Keresés

Részletes keresés

Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.18 0 0 14434

Ilyenkor célszerű megadni a hibaüzenetet, és hogy melyik sornál akad ki a futás. Úgy könnyebben tudnánk diagnosztizálni a problémát.

Előzmény: yxc432 (14421)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.18 0 0 14433

Valószínűleg totál nem értem a kérdést, de a következő gondolatom támadt.

Mi lenne, ha 1-100 közötti véletlenszámokat generálnál?

Ha az eredmény 1-40 között van, akkor 1. kategória. Ha 41-69 között, akkor 2. kategória, stb.

Előzmény: tuono045 (14411)
Delila10 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 14429

Nálam rendesen működött, de átírtam a Jimmy féle formára.

 

Sub Transzponalas()
    Dim wbSource As Workbook
    Dim SourcePath As String, FName As String
    
    SourcePath = "C:itt_vannak_a_fájlok_mappa"
    FName = Dir(SourcePath & "*.xls", vbNormal)
    While Not FName = ""
        Workbooks.Open Filename:=SourcePath & FName
        Set wbSource = ActiveWorkbook
        Range("A1:DF120").Copy
        Range("A121").Activate
        Selection.PasteSpecial Transpose:=True
        Rows("1:120").Delete
        wbSource.Save
        wbSource.Close
        FName = Dir()
    Wend
End Sub

Most még az lehet baj, hogy Jimmy makrójávan összegyűjtötted 1 füzetbe az adatokat. Ez a gyűjtő füzet ne legyen a megadott könyvtárban.

Előzmény: yxc432 (14421)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 14428

Megpróbálom egyszerűbben, de el is küldöm a füzetet.

 

Tehát az 1:40 cella képlete az A oszlopban:

=RANDBETWEEN(RANDBETWEEN(1;20);RANDBETWEEN(21;30))

Ez 40 db 1 és 30 közötti véletlenszámokat állít elő.

 

A 41:69-ben: =RANDBETWEEN(RANDBETWEEN(31;40);RANDBETWEEN(41;50))

31 és 50 közötti számok, 29 db.

 

70:84-be: =RANDBETWEEN(RANDBETWEEN(51;60);RANDBETWEEN(61;70))

85:93-ba: =RANDBETWEEN(RANDBETWEEN(71;80);RANDBETWEEN(81;90))

94:98-ba: =RANDBETWEEN(RANDBETWEEN(91;100);RANDBETWEEN(101;110))

99:100-ba: =RANDBETWEEN(RANDBETWEEN(111;120);RANDBETWEEN(121;130))

 

Ezután egy makró a C oszlopot feltölti a véletszámokkal, a C2:C1001 tartományban (címnek hagyva helyet a C1-ben).

 

Sub rand()

Dim i As Long

For i = 1 To 1000

Cells(1, 10) = "=RANDBETWEEN(1,100)"

Cells(i + 1, 3) = Cells(Cells(1, 10), 1)

Next

End Sub

 

Természetesen az A oszlop véletlen tartományait a saját igényednek megfelelően add meg.

Előzmény: tuono045 (14420)
tt65 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 14427

ill. ki tudja mire gondolt, de lehet így is. igaz a cond formatting sokkal jobb és több mindent tud. és a 2010ben még többet tud ...

Előzmény: tt65 (14426)
tt65 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 14426

ő nem conditional formatting- ra gondolt, hanem cella egyéni formázásra, pl.: [Kék]0;[Piros]-0;[Zöld]0;[Sárga]" semmi szám"

 

Előzmény: SQLkerdes (14424)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14425

"Kezdőlap" ("Home"?) és ott a "stílusok" (style?) és azon a feltételes formázás (conditional formatting?)

a használata más, mint 2003-ban de könnyű rájönni

Előzmény: Gavriel (14423)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14424

Home tab - Conditional formatting

Előzmény: Gavriel (14423)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14422

sajna rádió kavart meg, a webesek azt irták, egész héten szép idő lesz, majd először azt közölték a rádióban, hogy szerdától eső, majd webes előrejelzés és esti tv is azt mondta, hogy hétfőtől négy napig eső. Hát a hétfő-keddi kamu esőre sokalltam be, pláne a hétfői napomat kellett átszervezni, mert a csoport lemondta a kirándulást, hogy esőben nem jüó menni - simán mehettünk volna hétfőn, erre kedd-szerda kellett a hétfői dolgokat is megcsinálnom, napi 20 órás loholás értelmetlenül.:-((

 

szóval, nem én, hanem a csoport többsége, és nem öltem meg egy meteorológust ser, mert egyrészt a weboldalak mögött többnyire nem meteorológusok vannak, hanem reklámmarketingetek, akik bevételt akarnak, ehhez nagy kattintási arány kell, másrélszt annyit kapnék értük is, mint egy rendes emberért, nem éri meg.:-(

Előzmény: _Nyuszi (14397)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14421

Bocsánat, mostanában kapós lettem, nehezen jutok webhez.

 

Igen, így irtam a path-t.

 

14260-as működik, ez nem, pedig ugyan az a könyvtár.

 

lehet, hogy "=" kell "as" helyett, vagy más a gond?

Előzmény: Delila_1 (14390)
tuono045 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14420

Atyaúúúúristen... :D

Megpróbálom értelmezni egyenlőre, meg beírkálom.

Ha nem megy esetleg elküldenéd nekem?!

Előzmény: Delila_1 (14419)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14419

 

Már látom is a hibát. Semmi HA, a függvény =INDIREKT("C"&RANDBETWEEN(1;100)).

 

Az első 40 véletlen alsó- és felső határa ne essen bele a 29 következőbe, és az azt követő 15-be, stb.

Előzmény: Delila_1 (14418)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14418

Jött egy elég vad ötletem.

 

Egy oszlopba 40 cellába beviszel egy randbetween függvényt, ahol megadod az alsó és felső értéket, mondjuk 100 és 200. A mellette lévő cellákba 250 és 300 közötti értéket adjon a rbw.

 

A következő 2×29 cellába is megadod az eléggé eltérő véletleneket. És így tovább a 15-höz, és a többihez is.

 

Legyen a két segédoszlop az A és B.

 

A C oszlop képlete: =RANDBETWEEN(A1;B1), ezt lemásolod.

 

E1-be írtam a feltételt, ami A, B, C, D és E lehet.

 

Most egy egymásba ágyazott Ha függvény következik, aminek csak az első két tagját írtam le (azt is két sorba szedve).

 

=HA(E1="A";INDEX(C:C;RANDBETWEEN(1;40));HA(E1="B";

INDEX(C:C;RANDBETWEEN(41;69));INDEX(C:C;RANDBETWEEN(71;85))))

 

Közel sem biztos, hogy ez így jó.

Előzmény: tuono045 (14416)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14417

 

Köszönöm, még soha nem néztem meg ezt a lehetőséget.

Előzmény: tuono045 (14416)
tuono045 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14416

Én az eszközök menü bővítménykezelőben az Analysis ToolPak és az Analysis ToolPak VBA funkciókat telepítettem. Aztán eszközök/adatelemzés elérhető és ott lehet mahinálni ezekkel a generálásokkal. :)

Előzmény: Delila_1 (14415)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14415

Hol található ez a párbeszéd ablak?

 

Látom, választható a Bernoulli-féle, bármit is jelentsen.

Előzmény: Törölt nick (14409)
tuono045 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14414

Igazából én nagyon nem értek hozzá, de ha el tudod mondani, hogy milyen infora van szükség a megoldáshoz, akkor azokat kiötlöm. Amit a problémáról magam tudok azt már leírtam sajnos. :)

Előzmény: SQLkerdes (14413)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14413

A roundbtw nem lesz elég, mert ennél összetettebb a probléma.

Ha jól értem, akkor először ki kell számolni a megfelelő eloszlással az eloszlási görbét (STDEV, AVERAGE) és utána meg kell nézni, hogy milyen szám mekkora valószínűséggel esik a görbére (NORMDIST, ha jól emlékszem).

 

Viszont a statisztikai részét sokkal de sokkal jobban kell érteni, mint amennyire én értem, ahhoz, hogy segíteni tudjak.

Előzmény: Törölt nick (14412)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14412

hát azt én se így kapásból. De nézd már meg azt a két függvényt, szerintem a randbeetwen elég lesz.

Előzmény: tuono045 (14410)
tuono045 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14411

Most próbálgatom a véletlenszám generálást, de mindegyiknél az a probléma (a vél() függvénynél is), hogy azonos valószínűségeket rendel a hat kimenet előfordulásához. Nekem pedig minden egyes kimenethez egyéni valószínűség van megadva a táblámban. Ezeket kellene rendelnem a kimenetekhez egyedileg és ennek megfelelően csinálni a véletlenszám generálást.

 

Az én esetemben a végeredménynek 100 véletlenszám esetén:

 

1. kat. 40

2. kat. 29

3. kat. 15

4. kat. 9

5. kat. 5

6. kat. 2

 

A kategóriák ilyen számban, véletleszerű sorrendben fordulnak elő a 100-as mintában. Na ezt nem tudom megoldani... :) De nem adom fel! :D

Előzmény: tuono045 (14410)
tuono045 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14410

Nem ismerem ezeket a függvényeket. A problémám pedig az, hogy nem tudom mit hogyan állítsak be ezen a véletlenszám generálós ablakon. :S

Előzmény: Törölt nick (14409)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14409

ezt próbáltad?

Előzmény: tuono045 (14407)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14408

Vannak ilyen függvények, azok miért nem jók? RANDBETWEEN(), VÉL()?

Előzmény: tuono045 (14407)
tuono045 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14407

Sziasztok!

 

Csak most találtam rá erre a fórumra Delila-nak köszönhetően.

Remélem tud nekem segíteni egy hozzáértő szaki. :)

 

Szeretnék készíteni magamnak egy véletlen-szám generátort. 6 esemény véletlenszerű bekövetkezése (pl. 1000 esetes mintán), meghatározott valószínűséggel. A kép mutatja, hogy miről van szó. Az eredményt utólag rendelem majd a kimenetekhez, csak előtte véletlenszám generálásra lenne szükség. Az excel "Data Analysis" alatt keresgéltem hozzá, de nem tudom melyiket kéne használnom, azt meg pláne nem, hogy hogyan.

 

 

Egy egyszerű Bernoulli-t sikerült csinálnom (igen-nem bekövetkezéssel), de ennél összetettebbre van szükség, hogy pontosan tudjam szimulálni az összeredményt.

 

Előre is köszönöm a segítséget!

 

tuono

tt65 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14406

szívesen, örültem ha segíthettem.

Előzmény: Törölt nick (14405)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.17 0 0 14405

Köszönöm a választ!

Előzmény: tt65 (14401)
tt65 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14404

főleg, az nem tiszta milyen formában állank rendelkezésre a linkek?

valamilyen dokumentumben (word, text) vagy egy böngésző kedvencek tárolóhelyén?

Előzmény: Törölt nick (14403)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14403

hát hiperhivatkozást azt tudsz létrehozni, ha egyet bemásolsz ctrl+c ctrl+v -vel akkor automatikusan fel is imeri azokat. de így méág mindig nem egyértelmű mit akarsz (számomra legalábbis)

Előzmény: Törölt nick (14398)
tt65 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14402

sőt • alt 0149  vagy – alt 0150-al tudsz bevinni felsorolás jelet a cellába a sorok elejére.

Előzmény: Törölt nick (14400)
tt65 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14401

sztem Alt Enter 2007-ben is, és 2003-ban is.

http://8help.osu.edu/3290.html

 

Előzmény: Törölt nick (14400)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14400

Üdv. mindenkinek!

 

Nekem elég hosszú ideig a 2007-es Excelem volt meg, és most - egy kisebb hiba miatt - a 2003-as van a gépemen... Ezért a következő kérdéssel fordulok hozzátok:

Hogyan kell a 2003-as Excelben egy cellába több sorba írni?

 

A válaszokat előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14399

hát sajnos az írással problémáim vannak :(

Előzmény: Törölt nick (14398)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14398

Van sok url címem, azokat szeretném aktívként látni címmel együtt az excelben.

 

Teháta címe lenne pl i"ide kattints a leírásért" s a tartalma pedig  pl ez lenne http://www.kislexikon.hu/leiras.html

 

egyenként meg tudom csinálni hogy bearom a címet egy cellába majd szóköt nyomok. de nekem ilyenből sok lenne, s egyszerre szetném ezt a végeredményt megkapni.

Előzmény: Törölt nick (14382)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14397

Azt hiszem, egyre gondoltunk. De: elég részletes régiós előrejelzés érhető már el a neten ahhoz, hogy az ember ne üljön fel az ilyennek. :)

(Na jó, meg háttértudással még könnyebb, ez persze vitathatatlan.)

Előzmény: Delila_1 (14396)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14396

A meteorológiai jelentések visszatérő eleme, hogy "helyenként", vagy "néhol" esőre lehet számítani. Említett kollégánk biztosan ezt hallgatta, és esőre számított. Mivel nem "helyenként" lakik, náluk hétágról sütött a nap.

Előzmény: _Nyuszi (14395)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14395

Én sem. És?

Előzmény: Delila_1 (14392)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14394

Szerintem (továbbra is) ki van zárva az A1 cellás kivitel.

A másik utat (textbox az A1-ben) kipróbáltam, de ott sem jártam sikerrel. Billentyűlenyomásra megjelenik a textboxban lévő string hossza, de mindig az eggyel korábbi állapot. Tehát ha pl. sorba beírom az '123456' karaktereket, a 6-os lenyomásakor 5 hosszúságúnak írja a textbox tartalmát. Feladtam rájönni, hogy miért.

Előzmény: real08 (14363)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14393

És nem is "néhol".

Előzmény: Delila_1 (14392)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14392

xyc432 biztosan nem "helyenként" lakik.

Előzmény: _Nyuszi (14391)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14391

Nem tudom, de én nem lepődtem meg, hogy nem öntött ki az eső az erdőből... Lehet, hogy rossz időjárásjelentést néztél? :)))

Előzmény: yxc432 (14387)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 14390

Az útvonal megadása:

 

utvonal="C:@Temp@". A backslash-ek (vissza-perjelek) helyére @-ot tettem. Persze csak akkor nem akad ki, ha van ilyen könyvtárad, és benne vannak a formálandó fájlok. :)

 

Agyonvertél néhány meteorológust?

Előzmény: yxc432 (14389)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14389

Na tessék, most itt vagyok, ere sehol senki... Ki érti ezt? ;)

yxc432 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14388

Kipróbáltam, a "dim wb1.." sornál hibaüzenettel leáll.

e:temp helyett c:temp-et adtam meg neki, a végére is tettem visszaperjelet.;)

Előzmény: yxc432 (14384)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14387

Nem voltam, meg akartam keresni az idióta meteorológusokat, akik elszúrták két napomat a hamis esős előrejelzésükkel, de inkább lementem kirándulni.;)

Előzmény: Delila_1 (14380)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14386

"e:temp"

 

tehát alt92 a visszaperjel.;)

 

Előzmény: Delila_1 (14380)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14385

Esztetet nem értem...

Előzmény: szkripnyik (14379)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14384

Köszönöm, mindjárt kipróbálom. ;)

Előzmény: Delila10 (14377)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14383

Ha nem kell kijelölni egy üres telületet, csak a bal felső cellájára kattintani, akkor egy lépéssel egyszerűbb.;)

Előzmény: szkripnyik (14374)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14382

nekem nem 1értelmú, szerintem pontosíts

Előzmény: Törölt nick (14381)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14381

sziasztok.

 

Van egy csomó linkem s html formátumban -tehát aktív kattintható linkként- szeretném behelyezni excelbe, egyszerre az egészet.

 

Van rá lehetőség?

Delila_1 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14380

Továbbra is sumákol a fórummotor, duplázva sem jeleníti meg az Alt+92-t, pedig az előlnézetben jól mutatta.

 

xyc432 biztosan nincs netközelben.

Előzmény: szkripnyik (14379)
szkripnyik Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14379

yxc432 köszöni szépen....

:-))

Előzmény: Delila10 (14377)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14378

Helyesen "E:Temp"

 

A fórummotor mindig elsumákolja a jeleket. :)

Előzmény: Delila10 (14377)
Delila10 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14377

Itt a teljes makró, az utvonal változóban kell megadnod a saját fájljaid elérését az "E:Temp" helyére.

 

Sub Transzponalas()
    Dim wb1 As Workbook
    Dim utvonal As String, FN As String
    
    Application.ScreenUpdating = False
    utvonal = "E:Temp"
    FN = Dir$(utvonal & "*.*", vbDirectory)
    
    Do While (Len(FN) > 0)
        If Not (FN = "." Or FN = "..") Then
            Workbooks.Open Filename:=utvonal & FN
            Set wb1 = ActiveWorkbook
            Range("A1:DF120").Copy
            Range("A121").Activate
            Selection.PasteSpecial Transpose:=True
            Rows("1:120").Delete
            wb1.Save
            wb1.Close
        End If
        FN = Dir$()
    Loop
    
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Előzmény: szkripnyik (14374)
tt65 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14376

Náalm A1:DF120 csak 110 oszlop. 

de tényleg jobb lenne az egészet makroval, nem rég volt itt egy kód ami az könyvtár összes fájlját megnyitja, abból el lehetne indulni...

Előzmény: szkripnyik (14374)
Delila10 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14375

Arra van itt a fórumon több példa, hogyan lehet egyenként megnyitni az azonos könyvtárban lévő füzeteket, és a megfelelő művelet elvégzése után mentéssel bezárni.

A művelethez ezt iktatsd be:

 

    Range("A1:V120").Copy
    Range("A121").Activate
    Selection.PasteSpecial Transpose:=True
    Rows("1:120").Delete

Az első sorban a V oszlopot kell átírnod a saját utolsó oszlopod betűjelére.

Előzmény: yxc432 (14371)
szkripnyik Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14374

1. Kijelölsz egy 120*120-s üres területet

2. "Képletsorba" beírod a képletet =transzponálás(A1:DF120)

3. Nem "Enter"-rel fejezed be, hanem a mondott CTRL-SHIFT_Enter billentyűkombinációval.

A kijelölt üres területen ott lesz az eredeti transzponáltja.

Előzmény: yxc432 (14373)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 14373

Ezt nem teljesen értem, és a súgóban se találtam példát rá.

Adva van pár száz munkafüzet, A-DF oszlopokban 120 sor adat. Ezeket kell transzponálni, mindet ugyan úgy, 120 sorból legyen oszlop. Most egyesével kell végigcsinálnom, elvagyok vele...

Előzmény: tt65 (14372)
tt65 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 14372

Tömbképlettel!

=TRANSZPONÁLÁS(tömb) bevitel Control Shift Enter;az egész tarnszponált tömb területére

és ezt fogod látn:{=TRANSZPONÁLÁS(tömb)}

Előzmény: yxc432 (14371)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 14371

Transzponálás automatizálására tudna valaki tippet?

Kellemetlen, hogy csak másolás kijelölése utáni "írányított beillesztés" -nél lehet külön bepipálva másolni. Kellemetlen emiatt megnyitni az összes táblázatot.:-(

yxc432 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 14370

jogos, adatbáziskezelésben gondolkoztam, ott azonnal megvan a recordszám, itt nincs, trükközni kell.;)

Előzmény: _Nyuszi (14353)
tt65 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 14369
Előzmény: szkripnyik (14368)
szkripnyik Creative Commons License 2011.03.14 0 0 14368

1900 év elejei dátumokkal vigyázat!!!!

1900.02.24

1900.02.25

1900.02.26

1900.02.27

1900.02.28

1900.02.29

1900.03.01

1900.03.02

1900.03.03

Talán itt súgta meg valaki, vagy máshol olvastam, még valamilyen Lotus1-2-3 (.wqs) "örökség"!!!!!

Nekem van egy Excel rutinkészletem 1900 előtti dátumok és Julianus naptár kezelésére.

Delila_1 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 14367

A 2003 előtti verziókban még jó volt a dátum bevitele, de ott is a szerkesztőlécen állva, Ctrl+. -tal.

 

A Shift+Ctrl+,  most is beviszi számformátumban – az 1900.01.00 (!) dátumot és aktuális órát, percet. :D

Előzmény: Törölt nick (14366)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.14 0 0 14366

jut eszembe,

help szerint is van shortcut az aktuális dátum bevitelére, de nem müxik. ki tudja mi ennek az oka?

az idű müxik (ctrl+shift+.)

a dátum nem: (ctrl+;)

 

Előzmény: imray (14364)
Delila10 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 14365

Sub datum()
    Selection = "Date: " & Date
End Sub

Erre gondoltál? Ez az éppen kijelölt területre viszi be a Date: kifejezést és az aktuális dátumot.

Előzmény: imray (14364)
imray Creative Commons License 2011.03.14 0 0 14364

Sziasztok; egyszerű kérdésem van: makró rögzítésekor (Excel 2002) hogy lehet megoldani, hogy lejátszáskor a művelet ne abban a cellában hajtódjon végre, mint ahol felvettem?

Pl. ebben az egyszerű esetben hogy kellene átírni a makrót? Köszönöm előre is a segítséget!

 

Range("F11:H11").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "Date:"
Range("F11:H11").Select
Range("H11").Activate
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=TODAY()"

real08 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 14363

Legvégső esetben, ha abszolút ki van zárva az A1 cellás kivitel.

Előzmény: _Nyuszi (14362)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.03.13 0 0 14362

Párbeszédablak, textboxszal (vagy simán szövegdoboz) bizti, hogy nem jó? :S

Előzmény: real08 (14361)
real08 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 14361

Egyféle keresőmezőt szeretnék létrehozni.

Azért gondoltam a problémát megoldhatónak, mert az Excel használja a helyzetérzékeny kiegészítést. Pl. ha egy oszlopban városnevek vannak, akkor felkínálja a felette lévők közül azt, amelyik egyedül egyezik meg az éppen szerkesztett mezővel.

És köszönöm hogy foglalkoztok ezzel az üggyel.

Előzmény: Jimmy the Hand (14359)
real08 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 14360

Szerkesztés közben kellene kiírnia.

Előzmény: Sznida (14358)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.13 0 0 14359

Ez ebben a formában szerintem nem fog menni. Az Excel cella objektumának (legalábbis 2003-as verzióig) nincs olyan eseménye, ami a billentyűleütésekre reagálna. Kerülő megoldásként elképzelhető, hogy az A1 cellát pontosan lefeded egy TextBox-szal, mert azzal szerintem lehetségessé válik, amit akarsz. De a probléma-leírásod ugyebár "sarkított", és gyanítom, hogy a részletek ismeretében ez sem elegendően jó megoldás...

Előzmény: real08 (14357)
Sznida Creative Commons License 2011.03.13 0 0 14358

Szia,

 

B1-es cella képlete: =HOSSZ(A1), angol excel =len(A1)

 

Igaz ez csak az A1-es cella szerkesztése után írja ki...

 

Erre gondoltál?

 

Üdv: Sznido

Előzmény: real08 (14357)
real08 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 14357

Sziasztok!

Excel programozásban járatlan vagyok. Problémám a következő (sarkítva), subrutint szeretnék írni:

Az A1-es cella szerkesztésekor minden billentyűleütésre jelenjen meg a B1 cellában az A1 karaktereinek száma.

 

Delila_1 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 14356

Szívesen.

Előzmény: energy01 (14355)
energy01 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 14355

Sziasztok

Köszönöm a hozzászólásokat :)

Delila 1-nek külön köszönet  nagyon jó megoldást írt :)

Delila_1 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 14354

Két segédoszlopot kell felvenned. Feltételezem, hogy az ábrázolandó oszlopod az A, és a 2. sorban kezdődnek az adatok.

A B2 cella értéke legyen 2, a B3-é =B2+3. Ez utóbbit másold le az A oszlop adatai mellé.

A C2 legyen =INDIREKT("A" &B2). Ezt is másold le, ez az oszlop lesz a grafikon bemeneti értéke.

 

Előzmény: energy01 (14351)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.03.13 0 0 14353

Kipróbáltad? (Mert sztem - fejben megcsinálva - így nem lesz jó.... :S)

Előzmény: yxc432 (14352)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.12 0 0 14352

Ez mire jó? Nem hármasával akarod átalgolni?

Amúgy egyszerű, egy másik oszlopba átmásolod az első cellát, utána a hárommal lejjebbi cellát, és ezt másolod, amíg az utolsó értékhez érsz, és erre az oszlopra ráereszted a grafikon készítőt.

Előzmény: energy01 (14351)
energy01 Creative Commons License 2011.03.12 0 0 14351

Sziasztok

Egy 1300 sort tartalmazó oszlopból szeretnék olyan grafikont készíteni ami az adathalmazból csak minden harmadik értékéből dolgozik,vagy egy másik oszlopba kiiratni és abbó készítenék grafikont.

előre is köszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 14350
Előzmény: szkripnyik (14348)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 14349
Előzmény: szkripnyik (14348)
szkripnyik Creative Commons License 2011.03.12 0 0 14348

Hiszen pont ez a bajom:

Nem "találja" a cirill-betűs filenevet, nem kezeli a cirill-betűs stringet...

:-(((

Előzmény: yxc432 (14347)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.12 0 0 14347

"Getattr függvény meg  "Bad filename or number" hibajelzéssel"

 

???

 

Nem az a baja, hogy nem a cellában keres, hanem ciril betüs fájlnevet, amit nyilván nem talál?

Előzmény: szkripnyik (14345)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.12 0 0 14346

Köszönöm, ezt még emésztem egy kicsit.;)

Előzmény: Delila_1 (14344)
szkripnyik Creative Commons License 2011.03.11 0 0 14345

Átállítottam:

1. a Vezérlőpult/területi beállításokban oroszra (Google Earth azonnal észre is vette)

2. az Excelben Beállítások/Általános/WEBes beállítások/Kódolásban elöször oroszra aztán Unicode-ra,

de egyik sem segített

 

Cellába be tudok írni (Szimbolumbeszúrással vagy másolással) orosz szöveget, de a VB-script DIR függvénye már kérdőjeleket ad vissza a Getattr függvény meg  "Bad filename or number" hibajelzéssel elszáll.

A Visual Basic képernyőn is van Tools/References ablak rengeteg kiválasztható plusz lehetőséggel, de melyik tanítja meg a VB-scriptet oroszul?

Előzmény: Törölt nick (14338)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.11 0 0 14344

Leírás a makróhoz.

 

Az sz=Worksheets.Count - 1 sorban az sz változóban megadtam a füzet lapjai száma mínusz 1 értéket (az utolsó lap az összegző oldal, azt nem vesszük bele).

 

A For lap...Next ciklus végigsétál az egyes lapokon. Rááll az aktuális lapra, ott is az A1 cellára. Kijelöli A1-től az alsó, értéket tartalmazó sorig [Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select], másolja, és a füzet utolsó lapjára, ott is az A oszlopának sor-adik cellájára beilleszti

[Selection.Copy Sheets(Worksheets.Count).Range("A" & sor)].

A sor változó az első esetben 1, ezt a ciklus előtt adtam meg. Beillesztés után a sor változó értékét a

sor = Sheets(Worksheets.Count).Range("A60000").End(xlUp).Row + 1-gyel meváltoztatom az összesítő lap első üres sorának értékére, hogy a következő lap értékeit az előzőek alá tegye be.

 

A ciklus végén az összesítőn minden lap A oszlopának az adata szerepel, egyes értékek többször is.

 

A következő 'egységgel' Ráállok az utolsó lapra: Sheets(Worksheets.Count).Select, és rendezem az adatokat emelkedő sorrendbe.

 

Kikeresem az alsó sort:  usor = Range("A1").End(xlDown).Row.

A B1:Busor tartományba beírom a DARABTELI (COUNTIF) függvényt

[Range("B1:B" & usor) = "=countif(A:A,A1)"], ami az A oszlop cellái mellé beírja, melyik értékből hány darab van.

 

Másolom, és értékként saját magára beillesztem a B oszlop képleteit. Erre azért van szükség, mert mikor a következő For sor...Next ciklusban kitöröltetem az azonos értékeket, a függvény mindenhova 1-et írna, ha még mindig az szerepelne a cellákban.


A makró elején és végén lévő Application.ScreenUpdating a képernyőfrissítés letiltását, ill. engedélyezését határozza meg, arra jó, hogy egyrész ne villogjon a képernyő a lapok váltásakor, másrészt lerövidíti a futásidőt.

Előzmény: yxc432 (14341)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14343

Szerintem nem a makro programnak kell oroszul tudnia, hanem futás előtt át kell állítani a beállításokat oroszra, majd utána vissza. Ilyen helyzetekre jó az elsődleges-másodlagos nyelvi beállítási lehetőség, billentyűkóddal váltogatható.

Előzmény: szkripnyik (14336)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14342

Hát, ha tudnád, hogy hány mozaikszót kellett nekem is néha-néha újradefiniálnom........ :)

Nem csodálom, ha néha elveszted a fonalat. :)

Előzmény: yxc432 (14340)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14341

Hopp, most látom, nagyon köszönöm!

 

Most pár napig lesz mit tanulmányoznom, hogy mit és miért csinál. :-)))

Előzmény: Delila10 (14335)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14340

Nekem a makro évekig csak közgazdaságtani jelentéssel bírt.;)

Előzmény: _Nyuszi (14331)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14339

Erre senki semmit? ;)

Előzmény: yxc432 (14327)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14338

vagy talán csak betütípust kell módosítani, nem próbáltad?

AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishDetect language » Hungarian
Előzmény: szkripnyik (14336)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14337

Ez nem inkább valami windowszos területi beállítás lesz?

Előzmény: szkripnyik (14336)
szkripnyik Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14336

Hogyan lehet rávenni az EXCEL-t (2003-s), hogy a VB-script tudjon oroszul.

 

Van egy könyvtáram, amiben orosz nevű file-ok ill. alkönyvtárak vannak.

Szeretném egy munkalapra kilistázni őket, de csak szép kérdőjeleket kapok...

Delila10 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14335

Elnézést a késői válaszért, 2 napig nem voltam netközelben.

 

Egy rövid makróval meg lehet oldani.

 

Sub Darabszamok()
    Dim sz As Long, sor As Long, usor As Long, lap As Long
    Application.ScreenUpdating = False
    
    sz = Worksheets.Count - 1
    sor = 1
    For lap = 1 To sz
        Sheets(lap).Select
        Range("A1").Select
        Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
        Selection.Copy Sheets(Worksheets.Count).Range("A" & sor)
        sor = Sheets(Worksheets.Count).Range("A60000").End(xlUp).Row + 1
    Next
    
    Sheets(Worksheets.Count).Select
    Columns("A:A").Select
    Selection.Sort Key1:=Range("A1"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
        OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
        DataOption1:=xlSortNormal
        
    usor = Range("A1").End(xlDown).Row
    Range("B1:B" & usor) = "=countif(A:A,A1)"
    Columns(2).Select
    Selection.Copy
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
    
    For sor = usor To 2 Step -1
        If Cells(sor, 1) = Cells(sor - 1, 1) Then Rows(sor).Delete
    Next
    
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

 

tt65: köszönöm.

Előzmény: yxc432 (14327)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14334

sehol :(

 

AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishDetect language » Hungarian
Előzmény: Törölt nick (14333)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14333

Sziasztok,

hol a fenében lehet beállítani a 2007-es:

Kimutatásdiagramon a kimutatás oszlopvégösszegét szeretném ábrázolni.

Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14332

A makrórögzítés hasznos dolog, de arra való, hogy műveleteket rögzíts vele. Ha a rögzített művelet az, hogy egy pár soros szöveget bemásolsz a munkalapra, akkor a makró visszajátszáskor pontosan ezt fogja csinálni: bemásolja a szöveget a munkalapra.

 

A munkafüzetek egylépéses bezárását illetően, mint azt Nyuszi kolléga már pedzegette, makróval könnyedén meg lehet oldani. Az alábbi kódra lesz szükséged. Ez kérdés nélkül bezár minden nyitott munkafüzetet, és menti a változásokat. Nem kell hozzá a piros X használata, csak el kell indítani a makrót. A kód:

 

Sub CloseAll()
    Dim wb As Workbook
    For Each wb In Workbooks
        wb.Close savechanges:=True
    Next
End Sub

 

Ha viszonylag gyakrabban akarod használni, célszerű a makrót az egyéni makró-munkafüzetbe tenni. Ha nincs egyéni makró-munkafüzeted, akkor tedd a következőt:

1. Menüből válaszd az Eszközök - Makró - Új makró rögzítése parancsot.

2. A makró helyeként válaszd az egyéni makró-munkafüzetet.

3. Indítsd el a rögzítést

4. Állítsd le.

 

Ezzel az Excel automatikusan létrehozott egy Personal.xls navű fájlt, ami mindig be fog töltődni, valahányszor az Excelt elindítod. Az itt tárolt makrókat mindig el tudod érni.

Lépj át VB editorba (ALT + F11).

Keresd meg bal oldalt a personal.xls-t, azon belül valamelyik modult (pl. Module1), és arra tedd fel a fenti kódot.

ALT+F8-cal lehet indítani, esetleg hozzárendelni valami gombhoz vagy menüponthoz.

 

Ajánlott irodalom:

http://www.officetipp.hu/archivum-temankent?area=610&cid=65821&area=610

 

Előzmény: yxc432 (14325)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14331

Mondom makróval. :)

Az egy dolog, hogy én felületesen olvasok, de hogy te is..... :PP

Előzmény: yxc432 (14330)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 14330

Igen, ha az x-re kattintok, feljön az ablak, hogy mindet bezárjam, igen, erre megjelenik egy újabb ablak és egyesével végigkérdezi.

Ezt a második ablakot nem szeretném látni.;)

Előzmény: _Nyuszi (14329)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.03.09 0 0 14329

De - ha jól emlékszem - van lehetőséged minden nyitott munkafüzet bezárására, nem csak az aktív becsukására.

Előzmény: yxc432 (14328)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 14328

Kézi folyamat végén vagyok, átírok pár dolgot, megyek a következőre, stb. Ezek után kellene bezárni őket, de úgy látom, mindenképpen egyesével kéri a megerősítést.:-(

Előzmény: _Nyuszi (14326)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 14327

Hopp, nekem is hasonló feladatot kell megoldanom, de nem tudtam követni, nálatok mi volt a végső megoldás?

 

Nálam az a feladat, hogy ha a lapokon pl. ezek szerepelnek:

1. lap

alma

banán

körte

 

2.lap

alma

banán

citrom

 

3.lap

alma

körte

narancs

 

akkor az összesitön ez szerepeljen:

 

alma      3

banán    2

citrom    1

körte      2

narancs  1

 

Én arra gondoltam, hogy legjobb lenne átmásolni a listákat egy új lapra egymás alá és abc-be rendezve megszámolni, melyikböl mennyi van - csak az a gond, hogy ez adatbáziskezeléssel menne, de táblázatnál nem tudok olyan lehetöségröl, hogy egymás alá másolná az elemeket.:-(

 

Előzmény: Delila_1 (14305)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.03.09 0 0 14326

Makróból be tudod zárni. Van lehetőség úgy is bezárni őket ezzel a módszerrel, hogy ne mentse a változtatásokat, és arra is, hogy kérdezzen rá, vagy kérdés nélkül mentsen.

Előzmény: yxc432 (14325)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 14325

YESSSS:-)))

igen, így működött, köszönöm.

Ezek szerint a menüben a makrorögzítés kerülendő.

 

Egy másik kérdés: amikor megnyitok sok munkafüzetet, mindegyikkel dolgozok egy picit, majd a végén azt mondom, hogy mentse el mindet, akkor ezt miért kell egyesével megismételnem? Azért választom, hogy mindet, mert azt akarom, utálatos, hogy ennek ellenére mindegyikre egyesével rákérdez, hogy ezt is, ezt is, ezt is?? :-((

Nem lehetne valahogy lezárni, hogy mindet mentse és kész?

Előzmény: Jimmy the Hand (14285)
tt65 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 14324

Ez nagyon tetszett, szeretem az ilyen elegáns megoldásokat! :-)

Előzmény: Delila_1 (14311)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14323

=BAL(CELLA;LEN(CELLA)-2)

Vagy valami ilyen. :)

Előzmény: freyya (14321)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14322

Nem az a lényeg, hogy ki írta, hanem hogy sikerült megoldanod.

Előzmény: freyya (14320)
freyya Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14321

Tényleg, és arra is van képlet, ha el akarom távolítani a /1-et a végéről?

freyya Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14320

Most nézem, tényleg te is leírtad. Köszi! :)

Előzmény: Delila_1 (14319)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14319

Ezt írtam le a 14313-ban. :D

Előzmény: freyya (14317)
freyya Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14318

Ez a  Copy / Paste Value kellett hozzá, köszi!

Előzmény: SQLkerdes (14315)
freyya Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14317

Nem lenne probléma, viszont utána az eredetire nincs szükségem, ha viszont azt az oszlopot kitörlöm, az szemmel láthatóan megzavarja, mert krikszkrakszok lesznek a számok helyett. Ráadásul alapból szabad oszlopom sincs mellette, bár ez még oszlop beszúrásával megoldható. De mondom, nekem a végén csak ez a /1-el végződő oszlop kell, a másik nem.

Előzmény: SQLkerdes (14312)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14316

:-)

Előzmény: Delila_1 (14314)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14315

Ezt utána másolhatod lefele az összes sorhoz.

Ha szükséges, akkor Copy / Paste Value kombinációval fixálhatod a C oszlop érintett celláinak tartalmát és ki is törölheted a mostmár haszontalan B sort.

Előzmény: SQLkerdes (14312)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14314

Fürgébb vagy nálam. :)

Előzmény: SQLkerdes (14312)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14313

Egy üres oszlopba beírod:

=A1 & "/1"

 

Az A1 helyett azt a cellát írd, ahol az adatod van, amit ki akarsz egészíteni a /1-gyel. Lemásolod a többi cellád mellé. Kijelölöd az új oszlopot, másolod (Ctrl+c).

 

Ráállsz az eredeti oszlopod első cellájára, jobb klikk, Irányított beillesztés, a Beillesztések közül az Értéket választod. Az összefűzést tartalmazó oszlopot törölheted.

Előzmény: freyya (14310)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14312

Ha a B1-ben van a számod, akkor a C1-be írd a következőt:  =B1 & "/1"

Ez a számodat szöveggé alakítja, de gondolom ez nem probléma.

Előzmény: freyya (14310)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14311

Az összes lapot kijelölve beszúrom a belépő emberhez a szükséges sort oda, ahova az ABC rend megkívánja. Megszüntetem az együttes kijelölést, a jan lapra beírom a nevet. Kijelölöm az összes többi lapot, és beírom a jan lapra történő hivatkozást.

Ez a művelet kevesebb időt vesz igénybe, mint ennek a pár mondatnak a leírása.

Szerintem nem kell bonyolítani a dolgot.

Előzmény: tt65 (14309)
freyya Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14310

Sziasztok!

 

Ha van egy listám mindenféle számokkal, és minden szám végére oda kell biggyesztenem, hogy /1, arra van valamilyen gyors módszer, vagy muszáj egyenként odaírogatni?

tt65 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14309

Nekem is Delila ötlete jutott eszembe, de ha havonta változnak a nevek és az egyes havi lapkon igényesen ABC-be rendezve akarom látni a neveket, akkor ez a 3D-s összegző mutatvány nem létezik.

 

Persze, ettől még nem kell makrózni, lehet fkressel, stb.

Vagy gyártok egy táblázatot, beírom a munkakezdés időpontot egy oszlopba, és egy másikba a munka kilépés időpontját.

Aztán csinálok egy pivotot, csoprtosítok hónapra és alkalmazom a "Jelentés szűrők oldalankénti megjelenítése" csodafegyvert és máris létrejönnek a havi kimutatások.

Előzmény: _Nyuszi (14307)
Lesleee Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14308

Igen, valóban ez a legegyszerűbb :-)

 

Köszönöm az ötleteket.

 

Üdv:

 

Leslee

Előzmény: _Nyuszi (14307)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14307

Nekem is Delila megoldása jutott eszembe (ha valaki augusztusig volt, akkor addig), az úgy nem jó?

Előzmény: Lesleee (14296)
Lesleee Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14306

A gond persze, hogy az adott nevek év közben valamikor változhatnak, tehát előre nem tudom meghatározni a listát.

 

Előzmény: SQLkerdes (14299)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14305

Az év közben belépett dolgozó nevét – a januárihoz képest – pluszban felvinném az összesítőre, de az összesítést ugyanazzal a képlettel vinném be.

Persze meg lehet oldani makróval is.

Előzmény: Lesleee (14304)
Lesleee Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14304

Pontosan így van, ahogy írtad. Ha nem változhatnának a nevek, az ment volna simán függvénnyel.

Előzmény: SQLkerdes (14303)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14303

Vagy én értettem félre, vagy nem.

Szerintem az alapprobléma az volt, hogy pld. az A10 júniusig Kiss József (mondjuk) munkaóráinak száma, júliustól meg Nagy Balázsé.

 

Szóval az A1:A10 range nem azonos tartalmat tartalmaz mind a 12 lapon.

 

Előzmény: Delila_1 (14301)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14302

Még annyit, hogy elég, ha az első (jan) lapra írod be a neveket. A többi lapot (beleértve az összesítőt is) együttesen kijelölöd, az A1-be beírod: =jan!A1, ezt lehúzod.  Így minden lapon mindig egyezik majd a névsor.

Előzmény: Lesleee (14296)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14301

Makró nélkül, egyszerű függvénnyel:

 

Minden lapon szerepelnek a nevek az A1:A10 tartományban. A lapok neve jan, febr ... dec.

Az összesítő lap B1 cellájába: =SZUM(jan:dec!B1), ezt másolod jobbra, és le.

 

Ha a lapok nevei számjegyeket tartalmaznak, aposztrófok közé kell tenni: =SZUM('01:12'!B1)

 

Előzmény: Lesleee (14296)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14300

Ez, meg az ez alatti hozzászólás tartalmazza a collection-ös linkeket.

Előzmény: SQLkerdes (13998)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14299

Makróval egyszerű:

- lista készítése, amely csak az egyedi neveket tartalmazza (1 név csak egyszer)

- az egyedi lista minden elemére összesíteni külön a B és a C oszlopok adatait, mind a 12 lapon

 

Az egyedi névlista készítéséhez több módszert is használhatsz:

- collection használata, pont én másoltam be korábban egy érdekes linket erről, vagy

- minden nevet másolj át az összesítő lapra (vagyis itt még lesz duplikáció) majd ezekből csinálj egy egyedi listát (data/filter/advanced filter/unique values only).  ez utóbbit makrorekorderrel a legegyszerűbb, utána a felvett kódot testreszabni (pld cellahivatkozások).

Előzmény: Lesleee (14298)
Lesleee Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14298

Nem vagyok a makró ellen, sokhoz kaptam itt ötletet :-)

Előzmény: SQLkerdes (14297)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14297

Első látásra azt mondanám macro, de kiváncsi vagyok mit mondanak a többiek.

A drill-through nem működik feltételesen, szóval a hagyományos technikák szerintem nem használhatók.

Előzmény: Lesleee (14296)
Lesleee Creative Commons License 2011.03.08 0 0 14296

Sziasztok!

 

 

Van egy 12 lapból (jan-dec) + egy összesítő lapból álló munkafüzetem. Nevek listája van a 12 lapon (mondjuk A1-A10-ben). Mellettük a B1-B10-ben és a C1-C10-ben összegek. 

Azt szeretném, ha az összesítő lapon nevek szerint összesítené az összegeket, oszlopok szerint. Ezzel nem is lenne baj, de elképzelhető, hogy év közben változik valamelyik név, így az összesítőbe kellene annak a személynek a neve is, aki mondjuk júniusig volt, és az is, aki júliustól volt - és külön-külön.

Valószínűleg az fkeres-sel kellene variálni, de megakadtam. Tudna valaki segíteni? 

 

Előre is köszi, Leslee

Sznida Creative Commons License 2011.03.07 0 0 14295

Bocsi, elszúrtam a képletet :(:

D13-as cella képlete helyesen:

 

=SZUM(HA($B$2:$F$2=D$12;HA($A$3:$A$9=$C13;$B$3:$F$9;0);0))

 

Ctrl+shift+enter-el zárni a cella szerkesztését!

 

Ezt húzhatod jobbra, illetve balra, ameddig szükséges

 

Üdv: Sznido

Előzmény: Sznida (14294)
Sznida Creative Commons License 2011.03.07 0 0 14294

Két feltétellel szeretnél szummázni? Ha stimmel a PC kód, és a material, akor azokat summázza össze?

Ha igen akkor D13-as cella képlete:

=SZUM(HA($B$3:$F$3=D$12;HA($A$3:$A$9=$C13;$B$3:$F$9;0);0))

és ctrl+shift+enter, hogy tömbképlet legyen.

 

Ezt itt talultam ezen a fórumon kb. 100 hozzászólással hamarabb van!

 

Üdv: Sznido

Előzmény: csurika01 (14293)
csurika01 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 14293

    valami ilyesmire gondoltam.

Sznida Creative Commons License 2011.03.07 0 0 14292

:)

Magyarázatra várva.... :)

Előzmény: Jimmy the Hand (14290)
tt65 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 14291

Csatlakozom!

Előzmény: Jimmy the Hand (14290)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.07 0 0 14290

Ebből is látszik, hogy Sznidoval együtt kisemberek vagyunk. De sztem a zseni is csak a saját maga által keltett káoszban ismeri ki magát, de nem a máséban ;-)

 

Előzmény: tt65 (14289)
tt65 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 14289

Pedig a zseni a káoszban is kiismeri magát! :-)

a rend csak a kisembereknek kell!

Előzmény: Jimmy the Hand (14288)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.07 0 0 14288

Csatlakozom, nekem is zavaros. Amúgy sztem a pivot tábla lesz a barátod...

Előzmény: csurika01 (14286)
Sznida Creative Commons License 2011.03.07 0 0 14287

Szia,

 

Nekem zavaros, esetleg ha csatolnál egy képet a tábládról, egyértelműen hivakoznál a cellákra, és írnál egy példát, akkor talán egyértelműbb lehet! :)

 

Üdv: Sznido

Előzmény: csurika01 (14286)
csurika01 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 14286

Sziasztok!

 

Visszaolvastam jópár hozzászólást, de vagy én voltam vaksi, vagy nem volt hasonló kérdés.

 

 

Egy oszlopban vannak különböző azonosítók(számok), amik ismétlődhetnek. A 2. dimenzióban a soroknál 1-x -ig a hozzá tartozó értékek.

 

Megoldandó: szeretném egy külön táblázatba kigyűjteni az oszlopokban előforduló azonosítókhoz tartozó 1-x-ig(nem ismétlődnek) az összegeket, tehát ha 123 azonosító 53-szor fordul elő, és a hozzá tartozó 1-x-ig sorértékek öszzegét szeretném megjeleníteni. Remélem nem nagyon zavaros. 

 

     a   b   c  d  e  f

3   1   3

 

3   2  3

 

4  3  2

 

5  2  2

 

2  1 2        stb...

 

és azt szeretném látni hogy pl. 3-as a összege 3 példa szerint a b 6...és így az összes tagra. 

 

Bocsánat a nem hozzáértő fogalmazásért.

 

Köszönöm előre is.

 

Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.07 0 0 14285

1) Nyiss egy új munkafüzetet.

2) Nyomj ALT+F11-et -> belépsz a Visual Basic Editor-ba.

3) Menüből az Insert -> Module paranccsal adj egy új kódmodult a munkafüzethez. Az ilyen kódmodul való a makrók tárolására. A most hozzáadott modul meg is nyílik a képernyő jobb felső tartományában.

4) Ebbe a modulba másold be a makró kódot, amit a 14260. hsz-ben küldtem.

5) A bemásolt kódban a "C:\itt_vannak_a_fájlok_mappa\" helyére írd be azt a mappát, amelyikben a feldolgozandó excel munkafüzetek vannak. Teljes elérési út kell, és \ (Backslash) jel legyen a végén.

6) Térj vissza az Excel főablakba és mentsd el ezt a munkafüzetet, akámilyen néven, akárhová, csak ne abba a mappába, amit az 5) pontban megadtál.

 

A fenti lépésekkel létrehoztál egy munkafüzetet, benne egy akárhányszor lefuttatható makróval.

A makró futtatása:

ALT+F8 gombokkal előhozod a létező makrók listáját, ott kiválasztod az "Összevon" nevűt, és az Indítás gombra kattintasz. Akkor a kód lefut, és azt fogja csinálni, amit korábban írtam.

Előzmény: yxc432 (14284)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 14284

Akkor valami nem stimmel.

Makrot rögzitem, megadom a ctrl+a gombot futtatásra, r9gzitést lezárom.

ctrl+a megnyomására egyetlen egyet csinál: az eredeti makrot szövegként bemásolja attól a cellától kezdve, ahol a kurzor áll.

 

Előzmény: Jimmy the Hand (14276)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 14283

Az összevont cellákat tartalmazó tartományt nem gombbal, menüből sem tudod rendezni. Többször, többen írtuk már ebben a fórumban, hogy az összevonásokat a lehetőség szerint el kell kerülni.

Tegyél be ide egy képet a tartományodról, lehetnek hamisak is az adatok.

Előzmény: Karnaval (14281)
yanoold Creative Commons License 2011.03.06 0 0 14282

Kedves Excel Mexálottak!

 

Volt már, hogy segítséget kértem itt a fórumon, viszont lenne egy-két téma, amit a témát megfelelő mélységben ismerővel megbeszélnék személyesen Pécsen. Ebből levehető, hogy célszerűségi alapon pécsi, vagy Pécs környékieknek lenne egy-két alkalommal fizetős feladat.

Témakörök:

-Adatbevitel, vagy adatok kinyerése adott cellába egy cella mellett megjelenő "lebegő" ablakban lévő munkalapról. A celláról lelépéskor eltűnik, vagy cserélődik a használható "lebegő" munkalap.

-Több munkalapról kigyűjtött adatok elküldése e-mailben másik felhasználóhoz, és ott egy struktúraazonos munkafüzetbe adatok beolvasása. (Nem ugyanannak a fájlnak a közös használata)

-Hiperhivatkozások halmazából (kb. 50 db.) Kiválasztani azt a 3-5öt amit egy- egy faladathoz használni lehet. (Logikai függvények)

 

 

 

yanoold

 

 

Karnaval Creative Commons License 2011.03.06 0 0 14281

Mondjuk nem biztos, hogy alkalmas gombbal akartam sorba rendezni...

Előzmény: Karnaval (14280)
Karnaval Creative Commons License 2011.03.06 0 0 14280

Köszi!

Sajnos kifogásolta a következőket:

 

 

 

Előzmény: Delila_1 (14279)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 14279

NE JELÖLD KI az összegző oszlopot, csak állj benne, mikor a rendező ikonra kattintasz. Ha az értékeket, és az összegzéseket tartalmazó oszlopok között nincs üres oszlop, a teljes táblázatot rendezheted így az aktuális oszlop szerint.

Előzmény: Karnaval (14277)
Karnaval Creative Commons License 2011.03.06 0 0 14278

(Elnézést az elgépelésekért)

Előzmény: Karnaval (14277)
Karnaval Creative Commons License 2011.03.06 0 0 14277

Sziasztok!

 

Egy olyan dolgot kellene holnapra meggyinálnom, ami szerintem pofonegyszerű, csak nekem nincs meg a rutinom.

 

Van egy terméksor, bizonyos időközönként árazva, a sorok végén eg oszlopban pl =E6+G6+I6+K6+O6+Q6+S6+U6+W6+Y6 ... egyenlet mutatja az aktuális összeget.

 

Eszerint a sorvégi összeg szerint szeretném csökkenő sorba tenni úgy, hogy a saját egész sorait is vigye magával, ne csak az összeg oszlopát.

 

Biztos értitek...
Előre is kösz a segítséget,
Karna

Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.06 0 0 14276

Ez azt csinálja, hogy egy adott mappában lévő összes .xls kiterjesztésű fájlt megnyitja, és azok első munkalapját átmásolja abba a munkafüzetbe, amelyikben a makró fut. Érdemes ezért egy új munkafüzetbe tenni a makrót, továbbá összegyűjteni a forrásfáljokat egy mappába, és ezen mappa teljes elérési útvonalát megadni a kód alábbi sorában:

SourcePath = "C:\itt_vannak_a_fájlok_mappa\"

Előzmény: yxc432 (14275)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 14275

Ennek mit kellene csinálnia? Csak saját magát másolja attól a cellától kezdve, amelyikben a kurzor van.:-(

Előzmény: Jimmy the Hand (14260)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.04 0 0 14274

Nem feltétlenül, mert most hogy utánagúgliztam, találtam azért panaszkodást usedrange ügyben.

Azt olvastam, ha csinál az ember egy usedrange.rows.count-ot (v. menti a workbook-ot) akkor a usedrange elfelejt minden múltbeli cuccot, reseteli magát és a tényleges usedrange lesz.

Előzmény: Jimmy the Hand (14273)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.04 0 0 14273

Upsz... Jobban megnézve, a net inneső végéről is úgy tűnik, hogy hülyeséget írtam.

Azt hiszem, összekevertem a UsedRange-et a SpecialCells(xlCellTypeLastCell)) izével. Elnézést kérek...

:o

 

Előzmény: SQLkerdes (14272)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.04 0 0 14272

Most gyorsan kipróbáltam amit írtál (G6-ba beír, elmegy onnan, G6-ra visszamegy, G6 töröl) és ezek után a UsedRange.Address A1-et adott.

 

Előzmény: Jimmy the Hand (14271)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.04 0 0 14271

Igen, ezt a különbséget én is észrevettem. Meg mást is. Ha például egy vadiúj, üres munkalapnak mondjuk a G6-os cellájába beírsz egy tetszőleges értéket, aztán kitörlöd, a Te programod szerint a UsedRange G6-on lesz, és ezáltal a munkalap nem-üresnek minősül. Ez szerintem nem annyira jó.

 

Igazából nem értem teljesen, hogy ez a UsedRange hogyan is működik, azért nem is szoktam használni..

(Ez válasz SQLkerdes kolléga 14269-esére is).

Előzmény: E.Istvan (14270)
E.Istvan Creative Commons License 2011.03.04 0 0 14270

Nagyon szépen köszönöm a While-os válaszod, kevéske tudásom alapján erre tippeltem én is.

Ez utóbbi függvényedet teszteltem. Én ezt a programot arra használom, hogy a teljesen üres munkalapoktól megszabaduljak. A két lehetőség abban eltér, hogy a függvényed minden esetben üresnek mondta a munkalapot, ha a cellák üresek voltak. A másik program (ami egyébként nem az én munkám gyümölcse) viszont ha a háttérszín, vagy cellaszegély be volt állítva, vagy valamelyik cella megjegyzést tartalmazott, akkor már nem tekintette üresnek a lapot.

Előzmény: Jimmy the Hand (14268)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.04 0 0 14269

Vagy:

 

Worksheets(2).UsedRange.Value = False

Előzmény: Jimmy the Hand (14268)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.04 0 0 14268

Itt meg egy másik:

 

Function Üresmunkalap(WS As Worksheet) As Boolean
    If WS.Cells.Count = Application.WorksheetFunction.CountBlank(WS.Cells) Then Üresmunkalap = True
End Function

Előzmény: E.Istvan (14266)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.04 0 0 14267

A While ciklus működése:

A futás oda ér, hogy While kifejezés.

Ha a kifejezés értéke igaz, a teljes ciklusmag végrehajtódik, aztán a kifejezés újra kiértékelésre kerül. A ciklus mindaddig megy, amíg a kiértékeléskor True az eredmény. Amint egy kiértékeléskor False eredmény jön ki, a futás a Wend utáni első utasításon folytatódik.

 

Nem tudnám egzakt módon meghatározni a különbséget, de biztosan van, ha egyszer mindketten léteztnek...

Annyi bizonyos, hogy a Do..Loop ciklusból középen is ki lehet lépni (pl. egy feltétel kiértékelése után) az Exit Do paranccsal, míg a While..Wend ciklusban ilyen lehetőség nincs. A Help azt írja, hogy a Do..Loop utasítással rugalmasabb és strukturáltabb ciklusokat lehet írni. Abban is biztos vagyok, hogy amit While...Wend ciklussal meg lehet oldani, azt Do..Loop-pal is meg lehet, szóval az előbbit nem kell bevenned a repertoárba.

 

A magam részéről ezt szoktam meg, és csak akkor használok mást, ha ezzel nem tudom megoldani, amit akarok. Nem emlékszem, hogy az utóbbi 3-4 évben használtam volna Do...Loop ciklust.

Előzmény: E.Istvan (14265)
E.Istvan Creative Commons License 2011.03.04 0 0 14266

Ha érdekel a téma, akkor itt egy progi, ami megvizsgálja, egy munkafüzetben, hogy üres-e a munkalap.

   
    Dim EgyCella As Boolean
    Dim A1EsCella As Boolean
    Dim A1Ures As Boolean
    Dim lap As Object

 

    For Each lap In Worksheets
        EgyCella = lap.UsedRange.Cells.Count = 1
        If EgyCella Then A1EsCella = lap.UsedRange.Address = Cells(1).Address
        A1Ures = lap.Cells(1) = ""
        If EgyCella And A1EsCella And A1Ures Then
            'üres a munkalap

        Else

            'nem üres a munkalap

        End If
    Next lap

Előzmény: tt65 (14261)
E.Istvan Creative Commons License 2011.03.04 0 0 14265

Ezt While ciklust eddig nem ismertem. Illetve ismertem csak nem VBA alatt. VBA-ban én mindig a Do …. Loop ciklust használtam.

Az angol tudásom elég kezdetleges. Ez a While ugyan az és ugyan úgy működik, mint a Do … Loop? (Már amennyiben ez utóbbinál is előre írom a feltételt, mert azt látom hogy a While-nál nem lehet a végén a feltétel.) Vagy van valamilyen különbség a kettő között?

Előzmény: Jimmy the Hand (14260)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.03 0 0 14264

Ja, nem is vettem kritikának. Csak mentegetőztem egy kicsit, amiért lusta voltam minden eshetőséget figyelembe vevő kódot írni ;-)

Előzmény: tt65 (14263)
tt65 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 14263

Nem kritikának szántam, csak miután lefutattam, ez jutott eszembe! örülnék, ha már ilyeneket tudnék írni! :-)

Előzmény: Jimmy the Hand (14262)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.03 0 0 14262

Igen, lehetne még cifrázni, mert ez csak egy kezdetleges változat.

Ha például a cél munkafüzet ugyanabban a mappában van, ahol a forrásfájlok, valószínűleg kiakad a program, amikor önmagát is meg akarja nyitni. Aztán, ha a forrás munkalapokon csatolások vannak, akkor nem tudom mi történik. Aztán az is lehet, hogy a forrásfájlok nincsenek egy helyen, vagy nem Excel formátumban, stb.

Gondoltam, majd ha a kérdező pontosít, én is pontosítok.

Előzmény: tt65 (14261)
tt65 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 14261

szuper.

annyival lehetne még turbózni, hogy ne csak az első lapot, hanem minden olyant ami nem üres adjon hozzá!

Előzmény: Jimmy the Hand (14260)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.03 0 0 14260

Nem.

Azt lehet megtenni, hogy sorban egyesével megnyitni őket, és a lapokat áthelyezni egy erre a célra létrehozott munkafüzetbe. Pl így:

 

Sub Összevon()
    Dim wbSource As Workbook, wbDestination As Workbook, ws As Worksheet
    Dim SourcePath As String, FName As String
    
    Set wbDestination = ThisWorkbook
    SourcePath = "C:\itt_vannak_a_fájlok_mappa\"
    FName = Dir(SourcePath & "*.xls", vbNormal)
    While Not FName = ""
        Set wbSource = Workbooks.Open(Filename:=SourcePath & FName)
        Set ws = wbSource.Worksheets(1)
        ws.Copy after:=wbDestination.Worksheets(1)
        wbSource.Close savechanges:=False
        FName = Dir()
    Wend
End Sub

Előzmény: yxc432 (14259)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 14259

Excel2003 alatt meg kell nyitni vagy 80 táblát és egy munkafüzetbe kell másolni.

Megoldható lenne, hogy rögtön egy munkafüzet különböző munkalapjaiként nyissa meg?

Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14258

Nem ellenőrzött kód, de szerintem menni fog:

 

Private Sub CommandButton3_Click()

Dim Rng As Range, i As Long

Set Rng = Sheets("Nyomtatáslista").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Offset(1)

Rng.value = Date

For i=1 to 18

   Rng.Offset(, i) = Sheets("Választ").Range("D" & i).Value

   '****

Next

 

A comboboxok törlését is meg lehet oldani ciklusban, ehhez egy sort kell betenni a fenti kódba a '**** helyére.

De nem tudom, milyen comboboxok ezek, és látatlanba nem akarok hülyeséget írni.

 

Előzmény: Törölt nick (14256)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14257

Szerintem lehet rövidebben is.

 

Tedd be az egészet egy For / Next ciklusba, találd ki mi az "B" betű ASCII kódja (tegyük fel a példa kedvéért, hogy CHAR(66)) és akkor:

 

 

...

Sheets("Nyomtatáslista").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Offset(1) = Date

For x=1 to 18

Sheets("Nyomtatáslista").Range(CHAR(65+x) & Rows.Count).End(xlUp).Offset(1) = Sheets("Választ").Range("D" & x).Value

Next

...

Előzmény: Törölt nick (14256)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14256

Köszi Jimmy-nek is, működik!

 

Kisakkoztam a másolást is, jól működik, csak kicsit hosszúra sikerült:

 

Private Sub CommandButton3_Click()
Sheets("Nyomtatáslista").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Offset(1) = Date
Sheets("Nyomtatáslista").Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Offset(1) = Sheets("Választ").Range("D1").Value
Sheets("Nyomtatáslista").Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Offset(1) = Sheets("Választ").Range("D2").Value
Sheets("Nyomtatáslista").Range("D" & Rows.Count).End(xlUp).Offset(1) = Sheets("Választ").Range("D3").Value

 

... és így tovább D18 -ig.

 

Azonkívül betettem egy combobox törlést is a végére, de a magam egyszerű módján az is egyenként:

 

ComboBox1.Value = ""
ComboBox2.Value = ""
ComboBox3.Value = ""

 

... 18 ig.

 

Lehet ezt valahogy rövidebben?

tt65 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14255

Ennek örülök, gyere máskor is!

Előzmény: maiann (14253)
Sznida Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14254

Nincs mit! :)

Esetleg próbáld ki a Jimmy The Hand javaslatát is, mert egyszerűbb kód!

 

Üdv: Sznido

Előzmény: Törölt nick (14252)
maiann Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14253

siker! köszönöm!

Előzmény: tt65 (14249)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14252

Nagyon szépen köszönöm! Működik!! :)

Akkor ezzel a képlettel elméletileg a címek másolását is meg tudom oldani, csak a dátum helyére kell más kód és vigyáznom kell, hogy ne maradjon ki üres sor.

Este nekiállok! Kösz még 1x! További szép napot mindenkinek!

Előzmény: Sznida (14250)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14251

Vagy kicsit egyszerűbben:

 

Sheets("Nyomtatáslista").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Offset(1) = Date

Előzmény: Sznida (14250)
Sznida Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14250

Szia,

 

Megvan a hiba:

Ez a hibás sor:

 

Sheets("Nyomtatáslista").Cells(Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1, 1) = Date

 

Mivel egy commandbutton-ról indítod, és az egy másik munkalapon van, ezért ez az aktuális munkalapodon kereste az utolsó sort az "A" oszlopban.

A helyes sor:

 

Sheets("Nyomtatáslista").Cells(Sheets("Nyomtatáslista").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1, 1) = Date


Üdv: Sznido

Előzmény: Törölt nick (14244)
tt65 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14249
Előzmény: maiann (14247)
Jozsef Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14248

Igazán profi (és megnyugtató) megoldás pl.  a Sharepoint használata lenne a szerveren (Ha Windows Server alapú a hálózat, akkor lehet, hogy telepítve is is van, pl. Windows SBS )

Ha hasonlóan jó, ráadásul  ingyenes az Alfresco (www. alfresco.com), Windows és Linux szerverre ugyanúgy telepíthető. Ez is tudja a Sharepoint protokollt.

 

Előzmény: maiann (14247)
maiann Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14247

igen, egy hálózaton csücsülnek az érintettek, egy közös szerveren lévő fájlt szeretnék közös használatúvá tenni.

elhatárolódva az internetes megoldástól (ha jól értelmezem a skydrive funkcióját). esetleg így ötlet?:)

tt65 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14246

Nem derül ki "maiann" leveléből, az is lehet, hogy egy hálózaton csücsülnek az érintettek, egyszerűen csak nem tudja közös használatúvá tenni a táblázatot.

A tipp amit adtál jó, én sem ismertem ezt a lehetőséget. köszi

Előzmény: SQLkerdes (14245)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14245

SkyDrive:  http://explore.live.com/windows-live-skydrive

Alapból elérhető a megosztás, lehet böngészőben és Office programban is dolgozni a file-okon és még adnak 25 GB (!) tárolóterületet is.  Microsoft szolgáltatás, szóval akár még biztonságos is lehet...

Előzmény: maiann (14243)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14244

Elküldtem, el is csesztem az írást, nem a "nyomtat" lapon van 3 command button, hanem a "választ" lapon..

Köszönöm! :)

Előzmény: Sznida (14242)
maiann Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14243

Sziasztok, én Excel fájlt szeretnék közös használatra létrehozni. Szeretném, ha a fájl több felhasználó által is elérhető lenne egy időben, s többen is tudnának benne egyszerre dolgozni.

Mint kezdő versenyző az Eszközök/Közös használat funkcióval próbálkoztam, de nem jártam sikerrel. Ti mit gondoltok?

előre is köszönöm a segítséget:)

Sznida Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14242

Nekem is küldheted...

sznida@freemail.hu

 

Üdv: Sznido

Előzmény: Törölt nick (14241)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14241

Töröltem a lapot, újat csináltam, cellatartalmat is, de ugyan az. Ha küldenél egy mailt a címeddel, átküldöm a munkalapot, persze csak ha van időd a hülyeségeimmel foglalkozni. :) Nem akarok senkit terhelni ezzel..

Előzmény: SQLkerdes (14240)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14240

Ha az A2:A20 között van akár csak egy szóköz is a cellában (esetünkben az A20 gyanús, hogy nem üres), akkor természetes, hogy az A21-be rakja a dátumot.

Jelöld ki a 2:20 sor tartományt és üss rá egy Clear All-t, utána futtasd le a kódot.

Előzmény: Törölt nick (14234)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14239

Köszönöm, kipróbáltam a laptopon is, de ugyan az a helyzet, itt is az A21 -es cellába ír. Délután, munka után az otthoni gépemről  csinálok képet, kiváncsi vagyok mi működik rosszul. :) thx

Sznida Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14238

Szia,

 

" Viszont szerintem ez nem lesz jó, mivel véletlenszámot kell generálni ez pedig mindenhol ugyan az..."

 

Ezt nem értem az excelnek van egy vél() fügvénye ami véletlen számot generál. MInden számolásnál újra, és minden cellába más és mást. Ez nem jó?

 

Üdv: Sznido

Előzmény: saFi8647 (14235)
Sznida Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14237

Szia Nálam is jól működik!

Csatol egy képet a tábládról, és a beírt kódodat is másod be, lehet ki tudjuk találni mi a baj! :)

 

Üdv: Sznido

Előzmény: Törölt nick (14234)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 14236

Akkor valami nem jó, nálam mindig az első üres sorba teszi a dátumot az A oszlopban.

A1-be (ahol feltehetően az oszlop címe van normál esetben) beírtam egy dátumot, a makró futtatásával

minden esetben alá írta a mai dátumot.

 

Előzmény: Törölt nick (14234)
saFi8647 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14235

Hello!

 

Szal volt egy előző kérdésem, amikre próbáltatok válaszolgatni és segíteni. Köszönöm, csak nem tudtam eddig válaszolni. Nagyjából megfejtettem azt hiszem. A feladat: Excellel legyártunk egy csomó U(0, 1) eloszlású véletlen számot. Ezekből gyártunk egy csomó γ(1, 1/τ) exponenciális eloszlású véletlen számot. Hogy mekkora a τ, ki-ki maga dönti el. Ez igazából a feladat első része.

Excelben megcsináltam a véletlenszám generálást RANDBETWEEN(0,1) fv -nyel. Viszont ebből kellene nekem exponenciális elosztású véletlenszámokat generálni. Ezt megpróbáltam úgy, hogy az exponenciális elosztás fv-nyel A1től 1000 ig mivel ennyit generáltam a lambda értéke 2 és az értéke 1 mert úgy van hogy ha igaz, akkor az elosztás fv-t kell használni, ha hamis akkor meg a sűrűségfüggvényt. Ezért B1=EXP.ELOSZLÁS(A1:A1000;2;1). Ahol az első oszlopban 1 volt ott ezáltal 0,864665 az eredmény. Ahol pedig 0 ott 0. Viszont szerintem ez nem lesz jó, mivel véletlenszámot kell generálni ez pedig mindenhol ugyan az...

 

Ebben esetleg help? :) Vagy az is lehet, hogy az egész rossz és teljesen más irányba kavargok.

 

Köszi

saFi

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14234

Nekem így az A21 -es cellába rakja az új dátumot, pedig az A2-től az A19 ig is üres. És csak 1x, tehát hiába nyomom 2x, 3x a command button -t, csak egy cellát ír, az is az A21.

(ugye minden nap 1x nyomnám, akkor tenne a következő cellába egy új dátumot)

valahogy így:

 

           A                B           C            d

1  2010.03.01   xy bolt    yx bolt    zx bolt

2  2010.03.02   xd bolt    bc bolt    cd bolt

3  2010.03.03   gf bolt     rs bolt    ds bolt

 

és így tovább..

Előzmény: Delila_1 (14229)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14233

Nagyon köszönöm a segítséget! :) Így jó egy leírás, ha érti is az ember mi mit jelent!

Előzmény: Sznida (14226)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14232

Mer nem lehet, már látom, h. miért van benne :-(

Előzmény: SQLkerdes (14231)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14231

A Cells-be bele lehet rakni Range-t?  Nem is tudtam...

Előzmény: Delila_1 (14229)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14230

Vagy még a UsedRange object-et is használhtja, abból simán ki lehet olvasni, hogy mi az utolsó sor.

Előzmény: Delila_1 (14229)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14229

Helyesbítek:

 

Sheets("Nyomtatáslista").Cells(Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1, 1) = Date

Előzmény: Delila_1 (14227)
tt65 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14228

Előzmény: Törölt nick (14224)
Delila_1 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14227

Private Sub CommandButton3_Click()
Sheets("Nyomtatáslista").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp) = Date
End Sub

Előzmény: Törölt nick (14225)
Sznida Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14226

Szia,

 

Nem teljesen tiszta mit akarsz, de azért megpróbálok segíteni...

Ahhoz, hogy be tudd írni a soron következő cellába a dátumot, tudnod kell melyik az utolsó sor/cella, ami már ki van töltve.

Ezt a következő képlettel kahatod meg:

 

Sor=Range("A1").End(xlDown).Row

A soron következő cellába így írhatod be a dátumot:

 

Sheets("Nyomtatáslista").Cells(Sor + 1, 1) = Now(), ahol a Sor+1 a sorszám, az 1 pedig az oszlop száma ("A" az első oszlop)

 

Üdv: Sznidó

Előzmény: Törölt nick (14225)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14225

Egyébként van még, amit nem tudtam megoldani :)

Szeretnék egy új lapon egy listát készíteni a napi szinten kinyomtatott boltokról, hogy később vissza tudjam keresni.

Az "A" oszlop lefelé lenne a napi dátum, a "B,C,D... " pedig a boltok nevei.

A dátumot minden nap a következő alatta lévő cellába szeretném tenni, a boltok neveit egy másik lapról átmásolni.

Szintén command button -ös lenne a dolog, odáig eljutottam, hogy:

 

Private Sub CommandButton3_Click()
Sheets("Nyomtatáslista").Range("A1") = Now()
End Sub

 

Ez az A1 cellába rakja a napi dátumot, de nem tudom hogyan kell léptetni, hogy másnap az alatta lévőbe másolja az aznapi dátumot.

A másolástól még fényévekre vagyok..

 

Ha tudna valaki segíteni, nagyon megköszönném, ha nem, remélem 1 héten belül meg tudom oldani :))

Köszönettel: Kr

Előzmény: Törölt nick (14224)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14224

:) Basszus, küzdök itt olyan dolgokkal, amit sajnos soha nem tanultam, de érdekel. Sajna más fórumokon egy kezdőnek egyszerre beírják, hogy " 5000,- Ft +áfa " a megoldás, de hát az ember azért jár ilyen helyekre, hogy tanuljon valamit. Ha pl. olajat szeretnél cserélni egy kocsiban és kérdezel, hogy hogyan kell, egy autószerelő válaszol, hogy vidd el hozzá, 10e -ért megcsinálja, segít az valamit? Semmit, mert ha úgy akarnád elvinnéd hozzá, de egy kis segítséggel magad szeretnéd megoldani, nem is értem, hogy az ilyen autószerelő minek jár egy fórumra. Nagyképűsködni? Tanulni szeretnék én is és köszönöm az ezelőtti segítségeket, közben azért próbálok nem csak másra hagyatkozni, azért írtam a magoldást, hogy ha esetleg a jövőben valakinek pont ez kell, megtalálja... :)

Üdv. Kr

Előzmény: SQLkerdes (14223)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14223

Tök jó fej vagy, hogy miközben senki sem segített (tudott segíteni), berakod a megoldást!

Járhatnál erre máskor is.

Előzmény: Törölt nick (14222)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14222

Közben megoldottam a kérdésem, köszi:

 

Private Sub CommandButton1_Click()

Worksheets("Nyomtat").PrintOut From:=1, _
To:=Worksheets("Nyomtat").Range("O7").Value, _
Copies:=1, _
Collate:=True

 End Sub

Előzmény: Törölt nick (14205)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14221

szumhatöbb-el nem lehet ezt.

AB.SZUM talán

Előzmény: tt65 (14219)
totomi30 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 14220

Na erre magamtól nem jöttem volna rá, gondolkodhattam volna rajta még néhány évet :) de nagyon jó megoldás, megoldotta a problémámat. Hálás köszönet érte.

És mindenkinek, aki segített.

Előzmény: SQLkerdes (14209)
tt65 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14219

jól mondod!

viszont a szumhatöbbel még mindig nem tudom megcsinálni.

az a bajom, hogy az egyik "ha" vízszintes, a másik "ha" rá merőleges.

párhuzamosoknak kellene lennie.

de lehet már én nem látok rendesen :-)

Előzmény: Törölt nick (14218)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14218

hát ja, de a sort összefoglalja magától, az oszlopot meg lehet csoportosítani

Előzmény: tt65 (14217)
tt65 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14217

Meg lehet pivot táblával is csinálni, de nem az a klasszikus eset. 

Akkor lenne igazán jó, ha az oszlopok "rendesen" jan, feb, márc , ... követnék egymást (mindegyikből egy lenne csak)

Előzmény: Törölt nick (14215)
tt65 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14216

Nem maradt le, sortörés esete forog fenn! 

Előzmény: SQLkerdes (14210)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14215

Szia,

2003 és 2007-es verzióban is van "Adatösszesítés" funkció. Ez pontosan erre való amit írsz. Rögzíthetsz makrót is, hogy ne kelljen manuálisan paraméterezgetni.

Ez makróban ennyi: (Ha a1:h7 tartományban vannak az adatok)

Sheets("itt adj meg egy üres munkalapnevet").Select
Range("A1").Consolidate Sources:="Munka1!R1C1:R7C8", Function:=xlSum, TopRow:=True, LeftColumn:=True, CreateLinks:=False

 

A másik pedig a pivottábla, ami hibátlan megoldást kínál (kimutatástábla másképp - és úgy rendezed benne a sorokat/oszlopokat ahogy akarod)

Előzmény: totomi30 (14214)
totomi30 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14214

Köszönöm a segítséget, kipróbálom.

 

A szumha és szumhatöbb függvény nem jó simám, próbáltam már minden féle képpen. A gondom velük az, hogy csak egy sor illetve oszlop adatait tudtam velük az említett kritériumok alapján összeadatni. Plusz a szumhatöbb a kompatibilitási problámák miatt nem is lenne jó. (2007-2003) De a többi megoldást kipróbálom, remélem sikerem lesz velük.

Köszönöm a segítségeket.

Totomi

Előzmény: Sznida (14201)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14213

a pivottábla (kimutatás tábla) egyszerűen megold minden problémát

AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishDetect language » Hungarian
Előzmény: totomi30 (14197)
Sznida Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14212

Ez is szép megoldás!

 

Köszi!

 

üdv: Sznido

Előzmény: SQLkerdes (14210)
Sznida Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14211

Köszi tt65

Előzmény: tt65 (14208)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14210

=SUM((matrix)*(ROW(matrix)=((rowhead="a")*ROW(rowhead))*(COLUMN(matrix)=((colhead="feb")*COLUMN(colhead)))))

 

Nem értem az előbb miért maradt le a vége...

Előzmény: SQLkerdes (14209)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14209

 

Az én megoldásom:

=SUM((matrix)*(ROW(matrix)=((rowhead="a")*ROW(rowhead))*(COLUMN(matrix)=((colhead="feb")*COLUMN(colhead)))))

 

Magyarázat:

  • Feltételezve, hogy a teljes táblázat A1 és E8 között van
  • A2 és A8 között vannak a "betűk" a, b, c stb. (ezt a területet nevezzük el 'rowhead'-nek;
  • B1 és E1 között vannak a hónapok, ezt a területet nevezzük el 'colhead'-nek;
  • értelemszerűen B2 és E8 között vannak az összesítendő adatok.

A fenti függvényt CTRL+SHIFT+ENTER-rel kell lezárni NEM Enterrel!

 

Magyar excel esetén:

- SUM = SZUM

- COLUMN = OSZLOP

- ROW = SOR

 

Ha akarod, akkor a kiértékelendő feltételeket ("a" és "feb") berakhatod egy-egy cellába és kijavíthatod a hivatkozást a képletben.

Előzmény: Sznida (14202)
tt65 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14208
Előzmény: Sznida (14207)
Sznida Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14207

Ezt már értem én is és jól működik! :)

Kicsit egyszerűbb, mint egy UDF.

 

Valaki tud bővebbet írni a CSE-ről?

 

Köszönettel: Sznido

Előzmény: tt65 (14206)
tt65 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14206

=SZUM(HA(B1:H1=B9;HA(A2:A7=B10;B2:H7;0);0))  + "CSE" a bevitel módja

ahol B9 és B10 tartalmazza a feltételeket!

Előzmény: tt65 (14203)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14205

Sziasztok

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

Excel 2007-ben egy command button -el gondoltam, hogy megoldom a nyomtatást, de nem jutok előbbre.

A "választ" nevű lapon lenne a gomb, viszont a "nyomtat" nevű lapot kellene hogy nyomtassa, úgy hogy csak annyi lapszámban, ahány oldal adatot tartalmaz.

Tehát ha csak 3 oldalon van adat, normál esetben kézzel írja be az ember a nyomtatandó oldalak számát (pl. 1-3) viszont nem szeretném, hogy majd a macro majd 15 oldal üreset is nyomtasson( a komplett nyomtatási területet). (eddig csak ilyen kódot találtam a neten)

A lapszám mindig változik, de a "nyomtat" lapon az "O7" mező úgy van megcsinálva, hogy aktuálisan mutassa hány oldalon van adat. (pl. 5)

Tehát ebben az esetben nyomtassa ki a "nyomtat" lapot 1-5 ig lapszámban.

 

Ha tudna valaki egy kódot írni ehhez, nagyon megköszönném!

Üdv. Kr

tt65 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14204

és persze Control Shift Enter

Előzmény: tt65 (14203)
tt65 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14203

az valami ilyesmi lenne: =SUM(HA($A$2:$A$200="febr",HA($B$2:$B$200="süt a nap",$E$2:$E$200,0),0))

Előzmény: SQLkerdes (14200)
Sznida Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14202

Szia SQL,

 

Érdekel a megoldásod, mindig lehet tanulni!

 

Üdv: Sznido

Előzmény: SQLkerdes (14200)
Sznida Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14201

Szia,

 

Csináltam Neked egy UDF-et, remélve, hogy magyar excel-ed van.

A kód:

 

Function SzumhaTöbb(Tartomány As Range, Kritérium1 As String, Össz_Tartomány As Range, Kritérium2 As String)
Dim MyRange1, MyRange2 As Range
Dim Sor, Oszlop, Elsö_sor As Integer
For Each MyRange1 In Tartomány
    If MyRange1.Value = Kritérium1 Then
        For Each MyRange2 In Össz_Tartomány
            If Elsö_sor = 0 Or Elsö_sor = MyRange2.Row Then
                If MyRange2.Value = Kritérium2 Then
                    SzumhaTöbb = SzumhaTöbb + Cells(MyRange1.Row, MyRange2.Column)
                End If
            ElseIf Elsö_sor <> MyRange2.Row Then
                Exit For
            End If
            Elsö_sor = MyRange2.Row
        Next
    ElseIf MyRange1.Row <> 1 And MyRange1.Value = "" Then
        Exit Function
    End If
    Elsö_sor = 0
Next
End Function

 

Folyamat:

eszközök, makró, visual basic

Elindul a program, insert module

Megjelenik egy fehér lap, oda kell bemásolni a kódot.

Visszalépsz a excel felületre, és úgy tudod használni a felhasználói függvényed, hogy függvény beszúrás, felhasználói, ha mindent jól csináltál, akkor ott lesz a SzumhaTöbb. Kiválasztod, és megadod az adatokat.

Tartomány - amiben keresse a Kritérium1-et

Kritérium1 - Te esetedben az "a", ami lehet egy cella is

Össz_Tartomány - ennek a tartománynak az első sorában fogja keresni a Kritérium2-t

Kritérium2 - Te esetedben a "feb", ami lehet egy cella is

 

Üdv: Sznido

Előzmény: totomi30 (14197)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14200

Nem értek egyet, xl2003-ban is meg lehet csinálni SUM vektorfüggvénnyel.

Majd egy óra múlva újra itt leszek a környékne, ha valaki addig nem írja meg, akkor megnézem pontosan a kérdést meg a csatolt táblázatot.

Előzmény: Sznida (14199)
Sznida Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14199

Szia,

 

Milyen verziójú excel?

Ha 2003-as vagy régebbi, akkor UDF, vagy makró.

Ha 2007, vagy 2010, azt sajna nem ismerem, nem tudom milyen függvényekkel bővült, valószínűleg ott lesz már Szumatöbb függvény, a 2003-ban nincs.

 

Üdv: Sznido

Előzmény: totomi30 (14197)
tt65 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14198

szumha, szumatöbb lesz a te barátod!

Előzmény: totomi30 (14197)
totomi30 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14197

Sziasztok.

 

Kis segítségre lenne szükségem.

Adott egy táblázat az alábbiak szerint

 

       jan        jan       jan      feb       feb      már      már

a       1           5          6         2          4          5          5

b       5           2          4         4          3          8          7

c       4            2          7         7         2          2          3

d       8           2          3         7         9          4           5   

a       8           5          7         3         7          7           1

c       2            0         7          8         4         7           4

 

A preoblémám, hogy hogyan tudnám összeadni bizonyos (de változtatható) feltételek alapján a táblázatban szereplő számokat. Pl. adja össze az "a" sorazonosítóval jeleölt sorokban azokat a számokat, amelyek oszlopazonosítójában "feb" van. De a feltételeket külön cellából vegye, mivel ezek módosulhatnak.

Lehet, hogy az én agyam nem fog ma, de már napok óta ezen gondolkodom, de nem megy.

Köszönöm

 

tt65 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14196

14014 és környéke

Előzmény: tt65 (14195)
tt65 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14195

Nem olyan túl régen mintha lett volna ilyen diskurzus a topikban, valakinek hasonló gondja volt! Érdemes lenne visszanézni!

Előzmény: saFi8647 (14193)
Sznida Creative Commons License 2011.02.28 0 0 14194

Azt gondolom, hogy tudunk segíteni. A problémám azzal van, hogy elég régen nem foglalkoztam a matematika ezen irányával, és a fogalmakkal van egy kis gondom.

Addig értem, hogy van n darab 0-1 közötti számod.

A "csomó" megegyezik n-el?

Az mit jelent pontosan, hogy γ(1, 1/τ) , ennek van köze az n darab 0-1 számmal?

A T lehet egy cellában? Csomó minden darabjánál ugyanaz, azaz konstans, vagy változik véletlenszerűen, és lehet ez a n darab szám?

Az exponenciális eloszlású véletlen szám, az azt jelenti, hogy ha fogok egy exponenciális függvényt, akkor ezek a pontok illeszkednek arra a fügvényre?

 

Bocs a sok h..lye kérdésért, de régen matekoztam exponenciális függvényekkel!

 

Üdv: Sznido

 

Előzmény: saFi8647 (14193)
saFi8647 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14193

Helló!

 

Olyan érdekességre keresek megoldást, hogy generálni kell n menyniségű véletlen számot 0 és 1 között. Ez megvan. Viszont ezekből gyártanunk kell egy csomó γ(1, 1/τ) exponenciális eloszlású véletlen számot. A T értéke ránk van bízva. Hogyan tudom ezt megcsinálni excelben? Lehet nem jó helyre írok :) ezesetben elnézést, viszont aki tud segítsen benne. Fontos lenne.

 

Köszönöm,

 

Ndrew

tt65 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14192

Kitartás és meghozza a sikert! :-)

Előzmény: :Snoopy: (14191)
:Snoopy: Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14191

Köszi a linket így már érthető a leírás, majd átböngészem.

 

Előzmény: tt65 (14188)
tt65 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14190

"Az abszolút hivatkozást én az FKERES-nél szoktam használni viszonylag gyakran, még a képlet lehúzása előtt, különben a "tartományban keres" szépen elcsúszik... :("

 

Ezért jó ha elnevezed a tartományt, akkor nincs ilyen gond és még jobban is olvasható! :-)

 

Előzmény: _Nyuszi (14183)
tt65 Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14189

VAgy ha elboldogulsz az angollal: http://flightline.highline.edu/mgirvin/YouTubeExcelIsFun/Excel2007IsFun!.doc

ezen a honlapon ill. a youtubeon találsz ezer okos példát is!

Előzmény: :Snoopy: (14184)
tt65 Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14188
Előzmény: :Snoopy: (14184)
Sznida Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14187

Szia, nálam a 7-esen a minialkalmazások hasonló rossz képet mutatnak, mint amiről Te írtál. Azt hittem vírus, ezért de nem talált semmit...

 

Üdv: Sznido

Előzmény: :Snoopy: (14182)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14186

... megint gyorsabban írtam mint gondolkodtam. :(

Bocsánat!

 

"abszulivitását" -> abszolutivitását

"tartományban keres" -> "tábla" (Snoopynak: a tartományban keres egy logikai érték.)

Előzmény: _Nyuszi (14183)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14185

A birtokszerkezetet sztem felejtsd el. Ezt csak egy embertől fogadom el, és az nem te vagy.

 

Irodalma a témának óriási van magyar és angol (meg gondolom cseh, lengyel stb. :) ) nyelven is, érdemes valami középiskolai táblázatkezelős tankönyvet keresni. A Műszaki Kiadónak vannak egész jó könyvei a témában. :-)

De ilyen alap dolgokat, mint HA, FKERES, VKERES stb. egy 300 forintos, 5-ös Excelhez írt könyv is tudja. :) (Persze sztem érdemes valamilyen relevánsabb kiadványra beruházni, hátha érdemes lesz lapozgatni később is. :) )

Igazából gyakorolni kell, nagyon sokat. Annál jobbat nem tudok elképzelni.

Előzmény: :Snoopy: (14184)
:Snoopy: Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14184

köszi Nyuszim :)

 

De volt.... 15 éve :) 

Nincs valami kis oktatóprogram valahol vagy leírás az alap dolgokról? mert itt tök jól elmondjátok csak gondoltam lementeném hátha pár év múlva is szükségem lehet rá :)

Előzmény: _Nyuszi (14183)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14183

Hogyne számítana! :)

Ha a D1-be azt írod, hogy =A1, majd ezt másolod, akkor a hivatkozás minden más cellában átalakul úgy, hogy a balra háromra levő cella tartalmára fog hivatkozni. Ezt nevezik relatív hivatkozásnak, mert tulképp te nem az A1-es cellára hivatkozol logikailag, hanem a D1-től balra háromra lévőre (ami formailag az A1).

Ha azt írod be, hogy =$A$1, majd másolod, akkor minden cella pontosan az A1-es cellára fog mutatni. Ezt abszolút hivatkozásnak nevezik, mert akárhová másolod a D1-ből a képletet, mindig pontosan az A1-et fogja meghivatkozni.

Persze nem feltétlenül kell a sor és az oszlop abszolút hivatkozását együtt használni vagy egyszerre elhagyni, lehet keverni is: csak a sor vagy csak az oszlop abszulivitását használni. Akkor jön jól, ha pl. egy szorzótáblát csinálsz, ahol az egyik tényezőnél a sor adott, de az oszlop mindig más, a másik tényezőnél pedig pont fordítva. Ekkor pl. a B2-be írhatod, hogy =B$1*$A2. (Egyébként az F4 lenyomásával kivarázsolható ez a hivatkozási forma az Excelből, ha a szerkesztőlécen a cella hivatkozásán állsz.)

Az abszolút hivatkozást én az FKERES-nél szoktam használni viszonylag gyakran, még a képlet lehúzása előtt, különben a "tartományban keres" szépen elcsúszik... :(

 

Neked nem volt középsuliban Excel? :S

Előzmény: :Snoopy: (14181)
:Snoopy: Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14182

Bár nem exeles kérdés.. Vista oldalsávon az időjárásnál eltünt a kép (napocska vagy felhő) csak piros X lásztik.  Leválaszottam újra felraktam, nem javította meg.  Valakinek hasonló gondja volt, mi lehet a megoldás?

:Snoopy: Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14181

Nagyon köszi, mostmár megy a dolog, és valóban működik.

Az hogy C$1 vagy C1 nek írom az számít vajon?

Előzmény: Sznida (14145)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14180

Ez nagyon jóóóó! :)

Azt hiszem, próbálgatom majd, köszi! :)

Előzmény: Jimmy the Hand (14179)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14179

Valami ilyesmi:

 

Sub irasvedelem()
    Dim PathName As String
    PathName = "C:\proba.txt"
    SetAttr PathName, (GetAttr(PathName) And (255 - vbReadOnly))
End Sub

Előzmény: _Nyuszi (14154)
72G Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14178

Köszönöm!

Előzmény: boraka (14084)
Sznida Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14177

Megvan a megoldás!!!!! :D

 

Ha esetleg valakinek még ilyen problémája lenne, a jól működő kód:

 

Function MinKereso(Tartomány As Range, Lépték As Variant)
Dim MyRange As Range
Dim Min, Oszlop As Integer
Min = Application.WorksheetFunction.Max(Tartomány)
Oszlop = Range(Tartomány.Address).Column
If Lépték <= 0 Then
    MinKereso = "Hibás lépték!"
    Exit Function
End If
'For Each MyRange In Range(Tartomány.Address) ' Ez a sor volt a rossz

For Each MyRange In Tartomány ' Így jó
    If ((MyRange.Column - Oszlop) Mod Lépték) = 0 Then
        If MyRange.Value <= Min And MyRange <> 0 Then
                Min = MyRange.Value
                MinKereso = MyRange.Value
        End If
    End If
Next
If MinKereso = Empty Then
'    MinKereso = "Nincs ilyen cellaérték"
    MinKereso = 0
End If
End Function

 

Üdv: Sznido

 

Előzmény: Sznida (14161)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14176

Na ez gyönyörű lett:))))

 

Nem lesz kép:)

Előzmény: _Nyuszi (14175)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14175

Nekem nem sikerült. :-(

Esetleg csinálj három képet a háttérképedből az eredeti szétvágásával, és tegyél egy darabot a D3:F4, egyet a C2:C6, egyet pedig az B3:B6 cellákra és tedd egymás mellé őket. :)

Előzmény: Törölt nick (14174)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14174

Sziasztok!

 

Egy kis segítségre lenne szükségem.

Ismét:)

A második sor és a hetedik sor közé egy háttérképet szeretnék beszúrni.

Lehetséges ez úgy, hogy a D,E,F 6 cellák is működjenek?

 

Nekem nem sikerült.

 

Sznida Creative Commons License 2011.02.26 0 0 14173

Nem volt kikapcsolva.

Kicsit még nem értem ezeknek az UDF-nek a lelki világukat.

Nem tudom mikor futnak le.

Az én esetemben amikor lefut, akkor az összes munkalapon végigmegy, és számolja a képleteket, és valami oknál fogva az első munkalap tartományban számol, pedig a képlatben nincs munkalap hivatkozás, lehet ez a baj?

Előzmény: tt65 (14172)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14172

Ki volt kapcsolva az automatikus újraszámolás?

Előzmény: Sznida (14171)
Sznida Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14171

jaja, nekem is annak tűnt, aztán véletlenül nyomtam egy F9-et és minden helyreállt, ezért írtam be a munkalapváltáshoz a számolást! :)

Előzmény: tt65 (14170)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14170

nekem ez így X akták jellegű!

Nekem (igaz nem a te UDF.eddel) de mindig az adott lapról veszi a hivatkozást.

Nem lehet, hogy magában az UDF-ben viszi valami félre?

Előzmény: Sznida (14168)
Sznida Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14169

Az lett egy megoldás, lehet csak köztes, de így működik, hogy a thisworkbook-ba betettem az sheetactivate-hez egy calculate-ot, ami annyit jelent, hogy minden munkalap váltásnál újraszámol, és frissít mindent szépen!

Előzmény: Sznida (14168)
Sznida Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14168

Ez így néz ki "=MinKereso(B4:AA4;3)", csak beírod a cellába. Ha egy munka2 munkalapra írod be, akkor a Munka1 tartományából veszi az adatokat. :(

Most találtam a neten egy hasonló megoldást, és ott jó működik, most próbálok a kettőből egy jót fabrikálni! :)

Előzmény: tt65 (14167)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14167

és mivel hívod meg az egyes lakokon, hogy néz ki?

Előzmény: Sznida (14161)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14166

"Bár biztos megoldható az is amit te szeretnél, txt fájlokat kezelni excelből."

 

A felülírás nagyon szépen megy (menne), sőt, a tartalmat is össze tudja hasonlítani, hogy egyáltalán felül kell-e írni a fájl tartalmát. De én úgy vettem észre, hogy az Excel (és a VBA) nem nagyon támogatja az ilyen szintű fájlműveleteket... :-(

Külön könyvtárba: ez is egy lehetőség, de szeretnék felhasználóbarát megoldást. ;-)

Előzmény: tt65 (14164)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14165

Köszönöm, igérem megérem a tavaszt!

Előzmény: Sznida (14162)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14164

Ehhez nem sok lövésem van. 

Nem egyszerűbb lenne egy külön üres könytárba menteni, majd rámásolni az eredetikre, vagy szinkronizálni?

 

Bár biztos megoldható az is amit te szeretnél, txt fájlokat kezelni excelből.

Előzmény: _Nyuszi (14159)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14163

Köszi! :)

Előzmény: Sznida (14162)
Sznida Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14162

A hétvégén gondolkodom rajta, hátha eszembe jut valami!

tt65 jobbulást!

 

Üdv: Sznido

Előzmény: _Nyuszi (14159)
Sznida Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14161

Segítség!!!

 

Írtam egy UDF-et (ez volt az első). Az a baj, hogy nem jól működik!

A kód:

 

Function MinKereso(Tartomány As Range, Lépték As Variant)
Dim MyRange As Range
Dim Min, Oszlop As Integer
Min = Application.WorksheetFunction.Max(Tartomány)
Oszlop = Range(Tartomány.Address).Column
If Lépték <= 0 Then
    MinKereso = "Hibás lépték!"
    Exit Function
End If
For Each MyRange In Range(Tartomány.Address)
    If ((MyRange.Column - Oszlop) Mod Lépték) = 0 Then
        If MyRange.Value <= Min And MyRange <> 0 Then
                Min = MyRange.Value
                MinKereso = MyRange.Value
        End If
    End If
Next
If MinKereso = Empty Then
    MinKereso = 0
End If
End Function

 

A kijelölt tartomány minden negyedik cellájáinak a minimumát adja, a nullát kihagyja. A probléma az, hogy ha ez a képlet "=MinKereso(B4:AA4;3)" több munkalapon szerepel, mindig az első munkalap tartományában dolgozik.

A kérdés, hogyan lehet egy UDF-et csak az aktuális munkalapra tartományára hivatkoztatni?

 

Köszi!

 

Üdv: Sznido

_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14160

A három pont nálam azt jelenti, hogy "jól van, mondjad csak a hülyeségedet, de most már jó lenne befejezni". (Bocsánat a stílusért (vagy annak hiányáért).)

Általában ez inkoherens a környezetében lévő hozzászólásokkal és inkongruens a közlő szándékával, ezért inkább nem értem, mitsem félreértsem. A szmájli a végén meg teljesen érthetetlenné teszi számomra. :)

Szóval kb. ennyi....

 

Előzmény: tt65 (14157)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14159

Nem, nem arra..

Van párszáz fájl (asszem valami 182 körül, de végülis mindegy), amik textfájlok, jegyzettömbben szerkeszthetőek (egy programnak a bemenő adatai, változók értékeit olvassa be belőle).

A fájlok tartalma struktúrált, tabulátorral tagolt. A legkönnyebb Excelben szerkeszteni és makróval kimenteni őket munkalaponként külön-külön fájlba (és ez a gyakorlat is).

Jelenleg az a megoldás, hogy ctrl+A, majd jegyzettömbben beillesztés, mentés. Ez sok változás esetén macerás, makróval gyorsítható.

Ez a makrós mentés szépen megy is, de ha az előző fájl már létezik, megkerülhetetlen külső ok miatt rajta van a read only bit. Ha nem új munkalapot hozok létre, hanem a tartalmát módosítom, akkor nem tudja felülírni a már létező fájlt (meglepő módon :P). Megoldásként le kéne venni róla a read only bitet, majd a kimentés után visszatenni.

Előzmény: tt65 (14158)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14158

Húha, nem maradunk inkább a menetrendnél, abba már kezdek beletanulni! 

Sosem szoktam fálj atrributumokat módosítani, de ha ezt tenném a Total Commanderben tenném.

Nem arra gondoltál, hogyan lehet egy írásvédett excelt írhatóvá tenni?

Előzmény: _Nyuszi (14154)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14157

én csak tőled idéztem, igaz nem tettem idézőjelbe! Te mire gondoltál? Átlagtól eltérőre? 

Előzmény: _Nyuszi (14156)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14156

Félreérthető vagy! :)

(Ezt a hárompontozást általában az átlagtól eltérően szoktam értelmezni, ezért inkább nem értelmezem....)

Előzmény: tt65 (14155)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14155

... :-)

Előzmény: _Nyuszi (14152)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14154

Ezesetben jobbulást kívánok! ;-)

----------

Ha nagyon nincs min gondolkodni, nekem lenne egy kérdésem: makróval hogyan tudom egy adott fájlról levenni a read only bitet (és persze visszatenni rá)? (Ha esetleg nem fejezném ki magam elég jól: a batch fájlokból megszokott attrib -r megoldás VBA alapú verziójáról lenne szó.) :) De van esetleg erre valami megoldás?

Előzmény: tt65 (14153)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14153

Tudnék jobbat is, csak éppen két hete nyüglődök az influenzával, kimenni se kívánkozok és hangom sincs! Itt legalább (sors)társakra találtam.

Előzmény: Sznida (14151)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14152

És ha az ember lánya összefut menetrenddel is, meg Excellel is, meg ... is? Úgy, hogy ezeknek közük nincs egymáshoz? :)

Előzmény: tt65 (14150)
Sznida Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14151

:)

Szépen telik az este! :)

Előzmény: tt65 (14150)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14150

Elég ha az ember 1 dologhoz ért!

Feltéve, hogy tud kommunikálni :-)

Ha nem, akkor jobb ha mindenhez ért és maga csinálja! :-)

Előzmény: _Nyuszi (14149)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14149

"Akkor Sznida előző hsz. első strófa!"

Nem akartam leírni én is.. :)

 

"Én meg képzem magam tovább ,menetrendből!"

Nekem meg azt mondták, Excelből....

:))))))

Előzmény: tt65 (14148)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14148

Akkor Sznida előző hsz. első strófa!

 

Én meg képzem magam tovább ,menetrendből!

Előzmény: _Nyuszi (14146)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14147

Közben jöttem rá, hogy mi a kérdés pontosan.... :(

Előzmény: Sznida (14145)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14146

Most az A oszlopban nem a két megálló közötti menetidő van, hanem a végállomástól a megállóig szükséges teljes menetidő (természetesen tartózkodással növelve, tehát menettartam). Tehát ha három perc alatt ér oda, akkor csak a hármat kéne hozzáadni, nem a kettőt. :)

Előzmény: tt65 (14144)
Sznida Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14145

Azt hiszem itt az excel elejétől kellene kezdeni a dolgot... Félretéve a tréfát!

 

Gondold végig mit szeretnél:

- Ha az A oszlopban a kiinduló állomástól való távolság van időben (szerintem Te ezt szeretnéd), akkor a kindulási időhoz hozzá kell adni az aktuális sor A oszlopában lévő számot

- Ha az A oszlopban az állomások közti távolság van idóben (erre adtunk neked eddig választ), akkor a kiindulási időhöz hozzáadtuk az addig eltelt összes idő.

 

Az első változtatra a képlet(C2-es cella): =C$1+A2 (ez azt jelenti, hogy a C1-hez hjozzáadja az A2-es cella értékét, ezt kell lehúzni)

 

Üdv: Sznidó

Előzmény: _Nyuszi (14143)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14144

Ahol írod, hogy 13:03-ak kellene lennie miért? 

Ott jó ami látszik!

Mert 13:00 + 2 perc + 3 perc az pont 13:05!

Előzmény: :Snoopy: (14140)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14143

A C3-ban milyen képlet van? Mert a C2 szerint mennie kéne....... :S

Előzmény: :Snoopy: (14140)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14142

Látom. A képletben A$1 helyett A$2-t írj, és úgy húzd le!

Előzmény: :Snoopy: (14139)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14141

miért ne lenne jó?

Előzmény: :Snoopy: (14139)
:Snoopy: Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14140

 Na a kép lemaradt :(

Előzmény: :Snoopy: (14139)
:Snoopy: Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14139

Na ez se jó mert a szélső menetidő adatot nem adja hozzá rendesen, pontosabban a felsőhöz adja mindg hozzá :(

 

Az alsó cellát csináltam meg úgy ahogy írtad ( a felső az előtted szóló képlettel van írva) de a végeredmény ugyanúgy rossz.  :(

Előzmény: tt65 (14138)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14138

Az A1 0:00:00 tképpen felesleges. 

Ill. ez jelentheti a késést már induláskor. :-) De tényleg.

 

C2 lehet =C1+A2 is, és ezt is csak simán le kell húzni.

 

A "a kék L betűs függvénymoló izé" micsoda, ettől olyan izgatott vagyok mi lehet?

Előzmény: Sznida (14137)
Sznida Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14137

Szia,

Ha az adatraid az A, B, C oszlopban vannak, és a C1 cellában van a kiinduló idő, az A oszlopban az állomás közti menetidők, és Te mindig a C1-es cellához akarod hozzáadni az addig eltelt menetidő, akkor a C2-e cella képletet a következő:

 

=C$1+SZUM(A$1:A2)

 

Remélem erre gondoltál!

 

Üdv: Sznido

Előzmény: :Snoopy: (14136)
:Snoopy: Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14136

Na a menetrendprogi egy részét értem már:

 

0:00 Árpád híd, metró állomás 13:00

0:01 Váci út 13:01

0:02 Népfürdő utca 13:03

0:02 Margitsziget 13:05

0:01 Halastó 13:06

 

 

Szóval az állomás előtti időadatot hozzárendelem a menetidőhőz 2 cellát megcsinálok és akkor le tudom húzni végig és így lépteti a menetidőt.  Eddig jó.

 

DE hogy lehet azt megcsinálni hogy a kiindulási időhöz (13:00) lenne az egész alapja, és a megállók mellett  a menetidőt rendelné hozzá?  tehát:

 

0:00 Árpád híd

0:01 Váci út

0:03 Népfürdő u.

0:05 Margit sziget..

 

Mert bárhogy rendelgetem hozzá mindig a legutolsó vagy az azelőtti cellához akarja hozzányomatni a következő idejét, és pl a Népfürdő utca és a Margit sziget között 6-8 percek jönnek ki egy 2 perces útra. 

 

Valamint hogy tudom eltüntetni ezt a kék L betűs függvénymoló izét a számadatok mellől?  

 

kösz

 

tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14135

Igen, meg is örültem neki!

de ott meg valamiért nem működik nálam a képre mutató hivatkozás beillesztése! ki van szürkülve és az istennek se hagyja magát!

volt valikinek nagyobb szerencséje?

Előzmény: SQLkerdes (14134)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14134

De pont az a harmadik megoldás a videóban, ahogy xl2007-ben is műxik.

Előzmény: tt65 (14133)
tt65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14133

A bug miatt csak egy ponton elmenti a fáljl, kilép és visszatölt. Utána már működik. A nagyobb baj az, hogy 2003-ban is működik, 2010-ben is, de épp a 2007-ben nem! :-(

Előzmény: Jimmy the Hand (14131)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14132

Vagy a hotfix-től vége a bugnak.  A remény hal meg utoljára.

Előzmény: Jimmy the Hand (14131)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14131

Nem rossz.

Mondjuk, én az elsőt választanám, pontosabban azt, hogy Worksheet_Change segítségevel változtatom egy előre kirakott Image objektum képét. A második megoldás jópofa trükk, de ha jól értem, azt mondja a fickó, hogy bug van a háttérben, és így nem tudom, mennyire megbízható. Ad abszurdum még az is előfordulhat, hogy a Micro$oft jövő kedden kiad egy hotfixet, aztán vége a mókának...

Előzmény: SQLkerdes (14130)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14130

http://www.mrexcel.com/podcast/2010/01/picture-lookup-1172-dueling-excel.html

 

Azért felteszem mp4-et lejátszó valami programod van a gépen (klikk a linkre, letöltöd v. megnézed onlány).

Előzmény: Jimmy the Hand (14129)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14129

Kár, hogy nem tudom megnézni. A céges tűzfal blokkolja a ю-tyubot.

Előzmény: SQLkerdes (14128)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14128

Emlékztem, hogy láttam valahol megoldást egy hasonló problémára...

 

 

Kis angol kell hozzá, de nem vészes.  3 megoldást is mutatnak, ebből az utolsó kettő lehet érdekes az itteni esetben.

Előzmény: Jimmy the Hand (14127)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14127

Szerintem nem lehet cellába képet beszúrni. A cella megjegyzésébe igen, erről már volt többször szó itt.

Mire akarod használni? Lehet, hogy egész másképp kellene mgközelíteni a problémát.

Előzmény: mcsabi30 (14125)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14126

Ha majd a napjaimat bent töltöm, akkor esetleg utánanézek. Addig csak a netet és a többieket tudom ajánlani.

De én cellába nem tudok képet beszúrni, pláne nem képlettel formázni.

A makró egyébként nem ördögtől való dolog, ha az ember lánya tanult már mondjuk C-ben (vagy Pascalban) programozni. :)

A gond esetleg az lehet, ha a munkafüzetet más is használná, és a program beállításai miatt nem tölti be a makrót...

 

Előzmény: mcsabi30 (14125)
mcsabi30 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14125

Ok!

Nem nagyon értek a makróhoz.Tudnál segíteni benne hogy mit kell beírnom?

Esetleg cellába nem lehet beágyazni képet és a cellára hivatkozni függvényel?

Előzmény: _Nyuszi (14124)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14124

Makró.

Olyat tudsz a legegyszerűbben, hogy beteszel két képet, és makróval állítod a tulajdonságaikat. De képet beszúrni is lehet, csak sztem macerásabb.

A .visible tulajdonságot tudod állítani, és OK lesz.

(Fejből többet nem tudok, a szakirodalmam meg bent van, majd a többiek...)

-----

Az volt a bajom, hogy fogalmam sincs, hogyan kell cellába képet beszúrni. Én csak leteszem, és esetleg beállítom a cella méretének megfelelően, és megmondom, hogy a cellával együtt mozduljon a kép is (helye is, mérete is).

Előzmény: mcsabi30 (14123)
mcsabi30 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14123

szia Nyuszi!

Képre szeretnék hivatkezni függvényel.úgy hogyha egy bizonyos cellába egy bizonyos érték (pl.1) van akkor egy másik cellába szúrjon be egy képet.pl.A1-es clella=1 akkor B1=egy bizonyos kép

Előzmény: _Nyuszi (14111)
Sznida Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14122

Ebben az esetben:

 

"=VLOOKUP(RC[-10],[" & vRng.Parent.Parent.Name & ".xls]" & vRng.Parent.Name & "!" & Tartomany & ",10,0)"

 

Üdv: Sznido

Előzmény: SQLkerdes (14121)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14121

vRng.Parent.Parent.Name

vRng.Parent.Name

 

Asszem, de nem követtem a társalgást, szóval felelősséget nem vállalok semmiért.

Előzmény: Sznida (14120)
Sznida Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14120

Értem... :( Az baj.

Én akkor abba az irányba indulnék, mivel a beírt képlet szöveg, ezért módosítom a szöveget arra amire kell.

"=VLOOKUP(RC[-10],[" & wbPriceList.Name & "]" & wbPriceList.worksheets(1).name & "!" & Tartomany & ",10,0)"

Igaz ebben az esetben már nem sok értelme van a vRng tartománynak, mert ugyanazokat adod meg utána megint, akkor lenne értelme, ha ki tudnánk nyerni a vRng-ből, hogy mi a file neve, és mi a munkalap neve.

 

Üdv: Sznido

Előzmény: wawabagus (14119)
wawabagus Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14119

Szia!

Hát mégsincs ok az ünneplésre :-DDD.

Felfedeztem, hogy ahelyett, hogy a másik fájlból vlookupol, önmagából vlookupol.

A Tartományhoz ezt írja: ="C[-10]:C"

Ez lehet hogy jó, de az nincs benne hogy melyik fájlra vonakozik...

 

Szóval minden jó, csak mintha nem értené, hogy az vRng a másik fájlban van.

 

:-((((

 

Előzmény: Sznida (14116)
Sznida Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14118

Gratulálok! :)

 

Ügyes vagy!

 

Üdv: Sznido

Előzmény: wawabagus (14117)
wawabagus Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14117

És igen és igen...
Sznida és robbantomester...

MÉGRE felfogtam egy részét annak, amit magyaráztatok nekem.

rWorkRange.Offset(0, 10).Value = "=VLOOKUP(RC[-10],PL_Wasko_SP_Standard_Services_Q1_2011.csv!B:L,10,0)"
Helyett ez:
rWorkRange.Offset(0, 10).FormulaR1C1 = "=VLOOKUP(RC[-10],PL_Wasko_SP_Standard_Services_Q1_2011.csv!C2:C12,10,0)"
Vagy ahogy javasoltad:


Set vRng = wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:L")...ami nem relatív

Tartomany = vRng.AddressLocal(ReferenceStyle:=xlR1C1, _
        RowAbsolute:=False, ColumnAbsolute:=False, _
        RelativeTo:=Worksheets(1).Cells(1, 12))...de ez már relatívvá teszi és akkor a Vlookup is tudja értelmezni!!!!


Egy mini lépést már előre jutottam :-) hála nektek :-DDD...

 

És végre felfogtam Szinda, amit írtál erről tartomány dologról...

Vettem három mély lélegzetet és elkeztem lépésről lépésre...tesztelgetni...és a végére felfogtam amit írtál :-))).

 

Fantasztikus!!!

Köszönöm szépen!!!

Sznida Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14116

Szia, sajna elveszett amit az előbb írtam.... :(

 

Na akkor újra:

 

Nálam működik a Te progid, csak beírtam egy set-et a vRng=wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:L") elé.

Ha mondatonként (F8) futtatod, akkor miután tároltad a Tartomany változóba az adatot, vidd az egeret a Tartomany szóra, és kiírja, hogy mi a tartalma, ha ott "O" van, szerintem nem lesz, akkor cserélned kell, ha nem "C", akkor is cserélned kell "C"-re.

Lásd csatolt kép!

 

 

 

Üdv: Sznido

Előzmény: wawabagus (14115)
wawabagus Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14115

Szia Sznida!

Köszi szépen a magyarázatot. Szerintem te érthetően magyarázod, csak én vagyok értetlen :-DDD.

Tehát elvileg az alább bemásolt kódnak működnie kell.

Beleírtam ezt a tartomány dolgot és mivel angol excelem van nem kell semmit sem cserélgetnem /ha jól értem/.

vRng definiálva van

Tartomany definialva van

és most nem foglalkozom egyenlőre azzal, hogy ha nem talál megfelelést, akkor leáll ez a fajta vlookup /szóval, hogy worksheetfunction-t kell majd használnom.

 

De valamit továbbra is rosszul csinálok, mert nem működik...

Erre ír hibát továbbra is: vRng = wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:L")

 

Tudom kicsit hopeless vagyok :-)

-----------------

Sub teszt2()
Dim wbPriceList As Workbook
Dim wbCheckFile As Workbook
Dim rWorkRange As Range
Dim vRng As Range
Dim x As Long
Dim Msg As String
Dim Ans As Integer


MsgBox "Open the file you want to check!"
Application.Dialogs(xlDialogOpen).Show
Set wbCheckFile = ActiveWorkbook

MsgBox "Open the PriceList!"
Application.Dialogs(xlDialogOpen).Show
Set wbPriceList = ActiveWorkbook


Application.Calculation = xlCalculationManual
Application.ScreenUpdating = False

x = wbCheckFile.Worksheets.Count


For i = 1 To x
    wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B:B").Insert Shift:=xlToRight
    wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B1") = "UniqueCode"
    Set rWorkRange = wbCheckFile.Worksheets(i).Range("A2")
    
    Do While rWorkRange.Value <> Empty
        rWorkRange.Offset(0, 1).Value = "=RC[21]&""_""&RC[24]&""_""&RC[26]&"" Q""&ROUNDUP(MONTH(RC[6])/3,0)&"" ""&YEAR(RC[6])"
        Set rWorkRange = rWorkRange.Offset(1, 0)
    Loop
Next i

For i = 1 To x
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B:B").Copy
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B:B").PasteSpecial xlPasteValues
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("L:M").Insert Shift:=xlToRight
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("O:P").Insert Shift:=xlToRight


wbCheckFile.Worksheets(i).Range("L1") = "PriceList.LaborPrice"
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("M1") = "Diff"
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("O1") = "PriceList.PartsPrice"
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("P1") = "Diff"

Next i

wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:B").Insert Shift:=xlToRight
wbPriceList.Worksheets(1).Range("B2") = "UniqueCode"
    Range("A3").Select
        
        Do While ActiveCell.Value <> Empty
            ActiveCell.Offset(0, 1).Value = "=RC[5]&""_""&RC[4]&""_""&RC[-1]"
            ActiveCell.Offset(1, 0).Select
        Loop
        
wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:B").Copy
wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:B").PasteSpecial xlPasteValues


vRng = wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:L")
 

 

Tartomany = vRng.AddressLocal(ReferenceStyle:=xlR1C1, _
        RowAbsolute:=False, ColumnAbsolute:=False, _
        RelativeTo:=Worksheets(1).Cells(1, 12))

For i = 1 To x
    Set rWorkRange = wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B2")
   
    Do While rWorkRange.Value <> Empty
        rWorkRange.Offset(0, 10).Value = "=VLOOKUP(RC[-10]," & Tartomany & ",10,0)"
        rWorkRange.Offset(0, 11).Value = rWorkRange.Offset(0, 9).Value - rWorkRange.Offset(0, 10).Value
        Set rWorkRange = rWorkRange.Offset(1, 0)
    Loop
Next i

Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True


End Sub

Előzmény: Sznida (14114)
Sznida Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14114

Szia,

 

Kezdjük az elején. Küldtél egy kódot, amiben valmi nem volt.

Ezt én bemásoltam egy VBA-ba, és elkezdtem futtatni. Üres munkalapokat nyittam meg, mert ugye úgy indul a program, hogy két file-t megnyit... (Aztán az első file-ba beírtam egy két számot, hogy legyen valami, mert az üres cellákkal nem foglalkozik a ciklus).

Miután eljutottam a Te hibádhoz, akkor szépen sorjában megnéztem, hogy mit akar csinálni a program. vRng simán set-elte. Aztán rájöttem, hogy te a "rWorkRange.Offset(0, 10).Value =" után az egész képletet idézőjelbe tetted, azaz szövegként beírattad a cellába. Ezt írta Robbantomestre is, és ezért vágta/vágtuk három részre a képletet:  "=VLOOKUP(RC[-10]," & Tartomany & ",10,0)"   a részeket az & fűzi össze. Ha a tartomány helyett csak a vRng-t írom, akkor lehülyézett, mert az egy range a benne lévő adatokkal, de én annak a címére voltam kíváncsi, ezért kipróbáltam a vRng.Address-t. Ez pedig "B:M" volt, amire azt gondoltam, hogy jó. Erre írta Robbantomester, hogy a VBA-ban írt képleteknek relatív sor/oszlophivatkozást kell tartalmazniuk, azaz ott ezt kell lásd: "C[-10]:C[1]", legalábbis a "B:M" ezt jelenti a cells(1,12) cellához képest. Ezután kipróbáltam a vRng.AddressLocal-t, ahol szükség volt a további argumentumokra a zárójelben. ezt tároltam a Tartomány változóban.

Ekkor kiíratva a Tartományt, azt láttam, hogy a magyar excelem a "C"-ket "O"-val jelöli, hát persze, hogy nem fogadta el, ezért ez a két betűt kicseréltem, és utána szépen lefutott a program, és jó fkeres függvényt tett be a megfelelő sorba.

 

Remélem érthető voltam! :)

 

Üdv: Sznido

 

Előzmény: wawabagus (14113)
wawabagus Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14113

Szia Sznida,

 

Do While rWorkRange.Value <> Empty
   
    Tartomany = vRng.AddressLocal(ReferenceStyle:=xlR1C1, _
        RowAbsolute:=False, ColumnAbsolute:=False, _
        RelativeTo:=Worksheets(1).Cells(1, 12))


 tehát itt a már korábban definiált vRng-t használjuk?

 tehát ez jó?: vRng = wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:L")...valamiért erre mutat a debug, de a wbpriceList bizonyítottam működik, sok műveletben használja sikerrel a macro...de mi a gondja?

 "Cells(1, 12)" ezt nem értem ebben a kontextustban...ez nem a 12-es oszlop első sorát jelenti? Nekem a vlookuphoz nem egy cellára, hanem egész rangre van szükségem, amiben keresgálhet, vagy totál nem értek valamit :-DDD...gondolom ez utóbbi.


        'A magyar excel VBA-ja az oszlopot "O"-nak jelöli, ezt kell átcserélni "C"-re, ez a két sor azt csinálja :)

        Tartomany = Application.WorksheetFunction.Replace(Tartomany, InStr(1, Tartomany, "O"), 1, "C")
        Tartomany = Application.WorksheetFunction.Replace(Tartomany, InStr(1, Tartomany, "O"), 1, "C")

Mivel nekem angol Excelem van, akkor ez rám nem vonatkozik, ugye?


        rWorkRange.Offset(0, 10).Value = "=VLOOKUP(RC[-10]," & Tartomany & ",10,0)"
        rWorkRange.Offset(0, 11).Value = rWorkRange.Offset(0, 9).Value - rWorkRange.Offset(0, 10).Value
        Set rWorkRange = rWorkRange.Offset(1, 0)
    Loop

 

Bocs a hülye kérdésekért! Kezdem elveszíteni a lelkesedésem :-DDD, mert nem érzem a fényt az alagút végén mégsem :-DDD

Köszi szépen a segítséget!!!

Előzmény: Sznida (14109)
wawabagus Creative Commons License 2011.02.24 0 0 14112

Szia Robbantomester,

bb dolgot is írtál, de nem vagyok biztos benne hogy értem.

Kékkel beírtam mit nem értek pontosan...tuti valamit félreértettem.

Köszi szépen a segítséget!!

-------------------------------------

Sub teszt2()
Dim wbPriceList As Workbook
Dim wbCheckFile As Workbook
Dim rWorkRange As Range
Dim vRng As Range
Dim x As Long

MsgBox "Open the file you want to check!"
Application.Dialogs(xlDialogOpen).Show
Set wbCheckFile = ActiveWorkbook

MsgBox "Open the PriceList!"
Application.Dialogs(xlDialogOpen).Show
Set wbPriceList = ActiveWorkbook


Application.Calculation = xlCalculationManual
Application.ScreenUpdating = False

x = wbCheckFile.Worksheets.Count


For i = 1 To x
    wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B:B").Insert Shift:=xlToRight
    wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B1") = "UniqueCode"
    Set rWorkRange = wbCheckFile.Worksheets(i).Range("A2")
    
    Do While rWorkRange.Value <> Empty
        rWorkRange.Offset(0, 1).Value = "=RC[21]&""_""&RC[24]&""_""&RC[26]&"" Q""&ROUNDUP(MONTH(RC[6])/3,0)&"" ""&YEAR(RC[6])"
        Set rWorkRange = rWorkRange.Offset(1, 0)
    Loop
Next i

For i = 1 To x
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B:B").Copy
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B:B").PasteSpecial xlPasteValues
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("L:M").Insert Shift:=xlToRight
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("O:P").Insert Shift:=xlToRight


wbCheckFile.Worksheets(i).Range("L1") = "PriceList.LaborPrice"
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("M1") = "Diff"
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("O1") = "PriceList.PartsPrice"
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("P1") = "Diff"

Next i

wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:B").Insert Shift:=xlToRight
wbPriceList.Worksheets(1).Range("B2") = "UniqueCode"
    Range("A3").Select
        
        Do While ActiveCell.Value <> Empty
            ActiveCell.Offset(0, 1).Value = "=RC[5]&""_""&RC[4]&""_""&RC[-1]"
            ActiveCell.Offset(1, 0).Select
        Loop
        
wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:B").Copy
wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:B").PasteSpecial xlPasteValues

For i = 1 To x
    Set rWorkRange = wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B2")
    Set vRng = wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:M")
          Egyébként mostanság ehhez a sorhoz írja a debug, hogy nem érti...de mi nem jó ebben? Bár igaz olyat is láttam, hogy ezt jelöli ki, de nem is itt van a hiba...MIT NEM ÉRT EZEN? ... Kikészít már :-D


    Do While rWorkRange.Value <> Empty
        rWorkRange.Offset(0, 10).Value = "=VLOOKUP(RC[-10],vRng,10,0)"

          1.erre gondolsz? rWorkRange.Offset(0, 10).Value = "=VLOOKUP(RC[-10],"& vRng &",10,0)"

          2.meg erre? rWorkRange.Offset(0, 10).Value = WorksheetFunction.VLookup(rWorkRange, vRng, 10, False)

          /a neten láttam, hogy ilyenkor így írják a dolgot "WorksheetFunction.VLookup(range("rWorkRange"),range("vRng"), 10, False)

          3. meg hogy a Value helyett Name legyen? Vagy Formula?

 

      rWorkRange.Offset(0, 11).Value = rWorkRange.Offset(0, 9).Value - rWorkRange.Offset(0, 10).Value
        Set rWorkRange = rWorkRange.Offset(1, 0)
    Loop
Next i


Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True

End Sub

Előzmény: Törölt nick (14105)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.23 0 0 14111

Hogyan tudsz egy cellába képet tenni?

Előzmény: mcsabi30 (14110)
mcsabi30 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 14110

Hali!

Excelbe szeretnék képre hivatkozni függvénybe, lehetséges ez? Ha igen hogyan?

Pl.:ha A1=1 akKor B1=kép, ha A1=2 akkor B1=egy másik kép

Előre is köszi.

Sznida Creative Commons License 2011.02.23 0 0 14109

Sziasztok,

 

Robbantomester jó helyen jár.

A probléma a sor/oszlop relatív hivatkozással van, a formulaR1C1 se működött, nálam. Ezért megcsináltam az én verzióm, ami nálam lefut, kicsit csúnya, de működik. Sajnos van benne egy azaz kett csere az angol-magyar nyelv miatt, erre lehet nem lesz szükséged Wawabagus.

A Kód: (mármint amit beírtam, az egyik do while loop ciklus)

 

    Do While rWorkRange.Value <> Empty
   
    Tartomany = vRng.AddressLocal(ReferenceStyle:=xlR1C1, _
        RowAbsolute:=False, ColumnAbsolute:=False, _
        RelativeTo:=Worksheets(1).Cells(1, 12))
        'A magyar excel VBA-ja az oszlopot "O"-nak jelöli, ezt kell átcserélni "C"-re, ez a két sor azt csinálja :)

        Tartomany = Application.WorksheetFunction.Replace(Tartomany, InStr(1, Tartomany, "O"), 1, "C")
        Tartomany = Application.WorksheetFunction.Replace(Tartomany, InStr(1, Tartomany, "O"), 1, "C")
        rWorkRange.Offset(0, 10).Value = "=VLOOKUP(RC[-10]," & Tartomany & ",10,0)"
        rWorkRange.Offset(0, 11).Value = rWorkRange.Offset(0, 9).Value - rWorkRange.Offset(0, 10).Value
        Set rWorkRange = rWorkRange.Offset(1, 0)
    Loop

Remélem neked is működni fog!

 

Üdv: Sznido

Előzmény: Törölt nick (14108)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 14108

még valami, ha mindenképpen így akarod:

"=VLOOKUP(RC[-10],vRng,10,0)"

Akkor így próbáld, ugyanis a változód idézőjelek között, van. Ez így szöveg.

"=VLOOKUP(RC[-10]"&,vRng&",10,0)"

Perszi lenti hsz-em alapján fogalmam sincs mi lesz belőle.


Előzmény: wawabagus (14102)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 14107

még ezzel is gond lehet:

Set vRng = wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:M")

 

ugyanis a vba a cellába beírandó képletet sor/oszlop relatív hivatkozással tudja csak értelmezni és valószínűleg ennek ez keresztbe tesz. Használhatsz .FormulaR1C helyett sima .Formula-t is. (Tudod, a .Value helyett)

 

Előzmény: wawabagus (14102)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 14106

A NAME-t pedig a vRng , miatt írja ki, mert a tábládban lennie kell egy ezzel a névvel ellátott tartománynak.

Előzmény: wawabagus (14102)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 14105

1. Szerintem nam .value kell neki, hanem .FormulaR1C1 

2. ne így használd a vlookup-ot, hanem így:  Worksheetfunction.VLookup(...)  az argumentumok ugyanazok.

Előzmény: wawabagus (14104)
wawabagus Creative Commons License 2011.02.23 0 0 14104

Szia,

Próbáltam, de nem nem érti. Beírj az első celléba, ahova kell és finish : #NAME?.

Kipróbáltam egy az egyben is. Megadva szépen a ranget és szépen kezdi is kitölteni, de az első olyan után cella után ahova nem talál megfelelést "n/a" lenne leáll az egésszel.

Olvastam a neten, hogy a worksheetfunction.vlookup-ot kéne itt használni, mert az nem robban le az első sikeretelen találat után...

 

De basszus lezsibbadtam ettől :-).

Egy hajszál választ el a kész macrotól :-D...és annyire idegesítő hogy ez a vlookup kérdés nem is annyira egyszerű...

 

Most már el kell mennem, de holnap folyt köv...NEM ADOM FEL :-)))...olyan szépen haladtam :-)

 

Majd jövök holnap :-)!

Köszi a problémámmal való foglalkozást!!

Szép estét

 

 

Előzmény: Sznida (14103)
Sznida Creative Commons License 2011.02.23 0 0 14103

Szia,

 

Próbáltad vRng.address-el?

 

Üdv: Sznido

Előzmény: wawabagus (14102)
wawabagus Creative Commons License 2011.02.23 0 0 14102

Sziasztok!

Kéne egy kis segítség :-).

VBA-ban egy loopos VlookUp és egy primko kivonás kifogott rajtam.

 

A misszió, hogy a CheckFile fájlba beírjon egy Vlookupot összekötve a fájlt a PriceList fájllal. Mindezt loop-pal.

vRng hivatott leegyszerűsteni a dolgot, de azt írja ki az excel a vlookup függvényre hogy "NAME?"...szóval nem érti. Én sem.

 

Minden remekül működik. El is kezdi beírni a Vlookupot, de nem tudja értelmezni. Én meg nem értem mit nem ért.

Ti értitek?

Bocsánat kicsit hosszú a macro...

Előre is köszönöm a segítségeteket!!

 

-------------------------------------

Sub teszt2()
Dim wbPriceList As Workbook
Dim wbCheckFile As Workbook
Dim rWorkRange As Range
Dim vRng As Range
Dim x As Long

MsgBox "Open the file you want to check!"
Application.Dialogs(xlDialogOpen).Show
Set wbCheckFile = ActiveWorkbook

MsgBox "Open the PriceList!"
Application.Dialogs(xlDialogOpen).Show
Set wbPriceList = ActiveWorkbook


Application.Calculation = xlCalculationManual
Application.ScreenUpdating = False

x = wbCheckFile.Worksheets.Count


For i = 1 To x
    wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B:B").Insert Shift:=xlToRight
    wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B1") = "UniqueCode"
    Set rWorkRange = wbCheckFile.Worksheets(i).Range("A2")
    
    Do While rWorkRange.Value <> Empty
        rWorkRange.Offset(0, 1).Value = "=RC[21]&""_""&RC[24]&""_""&RC[26]&"" Q""&ROUNDUP(MONTH(RC[6])/3,0)&"" ""&YEAR(RC[6])"
        Set rWorkRange = rWorkRange.Offset(1, 0)
    Loop
Next i

For i = 1 To x
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B:B").Copy
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B:B").PasteSpecial xlPasteValues
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("L:M").Insert Shift:=xlToRight
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("O:P").Insert Shift:=xlToRight


wbCheckFile.Worksheets(i).Range("L1") = "PriceList.LaborPrice"
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("M1") = "Diff"
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("O1") = "PriceList.PartsPrice"
wbCheckFile.Worksheets(i).Range("P1") = "Diff"

Next i

wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:B").Insert Shift:=xlToRight
wbPriceList.Worksheets(1).Range("B2") = "UniqueCode"
    Range("A3").Select
        
        Do While ActiveCell.Value <> Empty
            ActiveCell.Offset(0, 1).Value = "=RC[5]&""_""&RC[4]&""_""&RC[-1]"
            ActiveCell.Offset(1, 0).Select
        Loop
        
wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:B").Copy
wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:B").PasteSpecial xlPasteValues

For i = 1 To x
    Set rWorkRange = wbCheckFile.Worksheets(i).Range("B2")
    Set vRng = wbPriceList.Worksheets(1).Range("B:M")
    
    Do While rWorkRange.Value <> Empty
        rWorkRange.Offset(0, 10).Value = "=VLOOKUP(RC[-10],vRng,10,0)"
        rWorkRange.Offset(0, 11).Value = rWorkRange.Offset(0, 9).Value - rWorkRange.Offset(0, 10).Value
        Set rWorkRange = rWorkRange.Offset(1, 0)
    Loop
Next i


Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True

End Sub

 

SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.22 0 0 14101

Sőt backdoor sem műxik, hogy a Function-ből meghívok egy sub-ot

 

Function TotalLink(InputRange As Range) As Variant
Call formatter(InputRange, Application.Caller)

TotalLink = InputRange.Value                

End Function 

 

Sub formatter(SourceRange As Range, TargetRange As Range)  

SourceRange.Copy 

TargetRange.PasteSpecial (xlPasteFormats)   

End Sub

 

Meghívja a sub-ot, az le is fut, mégsincs semmilyen hatása.

Előzmény: Jimmy the Hand (14100)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.02.22 0 0 14100

Izé... Nekem se sikerült sehogy sem, pedig próbálkoztam...

Aztán utánanéztem, és ezt találtam:

 

"UDF's do not have the same flexibility as a standard Procedure. A UDF cannot alter the structure of a Worksheet, such as change the Worksheet name, turn off gridlines, protect the Worksheet etc. They cannot change a physical characteristic of a cell, including the one that houses the UDF. So we cannot use a UDF to change the font colour, background colour etc of any cell. They cannot be used to try and change any part of another cell in any way at all. This means a UDF cannot place a value into any other cell except the cell housing the UDF."

(Forrás: http://www.ozgrid.com/Excel/free-training/ExcelVBA1/excelvba1lesson21.htm)

 

Úgy tűnik, ez zsákutca.

Előzmény: SQLkerdes (14099)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.22 0 0 14099

Valóban elsikkadt a Caller-es hozzászólás...

 

Szóval ezt csináltam, de a formátumot nem másolja...

 

Function TotalLink(InputRange As Range) As Variant
InputRange.Copy

Application.Caller.PasteSpecial (xlPasteFormats)

TotalLink = InputRange.Value                

End Function

Sznida Creative Commons License 2011.02.22 0 0 14098

Nincs mit, máskor is, ha itt leszek! :)

Előzmény: kelan (14097)
kelan Creative Commons License 2011.02.22 0 0 14097

Köszönöm szépen a segítségedet, pont erre gondoltam! :) Legközelebb konkrétabban megfogalmazom. :)

Előzmény: Sznida (14056)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.02.22 0 0 14096

"Ebből csak azt nem látom még, hogy a cél-cellát hogy hivatkozzam meg az UDF-ben..."

 

Úgy látom, elsikkadt a 14083. hsz.

 

"Lehet egy Change eseménykezelővel jobban lehetne boldogulni"

 

Képlet számolása nem vált ki a Change eseményt.

Ha pl. B1 cellában a képlet =A1, és A1 megváltozik, akkor lesz Change, de ekkor a Target A1 lesz, és B1-et csak a Target.DirectDependents tartományból tudod kihámozni. Ha a Target.DirectDependents egyetlen cella, akkor szerencséd van. Ha több cella, akkor melyik lehet az, amit át kell színezni?

Előzmény: SQLkerdes (14094)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14095

Én a forrás cellából csak rámásolnám  .PasteSpecial Paste:=xlPasteFormats módon a célcellára a formátumot. A fene állítgatná egyesével azokat (mert erre következtettem a hszodból)

Sőt. A legegyszerűbb a teljes oszlopra átmásolni, lassítani nem nagyon lassít...

Nehogy egyesével állítgass be minden cellaformátum tulajdonságot
AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishDetect language » Hungarian
Előzmény: SQLkerdes (14094)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14094

Hát mert a kérdező az UDF saját cellájában szeretné látni a forrás-cella formázását.

Szóval a teendő:

- kitalálni mi a forrás cella (ez ugye bejövő adat, simán megy);

- kiolvasni a forrás-cella minden formázását (Bold, Italic, keret, szín, stb.)

- a cél cella formázását a fentiekkel azonossá tenni.

 

Ebből csak azt nem látom még, hogy a cél-cellát hogy hivatkozzam meg az UDF-ben...

 

Lehet egy Change eseménykezelővel jobban lehetne boldogulni (ott mondjuk az lenne relatíve bonyolult, hogy kiszedjük a cellatartalomból, hogy csak egy sima =B1 tipusú hivatkozás van benne és nem egy "Sheet3!A4+5"

Előzmény: Törölt nick (14088)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14093

Köszi! Valóban nem fórumoztam, plusz még ha fórumozok, akkor is ritkábban írok ide, mert nagyon eltolódott a topik a makróírás felé, amiben meg én is tanonc lehetnék, és csak lesem a válaszokat.

Előzmény: Törölt nick (14092)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14092

te egy ideje eltűntél a fórumról, üdv újre

AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishDetect language » Hungarian
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (14091)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14091

Gondoltam, hogy valami vicces hiba lehet. :-)

Előzmény: Törölt nick (14090)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14090

Köszi,

a többiért meg elnézést, egy opera fordító plugin okozza. (Természetesen én semmit nem írok be, csak a hsz-omat)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (14089)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14089

Elgondolkodtam rajta: például le lehetne kérdezni a cellára előre beállított formázást vagy feltételes formázást, vagy lehetne relatívan címezni a tőle eggyel balra levő cellát vagy ilyesmi.

 

Talán az afrikaanst választanám a listádból, ott most jó idő lehet.

Előzmény: Törölt nick (14088)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14088

sql, mia  fenének kell egy UDF saját celláját meghivatkozni?

AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishDetect language » Hungarian
Előzmény: SQLkerdes (14079)
Bendeguuz Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14087

nagyon köszönöm :)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (14086)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14086

=ABS(G14)

Előzmény: Bendeguuz (14085)
Bendeguuz Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14085

Sziasztok!

 

SOS feladat, a G14 eredményét hozza át a H16-ba, de, ha negatív, akkor szorozza meg -1, hogy pozitív legyen, de, ha pozitív, akkor hagyja békén, mert ide, csak pozitív szám kerülhet.

 

Nagyon köszönöm, a segítséget.

 

Bendegúz

boraka Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14084

Már nem nagyon emlékszem, de mintha a 2003 - 2007 verzióváltáskor merült volna fel, különböző függvények (dátum?) kapcsán. Talán még az Analysis Toolpak használata (illetve ennek bekapcsolása) is lehetett... Sajnos, nem tudok bővebben segíteni.

Előzmény: 72G (14082)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14083

Application.Caller

Előzmény: SQLkerdes (14079)
72G Creative Commons License 2011.02.21 0 0 14082

Szia boraka,

 

annak idején kaptál erre választ?

 

Nálam szintén a "Fájlhibaaz adatok elveszhetnek" hibaüzenet jelent meg, és nem tudom mit tegyek, hogy az esetleges adatvesztést elkerüljem.

 

Persze mindenki más segítségét is örömmel veszem... :)

Előzmény: boraka (6431)
Sznida Creative Commons License 2011.02.20 0 0 14081

OK, mostmár rájöttem, hogy nem erre (activecell.address) gondoltál...

Előzmény: Sznida (14080)
Sznida Creative Commons License 2011.02.20 0 0 14080

Szia,

 

Már lehet megoldottad, de ha nem, és ha erre gondoltál, akkor

activecell.address

 

Üdv: Sznido

Előzmény: SQLkerdes (14079)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.20 0 0 14079

UDF = User Defined Function

Egy olyan excel függvény, amit a felhasználó maga ír.  Gyakorlatilag egy makró (makro?).

 

Ha jár erre valaki aki tudja hogy kell az UŰDF saját celláját  meghivatkozni a kódon belül (ThisCell) az nyugodtan szóljon, mert ezzel senyvedek...

Előzmény: zso68 (14078)
zso68 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 14078

Érzem a törődést és köszönöm is!

 

Majd nagyon, de nagyon figyelek, merthogy igazából teljesen ámátőőőr excel felhasználó vagyok. (Egyelőre fogalmam sincs mi az az UDF, de majd bólogatok, mintha érteném.)

 

zso68

Előzmény: SQLkerdes (14077)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.20 0 0 14077

UDF-fel szerintem meg lehet oldani, majd gondolkodom rajta.

Előzmény: Törölt nick (14076)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.20 0 0 14076

Szívesen.

Beépített függvényeket nem lehet cellaformázásra használni.

Előzmény: zso68 (14075)
zso68 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 14075

Köszönöm robbantomester, a Te megoldásodat használom, mivel a cellák formátuma a legtöbb esetben szöveg! Tökéletesen müködik.

Mégegyszer köszönöm a többieknek is a segítséget!

 

 

Kérdeznék még egyet:

 

El tudom-e érni azt (függvénnyel, xl2003-ban, szövegformátumú cellákkal), hogy az A1 cellára hivatkozó B1 cellába is az A1 formátuma "menjen át"?

Tehát, ha a szöveg A1-ben fekete háttérszínnel fehér félkövér szöveg, akkor a B1-ben is ugyanaz a szöveg és ugyanígy fekete alapon fehér félkövér legyen.

 

Köszönettel: zso68

 

Előzmény: Törölt nick (14071)
zso68 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 14074

Jó reggelt!

 

Már régóta olvasgatom a fórumot és tudtam, hogy ez egy jó kis közösség, de hogy ilyen gyorsan ennyi értékes megoldást kapjak... kellemes meglepetés.

Köszönöm mindenkinek a segítőkészséget, még ma kipróbálom őket.

Az xl2003-as megoldás érdekelne elsősorban.

A cellák formátuma a legtöbb esetben szöveg, egy másik munkafüzetben pedig idő.

 

zso68

 

Előzmény: SQLkerdes (14065)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14073

de persze csak szöveggel működik, viszont neked számra kell.

AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishDetect language » Hungarian
Előzmény: Törölt nick (14071)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14072

pl:

=INDEX(A:B;HOL.VAN(I1;A:A;0)+3;2)

Előzmény: mouser (14057)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14071

Szerintem ez a kettő a legegyszerűbb és leggyorsabb:

Ha "B" oszlopban vannak cellaértékek

első:

=FKERES("*";B:B;1;0)

utolsó:

=INDEX(B:B;HOL.VAN("*";B:B;-1);1)

 

Előzmény: zso68 (14064)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14070

Azazhogy:

 

=HA(VAGY(ÉS(munka1!C14="";munka1!C15<>"");segéd1!C14=1);1;0), ekkor pontosan az első előfordulástól lesznek egy 1-eseid a segédmunkalapon.

 

A folyamatos szövegben a félkövér az módosulatot jelöl, a képletből a jelölt résznél kikerült egy idézőjel-páros. Elnézést!

Előzmény: _Nyuszi (14069)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14069

Ha ehető méretű a táblázat, akkor egy másik munkalapon (igen, megint :) ) csinálsz egy olyan függvényt, hogy mondjuk a C15-be ez kerül: =HA(VAGY(ÉS(munka1!C14="";munka1!C15<>"");segéd1!C14="1");1;0), ekkor pontosan az első előfordulásnál lesz egy 1-esed a segédmunkalapon. Ennek a sorszámát már le tudod kérni akár egy FKERES-sel más függvénnyel is, hogy az értéket megkaphasd.

Előzmény: zso68 (14064)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14068

Ha az elsőt valahogy meg tudod keresni, az utolsót a DARABTELI-vel ki tudod fejezni belőle. Az elsőn még agyalok én is.

Előzmény: zso68 (14064)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14067

xl2007-ben (angol változat) a következő függvény adja meg a B oszlop utolsó cella értékét:

=INDEX(B:B,MAX((ROW(B:B)*(B:B<>""))))

Magyar verzióban talán:  =INDEX(B:B,MAX((SOR(B:B)*(B:B<>""))))

 

FONTOS:  a fenti függvényt úgy kell bevinni, hogy NEM sima enter-t ütsz, hanem CTRL+SHIFT+ENTER-t.  Ha jól csináltad akkor {} zárójelek közé kerül a függvény.

 

A legelső nem üres cella értékét úgy kapod meg ha a fenti függvényben a MAX-ot kicseréled MIN-re.

 

 

Próbálok még kitalálni valamit ami xl2003 alatt is működne (mert a fenti B:B hivatkozást az xl2003 nem eszi meg).

Előzmény: zso68 (14064)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14066

Ja, és még egy:  a cellákban számok vannak vagy valami más (szöveg, boolean, stb.)

A MIN és MAX-ból arra következtetek, hogy számok, de azért tisztázzuk.

Előzmény: zso68 (14064)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14065

Ez most egy olyan eset, amikor nagyon számít, hogy milyen exceled van.

Mert xl2007 (és fölötte) van ötletem, ha xl2003 akkor még rágódni kell rajta.

Előzmény: zso68 (14064)
zso68 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14064

Sziasztok!

 

A következő lenne a kérdésem:

A B oszlop cellái adatokkal vannak feltöltve, de nem B1-től B100-ig, hanem pl B12-től B25-ig. Ugyanígy a C, D, stb oszlopok, de változóak az első és utolsó feltöltött cellák.

Függvénnyel szeretném megkerestetni az első kitöltött cellát, illetve annak a tartalmát pl a B oszlopban. Utána az utolsó kitöltött celláét.

A MIN, MAX, illetve a KICSI és NAGY függvények azért nem jók, mert nem sorba rendezettek az egymás alatti adatok. Nekem mindig az első "nem üres" és az utolsó "nem üres" cella értékére lenne szükségem.

Előre is köszi!

 

zso68

 

Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14063

OFSZET függvény?

Előzmény: mouser (14062)
mouser Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14062

ez a hol.van jónak tűnik, azt hiszem, ezen az úton gondolkodom tovább.

Előzmény: _Nyuszi (14061)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14061

Akkor csináld meg a tükörképét egy másik munkalapra, ahol csak =A1 és hasonló képletek vannak. :-)

Vagy véges sok adat esetén HOL.VAN-nal kikeresed a betűt, hozzáadsz hármat és megkapod a sor számát. Egymásbaágyazott HA függvényekkel ki tudod kerestetni, de ez macerásan bővíthető.

Előzmény: mouser (14060)
mouser Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14060

az a baj, hogy az első táblát egyáltalán nem módosíthatom, onnan csak adatokat vehetek ki.

Előzmény: _Nyuszi (14059)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14059

Ha beírod a B5-be, hogy =B8? (Itthon OK.)

 

Előzmény: mouser (14057)
mouser Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14058

persze más függvény is jó lesz nekem :-))

Előzmény: mouser (14057)
mouser Creative Commons License 2011.02.19 0 0 14057

sziasztok!

 

valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan tudom fkeres függvénnyel visszaadni egy adott cella alatt 4 sorral lévő cella értékét? magyarul hogy tudnám visszaadni ebben a táblában a különböző változók értékeit?

 

   

Sznida Creative Commons License 2011.02.18 0 0 14056

Egy másik checkbox-al a színét így tudod ki- és bekapcsolni:

 

Private Sub CheckBox2_Change()
If CheckBox2.Value = True Then
    ActiveSheet.Shapes("Negyzet").Fill.Solid
    ActiveSheet.Shapes("Negyzet").Fill.ForeColor.SchemeColor = 10
ElseIf CheckBox2.Value = False Then
    ActiveSheet.Shapes("Negyzet").Fill.Visible = msoFalse
End If
End Sub

 

Üdv: Sznido

Előzmény: Sznida (14055)
Sznida Creative Commons License 2011.02.18 0 0 14055

Szia,

 

Egy modulból hozzáadtam a munkalaphoz egy alakzatot:

 

Sub Alakzat()
With ActiveSheet.Shapes.AddShape(msoShapeFlowchartProcess, 201.75, 159#, 72#, 48#)
    .Name = "Negyzet"
End With
End Sub

 

A lényeg, hogy nevet adtam neki: "Negyzet"

Ezután a visual basic eszköztárról kiraktam egy checkbox-ot, és annak a programja:

 

Private Sub CheckBox1_Change()
If CheckBox1.Value = True Then
    ActiveSheet.Shapes("Negyzet").Visible = True
ElseIf CheckBox1.Value = False Then
    ActiveSheet.Shapes("Negyzet").Visible = False
End If
End Sub

 

Ha ki van pipálva, akkor látszik az alakzat, aha nincs akkor nem!

 

Erre gondoltál?

 

Üdv: Sznido

 

Előzmény: kelan (14053)
Sznida Creative Commons License 2011.02.18 0 0 14054

Szia, egy kicsit bővebben is fogalmazhatnál, milyen alakzat, eltűntetni, vagy milyen tulajdonságát akarod megváltoztatni? Milyen verziós excel-lel?

 

Üdv: Sznido

Előzmény: kelan (14053)
kelan Creative Commons License 2011.02.18 0 0 14053

Sziasztok! Hogyan tudnék egy alakzatot eltűntetni, vagy a színét megváltoztatni egy jelölőnégyzet vezérlőelemmel?

tt65 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14052

szuper! köszi

Előzmény: :Snoopy: (14051)
:Snoopy: Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14051

A BKV oldalán számos járatnál már megállóhelyre bontva is meg tudod nézni az indulásait.

csak görgesd lejjebb a PDF et.  Amúgy nálunk kicserélték a megállóból való indulásra a táblákat a végállomási helyett

Előzmény: tt65 (14048)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14050

Ezt a kérdést a Városi és elővárosi közlekedés (VEÉK) fórumban tessék feszegetni, ott vannak releváns személyek is. :)

 

"hanem az érkezés időpontját?"

Indulást szoktak feltüntetni :), és egyre több helyen az a gyakorlat (igen, a BKV-n belül), hogy az adott megállóból való indulást szerepeltetik. Mivel minden táblát le kell gyártani (meglepő módon), akkora nagy pluszköltséget nem okoz a dolog, de még nincs így mindenhol, valóban. Talán majd egyszer....

(Azt hiszem, ha változik a menetrend, és újra kell nyomni a táblákat, akkor van ilyenre lehetőség, külön nem fognak menetrendet gyártani, ha az időadatok nem változnak, éppen a költséghatékonyság jegyében, de pontosabb infókat nem tudok.)

Előzmény: tt65 (14048)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14049

Ne nevettess, éppen eszek. :)

 

" el kéne hívjalak randira"

Majd felírlak a listára... :)

 

Egyébiránt a párommal egyeztess... ;-)

 

Azt meg ne is reméld, hogy az életkoromat egy nyúlvános fórumon fogom kiteregetni. :-)

Előzmény: :Snoopy: (14047)
tt65 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14048

HA már felmerült a téma, olyan menetrendet nem lehet excelezni, hogy ne az egymást követő állomások időben mért különbségét lehessen látni, hanem az érkezés időpontját? 

Engem pl. tök idegesít, hogy egy BKV busz esetén ki kell számolnom, hogy akkor mikor fog adott helyre érkezni a busz! Igaz, akkor minden megállóba más papírt kéne kitenni, de nem hiszem, hogy ez akkora gond lenne ma már! 

Előzmény: :Snoopy: (14045)
:Snoopy: Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14047

na várj most melózok este majd elszöszögök vele.

Te meg annyit segítesz már nekem, el kéne hívjalak randira :) hány éves is vagy?

Előzmény: _Nyuszi (14046)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14046

"visszaírtam de lehet nem ment át, neharagudj."

Úgy tűnik, elkallódott.... :(

 

"Ilyen esetben minden megálló időadatánál hozzá kell rendelnem cellánként az időt?"

Mondjuk a cella tartalma másolható is, azért van a jobb alsó sarkában a kis jel. :-)

 

 

Megcsinálod az első oszlopot és átmásolod. Vagy... Nem? :S

Előzmény: :Snoopy: (14045)
:Snoopy: Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14045

Szia Te is + Mások is.

visszaírtam de lehet nem ment át, neharagudj.

Kipróbáltam a hétvégén lehet rosszl állítottam be valamit de egy istennek se megy :(

 

Megtenné valaki hogy csinál egy olyan cellát hogy:

 

Megállóhelyek:

 

Moszkva tér                 0

Nyúl utca                     1 

János kórház               3

Kelemen L utca            6

stb.. majd beírom  tehát hogy az első részben +1 perccel nőjjön az idő  2-ik részben 2 perccel 3-ik részben 3 perccel.

 

Ilyen esetben minden megálló időadatánál hozzá kell rendelnem cellánként az időt? 

Mert úgy mondjuk egy egésznapos menetrendet bepötyögni kb 6 óra lehet  ha egyesével hozzárakom a cella értékéhez:(

 

Előzmény: _Nyuszi (14043)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14044

És körítés:

Nem bántottál meg, megszoktam már, hogy ez egy férfias világ... (Itt nyúlván nem erről van szó, de nem ráz meg, ha oltanak, ez a lényeg.) :)

 

Az én megoldásom elméletét bemásoltam, kérlek mondd meg, mondjátok meg, mit csinálnál, csinálnátok másképpen, egyszerűbben (én gondolkoztam a makrókban is, de akkor még teljesen az alapoktól kellett volna tanulni, nulla előképzettséggel, könnyebb volt képletekkel, most már más a helyzet).

Előzmény: Jimmy the Hand (14041)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14043

Hát, a legperverzebb ötletem (amivel anno én csináltam), hogy külön cellában kezelem az órát, a percet és a másodpercet (S-Bahn menetrend volt, ott kellett a másodperc is, de módszertanilag semmi extra). És tudta kezelni az éjfélt is. A kavar az volt, hogy ha a vonat valahol áthalad, akkor csak indulási időadat van, érkezési nincs (ha a tartózkodás üres, akkor halad át). Ez azért gond, mert hol az érkezési, hol az indulási adatot kapom meg az előző indulás + menetidőből, attól függően, hogy a tartózkodási idő cellája üres-e. Az működött, de gonosz módon nem is adom ingyen. :-)

A legeslegperverzebb pedig az, hogy az órát csak akkor írja ki, ha változik az előzőhöz képest, de az első és az utolsó előfordulásnál mindig szerepelteti. Ez egy másik munkalapra került, másképpen megformázva (kicsit a MÁV szolgálati menetrendje alapján). Itt már volt valami gond: azt hiszem, az éjfélt nem mindig tudta kezelni.

 

Az itt már elhangzott megoldás kellően sok csacsogással megfűszerezve és a saját szavaimmal előadva, tizenegyedikei keltezéssel (részlet):

 

Na, ezt meg lehet csinálni. :)

 

Csinálj egy menetidős oszlopot, és oda kell beírni, hogy hány perc legyen az út. De arra vigyázz, hogy ne számnak legyen formázva, hanem időnek, és akkor jó lesz. :)

 

(Az indulási időket úgyis időnek kell megformázni, és az Excel ugye úgy dolgozik, hogy asszem 1904. január 4-től számolja a napokat. Tehát ha 35131-et írsz be, az egy konkrét napot határoz meg. Ha időt akarsz megadni, azt pedig törtként: tehát a 35131,5 az eme konkrét napnak a dele, azaz 1996. március 7. 12.00 lesz az. :-) Az Excel így kezeli a napokat, időpontokat, függetlenül a megjelenítéstől, azaz hogy te csak dátumot, csak időpontot, illetve ezek valamilyen formátumú kombinációját, töredékét akarod kiíratni.)

 

Tehát: minden időnek legyen formázva, és akkor a szerkesztőlécen be tudod állítani a menetidőt, és ezt kell görgetni.

 

Ha többfajta menetidővel kell dolgozni (pl. más-más sebességcsoportokra), akkor vegyél fel több menetidő-oszlopot, és mondjuk egy HA függvénnyel a vonatszám alapján eldöntöd, hogy melyik idővel kell számolnod (pl. HA(vonatszám>37000;kisebb_menetido+elozo_indulas;nagyobb_menetido+elozo_indulas).

 

Előzmény: Jimmy the Hand (14041)
tt65 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14042

Semmi baj, jön majd Snoopy és minden a helyére kerül! :-)

Előzmény: _Nyuszi (14040)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14041

Elnézést, ha megbántottalak volna.

Csak arra bátorkodtam célozni, hogy számomra nem nyilvánvaló, mit is mondtál neki. Ha látom, talán magam is meg tudom mondani, mi nem jó benne (már ha tényleg hibás elgondolás), és akkor tudok itt villogni vele.

Az is eszembe jutott, hogy esetleg két nicken írsz, és néha kevered őket. Vagy ilyesmi.

 

Amúgy a topik "szétoffolása" nem végzetes hiba, megtörtént már párszor, és mindenki túlélte ;-)

Sőt, szerintem jót tesz a közösségi szellemnek, ha néha van egy kis csevej kevésbé szakmai dolgokról.

Előzmény: _Nyuszi (14040)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14040

Hát, erre én sem tudom a választ. Én arra gondoltam, hogy Snoopy válaszol nekem, hogy mi volt a baj... De nem így történt, hanem offoljuk szét a fórumot ezerrel.

Előzmény: tt65 (14039)
tt65 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14039

Egy vasútbuzullusok topik levélváltásoknak  miért kellene nyomának lennie az excel topikban?

Előzmény: _Nyuszi (14038)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14038

Hát ez az..... :(

Innen indult a dolog: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=107362202&t=9005494

Ezt követte két-három levélváltás, valószínűleg ezért nincsen nyoma az Excel topikban. Legalábbis azt hiszem....

Előzmény: tt65 (14037)
tt65 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14037

Nyuszi te ezt nem érted! :-)

Előzmény: _Nyuszi (14036)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14036

És ez hogyan jön ide? :)

Előzmény: Jimmy the Hand (14035)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14035

Ez volt az első hsz-ed az Excel topikban...

Előzmény: _Nyuszi (14034)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14034

Amit én mondtam, azzal mi a baj?

Előzmény: :Snoopy: (14033)
:Snoopy: Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14033

köszi..  Nem dolgozom ott csak hobbi szinten tervezgetek :)

Csak állandóan cellaképlet hibát ír :(  Na majd megpróbálom átalakítnai valahogy .

köszi

Előzmény: tt65 (14032)
tt65 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 14032

Ezekbe az idős dolgokba, jól el lehet keveredni eleinte.

A lényeg, hogy mindig nézd meg, hogy az adott cella milyen formátumú, dátum, idő, általános stb.

Az idő és dátum formátumnál, mást amit látsz és más az ami a cellában van. 

Időnél mindig egy olyan számot tartalmaz, aminek a törtrésze (azaz a tizedes pont utáni része) határozza meg az időt!

Ha a törtrész 0, akkor éjfél van, ha törtrész ,5 akkor déli 12, stb. Így egy perc az 1/60*24, tehát ha a két megálló közt 2 perc a menetidő, akkor nem 0,002-t kell hozzáadni, hanem 2/60*24-et. Azzal működne, de amit az urak ez előttem szólóak javasoltak, sokkal elegánsabb.

 

De miért nem töltöd le az egészet a BKV honlapjáról? Esetleg náluk dolgozol és készül az új menetrend?

 

Előzmény: :Snoopy: (14026)
:Snoopy: Creative Commons License 2011.02.15 0 0 14031

köszi

SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.15 0 0 14030

Mekkora tolongás van itt :-)

Előzmény: SQLkerdes (14029)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.15 0 0 14029

Nos, amikor nem adja hozzá, akkor lehet, hogy igazából mégis hozzáadja.

Próbáld meg a kiinduló adatodat (5:00) úgy beírni, hogy 00:05:00.  Előfordulhat, hogy a 5:00-t reggel öt órának érti és ebből jön a baj.

Előzmény: :Snoopy: (14026)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.02.15 0 0 14028

=G10 + "0:02"

=G10 + "0:03"

Előzmény: :Snoopy: (14026)
Sznida Creative Commons License 2011.02.15 0 0 14027

Próbáld úgy, hogy egy oszlopba írd be a perceket, szintén idő formátumban (pl így 0:02, ez két perc) és ezt az értéket add hozzá a szintén idő formátumban lévő (5:00) cellához!

Ha nincs szükséged a perceket tartalmazó oszlopra, akkor rejtsd el!

Nálam így működik!

 

Üdv: Sznido

Előzmény: :Snoopy: (14026)
:Snoopy: Creative Commons License 2011.02.15 0 0 14026

Egy sima vasúti menetrendet szeretnék excellben készíteni.

 

Hogyan, milyen függvénnyel adjátok meg hogy az adott két állomás között mondjuk 2, 3, 4 5, perceket adjon az előtte lévő állomás időadatához, mert nekem hol 3-at ad hozzá hol 4-et ad hozzá a függvényem alkalmával és gyakran hibát jelez amit nem értek miért.

 

Én így csináltam

 

 

Moszkva tér:  5:00            05:00

Nyúl utca:     5:02     G10+0,002    (G10 ugye a cella száma)

János kórház 5:04    G10+0,003

és így tovább, így 2 perceket lép.

 

Aztán ha mondjuk a 0,003-at kijavítod 0,0035-re akkor  +1 percet ad hozzá  DE valamikor nem adja hozzá, meg kiírja hogy hibás képlet.

 

Szóval valami ilyesmire gondoltam hogyha leírok egy számot (időt) milyen képlettel tudom +1  +2  +3 +5 +10 perceket hozzáadni? 

 

mafikám Creative Commons License 2011.02.15 0 0 14025

Köszönöm szépen, most már nekem is működik!:))

Előzmény: Sznida (14020)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.15 0 0 14024

Lehet a legegyszerűbb az, ha VBA-n keresztül fixálja a beillesztett object helyét.

 

Pld. ha úgy akarja az object-et berakni, hogy a bal felső sarka a C5 cellában legyen akkor ki kell olvasni, hogy hol van a a C5 cella teteje meg a bal oldali széle és azt megadni input adatnak.

 

Érdemes ezt megnézni:  http://hw.libsyn.com/p/f/6/f/f6fa54e8fd249a8f/vba11.mp4?sid=713dbeb4eda89087693d9a577a7df655&l_sid=18118&l_eid=&l_mid=2291479

Előzmény: E.Istvan (14022)
tt65 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 14023

Ha az eredeti felvetést veszem, akkor az üres cellában  -"- macskaköröm szerepel, azt első sorban értelemszerűen nem is lehet, hiszen nincs fölöttes érték ami kopizhatna.

De csak felülről másol, alulról felfelé nem szokás alkalmazni, így az "esetleg alatti" kitétel nem jó, sőt hibát is okozhat szvsz.

Előzmény: Sznida (14020)
E.Istvan Creative Commons License 2011.02.15 0 0 14022

Én azt tapasztaltam, hogy akkor van jelentős eltérés a nyomtatás és a monitor között, ha a nagyítási szint eltér főleg ha jelentősen eltér a 100%-tól.

Láttam már olyan táblázatot, hogy a nagyítási szint kb 20-30 %-on mozgott. Így a delikvens nem látta, hogy mit ír a cellába, ezért a teljes táblázatba 36-os betűnagysággal írt. Aztán csodálkozott, hogy használhatatlan a nyomtatása. Minden diagramm és egyéb objektum elszált.

Előzmény: Ysty1976 (14005)
Delila_1 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 14021

Ha Robbantómester módszerét választottad, a képletek beírása után a teljes oszlopokra irányítottan illesztd be az értéküket, mert ennek a kihagyása hamis értékeket okoz egy rendezésnél.

Előzmény: mafikám (14019)
Sznida Creative Commons License 2011.02.15 0 0 14020

Szia,

 

Lehet van egy üres cella az első sorban is, és a nulladik sorra való hivatkozás az #HIV hibát eredményez.

Nálam tökéletesen működik, igaz én 2003-as excelen próbáltam!

 

Üdv: Sznido

 

Előzmény: mafikám (14019)
mafikám Creative Commons License 2011.02.14 0 0 14019

Jimmy the Hand es robbantomester, köszi szépen. A makróban lefut viszont ha manuálisan csinálom, akkor nem azt kapom, amit szerettem volna, hanem #HIV!, illetve 0. Mi lehet a gond?

Előzmény: Törölt nick (14018)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.14 0 0 14018

és ez ugyanaz mint amit Jimmy the Hand írt a 14016-ban

Előzmény: Törölt nick (14017)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.14 0 0 14017

ctrl+g

irányított

"üres cellák" bejelöl

OK

Írj be egy = jelet és kattints az első üres cella feletti (esetleg alatti) cellára

CTR+ENTER

 

AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishDetect language » Hungarian
Előzmény: mafikám (14015)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.02.14 0 0 14016

Próbáld ki ezt:

 

Sub kitölt()
    Dim c As Range, ws As Worksheet
    
    Set ws = ActiveSheet
    On Error Resume Next
    For Each c In ws.UsedRange.SpecialCells(xlCellTypeBlanks)
        c = c.Offset(-1)
    Next
End Sub

Előzmény: mafikám (14015)
mafikám Creative Commons License 2011.02.14 0 0 14015

Sziasztok! Van egy sok soros excel fájlom és az a gond, hogy ha keresni akarok benne valamit, akkor nem tudok, mert van benne egy csomó üres cella, mert ha az alatta lévő cella értéke ugyanaz, akkor nem töltötték ki, így a filter nem jeleníti meg azokat a sorokat, ahol üres cellák vannak. Hogyan lehetne úgy kitölteni az üres cellákat, hogy a felettük lévő legközelebbi teli cela értékét írja bele? 2007-es excelt használok, a makrókhoz sajnos keveset értek. Előre is nagyon köszi a segítséget!

Jozsef Creative Commons License 2011.02.14 0 0 14014

Itt találtam VBA-ban Poisson eloszlás generálót: http://www.vbnum.com/math/

Ez alapján: (Az Application.Volatile sort attól függően, hogy szeretnéd-e, hogy munkalapváltozáskor újragenerálódjon-e a szám vagy nem, hagyd benne vagy kommentezd ki, ezt én írtam bele, hogy próbálgatni lehessen az F9 billentyűvel)

 

'This function is used to simulate uniformly distributed random variables [0 1] excluding 0 and 1.
Public Function alea()
Randomize
    alea = Rnd()
If alea = 1 Then
    alea = 0.999999999999
End If
If alea = 0 Then
    alea = 1 - 0.999999999999
End If
End Function

 

'Simulate a Poisson distributed randome variable with parameter lambda
Public Function Randpoisson(ByVal lambda As Double) As Double
Dim N As Integer
Dim temp As Double
Application.Volatile

temp = alea()

N = 1
While (temp > Exp(-lambda))
N = N + 1
temp = temp * alea()
Wend
Randpoisson = N - 1
End Function

 

 

Egy cellába pl.  =RandPoisson(1/5)

tudod meghívni

Előzmény: istvan15 (14013)
istvan15 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 14013

Szia!

 

Köszi, ToolPack-el megy.

De én arra gondoltam, hogy manuálisan a szerkesztőlécbe viszek be függvényt, ami legenerálja a Poisson számokat.

Mint pl. egyenletes eloszlást VÉL() fv.

Vagy a diszkrét egyenl. eloszl az INT(VÉL()) fv.

Vagy a karakterisztikus eloszlást HA(VÉL()) fv.

Tehát én erre gondoltam.

 

Üdv,

Előzmény: SQLkerdes (14010)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.14 0 0 14012

Élek a gyanúperrel, hogy Ysty azért mondja, hogy nem ez a gond, mert a beállított és a látott kép között olyan nagy az eltérés, hogy azt nem gondolja magyarázhatónak az eltérő "felbontással".

 

Miközben én vagyok az első aki bevallja, hogy fogalmam sincs mi csinálja a problémát, azért megpróbálkoznék a cella-merge-ölés feloldásával majd ezután pozicionálással.  Nem ez lenne az első eset, amikor cellák összeolvasztása megkeveri a matériát...

Előzmény: Delila_1 (14011)
Delila_1 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 14011

De éppen ezzel van a gond.

 

A normál nézetben teszed középre a képet, ami a monitor felbontásához igazodik. A nyomtatási nézet a printer felbontásában mutatja a lapot. Ezért kell, amennyire lehetséges, a nyomtatási nézetben igazítani, ahol csak a vízszintes igazításon tudsz módosítani.

Előzmény: Ysty1976 (14005)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.14 0 0 14010

Akkor nem értem a problémádat.

A link másik végén ott van feketén-fehéren leírva, hogy az Analysis Toolpack tudja amire neked szükséged van.  Az AT-t adják az excel-lel együtt, vagyis neked is van.

 

Mi a probléma akkor?  Mert ennél többet én nem látom, h. hogy lehetne segíteni...

Előzmény: istvan15 (14009)
istvan15 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 14009

köszi, de a gugli használata még megy:D

(azokat már véginéztem de nem sokra jutottam...)

üdv,

Előzmény: SQLkerdes (14008)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.13 0 0 14008
Előzmény: SQLkerdes (14007)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.13 0 0 14007

http://en.allexperts.com/q/Excel-1059/2009/3/Generate-Poisson-number-excel-1.htm

Nekem a gúgli ezt dobta.  Analysis toolpack ügynek tűnik, de sose próbáltam Poisson random számokat képezni.

Előzmény: istvan15 (14006)
istvan15 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 14006

Sziasztok,

Excelben lenne szükségen Poisson eloszlású véletlen számokra (100db legalább), hogyan tudom ezt legenerálni?

VÉL() fv-nyel nem lehet, máshogy nem tudom:)

Köszi!

 

Ysty1976 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 14005

A gond nem ezzel van! 

A nyomtatási képen már nincs benne a cellában a kép, hanem valahol odébb van a cellán kívül. Holott a nyomtatási képből kilépve a kép a cellában van. 

Előzmény: Delila_1 (14004)
Delila_1 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 14004

A nyomtatási kép a számítógépre telepített nyomtató felbontásának (többé-kevésbé) megfelelően mutatja a képet, ezért nem egyezik a normál módban megjelenítettel.

 

A vízszintes elrendezést a nyomtatási képen módosíthatod. Bekapcsolod a margókat, azokat elhúzva tudsz állítani az oszlopok szélességén. Sajnos a sorok magasságát csak a normál nézetnél tudod átállítani.

Előzmény: Ysty1976 (14003)
Ysty1976 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 14003

Segítsetek! Excel 2007-ben egyesítettem néhány cellát, beszúrtam egy képet, beigazítottam középre, beállítottam, hogy: "Áthelyezés és átméretezés a cellákkal együtt", úgy is tűnik, hogy oké, de a nyomtatási képben nem a cellában van a kép, illetve a következő megnyitáskor sem... Ilyenkor mi van? 

tt65 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 14002

Nem értem, zuhanyoztam reggel! 

Előzmény: SQLkerdes (14001)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.12 0 0 14001
Előzmény: tt65 (14000)
tt65 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 14000

Nekem van olyanom is, ami a változó ünnepeket is számolja év szerint. Azzel lenne igazán elegáns.

Húsvét hétfő: =DÁTUM(B13;3;1)+MARADÉK((255-11*MARADÉK(B13;19)-21);30)+21+(MARADÉK((255-11*MARADÉK(B13;19)-21);30) + 21>48)+6-MARADÉK(B13+INT(B13/4)+MARADÉK((255- 11*MARADÉK(B13;19)- 21);30)+21+(MARADÉK((255-11*MARADÉK(B13;19)-21);30)+21>48)+1;7)+1

ahol B13 az évszám

Pünkösd hétfő az előbbi +49

Előzmény: Sztai (13993)
Sznida Creative Commons License 2011.02.11 0 0 13999

Köszönöm szépen, az idő szűkössége miatt az irányított szűrés, egyedi rekordok megjelenítését használtam (amit Te is ajánlottál, elsőnek), és ez működik, és kellően gyors is! :)

Meg fogom nézni a többi javaslatot is!

Köszönettel: Sznido

Előzmény: SQLkerdes (13998)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.11 0 0 13998

A collection-ös megoldáshoz ez még jól jöhet http://www.java2s.com/Code/VBA-Excel-Access-Word/Data-Type/Collection.htm

 

Előzmény: SQLkerdes (13997)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.11 0 0 13997

Vagy, az ultimét szolúsön (mondjuk annyira ultimét, hogy én nem is értek a VBA-nak ehhez a szegletéhez)

 

http://www.exceltip.com/exceltips.php?view=archive_showtips&ID=520 

 

Azt csinálja, hogy Collection-t alkalmaz, ami alapból kiszűri a duplikációkat.

 

Gondolom a fenti kódot masszírozni kell egy kicsit, hogy működjön a céljaidnak megfelelően, de ezek a kisérletezések azok amik tágítják az ember horizontját!

 

Mondjuk, ha ezt az utat választod, akkor ne feledd velünk is megosztani a kódot amit kidolgozol, hagy tanuljunk mi is.

Előzmény: Sznida (13992)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.02.11