Keresés

Részletes keresés

O. Kán Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17549

Megpróbáltam segíteni Neked, de amikor beállítottam, hogy online legyen a súgó, és utána levettem a hálozatot, akkor a súgó automatikusan átkapcsolt offline-ba, és így nem kaptam meg azt a hibaüzenetet, amit Te igen. Így nekem innentől passz.

Előzmény: tbando (17501)
O. Kán Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17548

És ugyanitt van egy olyan opció is, hogy "Microsoft Office Online".

Előzmény: O. Kán (17547)
O. Kán Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17547

"Az az igazság, hogy például azt sem tudom, hogy miként tudnék átkapcsolni az online-ra."

 

Az F1 megnyomása után megjelenő munkaablakban, ha a keresőben beírsz egy témát, akkor annak eredményeként megjelenik egy lista egyrészt a találatokról, másrészt, a munkaablak alján megjelenik egy "Keresés" nevű kis ablakocska, amiben van egy legördíthető "combobox", ahol ki lehet választani a "kapcsolat nélküli súgó" opciót.

Előzmény: pimre (17536)
pimre Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17546

pontosabban 21-et.

Előzmény: pimre (17545)
pimre Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17545

Akkor írj kezdőértéknek 20-at az A1-be. Mindenesetre részemről befejeztem akkor is, ha kiderül, hogy mégsem ez volt a kérdés:-)

Előzmény: lukamate (17543)
pimre Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17544

De jó, hogy csöpögtetve bontod ki a kérdésedet:-)

Előzmény: lukamate (17543)
lukamate Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17543

Nekem is ez jön ki, ami szerintem jó is, csak nem teljesen ez a feladat mert az kb. így van: ábrázoljuk a függvényt 0;60 zárt intervallumon 0,2es lépésközökkel. 20-40 zárt intervallumon hány zérushely van? Ez ugye 6, ábráról leolvastam. A másik kérés, hogy 20tól jobbra hol veszi fel a 3-as értéket?

Előzmény: pimre (17541)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.23 0 0 17542

Sub SelectTabIndex(WhichOne As Long)
    Dim c As Control
    For Each c In UserForm1.Controls
        If c.TabIndex = WhichOne Then
            c.SetFocus
            Exit For
        End If
    Next
End Sub

Előzmény: Kipat Barzel 1 (17535)
pimre Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17541

Biztos, hogy jól töltötted ki a cellát? Legyen az x helye A1, a képlet az Excelnek elfogadható formában: =10*COS(0.1*A1)*SIN(1*A1)+1 (a 0.1 lehet, hogy nálad 0,1 lesz beállítástól függően).

 

A célérték keresés az A1 cellába nekem 0.201399429737232-t ad eredményül. Ezzel Y=3.0000010151631. Azt, hogy lehet-e pontosabban kerekíteni, azt nem tudom. 

Előzmény: lukamate (17540)
lukamate Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17540

Helló, igen, de nem jött ki. Próbáltam trend függvénnyel de úgy sem.

függvényem:

 =amp⋅cos(om1⋅x)⋅sin(om2⋅x)+konst 

 

amp=10

om_1= 0,1

om_2 = 1  

konst =1 

 

Előzmény: pimre (17539)
pimre Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17539

Próbálkoztál a célérték kereséssel?

Előzmény: lukamate (17537)
pimre Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17538

Tekintve, hogy érdekel a probléma, elkezdtem utánakeresni. Találtam is valamit: http://support.microsoft.com/kb/821593/hu

Ez elmagyarázza, hogy hogyan működik az Office 2003 egyes szolgáltatásainak telepítése. Követtem az utasításokat, és eljutottam odáig, hogy az Excel súgóját állítgatni lehetett volna, hogy hogyan települjön. És bár nem találtam olyan lehetőséget, hogy hálózatról működjön a súgó, de az itteni súgóban (tehát a telepítő súgójában - remélem érthető vagyok) találtam egy utalást egy ilyen lehetőségre. Íme a szöveg:

 

“A hálózatról fut

 

Megjegyzés:  Ez a beállítás csak akkor jelenik meg, ha a telepítés telepítési rendszergazdaprofilról történik.

 

A szolgáltatás nem lesz a merevlemezre telepítve; a használatához szükséges fájlok azon a hálózati kiszolgálón maradnak, amelyről a szolgáltatás telepítése történik. Az ezzel a módszerrel telepített szolgáltatások csak akkor használhatók, ha a rendszergazdaprofil hozzáférhető.”.

 

Innen már nem tudom a dolgot követni, mert nem tudok hálózatokat telepíteni, de nem lehet, hogy valahol itt van a kutya elásva?

 

Előzmény: pimre (17536)
lukamate Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17537

Problémám a következő lenne: van egy bonyolult függvényem, amiben megkellene keresni, hogy Y=3 érékhez mely X értéket rendeli hozzá a függvény. Előre is köszönöm.

pimre Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17536

Bocs, hogy beleszólok, de én például nem is értem a problémát.  Pontosabban 2003-ast használok hosszú évek óta, de még soha nem tapasztaltam, hogy egyáltalán megjelenne nekem az online súgó. Akárhányszor telepítettem újra a rendszert, majd az Excel 2003-at, de mindig az offline súgó jött be. Az az igazság, hogy például azt sem tudom, hogy miként tudnék átkapcsolni az online-ra.

 

Csak azért írom ezt le, mert nem tudom, hogy nem máshol van-e a probléma. Sajnos erre sosem fugyeltem a telepítéskor, de nem lehet, hogy ott van valami opció, hogy ne kerüljön a gépre az offline súgó? Mert ebben az esetben jogos lehet, hogy onlin keresi.

 

De lehet, hogy marhaság ez az ötletem, szóval kicsit szégyelltem leírni, mint lehetőséget.  

Előzmény: tbando (17533)
Kipat Barzel 1 Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17535

Van sok-sok textbox. Hogyan lehet teszőleleges TabStopIndexre ugrani?

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.22 0 0 17534

most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit csinál ha kihúzom a hálókábelt?

Akkor nincs súgó?

Előzmény: tbando (17533)
tbando Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17533

Sajnos az Excel 2003 ban az F1 nem ajánlja fel a súgó offline opcióját. És ott sem, ahol szerinte bekapcsolható lenne (a File menüben).  De a legszebb az egészben, hogy elméletileg nem is lenne szűkség az offline súgóra, mert az internet kapcsolatom élő.  

Előzmény: Törölt nick (17531)
freyya Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17532

Nagyon szépen köszönöm, ez így tökéletesen működött! :)

Előzmény: pimre (17527)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17531

na de viccet félretéve:

Excel 2010, rögtön megtaláltam:

F1

Az ablak jobb alsó sarkában felirat:

Csatlakozva az office.com webhelyhez 

Erre a feliratra kattintva a felugró menüből kiválasztom a megfelelőt.

 

 

 

 

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17529)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17530

kihúzom a hálókábelt :)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17529)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17529

Most jön le, van az Excelben is offline? Akkor hogy mondod meg neki, melyiket akarod használni?

(Nála, még Excel 2000 fut, nem tudok kísérletezni.)

Előzmény: Törölt nick (17525)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17528

Pl. a Pythonnál (bár az szabad szoftver, tehát sokkal fontosabb a felhasználók véleménye :-P) ezt úgy oldották meg, hogy a súgó online és offline változatban is elérhető (az előbbihez webböngésző kell), azonos formátumban. Nyilván a kibocsátáskor azonos a kettő, onnantól meg választhatsz, melyiket kellemesebb nézegetni. Abban hasonlít a Python meg az Excel, hogy ha egyszer egy verziót telepítettél a gépedre, akkor nem fog a verzió frissülni magától, legfeljebb biztonsági frissítések jönnek az Excelhez, tehát valószínűtlen az alapvető változás a súgóban. A kisebbekről meg lemondhat az ember azért, hogy egyáltalán el tudja olvasni. :-) Nyilván az egyik embernek a netkapcsolata nem állandó, és offline kéne neki, a másik meg a tárhellyel akar spórolni és a felhőben él, neki meg az online a jó. Nem olyan nagy beruházás mind a két csoportnak kedvezni.

Előzmény: Törölt nick (17525)
pimre Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17527

Ha az A oszlopban vannak az eredeti adataid, és valóban minden szám kivétel nélkül 4 jegyű, akkor az első szabad oszlopba írd be az =JOBB(A1;4) képletet, majd töltsd ki az oszlopot lefelé. A táblázatot pedig rendezd ennek az oszlopnak a segítségével.

Előzmény: freyya (17526)
freyya Creative Commons License 2012.03.21 0 0 17526

Sziasztok!

 

Van egy listám, aminek a tagjai 1-2 betűből majd egy négyjegyű számból állnak. Sorba kellene raknom, de úgy, hogy a betűket ne vegye figyelembe, csak a számok legyenek növekvő sorrendben. Hogy kell ezt csinálni? Ha csak simán rendezem emelkedő sorrendbe, mindig a betűket is ABC sorrendbe teszi, így viszont a számok már nincsenek sorban.

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.20 0 0 17525

A cél valószínűleg a többi között az is, hogy az online verzió egyszerűen frissíthető, míg az offline tartalom nem. (Magam is konstatáltam, hogy az online szinte = az offline súgóval.)

Előzmény: Jimmy the Hand (17523)
kispatyo Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17524

Elnézést mindenkitől, de már megoldódott ez a probléma rendszervisszaállítás és excel újrarakásával :)

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17523

Azért a Micro$oft is érti a dolgát. Az online súgó bevezetésekor úgy adták elő, olyan benyomást keltettek, mintha ez valami sőkkal tökéletesebb dolog lenne, mint az offline változat. Kvázi, ha valamit nem találok a beépített súgóban, akkor az online súgóban majd biztosan meglesz a válasz. Annyira belémrögzült ez a gondolat, hogy évekig kitartott. Csak pár éve jöttem rá, hogy az online súgó az MSDN-ről hozza le az infót, és gyakorlatilag szóról szóra megegyezik a beépített súgóval. Máig sem értem, hogy mi a fenére volt ez jó. Azon kívül, hogy így adatokat gyűjthetnek a felhasználókról.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17522)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17522

Én itt arra gondolok, hogy régebben a súgó offline volt, és az Office-szal együtt települt a gépre. A hiba az online-osítás volt. :-) Ami természetesen hibaforrás, nem beszélve arról, hogy miért ne használhatná offline gépen teljes értékűen az ember a megvásárolt programot?

Előzmény: pimre (17521)
pimre Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17521

Hát nem tudom. Én is Microsoft programokat használok. XP, IE8, de újabban inkább Google Chrome (ami ugye nem Microsoft). De soha, sehol, semmikor nem jelentkeztek nálam a tbando által írt problémák. Én inkább robbantómester megközelítésére hajlok (17503), és nem az Excelben, hanem a Windows környezetben keresném a hiba okát. 

 

És, ha nincs megoldás, és senki nem tud egy nálam értelmesebb megoldást, akkor meggondolandónak tartanám a teljes rendszer újrainstallálásával próbálkozni. Tudom, hogy időigényes, meg macerás, de sok mindent megoldhat.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17510)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17520

Jimmy the Hand, Sánta Kutya (SK) köszönöm a válaszotokat, valóban a Jimmy SZUMHA függvénye kellett ehhez a feladathoz!

 

Köszönöm a segítségeteket!

Előzmény: Jimmy the Hand (17511)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17519

Hűha, asszem sikerült - csak azt hittem nem lehet.

Előzmény: Törölt nick (17517)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17518

a lényeg, hogy ne látszódjon az "-" előjel.

Előzmény: Törölt nick (17517)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17517

Sziasztok,

Egyéni számformázással lehet szerintetek abszolút értéket kreálni?

Nekem nem megy...

Delila10 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17516

Azt el sem tudom képzelni. :(

Előzmény: Jimmy the Hand (17515)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17515

Vagy inkább egy rugalmasabb fórummotor..?

Előzmény: Delila10 (17514)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17514

 

A Firefox a makrót hozza olvasható formában, a Google a képet engedi becsatolni. :))

Kellene egy harmadik böngésző, ami a sima szöveget fogadja el.

Előzmény: Delila10 (17512)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17513

Jogos. És az x-szel is megy.

Előzmény: Jimmy the Hand (17511)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17512

A laphoz rendeld a makrót.

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Not Intersect(Target, Range("I1:J1")) Is Nothing Then
        egyenlet = Range("G1")
        Range("D7").GoalSeek Goal:=egyenlet, ChangingCell:=Range("B3")
    End If
End Sub

 

Egy kép segítene a hivatkozások megértéséhez, de sajnos megint nem lehet feltölteni.

 

Nálam az I1:J1 cellákat módosíthatod, amik a G1-ben lévő egyenlet értékét befolyásolják. A célcella a D7 (az egyenlet értékét veszi fel a makró hatására), a célérték keresés a B3 cella értékét módosítja.

Előzmény: chillout88 (17506)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17511

A szorzatösszeg mellett/helyett ugyanerre a célra a szumha függvény is kielégítő.

Előzmény: mimi_bacsi (17507)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17510

Erre mondják, hogy "nagy öröm a kiskert". Sokat dolgozott a Microsoft, hogy jól működő, értelmes megoldásokat szüntessen meg.

Előzmény: tbando (17501)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17509

F9?

Előzmény: chillout88 (17506)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17508

Jól értem, hogy a 49. sorban akarod ezzel a nyakatekert módszerrel összeadni, ami fölött az első sorban x áll? Ha nem raghaszkodsz az x-hez, akkor írjál 1-et az első sorba afölé, ami kell, és 0-t afölé, ami nem kell, és használd a szorzatösszeg(e1:BB1; e49:BB49) függvényt (most a BB egy példa volt, ameddig érnek az adatok).

Előzmény: mimi_bacsi (17507)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.03.19 0 0 17507

30 cellánál több adat összeadása hogyan lehetséges?

 

SZUM(HA(E1="x";E$49; ); HA(F1="x";F$49; ); HA(G1="x";G$49; );........A cellák az E1-től a CM1-ig tartanak

chillout88 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 17506

Sziasztok!

Nekem a célérték kereséssel kapcsolatban lenne egy kérdésem.

Egy egyenletet számolok ki vele, és jól is működik!

Viszont ha megváltozik az egyik adat nem számolja újra!

hogy lehet azt megcsinálni hogyha az egyenleten változtatok valamit akkor ne kelljen újra a célérték keresést megcsinálni ahhoz hogy változzon a végeredmény.

Remélem le tudtam írni érthetően a problémám.=

Köszi a segítséget előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.18 0 0 17505

XP v 7? Ez utóbbinál már smin nem csodálkozom...

Előzmény: tbando (17501)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.18 0 0 17504

valahol be lehet állítani, hogy offline / online súgót használjon (talán F1 megnyomására is feltűnik a kérdés...)

Előzmény: tbando (17501)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.18 0 0 17503

Lövésem nincs, de a Windows területi beállításai jók?

Office frissítve van?

Ha nem legális, akkor keresni egy másik változatot, hátha jobban működik...?

Előzmény: tbando (17502)
tbando Creative Commons License 2012.03.18 0 0 17502

Megjegyzem, vannak egyéb rendellensségek a z excelemmel, de azokkal, már együtt tudok élni. De megemlítem őket, mert hátha összefüggnek a súgó problémával. Pl. kezdő jelként nem fogadja el az egyenlőségjelet, (szerencsére a + jellel helyettesíthető). És persze további szerencse, hogy a cella belsejében már elfogadja. Hogy érthető legyen: Az =A1=B1+C1 képletet csak +A1=B1+C1 formában fogadja el. Vagy a kitevőjelet ^ első billntyűzésre nem fogadja el, a másodikra viszont kettőt is kitesz, így az egyiket le kell törölni. Ugyanezt csinálja az apostróffal is. És még van egy pár hasonló tünet. És mind e hibákon az ujra installálás nem segít. Ami arra utal, hogy az excel ütközhet valamivel. De mivel? 

Előzmény: tbando (17501)
tbando Creative Commons License 2012.03.18 0 0 17501

Megbolondult az excel súgóm.  Miután beírom a Keresőjébe a témát, pl egy konkrét Függvénynevet az alábbi válasszal tér vissza:

 

"A keresést nem lehet teljesíteni mert nincs hálózati kapcsolat. (szerintem van, meg különben is minek?). A Hálózati kapcsolat indításához indítsa el az IE-t, ha még nem futna. (Elindítottam.) A File menű Kapcsolat nélküli munka parancsát kapcsolja ki. (A File menüben nincs semmiféle Kapcsolat nélküli munka parancs, amit lehetne kapcsolgatni. Típus: Excel  2003)

 

Ennyi. Korábban is volt már ilyen, de akkor még az üzenet után mégiscsak kilistázta a találatokat. Most meg nem. Pontosabban a próbálkozások 90%-ban nem, aztán random néhányszor mégiscsak meggondolja magát, és listáz.

 

Találkoztatok már ilyennel? Ki tudtátok küszöbölni? Mi lehet az oka? 

pimre Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17500

Azt hiszem ez inkább jogi kérdés, nem excel ügy. Próbálj meg valahol itt érdeklődni: http://www.jogiforum.hu/forum/17/2569, vagy a logo kapcsán itt: http://www.jogiforum.hu/forum/17/30982. Tapasztalatom, hogy a jól feltett kérdésekre hamar válaszol egy szakember. 

Előzmény: srq (17499)
srq Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17499

Igazából csak annyi, hogy nem tudom mennyire megengedett az, hogy "használjam" egy cég logóját, ami nem az enyém. Lehet ciki, de elég tudatlan vagyok a témában. Lehet, hogy abszolút nem para, de lehet, hogy el kellene távolítanom?

 

Ez már terjesztésnek számít, hogy ide feltettem? Mondjuk én csak megosztom, hátha valakit érdekel:) Ha nem muszáj, akkor nincs kedvem másik hátteret szerkeszteni, de most, hogy ezt itt írom, szerintem lehet, hogy nem lenne annyira megeröltető, mint ennyit írni erről az egészről. Ugyanakkor a kíváncsiságomat nem elégítené ki, úgyhogy, ha mégis valaki tudná a választ, hogy maradhat-e, vagy sem a háttér, azt megköszönném:)

Előzmény: Jimmy the Hand (17495)
Herold Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17498

Illetve lehet, hogy nem számolja ki, csak teszteli a stratégiát.

Előzmény: Herold (17497)
Herold Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17497

A Martingale és a Labouchere egy rulett tétemelési stratégia. Az excel-tábla kiszámolja neked, melyik mezőre/számra mennyit kell feltenned.

Előzmény: Törölt nick (17493)
Herold Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17496

Látom sikerült átírni 2002-esre. Küldtem mailt a jelszó miatt! :)

Előzmény: srq (17491)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17495

Kerestem a problémát, de nem találtam...

Előzmény: srq (17491)
srq Creative Commons License 2012.03.12 0 0 17494

Mit is írtam? Ja, igen: "...megosztok egy Martingale- és Labouchere-módszert - rulettszerű körülmények között (10000 pörgetés) - tesztelő táblázatot". Akkor szerintem erre lehet használni "a gyakorlatban":)

 

Ha valakit érdekel persze, hogy mi lenne, ha nulla nélkül játszhatná a "duplázóst", vagy nem lenne asztallimit és bármekkora tétet feltehetne (folyamatosan nyerne). Vagy elérhet-e valamit azzal, ha következetesen mindig ugyanazt a piros-fekete mintát követi - nyilván nem, de erről meg is győződhet.

 

Mint a verziószám is mutatja, ez még nem teljes. Például nincs lehetőség a stratégiák fordított alkalmazására, a Labuchere "memória" része is még viszonylag sok átalakításra vár, nincs lehetőség kimaradni néhány pörgetésből, kivárni egy színt stb. Illetve a harmadik stratégia még sehol nincs, amit egy belső tétes stratégiának tervezek, kielégítő mennyiségű beállítási lehetőséggel.

 

Szerintem, akit kicsit is mozgat a rulett, vagy az Excel, el tud játszani vele egy-két számolás erejéig, plusz vannak benne nem egyszerű képletek. Tehát nem azoknak való, akiknek elég a SZUM() és az ÁTLAG() függvény mindenre. Ők talán nem is tudják értékelni. Legalábbis az ismerőseim közül, akik értenek hozzá, azok kiakadtak rajta (látják benne a munkát), akik nem értenek hozzá, azok viszont kb. úgy nézték, mintha ez a táblázat nem is működne, csak egy sima kép lenne, vagy csak egy passzív táblázat a Wordben, amit kiszíneztem:D

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.11 0 0 17493

ezt gyakorlatban mire lehet használni?

Előzmény: srq (17491)
srq Creative Commons License 2012.03.11 0 0 17492

A Stratégia 3 nem tesz semmit, csak előkészítettem a terepet egy esetleges harmadik féle stratégiának...

srq Creative Commons License 2012.03.11 0 0 17491

Sziasztok!

 

Van egy problémám (?), ill. gondoltam, megosztok egy Martingale- és Labouchere-módszert - rulettszerű körülmények között (10000 pörgetés) - tesztelő táblázatot. A probléma az, hogy a háttérben a bwin logója van és nem tudom, hogy ezt mennyire szabad. Pl. ha itt megosztom, abból lehet baj?:)

 

Screenshot Excel 2002 alatt:

http://dl.dropbox.com/u/28444538/final1/Image00.2002.png

 

Screenshot Excel 2007 alatt:

http://dl.dropbox.com/u/28444538/final1/Image00.2007.png

 

Az .xlsm-et 100%-ban én készítettem Excel 2007 alatt, de nemrég befejeztem, hogy működjön 2002 (Office XP) alatt is. Persze 2007 alatt sokkal jobban néz ki:) Mivel miközben átalakítgattam "egy-két" képletet, ami nem volt kompatibilis az Excel 2002-vel, további fejlesztéseket is eszközöltem, így most a 2007-es változat (az eredeti, tömörebb, 7 szintnél mélyebb képletekkel) kicsit le van maradva.

 

Ezért egyelőre csak a 2002 kompatibilis változatot linkelem be, mondjuk azt is érdemes inkább 2007-ben megnyitni, amint az a screenshotokon látszik is.

 

Leírás nincs, nem tudom mennyire érdekel bárkit is:), ill. szerintem kis nézegetéssel, próbálgatással minden érthetővé válik. Pedig szívesen beszélnék arról, hogy mit hogyan oldottam meg:)

 

A makrókat engedélyezni kell, hogy működjön a három gomb, amivel külön lehet újra generálni a véletlen számokat, vagy csak frissíteni pl. a stratégiák beállításait, esetleg hozzákeverni még egy nullát:)

 

Rulett Stratégia Teszter v0.116 Excel 2002 kompatibilis:

http://dl.dropbox.com/u/28444538/final1/rst.v0.116z.2002-2007.xls

Ha véletlenül valaki bele szeretne nézni a cellákba, küldjön mailt a jelszóért.

 

Később felteszem a csak 2007-es változatot is, az eredeti képletekkel, hacsak nem küldtök el a fenébe az egésszel:), ill. megcsinálom, hogy 2002-ben is zöldebb legyen a nulla - ez valahogy kimaradt:))

 

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17490

Egy jól feltett kérdés csodákra képes ;-)

Előzmény: Redlac (17489)
Redlac Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17489

Szokás szerint igazad van :-)

 

Köszi, remek!

Előzmény: Jimmy the Hand (17488)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17488

Szerintem itt a relatív/állandó cellahivatkozásokkal kell játszani.

Nézd meg, hogy pl. az A62-ben milyen feltételes formázás van. Szerintem az nem az A59-re hivatkozik, hanem az A61-re

Valami olyasmi kellene, hogy

=üres($a$59)=IGAZ

 

 

Előzmény: Redlac (17484)
Redlac Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17487

Kipróbáltam 2003-ason, 2007-esen is. Ugyanaz.

Előzmény: Redlac (17486)
Redlac Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17486

Elhagytam az IGAZ-t, a képlet értéke már át volt állítva, de ugyanaz.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17485)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17485

Egyszerűsítsünk! Hagyd el az "=igaz"-t, mivel a logikai értékek önmagukban használhatók.

Átállítottad, hogy a cella értéke helyett a képlet értéke legyen?

Előzmény: Redlac (17484)
Redlac Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17484

Feltételes formázást szeretnék.

Ha az A59 nem üres, akkor az A60-ban látszódjon a szöveg. Ha üres, akkor meg nem.

 

Beírtam valamit az A60-ba. Feltételes formázáshoz beírtam: =üres(a59)=IGAZ, a kitöltést meg feketére állítottam.

 

Remekül működött.

 

Aztán azt szerettem volna, ha most már az A60:O61 tartományra is igaz lenne a fenti feltétel.

 

Töröltem a munkalap összes feltételes formázását.

 

Kijelöltem a fenti tartományt, majd a feltételes formázáshoz beírtam az előzőt: =üres(a59)=IGAZ, a kitöltést meg feketére állítottam.

 

A tartomány egy része állandó feketébe bújt, függetlenül az A59-ben lévőtől.

 

Ha az A59-ben semmi nem volt, akkor meg az A60 megfelelően működött (tehát fekete lett)

 

 

Több különböző tartománnyal is kipróbáltam, mindenhol ilyen volt, valószínűleg a képletet írtam rosszul :-(

 

 

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.08 0 0 17483

Egy pontos hibaüzenet azért sokat segítene...

Előzmény: kispatyo (17482)
kispatyo Creative Commons License 2012.03.07 0 0 17482

Sziasztok, egy olyan problémám lenne hogy 2010es microsoft officet megvásároltam, feltelepítettem kb 10 percig ment az excel és utána amikor elakartam indítani, akkor kiírt egy hibaüzenetet, pontosan most nem tudom leírni, hogy mi is a hibaüzenet mert valami olyasmit ír hogy az excel nem találja, hiányzó fájl XELLD vagy valami hasonlót ír, és sok mindenkinél láttam ugyanezt a hibaüzenetet de nem találtam rá más megoldást az xp újratelepítésén kívül, de azt meg nem szeretném mert céges gép! Többször letöröltem és visszaraktam az officet és ugyanazt csinálja, és csak az excel nem jó! Sürgős lenne és nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!

horemheb151 Creative Commons License 2012.03.07 0 0 17481

Küldtem egy újabb, feltehetőn az utolsó levelet ebben a témában aztán folytassuk úgy ahogy megszoktuk.

Előzmény: Jimmy the Hand (17478)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17480

Én is erre gondoltam először. :)

Előzmény: Törölt nick (17475)
horemheb151 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17479

Segít. Com-ot írtam automatikusan. Most a .hu -ra küldtem levelet.

Előzmény: Jimmy the Hand (17478)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17478

nem tudom, segít-e, de nem mailbox.com, hanem mailbox.hu

Előzmény: horemheb151 (17477)
horemheb151 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17477

Pedig írtam  és nem verődött vissza. A itten profilodban levő címre írtam mert csak az ismert számomra.  mailbox.com-ra

Most újra elküldtem.

Előzmény: Jimmy the Hand (17476)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17476

Megnéztem, nincs ott semmi.

Előzmény: horemheb151 (17474)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17475

Biztos letiltották a másikat :)

Előzmény: Jimmy the Hand (17472)
horemheb151 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17474

Küldtem egy emilt. Ha lehet ne két hét múlva nézd meg. :-)

Előzmény: Jimmy the Hand (17472)
horemheb151 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17473

Félreértettél. Nem Textboxal van gondom hanem listboxal.

Előzmény: Jimmy the Hand (17468)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17472

Te ki vagy?

Előzmény: horemheb151 (17470)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17471

Ne írjn az ember álmosan... Dehát az már sok éve volt, h szó votl a makrovírusokról (és igen, a rövid o miatt nem esett le :-D). És a net szt is nagyjából kihaltak. Találkozott velük az elmúlt 1-2 évben vki?

Előzmény: Törölt nick (17460)
horemheb151 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17470

Köszönöm.

Előzmény: Jimmy the Hand (17468)
Redlac Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17469

Elolvastam az ajánlott irodalmat ( http://esr.fsf.hu/smart-questions_hu.html) és rengeteget tanultam belőle, hogy időnként miért voltam h*lye :-)

 

 

Köszönöm!

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17468

Egy példa:

 

Private Sub ListBox1_KeyPress(ByVal KeyAscii As MSForms.ReturnInteger)
    If KeyAscii = 13 Then Me.TextBox1.SetFocus
End Sub

 

Természetesen a "kilépés" nem egy random, hanem irányított dolog, szóval meg kell mondnai neki, hogy hová menjen a fókusz.

Vagy ha nem ez a lényeg, hanem hogy Enterre az aktív sor adatával csináljon valamit, akkor nem SetFocus kell, hanem annak a helyén a megfelelő adatfeldolgozó szubrutint kell meghívni.

Előzmény: Gavriel (17467)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.04 0 0 17466

A blog alapvetően másra szolgál, mégha tagelni lehet is tudtommal.

 

Inkább honlapként -esetleg fórumként*- tudom elképzelni, ahol lehet kereszthivatkozásokat csinálni, fastruktúrát, tartalomjegyzéket, különböző kereséseket: tagek, tartalom, idő, szerző, stb. Meg hozzászólási lehetőséggel az egyes makróknál (ekkor nyilván egymoderátor sem árt).

 

A nyilvános feltöltési felület mképp jó ötlet.

 

*Ha fórumként, akkor egy makró=egy topik, és azokat lehet csoportosítani al- és főfórumokba.

Aki ért a nyelvekhez, annak mondom, h lásd pl a wordreference fórumát, ahol egyfajta szótárfórum működik.

Előzmény: Jimmy the Hand (17464)
Or Kán Creative Commons License 2012.03.04 0 0 17465

Sztem mindenképpen valami olyan felület kellene, ahol lehet tematizálni a különböző témákat, és a hasonlók egy helyre kerülhetnének (akár úgy, hogy egy lapon, kis kockákban), mert így könnyű lenne keresni és navigálni. Ha egy blog ugyanúgy idősoros lenne, mint a mostani topik, akkor nemigen nyerünk vele.

Előzmény: Jimmy the Hand (17464)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.04 0 0 17464

Sorry, de én egyáltalán nem vagyok otthon se blog, se honlapkészítés témában. Nem tudom, mi lenne egy tudásbázis létrehozásának az optimális formája.

Mivel (gyanítom) egyikünk sem csinált még ilyet, talán kezdjük el valahol, aztán majd menet közben jönnek a tapasztalatok, ami alapján vagy lecseréljük a formát, vagy nem.

Ha pl. blogban gondolkodunk, akkor ilyesmi ötelteim vannak:

- Úgy sejtem, kellene egy (rendszer)gazda vagy tulajdonos, aki az egészet karbantartja, és kiosztja a jogosultságokat a többieknek (mindazoknak, akik a blogot szerkesztik). Szerintem vagyunk itt egy páran, akik beledolgozhatnánk.

- Lehetne mondjuk a publikációs jogot meghívásos alapon osztani.

- Bárkinek lehetősége lenne egy nyilvános felületen kódot feltölteni, ami pl. lektorálás után publikussá válhat.

- Minden kódhoz rövid leírás/használati útmutató, keresési kulcsszavak, stb. kell.

- Nyilvános felületen lehetne szavaztatni a népet, hogy egy-egy makró mennyire tetszik/hasznos...

- Természetesen mindenki annyi időt szánna rá, amennyit akar.

- Ha már sok makró lesz feltöltve, alkalmasint előnyös lehet, ha a blogon belül hierarchikusan témákba, altémákba tudjuk szedni a makrókat.

 

Alkalmas egy blog ilyesmire? Vagy ez a blog-szolgáltatótól függ?

Kinek milyen ötlete van? Akár meg is beszélhetjük ezen a fórumon.

 

Előzmény: Or Kán (17463)
Or Kán Creative Commons License 2012.03.04 0 0 17463

Ebben a témában Jimmy van otthon, várjuk meg az ő koncepcióját.

Előzmény: Törölt nick (17458)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17462

Nema  Geszti vagy? :)

Előzmény: Törölt nick (17459)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17461

is > se

Előzmény: Törölt nick (17460)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17460

A makrók lehetnek vírusosak??? Mit tudhat egy olyan?

 

(Belefutottam ebbe a biztonsági beállításba, ahol a lownál ezzel fenyeget, de a múltkor gyártott, sajátmakrós fájlt sem nyitja meg már a mediumon is, cska üzenget, h mit tegyen.)

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17459

indexcel?

Előzmény: Törölt nick (17458)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17458

Egy blog karbantartását én szívesen vállalnám.

excel.blog.hu már van. Persze üres.

 

excelmakrok.blog.hu

 

címen indítottam másikat, ha van javaslat más címre, várom.

 

 

Előzmény: Or Kán (17454)
Or Kán Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17457

"– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta."

Előzmény: Törölt nick (17456)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17456

Megvan! Azért ostoba, mert az helyesen úgy van, h "rossz a kép a laptopomon"? ;-))))))))))

(Egyébként 4, de nem mondom meg, hol ;-))

Előzmény: Törölt nick (17453)
Or Kán Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17454

Akkor most jöhet a másik ötleted - a tudástár - megvalósítása. :)

Előzmény: Jimmy the Hand (17447)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17453

Ez jó :)

Granutlálok a megfogalmazónak.

 

Ez meg még jobb:

 

Ostoba:

SEGÍTSETEK! A kép rossz a laptopomon!
Okos:

XFree86 4.1 torzult egérkurzor, Fooware MV1005 vid. chipset
Még okosabb:

XFree86 4.1 egérkurzor, Fooware MV1005 vid. chipset – torz

 

 

Delila10 Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17451

Hurrá!

Kérésünknek. Mintha Te nem lennél benne! Te indítottad.

Előzmény: Jimmy the Hand (17447)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.03.03 0 0 17450

Részemről nagyon örülök, hogy lett ilyen! :)

Köszönöm mindenkinek, aki részt vett benne! ;)

Előzmény: Jimmy the Hand (17440)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17449

Meg. Hiába no, a kapcsolatok mozgatják a világot.

Előzmény: Gavriel (17448)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17447

Ééééééééss....

IGEEEEN!!!!

Meglágyult a moderátorok szíve, és engedtek a kéréseteknek :)

Előzmény: Gavriel (17446)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17445

Ejha, micsoda összefogás :)  Ha ez nem lesz elég, akkor semmi.

Köszönöm mindenkinek :)

Előzmény: Delila10 (17443)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17443

Akkor Or Kánnal együtt már hárman jeleztünk a moderátornak. :)

Remélem, lesz foganatja.

Előzmény: Gavriel (17441)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17440

Lehet, hogy hosszú, nem tudom megítélni. A topikleírás kisebb betűmérettel megy. Valószínűleg a beteendő szöveg minden sora elfér egy sorban. Ha a tördelést kivesszük, ömlesztve szerintem az egész nem hosszabb 5 sornál, tördelve 10.

De ez egyelőre akadémikus problémának tűnik, mert a modiktól nem azt a visszajelzést kaptam, hogy "Túl hosszú, rövidíts rajta".

Előzmény: Or Kán (17439)
Or Kán Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17439

Szia Jimmy!

 

Nem találod egy kicsit hosszúnak a beteendő szöveget? Így egy kicsit sokat kellene scrollozni, hogy hozzájussunk a tartalomhoz. Lehet, hogy a fele szöveg is elég lenne.

Előzmény: Jimmy the Hand (17438)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17438

Biztos emlékeztek arra a felvetésemre, hogy a topik fejlécét módosíttassuk, és tegyünk bele pár  infót a helyes kérdezésről.

Nos, az anyagot (segítségetekkel) összeállítottam, és kétszer megkértem a moderátorokat (legutóbb lásd 9100-as hsz a technika moderatúra topikban), hogy illesszék bele a fejlécbe. Nem történt semmi, válaszra sem méltattak, annak ellenére, hogy korábban kvázi megegyeztünk, hogy megcsinálják. Úgyhogy részemről ennyi volt a próbálkozás. Ha valaki kedvet érez, felveheti a kardot, ami kiesett a kezemből.

Delila10 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17437

A lap volt hibás, másik lapon kiválóan működik.

Köszönöm!

Előzmény: SQLkerdes (17434)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17436

nálam a használt nevek munkafüzet szintűek (Lehet h munkalapszintű neveknél erre nincs szükség, ezt nem próbáltam ki)

Előzmény: Törölt nick (17435)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17435

nem elég csak a nevet megadni.

ebben a formában próbáld meg:

 

='Munkafüzeted.xlsx'!NÉV

 

Nálam így van beállítva és így is működik.

A munkafüzeted.xlsx az a megnyitott munkafüzet, amiben ezt épp meg akarod valósítani.

Előzmény: Delila10 (17433)
SQLkerdes Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17434

Nekem volt dinamikus grafikon problémám offset-tel.  A függvény amit felépítettem látszólag teljesen oké volt, de a grafikon mégsem működött.  

Két dolgot csináltam:

- az offset-ek felhasználásával létrehoztam elnevezett területeket (named range) és ezeket a neveket adtam meg a grafikon input adataként.  Vigyázzni kell, hogy TELJES leírást kapjon ilyen esetben a hivatkozott referencia, munkalap névvel, ahol lehet abszolút referenciákkal;  és

- nulláról, egy új munkalapon újracsináltam a grafikont.

 

Ez a kettő együtt megoldotta a problémát.  Van, hogy az excel kiakad és az adott grafikonon belül már nem eszi meg azokat a dolgokat, amiknek gond nélkül működniük kellene.

 

SQL

Előzmény: Delila10 (17433)
Delila10 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 17433

2003-as verzióban többféle dinamikus grafikont hoztam össze. A tartományokat névvel láttam el, és az OFSZET függvény segítségével határoztam meg. Az adatsoroknál a névre hivatkozom.

Most ugyanezt a 2007-es verzióban kellene megcsinálni, de nem fogadja el ezt a hivatkozást. Valószínű, hogy csak én nem találom meg a módját, ekkorát nem ronthattak a verzión.

 

Kitettem a fájlt a https://rapidshare.com/files/3845087332/Dinamikus_grafikon.xls címre.

Tud valaki segíteni?

 

Köszönöm.

Digger57 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 17432

Köszi!

Működik!

A megvalósítás bonyibb annál, mint amit leírtam, kicsit egyszerűsítettem, hogy érthetőb legyen a problémám.

Más megfontolásból használok a List feltöltéséhez tömböt.

Sokat görcsölök viszont azzal, hogy ha számot viszek be egy ListBox oszlopba, akkor az jobbra legyen igazítva.

Tudtok erre megoldást?

Előzmény: Jimmy the Hand (17428)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 0 0 17431

Ne bántsd! :-)

 Bár minden profi/haladó ilyen segítőkész lenne! Tele a net olyanokkal, akik "segítségnyújtás" címén egyetlen értelmes infót sem adnak, max kioktatnak és fölényeskednek.

Előzmény: Gavriel (17427)
Or Kán Creative Commons License 2012.03.01 0 0 17430

Ha már ListBox: tud valaki valamilyen tippet adni arra, hogy hogy lehet a listbox tartalmát makróból formázni? Olyan egyszerű dologra gondolok, hogy a listbox egyik oszlopát vagy adatát hogy lehet például beboldolni? Elég sokat töprengtem már ezen, de még nem jöttem rá a megoldásra.

Előzmény: Digger57 (17425)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.01 0 0 17429

Ha az egyik fájl bezárásakor lefut egy makró, ami akaratodon kívül bezár egy másik fájlt, akkor az a makró nagyon rosszul van megírva.

Látatlanban egy dolog jut eszembe: makróírásnál mindig kerülni kell az ActiveWorkbook, ActiveSheet, ActiveCell, Selection stb. hivatkozásokat, amelyek általában teljesen esetlegesen hol ide mutatnak, hol oda.

Ha meg nem makró zárja be a másik munkafüzetet, hanem csak úgy magától, akkor az rendszerhiba, mert az Excel normálisan nem így működik. Lehet, hogy célszerű lenne újrahúzni az egészet Format C-vel kezdve. De legalábbis Office újratelepítés. Szerintem

 

 

Előzmény: Gavriel (17426)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.03.01 0 0 17428

a 3. oszlop feltöltését cseréld le erre:

 

ListBox1.List(k, 2) = Format(Worksheets("Munka1").Cells(i, 3), "yyyy.mm.dd")

 

Akkor szöveg kerül  a Listboxba, de legalább dátumnak néz ki. Ha utána vissza akarod fordítani dátummá, akkor használd ezt:

 

CDate(ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 2))

 

Most hirtelen nem tudok jobbat...

Ha máskor lisbox-ot töltögetsz fel, akkor ajánlom figyelmedbe az alábbi kódot:

 

Dim rng As Range

usorT = Worksheets("Munka1").Range("A3").End(xlDown).Row
Set rng = Worksheets("Munka1").Range("A3:C" & usorT)
ListBox1.List = rng.Value

 

Rövidebb és gyorsabb, mint a ciklus. (Jelen esetben azért nem alkalmazható, mert ott az a kavarás a dátummal.)

Előzmény: Digger57 (17425)
Digger57 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 17425

Sziasztok!

 

Több oszlopos ListBoxot töltögetek Excel lapról vett adatokkal, ciklusban.

Az adattartomány a 3. sortól indul és változó számú sorból áll.

Az A oszlop azonosítót, a B nevet, a C oszlop dátumot tartalmaz.

A bánatom az, hogy a ListBox harmadik oszlopában angol formátumú lesz a dátum.

Jól sejtem, hogy valahogy lehet itt magyar dátumformátumot is megadni?

 

A kód:

Private Sub UserForm_Initialize()
    
    ListBox1.ColumnCount = 3
    ListBox1.ColumnWidths = "0;200;100"
    ListBox1.BoundColumn = 1

    usorT = Worksheets("Munka1").Range("A3").End(xlDown).Row
    k = 0
    For i = 3 To usorT
        ListBox1.AddItem
        ListBox1.List(k, 0) = Worksheets("Munka1").Cells(i, 1)
        ListBox1.List(k, 1) = Worksheets("Munka1").Cells(i, 2)
        ListBox1.List(k, 2) = Worksheets("Munka1").Cells(i, 3)
        k = k + 1
    Next
End Sub

 

 
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.29 0 0 17424

Meg kell határozni, hogy ki a főnök, ki csukhat be kit, milyen körülmények mellett, aztán át kell írni a kapcsolódó makrókat.

Előzmény: Gavriel (17422)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.29 0 0 17423

Most mééé röhögöd ki máá megin a kisebbet???

 

Igenis nem van neki, ha nem a kedve szt jelölöd ki :-DDDD

 

Köszi, D!!!

 

 

Előzmény: Or Kán (17421)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.29 0 0 17421

:)

Előzmény: Delila10 (17420)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.29 0 0 17420

Van.

 

Előzmény: Törölt nick (17419)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.29 0 0 17419

Köszi, megvan, csak a 2000 volt megnyitva, és ott nincs ilyen.

Előzmény: Delila10 (17418)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.29 0 0 17418

Kezdőlap | Szerkesztés | Rendezés és szűrés | Egyéni sorrend.

 

Előzmény: Törölt nick (17417)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.29 0 0 17417

Köszi, de nem találom, mire gondolsz. A data alatt van ugyan sort, de ott nincs szó smi egyéb beállításról, csak azt tudja, amit az ikon.

Előzmény: Delila10 (17415)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.28 0 0 17416

Tegnap már nem volt időm válaszolni.

Igen, több, pont azzal, amit kértem: alul ott van egy példa az alkalmazásra, ami egyértelműbbé teszi a paramétereket.

Előzmény: Jimmy the Hand (17402)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.28 0 0 17415

Egyszer menüből végezd el a rendezést, ahol beállíthatod, hogy van címsorod.

Nem felejti el, legközelebb már oszlopban állva, ikon segítségével is úgy rendez.

Előzmény: Törölt nick (17414)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.28 0 0 17414

Azt tudom, de nekem más kell: amolyan nulladik sor az elejére, amit rendezéskor nem vesz figyelembe, ma még kísérletezek egyet a fejléccel, h az olyan-e, mint elképzeltem. A sorszámra kifejezetten szükségem van éppen, még valszeg be is szúrok egy oszlopot, ami a soszámot tartalmazza, h átrendezéskor azt is vigye magával, h bmikor tudjam az eredeti helyét, mert tegnap este már nagyon untam, mikor harmadszor kellett megnéznem vmit...

Előzmény: Törölt nick (17410)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.28 0 0 17413

Nincs gond, csak kérdeztem. Nekem úgy tűnt itt is, meg az MSDN oldalain is, hogy az infó, amit megjelenítenek, egy az egyben a beépített súgó szövegét adja vissza, emiatt nem is nagyon használom. De nyilván nem lapoztam végig, ezért is kérdeztem rá, hátha többet tudsz róla.

Előzmény: pimre (17412)
pimre Creative Commons License 2012.02.28 0 0 17412

Nem igazán. De a kérdező panaszkodott az Excel súgójára. És itt valóban egységes szerkezetben össze van szedve a függvények teljes listája. Igaz, a súgóban is, de ott talán könnyebb elkeveredni.

 

De elnézést, ha úgy gondolod, hogy ezzel félrevezettem a kérdezőt.

Előzmény: Jimmy the Hand (17402)
ZolKa Creative Commons License 2012.02.28 0 0 17411

Működik, Köszönöm szépen.

Előzmény: pimre (17306)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17410

A sorszámot el lehet tüntetni (ahogy az oszlop betűit is)

Előzmény: Törölt nick (17406)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17409

Jimmy!

 

Működik! Köszönöm! 

 

Előzmény: Jimmy the Hand (17405)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17408

Jimmy! Próbálom, köszönöm! :-))

Előzmény: Jimmy the Hand (17405)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17407

Ezt még rágom, köszi! :-)

Előzmény: Or Kán (17398)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17406

Be lehet szűrni űgy sort, h ne legyen sorszáma?

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17405

Pl. ez a függvény?

=DÁTUM(NAP(A1)+2000;ÉV(A1)-2000;HÓNAP(A1))

 

2000 utáni dátumokra gondoltam működőnek.

Előzmény: mimi_bacsi (17404)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17404

Google dokumentumokban egy táblázatban az alábbi dátumok vannak: 2001.11.12., 2001.10.12., 2001.07.12., 2001.07.12., 2001.07.12., tehát elöl a hónap, aztán a nap,majd az év, valóban ezek a dátumok helyesen így néznének ki: 2012.01.11., 2012.01.10., 2012.01.07., 2012.01.07., 2012.01.07.

 

Van-e ötletetek (és megosztjátok-e velem), hogy lehetne csoportosan átírni a rossz dátumokat helyes formátumra? (egyesével sokáig tartana, több ezer dátumról van szó!)

 

Próbálkoztam az excel dátum formátumával (MM-DD-YYYY) formátummal, nem lett jó....? :-(

SQLkerdes Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17403
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17402

Ez több, mint a beépített súgó?

Előzmény: pimre (17400)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17401

Yessss, köszönöm, pár hétig elleszek vele... gondolom, nem fogtok hiányolni..;)

Előzmény: pimre (17400)
pimre Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17400
Előzmény: r11iksa (17399)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17399

Na igen, kiválasztom pl. adatbázis függvényeket, általános ismertetőt végigolvasom, tovább-ra kattintva eljutok az egyes függvényekhez, továbbra kattintva visszajutok az általános ismertetőhöz.

Körbe-körbe. :-((

Előzmény: Or Kán (17396)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17398

Amennyiben az A1-ben van a hivatkozás (kattintási lehetőség nélkül, de a teljes webcímet tartalmazva), akkor ezzel a makróval ki tudod a szöveghivatkozást kattintgatósra cserélni:

 

Sub hplk()
a = Cells(1, 1)
With Sheets(1)
    .Hyperlinks.Add .Range(Cells(1, 1), Cells(1, 1)), a
End With
End Sub

 

Ha sorozatban akarod lecserélni a szöveghivatkozást, akkor meg kell tudni adnod azoknak a celláknak a helyét, ahol ezt a cserét végre akarod hajtani (tehát minden lapon egy adott cellát, vagy adott tartományt).

Előzmény: Törölt nick (17393)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17397

A Nagyfőnök szeme mindent lát...:)

Előzmény: Törölt nick (17395)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17396

Pedig pont azt akartam mondani, hogy a 2003-as excel sugója - szigorúan az én magánvéleményem szerint - sokkal használhatóbb a példák szempontjából, mint a 2007-es, vagy a 10-es. Úgyhogy használd csak bátran a 2003-as sugóját, és ha konkrét elakadásod van (konkrét függvénynél), akkor mondd.

Előzmény: r11iksa (17394)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17395

Azért ez kísérteties, h a panelban megjelennek az összes előzményeim az operából... :-DDDD

Előzmény: Or Kán (17389)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17394

2003-asat. A 2010-esnek annyira más a menüje, hogy még nem találom a súgóját se.:-(

Előzmény: Or Kán (17391)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17393

Huhhh... és ha a már cellában levőt akarom kattinthatósítani? Azt is uígy másolgatni kell, v arra van vmi átalakító varázsformula? :-)

Előzmény: Or Kán (17389)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17392

Köszi!

Előzmény: Delila10 (17388)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17391

Hányas excel-t böngészel?

Előzmény: r11iksa (17386)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17390

Én a megoldandó feladat szt gugliztam, és főleg ha még angolul is, elég sok mindent leltem.

Előzmény: r11iksa (17386)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17389

Hogyne tudna...:)

 

Ráállsz arra a cellára, amibe a webcímet be akarod tenni, utána

 

Excel menüsor--->beszúrás--->hivatkozás (ekkor megjelenik egy panel)

 

átváltasz alt+TAB-bal arra a webcímre, amit be akarsz a cellába szúrni, majd vissza alt+Tab-bal az excelre, ami után az előzőleg megjelent panel alsó sorába az excel maga beírja a web címet. Ezután még a panel felső sorába be kell írni a webcímre utaló nevet (pl. google, ha azt szúrod be), és ok a panelon.

 

Viszont!

 

Ha az így beszúrt linket akarod másolni makróval egy másik lapra, akkor a pastespecial után a Paste:=xlPasteAll-t kell írni.

Előzmény: Törölt nick (17385)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17388

NE jelöld ki, csak állj az oszlopban, ami szerint rendezni akarsz, és kattints a rendező (fel-, vagy le) ikonra.

Előzmény: Törölt nick (17387)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17387

Meg azt nem találtam még meg, h ha van egy táblázat, akkor ugye úgy tudom sorba rendezni, h az egészet kijelölöm, és úgy mondom, h rendezze, nade mi van, ha nem az A oszlop szt akarom sorba rendezni, hanem vmelyik másik alapján, de h uúgy vigye magával az egész sort?

r11iksa Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17386

Jimmy példájától sokkot kapva nekiálltam excel függvényeket átnézegetni, súgóban is, és ledöbbentem, milyen sok lehetőség van, de a magyarázat az nagyon érthetetlen. Tudnátok adni pár tippet, hol lehetne találni mintapéldákat találni egyes függvények alkalmazására? A súgóban a "további info"-ra kattintva csak körbe járok, sehol sincs példa rájuk.:-(

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17385

Most tűnt föl, h az emailcímek is puszta szövegként mentek be, már az előzőbe, tehát nem az átsorolással vesztek el. Tud az excel olyat, h az emailcímeket, webcímeket kattinthatóként tárolja?

Előzmény: Törölt nick (17384)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17384

Így elsőre tökéletesnek tűnik, köszi!!! :-)

De jól megleptél, nem gondoltam, h ilyen röviden megy, most próbálom megérteni a trükköd :-)

Előzmény: Or Kán (17383)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17383

Rendben.

 

Akkor ezt próbád meg:

 

Sub tr()
k = 13
For i = 1 To Sheets.Count
Range(Sheets(i).Cells(1, 2), Sheets(i).Cells(12, 2)).Copy
Sheets(1).Cells(k, 1).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Transpose:=True
k = k + 1
Application.CutCopyMode = False
Next
End Sub

 

Ez a programocska a B1-től B12-ig másolja át az első lapra a következő lapokon lévő oszloptartalmakat sorokba, az első lapon a 13. sortól lefelé.

 

 

Futtasd le, és ha kérdésed van, vagy megakadtál, nyugodtan szóljál.

 

 

Előzmény: Törölt nick (17381)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17382

Ui: Az nem tudom, számít-e, h a B1-B12 akad üres cella is, és az uúgy fontos infó, tehát az összegyűjtés-átfordításkor is üres kell, h maradjon.

Előzmény: Törölt nick (17381)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17381

Jaaa, amit lejjebb leírtam, az gyakice uaz volt, csak az A1-A12-t kihagytam, mert ott mindenütt uazok a cellaszövegek minden lapon, ezért annak mindegy, h átviszem-e, mert pikkpakk ki-be lehet illesztgetni.

Tehát amelyik egyszerűbb, nekem megfelel az A1-B12 átvitele is, meg a B1-B12 átvitele is. De azt nem tudom, h makró szempontból melyik egyszerűbb, algoritmusban nekem egyszerűbbnek tűnt csak a B oszloppal foglalkozni.

 

Szóval a lényeg a B1-B12 átvitele minden lapról egy összesítő lapra, átfordítva sorokba, tehát x lap B1-B12-ből x sort csinálva A1-L1.

Elég szabatos? :-)

Köszi!

Előzmény: Or Kán (17380)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17380

Amikor először kérdezted ezt, akkor az volt a szitu, hogy minden lapról az A1-B12 területet át kell másolni egymás alá az első lapon. Néhány hozzászólással lejjeb viszont nem teljesen ezt írtad.

 

Tahát - mindenekelőtt - magát a feladatot írd le elég szabatosan, utána - ha ez megvan - menni fog a makró.

Előzmény: Törölt nick (17378)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17379

Ilyen kérésnek nem tudok ellenállni. :)

 

Rögtön.

Előzmény: Törölt nick (17378)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 17378

Segíts, lécci, mert ott megakadtam, h vmiféle algoritmust írni tudok, h egy lapra kerüljenek soronként a B1-12 adatok, de makrónak megírni nem tudom.

Előzmény: Or Kán (17351)
Herold Creative Commons License 2012.02.26 0 0 17377

Így már tényleg jó, köszi. Rosszul használtam a logikai függvényt.

Előzmény: pimre (17376)
pimre Creative Commons License 2012.02.26 0 0 17376

Mi a szándék? Amit írsz, arra jó az eredmény. B1=1 értéke hamis, tehát 0. A VAGY függvénybe ágyazva ugyancsak. És ha ezt szorzod az A1=1 eredményével, ami 1, akkor az eredmény 1*0=0 lesz.

 

De ha mondjuk azt akarod, hogy =VAGY(A1=1;B1=1), akkor az eredmény IGAZ, ami számításokban 1-et ad eredményül.

Előzmény: Herold (17374)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.02.26 0 0 17375

Pontosan.

Előzmény: Delila10 (17373)
Herold Creative Commons License 2012.02.26 0 0 17374

Az Excel2002 bugos?

 

A1=1

B1=0

 

Az (A1=1)*VAGY(B1=1) képlet értéke hibás, 0-t ír. Ez mi???

 

Vagy én csinálok valamit rosszul?

Delila10 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 17373

Valószínűleg azért, mert azt könnyebb felszorozni az órabérrel.

Előzmény: _Nyuszi (17372)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.02.26 0 0 17372

Hmm, nálunk tizedórában kérik... :-)

Előzmény: Delila10 (17371)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 17371

Nem kell számolgatnod, ha a B1 forátuma [mm]. Az időt a szögletes zárójelek között megadott paraméter szerint számolja ki az Excel.

Pl. havi munkaóra összegzésénél a SZUM függvényt tartalamzó cellának az [ó]:pp formátumot érdemes megadni.

Előzmény: aulac (17365)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.26 0 0 17370

Bocs, félreértettem a kérdést. Nyuszinak igaza van.

Előzmény: aulac (17368)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.02.26 0 0 17369

Az időt tizedestört alakban tárolja az Excel. A 0,00 felel meg a 0:00:00-nak, az 1,00 pedig a 24:00:00-nak. Tehát ha a cellában azt látod, hogy 12:00:00, akkor a cellában a következő van: 0,5. Hat óránál pedig 0,25. :)

Szóval ha a cellában tárolt számot megszorzod 24-gyel, akkor megkapod az órát emberi formátumban (a példáknál maradva: 0,5×24 = 12, 0,25×24=6). Ha nem csak 24-gyel szorzod meg, hanem 60-nal is, akkor percben kapod meg, ha pedig ezt megszorzod mégegyszer 60-nal (tehát az eredeti, 0 és 1 közötti számot 24×60×60-nal), akkor másodpercben kapod meg. Szerintem, de nem próbáltam. :)

Előzmény: aulac (17368)
aulac Creative Commons License 2012.02.26 0 0 17368

:(

Nem mükszik.

Csak az A1-ben lévő másodperceket mutatja a B1 cellában.

Ilyen béna lennék?

Előzmény: Jimmy the Hand (17366)
aulac Creative Commons License 2012.02.26 0 0 17367

Mondtam, hogy láma kérdés.

Köszönöm :o)

Előzmény: Jimmy the Hand (17366)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.26 0 0 17366

A2-be

Képlet: =A1

formátum: "mm"

Előzmény: aulac (17365)
aulac Creative Commons License 2012.02.26 0 0 17365

Sziasztok.

 

Láma kérdés: A1 cellában hh:pp:mm (óra: perc: másodperc) értéket, A2 cellában mm (másodperc) értékben szeretném megjeleníteni.

Tudtok erre egy képletet?

 

Üdv aulac

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17364

No, addig eljutottam a sorhasználós egyesítéssel, h a word használatával ugyan, meg csak az összefűzetelenből, de egymás alá be tudom zúdítani az egészet egy lapra.

 

Tehát vagy egy olyan köll nekem, ami minden lapról összeszedi a B1-12 függőleges cellákat, és vízszintesbe teszi őket egy lapra.

Tehát az első sor (1A-L=) a sh1 b1-12, a második (2A-L=) a sh2 b1-12 és így tovább.

 

Vagy egy olyan, ami a word után a A1-sok oszlopot felbontja, és sorrá rendezi:

a1 > a1 vagyis a(0x12+)1 > a(0+)1

a2 > b1

a3 > c1 stb,

majd

a(1x12+1) > a(1+1)

a(1x12+2) > b(1+1)

stb, majd

a(2x12+1) > a(2+1)

vagyis

a(yx12+1) > a(y+1)

...

a(yx12+12) > l(y+12)

 

bár ez az utolsó sor így nem lesz jó... de vmi ilyesmi, majd kevésbé álmosan :-)

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17362

Olyan szép lett az egyenfülekkel, most gyönyörködöm benne :-)))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (17361)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17361

Juhhhhhhhhúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú, összekombináltam a tiéddel, és megjelent!!!!!!!!!!!!!!!444444

 

Most már csak az usát kell átköltenem :-)

 

Fiók, ügyesek vagytok!!!!

Már csak a lapok tartalmának egylapra hozása kell, h összejöjjön, és szentté avatlak benneteket! ;-))))

 

Na, akkor így néz ki végül:

 

Sub atnev()
Const sBase As String = "LapnéV"
Dim i As Long
Dim sh As Object
For Each sh In ActiveWorkbook.Sheets
i = i + 1
sh.Name = sBase & i
On Error Resume Next 'hogy ne akadjon ki ha nincs annyi lap amennyi név
Next sh
End Sub

 

Juhuhuhűűűűűűűűűűűűűű!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

Előzmény: Törölt nick (17360)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17360

Az usás példát viszont hiába teszem be, nem jelenik meg az altf8-ban.

Előzmény: Törölt nick (17357)
Digger57 Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17359

Sziasztok!

 

Egy formon lisboxot használok, három oszlopost. Az első oszlop szélessége 0, mert azonosító van benne. A másodikban nevek, a harmadikban előjeles forintösszegek. Van arra lehetőség, hogy oszloponként állítsam az igazítást? Az összegek elég csúnyák így balra igazítva!

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17358

Köszi, ezt is! :-)

Előzmény: Törölt nick (17356)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17357

Figyu, ebből vmi egészen érdekes sült ki :-DDDD

 

Szóval, altf11 > nagy szürke megnyílt, ott a bal felsőben a workbook nevét is megtaláltam, jobb klikk, modul, vban megjelent az altf8 alatt, run, majd csodálkozás: nem uaz a név lett növekvő sorszámokkal, hanem az első lap celláin ment sorba, és azokról nevezte el az első x lapot, úh ez most rettentő viccesen néz ki :-DDD

Előzmény: Törölt nick (17355)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17356

a szkript az excel táblázatod html scriptje (kódja)

a makró pedig az autamitázlható office-os feladatok visual basic alapú programnyelve

Előzmény: Törölt nick (17354)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17355

figyi,

ALT + F11

 

a kódot amit írtam lentebb

 

Sub atnev()
For Each cella In Cells(1).CurrentRegion
i = i + 1
Sheets(i).Name = cella.Text
On Error Resume Next 'hogy ne akadjon ki ha nincs annyi lap amennyi név
Next
End Sub

 

 

 

bemásolod egy modul lapra (jobb klikk a munkafüzet nevén és insert module)

 

és ezt alt+f8-al feljövő listában megtalálod és indíthatod

 

és hidd el h működik a cella alapú átnevezés

Előzmény: Törölt nick (17342)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17354

A 2000-ben ott a toolsban a macro meg az új macro, a 2007-ben csak az alt+f8-ig jutottam el, h az ott is működik.

 

Mi a különbség a makró és a szkript között?

Előzmény: Törölt nick (17353)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17353

2000, 2007 és openoffice van telepítve.

Előzmény: Or Kán (17351)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17352

Megtanulok én :-)

Érdekelni úgyis érdekelt :-)

 

Az összefűzés sikerült, csak a lapnevek rondák, mert elvesztette a lapozó képességét a ctrl+pgdn/up-ra .-(

Ez csak azért fura, mert hajnalban már elkezdtem összefűzni, uezzel a betoldós módszerrel, mint most, de akkor a tartalmakat nem vitte át, csak plusz üres lapok jelentek meg, most meg akárhol belenéztem, rendben volt :-)

Juhhhúúúúúúúúúúúú, köszi!

Előzmény: Or Kán (17351)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17351

Tudok a problémádon segíteni, ha hajlandó vagy megcsinálni, amit mondok.

 

Amit a transzponálásról írtam, az csak egy szóló segítség volt, amit ilyen esetekben (oszlopból sor, sorból oszlop) lehet alkalmazni manuálisan.

 

A sok munkalapról való adatösszeszedegetéshez makró kell, azt meg tudom neked adni, de ehhez legelőször meg kell tanulnod makrót indítani. 

Előzmény: Törölt nick (17350)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17350

Köszi ezt is! Csak ez még mindig egyesével, ugye?

 

Akkor már egyszerűbb lenne, ha létezne, h az egész fájl szövegként mentem, és kiszedem a felesleget, csak az a baj, h szövegként is csak egy lapot hajlandó elmenteni :-(

Előzmény: Or Kán (17347)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17349

Ó, ez atrükkje, :-) Máris kipróbálom :-)

 

Nem, makrót még nem, de már egy napja fejlődöm excelben :-) Pontosabban a fülecskét már meg tudom nyitni, de onnantól kínai.

Előzmény: Or Kán (17345)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17348

Ha minden igaz, ez lenne a megoldás, de ez még kínai .-(

 

http://help.lockergnome.com/office/Rename-existing-worksheet-tabs--ftopict651695.html

Előzmény: Törölt nick (17342)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17347

A B (vagy bármely) oszlopból úgy tudsz sort csinálni, hogy kijelölöd a B oszlop tartalmát (de nem az egész B oszlopot) másolásra, majd ráállsz annak a sornak az elejére, ahova az oszlopot másolni akarod, és jobb klikkel, irányított beillesztést választva, a feljövő ablakban a transzponálás előtti négyzetet bejelölöd (jobbra alul van).

Előzmény: Törölt nick (17344)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17346

Makróval meg lehet csinálni. Tudsz makrót indítani?

Előzmény: Törölt nick (17344)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17345

Alapértelmezettként nem tudsz az excel 2007-ben 255 munkalaposnál nagyobb munkafüzetet megnyitni, de kézzel, vagy beszúrással programból felkurblizhatod a lapok számát legalább 3000-ig.

Előzmény: Törölt nick (17343)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17344

Ó, és azt nem lehet visszahozni? :-(

 

Mindenesetre köszönöm az infót! A 2010-re még várnom kell, h kipróbálhassam, de akkor reménykedem :-)

Végülis részleteiben kész vagyok, csak össze kéne fűzni.

 

Meg még azon töröm a fejem továbbra is, h -bár most nem szükséges, de ha mégis- hogyan lehetne az egyes lapok tartalmát egyenkénti másolgatás nélkül egy munkalapra összehozni. Mert minden lapon csak A1-B11 van adat. Na, most ezt v téglalapocskánként egymás alá kéne másolni, v -és főleg ez foglalkoztat- a B oszlopból sort csinálni, és a sorokat egymás alá rakni.

Előzmény: Or Kán (17341)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17343

A 2007 nekem nem engedte 255 fölé :-(

Előzmény: Or Kán (17341)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17342

http://it.toolbox.com/wiki/index.php/Excel_Macro_to_Rename_Worksheet_Tabs ?

 

Mint mondtam, a cellaalapú elnevezés ezesetben nem mükszik. Vmi olyan kellene, mint a tcmd ctrl+m-je. Nekem még a sheet1,2,3,4... is megtenné névnek, csak ne ilyen szedett-vedett _2 meg hasonló nevek legyenek.

 

A másik nagy probléma még mindig a használható lapok száma :-(

Előzmény: Törölt nick (17333)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17341

Megenged. Azt írja az Írás, hogy a munkalapok számát csak a gép memóriája korlátozza a 2007-es és a 2010-es excelben.

 

Ki is próbáltam, 2000-ig simán lefutott, 5000-nél viszont simán kiakadt (amitől egy nyitott és nagyon értékes munkafüzetem is elszállt...:-( ).

Előzmény: Törölt nick (17337)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17340

Örülök neki :-)

Előzmény: zedsimon (17339)
zedsimon Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17339

Remek, köszi, úgy látom már működik! :)

Előzmény: Törölt nick (17335)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17338

A ctrl f sem talált csoportos átnevezést :-(

Előzmény: Törölt nick (17336)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17337

Akinek 2010-e van, megnézné, h enged-e 255-nél nagyobb lapszámot beállítani? És ha igen, mennyit? 300? 3000?

3000 egyelőre búven elég lenne, de ma még a 2000 is.

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17336

Kösz, Okoska, itt keresni nem lehet, az csak szép dísz ott baloldalt, már jóideje tönkretették a topikbeli keresést vele., amennyit visszaolvasni bírtam, még nem találtam, a manual szt meg nem is lehet, de annak már nem hiszek, amit írtál, programozásból ismerős, de excelben fogalmam sincs, hogy kell alkalmazni.

Szal miért alapból a rosszat feltételezed a másikról???

 

Egyébként, ha az A1-ben kellene hozzá a név, akkor nem megy, megy az A1, az fix szöveges érték, magyarul uaz a szó mindenütt.

Csak tudnám, hova, hogyan kell az ilyeneket beírni :-) (Gyk: ennek járok utána éppen.)

Előzmény: Törölt nick (17333)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17335

Nekem uez volt más formázással, az segített, h a kijelölés után a 0,0-ra kattintottam, vagyi kijelöltem az első teljes lapot is totálba. Pedig a manual szt a kijelölés is elég lenne, de a gyakorlatban meg nem, de ezután a kettős kijelölés után, minden lapon elvégezte.

Előzmény: zedsimon (17334)
zedsimon Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17334

Sziasztok!

Sehol nem találom, hogyan lehet egy munkafüzeten belül az összes munkalap nyomtatási formátumát (margók, élőfej, élőláb stb) egyszerre beállítani - hogy ne kelljen ugyanazt a 6-8 lépést megcsinálni mindnél egyesével.

Ha csoportot alkotok, a nyomtatási kép állításánál, bár látszik a többi munkalap is, az oldalbeállítást mindig csak az adott munkalapra érvényesíti, amin állok... 7-es excel

Köszönöm előre is ha vki tud tippet adni!

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17333

>Kösz.
>De mielőtt kötekecc, olvasol is? És tucc magyarul?

 

 

A válaszom ugyanaz mint a Te kérdésed fentebb :)

Kb. itt ezen a fórumon is több megoldás van a tömeges átnevezésre. :)

De itt egy rögtönzött. Nem próbálom ki, erre van időm:

 

Sub atnev()
For Each cella In Cells(1).CurrentRegion
i = i + 1
Sheets(i).Name = cella.Text
On Error Resume Next 'hogy ne akadjon ki ha nincs annyi lap amennyi név
Next
End Sub

 

arról  a munkalapról indítsd, ahol a1-től folyamatosan az új munkalap nevek vannak.

a feladatot végrehajtja...

hibaellenőrzés nincs benne tehát az alap dolgokra neked kell figyelni (pl. nem lehet egyforma mlapnév)

 

 

Előzmény: Törölt nick (17329)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17332

OpenOffice is csak 255 :-(

Előzmény: Törölt nick (17331)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 17331

4. Az Office 2007 is csak 255 lapot engedélyez, nekem az meg kevés :-(

 

Ezek után a 2010-ben sem tartom vszínűnek, h többet enged.

Előzmény: Delila10 (17316)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17330

Meg a C21-t, bár azt megoldottam közben egy új fájlba másolással, de ha megint elugrana...

Előzmény: Törölt nick (17329)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17329

Különbenis, ha olyan okos vagy, az átnevezést miért nem árulod el nekem??? :-pppp)))))))))

Előzmény: Törölt nick (17327)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17328

Kösz.

De mielőtt kötekecc, olvasol is? És tucc magyarul? Mer írtam, igaz, a manual angolul (is) van... :-p

Ráadásul hiába ír vmit a manual, ha éppen nem működik. Mint itt pl. nem működik a bal klikk, csak nyíllal tudok navigálni...

Előzmény: Törölt nick (17327)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17327

ha több munkalapvan kijelölve, akkor az "felbontja"

néha azért nézegethetnéd a helpet is :)

Előzmény: Törölt nick (17324)
Herold Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17326

Valójában ez a függvény megmondja a B1 mezőbe írt adóazonosító szám (ami 8-assal kezdődik) tulajdonosának a születési dátumát.

Előzmény: r11iksa (17314)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17325

Na, ez megoldódott, vmi pillanatnyi zavar volt, h nem mutatta a többit. Úh összerakni már tudom a lapokat, csak átnevezni nem.

Előzmény: Törölt nick (17323)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17324

9. Mi az az ungroup sheets?

Előzmény: Törölt nick (17323)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17323

8. Meg ha mféle fájlokat beszúrhatok, akkor már meglévő másik excel fájlt miért nem? Hogyan tudok lapokat átmásolni egyik füzetből a másikba?

 

Mert amanualtól már kifolyik a szemem, de nem ír smi értelmeset... Mert a felugrón ugyan azt írja, h a kijelöltek másolása, és a manual szt meg kéne ott jelenni a workbookoknak, de nem teszi, csak a megnyitottat mutatja, és egy űjat, oda hajlandó is, de utána a másikból már nem.

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17322

5.a. És ha a kijelölés után copyzni is szeretném, mi kell neki a ctrl c helyett, mert arra csak az adott lapot másolja ki nekem?

Előzmény: Törölt nick (17320)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17321

Köszi!

Ilyesmire gyanakodtam, csak nem jól kattintottam, de most, h megerősítetted, újra próbáltam, és megvan :-)

 

7. Eddig mindig az A1-re ugrott, ha megnyitottam egy lapot, de most vmiért mindig a C21-en köt ki, és oda akar beilleszteni is, hiába zártam be, és indítottam újra. Mi történhetett, és hogy tudom visszacsinálni?

Előzmény: Törölt nick (17320)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17320

5. shift + kattintás a munkalapfülön uez ctrl-alis megy csak úgy egyesével

Előzmény: Törölt nick (17318)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17319

6. Hogyan lehet sheeteket csoportosan átnevezni? Mert egyesével megvan a jobbklikken, de az összeset vagy néhányat?

Előzmény: Törölt nick (17318)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17318

1. Előre nem működik.

 

5. Hogyan tudok kijelölni csak néhány sheetet? Nem az összeset, csak x darabot.

Előzmény: Törölt nick (17317)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17317

Köszi!

 

1. Megtaláltam közben a módját: minden sheet kijelölve, és úgy format. De az tmég nem tudom, h előre is működik-e, de utólag tökéletes.

 

2. Igen, pontosan ezt az áthúzogatást szeretném elkerülni :-) De a makrók nekem egyelőre nem mondanak smit :-(

Előzmény: Delila10 (17316)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17316

1. Előre nem tudod beállítani az automatikus oszlopszélességet (vagy csak én nem ismerem a módját).

 

1.a. Kijelölöd a lapokat, majd az oszlopokat, és az egyik oszlopjelölő jobb szélére duplán klikkelsz.

 

2. Áthúzod az adatokat, vagy makrót alkalmazol.

 

3. Ctrl+PageDown következő lapra ugrás, Ctrl+PageUp előzőre.

 

4. Munkafüzet lapjai 2003-nál magasabb verzióban: a memória mérete korlátozza (alapértelmezés: 3 lap)

Előzmény: Törölt nick (17315)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17315

Még egy gond:

 

4. Itt a 2000-ben csak 255 sheet lehet egy workbookban. Az űjabb verziókban is így van, vagy ott már többet engedélyez?

Előzmény: Törölt nick (17312)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17314

Ezt úgy kell érteni, hogy a mezőben access-ből excel konvertáláskor ténylegesen is szám kerül, míg később a számmező szövegmezőre változik?

 

Előzmény: Ka zeph (17301)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17313

Találós válasz:

 

öööö... esetleg lehetséges, hogy előre megadott program futása révén végrehajtja a beírt utasításokat?

 

;)

Előzmény: Herold (17309)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17312

Na, megnéztem pontosan: 9.0.2720-as 2000.

(Angol nyelvű office, görög windows7 alatt :-))

Előzmény: Törölt nick (17311)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17311

1.a. Ha utólag akarom az összes sheetet formázni autofitre?

 

3. Milyen billentűkombinációval tudok a következő sheetre lépni?

Előzmény: Törölt nick (17310)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17310

Excelben szinte abszolút kezdő:

 

1. Hogyan tudom megadni, hogy minden sheeten autofit selection legyen majd az oszlopok szélessége, akárhányat is nyitok meg. Mert a formatban csak az aktuálisan megnyitottat állítja át.

 

2. Mivel minden minden sheeten csak pár oszlop, pár sor az adat, hogyan tudom úket egy sheetre hozni, ha űgy adódik? Hogyan lehet szabályozni, hogy egymás alá vagy egymás mellé rendezze az axb négyzetcellányi téglalapokat? És hogyan lehet üres sort/oszlopot iktatni közéjük?

Herold Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17309

Találós kérdés:

 

Mit csinál ez a függvény?

=ÉRTÉK(KÖZÉP(B1;2;5)-12051)

 

(Én tudom.)

Redlac Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17308

Köszi, rájöttem...

Ezt tettema végére, és szuper

 

Cells(Target.Row + 1, "D").Select

 

 

Jót beszélgettem magammal :-)

Előzmény: Redlac (17307)
Redlac Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17307

Sziasztok!

 

Az általatok kapott makróban a védelem részét átalakítottam, és azt gondoltam, hogy jó lesz ... de nem :-)

 

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)   

ActiveSheet.Protect Password:="jelszo", UserInterfaceOnly:=True   

On Error GoTo Hiba_esetén   

Application.EnableEvents = False       

Dim rng As Range   

If Not Intersect(Target, Me.Range("F28:F2530")) Is Nothing Then       

Set rng = Range(Intersect(Me.Rows(16), Target.EntireColumn), Target.Offset(-1))       

If rng Is Nothing Then Exit Sub       

Target.Value = Application.WorksheetFunction.Max(rng) + 1   

End If

 

If Target.Column = 1 Then       

ActiveCell = "ü"       

With Selection.Font

            .Name = "Wingdings"

            .Bold = True

            .ColorIndex = 3

        End With

        Range("A" & Target.Row & ":V" & Target.Row).Select

        With Selection

            .Font.ColorIndex = 3

            .Locked = True

        End With

    End If

 

If Target.Column = 3 Or Target.Column = 4 Or Target.Column = 12 Then _

        Range(Target.Address) = Date

         If Target.Column = 18 Then Range(Target.Address) = "IGEN"

        Cancel = True

Hiba_esetén:    Application.EnableEvents = True

End Sub

 

Ebben az egészben e helyett:

 

ActiveSheet.Protect Password:="jelszo", UserInterfaceOnly:=True

 

Ezt írtam:

 

ActiveSheet.Protect Password:="jelszo", AllowInsertingHyperlinks:=True

 

Erre a dátumbeírások működnek, de a sort nem zárja le, hanem beírja az "ü" betüt.

 

Akkor próbáltam, hogy az elejére:

 

Pass = "jelszo"

ActiveSheet.Unprotect Pass

 

A végére pedig

 

ActiveSheet.Protect Pass, AllowInsertingHyperlinks:=True

 

Ebben az esetben lezárta, de a végső kijelölés elugrott jobbra az azonos sor AM cellájára

Ez elvileg nem is lenne rossz, ha meg lehetne mondani neki, hogy meghatározott cellára ugorjon? Tehát az alatt lévő sor C cellájára.

 

Tudnátok segíteni?

 

 

 

Előzmény: Delila10 (17267)
pimre Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17306

Ha az egész táblázatot akarod rendezni valamelyik oszlop szerint, akkor ne jelölj ki semmit. Az Excel kijelöli magától a táblázatot, majd rákérdez, hogy melyik oszlop szerint akarod rendezni.

 

Egy oszlop kijelölésének épp az az értelme, hogy csak azt rendezze, és a többi maradjon úgy, ahogy van.  Erre még figyelmeztet is a rendezés megkezdése előtt.

Előzmény: ZolKa (17302)
Ka zeph Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17305

Köszönöm a segítséget, a tüneti kezeléssel végülis működik a dolog. Kísérletezéssel rájöttem arra is, hogy egy egyszerű munkalap másolás is helyrehozza, tehát a ....(2)-ben már számként kezeli. (Hi Bill, remélem a mama azért jól van)

Előzmény: Jimmy the Hand (17304)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17304

Én sem tudom, mi a betegség oka, de tüneti kezelésnek talán jó, ha a szummázást egy szöveg->szám konverzió közbeiktatásával végzed, pl. így:

{=SZUM(ÉRTÉK(A1:A10))}   (tömbképlet)

 

Ha az első táblád a lekérdezés off-line exportja (tehát már nincs közvetlen kapcsolatban az access lekérdezéssel), akkor megpróbálnám azt, hogy az egéz táblázatot kimásolom, aztán egy új munkafützetbe Irányított beillesztés:Érték (meg esetleg számformátum).

Nem tudom segít-e, csak egy ötlet.

Előzmény: Ka zeph (17301)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17303

Több oszlopot jelölsz ki, és kiválasztod, hogy melyik alapján rendezel. ;-)

Előzmény: ZolKa (17302)
ZolKa Creative Commons License 2012.02.24 0 0 17302

Sziasztok!

 

Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom az egyes sorok celláit egymáshoz rögzíteni.

A cél az lenne, hogy ha rákattintok felül valamelyik oszlopra és azt abc sorrendbe rendezem akkor ne csak annak az oszlopnak a cellái rendeződjenek hanem a hozzájuk tartozó egész sort is "vigyék" magukal.

 

Előre is köszönöm a segítséget.

Ka zeph Creative Commons License 2012.02.23 0 0 17301

Igen, sőt még 1-gyel is megszoroztam saját magát, hogy biztosan számnak vegye. Nem értem, mert az access-excel konvertálás sikeres, de az excel-excel kapcsolatnál bejön a baki.

Előzmény: Jimmy the Hand (17299)
csendesezegymásik Creative Commons License 2012.02.23 0 0 17300

Olvasgatva titeket félelmetes, hogy mennyire lúzer vagyok az excellel. most már legalább értem mi lenne a teendő, sajnos nincs közös cikkszám, csupán az áru neve. Ráadásul kis mértékban ugyan de eltérnek ezek is.

Megnézem az említet fügvényt, de van egy olyan érzésem, hogy még lesz kérdésem.

Addig is köszönöm a segítséget.

Előzmény: Jimmy the Hand (17298)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.23 0 0 17299

Az Access adatbázisban az adott mező típusa numerikus?

Előzmény: Ka zeph (17297)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.23 0 0 17298

Ha van a két táblázatban közös mező, ami a termékeket azonosítja (pl. cikkszám vagy ilyesmi), akkor saját árlistádba az FKERES függvény segítségével át tudod emelni a nagyker listájából az árakat. Nézd meg a súgóban az FKERES függvény leírását. Ha nem boldogulsz, akkor adj meg konkrétumokat. (R11iksa is ilyesmit javasolt, bár azt nem tudom, mit értett "rekurzív" alatt. :))

Előzmény: csendesezegymásik (17293)
Ka zeph Creative Commons License 2012.02.23 0 0 17297

Sziasztok!

 

Probléma: adott egy access kereszttáblás lekérdezés: 10 oszlop és n sor. Konvertáltam excel 2010-be. Szépen átmegy, minden szép és jó. Ehhez kapcsolok egy másik excel táblát, hivatkozik a táblázat adataira. Az 1., 9., 10. oszlopban a számok szövegként jelennek meg (nem lehet pl. szummázni) a többi oszlopban minden OK. MIÉÉÉÉÉRT?????

csendesezegymásik Creative Commons License 2012.02.23 0 0 17296

Kedves r11iksa

ezt nekem írtad? Mert, ha ezt tőlem kérdezed, még a kérdést se értem bocs...

Előzmény: r11iksa (17295)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.23 0 0 17295

Egy gyors ötlet:

fkeres rekurzív megoldása nem lenne használható?

Előzmény: csendesezegymásik (17293)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.23 0 0 17294

Nagyon köszönöm, tökéletes megoldás! Egy italra a vendégem vagy, illetve, ha tanfolyamot indítasz, a jelentkezők között leszek.

 

ui: a főnökeim is díjazták, hogy egy nap alatt végezhetek a feladattal, így a holnapi napot a pince takarítására fordíthatom. :-))

Előzmény: Jimmy the Hand (17283)
csendesezegymásik Creative Commons License 2012.02.23 0 0 17293

Üdvözlök mindenkit

 

Segítséget kérnék két táblázat összevonásához. A nagykeremtől kapott .csv árlista áraiból kiindulva módosítanám a webáruházam árait. A problémám, hogy a kapott lista tartalmaz olyan termékeket is, amiket én nem árúsítok. Egyenként kiszemezgetni túl nagy munka, mert szinte hetente változik az ár, és több száz termékről van szó.

Tehát hogyan tudnám az áraimat aktualizálni ctrl/c, ctrl/v módszerrel, és persze a felszorzó képlettel?

 

Előre is köszönöm a segítséget.

Redlac Creative Commons License 2012.02.23 0 0 17292

Amikor ActiveSheet.Protect Password:="titok", UserInterfaceOnly = True volt az eleje, akkor a hiperhivatkozást megszűntette a makró :-(

 

A Borakától kapott kapcsolóval tökéletes ActiveSheet.Protect Password:="titok", AllowsInsertingHyperlinks: = True

 

Köszönöm :-)

Előzmény: Törölt nick (17290)
boraka Creative Commons License 2012.02.23 0 0 17291

 

A lapvédelmet az alábbi kapcsolókkal lehet "kipipálni" vagy a pipát levenni:

 

   ActiveSheet.Protect Password:="", DrawingObjects:=False, Contents:=True, Scenarios:= _
        False, AllowFormattingCells:=True, AllowFormattingColumns:=True, _
        AllowFormattingRows:=True, AllowInsertingColumns:=True, AllowInsertingRows _
        :=True, AllowInsertingHyperlinks:=True, AllowDeletingColumns:=True, _
        AllowDeletingRows:=True, AllowSorting:=True, AllowFiltering:=True, _
        AllowUsingPivotTables:=True

Tehát nálad ezt kell tenni:

 

ActiveSheet.Protect Password:="titok", AllowInsertingHyperlinks:=True

Előzmény: Redlac (17289)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17290

Kár kapcsolgatni a védelmet makróban:

ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=True

 

Itt tanultam :)

Előzmény: Redlac (17289)
Redlac Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17289

Van egy makrókkal dolgozó jelszóval védett munkalapom. A makrók futása előtt maga a makró felodja a védelmet, majd a futás végén visszarakja.

 

Ha a védelmet én kapcsolom be, akkor kipipálom a hiperhivatkozások létrehozásának engedélyét.

 

Ha a makró, a futása után teszi rá a védelmet, akkor már úgy zárja le, hogyki van véve a pipa a hiperhivatkozások engedélyezéséből.

 

Ez zárja le: ActiveSheet.Protect Pass

Előzmény: Redlac (17288)
Redlac Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17288

Elnézésedet kérem, nem volt szándékomban senkit szívatni.

 

Este írtam be, mivel másnapra sem érkezett még válasz, gondoltam elfoglaltak vagytok, így megkérdezem máshol.

 

Természetesen megosztottam volna, csak mire meglett ott, addigra indultam dolgozni.

 

Ne haragudjatok, ha gondot okoztam.

Előzmény: Jimmy the Hand (17276)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17287

Hoppsz, köszönöm, mindjárt megnézem, mi ez az offszet függvény.;)

 

Igen, az üres cella azt jelzi, hogy nincs érték, tehát nincs mit összehasonlítani.

 

 

Előzmény: Jimmy the Hand (17283)
Zsongilingi Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17286

Köszönöm!

Előzmény: Jimmy the Hand (17285)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17285

ActiveWorkbook.SaveAs "Mappa teljes útvonala backslash-sel a végén" & Range("b19").Value

Előzmény: Zsongilingi (17284)
Zsongilingi Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17284

Szevasztok!

 

Segítség kellene...

Egy munkafüzetet szeretnék menteni makróval megadott helyre. A mentett munkafüzet neve a B19 cellában lévő lenne, a mentés helye pedig egy könyvtár valahol a gépen.

 

Köszönöm!

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17283

 

Egy lehetséges megoldás a képen.

A piros cella képlete:

{=SZORZATÖSSZEG(HA(OFSZET($B$2:$J$2;B10-1;0)=OFSZET($B$2:$J$2;C10-1;0);1;0);HA(OFSZET($B$2:$J$2;B10-1;0)="";0;1))}

Tömbképlet, tehát Ctrl+Shift+Enterrel kell zárni. Lefelé húzható.

 

A sárga sor az alap, ezt kell módosítanod a saját táblázatodnak megfelelően. B10:C10-től lefelé vannak a sorpárosítások, vagyis hogy a sárgától számítva hányadik sort kell hányadikkal összehasonlítani. A sorpárok listája (B10:C19) bemenő adat, azokat neked kell megadni.

(Ha jól értettem, az üres cellák egyezősége nem jelent találatot.)

Előzmény: r11iksa (17282)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17282

Példa 5 listával, összegyűjtöttem, hogy soronkénti listák elemei milyen gyakran fordulnak elő, alul összegeztem, ilyen táblázatom van (első oszlop a listák sorszáma, utána az elemek, amelyik listában van olyan elem, az 1-es, a többi cella üresen marad):

 

-,a,b,c,d,e,f,g,h,i (az elemek azonosítói)

1.1,1,-,-,1,-,-,1,1

2.1,-,-,1,1,-,1,1,-

3.-,1,1,-,-,1,-,-,-

4.-,1,-,-,1,-,-,1,1

5.1,-,1,1,1,-,-,-,1

ö:3,3,2,3,3,1,2,3,3

 

A listák közötti közös elemek számát kell meghatározni:

1-2 3

1-3 1

1-4 4

1-5 3

2-3 0

2-4 3

2-5 3

3-4 1

3-5 2

4-5 2

 

Azért csináltam '1' és 'üres" cellákat, mert igy jobban áttekinthetők az oszlopok, de nagyon macerás igy is végigbogarászni több oszloponként az aktuális két sort.:-(

 

Így már érthető, vagy az a baj, hogy rossz irányban indultam el, és más megközelítés kellene?

Előzmény: Jimmy the Hand (17280)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17281
Előzmény: r11iksa (17277)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17280

Nekem nem világos, hogy mit kell csinálni...

Előzmény: r11iksa (17279)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17279

Erre senki semmit? :-(

Előzmény: r11iksa (17278)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17278

Mától 2010-es excel van nálunk is.;)

 

Viszont tegnap a nyakamba zúdítottak egy rendezéses feladatot, a tegnapi napom csak az adatok begépelésével ment el.:-(

 

Adott kb. 250 lista, 30-60 közti elemszámmal. Sorba kell rendezni őket aszerint, melyek között van a legnagyobb átfedés. Arra gondoltam, csinálok egy táblázatot és elemenként összegzem őket, de ezzel csak odáig jutottam, hogy tudom, hogy mely elemek milyen gyakran fordulnak elő. Nekem viszont ezt a vizsgálatot az összes kétező két lista összevetésével kellene elvégezni. 

 

Bármilyen ötletnek örülnék, mert különben rámegy ez a hetem a papírmunkára.:-(

r11iksa Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17277

Esetleg nem gondolnád, hogy akkor megoszthatnád azokkal is, akik azon fáradoztak, hogy megoldják helyetted a problémádat?

Előzmény: Redlac (17275)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17276

Ennek szívből örülök, ugyanis még csak másfél órát foglalkoztam a kéréseddel, és bizony nagyon bosszantott volna, ha három óra múlva derül ki, hogy csak az időmet pazaroltam.

Előzmény: Redlac (17275)
Redlac Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17275

Megkaptam más fórumról a megoldást.

Előzmény: Redlac (17272)
Redlac Creative Commons License 2012.02.22 0 0 17274

Értem...köszönöm.

Előzmény: Jimmy the Hand (17273)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17273

Az első sor azt mondja meg a fordítónak, hogy futási hiba esetén a második soron folytatódjon a végrehajtás.

Így nem fordulhat elő, hogy az eseménykezelőket letiltjuk (EnableEvents=False), majd egy  programhiba miatt a végrehajtás nem jut el az engedélyezésig (EnableEvents=True), mely utóbbi esetben az események tiltva maradnának. Ha az események tiltva maradnak, akkor a duplakattintást lekezelő kód a továbbiakban egyáltalán nem fog lefutni, amíg vissza nem kapcsolod.

Előzmény: Redlac (17269)
Redlac Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17272

Ja azt elfelejtettem, hogy nem csak a 28. sorban, hanem onnan lefelé lenne jó, ha menne :-)

Előzmény: Redlac (17271)
Redlac Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17271

Nagyon-nagyon-nagy ötletem van, de a kivitelezés picit gondot okoz :-)

 

A W28 cellába összefűzéssel megjelenik egy név: "197_1"

 

Azt szeretném, ha a V28-ba duplán kattintva létrehozna egy hiperhivatkozást. Mégpedig a számítógép (szerver) egy megadott mappájából a W28-ban lévő nevű .pdf fájlra hivatkozzon.

Tehát, ha jól működik, akkor a V28-ban lesz egy link, ami a 197_1.pdf fájlra hivatkozik. A kattintás előtt a V28 üres, tehát a link neve a fájl neve lesz egyben.

Ha a jó ember még nem rakta fel a szerverre a fájlt (a makró nem találja), akkor megjelenne egy msgbox, hogy nem találom a fájl.

 

Egy Balaton szeletet fizetek annak, aki ezt meg tudja oldani :-)

Redlac Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17270

A védelmet úgy raktam a lapra, hogy a zárolt cellát kijelölni se lehessen, így zárolás esetén nem képes a felhasználó dupla klikket nyomni.

Előzmény: Delila10 (17267)
Redlac Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17269

Hú, de nagyon beindultatok :-). Köszönöm Jimmy.

 

A Te két sorod mit csinál?

Előzmény: Jimmy the Hand (17266)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17268

Nem láttam ezt a hozzászólásodat, mielőtt beírtam az új változatot, amiben megint elkövettem egy hibát. :((

 

A If Range(Target.Row, 1) <> "ü" Then helyett If Cells(Target.Row, 1) <> "ü" Then kellett volna.

 

 

Előzmény: Jimmy the Hand (17266)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17267

Még mindig nem jó. A változások csak akkor következhetnek be a duplaklikkre, ha az A oszlopban még nincs pipa.

 

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    ActiveSheet.Protect Password:="jelszo", UserInterfaceOnly:=True
    Application.EnableEvents = False
    Dim rng As Range
    
    If Range(Target.Row, 1) <> "ü" Then
        If Not Intersect(Target, Me.Range("F28:F2530")) Is Nothing Then
            Set rng = Range(Intersect(Me.Rows(16), Target.EntireColumn), Target.Offset(-1))
            If rng Is Nothing Then Exit Sub
            Target.Value = Application.WorksheetFunction.Max(rng) + 1
        End If
         
        If Target.Column = 1 Then
            Range(Target.Address) = "ü"
            With Selection.Font
                .Name = "Wingdings"
                .Bold = True
                .ColorIndex = 3
            End With
            Range("A" & Target.Row & ":V" & Target.Row).Select
            With Selection
                .Font.ColorIndex = 3
                .Locked = True
            End With
        End If
         
        If Target.Column = 3 Or Target.Column = 4 _
            Or Target.Column = 12 Then Range(Target.Address) = Date
         
        If Target.Column = 18 Then Range(Target.Address) = "IGEN"
    End If
    
    Cancel = True
    Application.EnableEvents = True
End Sub

 

Remélem, így már jó lesz.

 

Előzmény: Redlac (17262)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17266

Ha kiegészíthetem két sorral:

 

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    ActiveSheet.Protect Password:="jelszo", UserInterfaceOnly:=True

    On Error Goto Hiba_esetén
    Application.EnableEvents = False
    
    Dim rng As Range
    If Not Intersect(Target, Me.Range("F28:F2530")) Is Nothing Then
        Set rng = Range(Intersect(Me.Rows(16), Target.EntireColumn), Target.Offset(-1))
        If rng Is Nothing Then Exit Sub
        Target.Value = Application.WorksheetFunction.Max(rng) + 1
    End If
     
    If Target.Column = 1 Then
        ActiveCell = "ü"
        With Selection.Font
            .Name = "Wingdings"
            .Bold = True
            .ColorIndex = 3
        End With
        Range("A" & Target.Row & ":V" & Target.Row).Select
        With Selection
            .Font.ColorIndex = 3
            .Locked = True
        End With
    End If
     
    If Target.Column = 3 Or Target.Column = 4 Or Target.Column = 12 Then _
        Range(Target.Address) = Date
     
    If Target.Column = 18 Then Range(Target.Address) = "IGEN"
    
    Cancel = True

Hiba_esetén:
    Application.EnableEvents = True
End Sub

Előzmény: Delila10 (17265)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17265

Egy kicsit gatyába rázva a makró:

 

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    ActiveSheet.Protect Password:="jelszo", UserInterfaceOnly:=True
    Application.EnableEvents = False
    
    Dim rng As Range
    If Not Intersect(Target, Me.Range("F28:F2530")) Is Nothing Then
        Set rng = Range(Intersect(Me.Rows(16), Target.EntireColumn), Target.Offset(-1))
        If rng Is Nothing Then Exit Sub
        Target.Value = Application.WorksheetFunction.Max(rng) + 1
    End If
     
    If Target.Column = 1 Then
        ActiveCell = "ü"
        With Selection.Font
            .Name = "Wingdings"
            .Bold = True
            .ColorIndex = 3
        End With
        Range("A" & Target.Row & ":V" & Target.Row).Select
        With Selection
            .Font.ColorIndex = 3
            .Locked = True
        End With
    End If
     
    If Target.Column = 3 Or Target.Column = 4 Or Target.Column = 12 Then _
        Range(Target.Address) = Date
     
    If Target.Column = 18 Then Range(Target.Address) = "IGEN"
    
    Cancel = True
    Application.EnableEvents = True
End Sub

Előzmény: Redlac (17263)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17264

Az End Sub fölé tedd be ezt a sort:

Application.EnableEvents = True

Van egy másik hiba is. A pipa jel formázási része ilyen legyen:

 

With Selection.Font

.Name = "Wingdings"

.Bold = True 

.ColorIndex = 3 

End With

 

az általad írt

With Selection.Font.Name = "Wingdings"

.Bold = True

.ColorIndex = 3

End With

helyett.

 

Előzmény: Redlac (17263)
Redlac Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17263

Az lemaradt, hogy a dupla klikkre simán belép a cellába.

Előzmény: Redlac (17262)
Redlac Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17262

Ez meg mostan mé' nem megyen? :-(

 

 

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

 

ActiveSheet.Protect Password:="jelszó", UserInterfaceOnly:=True

 

Dim rng As Range

If Not Intersect(Target, Me.Range("F28:F2530")) Is Nothing Then

Set rng = Range(Intersect(Me.Rows(16), Target.EntireColumn), Target.Offset(-1))

If rng Is Nothing Then Exit Sub

Application.EnableEvents = False

Target.Value = Application.WorksheetFunction.Max(rng) + 1

Cancel = True

Application.EnableEvents = True

End If

 

If Target.Column = 1 Then

ActiveCell = "ü"

With Selection.Font.Name = "Wingdings"

.Bold = True

.ColorIndex = 3

End With

Range("A" & Target.Row & ":V" & Target.Row).Select

With Selection

.Font.ColorIndex = 3

.Locked = True

End With

End If

 

If Target.Column = 3 Then Range(Target.Address) = Date

Cancel = True

 

If Target.Column = 4 Then Range(Target.Address) = Date

Cancel = True

 

If Target.Column = 12 Then Range(Target.Address) = Date

Cancel = True

 

If Target.Column = 18 Then Range(Target.Address) = "IGEN"

Cancel = True

 

ActiveSheet.Protect Pass

End Sub

 

 

Pedig egy darabig olyan jól muzsikáltak együtt, aztán valamit elradiroztam...

Előzmény: Delila10 (17261)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17261

Szívesen.

Előzmény: Redlac (17260)
Redlac Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17260

Köszönöm!

Előzmény: Delila10 (17259)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17259

Védett lapról van szó, mert az egyes cellák zárolása csak így érvényesül.

Az "ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=True" sor makróból engedélyezi a módosítást.

 

Ha jelszóval véded a lapot, ezt írd helyette:

ActiveSheet.Protect Password:="Hű_de_titkos_jelszó", UserInterfaceOnly:=True

 

Az a módszer is jó, amit Te írtál.

Előzmény: Redlac (17257)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 17258

Védett lapról van szó, mert az egyes cellák zárolása csak így érvényesül.

Az "ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=True" sor makróból engedélyezi a módosítást.

 

Ha jelszóval véded a lapot, ezt írd helyette:

ActiveSheet.Protect Password:="Hű_de_titkos_jelszó", UserInterfaceOnly:=True

 

Az a módszer is jó, amit Te írtál.

Előzmény: Redlac (17257)
Redlac Creative Commons License 2012.02.20 0 0 17257

Köszönöm, remekül működik.

 

Még a végére beleraktam egyéb dupla kattintást, de a vegyülés is jól megy :-)

 

Ez a sor mit jelent?

 

"ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=True"

 

Ha jelszót teszek a lapra, akkor ennek a helyére kellene beírni, hogy:

 

Pass = "jelszó"   

ActiveSheet.Unprotect Pass

 

Illetve a végére:

 

ActiveSheet.Protect Pass

Előzmény: Delila10 (17249)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.20 0 0 17256

Müxik?

Előzmény: kelan (17253)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 17255

:)

Előzmény: kelan (17254)
kelan Creative Commons License 2012.02.20 0 0 17254

Ja, ha nem végzem el a másolást, akkor hibaüzenet fogad. Mostmár értem.

Előzmény: Or Kán (17251)
kelan Creative Commons License 2012.02.20 0 0 17253

Köszi Delila! :)

Előzmény: Delila10 (17252)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 17252

Nincs ezzel semmi baj, csak előtte a másolandó területet ki kell jelölni, és másolni, majd az új helyre állva kell indítani a makrót – akár bill. kombinációval. Én is sűrűn alkalmazom, de a végére még betettem a kijelölés megszüntetését.

 

Sub Érték_beillesztése()

     'Billentyűparancs: Ctrl+e 

     Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues 

     Application.CutCopyMode = False

End Sub

Előzmény: kelan (17250)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.20 0 0 17251

Hát például az, hogy hiányzik belőle a select és a copy parancs.

Előzmény: kelan (17250)
kelan Creative Commons License 2012.02.20 0 0 17250

Sziasztok!

Szeretnék egy érték beillesztés makrót, hogy majd a hozzárendelt billentyűkombinációval működjön az érték beillesztés, de hibaüzenetet kapok a futtatáskor. Mi a baj ezzel a makróval?

 

Sub PasteValue()
'
' PasteValue Makró
'
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=False
End Sub

 

Köszi!

Delila10 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 17249

Így lehet kombinálni:

 

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=True
    
    If Target.Column = 1 Then
        ActiveCell = "ü"
        With Selection.Font
            .Name = "Wingdings"
            .Bold = True
            .ColorIndex = 3
        End With
        Range("A" & Target.Row & ":U" & Target.Row).Select
        With Selection
            .Font.ColorIndex = 3
            .Locked = True
        End With
    End If
    
    If Target.Column = 3 Then Range(Target.Address) = Date
End Sub

Ha az A oszlopban (If Target.Column = 1) klikkelsz duplán, akkor beírja a pipát, és zárolja a sor celláit az A:U oszlopokban.

Ha viszont a C oszlopban kattintasz duplán, akkor a klikkelés helyére beírja a mai dátumot.

Előzmény: Redlac (17248)
Redlac Creative Commons License 2012.02.20 0 0 17248

Ez egyébként remek is lenne, de van jó pár helyen, ahol a dupla klikk a dátumot, vagy egyebet visz be (igen, nem).

 

Ha ezzel bárhol kattintok duplán ott meglesz a pipa (ez a wingdinges megoldás szuper :-)), de ott is, ahol eddig a dátumnak ellene lennie.

 

Csak az "A oszlopra tudod fókuszálni ezt a dupla klikket, mert a meglévőkkel próbáltam kombinálni, de nem működött.

 

Köszi előre is :-)

Előzmény: Delila10 (17246)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.20 0 0 17247

Talán egyszerűbb lenne letölteni egy ingyenes pdf nyomtató drivert, ettől kezdve a pdf nyomtatás külön nyomtatóként kiválasztható. Én ezt használom, ha máshova kell átvinni fájlokat, nem kell beállítani nyomtatási képet az aktuális nyomtatóhoz.

Előzmény: kovacsmiklos1985 (17236)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 17246

Mit szólsz ehhez a megoldáshoz? Megszünteted a jelölőnégyzeteket. Egy-egy cellán duplaklikkre piros pipa jel jelenik meg, az aktuális sor A:U tartománya zárolt lesz, a karakterek szintén piros színben pompáznak?

 

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=True
    ActiveCell = "ü"
    With Selection.Font
        .Name = "Wingdings"
        .Bold = True
        .ColorIndex = 3
    End With
    Range("A" & Target.Row & ":U" & Target.Row).Select
    Selection.Font.ColorIndex = 3
    Selection.Locked = True
End Sub

 

Ezt a makrót is a laphoz kell rendelni.

Előzmény: Redlac (17245)
Redlac Creative Commons License 2012.02.19 0 0 17245

Egy csoporton belül a szerveren elhelyezett táblázatot (egyfajta iktatót) soronként töltünk ki.

 

Amikor a tényleges iktatás megtörténik, és minden rendben van a beírt adatokkal, akkor a csoportvezető pipálná, hogy rendben (ez egyben át is szinezné az adott sort, hogy feltűnőbb legyen), és onnan kezdve nem lehetne módosítani az adott sort. Tehát a pipálásnak kell az utolsónak lenni.

 

Előzmény: Delila10 (17244)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 17244

Próbáld meg úgy átrendezni az oszlopaidat, hogy először kelljen a négyzetet jelölni, és utoljára adatot bevinni a billentyűzetről. Ehhez az utolsó oszlophoz igazítsd a makrót.

Előzmény: Redlac (17243)
Redlac Creative Commons License 2012.02.19 0 0 17243

A jelölőnégyzetek hivatkozása zárná le, ami ebben az esetben mondjuk a B oszlop cellája.

 

Az A-ba raktam a jelölőnégyzetet, ahol még egy sorszám van csak. A B-re hivatkozik, de azt elrejtem. A lezárandó pedig a A-U lenne.

 

Azt gondoltam, hogy a lezárásnak mindegy hogyan lesz "tele" a cella.

Előzmény: Delila10 (17242)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 17242

Ez egy eseménykezelő makró, ami a billentyűzetről bevitt eseményt figyeli.

 

Át lehetne írni pl. duplaklikk figyelésére, de akkor nem hajtódna végre a G oszlopba történő beírás után, pedig a leírásod szerint ez a fontos. 

Előzmény: Redlac (17241)
Redlac Creative Commons License 2012.02.19 0 0 17241

Szia Delila!

 

Arra nincs valami ötleted, hogy miért nem zárja le, ha nem manuálisan írom be, hanem képletből érkezik az utolsó beírás?

Előzmény: Delila10 (17240)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 17240

Jimmy! Nézz be a postaládádba!

mimi_bacsi Creative Commons License 2012.02.18 0 0 17239

Vagy ha pl.: LibreOffice-t használsz, nem kell semmilyen kódsor, nyomtathatsz azonnal PDF formátumba....-)) (bocsánat az offtopikért:-))

Előzmény: kovacsmiklos1985 (17236)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.18 0 0 17238

Egyébként 2010-esben lehet pdf-ként menteni.

 

Előzmény: kovacsmiklos1985 (17236)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.18 0 0 17237

Csak tippelek. Nézd meg, hogy a VB Editorban, a Tools->References menüben találsz-e olyat, hogy pdfcreator. Ha igen, akkor be kéne ikszelni.

Előzmény: kovacsmiklos1985 (17236)
kovacsmiklos1985 Creative Commons License 2012.02.18 0 0 17236

Sziasztok!

 

Van egy kódsor, amelyet neten találtam, és amely arra szolgál, hogy EXCEL makró által egy excel munkalapot ki tudjak nyomtatni PDF formátumu fájlba mindenféle megadott paraméter szerint. A kód azonban leáll már rögtön a piros sornál. A PDFCreator fel van telepítve.

 

Hibaüzenet:  User-defined type not defined

 

 

Mi lehet a hiba???

 

 

 

 

Sub PrintToPDF_Early()
    Dim pdfjob As PDFCreator.clsPDFCreator
    Dim sPDFName As String
    Dim sPDFPath As String
    Dim bRestart As Boolean

    '/// Change the output file name here! ///
    sPDFName = "testPDF.pdf"
    sPDFPath = ActiveWorkbook.Path & Application.PathSeparator

    'Check if worksheet is empty and exit if so
    If IsEmpty(ActiveSheet.UsedRange) Then Exit Sub

    'Activate error handling and turn off screen updates
    On Error GoTo EarlyExit
    Application.ScreenUpdating = False
    Set pdfjob = New PDFCreator.clsPDFCreator

    'Check if PDFCreator is already running and attempt to kill the process if so
    Do
        bRestart = False
        Set pdfjob = New PDFCreator.clsPDFCreator
        If pdfjob.cStart("/NoProcessingAtStartup") = False Then
            'PDF Creator is already running.  Kill the existing process
            Shell "taskkill /f /im PDFCreator.exe", vbHide
            DoEvents
            Set pdfjob = Nothing
            bRestart = True
        End If
    Loop Until bRestart = False

    'Assign settings for PDF job
    With pdfjob
        .cOption("UseAutosave") = 1
        .cOption("UseAutosaveDirectory") = 1
        .cOption("AutosaveDirectory") = sPDFPath
        .cOption("AutosaveFilename") = sPDFName
        .cOption("AutosaveFormat") = 0    ' 0 = PDF
        .cClearCache
    End With

    'Delete the PDF if it already exists
    If Dir(sPDFPath & sPDFName) = sPDFName Then Kill (sPDFPath & sPDFName)

    'Print the document to PDF
    ActiveSheet.PrintOut copies:=1, ActivePrinter:="PDFCreator"

    'Wait until the print job has entered the print queue
    Do Until pdfjob.cCountOfPrintjobs = 1
        DoEvents
    Loop
    pdfjob.cPrinterStop = False

    'Wait until the file shows up before closing PDF Creator
    Do
        DoEvents
    Loop Until Dir(sPDFPath & sPDFName) = sPDFName

Cleanup:
    'Release objects and terminate PDFCreator
    Set pdfjob = Nothing
    Shell "taskkill /f /im PDFCreator.exe", vbHide
    On Error GoTo 0
    Application.ScreenUpdating = True
    Exit Sub

EarlyExit:
    'Inform user of error, and go to cleanup section
    MsgBox "There was an error encountered.  PDFCreator has" & vbCrLf & _
           "has been terminated.  Please try again.", _
           vbCritical + vbOKOnly, "Error"
    Resume Cleanup

Redlac Creative Commons License 2012.02.17 0 0 17235

Nagyon érdekes...

 

Ha az utolsó cellába, amire lezárná a sort, képlet, vagy a jelölőnégyzet linkelése ír bele, akkor a lezárás nem működik!

 

Ha manuálisan írok bele a lezáró cellába, akkor szuper...hmmm

 

Előzmény: Delila10 (17225)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.17 0 0 17234

Itt egy fapados. Kell neki bemenő adatként, hogy mekkora cellatartományon belül kell invertálni a kijelölt cellákat.

Minél nagyobb ez a tartomány, annál tovább tart a futás. Egy teljes oszlopra kb. 2-3 másodperc.

Ha a feladat olyan, lehet neki ActiveSheet.UsedRange -et beadni.

 

 

Sub Inverz_Select(Src As Range)
    Dim Unio As Range, c As Range
    
    For Each c In Src.Cells
        If Intersect(c, Selection) Is Nothing Then
            If Unio Is Nothing Then
                Set Unio = c
            Else
                Set Unio = Union(Unio, c)
            End If
        End If
    Next
    Unio.Select
End Sub

 

 

Előzmény: Törölt nick (17233)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.17 0 0 17233

inverz select-re nincs valakinek vmi jó "cucca"?

 

 (A cellakijelölések "fordítottja")

Delila10 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 17232

Örülök, hogy segíthettem, szívesen.

Előzmény: Redlac (17231)
Redlac Creative Commons License 2012.02.17 0 0 17231

Delila:-)!

 

Ez a jelölőnégyzetes makró valami fantasztikus. Most játszom vele, hogy a megfelelő helyre kerüljenek, de olyan valamit készítettél, amit már nagyon sokszor használtam volna, csak az a fránya élőmunka elriasztott.

 

Köszönöm szépen!

Előzmény: Delila10 (17227)
Redlac Creative Commons License 2012.02.17 0 0 17230

Köszönöm Delila, most már tényleg szuper :-)

Előzmény: Delila10 (17225)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.16 0 0 17229

1 lehetséges megoldás az OFSZET függvény.

Ha pl. a K8 cellába írod a sor számát (25)  akkor az A25 cella tartalmát így kapod vissza:

=OFSZET(A1;K8-1;0)

A B25 cella tartalma:

=OFSZET(A1;K8-1;1)

A C25 cella tartalma:

=OFSZET(A1;K8-1;2)

 stb.

 

Ha húzható képlet kell, akkor az így néz ki:

=OFSZET($A$1;$K$8-1;OSZLOP(A1)-1)

 

Előzmény: amatőrke (17228)
amatőrke Creative Commons License 2012.02.16 0 0 17228

Sziasztok!

 

Meg lehet-e oldani, és ha igen, akkor hogyan, hogy egy munkalapon egy adott sor bizonyos celláira hivatkozom egy másik munkalapon úgy, hogy csak egyetlen cella tartalmát kelljen módosítanom az adott sor sorszámának felhasználásával vagy az adott sor első cellájára való hivatkozással?

 

Példa:

A 25-ös sorból szükségem van az A25, K25, X25, Z25 cellák értékeire, másnap a 26-os sorból az A26, K26, X26, Z26 cellák értékeire és így tovább.

Az adott sor(25) sorszámát hogyan lehet felhasználni?

Az A25-ös cellához képest hogyan lehet hivatkozással vagy függvénnyel pozícionálni a többi cella helyét?

 

Köszönöm.

Delila10 Creative Commons License 2012.02.16 0 0 17227

"Babráltam egy kicsit" a pozicionálással. 

 

Redlac

 

15-ös sormagasságnál jó a jelölők távolsága. A B oszlopba teszi 1-től 2500 sorig, a csatolás a C oszlopba kerül.

 

 

Sub Jelolok()
    Dim sor As Integer, le As Long
    
    le = -15
    For sor = 1 To 5
        le = le + 15
        ActiveSheet.CheckBoxes.Add(55.5, le, 50, 17.25).Select
        With Selection
            .Name = "JL " & sor
            .Characters.Text = "JL " & sor
            .LinkedCell = "C" & sor
            .Display3DShading = True
        End With
    Next
End Sub

 

Az ActiveSheet.CheckBoxes.Add(55.5, le, 50, 17.25).Select sorban az 55.5 adja a lap bal szélétől-, a le változó a lap felső szélétől való távolságot, az 50 a jelölő szélességét, a 17.25 a magasságát.

A .Name = "JL " & sor elnevezi JL és az aktuális sor nevére (hivatkozási név), a .Characters.Text = "JL " & sor ugyanezt a nevet adja címnek. A .LinkedCell = "C" & sor mondja meg, hogy a csatolás az aktuális sor C oszlopában legyen.

 

Ha nem a B oszlopba akarod tenni, vagy az A oszlop szélesebb, mint az enyém, az 55.5-et írd át.

Előzmény: Or Kán (17226)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.16 0 0 17226

Miért nem vagy egy kicsit önállóbb? Megcsinálsz egyet, azt fölveszed makrórögzitővel, ezt bevágod egy for ciklusba ami 2500-zal pörög, és a cikluson belül már csak a jelölőnégyzetek pozícionálásval kell babrálnod.

Előzmény: Redlac (17223)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.16 0 0 17225

Nem tudom, a két makró közül melyiket alkalmazod.

 

Az elsőnél az 

If Target.Column = 7 Then _

Range("A" & Target.Row & ":G" & Target.Row).Locked = True sorban írd át a 7-et 2-re (G helyett B oszlop sorszáma), a G-t B-re,

 

a másodiknál az

If Target.Address = "$G$17" Then Range("A17:G17").Locked = True sorban a G-t B-re két helyen.

 

Előzmény: Redlac (17217)
Redlac Creative Commons License 2012.02.15 0 0 17224

Dupla klikkel már betudom írni az aktuális időt. Azt gondoltam, hogy a háttér színezése sem lesz gond...

 

 

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

If Not Intersect(Target, Range("A28:A2530")) Is Nothing Then

Target.Selection.Interior.ColorIndex = 15

Cancel = True

End If

End Sub

 

De gond :-(

Redlac Creative Commons License 2012.02.15 0 0 17223

Na, jó...valójában még nem csináltam meg, csak előrevetítettem, hogy ilyet szeretnék véghez vinni :-)

 

Bíztam benne, hogy valaki ír ide olyan megoldást, amivel 10 másodperc alatt kivitelezhető, mind a létrehozás, mind a cellacsastolás :-))))

Előzmény: Or Kán (17222)
Or Kán Creative Commons License 2012.02.15 0 0 17222

"Jelölőnégyzeteket raktam be egymás alá - szám szerint 2500 db.-ot."

 

Ez bizonyára jó mulatság, férfimunka volt.

 

:)

Előzmény: Redlac (17218)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.15 0 0 17221

Makróval megoldható. A TopLeftCell tulajdonság segít beazonosítani a jelölőnégyzeteket.

Lehet olyan ciklust írni, hogy pl. minden csekkboxhoz kapcsolja hozzá a TopLeftCell által definiált cellától kettővel jobbra lévőt. Vagy ilyesmi.

Előzmény: Redlac (17218)
Zsongilingi Creative Commons License 2012.02.15 0 0 17220

Szia!

 

Addig már eljutottam, hogy elmentse úgy, hogy a B19 cella tartalma a cím,

 

ActiveWorkbook.SaveAs Range("b19")

 

de azt nem tudom megoldani, hogy hova mentse, mert ez az utasítás csak menti és kész, de nekem egy bizonyos könyvtárba kellene.

 

Ez lenne az aktív munkafüzet és a B19 cella az első munkalapon van.

Előzmény: boraka (17219)
boraka Creative Commons License 2012.02.15 0 0 17219

A megoldáshoz egy picit több info kellene.

 

"Egy munkafüzetet szeretnék menteni makróval megadott helyre. A mentett munkafüzet neve a B19 cellában lévő lenne, a mentés helye pedig egy könyvtár valahol a gépen."

 

Az éppen aktív munkafüzetet, vagy egy valahol levő munkafüzetet?

A B19 cella az aktív munkafüzet (a makrót tartalmazó munkafüzet) melyik munkalapján van?

Milyen érték van a B19-es cellában (megfelelő-e munkafüzet névnek vagy manipulálni is kell)?

A mentés helyét azért konkrétabban kellene megadni.

 

Előzmény: Zsongilingi (17214)
Redlac Creative Commons License 2012.02.15 0 0 17218

Jelölőnégyzeteket raktam be egymás alá - szám szerint 2500 db.-ot. 

A cellacsatolást kizárólag manuálisan lehet megoldani, vagy létezik valami másolós megoldás, hogy ne kelljen 2500x beállítani?

Mind a kétfélével (ürlap, active-x) próbálkoztam, de nem találtam rá megoldás :-(

Redlac Creative Commons License 2012.02.15 0 0 17217

Ez szuper, köszi :-)

 

Még annyi, hogy próbáltam változtatni, hogy melyik legyen az a cella, aminek a kitöltésével zárolódik a sor, de nem jöttem rá, hogy mit kellene átírni.

Tehát, ha nem a G, hanem a B oszlopban lécő cella lenne az utolsó, akkor azt hogyan módosítsam?

Előzmény: Delila10 (17216)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 17216

Azzal kell kezdened, hogy az A:G tartományban a cellák zárolását feloldod, a lapot levéded.

A makrót a kérdéses laphoz kell rendelned.

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=True
    If Target.Column = 7 Then _
        Range("A" & Target.Row & ":G" & Target.Row).Locked = True
End Sub

 

Ez minden sorra érvényes.

 

Ha csak a 17. sorban akarod beállítani ezt a védelmet, a

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=True
    If Target.Address = "$G$17" Then Range("A17:G17").Locked = True
End Sub

 

makrót alkalmazd.

Előzmény: Redlac (17215)
Redlac Creative Commons License 2012.02.15 0 0 17215

Sziasztok!

 

Lehetséges-e úgy levédeni egy adott sort Excelben, hogy a megadott cella kitöltésekor az adott sort már ne lehessen módosítani?

 

Tehát van mondjuk A17-tól G17-ig egy sorom. Ha A17-től F17-ig kitölti a jóember, akkor semmi, de a G17 beírásakor az adott tartományt már ne lehessen felülírni.

 

Köszi előre is! 

Zsongilingi Creative Commons License 2012.02.14 0 0 17214

Szevasztok!

 

Segítség kellene...

Egy munkafüzetet szeretnék menteni makróval megadott helyre. A mentett munkafüzet neve a B19 cellában lévő lenne, a mentés helye pedig egy könyvtár valahol a gépen.

 

Köszönöm!

r11iksa Creative Commons License 2012.02.14 0 0 17212

Igen, sikerült megnéznem, ott is lelövi a futást, mert 26 féle elemnél 4 helyen az excelben nincs annyi sor/oszlop, hogy kiférjen. Ha hárommal csinálta volna, szépen lefutott volna a program.;)

Végülis jó a logika, for-next ciklussal meg lehetne oldani még a variáció számítást is, hiszen ekkor "csak" az a különbség, hogy feltételvizsgálatot is be kell iktatni, kérdés, hogy hova és hogyan lehet eltárolni, hogy utána a különböző futási eredményeket egymással össze lehessen vetni. Az érdemi vizsgálathoz legalább harmadfokú variációra van szükség, a különböző elemek számát le kell korlátozni, hogy pár ezres legyen a végeredmény, ezeket összefésülve is még kezelhető maradjon az eredményhalmaz.

Előzmény: pimre (17167)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.14 0 0 17211

Köszönöm, rákerestem variációra, nem adott érdemi találatot. Neked hogyan sikerült?

Előzmény: Törölt nick (17165)
Redlac Creative Commons License 2012.02.14 0 0 17210

A 16. sor felett rejtett sorok vannak, egyéb nyalánkságok számára :-)

Előzmény: Jimmy the Hand (17207)
Redlac Creative Commons License 2012.02.14 0 0 17209

Hülye vagyok, bocsi :-)

 

Rájöttem, hogy a "címsor" nem kell kétszer.

Előzmény: Redlac (17208)
Redlac Creative Commons License 2012.02.14 0 0 17208

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Application.Calculation = xlCalculationManual

If Not Intersect(Target, Range("A16:A2000, f16:f2000")) Is Nothing Then

Target.Value = Date

Cancel = True

End If

End Sub

 

Ez alá biggyesztettem a kódodat, majd a dupla klikkre kiírta ezt: ambiguous name detected

 

Ha csak a tiéd volt beírva, akkor pöpec, de az enyémmel akadt. Tudom, hogy az én készülékemben van a hiba, de máskor, mások voltak így egymás alá írva. Pl.:

 

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Application.Calculation = xlCalculationManualIf Not Intersect(Target, Range("B13:B2000")) Is Nothing ThenTarget.Value = DateCancel = TrueEnd If
If Not Intersect(Target, Range("Q13:AA2000, G13:G2000, K13:K2000")) Is Nothing ThenTarget.Value = "IGEN"Cancel = TrueEnd IfEnd Sub

Private Sub Worksheet_BeforeRightClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Application.Calculation = xlCalculationManualIf Not Intersect(Target, Range("K13:K2000, G13:G2000")) Is Nothing ThenTarget.Value = "NEM"Cancel = TrueEnd If
If Not Intersect(Target, Range("Q13:AA2000")) Is Nothing ThenSelection.ClearContentsCancel = TrueEnd If
End Sub

Előzmény: Jimmy the Hand (17207)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.14 0 0 17207

Így jár az, aki cseppenként adagolja az információt ;-)

 

A javított kód:

 

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Dim rng As Range
    If Not Intersect(Target, Me.Range("B16:B2000")) Is Nothing Then
        Set rng = Range(Intersect(Me.Rows(16), Target.EntireColumn), Target.Offset(-1))
        If rng Is Nothing Then Exit Sub
        Application.EnableEvents = False
        Target.Value = Application.WorksheetFunction.Max(rng) + 1
        Cancel = True
        Application.EnableEvents = True
    End If
End Sub

 

Ez a sor:       If Not Intersect(Target, Me.Range("B16:B2000")) Is Nothing Then

azt nézi meg, hogy a duplakatt cellája beleesik-e a B16:B2000 tartományba

 

Ez a sor:      Set rng = Range(Intersect(Me.Rows(16), Target.EntireColumn), Target.Offset(-1))

meghatározza a duplakatt cella (Target) fölötti tartományt.

Az egyik határcella: Intersect(Me.Rows(16), Target.EntireColumn) -> a 16. sornak és a Target oszlopának metszéspontja

A másik határcella: Target.Offset(-1) -> közvetlenül a Target fölötti cella.

 

Nem teljesen értem, hogy ha B16-ba duplán kattintasz, akkor minek kellene történnie, de bízom benne, hogy a fentiek segítségével szükség esetén módosítani tudod a kódot.

Előzmény: Redlac (17206)
Redlac Creative Commons License 2012.02.14 0 0 17206

Annyi csak, hogy csak egy oszlopban szeretném ezt a funkciót, mert van még egyéb terület ahol a dupla klikk például a dátumot írja be, de máshol meg "IGEN" vagy"NEM"-et ír be.

 

Gondolom ez lenne a kérdéses sor, de sajnos nem értem :-(

 

Set rng = Range(Intersect(Me.Rows(1), Target.EntireColumn), Target.Offset(-1))

 

A cél, hogy a b16:b2000-re kellene ennek működnie.

 

 

Előzmény: Jimmy the Hand (17205)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.14 0 0 17205

"Köszönöm, de öőőőő, ez most melyik oszlopra hivatkozik? "

 

Konkrétan egyik oszlopra sem hivatkozik. Amelyik cellába duplát kattintasz, oda írja be a fölötte lévő legnagyobb szám +1-et.

Kivéve, ha az első sorban van duplakatt.

 

"Amiket még én barkácsoltam, abban a range egyértelműen az Excel celláinak felelt meg."

 

Ez továbbra is így van. Nem egészen értem, mi a probléma.

Előzmény: Redlac (17204)
Redlac Creative Commons License 2012.02.14 0 0 17204

Köszönöm, de öőőőő, ez most melyik oszlopra hivatkozik? 

Amiket még én barkácsoltam, abban a range egyértelműen az Excel celláinak felelt meg.

Előzmény: Jimmy the Hand (17203)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.14 0 0 17203

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Dim rng As Range
    
    If Target.Row < 2 Then Exit Sub
    Set rng = Range(Intersect(Me.Rows(1), Target.EntireColumn), Target.Offset(-1))
    If rng Is Nothing Then Exit Sub
    Application.EnableEvents = False
    Target.Value = Application.WorksheetFunction.Max(rng) + 1
    Cancel = True
    Application.EnableEvents = True
End Sub

 

Előzmény: Redlac (17201)
Redlac Creative Commons License 2012.02.14 0 0 17202

Lehet-e olyan legördülő listát (adatérvényesítést) létrehozni, amiben a listán kívűl más is írható?

Redlac Creative Commons License 2012.02.14 0 0 17201

Sziasztok!

 

Van egy oszlop, amibe egymás alá számokat írunk manuálisan.  Adott szám ismétlődhet is, illetve nem sorrendben is jönnek számok, de időnként a következő legnagyobb számot kellene írni. Azt szeretném a dupla klikkel elérni, hogy a felette lévő cellákból a legnagyobb számhoz adjon hozzá 1-et, és azt írja bele a cellába.

 

Tudnátok segíteni?

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.13 0 0 17200

Az Excel (mint általában minden applikáció) érzékeli, ha a dokumentumben változás történt, és bezáráskor felajánlja a mentést.

Amikor a Thisworkbook.Saved jelzőt True-ra állítod, akkor azt mondod az Excelnek, hogy ez a Workbook mentve volt, tehát nem kell rákérdezni, még ha ő (ti. az Excel) úgy is tudja, hogy változott az utolsó mentés óta. A Boraka által megadott kód akkor fut le, amikor a munkafüzetet be akarod zárni. Zárás előtt átállítja a jelzőt, és az Excel nem kérdez rá a mentésre. A kód arra és csak arra a munkafüzetre vonatkozik, amelyikben (a kód) benne van, tehát más munkafüzetek esetében ugyanúgy kérdezni fog.

 

Ha a kódot tartalmazó munkafüzetre kérdez rá mégis, akkor feltehetőleg a kód nem fut le, és ez esetben gyanús, hogy az eventek le vannak tiltva.

Ha bármelyik makróban szerepel az Application.EnableEvents = False utasítás, az kikapcsolja az eventeket egészen addig, amíg újra engedélyezve nem lesznek, vagy amíg az Excel újra nem indítod. Ha a makróban van Application.EnableEvents = False és Application.EnableEvents = True is, de egy futási hiba következtében nem jut el a True-ig a végrehajtás, akkor is le lesznek tiltva, míg vissza nem kapcsolod őket.

Előzmény: Gavriel (17199)
boraka Creative Commons License 2012.02.12 0 0 17198

Kipróbáltatad? Szerintem, ez pont azt csinálja. Az Application.Quit parancsra nem akar menteni.

Előzmény: Gavriel (17197)
boraka Creative Commons License 2012.02.12 0 0 17196

ThisWorkbook

 

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
  ThisWorkbook.Saved = True
End Sub

Előzmény: Gavriel (17189)
boraka Creative Commons License 2012.02.12 0 0 17195

A kép valahogy lemaradt.

Köszönöm szépen, valamiért sehogy sem találtam ezt a tulajdonságot, igaz, a comboboxnál kerestem ezt a lehetőséget.

 

 

 

Előzmény: Jimmy the Hand (17194)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.12 0 0 17194

Kép az ugyan nincs, de szerintem a Listbox és annak MultiSelect tulajdonsága kell Neked.

Előzmény: boraka (17192)
boraka Creative Commons License 2012.02.12 0 0 17193

Még annyi lenaradt, hogy egy userformon szeretném a listát alkalmazni.

Előzmény: boraka (17192)
boraka Creative Commons License 2012.02.12 0 0 17192

Sziasztok!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy melyik vezérlővel, ill. milyen egyéb beállítással lehet megoldani a képen láthatóhoz hasonló kiválasztó listát, ahol több lehetőséget is ki lehet választani?

 

Előre is köszönöm.

Zsongilingi Creative Commons License 2012.02.12 0 0 17191

Köszönöm!

Tökéletes!

Előzmény: Jimmy the Hand (17188)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.12 0 0 17188

Workbooks("Munkafüzet neve.xls").Worksheets("Munkalap neve").Visible = xlSheetVisible

Előzmény: Zsongilingi (17187)
Zsongilingi Creative Commons License 2012.02.12 0 0 17187

Köszönöm!

És vissza?

Előzmény: Jimmy the Hand (17186)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.12 0 0 17186

Workbooks("Munkafüzet neve.xls").Worksheets("Munkalap neve").Visible = xlSheetHidden

Előzmény: Zsongilingi (17185)
Zsongilingi Creative Commons License 2012.02.12 0 0 17185

Szevasztok!

 

Egy több oldalas munkafüzetből szeretnék makróval elrejteni egy munkalapot. Segítsetek! Köszönöm!

tt65 Creative Commons License 2012.02.12 0 0 17184

az excelnek a 1000-2000 szöveges értéket jelent a kötőjel miatt, ezért veszi nullának, ha grafikon adatként szerepel. talán csináld azt, hogy a min és a max értékeket, mint külön értéket jeleníted meg a grafikonban.

Előzmény: oliver777 (17183)
oliver777 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 17183

Nem erre gondoltam, hanem van egy táblázatom, benne népességadatok, amelyek közül néhány tól-ig érték. Ebből akarok diagramot csinálni, de ezeket nem tudja értelmezni az excel és nullának veszi. Ezért kellene valahogy megadni, hogy ezek a cellák intervallumot tartalmaznak, de jobb klikk a celláracella formázásaszám alatt nem találok ilyen opciót.

 

Köszi!

Előzmény: _Nyuszi (17182)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.02.11 0 0 17182

Képlettel különszeded.

Pl. ha az A oszlopban van egy több ezer tételből álló számsorod, a B1-be pedig beírod, hogy "1000 - 2000", akkor a C1-be írhatsz egy olyan képletet, hogy "=BAL(B1;4)", a C2-be meg pl. egy olyat, hogy "=JOBB(B1;4)". - ha magyar Exceled van.

Mármint ha ez a kérdés... :-)

Előzmény: oliver777 (17181)
oliver777 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 17181

Excel 2003-ban, hogy lehet megadni hogy egy cellában szereplő értéket intervallumként kezeljen (pl.: egy ilyen cellatartalmat: 1000 - 2000, úgy értelmezzen hogy 1000-től 2000-ig)?

Köszi!

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.11 0 0 17180

Ha a form ShowModal tulajdonságát kikapcsolod, akkor tudsz mellette a táblázatban dolgozni.

Hogy a munka eredménye azonnal megjelenjen a formon, valószíűleg az is megoldható, de konkrétumok nélkül nehéz erre válaszolni.

Előzmény: Gavriel (17179)
pimre Creative Commons License 2012.02.10 0 0 17178

Itt megtalálod közvetlenül a kód leírását a video nélkül: http://www.excelcasinogames.com/excel-vba-permutation-macro-code

Előzmény: r11iksa (17177)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.10 0 0 17177

Köszönöm, tehát 2003-ban ezért nincs ilyen. A videókat majd vaalhol megnézem, nálunk le vannak tiltva az ilyenek.

Előzmény: Törölt nick (17165)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.10 0 0 17176

Bocs, jogos, variációkra gondoltam, a példa lista is ezt mutatta, csak már kivagyok egy hete mindig tűzoltómunkát végezni, mert megint valami nem jól működik és határidők vannak.:-((

Előzmény: pimre (17167)
hyperspace69 Creative Commons License 2012.02.10 0 0 17175

Sajnos igen így gondolom. Nem közvetlenül az "A" cellákba írnám kézzel az eredményeket hanem valamilyen kritérium után válna értékké addig csak nullás, üres, hiányzik bármi lehet felőlem úgyse látszik.

Előzmény: Jimmy the Hand (17174)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.10 0 0 17174

Úgy érted, hogy az A1:A100 tartományban végig képletek vannak, és ezen képletek eredményeinek a naplózása kell a B oszlopba? Ha igen, az gond.

Előzmény: hyperspace69 (17172)
hyperspace69 Creative Commons License 2012.02.10 0 0 17172

"Mi történik akkor, ha a B1:B100 betelik értékekkel?"

Legyen a teljes "B" oszlop és akkor nincs ilyen gond.

 

"Mi történik akkor, ha A50-ben már van érték, és az felülíródik?"

Elvileg nem fog változni, esetleg ha javítani kell a naplóban csak akkor. Ebben az esetben ugyan ott kellene legyen A50-nek mert a sorrend nem változik a napló szempontjából.

 

Még annyit megemlítenék nehogy ebből baj legyen.  Minden "A" cellára írok függvényt  =HA(C1>0;C1;HIÁNYZIK()) ezt ráhúzva a többire.

Előzmény: Jimmy the Hand (17170)
pimre Creative Commons License 2012.02.10 0 0 17171

Nekem régebben volt hasonló problémám a Powerpointtal. Nem találtam rá megoldást, igaz, nem is nagyon szorgalmaztam, mert ritkán nézegettem a pps fájlokat. (Aztán valahogy egy teljes újrainstallálás megoldotta)

 

Viszont most találtam egy erről szóló beszélgetést. http://pcforum.hu/tudastar/36968/PPS+fajlok+megnyitasa+outlook+expresszben.html. Bár ez is pps-ről szól, de hasonló a jelenség. Nézd meg, hátha használható.

 

Előzmény: Seameny (17169)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.10 0 0 17170

Mi történik akkor, ha A50-ben már van érték, és az felülíródik? A B oszlop következő értéke legyen az új A50, vagy a B oszlopban meg kellene keresni, hogy melyik volt az elző A50, és azt lecserélni?

Mi történik akkor, ha a B1:B100 betelik értékekkel?

Előzmény: hyperspace69 (17168)
Seameny Creative Commons License 2012.02.10 0 0 17169

Szia,

Egyformák. Még annyi infó, hogy eddig remekül működött, nem változtattam elvileg semmit.

Továbbá ha simán kitallózok a böngészővel egy xls file-t, akkor sem nyitja meg, elindul az Excel és üresen áll.

Csak akkor nyit meg bármilyen xls file-t, ha elindítom az Excel-t és a menü/megnyit pontból választom ki.

köszi

Előzmény: Törölt nick (17164)
hyperspace69 Creative Commons License 2012.02.10 0 0 17168

Sziasztok! Erre van valakinek ötlete?

 

"A1:A100 oszlopba nem sorrendbe kerülnek bevitelre az értékek, például A50=x majd A30=x, azután A73=x stb... Ezeket kellene B1:B100 oszlopba sorba rendezni. B1=A50, B2=A30, B3=A73 stb"

Előzmény: hyperspace69 (17143)
pimre Creative Commons License 2012.02.09 0 0 17167

Bocs, félreértettem a kérdést. Valahogy nem hittem el, hogy elő akarod állítani a permutáció összes elemét. Mindenesetre robbantómester videójában megadják az algoritmust (ami az Excelben készen nincs meg), nekem meg marad az elnézéskérés.

Előzmény: r11iksa (17163)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.09 0 0 17166

Előzmény: Törölt nick (17165)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.09 0 0 17165

excel 2010-ben:

FAKT()

VARIÁCIÓK()

KOMBINÁCIÓK()

(egyik sem egyezik a permutáció fogalmával)

 

Egyébként meg a google százával ad találatot a émára.

 

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8OAnn-WIGpc?version=3&feature=player_detailpage"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/8OAnn-WIGpc?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>

Előzmény: r11iksa (17163)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.09 0 0 17164

a parancsikon filename.xls-re mutat az eredeti pedig filename.xlsx...?

 

Előzmény: Seameny (17162)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.09 0 0 17163

Elég érdekes, hogy nem érted, amikor pontosan leírod.

 

Igen, az a kérdés, van-e olyan program, ami előállítja egy halmaz permutációit, variációit, stb.

Excel-nél maradva, van-e ilyen függvény, vagy makrot kell rá írni.

Ha nem excel, akkor van-e másféle statisztikai program, amivel ezt meg lehet valósítani, ha igen, mi a neve.

 

Előzmény: pimre (17160)
Seameny Creative Commons License 2012.02.09 0 0 17162

Sziasztok,

 

Következő a gondom: reggel óta az excel nem nyitja meg az asztalon lévő parancsikonos file-kat. Rákkatintok, kiírja, hogy nem találja a windows, holott amúgy ott van, megnéztem.

ezen kívül a levélben mellékletként érkezett táblázatoknál is ez a helyzet.

roppant idegesítő.

már leszedtem először csak az excelt, majd az egész office-t, de maradt ugyanez a helyzet.

van valakinek ötlete, hogy mi történhetett?

köszi

Zsongilingi Creative Commons License 2012.02.09 0 0 17161

Köszönöm! Pont így gondoltam. Tökéletes.

Nagyon hálás  vagyok.

Előzmény: Delila10 (17156)
pimre Creative Commons License 2012.02.09 0 0 17160

Biztos volna megoldás. Nem tudom, ki hogy van vele, én a kérdésedből egy mukkot nem értek. Viszont a matematikához értek. Azt tudom, hogy a permutáció egy kombinatorikai fogalom, amelyben bizonyos dolgok sorbarendezési lehetőségeit számítod ki. Képlete n!, ahol a számokat egytől n-ig összeszorzod. A variáció szintén ilyen fogalom. Ezzel tudod kiszámolni, hogy például hány lottószelvényt kell kitöltened, hogy biztosan ötösöd legyen. Vagy azt, hogy 3 betűből és 3 számjegyből álló rendszámtáblával hány gépkocsinak tudsz különböző rendszámot kiosztani. 

 

De szerintem Te nem ilyesmit akarsz a karaktersorozataiddal. 

 

És sajnos a mintapéldáidat sem értem. Ha érthetőbb leírást adsz, biztos lesz, aki válaszol. Akár én is. Én egyébként arra tippelek, hogy nem karakter, hanem számsorozatot szeretnél előállítani valamilyen rendszer szerint. Ez nem lenne nehéz. De lehet, hogy tévedek.

Előzmény: r11iksa (17153)
pimre Creative Commons License 2012.02.09 0 0 17159

Igen. Egy saját programom képernyőképét küldöm. A konstansok modul a képernyő bal oldalán van. A gyakorlatban arra jobb egérrel kattintva kapod meg az exportálás lehetőségét. Középen látod a modul tartalmát. A változók listáját persze szemléltetésül, lecsökkentve mutatom meg. A lényeg így is látszik. 

Előzmény: Gavriel (17154)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 17158

Csak az I oszlopban nem tudod rejteni a sorokat, az egész lapon lehet csak ezt megtenni.

 

Sub rejt()
    Rows("9:500").Hidden = True
End Sub


Sub mutat()
    Rows("9:500").Hidden = False
End Sub

Előzmény: Zsongilingi (17155)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 17157

Téves! Az üres sorokat rejti - fedi fel az előző két makró.

Előzmény: Delila10 (17156)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 17156

Ha minden oszlopodban be van kapcsolva az autoszűrő,

 

Sub NemÜres()
    Selection.AutoFilter Field:=9, Criteria1:="<>"
End Sub

Sub MindetMutat()
    Selection.AutoFilter Field:=9
End Sub

Ha nem, akkor a 9 helyett azt a számot írd, ahányadik a szűrt oszlopok közül az I.

Pl. ha a szűrés az F:M oszlopokban van, akkor 4-et írj a 9 helyére.

Előzmény: Zsongilingi (17155)
Zsongilingi Creative Commons License 2012.02.09 0 0 17155

Szevasztok!

 

Segítség kellene. Makróval szeretnék szűrni. Konkrétan egy adott táblázat "I" oszlopából szeretném elrejteni az üres sorokat 9-től 500-ig, majd egy másik gomb megnyomásával vissza állítani.

 

Segítsetek! Kösz!

 

 

r11iksa Creative Commons License 2012.02.08 0 0 17153

Erre nincs megoldás?

Előzmény: r11iksa (17145)
s71 Creative Commons License 2012.02.08 0 0 17152

Sziasztok!

 

Segítségre lenne szükségem. Nyomtatási területet szeretnék kijelölni valamilyen offsettes megoldással.

Valami ehhez hasonlót 'ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "L1" + offs & ":Q119"+ offs', de nem találok megoldást. Ha tudnátok valamilyen megoldást, ami működik megköszönném.

Üdv.

Jozsef Creative Commons License 2012.02.08 0 0 17151

függvénnyel

Előzmény: Jozsef (17150)
Jozsef Creative Commons License 2012.02.08 0 0 17150

Használd a HIPERHIVATKOZÁS függvényt

pl.

=HIPERHIVATKOZÁS("http://index.hu";"Index");

Ha kell mindkét paraméterét tovább csiszolhatod az ÖSSZEFŰZ fügvénnyel vagy az & operátorral.

Előzmény: HunyorMan (17149)
HunyorMan Creative Commons License 2012.02.08 0 0 17149

Sziasztok!

 

Segítségre lenne szükségem:

Adott nagyon sok cella egy oszlopban, mindegyiknek a végére szeretnék egy linket elhelezni. Tehát mindegyik cella (ill. a cellák tartalmának) végére kerülne az a mondat, hogy "KATT IDE", amely egy honlapra mutatna.

 

Először az ÖSSZEFŰZ függvénnyel próbáltam, azonban ha két cellát összefűzök (a másodikban szerepel a link), akkor a második cellából csak a szöveget emeli be, a linket nem.

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

E.Istvan Creative Commons License 2012.02.08 0 0 17148

A lista mögötti üres oszlopban ki tudod számoltatni.

 

Ha 2007-es exceled van, akkor a SZUMHATÖBB() függvényt tudod használni. Régebbi verziókban tömbképlettel oldható meg a dolog.

"A" oszlopban személy, "B" oszlopban befizető azonosító, "C" oszlopban összeg esetén az alábbi képletet kell beírni az első sorba, ami most nálam a 2. sor. (1. sor fejléc) Majd a képletet végig kell másolni a tábla aljáig.

=SZUMHATÖBB($C$2:$C2;$A$2:$A2;$A2;$B$2:$B2;"befizetés azonosító")-SZUMHATÖBB($C$2:$C2;$A$2:$A2;$A2;$B$2:$B2;"terhelés azonosító")

Előzmény: Digger57 (17142)
pimre Creative Commons License 2012.02.08 0 0 17147

Bocs, elfelejtettem az egész programban használt változók hivatalos nevét (public) odaírni, de remélem, így is érthető volt.

Előzmény: pimre (17146)
pimre Creative Commons License 2012.02.08 0 0 17146

Én az ilyesmit úgy oldom meg, hogy a konstansokat és az egész programban használt változókat agy önálló modulban tartom konstansok néven. És ebben a modulban lényegében nincs más, csak ezek. 

 

Ha most ugyanezeket a konstansokat akarom használni egy másik fájlban, akkor először a meglévő modult kimásolom (exportálom), majd a kimásolt modult az új fájlba importálom.

 

Remélem, jól értettem a kérdésedet.

Előzmény: Gavriel (17144)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.07 0 0 17145

keresek egy oyan progrmot, amivel elö lehet állitani egy karaktersorozat permutációját, vagy variációját. állitólag excel ezt tudja. tudnátok segiteni, hogyan megy?

 

pl:

karaktersorozat1,2,3

 

2 elemü

11,12,13,21,22,23

 

ilyenrelenne szükségem, de 10-05 elem esetében, ami ngyon macerás kézzel.:(

 

hyperspace69 Creative Commons License 2012.02.07 0 0 17143

Szépen megfogalmaztad egy mondatban erre gondoltam! :)

Nyitottam egy teljesen új munkafüzetet bemásoltam B1 cellába "=MAX(A1:A30)-MIN(OFSZET(A1;HOL.VAN(MAX(A1:A30);A1:A30;0)-1;0):A30)"   A képlet azonosítatlan szöveget tartalmaz. "#NÉV?" Ez miért van?

 

 

A kódot a leírtak alapján szintén megcsináltam "Run-time error 1004, nincs ilyen cella" (nem baj, ez storno mert időközben rájöttem kicsit másra lenne szükségem)

 

A1:A100 oszlopba nem sorrendbe "érkeznek" az értékek, tehát A50=x majd A30=x, azután A73=x stb... Ezeket kellene B1:B100 oszlopba sorba rendezni. B1=A50, B2=A30, B3=A73 stb

(és erre az oszlopra írnám át a visszaesés képletét különben az is hamis eredményt adna)

 

 

Előzmény: Jimmy the Hand (17141)
Digger57 Creative Commons License 2012.02.07 0 0 17142

Köszi a válaszodat!

 

Közben megoldottam, úgy ahogy írod is.

 

Van közben egy nagyobb gondom!

Befizetéseket és terheléseket gyűjtök egy táblába. Dátum, azonosító, összeg, egy jelző ami mutatja, hogy a tétel befizetés vagy terhelés. Tulajdonképpen a kettő, csak az előjelben különbözik egymástól. Az egyiket hozzáadni, a másikat kivonni kell az egyenlegből. Egyszerre körülbelül 60 ember befizetéseit tartom nyílván, évente 12 terhelés és ugyanennyi befizetés. A rekordok dátum szerint rendezettek.

Szeretnék egy olyan listát ami kigyűjti ebből az adathalmazból egy ember terheléseit és befizetéseit olyan módon, hogy folyamatosan látni lehessen az egyenleget is minden tétel után.

A kigyüjtés autoszűrővel egyszerű, de az egyenleget hogyan lehet követni tételenként?

Van erre beépített fügvény, vagy le kell progamozni?

Az irányított szűrőt ismerem. Erre is van valamilyen szűrési lehetőség?

Előzmény: Jimmy the Hand (17136)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.07 0 0 17141

Hát nekem ebből nem lett világosabb...

A visszaesés definíciója önmagában (azt hiszem) világos. Az adatsorban lévő legmagasabb érték, és az azt követő legkisebb érték különbsége. Erra a következő képletet javaslom:

 

=MAX(A1:A30)-MIN(OFSZET(A1;HOL.VAN(MAX(A1:A30);A1:A30;0)-1;0):A30)

 

Ahol A1 a vizsgált cellatartomány eleje, A30 a vége. Ezeket bármire átírhatod.

 

A magyarázatod többi része homály, de remélem amúgy is irreleváns. A naplózásra korábban megadott kód pedig jó, és egészen biztosan működik magyar Excelben is. Talán az a baj, hogy nem jó helyre másoltad be. A munkalap kódlapjára kell. (Jobb katt a munkalap fülén, aztán: kód megjelenítése.)

Előzmény: hyperspace69 (17140)
hyperspace69 Creative Commons License 2012.02.06 0 0 17140

Köszönöm, kipróbáltam sajnos nekem nem sikerült. Lehet, hogy baj a magyar excel?

Azt hiszem egyszerűbb ha belinkelem a táblázatomat és azon mondom el mi a problémám.

https://rapidshare.com/files/2006454697/7.0_2012.xls

 

Az egyenleg grafikonomról menet közben kiderült, hogy használhatatlan (bal felső sarok). AT22:AT359 figyeli az értékeket és az alapján rajzolja a vonalat. Ezzel az a baj, hogy a pozíciókat nem ugyan abban a sorrendben zárom le mint ahogyan a táblázatban vannak. Ezért a grafikon teljesen más alakzatot rajzol ki mint ami valójában kialakul. A legszembetűnőbb most ha X23 cellába beírnám a jelenleg még nem realizált profitomat akkor teljesen más képet mutatna a grafikon.

 

Szerintem úgy lenne a jó ha AU22:AU359 oszlopba írná folyamatosan az értékeket aszerint, hogy melyik alakult ki utoljára AT22:AT359 oszlopban. A grafikon pedig ebben a sorrendben kialakult értékeket mutatná ki. De AU oszlopban amelyik cellában nincsen semmi ott #HIÁNYZIK legyen az érték különben a grafikonom vonalat húz nulla értéken.

 

Visszaesés:  Az egyenleggrafikonon kimutatott legmagasabb csúcs és a legmélyebb völgy közötti érték. De ha az eddigi csúcs fölé megy az egyenleg akkor már az lesz a legmagasabb csúcs és újból számolja a visszaesést ami nem feltétlenül lesz nagyobb mint amekkora az első visszaesés volt. Az eredményt pedig L9 cellába gondoltam megjeleníteni.

 

Nem vagyok benne biztos, hogy így érthetőbb mit is szeretnék de bizakodom :)

 

Köszönöm!

Előzmény: Jimmy the Hand (17137)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.06 0 0 17139

Lehet, de nekem más lehetőség is beugrott. Ezért megvárnám a pontosítást.

Mindenesetre a Te verziódat lenne egyszerűbb megvalósítani :)

Előzmény: Delila10 (17138)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.06 0 0 17138

Úgy látom, az oszlop legkisebb értékéből kivonja a legnagyobbat.

Előzmény: Jimmy the Hand (17137)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.06 0 0 17137

A B oszlop feltöltésére ezt a kódot javaslom:

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Address = "$A$1" Then
        Application.EnableEvents = False
        Target.Copy Destination:=Me.Range("B:B").SpecialCells(xlCellTypeBlanks)(1)
        Target.Activate
        Application.EnableEvents = True
    End If
End Sub

 

A "visszaesés" fogalmát kicsit írd körül jobban, mert nem egyértelmű. Hogyan számolnád ki papíron?

Előzmény: hyperspace69 (17132)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.06 0 0 17136

Hogyan kérdezed le, hogy mi van kiválasztva? Na az működik visszafelé is.

Előzmény: Digger57 (17134)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.02.05 0 0 17135

Köszönöm pimre a válaszodat, kipróbálom! :-)

(A legtöbb munkalapon azonos a szerkezete a táblázatnak, vagy a másolás előtt összerendezem...) 

Előzmény: pimre (17133)
Digger57 Creative Commons License 2012.02.05 0 0 17134

Excel 2003-at használok.

Egy formon, comboboxban, hónapot kellene kiválasztani.

Működik, nincs gond vele.

Megoldható valamilyen formában, hogy az aktuális hónap legyen benne a "default" érték?

 

pimre Creative Commons License 2012.02.05 0 0 17133

Persze. Valami ilyen programot kell lefutatnod:

 

Sub gyűjt()

Dim i As Integer, lapszám As Integer

lapszám = Sheets.Count

Worksheets.Add.Name = "gyűjtő" ' létrehozzuk gyűjtő munkalapot

Sheets("gyűjtő").Move after:=Sheets(lapszám + 1) ' A végére tesszük.

For i = 1 To lapszám

    Sheets(i).Select ' Forrás munkalap kiválasztása

    ActiveCell.SpecialCells(xlLastCell).Select ' Az utolsó adatra állunk

    Range(Cells(1, 1), Cells(ActiveCell.Row, ActiveCell.Column)).Select ' Feltételezzük, hogy az 1. oszlop első sorától kellenek az adatok

    Selection.Copy

    Sheets("gyűjtő").Select ' A gyűjtő munkalap kiválasztása

    ' Az itt következő részt majd neked kell megírnod a másolandó munkafüzetek szerkezetének ismeretében.

    ' Ha azokban teljes sorok vannak, akkor a ciklusban lefelé kell mozgatnod a másolás helyét,

    ' Ha pedig oszlopok, akkor oldalirányba kell mozognod az egyes munkafüzetek adatainak másolásánál.

    ' Ha a szerkezet változó, akkor nem biztos, hogy megoldható a feladat.

    ' A bemásolás egyébként majd az ActiveSheet.Paste paranccsal történik.

Next

End Sub



Előzmény: mimi_bacsi (17120)
hyperspace69 Creative Commons License 2012.02.05 0 0 17132

Sziasztok!

 

Érdeklődnék, hogy meglehet-e csinálni a következőt excelben?

 

A1 cella értéke időről időre összevissza változik.

B1 cellába kéne kiíratni A1 cella értékét.

Majd B2 cellába az A1 cella új értékét.

Így tovább a végtelenig.

 

Ezután B oszlop értékeit figyeltetni kéne aszerint, hogy mekkora volt a legnagyobb visszaesés az eddigi legmagasabb értéktől számítva az eredményt pedig C1 cellába írja ki.

Értelem szerűen ha B oszlopban szereplő legmagasabb értéket egy új magasabb érték követ akkor onnantól számolja újra a visszaesést de csak akkor írja ki C1 cellába, hogy ez mennyi volt ha nagyobb a visszaesés mint az előző.

 

példa:

 

B1=1000

B2=700

B3=800

B4=300

B5=900

 

Legnagyobb visszaesés C1= -700

tt65 Creative Commons License 2012.02.05 0 0 17131

másold egymásután őket.

majd Adatok fül, Ismétlődések eltávolítása.

Előzmény: Csabesz:) (17128)
Csabesz:) Creative Commons License 2012.02.05 0 0 17130

Akár így is jó lenne ahogy írod. A kérdés az, hogy egyáltalán meg lehet ezt oldani excellben vagy ehhez már adatbázis kezelő kell?

Előzmény: _Nyuszi (17129)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.02.05 0 0 17129

Tehát van két névsor-számsor lista, valahogy így:

1. lista:

Kovács Béla 15

Kiss Jolán 7

Nagy Ferenc 9

Kovács Béla 11

 

2. lista:

Horváth Gizella 3

Horváth Zoltán 6

Szabó Roland 23

Nagy Ferenc 5

Szabó Roland 14

 

Ebből mit szeretnél?

Mondjuk egy olyan programot, ami végigmegy először az első, majd a második listán, és minden névnél megnézi, hogy az összevont lista tartalmazza-e már. Ha igen, akkor átugorja, ha pedig még nem, akkor az összevont listához adja. Jól értem?

Ilyenkor mi lesz a számokkal? A név első előfordulásánál lévő számot használja? Vagy az nem is kell?

(Talán makró nélkül is megoldható, de nem gondoltam még teljesen végig.)

Előzmény: Csabesz:) (17128)
Csabesz:) Creative Commons License 2012.02.05 0 0 17128

Sziasztok,

 

Kérdéseim a következő:

1. Excelben van két adatsorom, melyekhez számok is tartoznak és szeretném a közös adatokat kiszűrni. Nem csak arra vagyok kíváncsi, hogy hány db ugyanolyan adat van, hanem szeretném, ha megmutatná azokat.

2. Hogy tudok két adatsorból egyet csinálni (mondjuk két névsorból, melyekhez számok is tartoznak) úgy, hogy ugyanazokat az adatokat ne ismételje meg?

 

Előre is köszi!

Digger57 Creative Commons License 2012.02.05 0 0 17127

Megint egy "egyszerű" problémára keresek választ.

Van két UserForm-om. Az egyikből egy gombbal indítanám a másikat és Runtime error 438-al kiakad.

Ha jól értelmezem az angol üzenetet, "Az objektumnak nincs ilyen tulajdonsága, vagy metódusa.

 

Mit csinálok rosszul?

Biztosan valami banális dolog lehet, de nem találom a megoldást! :(

 

_Nyuszi Creative Commons License 2012.02.04 0 0 17126

Köszönöm szépen! :-)

Előzmény: Jimmy the Hand (17125)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.04 0 0 17125

Worksheets("Munka1").Rows.Count -> megadja a Munka1 nevű munkalap sorainak számát.

 

Cells(Worksheets("Munka1").Rows.Count, 1) -> ez hivatkozás az A (vagyis 1-es számú) oszlop utolsó cellájára

 

Cells(Worksheets("Munka1").Rows.Count, 1).End(xlUp) -> az A oszlop utolsó cellájából egy Ctrl+Up (felfelé nyíl) művelet, ami - valóban - az A oszlop legalsó használatban lévő cellájára ugrik.

 

Cells(Worksheets("Munka1").Rows.Count, 1).End(xlUp).Row -> A oszlop legalsó használatban lévő cellája sorána száma

Előzmény: _Nyuszi (17124)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.02.04 0 0 17124

Köszi, volt egy ilyen tippem, ez segítség volt. :)

A számláló az utolsó használt sor számát, vagy az összes használható sorok számát adja vissza? Gondolom az utóbbi, ha onnan megyünk fel... Tehát lemegy az abszolút végére, akárhol is legyen az, és onnan jön felfelé az első nem üres celláig, ha jól értem.

Előzmény: Jimmy the Hand (17118)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.04 0 0 17123

Userform ->jobb klikk -> export file

Userform ->átnevez

File ->Import File->exportált userform

Userform ->átnevez

File ->Import File->exportált userform

Userform ->átnevez

File ->Import File->exportált userform

...

Előzmény: Digger57 (17121)
NeomatiK Creative Commons License 2012.02.04 0 0 17122

Sziasztok!

 

 

Segítséget szeretnék. Van egy munkafüzet, első lapján az egyik (pl a B) oszlopban termékazonosítók, mindegyik csak egyshzer szerepel.

 

Aztán van a többi lap (minden nap egy újabb lappal bővül), mindenféle irományokkal és köztük egyik oszlopban termékazonosítók. Ezt a lapot egy másik doksiból másolom be ide. Ezen a lapon egy azonosító többször is szerepelhet.

Szóval azt szeretném látni, hogy az első lapon pl a C oszlopban találatot jelezzen, ha a másik lapon van az a termék.

Digger57 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 17121

2003-as az Excelem.

Egymáshoz nagyon hasonló UserFormokra van szükségem.

Lehet olyat csinálni, hogy egy kész UserForm-ról másolatot készítsek?

mimi_bacsi Creative Commons License 2012.02.04 0 0 17120

Egyszerűen meg lehet-e tenni, hogy több (20-25) munkalap adatait egy munkalapra gyüjtse (másolja) a program? (A "jelöld ki mind, Control+C, Control+V" megoldást ismerem!:-))

Digger57 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 17119

Köszi mindenkinek a segítséget!

 

Ez volt a befutó:

 

Sor = Application.CountA(lap.Range("a:A"))

 

A prog.hu-n szokott Micu barátunk segíteni, az ő "tollából" való. :)

Sajnos jó ideig kellett keresgélnem, pedig láttam már ezt a megoldást.

 

Köszi mégegyszer!

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.04 0 0 17118

Az utolsó ugyanaz, mint a második, csak verziófüggetlen (tehát akkor is működik, ha több a sorok száma, mint 65536).

Előzmény: _Nyuszi (17117)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.02.04 0 0 17117

Az utolsóról tudsz mondani pár szót? Nem nagyon értem. :(

Előzmény: Delila10 (17115)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.04 0 0 17116

Tegyünk hozzá +1-et, és akkor jó lesz :)

Előzmény: Delila10 (17115)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 17115

Több módon lehet kikeresni. Ímé 4 változat:

 

usor=Range("B1").End(xlDown).Row

usor=Range("B65536").End(xlUp).Row  ' 2003-as verziónál 65536 az alsó sor

usor = Application.CountA(Columns(2)) 'ha folyamatosan ki van töltve minden sorban a B oszlop

usor=Cells(Rows.Count,"B").End(xlUp).Row

Előzmény: Digger57 (17114)
Digger57 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 17114

Sikerült megoldani!

A ComboBox Style tulajdonságát kellett fmStyleDropDownList-re állítani. Így nem lehet a lista szövegeibe beleeditálni!

Így nem akad ki hibával, és a gyorskeresés is működik!

 

Új kérdésem van.

Egy adatokkal feltöltött tartományhoz újabb sor szeretnék szúrni, természetesen VBA kóddal.

Hogyan lehet elegánsan megkeresni például a B oszlop első üres sorát?

 

 

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.03 0 0 17113

BoundColumn property

Előzmény: Digger57 (17112)
Digger57 Creative Commons License 2012.02.03 0 0 17112

Még mindig küzdök a problémával!

Köszi a válaszokat, de sajnos nem volt megoldás a gondomra, továbbra is kiakad a makró.

Az ilyen problémák egyik megoldása, ha megkerüljük a problémát! :)

Szóval nekem azt kellene megoldani, hogy a listából kiválasztott nevet, illetve az előtte levő azonosítót megkapjam. Most mindkettő sorba van rendezve, de később a használat során az azonosító lehet, hogy vátozni fog. Emlékeim szerint van olyan megoldás, hogy két oszlop legyen a lenyílóban, az egyiknek az oszlopszélességét 0-ra venni, ebben van az ID. A kiválasztás után az ID értéke kellene.

Próbálom a neten keresni a megoldást, de hírtelen nem találom.

Tudnátok segíteni ebben?

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.03 0 0 17111

A ComboBox-nak van egy MatchRequired nevű tulajdonsága. Ha azt igazra állítod, akkor a felhasználó nem tudja kedve szerint megváltoztatni a tartalmat.

Előzmény: Digger57 (17109)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.03 0 0 17110

1. A vlookup keresési tartományának ez esetben sorbarendzettnek kell lennie - mivel az utolsó argumentmát kihagytad. (Egyébként rossz találatotot fog visszaadni)

2. Ha már a beépített függvényeket használod, akkor ágyazd bele a vlookup fgv-t egy IfError-ba (Worksheetfunction.IfError....)  (Excel 2007-2010

,alatta pedig sima if-be: (Ha(hiba(eredeti képlet);"rossz";eredeti képlet) Persze ezer más lehetőség is van... (Pl én biztosan így csinálnám, ahogy te)

 

Előzmény: Digger57 (17109)
Digger57 Creative Commons License 2012.02.03 0 0 17109

Sziasztok!

 

Egy hibakezelő megírásához kérek segítséget.

Van egy névjegyzék. ID, név, cím, email, stb. oszlopokkal.

UserFormon van egy Combobox. A listát cellatartományból töltöm.

A kiválasztott névhez kiveszem az azonosítót, majd munkalapfügvényeket használok.

 

Itt a kódrészlet:

 

Private Sub cmbTulajdonos_Change()
    tnev = Me.cmbTulajdonos     'Megkeressük a nevet
    poz = Application.Match(tnev, Worksheets("Tulajdonos").Range("tulnev"), 0)    'Hanyadik a tulnev táblázatban?
    taz = Worksheets("Tulajdonos").Cells(poz + 2, 1)  'Megvan a tulajdonos azonosító
    'Kikeressük a tulajdonos adatait,lakásait,garázsait,stb. majd feltöltjük a textboxokat
    Me.Tulaj.Caption = Me.cmbTulajdonos 'A keret szélére írjuk a nevét
    Me.TextBoxLcim = Application.VLookup(taz, Range("Tulajdonos"), 3) 'Lakcím
    Me.TextBoxEmail = Application.VLookup(taz, Range("Tulajdonos"), 4) 'E-mail cím
    Me.TextBoxTelefon1 = Application.VLookup(taz, Range("Tulajdonos"), 5) 'Telefon1
    Me.TextBoxTelefon2 = Application.VLookup(taz, Range("Tulajdonos"), 6) 'Telefon2
    Me.TextBoxMegjegyzes = Application.VLookup(taz, Range("Tulajdonos"), 7) 'Megjegyzés

...

End Sub

 

Jól működik, ha a felhasználó nem editál bele a beviteli mezőbe.

Ha beleír, akkor már nem találja a nevet a listába és ettől kiakad.

A poz változóba ekkor "Error 2042" érték kerül.

Hogyan lehetne ezt kivédeni, a hibát lekezelni?

 

Delila10 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 17108

Klassz!

Előzmény: Jimmy the Hand (17104)
tt65 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 17107

jééé

Előzmény: Törölt nick (17106)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.02 0 0 17106

Kicsit kapcsolódik és eszembe jutott ez: (sokan nem ismerik)

 

alt+ lefele nyíl egy cellában:

felkínál egy listát az oszlop cellaértékeiből, egy kezdőbetűt lehet használni szűkítésre is

 

 

Előzmény: Törölt nick (17105)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.02 0 0 17105

Nagyon jó ötletek vannak benne. Nyúlom későbbi tanulmányozásra.

Előzmény: Jimmy the Hand (17104)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.02.02 0 0 17104

Két-három éve ütöttem össze egy hasonlót (természetesen meghatározott célra). Ma átnéztem, kicsit belejavítottam, illetve töröltem a fölösleges részeket. A maradékot feltöltöttem ide:

 

http://data.hu/get/4683087/dynamic_list_demo.xls

Előzmény: SQLkerdes (17100)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 17103

Igazad van. A kérdező nem közölte, milyen legördülőt alkalmaz, én meg valamiért automatikusan az érvényesítésre gondoltam.

Előzmény: tt65 (17101)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 17102

A két érték megadása után az érvényesítésben egy szűkített, átlátható lista jelenik meg.

Előzmény: SQLkerdes (17100)
tt65 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 17101
Előzmény: SQLkerdes (17100)
SQLkerdes Creative Commons License 2012.02.01 0 0 17100

Szerintem a kérdező nem erre gondolt.  Amire szerintem a kérdező gondolt, azt nem hiszem hogy meg lehet csinálni.

Ő - szerintem - a legördülőben szeretne egyfajta predidtiv bevitelt csinálni...

Előzmény: Delila10 (17099)
Delila10 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 17099

Kicsit rafinált lesz, de egyszer kell megcsinálni.

 

Vegyük, hogy az A oszlopban van az összes elnevezés, címsorral.

Az F2-be beírod a kezdetet, az F3-ba pedig azt, ami már nem kell. Pl. kellenek a 4-es kezdetűek, de a 43 kezdetű már nem, akkor az F2-be 4-et, az F3-ba 43-at írj.

G2 -> =HOL.VAN(F2 & "*";A:A;0)

G3 -> =HOL.VAN(F3 & "*";A:A;1)

 

Nevet adsz egy tartománynak, legyen a név Szerszám. A hivatkozás: =INDIREKT("A" & Lapnév!$G$2 & ":A" & Lapnév!$G$3)

 

A legördülő Lista legyen, a forrás =Szerszám

 

Az A oszlopnak emelkedő sorrendben kell lennie, és természetesen a Lapnév helyére a saját lapod nevét írd.

 

 

 

Előzmény: eightXeight (17098)
eightXeight Creative Commons License 2012.02.01 0 0 17098

Sziasztok!
Hoyg tudom azt megoldani, hogy van egy legördülő listám amiben van több száz (szerszám)név, és görgetéssel nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt, hogy ha elkezdem beírni pl: 4, akkor már csak a 4-essel kezdődő nevek látszódnak és ha folytatom, hogy 42, akkor már értelem szerűen csak a 42-vel kezdődőek, stb?

Köszi

tt65 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 17097

valamikor én is úgy kezeltem CAD szoftvert, hagy bal kézzel egereztem, jobbal meg mentek a billenytű rövidítések, és valóban nagyon gyorsan lehetett dolgozni. ma már az excelnél csak nagyon kevés billentyű kódot tudok, és sajna valóban egy része csak hagományos numlockos billenytűzeten használható jól.

Előzmény: Törölt nick (17096)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.01 0 0 17096

IGAZ. Eléggé szubjektív voltam és tényleg egyéntől-helyzettől is függ.

Előzmény: tt65 (17085)
tt65 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17095

korrekt. köszi

Előzmény: pimre (17094)
pimre Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17094

Hogyne. A megtalált szöveg a következő volt: “Before you type the character for which you want the overbar, change the font to Symbol.

To create the bar, type the ` character (accent grave, may be above the Tab key)

Then, stay in Symbol font, or switch to a different font, and type the character that has the overbar.”

 

Magyarul: Mielőtt a föléhúzni kívánt karaktert begépeled, váltsd a fontot Symbol-ra.

A vonal létrehozásához gépeld be a ` karaktert (accent grave, a Tab billentyű felett lehet – írja ő. Nálam az AltGr + 7 kombináció hozta be)

Azután maradhatsz a Symbol fonton (szerintem inkább ne:-))), vagy válts egy másik betűkészletre, és gépeld be a föléhúzni kívánt karaktert.

 

Ez nekem működött, és programból is sikerült megvalósítani.

 

Annyit tennék még hozzá, hogy az Excelben alaphelyzetben a 10 pontos Arielt használom. Ha kis x-et akarok föléhúzni, akkor a fenti módszer teljesen jó. Ha viszont nagy X-et írok, akkor a föléhúzás féloldalas lesz, csak az X bal oldalát fedi le. Ezért, amikor beírtam a ` karaktert Symbol-ban, akkor ennek a betűméretét 12-re növeltem. Ezután a 10 pontos Ariel X-et írva már teljesen jó lett a fölévonás.

 

Most már csak egyetlen aggályom maradt. Tekintve, hogy a programot nem én fogom használni, mi van akkor, ha azt olyan gépen futatják, ahol nincs fenn a Symbol font. Tartok tőle, hogy ott nem fog megfelelően működni. Ezért nyugodtabb lettem volna, ha találok készen ilyen karaktert. Ahogy az általad az előző kérdésre adott iránymutatás alapján volt ilyen megoldás (ChrW(931)=Σ).

 

Előzmény: tt65 (17093)
tt65 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17093

megosztanád? 

Előzmény: pimre (17092)
pimre Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17092

"nem tudsz olyant, amin már más ne gondolkodott volna valahol a földön! :-)". Ebben egyetértünk.

 

Ami a guglit illeti, általában csak 1-2 órás hiábavaló guglizás után kérdezek. Így tettem most is. És magam is eljutottam az általad megadott linkhez. És ez önmagában nem adott választ a kérdésemre, hanem elvezetett egy másik fórumra: http://www.officekb.com/Uwe/Forum.aspx/excel-chart/10900/overline-in-Excel.

 

Itt tényleg megvan a megoldás, de nekem elsőre nem jött be. (ekkor tettem fel itt a kérdést).  Most mégegyszer nekiszaladtam, és megtaláltam a megfelelő billentyűkombinációt. Kösz.

Előzmény: tt65 (17091)
tt65 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17091

gugli: overline symbol vba excel

pl.: http://www.mrexcel.com/forum/showthread.php?t=398666

nem tudsz olyant, amin már más ne gondolkodott volna valahol a földön! :-)

Előzmény: pimre (17090)
pimre Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17090

És maradt még egy gondom. Szeretném az x átlagot fölévonással megjeleníteni. Úgy tudom, hogy az aláhúzás (underline) ellentéte nincs meg a VBA-ban. Van megoldás erre más módon? 

pimre Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17089

Kösz. Időközben találtam ugyan megoldást az S karakter symbol betűtípusra való formázásával, de a Te jevaslatod sokkal egyszerűbb. Ráadásul tanultam valamit, mert eddig nem ismertem a ChrW és az AscW függvényeket.

Előzmény: tt65 (17088)
tt65 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17088
Előzmény: pimre (17087)
pimre Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17087

Sziasztok!

 

Hogy tudok egy szimbólumot beilleszteni programból egy excel munkalapra. Például a Σ jelet szeretném programból kiíratni. Ha közvetlenül írom a munkalapra, akkor egyszerű a helyzet: Beszúrás->szimbólum-y majd a görög betűkészletből kiválasztom a jelet. A programnál viszont ilyen kiválasztási lehetőség nincs. Ha copy/paste-vel másolom be, akkor a programba kérdőjel kerül. 

 

Amikor makrórögzítéssel próbálkoztam, akkor az elkészült kód egy S betűt írt be, amit lefuttatva nem jelent meg a szimbólum. 

 

Megoldható a dolog?

Beugró lány Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17086

Ott a pont! :)

Előzmény: tt65 (17085)
tt65 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17085

pl. ha laptopon dolgozol, amin nincs numerikus billenytűzet, akkor eleve macerásabb...

Előzmény: Törölt nick (17083)
Beugró lány Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17084

Néha igen, ez helyzettől és embertől is függ.

 

Előzmény: Törölt nick (17083)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17083

hogy gyorsabb egérrel összevissza ugrálni, mint helyben  és azonnal billentyűzettel?

Előzmény: Beugró lány (17074)
Beugró lány Creative Commons License 2012.01.31 0 0 17082

Tehát a makró rögzítés sikerült, aztán jött a Te frapánsan egyszerű javaslatod :))))

Nem baj, ezt is magtanultam!!!

Előzmény: tt65 (17080)
Beugró lány Creative Commons License 2012.01.31 0 0