódlapjára...

Előzmény: Jimmy the Hand (17641)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.04.02 0 0 17641

A munkafüzet kódlapjára kell bemásolni a makrót.

Előzmény: ZolKa (17640)
ZolKa Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17640

Ezt hogy tudom hozzárendelni?

Makróként kelle hozzáadni?

Előzmény: Delila10 (17638)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17639

Szívesen. Küldtem egy privátot.

Előzmény: Alkesz_ (17636)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17638

Nem hiába könyörögtem többször is a pontosításért!

 

A laphoz rendeld:

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

    If Target.Column = 2 Then Cells(Target.Row, 3) = Date

End Sub

 

Ha kiderül, hogy nem a dátum, hanem a teljes idő kell, a Date helyére ezt írd: Now().

Előzmény: ZolKa (17637)
ZolKa Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17637

Igen pontosan erre volna szükségem.

Előzmény: Delila10 (17632)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17636

Átírtam.

 

Nagyon nagy segítség volt ez nekem, mert egyedül szerintem sohasem tudtam volna megoldani.

 

Köszönöm szépen a segítséget még egyszer!

Előzmény: Delila10 (17634)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17635

A sor=Target.Row sor a sor változóba teszi a bevitel sorának az értékét. Ha pl. a 20. sorba írsz, a sor változó értéke 20 lesz.

Előzmény: Alkesz_ (17633)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17634

Az Árajánlat laphoz rendelt makró:

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Application.EnableEvents = False
    
    'Helyfoglalás
    Dim sor As Long, usor As Long, kezd As Long, keres$, sorM As Long
    Dim WS As Worksheet
    
    'Kezdő értékek megadása
    Set WS = Sheets("Árlista")  'A WS változóba tesszük az Árlista lapot
    sor = Target.Row
    
    If Target.Column = 4 Then   'Ha a D (4.) oszlopba írsz
        Range("E" & sor) = ""   'Az aktuális sor E cellája legyen üres
        keres$ = Range("C" & sor) & "_" & Range("D" & sor)  'Értékadás
        Range("M1") = keres$    'Beírás az M1-be
        
        'Hol.van a kezd változóba. A lap 5. oszlopában keres
        kezd = Application.WorksheetFunction.Match(keres$, WS.Columns(5), 0)
        sorM = 1    'Értékadás, majd ide ír az O:P tartományba
        Range("O:P").ClearContents  'Előző O:P törlése
        
        'Első üres sor a WS lapon
        usor = WS.Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
        
        'Ciklus, ami kikeresi a keres$ értékhez tartozó sorokat a WS lapon
        'az előzőleg kikeresett "kezd" értéktől kezdve
        For sor = kezd To usor
            'Ha WS lap 5. (E) oszlopa aktuális sorának az értéke =keres$,
            If WS.Cells(sor, 5) = keres$ Then
                Range("O" & sorM) = sor 'az O oszlop sorM-edik cellája az akt. sor száma lesz,
                'a P oszlopba pedig bekerül az INDIREKT függvény
                Cells(sorM, "P") = "=INDIRECT(""'Árlista'!D""&RC[-1])"
                sorM = sorM + 1 'sorM értékének növelése 1-gyel
            Else
                Exit For    'Ha már a WS.E <> keres$, kilépünk a ciklusból
            End If
        Next
    End If
    
    'A méret beírásakor beírja az akt. sor L oszlopába a Főcsop_Alcsop_Méret nevet.
    'Erre hivatkozik a H oszlop képlete.
    'Ez a sor a küldött fájl makrójában az M2-be írt, írd át!
    If Target.Column = 5 Then _
        Range("L" & sor) = Cells(sor, 3) & "_" & Cells(sor, 4) & "_" & Cells(sor, 5)
   
    Application.EnableEvents = True
End Sub

 

Az Árlistához rendelt makró nem változott, a Module1-ben lévőt rendeltem a gombhoz. Az utóbbi az indító lap (Árajánlat) celláit írja át az Árajánlat első üres sorának a megfelelő celláiba.

Előzmény: Alkesz_ (17633)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17633

Szerintem mindent megoldottunk!

Köszönöm szépen!

 

Már csak az esztétika van....

 

A Munka4(Árajánlat) makrót levázolod nekem nagyjából hogy mi mit csinál, csak hogy tudjam ha esetleg kellene?

 

A Munka6(Árlista) makró meg gondolom a gombos bevitelt vezérli?

 

A bővítés is könnyen megoldható úgy nézem, az árlista lapon beszúrok egy sor a megfelelő kategórihelyre, kitöltöm, és a lita hozza is szépen.

 

 

Előzmény: Delila10 (17629)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17632

Akkor ezt értsem úgy, hogy a C oszlopban jekenjen meg a beírás dátuma, mikor a B-be beírtad a mennyiséget?

Előzmény: ZolKa (17631)
ZolKa Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17631

Minden sorban lenne egy terméknév pulssz két cella az egyikben egy utoljára bejövő mennyiség és mellette egy másikban pedig a dátum, hogy mikor változott meg utoljára a mennyiség.

Előzmény: Delila10 (17630)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17630

Ha titkolod a cella helyét, nem kapsz segítséget.

Előzmény: ZolKa (17627)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17629

http://data.hu/get/4927706/arlistapublic_3.xlsm

 

Ebben a változatban az Árajánlat lap L:P tartományába "szemetel" a makró, elrejtheted az oszlopokat. 

Nézd meg a névadásnál a Méret képletét!

 

Biztonság kedvéért meghagytam az Árlista lapon a V:AB tartományt, hátha mégis azt akarod alkalmazni. :)

Előzmény: Alkesz_ (17628)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17628

Megpróbáltam egy lapon megcsinálni szépen ügyesen...

Elég jól haladok, csak a makrót megpróbáltam átírni több változóra, de valmiért hibát jelez...

 

Esetleg van ötleted?

 

Ez már mutatja a végleges képet....

 

Az első sor már működik, a másodiknál járok.

Bár lehet hogy te ezt a makróban teljesen másként képzeled el mint én...

 

http://www.nyirbutor.hu/images/temp/arlistapublic_3.xlsm

 

 

 

 

Előzmény: Delila10 (17623)
ZolKa Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17627

Egyetlen cellához.

Előzmény: Delila10 (17625)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17626

Nagyon érdekes megoldás. Jó sok munkát fektethettél bele. Nagyon szépen köszönöm!!!

Csak nekem egy picit így már bonyolult, mert nem látom át teljesen a makrók / gomb működését.

 

 

Lehet hogy nekem sem kéne bonyolítanom, és azt amit az előbb leírtam úgy kellene megoldanom, hogy egy munkafüzetlapra másolom az árajánlatot, az árlistával, és a végén elrejtem ami nem kell?

 

17624-re van ötleted, ha úgy akrom megoldani?

 

Köszi.

 

Előzmény: Delila10 (17623)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17625

Hol van a cella, amit módosítasz? Egyetlen cellához, egy teljes oszlophoz, vagy egy meghatározott területen lévő cellákhoz szeretnéd ezt a beírást létrehozni?

Előzmény: ZolKa (17622)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17624

Nem az "Árlista" lapon akarom kiválasztani, hanem az "Árajánlat" lapon, a 17. sortól, a 41. sorig. (Be is állítottam a listákat, a méret kivételével... Ez nem ment, de elnevezéssel ezt már elméletileg meg tudom oldani.)

Gyakorlatilag, ha kész akkor csak az "Árajánlat" lapon kell dolgozzak. A segédszámítások az "Árlista" erre elkülönített (rószaszín) területén jelennének meg.

 

Az árlista lapon csak elkülönítettem egy területet (rózsaszín) azoknak az adatoknak a számára, amelyeket segédként valahol meg kell jelentetni, mint például a makró "kezd" értéke, vagy az "Árajánlat" lap 17.sorának főcsoport&alcsoport&méret összefűzve. És mint láthatod csak az első terméknek csináltam helyet (Árajánlat 17.sor), a többi sornak, lehet hogy még kellesz hely, de ezt még nem látom át világosan. Végül is ha a 17. sorra már működik, onnan remélem már magam is boldogulok, és át tudom bővíteni az alatta lévő 24 sorra is.

 

Az "Árlista" zöld területe az amit eddig csináltunk. Ezt szerettem volna átvinni az "Árajánlat" lapra, csak hát nem olyan egyszerű mint gondoltam.

Neked ez lehet hogy zavaró, nekem viszont ez a súgás a hogyan is csináljam tovább kérdésre :-)

 

 

 

Az én meglátsom szerint az általad írt makrót kell áttenni az "Árajánlat" lapra, és módosítani hogy a D17 -et figyelje induláskor az első terméknél, (a másodiknál a D18 -at, harmadiknál D19 -et, így tovább D41 -ig.)

 

Az első terméknél a méret pontos beazonosításához az adatok az "Árlista" lapon a rózsaszín részen jelennének meg. A "kezd" értéke jelenne meg az "Árlista!C22" -ben a meddig (ennek nincs neve a makróban) pedig az Árlista!C23. (Ezt nem tudtam megoldani, mert az "Árajánlat" - on futó makrót nem tudtam módosítani hogy az "árlista" lapba írjon.)

 

Ezek után már egy sima OFSZET -vagy SZÓKÖZ operátor-, az Árajánlat H17-ben kiszámolja az árat a Árlista!C25, és a kategória alapján.

 

A makró végül is teljes egészében csak azt szolgálja (ha jól tudom), hogy a legürdölű menüknek a méret sorát leszűri az adott termék méretválasztékára. Utánna már az így kiválasztott 3 jellemző (főcsoport&alcsoport&méret) összefűzése adja az OFSZET függvény számára a "mit keressen" útmútatást.

 

 

Valami ilyesmi.

Remélem elég jól fogalmaztam.

Előre is köszi az ötleteket.

 

 

 

 

Előzmény: Delila10 (17621)
Delila10 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17623

Alakítottam az Árlista lapon, pontosabban az arról készített, Árlista (2)-n.

 

Mivel a tartományod folyamatosan bővülhet, nem szerencsés dolog adott sorok (58:260) közötti keresés.

 

Az új lapon elrejtettem a B:T, és az AE:AF oszlopokat. Adtam egy kitöltendő cellát a mennyiséghez, hogy a vevővel való megbeszéléskor azonnal mondani tudd neki a kiválasztott darab(ok) teljes árát.

Mikor megegyeztetek a V4:AB4 cellák adataiban, az "Árajánlat lapra" gomb beviszi ezeket az értékeket az Árajánlat lap első üres sorába.

 

A fájlt megtalálod itt: http://data.hu/get/4927066/arlistapublic_2.xlsm

Előzmény: Alkesz_ (17620)
ZolKa Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17622

Sziasztok!

 

Most olyan gondom lenne:

Van egy cella aminek az értékét ha megváltoztatom akkor a mellette lévő cellábban lévő dátumnak meg kellene változnia az aktulális dátumra (tehát jelzi, hogy mikor lett utoljára változtatva a cella értéke). 

Meg lehet ezt valahogy csinálni?

 

Előre is köszönöm a segítséget!

Előzmény: Delila10 (17621)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 17621

Tudsz az érvényesítéssel más lapra hivatkozni, de csak úgy, hogy előbb nevet adsz a tartománynak, és ezzel a névvel hivatkozol rá. Nehéz megjegyezni a neveket, de van hozzá egy segítség. Mikor az érvényesítésnél beírtad az = jelet, F3 billentyűre megjelennek az addig megadott nevek, amikből választhatsz.

 

Ha jól értem, az  Árlista lapon akarod kizongorázni az egyes tételeket az A4:D4 cellákban, és ezeket egymás után megjeleníteni az Árajánlat lap 17. sorától kezdődően. 

Előzmény: Alkesz_ (17620)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.31 0 0 17620

Mint púpos gyerek a prés alatt szépen lassan....

 

Feltettem a doksit...

 

Azt próbálom megcsinálni, hogy az "Árajánlat" fülön szépen lehessen dolgozni, ott vinném be az adatokat, és ott jelenne meg az ár. Csak a függvény átírása nem sikerül, mert nem tetszett neki az én kis naiv elgondolásom, hogy majd "Árlista!..." módon hivatkozgatok a másik lapra, hogy onnan vegye az adatokat....

 

Meg nem tudtam, hogy a makrót egymás alá másolom 25-ször, (25 termékbeviteli sor van), és a 

"If Target.Address = "$B$4" Then"

sorban átírom a "$B$4" -t a 25 megfigyelt cella nevére, vagy hogy is pontosan?

 

És még felmerült egy kis probléma azzal is, hogy az "Árajánlat" lapon, a méretnél , az érvényesítés nem enged másik lapra hivatkozni.. :-((

 

Esetleg valamilyen ötlet?

 

"http://www.nyirbutor.hu/images/temp/arlistapublic_2.xlsm"

 

Előzmény: Delila10 (17619)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 17619

Örülök, hogy sikerült.

Előzmény: Alkesz_ (17618)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.31 0 0 17618

Így már jó!

 

Igen figyelmetlen voltam, meg egy kicsit áttekinthetőbben is megoldhattam volna. Főleg a Te érdekedben...

 

Hétvégén nekiugok, ha lesz időm....

 

Köszönöm a segítséget, jövő héten szerintem még jelentkezem.....

Előzmény: Delila10 (17617)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 17617

Nem egyszerre vagyunk a monitor előtt. :(

 

Úgy gondolom, hogy a zöld hátterű területről kell venni az árakat, megcsináltam azzal.

Az volt az egyik fő hiba, hogy a C4 cella érvényesítését nem írtad át. Most is a példa szerinti S1 és S2 cellából vette az adatot (az üres stringeket), holott már az F1 és F2-ből kellett volna.

 

A másik, amit már írtam, hogy nem a kellő címet írtad a makróba a beírás ellenőrzéséhez.

 

Feltöltöttem a fájlt.

http://data.hu/get/4920121/arlistapublic_1.xlsm

Előzmény: Alkesz_ (17614)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 17616

Megtaláltam a táblázatot az Árlista lapon. Mivel kell számolni? Azöld hátterű G:L tartománnyal, vagy az N:S-sel?

Előzmény: Delila10 (17615)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 17615

Azért nem találja, mert az Árlista lap D (4.) oszlopában keres. Mellesleg én sem találom, pedig én mindenhol keresem. A Tipusnevek!A144:A162 tartományban látok ugyan egy halom méretet, de nem tudom – és a makró honnan tudhatná – melyik méret mihez tartozik?

 

A makróban a Target.Address = "$C$4"-nél a figyelt cella címét átírtam "$B$4"-re, mert ennek a beírásakor kellene ehhez a Fő_alcsop-hoz megkeresni a kezdő- és záró sort.

 

Az az elrendezés, amit előbb adtál, jobb, világosabb, áttekinthetőbb.

 

Előzmény: Alkesz_ (17614)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.30 0 0 17614

Addig jutottam, hogy a hiba ebben a sorban keresendő:

 

kezd = Application.WorksheetFunction.Match(keres$, Columns(4), 0),

 

Feltettem a doksit.

 

Az első mint oldalt csak azért tettem oda, hogy jobban lásson mi lenne majd a vége a dolognak, de azt csak a régiből kimásoltam, így nem működik, csak a látszat miatt.

Az árlista oldalon van a lényeg.

A tipusnevek oldalon vannak a legördülő listához a csoportok.

 

A méretek nem jól működik, mert nem sikerül meghatározni az oszlopban a kezdő sor, és a végső sor helyét...

 

Eddig jutottam...

 

"www.nyirbutor.hu/images/temp/arlistapublic.xlsm"

Előzmény: Alkesz_ (17613)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.30 0 0 17613

Hiába is keresem a hibát, valahogy nem akarnak működni a cellába kiírások:

 

Range("S1") = kezd

 

Kell a S1 cellának valamilyen különleges formátumot adni?

Előzmény: Alkesz_ (17612)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.30 0 0 17612

Rájöttem, hogy a Columns(3) az a harmadik oszlop....

 

 

 

Előzmény: Alkesz_ (17611)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.30 0 0 17611

"kezd = Application.WorksheetFunction.Match(keres$, Columns(3), 0)
        Range("S1") = kezd"

 

A kezd nevű változóba bekerül a HOL.VAN függvénynek megfelelő VB-s MATCH függvény eredménye, a keres$ első találati helye a C oszlopban:

és ezt az értéket azonnal beíratjuk az S1 cellába.

 

Azt levettem, hogy a "Columns(3)" lehet a C oszlop harmadik sorától, vagy valami ilyesmi, de hogyan módosítsam ezt a paramétert az E oszlop 59 sorától-ra  ?  :-)

 

Előzmény: Delila10 (17610)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 17610

Beírhatsz egy új sor, mondjuk a Dim ... alá. Legyen ez Range("O1") = "" .  Amikor az alcsoportot kiválasztottad, üressé teszi az O1 cellát, és akkor látszik, hogy ki kell választani a méretet, nem maradhat benne az előzőleg bevitt adat.

 

Említettem, hogy ez egy kiforratlan példány. :(

Előzmény: Alkesz_ (17608)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 17609

Egy makró érvényes, a másik csak egy kis maszat, törölhető.

 

A küldött füzet lapfülén jobb klikk, Kód megjelenítése. Beléptél a VB szerkesztőbe. Bal oldalon látod, hogy a füzet Munka1 lapja van kiválasztva, jobb oldalon ott van a

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

kezdetű makró. Az egészet jelöld ki, másold, bal oldalon a saját füzeted lapját (ahol a kiválasztásokat akarod elvégezni) jelöld ki, és jobbra másold be a kódot.

 

Az ilyen jellegű makrók akkor indulnak automatikusan, mikor a lapra beviszel egy adatot. Az

If Target.Address = "$N$1" Then sor azt adja meg, hogy akkor végezze el a következő, End If utasításig tartó műveleteket, ha ez a bevitel az N1 cellába történt.

 

Nézd meg itt a fórumon pippancs 17586-os hozzászólását, ami megmutatja, hogyan kell a sor- és oszlopcímekből névvel megjelölt tartományt létrehozni.

 

Előzmény: Alkesz_ (17608)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.29 0 0 17608

Hamar elakadtam..  :-((

Azt megtaláltam hogy hogy a fejlesztőezközök/makrók/szerkesztés menü alatt tudom a saját celláimra átírni a makrót, de hogyan tudom az ott található két makrót (ha egyátalán mind a kettő makró?), átteni az én munkafüzetembe?

 

Alkesz.xlsm - Munka1 (Code)

Alkesz.xlsm - Module1 (Code)

 

Előzmény: Delila10 (17605)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.29 0 0 17607

grat., és szívesen

Előzmény: Zsongilingi (17601)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.29 0 0 17606

Én sem ragaszkodom a bonyolúlt, és plusz munkához.. Ez a gyakorlatban úgy néz ki hogy egy másik munkafüzetlapon van egy megrendelő nyomtatvány, és azon látszik minden. Színek, elemek, munkalapok, fogók, stb... (Ezen fog majd működni a választós rész) És ezt szoktam kinyomtatni a vevőnek. Már én sem tudom mindig, hogy melyik elemnek van szériaméretben ajtaja, és azért jó ha a saját hülyeségem ellen is véd :-) A másik gyakori eset, amikor az árajánlatba ölt munka után a vevő tizedjére is a "Mia lenne ha az inkább fiókos lenne?" "Mi lenne ha ez kisebb lenne 10 cm-el, az meg nagyobb?" és bizony itt kezd elpattani a cérna, de milyen jó lesz ha klikkelek egyet és már látjuk is az eredményt, aztán nyomtat, vagy ment másként .pdf és már küldöm is.

 

Nekifekszek a makros változat feldolgozásának, és biztos hogy jelentkezek hol is akadtam el ... :-))

 

Köszi az eddigieket..

Előzmény: Jimmy the Hand (17604)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 17605

Szükség van az első segédoszlopra.

 

Mikor az N1-be beírod az alcsop-ot, indul a makró.

Egy keres$ nevű változóba összefűzi a Fő- és alcsoport kiválasztott értékeit:

keres$ = Range("M1") & "_" & Range("N1")

 

A kezd nevű változóba bekerül a HOL.VAN függvénynek megfelelő VB-s MATCH függvény eredménye, a keres$ első találati helye a C oszlopban:

kezd = Application.WorksheetFunction.Match(keres$, Columns(3), 0), és ezt az értéket azonnal beíratjuk az S1 cellába:

Range("S1") = kezd

 

Ettől a sortól egy ciklus indul a C oszlop celláin lefelé:

For sor = kezd To usor (az alsó sort az usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 határozza meg).

 

Mikor az aktuális sor 3. cellája már nem azonos a keres$ értékével:

If Cells(sor, 3) <> keres$ Then, akkor az S2 cellába bekerül a fölötte lévő (még azonos) sor száma:

Range("S2") = sor - 1, és kilépünk a ciklusból:

Exit For

 

Az O1 cella érvényesítése erre a két, sorszámokat tartalmazó cellára hivatkozik az INDIREKT függvénnyel, így sikerült elérni, hogy mindig a kiválasztott Fő_al-nak megfelelő méreteket adja.

 

Ez a lényege a makrónak, a többi helyfoglalás a változóknak, és az eseménykezelés tiltása, -engedélyezése (bármit is jelentesen). Az utóbbit majd valaki szabatosan leírja.

 

Nem kell félni a makróktól, nem harapnak.

 

Az A oszlopban feltételes formázással láthatatlanná (háttér színével megegyezővé) teheted a sokszor szereplő egyforma adatokat, de kellenek a segédoszlopokhoz.

A segédoszlopokat elrejtheted, sőt, az egész táblázatot is, mikor már minden rovatát kitöltötted.

 

Előzmény: Alkesz_ (17600)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.29 0 0 17604

Na igen, ha webshopba szánod, pl. letölthető árkalkulátornak, akkor ez a szépséghiba nem megengedhető.

Ha viszont személyesen akarod használni, és azzal a céllal, hogy gyorsan kikeresd egy termék árát, akkor úgyis tudod, hogy mi a termék és milyen paraméterei vannak. Az meg nem a táblázatból fog kiderülni számodra, hogy egy adott bútor választható-e 350 mm-es ajtóval, vagy sem. Szóval akkor egyszerűen nem választasz olyan paramétereket, amelyek hibát eredményeznek.

Nyilván, meg lehetne csinálni bolondbiztosra is, csak kérdés, hogy kell-e, megéri-e. Én biztos nem erőlködnék. De lehet, hogy a bútorasztalosok nem olyan lusták, mint a programozók :)

 

Előzmény: Alkesz_ (17603)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.29 0 0 17603

Nem rossz, csak a szépséghibája ott lehet, hogy minden méret választható az elemekhez, az is ami nincs, ugyan nem ír árat ha nem stimmel a méret...

De még elemezgetem hogyan is lehetne ezt koorigálni...

 

Azért köszi, mert minden megoldás érdekel :-)))

Előzmény: Jimmy the Hand (17602)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.29 0 0 17602

Ehhez mit szóltok?

http://data.hu/get/4914275/Alkesz.xlsx

 

Semmi makró, csak beépített függvények. A K17:M17 mezőkben kell beállítani a méreteket, K28-ban pedig az árkategóriát. A végeredmény L28-ba kerül.

Előzmény: Alkesz_ (17600)
Zsongilingi Creative Commons License 2012.03.29 0 0 17601

Köszönöm! Sikerült!

Előzmény: Törölt nick (17596)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.29 0 0 17600

Igen látom az én gondolatmenetem csak akkor működne, ha az E oszlop adatait csoportosítanám egy legördülő menűhöz, az "O1"-be, de elég nehéz lenne mindent elnevezni úgy hogy ne legyenek átfedések a csoportok között... Kialakul lassan a megoldás csak a makróhoz abszolút nem értek, és mindenféleképpen olyan megoldást akarok amit 100%-ban átlátok működésileg.De muszály fejlődni...

 

Nézzük a kérdéseket:

Ha jól sejtem az X oszlop az törölhető nincs jelentősége?

A "segédoszlop2" az a keresésbe segít, de a "segédoszlop1" jelentőségét nem látom.

És nem értem a makro mi alapján tudja megadni egy választott termék kezdő (S1), és záró sorát(S2).

 

Kezdetnek ennyi kérdés, de biztos lesz még mire át tudom ültetni a teljes termékpaletára a dolgokat.

 

Előzmény: Delila10 (17599)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 17599

Most jut eszembe! A makrót nem kell indítani, azért hiszed, hogy anélkül is működik.

Ez egy eseményvezérelt makró. Árgus szemekkel figyeli, mikor változik meg az N1 cella értéke, és akkor sebtében beírja a két értéket az S1 és S2 cellába. Az O1 érvényesítése csak erre vár, és a kellő helyről veszi a listája értékeit.

Előzmény: Alkesz_ (17597)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 17598

A makró ahhoz kell, hogy a kiválasztott fő- és alcsoporthoz tartozó kezdő-, és zárósort kikeresse. Ennek alapján adja az ezekhez tartozó méreteket az O1 érvényesítése. Nélküle a méret érvényesítés meghalna, vagy mindenhez mutatná az összes létező méretet.

 

Látom, Jimmy nyert az ofszet-es, hol.van-os függvényével, pedig a =HA(HIBÁS(HOL.VAN(S3;D:D;0));"";INDIREKT(P1) INDIREKT(S3)) képletben hibakezelés is van. Amíg nem választod ki a méretet, hibára futhat (az ofszet-es is), ha az újonnan kiválasztott csoportban nincs olyan méret, mint ami az előző választásból benn maradt az O1 cellában.

 

Érdemes az ofszet-es képletbe is betenni ezt a hibakezelést.

Előzmény: Alkesz_ (17597)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.28 0 0 17597

Nos nagyon nagy vagy! Bár egy kicsit módosítottam a dolgon, de a két segédcella nagyon sokat segített a helyes meglátáshoz, mert bár én is errefelé keresgéltem a megoldást, de Te (Ti) kellettél (kelletetek) a sikerhez. Én ezt írtam be egy cellába és makró nélkül is megoldódik a probléma:

=OFSZET(E1:K37;(HOL.VAN(S3;D2:D37;0));(HOL.VAN(P1;F1:K1;0));1;1)

No meg persze ott van a szép megoldás az összefűzésre, eszembe nem jutott volna....

 

Nagyon szépen köszi még egyszer!

Előzmény: Delila10 (17595)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.28 0 0 17596

alt+f11

insert new module -> ide bemásolod azt a kódot

 

utána a felhasználói függvények között megtalálod és úgy tudod használni mintha egy akármilyen más excel függvényt használnál.

Előzmény: Zsongilingi (17594)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 17595

A Q1 cellába ezt is írhatod: =HA(HIBÁS(HOL.VAN(S3;D:D;0));"";INDIREKT(P1) INDIREKT(S3))

Előzmény: Alkesz_ (17590)
Zsongilingi Creative Commons License 2012.03.28 0 0 17594

Köszönöm a segítséget, de én ennél sajnos butább vagyok. Azt hogy adom meg, hogy a nevezett cella értékéből legyen betű?

Előzmény: Törölt nick (17592)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 17593

http://data.hu/get/4910909/Alkesz.xlsm címre kitettem egy kiforratlan megoldást, csak hogy ne hidd, hogy feledésbe ment a kérdésed.

 

Az M1:P1 tartományba viheted be az igényeidet, az ár a Q1-ben jelenik meg.

A B oszlopban az eredeti szóközöket alsó kötjelre kell cserélned, mert a névadás nem fogadja el a szóközt.

 

Vettem fel két segédoszlopot, valamint Alsó és Felső elnevezéssel a T, ill. V oszlopba kigyűjtöttem az egyedi értékeket a B oszlopból.

 

Elég hosszú a mese hozzá, ha szükséges, levélben leírom, vagy megbeszéljük Skype-on, mivel egyéni a feladat.

Előzmény: Alkesz_ (17590)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.28 0 0 17592
Előzmény: Zsongilingi (17591)
Zsongilingi Creative Commons License 2012.03.28 0 0 17591

Sziasztok!

Az F26 cellában lévő számot szeretném betűvel megjeleníteni a B27-es cellában. Kérlek, segítsetek! Köszönöm!

Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.28 0 0 17590

Na még egy próbálkozás:

 

Előzmény: Delila10 (17587)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.28 0 0 17589

Ja a kép...

Előzmény: Delila10 (17587)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.28 0 0 17588

Csináltam egy képet, de ez csak részlet, ettől több adat van sorokban, de mindegyik ennyi oszlopból áll, és ilyen "hármas" kategória felosztásba belefér. Én is gondolkodtam olyanba, hogy az első és a második kategória már jelent egy sorszámot és ahoz adódik hozzá a harmadik kategória HOL.VAN fügvénye és így az összeg meghatározza a tényleges helyet de nem jöttem rá mivel lehetne megoldani...

Előzmény: Delila10 (17587)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17587

Tudnál kitenni egy képet arról, hogy állítod össze a 3 dimenziót? Talán mégis megoldható a metszet operátorral.

Előzmény: Alkesz_ (17584)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17586

Köszönöm, így már a 2007-ben is alkalmazható a metszet operátor.

Előzmény: pippancs (17585)
pippancs Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17585

2003-ban:  Beállítások --> Számolás --> Képletekben címkék is használhatók,

2007-ben:  Képletek --> Definiált nevek  alatt érhető el.

Előzmény: Delila10 (17583)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17584

Sziasztok!

 

Csak felmerült egy kis probléma. A lényeg az lenne hogy egy táblázatból kellene az oszlop és a sor álltal meghatározott cella értékét visszaadni. Ezt mint Jimmy the Hand elmndta az OSZFET és a HOL.VAN függvényekkel meg is oldottam. De a probléma az lett, hogy mivel a változókat legördülő listából adom meg, így egy olyan nagyon hosszú lista keletkezik hogy görgethetem egy hétik is míg kiválasztok valamit. Ha viszont a legördülő listákat egymásba ágyazom akkor szétesik a fent említett két függvény.

 

Hogy jobban érthető legyen elmondom hogy mihez kell:

 

Konyhabútorokat készítek, és az árajánlatokat excelben szoktam csinálni. Van egy árlistám ahol a legtöbb elem ki van számolva. Példáúl "Alsó elem 2 ajtó 800 mm széles" , és ennek van több ára attól függően, hogy milyen kategóriájú ajtó megy rá. Azt nem kell mondanom, hogy nagyon sok elem van, sok méretben. A végső feladat az lenne hogy egy másik munkafüzet lapján kiválasztom egy legördülőből a kategóriát, egy másik cellában az elemet, és kiírja egy harmadik cellában a hozzá tartozó árat. Ez menne is, csak be kellene ágyaznom a legördülőket egymásba, mint példáúl Alsó elem -> 2 ajtós -> 800 mm széles. Csak ha beágyazom akkor a fenti függvények nem jól működnek mert a HOL.VAN fügvénnyel nem tudom meghatározni a sort. Mert ugye az már csak az adott "szülő" legördülő listától számol.

 

Remélem értelmesen meg tudtam fogalmazni a kérdést.

Segítséget előre is köszönöm.

Delila10 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17583

Igazad lehet, kipróbáltam 2007-ben, ott nem jött össze. Lusta vagyok kikeresni, hogy milyen beállításon kell módosítani.

Előzmény: Törölt nick (17582)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17582

Nem biztos h működik nála (pl: hogy a képletek használják a sor- vagy oszlopcímkéket külön engedélyezni is kell valahol ha jól emlékszem)

(nálam pl nem működik, de nem is találom 2010-esben hol kell bekapcsolni - úgy emlékszem 2003-masban be ezt külön engedélyezni kellett

Előzmény: Delila10 (17581)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17581

A kérdező nem alacsonyodik le az egyszerűbb megoldáshoz. :(

Előzmény: Jimmy the Hand (17575)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17580

Ha kikapcsolom, akkor semmilyen függvény nem működik. Akkor ez nem az. Passzolom a kérdést.

Előzmény: Ceken2 (17579)
Ceken2 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17579

Ha kikapcsolod, akkor csak a tömbfügvények nem működnek?

Sajnos ellenőrízni nem tudom, mert nem én vagyok a rendszergazda,

és nem tudok bármihez nyúlni. Nálam csak a tömbfüggvények idétlenkednek.

Előzmény: Jimmy the Hand (17577)
Ceken2 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17578

Nálam a csatolásoknál be van kapcsolva, de van olyan gép, ahol nem is aktív.

 

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17577

Ezt a jelenséget úgy tudtam produkálni, hogy a Szerkesztés -> Csatolások -> Indító rákérdezést kikapcsoltam.

Nálad be van kapcsolva?

Előzmény: Ceken2 (17573)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17576

Nagyon szépen köszönöm!

Ez nekem nagyon nagy segítség volt!

Köszönöm mégegyszer!

Előzmény: Jimmy the Hand (17572)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17575

Wow.

:)

Előzmény: Delila10 (17574)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17574

A szóköz-, vagy másképpen metszet operátorral kiírathatod a metszéspont értékét.

Pl. az oszlopcímek a B1:M1 tartományban jan, febr ... dec. A sorcímek A2 és A8 között hétfő, kedd ... vasárnap.

Az =márc kedd a D3 cella értékét adja. Az =SZUM((febr szerda):(márc szombat)) a C4:D7 tartomány összegével tér vissza.

Előzmény: Alkesz_ (17571)
Ceken2 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17573

Sziasztok!

 

Az lenne a gondom, hogy a tömbfüggvények hálózatos megosztásban nem számolnak, hanem 0-t írnak ki.

A képleteket újra beírva+ctrl+shift+enter után viszont megy, de csak az én gépemen, a többiekén nem.

Ha elmentem és újra betöltöm, akkor nálam sem megy, csak ha a fentieket újra megcsinálom.

Egyéb képletek működnek.

 

Tudnátok segíteni?

 

Köszi!

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17572

HOL.VAN és OFSZET függvények kombinációjával.

HOL.VAN fgv-nyel megkeresed a sor és az oszlop sorszámát, és ezeket behelyettesíted az OFSZET fgv. második és harmadik paramétere helyére.

Előzmény: Alkesz_ (17571)
Alkesz_ Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17571

Sziasztok!

 

Az alábbi problémát kellene megoldanom:

Van egy táblázatom ami tegyük fel 10 sorból, és 10 oszlopból áll.

Minden sornak és minden oszlponak van azonosító neve. Hogyan tudom azt megoldani, lehetőleg makró nélkül,

hogy ha megadom egy cellában a sor azonosítóját, egy másikban pedig az oszlop azonosítóját,

akkor egy harmadikban kiírja a metszéspontban található cella tartalmát?

 

Segítséget előre is köszönöm!

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17570

Oké, aztán majd jelezz vissza. Ha nem olyan területi beállításokkal dolgozol, mint én, az valószínűleg bukta lesz, mert a dátumok mindig bekavarnak.

Előzmény: djmorphy (17569)
djmorphy Creative Commons License 2012.03.27 0 0 17569

Köszönöm kipróbálom! :)

Előzmény: Jimmy the Hand (17568)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.26 0 0 17568

Talán ez jó lesz. Egyszerűbben sajnos nem jött össze.

 

Sub import()
    Dim wsTgt As Worksheet, wsSrc As Worksheet, rngTgt As Range, wbSrc As Workbook
    Dim LastEntry As String, Hit As Range
    Dim FN, Arr
   
    FN = Application.GetOpenFilename(FileFilter:="Text Files (*.txt), *.txt", Title:="Válaszd ki a barcode fájlt")
    If FN = False Then Exit Sub
    Set wbSrc = Workbooks.Open(Filename:=FN)
    Set wsSrc = wbSrc.Worksheets(1)
    Set wsTgt = ThisWorkbook.Worksheets("Munka1")
    Set rngTgt = wsTgt.Range("A" & wsTgt.Rows.Count).End(xlUp)
    If rngTgt.Value <> "" Then
        LastEntry = Replace(Format(rngTgt, "mm/dd/yy"), ".", "/") & "," & Format(rngTgt.Offset(, 1), "hh:mm:ss") & ","
        Set Hit = wsSrc.Range("A:A").Find(what:=LastEntry, LookIn:=xlValues, lookat:=xlPart)
        If Hit Is Nothing Then
            Set Hit = wsSrc.Range("A1")
        Else
            Set Hit = Hit.Offset(1)
        End If
        Set rngTgt = rngTgt.Offset(1)
    Else
        Set Hit = wsSrc.Range("A1")
    End If
    Set Hit = Range(Hit, wsSrc.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp))
    Hit.TextToColumns DataType:=xlDelimited, Comma:=True
    Hit.Offset(, 2).Delete shift:=xlShiftToLeft
    Hit.Resize(, 3).Copy Destination:=rngTgt
    wbSrc.Close savechanges:=False
End Sub

Előzmény: djmorphy (17567)
djmorphy Creative Commons License 2012.03.26 0 0 17567

Ezt scanneli be:

03/23/10,16:07:13,03,12899588

 

Ez pedig a magyarázat, hogy mit láttok(habár evidens is lehet)

dátum/időpont/03 majd disable lesz/vonalkód         Itt van egy komment, hogy a 03 rekordbejegyzés törölve lesz mintha ott se lenne.

 

Nincs harmadik Munkafüzet. Munkafüzet1-van és egy barcode.txt

 

A cél munkalap neve: Munka1(ami alapértelmezett az Excelben)

Forrásfájl neve:barcode.txt

 

Összefüggő a tartomány A1-től mehet.

 

Jelen bemásolt sor alapján a harmadik bejegyzést (03) ki kell hagyni. De az sem baj ha nem kell mert a kódolvasóban ki tudom kapcsolni is ha kell.

 

 

 

 

 

Előzmény: Jimmy the Hand (17564)
djmorphy Creative Commons License 2012.03.26 0 0 17566

Igen így szeretném. Napi szinten nő a txt file mérete. Én az excelbe heti szinten szeretném felrögzíteni a Munkafüzet 1-be. Az első importálással nincs gond. Csak a másodiknál felülírja az első alkalommal importált rekordokat. 

Van 10 sor a txt file-ba. Importálom. Majd még kerül 5 sor a txt file-ba. Ezt akarom importálni mint 11.-től bejegyzés. Csak ez éppen nem folyamatosan importálja a 11.től hanem felülírja az elsőtöl.

Előzmény: Delila10 (17563)
djmorphy Creative Commons License 2012.03.26 0 0 17565

... Az alábbi összefoglaló azért készült, hogy segítse a helyes kérdésfeltevést.

– Írd le szabatosan a problémát. Úgy fogalmazz, hogy ne csak te magad, de a szakértő is megértse, mire szeretnél választ kapni.
Megfogalmaztam, hogy egy vonalkód ovlasó menti egy sima txt file-ba az adatokat pontosvesszővel elválasztva a sor végét enterrel megtörve. Egy sort be is másoltam a rögzített adatból 

 

– Írd le, hogy milyen verziójú Excellel dolgozol. (Vagy ha nem – ill. nem csak – Excel, akkor micsoda?)

Írtam, hogy Microsoft Office 2010

 

– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta.

Írtam, hogy az adatrögzítés már megtörtént az eszközzel és magánál az importálásnál akadtam el. Tehát az Excel kezelés legelején.

 

– A kérdés megértése szempontjából sokat segíthet, ha feltölteszt egy képet, amin látszik, hogy mit szeretnél, vagy illusztrálja azt.

Feltöltöttem egy teljes rögzített sort. Illetve egy kommentet is írtam hozzá, hogy az a rekord nem lesz benne amint az eszköz 100% konfigurálva lesz.

 

– Még jobb, ha feltöltesz egy minta munkafüzetet valahová (pl. data.hu). Feltöltés előtt távolítsd el belőle a nem publikus adatokat.

Ezt valóban nem tettem meg hiszen az importálási résznél elakadtam. De véleményem szerint nem is tudnám feltölteni magát a hibát hiszen felülírja az első importálást. Tehát nem látnánk sokat belőle.


– Ha a feladat jellege olyan, célszerű az "előtte" és "utána" állapotokat bemutatni. (Miből kellene csinálni mit?)

A feladat szerintem nem ilyen.


– Ha VBA kódon kell javítani, másold be a releváns kódrészt. Rövid kód mehet hozzászólásba, hosszú kód inkább ide: http://pastebin.com/

Nincs benne Visual Basic.


– Ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, add meg a rendellenes viselkedés jellemzőit, a hibaüzenetet, és a hibát okozó programsort.

Az alapoknál tartok tehát nincs minek még működnie.

 

Előzmény: Jimmy the Hand (17562)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.26 0 0 17564

Az addig rendben van, de egy működő makróhoz szükség lenne olyan dolgokra, mint pl:

- A makró a cél munkafüzetből induljon, vagy azon kívülről? Mert "adatbázisról" van szó, abba pedig nem illik kódot tenni.

- Ha a makró egy harmadik munkafüzetből idul,akkor a cél munkafüzet neve.

- Mi a cél munkalap neve?

- MI a forrásfájl neve?

- A cél munkalapon mely oszlopokba menjen az adat? (Az sem biztos, hogy összefüggő a tartomány.)

- Soron belül az összes adatmező kell, vagy ki kell hagyni valamit?

 

Nekem ez a sor sem világos:

dátum/időpont/03 majd disable lesz/vonalkód

Mert ugyan van rá ötletem, hogy mit jelenthet, de nem csak egy. Tippeljek, hogy melyik ötlet jó, és írjak rá kódot?

 

Nyilván megtehetném, hogy visszakérdezek, és futunk még vagy 3-4 kört, mire minden részlet kiderül... Egyszer vissza is kérdeztem, és (szerintem) elégtelen válasz jött. Az az érzésem támadt, hogy a kérdező minimális munkával teszi fel a kérdést, és ránk hárítja, hogy megfejtsük, mit akar. Sajnos az utóbbi időben túl sok ilyennel találkoztam, és mostanában kicsit könnyebben vesztem el a türelmem, mint mondjuk két hét Horvátország után. Elnézést. Meg ha már van fejlécünk, használjuk.

Előzmény: Delila10 (17563)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.26 0 0 17563

Úgy gondolom, hogy az egyes txt fájlok tartalmát mindig az előzőleg xls-sé konvertált fájl adott lapján az addigi tartalom után akarja folyamatosan beíratni.

Előzmény: Jimmy the Hand (17562)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.26 0 0 17562

Szerintem el kellene olvasnod a topik fejlécét (különös tekintettel az első javaslatra), aztán újra fogalmazni a kérdést.

Előzmény: djmorphy (17561)
djmorphy Creative Commons License 2012.03.26 0 0 17561

Ilyet scannel be:

03/23/10,16:07:13,03,12899588

dátum/időpont/03 majd disable lesz/vonalkód

Ebből kell nekem egy adatbázist csinálni.

 

 

Ezt egy sima txt file-ba menti el pontosvesszővel elválasztva sortöréssel(enter). 

Ebbe menti minden egyes scannelést új sorba.

 

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.26 0 0 17560

Ezt szerintem makróval lehet megoldani, de ahhoz ennél sokkal több részletet meg kell adnod, pl. a csv fájl és az Excel munakfüzet felépítéséről.

Előzmény: djmorphy (17559)
djmorphy Creative Commons License 2012.03.26 0 0 17559

Sziasztok!

 

Olyan kérdésem lenne, hogy Excel 2010-ben, hogyan lehet göngyölített CSV file-t importálni? 
Van egy vonalkód ovlasóm ami txt-be menti le pontosvesszővel az adatokat. Egyszer importálom majd amikor folytattam adatfeltöltíssel később megint importálom az excel-be. Ezt hogyan tudom megvalósítani? Esetleg nem lenne baj ha már a rögzített adatokat átugorná.

O. Kán Creative Commons License 2012.03.25 0 0 17558

Szia Tbando!

 

Próbáld meg kikapcsolni az excel online-os próbálkozásait itt:

 

Menü-->Eszközök-->Beállítások-->Általános (fül)-->Szolgáltatásbeállítások (gomb)-->Online tartalom (baloldali lista)-->Microsoft Office online tartalmának és hivatkozásainak megjelenítése-->jelölő négyzet pipa ki--->Ok-->Ok-->Excel újraindítása

 

Ekkor nem fog csatlakozni a Súgó az online-os tartalomhoz.

 

 

Előzmény: tbando (17501)
Redlac Creative Commons License 2012.03.24 0 0 17557

Ez remek, köszi.

 

 

Neked is Jimmy :-)

Előzmény: Delila10 (17554)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.24 0 0 17556

Köszönöm. :)

Előzmény: Jimmy the Hand (17555)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.24 0 0 17555

A tiéd jobb.

Előzmény: Delila10 (17554)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.24 0 0 17554

A cellaformázásnál is megadhatod az m-et az egyéni kategóriában. # ##0" m".

Előzmény: Redlac (17552)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.24 0 0 17553

Próbáld ezzel:

 

=ÖSSZEFŰZ(FIX(HA(A15="";"";A15-A12-D13);1;HAMIS);" m")

 

Előzmény: Redlac (17552)
Redlac Creative Commons License 2012.03.24 0 0 17552

Sziasztok!

 

Két cella tartalmát szeretném összefűzni, illetve egy cella tartalmához szeretném a "m" (mint méter) betűt odabigyeszteni.

 

Az adott cellában lévő képlet [=HA(A15="";"";A15-A12-D13)]. Ennek az eredménye mondjuk 3,2. Azt szeretném, ha a cellában ez látszódna: 3,2 m

 

Ezzel próbálkoztam:

 

=összefűz(HA(A15="";"";A15-A12-D13);" m") de erre ez jelent meg "3 m"

 

A tizedes jegy miért nem jelenik meg?

Kipat Barzel 1 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17551

Köszönöm.

Előzmény: Jimmy the Hand (17542)
lukamate Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17550

Köszönöm szépem a segítséget, így már működik. Már mindent csináltam vele, csak ezt nem... És elézést, hogy nem egyből a telejes feladatot írtam be de azt gondoltam az is elég. Szép napot!

Előzmény: pimre (17545)
O. Kán Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17549

Megpróbáltam segíteni Neked, de amikor beállítottam, hogy online legyen a súgó, és utána levettem a hálozatot, akkor a súgó automatikusan átkapcsolt offline-ba, és így nem kaptam meg azt a hibaüzenetet, amit Te igen. Így nekem innentől passz.

Előzmény: tbando (17501)
O. Kán Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17548

És ugyanitt van egy olyan opció is, hogy "Microsoft Office Online".

Előzmény: O. Kán (17547)
O. Kán Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17547

"Az az igazság, hogy például azt sem tudom, hogy miként tudnék átkapcsolni az online-ra."

 

Az F1 megnyomása után megjelenő munkaablakban, ha a keresőben beírsz egy témát, akkor annak eredményeként megjelenik egy lista egyrészt a találatokról, másrészt, a munkaablak alján megjelenik egy "Keresés" nevű kis ablakocska, amiben van egy legördíthető "combobox", ahol ki lehet választani a "kapcsolat nélküli súgó" opciót.

Előzmény: pimre (17536)
pimre Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17546

pontosabban 21-et.

Előzmény: pimre (17545)
pimre Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17545

Akkor írj kezdőértéknek 20-at az A1-be. Mindenesetre részemről befejeztem akkor is, ha kiderül, hogy mégsem ez volt a kérdés:-)

Előzmény: lukamate (17543)
pimre Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17544

De jó, hogy csöpögtetve bontod ki a kérdésedet:-)

Előzmény: lukamate (17543)
lukamate Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17543

Nekem is ez jön ki, ami szerintem jó is, csak nem teljesen ez a feladat mert az kb. így van: ábrázoljuk a függvényt 0;60 zárt intervallumon 0,2es lépésközökkel. 20-40 zárt intervallumon hány zérushely van? Ez ugye 6, ábráról leolvastam. A másik kérés, hogy 20tól jobbra hol veszi fel a 3-as értéket?

Előzmény: pimre (17541)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17542

Sub SelectTabIndex(WhichOne As Long)
    Dim c As Control
    For Each c In UserForm1.Controls
        If c.TabIndex = WhichOne Then
            c.SetFocus
            Exit For
        End If
    Next
End Sub

Előzmény: Kipat Barzel 1 (17535)
pimre Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17541

Biztos, hogy jól töltötted ki a cellát? Legyen az x helye A1, a képlet az Excelnek elfogadható formában: =10*COS(0.1*A1)*SIN(1*A1)+1 (a 0.1 lehet, hogy nálad 0,1 lesz beállítástól függően).

 

A célérték keresés az A1 cellába nekem 0.201399429737232-t ad eredményül. Ezzel Y=3.0000010151631. Azt, hogy lehet-e pontosabban kerekíteni, azt nem tudom. 

Előzmény: lukamate (17540)
lukamate Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17540

Helló, igen, de nem jött ki. Próbáltam trend függvénnyel de úgy sem.

függvényem:

 =amp⋅cos(om1⋅x)⋅sin(om2⋅x)+konst 

 

amp=10

om_1= 0,1

om_2 = 1  

konst =1 

 

Előzmény: pimre (17539)
pimre Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17539

Próbálkoztál a célérték kereséssel?

Előzmény: lukamate (17537)
pimre Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17538

Tekintve, hogy érdekel a probléma, elkezdtem utánakeresni. Találtam is valamit: http://support.microsoft.com/kb/821593/hu

Ez elmagyarázza, hogy hogyan működik az Office 2003 egyes szolgáltatásainak telepítése. Követtem az utasításokat, és eljutottam odáig, hogy az Excel súgóját állítgatni lehetett volna, hogy hogyan települjön. És bár nem találtam olyan lehetőséget, hogy hálózatról működjön a súgó, de az itteni súgóban (tehát a telepítő súgójában - remélem érthető vagyok) találtam egy utalást egy ilyen lehetőségre. Íme a szöveg:

 

“A hálózatról fut

 

Megjegyzés:  Ez a beállítás csak akkor jelenik meg, ha a telepítés telepítési rendszergazdaprofilról történik.

 

A szolgáltatás nem lesz a merevlemezre telepítve; a használatához szükséges fájlok azon a hálózati kiszolgálón maradnak, amelyről a szolgáltatás telepítése történik. Az ezzel a módszerrel telepített szolgáltatások csak akkor használhatók, ha a rendszergazdaprofil hozzáférhető.”.

 

Innen már nem tudom a dolgot követni, mert nem tudok hálózatokat telepíteni, de nem lehet, hogy valahol itt van a kutya elásva?

 

Előzmény: pimre (17536)
lukamate Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17537

Problémám a következő lenne: van egy bonyolult függvényem, amiben megkellene keresni, hogy Y=3 érékhez mely X értéket rendeli hozzá a függvény. Előre is köszönöm.

pimre Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17536

Bocs, hogy beleszólok, de én például nem is értem a problémát.  Pontosabban 2003-ast használok hosszú évek óta, de még soha nem tapasztaltam, hogy egyáltalán megjelenne nekem az online súgó. Akárhányszor telepítettem újra a rendszert, majd az Excel 2003-at, de mindig az offline súgó jött be. Az az igazság, hogy például azt sem tudom, hogy miként tudnék átkapcsolni az online-ra.

 

Csak azért írom ezt le, mert nem tudom, hogy nem máshol van-e a probléma. Sajnos erre sosem fugyeltem a telepítéskor, de nem lehet, hogy ott van valami opció, hogy ne kerüljön a gépre az offline súgó? Mert ebben az esetben jogos lehet, hogy onlin keresi.

 

De lehet, hogy marhaság ez az ötletem, szóval kicsit szégyelltem leírni, mint lehetőséget.  

Előzmény: tbando (17533)
Kipat Barzel 1 Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17535

Van sok-sok textbox. Hogyan lehet teszőleleges TabStopIndexre ugrani?

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17534

most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit csinál ha kihúzom a hálókábelt?

Akkor nincs súgó?

Előzmény: tbando (17533)
tbando Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17533

Sajnos az Excel 2003 ban az F1 nem ajánlja fel a súgó offline opcióját. És ott sem, ahol szerinte bekapcsolható lenne (a File menüben).  De a legszebb az egészben, hogy elméletileg nem is lenne szűkség az offline súgóra, mert az internet kapcsolatom élő.  

Előzmény: Törölt nick (17531)
freyya Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17532

Nagyon szépen köszönöm, ez így tökéletesen működött! :)

Előzmény: pimre (17527)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17531

na de viccet félretéve:

Excel 2010, rögtön megtaláltam:

F1

Az ablak jobb alsó sarkában felirat:

Csatlakozva az office.com webhelyhez 

Erre a feliratra kattintva a felugró menüből kiválasztom a megfelelőt.

 

 

 

 

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17529)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17530

kihúzom a hálókábelt :)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17529)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17529

Most jön le, van az Excelben is offline? Akkor hogy mondod meg neki, melyiket akarod használni?

(Nála, még Excel 2000 fut, nem tudok kísérletezni.)

Előzmény: Törölt nick (17525)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17528

Pl. a Pythonnál (bár az szabad szoftver, tehát sokkal fontosabb a felhasználók véleménye :-P) ezt úgy oldották meg, hogy a súgó online és offline változatban is elérhető (az előbbihez webböngésző kell), azonos formátumban. Nyilván a kibocsátáskor azonos a kettő, onnantól meg választhatsz, melyiket kellemesebb nézegetni. Abban hasonlít a Python meg az Excel, hogy ha egyszer egy verziót telepítettél a gépedre, akkor nem fog a verzió frissülni magától, legfeljebb biztonsági frissítések jönnek az Excelhez, tehát valószínűtlen az alapvető változás a súgóban. A kisebbekről meg lemondhat az ember azért, hogy egyáltalán el tudja olvasni. :-) Nyilván az egyik embernek a netkapcsolata nem állandó, és offline kéne neki, a másik meg a tárhellyel akar spórolni és a felhőben él, neki meg az online a jó. Nem olyan nagy beruházás mind a két csoportnak kedvezni.

Előzmény: Törölt nick (17525)
pimre Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17527

Ha az A oszlopban vannak az eredeti adataid, és valóban minden szám kivétel nélkül 4 jegyű, akkor az első szabad oszlopba írd be az =JOBB(A1;4) képletet, majd töltsd ki az oszlopot lefelé. A táblázatot pedig rendezd ennek az oszlopnak a segítségével.

Előzmény: freyya (17526)
freyya Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17526

Sziasztok!

 

Van egy listám, aminek a tagjai 1-2 betűből majd egy négyjegyű számból állnak. Sorba kellene raknom, de úgy, hogy a betűket ne vegye figyelembe, csak a számok legyenek növekvő sorrendben. Hogy kell ezt csinálni? Ha csak simán rendezem emelkedő sorrendbe, mindig a betűket is ABC sorrendbe teszi, így viszont a számok már nincsenek sorban.

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.20 0 0 17525

A cél valószínűleg a többi között az is, hogy az online verzió egyszerűen frissíthető, míg az offline tartalom nem. (Magam is konstatáltam, hogy az online szinte = az offline súgóval.)

Előzmény: Jimmy the Hand (17523)
kispatyo Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17524

Elnézést mindenkitől, de már megoldódott ez a probléma rendszervisszaállítás és excel újrarakásával :)

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17523

Azért a Micro$oft is érti a dolgát. Az online súgó bevezetésekor úgy adták elő, olyan benyomást keltettek, mintha ez valami sőkkal tökéletesebb dolog lenne, mint az offline változat. Kvázi, ha valamit nem találok a beépített súgóban, akkor az online súgóban majd biztosan meglesz a válasz. Annyira belémrögzült ez a gondolat, hogy évekig kitartott. Csak pár éve jöttem rá, hogy az online súgó az MSDN-ről hozza le az infót, és gyakorlatilag szóról szóra megegyezik a beépített súgóval. Máig sem értem, hogy mi a fenére volt ez jó. Azon kívül, hogy így adatokat gyűjthetnek a felhasználókról.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17522)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17522

Én itt arra gondolok, hogy régebben a súgó offline volt, és az Office-szal együtt települt a gépre. A hiba az online-osítás volt. :-) Ami természetesen hibaforrás, nem beszélve arról, hogy miért ne használhatná offline gépen teljes értékűen az ember a megvásárolt programot?

Előzmény: pimre (17521)
pimre Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17521

Hát nem tudom. Én is Microsoft programokat használok. XP, IE8, de újabban inkább Google Chrome (ami ugye nem Microsoft). De soha, sehol, semmikor nem jelentkeztek nálam a tbando által írt problémák. Én inkább robbantómester megközelítésére hajlok (17503), és nem az Excelben, hanem a Windows környezetben keresném a hiba okát. 

 

És, ha nincs megoldás, és senki nem tud egy nálam értelmesebb megoldást, akkor meggondolandónak tartanám a teljes rendszer újrainstallálásával próbálkozni. Tudom, hogy időigényes, meg macerás, de sok mindent megoldhat.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17510)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17520

Jimmy the Hand, Sánta Kutya (SK) köszönöm a válaszotokat, valóban a Jimmy SZUMHA függvénye kellett ehhez a feladathoz!

 

Köszönöm a segítségeteket!

Előzmény: Jimmy the Hand (17511)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17519

Hűha, asszem sikerült - csak azt hittem nem lehet.

Előzmény: Törölt nick (17517)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17518

a lényeg, hogy ne látszódjon az "-" előjel.

Előzmény: Törölt nick (17517)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17517

Sziasztok,

Egyéni számformázással lehet szerintetek abszolút értéket kreálni?

Nekem nem megy...

Delila10 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17516

Azt el sem tudom képzelni. :(

Előzmény: Jimmy the Hand (17515)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17515

Vagy inkább egy rugalmasabb fórummotor..?

Előzmény: Delila10 (17514)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17514

 

A Firefox a makrót hozza olvasható formában, a Google a képet engedi becsatolni. :))

Kellene egy harmadik böngésző, ami a sima szöveget fogadja el.

Előzmény: Delila10 (17512)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17513

Jogos. És az x-szel is megy.

Előzmény: Jimmy the Hand (17511)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17512

A laphoz rendeld a makrót.

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Not Intersect(Target, Range("I1:J1")) Is Nothing Then
        egyenlet = Range("G1")
        Range("D7").GoalSeek Goal:=egyenlet, ChangingCell:=Range("B3")
    End If
End Sub

 

Egy kép segítene a hivatkozások megértéséhez, de sajnos megint nem lehet feltölteni.

 

Nálam az I1:J1 cellákat módosíthatod, amik a G1-ben lévő egyenlet értékét befolyásolják. A célcella a D7 (az egyenlet értékét veszi fel a makró hatására), a célérték keresés a B3 cella értékét módosítja.

Előzmény: chillout88 (17506)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17511

A szorzatösszeg mellett/helyett ugyanerre a célra a szumha függvény is kielégítő.

Előzmény: mimi_bacsi (17507)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17510

Erre mondják, hogy "nagy öröm a kiskert". Sokat dolgozott a Microsoft, hogy jól működő, értelmes megoldásokat szüntessen meg.

Előzmény: tbando (17501)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17509

F9?

Előzmény: chillout88 (17506)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17508

Jól értem, hogy a 49. sorban akarod ezzel a nyakatekert módszerrel összeadni, ami fölött az első sorban x áll? Ha nem raghaszkodsz az x-hez, akkor írjál 1-et az első sorba afölé, ami kell, és 0-t afölé, ami nem kell, és használd a szorzatösszeg(e1:BB1; e49:BB49) függvényt (most a BB egy példa volt, ameddig érnek az adatok).

Előzmény: mimi_bacsi (17507)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17507

30 cellánál több adat összeadása hogyan lehetséges?

 

SZUM(HA(E1="x";E$49; ); HA(F1="x";F$49; ); HA(G1="x";G$49; );........A cellák az E1-től a CM1-ig tartanak

chillout88 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 17506

Sziasztok!

Nekem a célérték kereséssel kapcsolatban lenne egy kérdésem.

Egy egyenletet számolok ki vele, és jól is működik!

Viszont ha megváltozik az egyik adat nem számolja újra!

hogy lehet azt megcsinálni hogyha az egyenleten változtatok valamit akkor ne kelljen újra a célérték keresést megcsinálni ahhoz hogy változzon a végeredmény.

Remélem le tudtam írni érthetően a problémám.=

Köszi a segítséget előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.18 0 0 17505

XP v 7? Ez utóbbinál már smin nem csodálkozom...

Előzmény: tbando (17501)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.18 0 0 17504

valahol be lehet állítani, hogy offline / online súgót használjon (talán F1 megnyomására is feltűnik a kérdés...)

Előzmény: tbando (17501)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.18 0 0 17503

Lövésem nincs, de a Windows területi beállításai jók?

Office frissítve van?

Ha nem legális, akkor keresni egy másik változatot, hátha jobban működik...?

Előzmény: tbando (17502)
tbando Creative Commons License 2012.03.18 0 0 17502

Megjegyzem, vannak egyéb rendellensségek a z excelemmel, de azokkal, már együtt tudok élni. De megemlítem őket, mert hátha összefüggnek a súgó problémával. Pl. kezdő jelként nem fogadja el az egyenlőségjelet, (szerencsére a + jellel helyettesíthető). És persze további szerencse, hogy a cella belsejében már elfogadja. Hogy érthető legyen: Az =A1=B1+C1 képletet csak +A1=B1+C1 formában fogadja el. Vagy a kitevőjelet ^ első billntyűzésre nem fogadja el, a másodikra viszont kettőt is kitesz, így az egyiket le kell törölni. Ugyanezt csinálja az apostróffal is. És még van egy pár hasonló tünet. És mind e hibákon az ujra installálás nem segít. Ami arra utal, hogy az excel ütközhet valamivel. De mivel? 

Előzmény: tbando (17501)
tbando Creative Commons License 2012.03.18 0 0 17501

Megbolondult az excel súgóm.  Miután beírom a Keresőjébe a témát, pl egy konkrét Függvénynevet az alábbi válasszal tér vissza:

 

"A keresést nem lehet teljesíteni mert nincs hálózati kapcsolat. (szerintem van, meg különben is minek?). A Hálózati kapcsolat indításához indítsa el az IE-t, ha még nem futna. (Elindítottam.) A File menű Kapcsolat nélküli munka parancsát kapcsolja ki. (A File menüben nincs semmiféle Kapcsolat nélküli munka parancs, amit lehetne kapcsolgatni. Típus: Excel  2003)

 

Ennyi. Korábban is volt már ilyen, de akkor még az üzenet után mégiscsak kilistázta a találatokat. Most meg nem. Pontosabban a próbálkozások 90%-ban nem, aztán random néhányszor mégiscsak meggondolja magát, és listáz.

 

Találkoztatok már ilyennel? Ki tudtátok küszöbölni? Mi lehet az oka? 

pimre Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17500

Azt hiszem ez inkább jogi kérdés, nem excel ügy. Próbálj meg valahol itt érdeklődni: http://www.jogiforum.hu/forum/17/2569, vagy a logo kapcsán itt: http://www.jogiforum.hu/forum/17/30982. Tapasztalatom, hogy a jól feltett kérdésekre hamar válaszol egy szakember. 

Előzmény: srq (17499)
srq Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17499

Igazából csak annyi, hogy nem tudom mennyire megengedett az, hogy "használjam" egy cég logóját, ami nem az enyém. Lehet ciki, de elég tudatlan vagyok a témában. Lehet, hogy abszolút nem para, de lehet, hogy el kellene távolítanom?

 

Ez már terjesztésnek számít, hogy ide feltettem? Mondjuk én csak megosztom, hátha valakit érdekel:) Ha nem muszáj, akkor nincs kedvem másik hátteret szerkeszteni, de most, hogy ezt itt írom, szerintem lehet, hogy nem lenne annyira megeröltető, mint ennyit írni erről az egészről. Ugyanakkor a kíváncsiságomat nem elégítené ki, úgyhogy, ha mégis valaki tudná a választ, hogy maradhat-e, vagy sem a háttér, azt megköszönném:)

Előzmény: Jimmy the Hand (17495)
Herold Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17498

Illetve lehet, hogy nem számolja ki, csak teszteli a stratégiát.

Előzmény: Herold (17497)
Herold Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17497

A Martingale és a Labouchere egy rulett tétemelési stratégia. Az excel-tábla kiszámolja neked, melyik mezőre/számra mennyit kell feltenned.

Előzmény: Törölt nick (17493)
Herold Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17496

Látom sikerült átírni 2002-esre. Küldtem mailt a jelszó miatt! :)

Előzmény: srq (17491)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17495

Kerestem a problémát, de nem találtam...

Előzmény: srq (17491)
srq Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17494

Mit is írtam? Ja, igen: "...megosztok egy Martingale- és Labouchere-módszert - rulettszerű körülmények között (10000 pörgetés) - tesztelő táblázatot". Akkor szerintem erre lehet használni "a gyakorlatban":)

 

Ha valakit érdekel persze, hogy mi lenne, ha nulla nélkül játszhatná a "duplázóst", vagy nem lenne asztallimit és bármekkora tétet feltehetne (folyamatosan nyerne). Vagy elérhet-e valamit azzal, ha következetesen mindig ugyanazt a piros-fekete mintát követi - nyilván nem, de erről meg is győződhet.

 

Mint a verziószám is mutatja, ez még nem teljes. Például nincs lehetőség a stratégiák fordított alkalmazására, a Labuchere "memória" része is még viszonylag sok átalakításra vár, nincs lehetőség kimaradni néhány pörgetésből, kivárni egy színt stb. Illetve a harmadik stratégia még sehol nincs, amit egy belső tétes stratégiának tervezek, kielégítő mennyiségű beállítási lehetőséggel.

 

Szerintem, akit kicsit is mozgat a rulett, vagy az Excel, el tud játszani vele egy-két számolás erejéig, plusz vannak benne nem egyszerű képletek. Tehát nem azoknak való, akiknek elég a SZUM() és az ÁTLAG() függvény mindenre. Ők talán nem is tudják értékelni. Legalábbis az ismerőseim közül, akik értenek hozzá, azok kiakadtak rajta (látják benne a munkát), akik nem értenek hozzá, azok viszont kb. úgy nézték, mintha ez a táblázat nem is működne, csak egy sima kép lenne, vagy csak egy passzív táblázat a Wordben, amit kiszíneztem:D

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.11 0 0 17493

ezt gyakorlatban mire lehet használni?

Előzmény: srq (17491)
srq Creative Commons License 2012.03.11 0 0 17492

A Stratégia 3 nem tesz semmit, csak előkészítettem a terepet egy esetleges harmadik féle stratégiának...

srq Creative Commons License 2012.03.11 0 0 17491

Sziasztok!

 

Van egy problémám (?), ill. gondoltam, megosztok egy Martingale- és Labouchere-módszert - rulettszerű körülmények között (10000 pörgetés) - tesztelő táblázatot. A probléma az, hogy a háttérben a bwin logója van és nem tudom, hogy ezt mennyire szabad. Pl. ha itt megosztom, abból lehet baj?:)

 

Screenshot Excel 2002 alatt:

http://dl.dropbox.com/u/28444538/final1/Image00.2002.png

 

Screenshot Excel 2007 alatt:

http://dl.dropbox.com/u/28444538/final1/Image00.2007.png

 

Az .xlsm-et 100%-ban én készítettem Excel 2007 alatt, de nemrég befejeztem, hogy működjön 2002 (Office XP) alatt is. Persze 2007 alatt sokkal jobban néz ki:) Mivel miközben átalakítgattam "egy-két" képletet, ami nem volt kompatibilis az Excel 2002-vel, további fejlesztéseket is eszközöltem, így most a 2007-es változat (az eredeti, tömörebb, 7 szintnél mélyebb képletekkel) kicsit le van maradva.

 

Ezért egyelőre csak a 2002 kompatibilis változatot linkelem be, mondjuk azt is érdemes inkább 2007-ben megnyitni, amint az a screenshotokon látszik is.

 

Leírás nincs, nem tudom mennyire érdekel bárkit is:), ill. szerintem kis nézegetéssel, próbálgatással minden érthetővé válik. Pedig szívesen beszélnék arról, hogy mit hogyan oldottam meg:)

 

A makrókat engedélyezni kell, hogy működjön a három gomb, amivel külön lehet újra generálni a véletlen számokat, vagy csak frissíteni pl. a stratégiák beállításait, esetleg hozzákeverni még egy nullát:)

 

Rulett Stratégia Teszter v0.116 Excel 2002 kompatibilis:

http://dl.dropbox.com/u/28444538/final1/rst.v0.116z.2002-2007.xls

Ha véletlenül valaki bele szeretne nézni a cellákba, küldjön mailt a jelszóért.

 

Később felteszem a csak 2007-es változatot is, az eredeti képletekkel, hacsak nem küldtök el a fenébe az egésszel:), ill. megcsinálom, hogy 2002-ben is zöldebb legyen a nulla - ez valahogy kimaradt:))

 

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17490

Egy jól feltett kérdés csodákra képes ;-)

Előzmény: Redlac (17489)
Redlac Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17489

Szokás szerint igazad van :-)

 

Köszi, remek!

Előzmény: Jimmy the Hand (17488)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17488

Szerintem itt a relatív/állandó cellahivatkozásokkal kell játszani.

Nézd meg, hogy pl. az A62-ben milyen feltételes formázás van. Szerintem az nem az A59-re hivatkozik, hanem az A61-re

Valami olyasmi kellene, hogy

=üres($a$59)=IGAZ

 

 

Előzmény: Redlac (17484)
Redlac Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17487

Kipróbáltam 2003-ason, 2007-esen is. Ugyanaz.

Előzmény: Redlac (17486)
Redlac Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17486

Elhagytam az IGAZ-t, a képlet értéke már át volt állítva, de ugyanaz.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17485)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17485

Egyszerűsítsünk! Hagyd el az "=igaz"-t, mivel a logikai értékek önmagukban használhatók.

Átállítottad, hogy a cella értéke helyett a képlet értéke legyen?

Előzmény: Redlac (17484)
Redlac Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17484

Feltételes formázást szeretnék.

Ha az A59 nem üres, akkor az A60-ban látszódjon a szöveg. Ha üres, akkor meg nem.

 

Beírtam valamit az A60-ba. Feltételes formázáshoz beírtam: =üres(a59)=IGAZ, a kitöltést meg feketére állítottam.

 

Remekül működött.

 

Aztán azt szerettem volna, ha most már az A60:O61 tartományra is igaz lenne a fenti feltétel.

 

Töröltem a munkalap összes feltételes formázását.

 

Kijelöltem a fenti tartományt, majd a feltételes formázáshoz beírtam az előzőt: =üres(a59)=IGAZ, a kitöltést meg feketére állítottam.

 

A tartomány egy része állandó feketébe bújt, függetlenül az A59-ben lévőtől.

 

Ha az A59-ben semmi nem volt, akkor meg az A60 megfelelően működött (tehát fekete lett)

 

 

Több különböző tartománnyal is kipróbáltam, mindenhol ilyen volt, valószínűleg a képletet írtam rosszul :-(

 

 

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17483

Egy pontos hibaüzenet azért sokat segítene...

Előzmény: kispatyo (17482)
kispatyo Creative Commons License 2012.03.07 0 0 17482

Sziasztok, egy olyan problémám lenne hogy 2010es microsoft officet megvásároltam, feltelepítettem kb 10 percig ment az excel és utána amikor elakartam indítani, akkor kiírt egy hibaüzenetet, pontosan most nem tudom leírni, hogy mi is a hibaüzenet mert valami olyasmit ír hogy az excel nem találja, hiányzó fájl XELLD vagy valami hasonlót ír, és sok mindenkinél láttam ugyanezt a hibaüzenetet de nem találtam rá más megoldást az xp újratelepítésén kívül, de azt meg nem szeretném mert céges gép! Többször letöröltem és visszaraktam az officet és ugyanazt csinálja, és csak az excel nem jó! Sürgős lenne és nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!

horemheb151 Creative Commons License 2012.03.07 0 0 17481

Küldtem egy újabb, feltehetőn az utolsó levelet ebben a témában aztán folytassuk úgy ahogy megszoktuk.

Előzmény: Jimmy the Hand (17478)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17480

Én is erre gondoltam először. :)

Előzmény: Törölt nick (17475)
horemheb151 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17479

Segít. Com-ot írtam automatikusan. Most a .hu -ra küldtem levelet.

Előzmény: Jimmy the Hand (17478)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17478

nem tudom, segít-e, de nem mailbox.com, hanem mailbox.hu

Előzmény: horemheb151 (17477)
horemheb151 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17477

Pedig írtam  és nem verődött vissza. A itten profilodban levő címre írtam mert csak az ismert számomra.  mailbox.com-ra

Most újra elküldtem.

Előzmény: Jimmy the Hand (17476)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17476

Megnéztem, nincs ott semmi.

Előzmény: horemheb151 (17474)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17475

Biztos letiltották a másikat :)

Előzmény: Jimmy the Hand (17472)
horemheb151 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17474

Küldtem egy emilt. Ha lehet ne két hét múlva nézd meg. :-)

Előzmény: Jimmy the Hand (17472)
horemheb151 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17473

Félreértettél. Nem Textboxal van gondom hanem listboxal.

Előzmény: Jimmy the Hand (17468)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17472

Te ki vagy?

Előzmény: horemheb151 (17470)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17471

Ne írjn az ember álmosan... Dehát az már sok éve volt, h szó votl a makrovírusokról (és igen, a rövid o miatt nem esett le :-D). És a net szt is nagyjából kihaltak. Találkozott velük az elmúlt 1-2 évben vki?

Előzmény: Törölt nick (17460)
horemheb151 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17470

Köszönöm.

Előzmény: Jimmy the Hand (17468)
Redlac Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17469

Elolvastam az ajánlott irodalmat ( http://esr.fsf.hu/smart-questions_hu.html) és rengeteget tanultam belőle, hogy időnként miért voltam h*lye :-)

 

 

Köszönöm!

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17468

Egy példa:

 

Private Sub ListBox1_KeyPress(ByVal KeyAscii As MSForms.ReturnInteger)
    If KeyAscii = 13 Then Me.TextBox1.SetFocus
End Sub

 

Természetesen a "kilépés" nem egy random, hanem irányított dolog, szóval meg kell mondnai neki, hogy hová menjen a fókusz.

Vagy ha nem ez a lényeg, hanem hogy Enterre az aktív sor adatával csináljon valamit, akkor nem SetFocus kell, hanem annak a helyén a megfelelő adatfeldolgozó szubrutint kell meghívni.

Előzmény: Gavriel (17467)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.04 0 0 17466

A blog alapvetően másra szolgál, mégha tagelni lehet is tudtommal.

 

Inkább honlapként -esetleg fórumként*- tudom elképzelni, ahol lehet kereszthivatkozásokat csinálni, fastruktúrát, tartalomjegyzéket, különböző kereséseket: tagek, tartalom, idő, szerző, stb. Meg hozzászólási lehetőséggel az egyes makróknál (ekkor nyilván egymoderátor sem árt).

 

A nyilvános feltöltési felület mképp jó ötlet.

 

*Ha fórumként, akkor egy makró=egy topik, és azokat lehet csoportosítani al- és főfórumokba.

Aki ért a nyelvekhez, annak mondom, h lásd pl a wordreference fórumát, ahol egyfajta szótárfórum működik.

Előzmény: Jimmy the Hand (17464)
Or Kán Creative Commons License 2012.03.04 0 0 17465

Sztem mindenképpen valami olyan felület kellene, ahol lehet tematizálni a különböző témákat, és a hasonlók egy helyre kerülhetnének (akár úgy, hogy egy lapon, kis kockákban), mert így könnyű lenne keresni és navigálni. Ha egy blog ugyanúgy idősoros lenne, mint a mostani topik, akkor nemigen nyerünk vele.

Előzmény: Jimmy the Hand (17464)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.04 0 0 17464

Sorry, de én egyáltalán nem vagyok otthon se blog, se honlapkészítés témában. Nem tudom, mi lenne egy tudásbázis létrehozásának az optimális formája.

Mivel (gyanítom) egyikünk sem csinált még ilyet, talán kezdjük el valahol, aztán majd menet közben jönnek a tapasztalatok, ami alapján vagy lecseréljük a formát, vagy nem.

Ha pl. blogban gondolkodunk, akkor ilyesmi ötelteim vannak:

- Úgy sejtem, kellene egy (rendszer)gazda vagy tulajdonos, aki az egészet karbantartja, és kiosztja a jogosultságokat a többieknek (mindazoknak, akik a blogot szerkesztik). Szerintem vagyunk itt egy páran, akik beledolgozhatnánk.

- Lehetne mondjuk a publikációs jogot meghívásos alapon osztani.

- Bárkinek lehetősége lenne egy nyilvános felületen kódot feltölteni, ami pl. lektorálás után publikussá válhat.

- Minden kódhoz rövid leírás/használati útmutató, keresési kulcsszavak, stb. kell.

- Nyilvános felületen lehetne szavaztatni a népet, hogy egy-egy makró mennyire tetszik/hasznos...

- Természetesen mindenki annyi időt szánna rá, amennyit akar.

- Ha már sok makró lesz feltöltve, alkalmasint előnyös lehet, ha a blogon belül hierarchikusan témákba, altémákba tudjuk szedni a makrókat.

 

Alkalmas egy blog ilyesmire? Vagy ez a blog-szolgáltatótól függ?

Kinek milyen ötlete van? Akár meg is beszélhetjük ezen a fórumon.

 

Előzmény: Or Kán (17463)
Or Kán Creative Commons License 2012.03.04 0 0 17463

Ebben a témában Jimmy van otthon, várjuk meg az ő koncepcióját.

Előzmény: Törölt nick (17458)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17462

Nema  Geszti vagy? :)

Előzmény: Törölt nick (17459)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17461

is > se

Előzmény: Törölt nick (17460)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17460

A makrók lehetnek vírusosak??? Mit tudhat egy olyan?

 

(Belefutottam ebbe a biztonsági beállításba, ahol a lownál ezzel fenyeget, de a múltkor gyártott, sajátmakrós fájlt sem nyitja meg már a mediumon is, cska üzenget, h mit tegyen.)

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17459

indexcel?

Előzmény: Törölt nick (17458)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17458

Egy blog karbantartását én szívesen vállalnám.

excel.blog.hu már van. Persze üres.

 

excelmakrok.blog.hu

 

címen indítottam másikat, ha van javaslat más címre, várom.

 

 

Előzmény: Or Kán (17454)
Or Kán Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17457

"– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta."

Előzmény: Törölt nick (17456)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17456

Megvan! Azért ostoba, mert az helyesen úgy van, h "rossz a kép a laptopomon"? ;-))))))))))

(Egyébként 4, de nem mondom meg, hol ;-))

Előzmény: Törölt nick (17453)
Or Kán Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17454

Akkor most jöhet a másik ötleted - a tudástár - megvalósítása. :)

Előzmény: Jimmy the Hand (17447)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17453

Ez jó :)

Granutlálok a megfogalmazónak.

 

Ez meg még jobb:

 

Ostoba:

SEGÍTSETEK! A kép rossz a laptopomon!
Okos:

XFree86 4.1 torzult egérkurzor, Fooware MV1005 vid. chipset
Még okosabb:

XFree86 4.1 egérkurzor, Fooware MV1005 vid. chipset – torz

 

 

Delila10 Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17451

Hurrá!

Kérésünknek. Mintha Te nem lennél benne! Te indítottad.

Előzmény: Jimmy the Hand (17447)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17450

Részemről nagyon örülök, hogy lett ilyen! :)

Köszönöm mindenkinek, aki részt vett benne! ;)

Előzmény: Jimmy the Hand (17440)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17449

Meg. Hiába no, a kapcsolatok mozgatják a világot.

Előzmény: Gavriel (17448)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17447

Ééééééééss....

IGEEEEN!!!!

Meglágyult a moderátorok szíve, és engedtek a kéréseteknek :)

Előzmény: Gavriel (17446)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17445

Ejha, micsoda összefogás :)  Ha ez nem lesz elég, akkor semmi.

Köszönöm mindenkinek :)

Előzmény: Delila10 (17443)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17443

Akkor Or Kánnal együtt már hárman jeleztünk a moderátornak. :)

Remélem, lesz foganatja.

Előzmény: Gavriel (17441)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17440

Lehet, hogy hosszú, nem tudom megítélni. A topikleírás kisebb betűmérettel megy. Valószínűleg a beteendő szöveg minden sora elfér egy sorban. Ha a tördelést kivesszük, ömlesztve szerintem az egész nem hosszabb 5 sornál, tördelve 10.

De ez egyelőre akadémikus problémának tűnik, mert a modiktól nem azt a visszajelzést kaptam, hogy "Túl hosszú, rövidíts rajta".

Előzmény: Or Kán (17439)
Or Kán Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17439

Szia Jimmy!

 

Nem találod egy kicsit hosszúnak a beteendő szöveget? Így egy kicsit sokat kellene scrollozni, hogy hozzájussunk a tartalomhoz. Lehet, hogy a fele szöveg is elég lenne.

Előzmény: Jimmy the Hand (17438)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17438

Biztos emlékeztek arra a felvetésemre, hogy a topik fejlécét módosíttassuk, és tegyünk bele pár  infót a helyes kérdezésről.

Nos, az anyagot (segítségetekkel) összeállítottam, és kétszer megkértem a moderátorokat (legutóbb lásd 9100-as hsz a technika moderatúra topikban), hogy illesszék bele a fejlécbe. Nem történt semmi, válaszra sem méltattak, annak ellenére, hogy korábban kvázi megegyeztünk, hogy megcsinálják. Úgyhogy részemről ennyi volt a próbálkozás. Ha valaki kedvet érez, felveheti a kardot, ami kiesett a kezemből.

Delila10 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17437

A lap volt hibás, másik lapon kiválóan működik.

Köszönöm!

Előzmény: SQLkerdes (17434)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17436

nálam a használt nevek munkafüzet szintűek (Lehet h munkalapszintű neveknél erre nincs szükség, ezt nem próbáltam ki)

Előzmény: Törölt nick (17435)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17435

nem elég csak a nevet megadni.

ebben a formában próbáld meg:

 

='Munkafüzeted.xlsx'!NÉV

 

Nálam így van beállítva és így is működik.

A munkafüzeted.xlsx az a megnyitott munkafüzet, amiben ezt épp meg akarod valósítani.

Előzmény: Delila10 (17433)
SQLkerdes Creative Commons License 2012.03.02