Keresés

Részletes keresés

Delila10 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17052
Előzmény: tt65 (17048)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17051

Naponta. :)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17047)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17050

Nagy ötlet. Lefordítva formátumra:

 

"A/012345678/"#####"/"####;"012345678/"#####"/"####

 

Ennek az eredménye

 

Bevitt szám 123456789

Eredmény A/012345678/12345/6789

 

Bevitt szám -123456789

Eredmény 012345678/12345/6789

Előzmény: SQLkerdes (17045)
tt65 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17049

kifejtenéd? 

Előzmény: SQLkerdes (17046)
tt65 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17048
Előzmény: SQLkerdes (17045)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17047

Mikorra hűtsem be?

Előzmény: Delila10 (17023)
SQLkerdes Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17046

Ha az évek különböző munkalapokon vannak, akkor drill-down is működik!

Előzmény: tt65 (17041)
SQLkerdes Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17045

Delila megoldásának egy variációja megoldja a problémádat.

Szóval a Delila által kitalált formázást úgy kell megírni, hogy pozitív előjelű berögzített szám esetén A/ legyen a formátum elején, negatív esetén meg ne legyen.  Innen már csak annyit kell tenned, hogy az A/ nélküli számokat negatívként viszed be.

 

Remélem azért rajtam kívül más is érti, hogy mit akartam írni :-)

Előzmény: djmorphy (17044)
djmorphy Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17044

Sajnos teljesen random az egész. De ha csak azoknál nem kell pötyögni ahol számmal kezdődik az is siker. Amikor meg betűvel kezdem és elveszti a formázást bepötyögöm az egészet. Így is jobb mintha a teljeset kéne :)

Előzmény: tt65 (17038)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17043

 "Alt + F11" - feljön a  Vb Editor



A menüsorból válaszd az Insert -> Module, és másold be oda ezt a kódot:

Sub Enable_All_Right_Click_Menus()
Dim Cbar As CommandBar
For Each Cbar In Application.CommandBars
Cbar.Enabled = True
Next
End Sub


Nyomj egy F5-öt (lefuttatja)

Előzmény: Apofysz (17040)
tt65 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17042

máshol működik? (a szomszéd szobában, vagy a konyhában? )

Előzmény: Apofysz (17040)
tt65 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17041

függvénnyel SZUMHATÖBB(); vagy kimutatás készítés

Előzmény: totya001 (17039)
Apofysz Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17040

Sziasztok!

 

Szeretnék segítséget kérni.

Az Excellben nem működik a jobb egér gombom, nem csinál semmit.

Tegnap még jó volt, ma meg már semmi.

Valakinek, valami ötlete?

 

 

totya001 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 17039

hello!

 

Segítségre lenne szükségem.

Van egy excel-táblázatom, ami több éves adatot tartalmaz : dátum és ehhez tartozó szám (árbevétel).

Szeretnék ebből egy másik táblázatot, amely az összes év január 1., január 2., január 3. stb. összegeit megmutatja nekem.

Tehát kíváncsi lennék arra, hogy melyik dátum szerinti napon mennyi volt az árbevétel eddig.

 

Remélem érthetően írtam le, köszönöm!

tt65 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 17038

azt tudod, hogy milyen számlaszám előtt van A betű és miután nincs?

Előzmény: djmorphy (17036)
tt65 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 17037

SZóval, ha natúr beírod az Aval kezdődően, akkor az excel szöveként kezeli a cella tartalmat. Ha veszed Delila formázás kódját, amikor csak a számjegyeket írod be, akkor megformázza, de attól még szám lesz a cella tartalom. 

HA a számlaszám, nem A betűvel kezdődne, hanem számmal, akkor csak Delila kódját kellene megváltoztatni, hogy #"/123..." kezdődjön, és máris jól mutatna. Viszont, ha már egy A betűt is be kell vinni, akkor már nem szám, és ekkor borul minden formázási tudásom. 

Előzmény: djmorphy (17036)
djmorphy Creative Commons License 2012.01.28 0 0 17036

Pontosan! Csak este már nem megy a fogalmazás xD

Előzmény: tt65 (17035)
tt65 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 17035

ha jól gondolom ezek berékező számlák, amik belső azonosítót kapnak. A számot a beérkezés sorrendjében kapják. De rögzítve, valamiféle feldolgozási sorrendben történnek.  Így vegyesen fordulnak elő az A oszlopban az A kezdetűek és az anélküliek.

Előzmény: djmorphy (17034)
djmorphy Creative Commons License 2012.01.28 0 0 17034

Augusztusig úgy kezdődik, hogy A/0123456....   Szeptembertől meg úgy, hogy 0123456...

A logikát én se értem benne. És a számlák nem kronológiailag kerülnek rögzítésre. Szóval van, hogy A/0-val kezdődik az A1 az A2 meg már 01..-el

Előzmény: tt65 (17033)
tt65 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 17033

nem értem. mi a két előtag, vagy lehetőség ami közül választani lehet? 

amugy mindent lehet, de a számlaszám egy azonosító, lehet abból csak úgy lehagyni valamit?

Előzmény: djmorphy (17032)
djmorphy Creative Commons License 2012.01.28 0 0 17032

Még egy kérdésem lenne. Valami kreatív igazgató vagy zseni kitalálta az év közepétől, hogy jobban néz ki a számla ha nincs az elején az "A/". Szóval arra van-e megoldás, hogy lehessen váltogatni a  két "előtag" között.

djmorphy Creative Commons License 2012.01.28 0 0 17031

Ezer hála mindenkinek! :)

 

Tulajdonképpen mindketten válaszoltatok úgy hogy a második kérdést nem tettem fel! :D Az összefűzéshez sajnos az elsőben nincs helyem de Delila10  megoldása erre jó.

A második sheeten pedig két cellát kell összefűznöm egy harmadikba amit pedig tt65 mutatott meg!

Előzmény: Delila10 (17029)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.01.28 0 0 17030

Igen, mert egy frappánsabb megoldást találtál, mint én. :-)

Előzmény: Delila10 (17010)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 17029

Cellaformázással oldanám meg. A formátum az egyéni kategóriában:

 

"A/012345678/"#####"/"####

 

A változó 9 számjegyet folyamatosan, "/ " jel nélkül kell beírni a cellába.

Előzmény: djmorphy (17026)
djmorphy Creative Commons License 2012.01.28 0 0 17028

Köszi szépen!

Előzmény: tt65 (17027)
tt65 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 17027

írd be A1 be a fix részt

A2 változó rész

és végül A3: = A1&A2

Előzmény: djmorphy (17026)
djmorphy Creative Commons License 2012.01.28 0 0 17026

Sziasztok!

 

Tudnátok segíteni abban, hogyan lehet megoldani, hogy a számlák elejét automatikusan rögzítem és csak az eltérő végét írom hozzá?

 

pl:

A/012345678/12345/0123     Szóval, hogy a vastagon kiemelt részt ne kelljen már mindig felpötyögni. 

pimre Creative Commons License 2012.01.26 0 0 17025

Off: Te ezzel a technikával tőzsdézel? Mert érdekelne a módszer (privátban) akkor is, ha tt65 észrevétele jogos, hogy a hányados mind a bika, mind a medve esetében azonos. 

 

Előzmény: Johnnyyy77 (17022)
tt65 Creative Commons License 2012.01.26 0 0 17024

úgy látom a kollega nem találja a költségvetéstáblában a pezsgő sort! :-)

Előzmény: Delila10 (17023)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.26 0 0 17023

Egy névadáshoz pezsgő is jár!

Szívesen állítanám itt a színt legalább bordóra, mert a Deszürke nagyon szürke név, de akkor mindörökké kikiabálna a hozzászólások közül, pedig OFF. :)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17021)
Johnnyyy77 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17022

Köszönöm, sokat segítettél :)

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17021

Átnevezlek Deszürkére!

Előzmény: Delila10 (17008)
Denyboy28 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17020

Mindenkinek köszönöm a segítséget, végülis megoldódott. Sokat segítettetek! Jó kis csapat van itt. Szimpatikus nagyon!

Előzmény: Delila10 (17014)
tt65 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17019

végül is mindegy, hogy bika vagy medve, de így akár hangya vagy pacsirta is lehet! 

Előzmény: Delila10 (17018)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17018

Nem ellenőriztem, csak szolgai módon bemásoltam, amit Johnnyyy77 kért a két esetre.

 

:))

Előzmény: tt65 (17017)
tt65 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17017

lehet, hogy én vagyok lökött, de nem ugyanaz? a számláló és a nevező is csak előjelet vált, de ettől a hányadosuk egyező!

Előzmény: Delila10 (17016)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17016

Ez egy sima HA függvény a J8-ban.

 

=HA(F8="medve";(G8-H8)/(I8-G8);(H8-G8)/(G8-I8))

 

Érdemes az F oszlopba érvényesítést tenni, hogy ne kerülhessen a két megadott értéken kívül más a cellákba.

Ennek a megadási módja az Exceled verziójától függ.

Előzmény: Johnnyyy77 (17015)
Johnnyyy77 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17015

Sziasztok!

 

Szeretnék egy kis segítséget kérni, mivel ezer éve Excel-eztem és nem szeretnék mindent külön számolgatni :)

Az "F" oszop celláiba két féle szöveg kerülhet (pl "bika" és "medve"). A "G", "H","I" oszolop celláiba értékek vannak megadva. (pl G8 1,3483; H8 1,3266; I 1,3536). Amennyiben "F8" cellában "medve" szó szerepel, szeretném a következőt kiszámoltatni a "J8"-ba: (G8-H8)/(I8-G8)

Ha "F8"-ban a "bika" van megadva, a következőre lenne szükségem: (H8-G8)/(G8-I8)

 

Miként lehetséges ennek megvalósítása?

 

Előre is köszönöm szépen!

Johnny

Delila10 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17014

Erről egy kicsit bővebben írj, nem látom a problémát.

Előzmény: Denyboy28 (17012)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17013

Ha a B oszlopban a db szöveget a formátumban adod meg, nem a szám után írva, akkor jó a 17007-es válasz.

A formátum az Egyéni kategóriában # ##0 " db", ami az ezres csoportosítást is megadja, ha szükséges.

 

Ha viszont szövegesen írod be az értéket, akkor az A2 képlete

=HA(Munka1!$B2>0;Munka1!A2;"")

 

Ez majdnem azonos Nyuszi képletével, a különbség, hogy nem az A, hanem a B cellát figyeli a feltételben. Ezt a képletet is másolhatod jobbra, és le.

Előzmény: Denyboy28 (17011)
Denyboy28 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17012

a másik problémám az az hogy tömbjeim vannak, vagy több tömböm van egy munkalapon:(

Denyboy28 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17011

Van egy megrendelő lapom. Az első rész egy 4 oszlopos 20 soros cella. Akarok egy újabb munka lapot, ahol ha kitöltötték a megrendelőt, akkor csak azok látszanak ahova írtak be rendelést.

Igazából ennyi lenne, próbáltam beilleszteni ezt az összetett függvényt, kisebb nagyobb sikerrel:) Amúgy az lehet gond, hogy szöveg van benne valahol?

Így nézne ki:

Termék              mennyiség       űrtartalom     Ár

1001Festék               5 db               100ml        1799

1002                          0                    100ml        1799

1009                          2 db                100ml        1799

 

És én az 1001, és az 1009-t szeretném egy új munka lapra, mind ezt egy függvénnyel, hogy ne kelljen egyesével kiválogatni.

 

Előre is köszönöm! Már az eddigieket is.

Előzmény: Delila10 (17007)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17010

Te köszönöd? Szívesen. :)

Előzmény: _Nyuszi (17009)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17009

Igen, ez frappánsabb! :)

Köszi! :)

Előzmény: Delila10 (17007)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17008

Másik meghatározás a szakmára:

 

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. 

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17001)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17007

Másképp csinálnám, mert a kérdés szerint akkor jelenjen meg a sor, mikor az első lap 2. oszlopába kerül szám.

 

Második lap A2 cellájába:

 

=HA(ÉS(SZÁM(Munka1!$B2);Munka1!$B2>0);Munka1!A2;"")

 

Ezt lehet jobbra, és le másolni.

Előzmény: _Nyuszi (17006)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17006

Azaz:

A "másik munkalap" A2 cellájába:

=HA(Munka1!A2<>"";Munka1!A2;"")

B2-be:

=HA(Munka1!A2<>"";Munka1!B2;"")

C2-be:

=HA(Munka1!A2<>"";Munka1!C2;"")

D2-be:

=HA(Munka1!A2<>"";Munka1!D2;"")

 

Bocsííí!

Előzmény: _Nyuszi (17005)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17005

Sztem a HA bőven elég, nem? A "másik munkalapon" az adott sor mindegyik cellája az első munkalapon az azonos sor oszlopának a celláját figyeli.

Azaz:

A "másik munkalap" A1 cellájába:

=HA(Munka1!A2<>"";Munka1!A1;"")

B1-be:

=HA(Munka1!A2<>"";Munka1!B1;"")

C1-be:

=HA(Munka1!A2<>"";Munka1!C1;"")

D1-be:

=HA(Munka1!A2<>"";Munka1!D1;"")

 

És így tovább. Ha ismered a $ jel használatát a cellahivatkozásokban, könnyebb lesz a másolás. :-)

További megoldási ötlet: ha sok feltételt kéne vizsgálni (pl. akkor és csak akkor jelenjen meg a "másik munkalapon" valami, ha pontosan egy számjegy van a B oszlopban), akkor érdemes felvenni egy segédoszlopot, mondjuk az E oszlopba, és ebbe felvenni a feltételeket HA függvénnyel. Az értéke legyen 1, ha a feltételek teljesülnek, egyébként legyen 0. Ekkor a "másik munkalapon" "csak" annyi a dolgod, hogy azt nézed, hogy az E oszlopban 1-es van-e: ha igen, akkor jöhet a cella tartalma ide is, ellenkező esetben nem. Így nem kell mind a négy oszlopba felvenni az összes feltételt (főleg, ha azok időközben változhatnak).

Előzmény: Denyboy28 (17004)
Denyboy28 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17004

Sziasztok,
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy táblázatom, aminek 4 oszlopa van, és azt szeretném, hogy amikor a második oszlopba beírok, egy darab számot, akkor egy másik munkalapon, az egész sor megjelenjen, viszont ahol 0 vagy semmi nincs azok ne jelenjenek meg.
INDEX, HA? Nem tudtam eddig jól összekombinálni őket!

Előre is köszönöm!

erno68 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17003

:) nek kezdek lassuk mi jon ki belolle meg erdekesebb is ha te keszitetted :)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17001)
tt65 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17002

OFF :-) ismerős a gondolatkör ...

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (17001)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17001

Ritkábban a szenvedély, többnyire a lustaság. :-) Van egy mondás, hogy programozó az, aki képes három napot dolgozni azért, hogy egy félórás munkát ne kelljen elvégeznie.

Előzmény: tt65 (16999)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.01.25 0 0 17000

Így akkor most nem értem, mit is szeretnél, hiszen pontosan azt a komolyabb darabot tudom adni, amit kértél, azokkal a funkciókkal. A leírástól nem kell megijedni, a használata egyszerű, csak egyszer kell nekiesni egy kicsit a saját képedre szabásnak, amiben tudok segíteni. De persze te tudod. :-)

Előzmény: erno68 (16998)
tt65 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 16999

szerintem SK is egyszerűen kezdte, és később fokozatosan hatalmasodott el rajta ez a szenvedély és vitte tökélyre a táblázatát.

Előzmény: erno68 (16998)
erno68 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 16998

Koszi szepen a reszletes leirast ez egy gyakorlott excell felhasznalonak a leiras szerint megoldhato de sajnos en az amatorebbek koze esek es ez egy kicsit magas uyhogy marad az egyszeru tablazat esetleg ha osztalyozni akarom akkor kulon ki masolgatom tetelenkent, koszi szepen a segitsegedet . Erno (es elnezest az ekezetek nelkuli irasomert idegen gepen gepelek sved billentyuzettel :) )

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16997)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.01.25 0 0 16997

Nekem van ilyen, már tizenéve csiszolgatom és fejlesztgetem.

Ki kell hozzá alakítanod egy saját kategóriarendszert. Nálam például 1 a kaja, 2 a mosószer/vécépapír/szappan stb., van közlekedés, ruha, adó, bankköltség, benzin, könyv és így tovább. 50 felett vannak a bevételi rovatok ugyanúgy kialakítva. Beírod a kiadás tárgyát (a "kaja" a leggyakoribb tétel, azt vesz az ember legtöbbször, ezért ezt csak egy k betű jelzi), és van benne egy makró, amelyik segít kitölteni a rovatokat oly módon, hogy a leggyakrabban előforduló ismétlődő szavak mellé (sőt, ezenkívül még a fizetés mellé is, ami nem olyan gyakori :-)) magától beírja a rovatszámot, amit meg nem ismer fel, ahhoz nullát ír, és azt kézzel kell kitölteni, de egy idő után már rutinból megy. Pl. ha beírod, hogy buszbérlet, akkor odaírja, hogy 3 (mondjuk a fenti sorban ez a közlekedés), de ha beírod, hogy konflis, akkor nullát ír, és kézzel kell kitölteni. Vagy a benzin mellett automatikusan kitölti a számot, de a fékfolyadék mellett már nem. Van egy ésszerű határ, hogy meddig érdemes a makrót terhelni a leggyakrabban előforduló szavakkal, és mi az, ahol már több munka automatizálni, mint kézzel megcsinálni, és a táblázatot is kár növelni vele. Ezt a makrót majd egy kicsit át kell írnod a minta szerint a saját igényeidre, ehhez adok útmutatást.

 

Mivel bevételi tételből elég kevés van, ezek ugyanabban az oszlopban vannak, hogy jobban elférjek a képernyőn, csak egy külön keskeny oszlopba egy b betűt kell írni eléjük. Ennek hatására feltételes formázással megváltozik az összeg színe, hogy könnyebb legyen áttekinteni. Ezenkívül a tételek nevében is lehet háromféle feltételes formázást definiálni, pl. beleírod a makróba a rezsi jellegű tételek nevét (fűtés, villany stb.), akkor azt kiemeli zölddel, a távközlésieket (telefon, internet...) kékkel, vagy ahogy elrendezed. Ebből az Excel csak hármat enged, de ez elég is, hogy a legfontosabb tételcsoportokat áttekintsd. Természetesen van hozzá éves összesítés egy áttekintő táblázattal, hogy melyik hónapban melyik rovatban mi az összeg, meg grafikonok. Tehát mondjuk van 12 munkalap a hónapoknak, egy az összesítésnek, egy a grafikonoknak, és egy a szokásos csekkeknek, ahol vezetni lehet, hogy melyik hónapban melyiket fizetted már be, hogy el ne felejtődjenek.

 

Mindezen túl külön cellában jelzi a beírt rovatszámok alapján, hogy mennyi volt az összes kiadás és az összes bevétel a tárgyhónapban, és van benne egy ellenőrzés is, ami kipipál egy cellát, ha a bevételek és a kiadások összege megegyezik az összes szám összegével (ami azt jelenti, hogy mindegyik mellé sikerült egy értelmes rovatszámot írni). Amíg az nincs kipipálva, addig még nem zártad le rendesen a hónapot. Plusz egy emlékeztető rovat, ahol jelzed, hogy a banktól kapott havi kivonatot átnézted és átvezetted-e már. Pl. jan. 31-én beírtad az utolsó tételt, de csak két hét múlva kapott meg a banktól az összesítőt, ahonnan még át kell írni a kamatot meg a számlaköltséget meg az automatikus átutalásokat, amiket különben el is felejtenél.

 

A szövegnek két oszlop van, hogy írhass mellé pár szavas megjegyzést vagy tudjál csoportokat kialakítani, és bármelyikben fordul elő a kulcsszó, ki tudja tölteni a rovatszámot. Mondjuk általában az első oszlopba írod, hogy benzin, de a nyaralás költségeit szeretnéd átlátni, ezért mindegyikhez azt írod, hogy nyaralás, és a második oszlopba írod, hogy benzin, szálloda, vízisíbérlet... A kulcsszavaknak a kisbetűs alakját keresi, és csak a szó elején (persze a "k" kivételével), tehát ha egyszer azt írod, hogy benzin, máskor meg azt, hogy Benzinpénz, akkor is felismeri a benzint mind a kettőben. Ugyanígy a feltételes formázásnál is, de az csak az első oszlopban van megoldva.

 

Mindig van benne kézimunka, a rovatszámok kitöltése, a sorbarendezés dátum szerint (ez kis megszokással két kattintás), és minden év elején két helyen be kell írni az új évszámot is. :-)

 

Nagyjából ezt tudja.  Mivel, ahogy mondod is, ez komolyabb darab, és elég sokat dolgoztam rajta, és még külön munka van vele, hogy idegennek kiadjam (átnézni, hogy ne maradjon benne érzékeny adat, nincs-e benne hiba, leírást készíteni a használathoz), ezért ez már meghaladja a szokásos fórumos önkéntes segítés határait, tehát pénzes darab.

Előzmény: erno68 (16992)
s71 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 16996

Hi!

 

Köszönöm szépen, de közben megoldódott a probléma.

Mondjuk azt én sem tudom, hogy hogyan. Addíg küzdöttem, hogy jó lett.

Mégegyszer mindenkinek köszönöm a segítséget és bocs a zavarásért.

Üdv.

Előzmény: Or Kán (16990)
tt65 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 16995

Akkor inkább kezd bele magad. írd össze mire költesz, csoportosítssd őket (pl. lakás {víi, vllany, ...}, autó, élelmiszer, gyerekek, biztosítások, szórakozás, barátnő, elesettek támogatása, hobbi , stb. Ez mehet függőlegesen egymás alá. mellé oszlopkban a hónapok. Aztán összesíted havonta, soronként, évente, stb.  És még elemezheted százalékosan, grafikonon, ahogy jól esik!

Előzmény: erno68 (16994)
erno68 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 16994

Köszi szépen, kerestem ezzel a kulcs szóval de mind olyanokat találtam amivel előre számolod ki, hogy milyen kiadásaid voltak, olyan kellene, hogy a kiadásaim után irogatnám be és a végén összegezném . 

Előzmény: tt65 (16993)
tt65 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 16993
Előzmény: erno68 (16992)
erno68 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 16992

Sziasztok, segitségetekre lenne szükségem szeretném vezetni a családunk bevételeit és a kiadásait, valaki nem készitett egy komolyebb excell dokumentumot amin ezt tudnám vezetni ? pl kategoriák szerinti vezetés, vagy különvállogatás hó végén bevételek kiadások külön stb, ha netán van készen valakinek megkérlek erre a cimre ha el tudjátok küldeni köszönöm szépen. 

Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.01.25 0 0 16991

Ha megmondod a kódod, megmondom, hol van benne a hiba :)

Előzmény: s71 (16989)
Or Kán Creative Commons License 2012.01.24 0 0 16990

Hogy kérdezel rá a vezérlőelemre makróból? (És hányas exceled van?)

Előzmény: s71 (16989)
s71 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 16989

Hi!

 

Egy kis segítségre lenne szükségem!

Választógomb (űrlap verérlőelem) állapotát szeretném lekérdezni makróból.

Egyszer mintha lefutna, de utánna úgy tesz, mint ha nem volna ilyen nevű objektum.

Pedíg van! Vagy más hiba üzenet jelenik meg.

Kérlek segítsetek, ha tudtok.

Köszönöm.

gigaevő Creative Commons License 2012.01.23 0 0 16988

hálás köszönet! mire nem jó ez a fórum! : )

Előzmény: Törölt nick (16987)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.23 0 0 16987

>megnyomtam valamit? 

a Scroll Lock-ot

Előzmény: gigaevő (16986)
gigaevő Creative Commons License 2012.01.23 0 0 16986

sziasztok! banális kérdés: a billentyűzet "nyilaival" eddig celláról cellára tudtam lépkedni, most viszont a teljes képernyőt mozgatom a nyilakkal. Miért? megnyomtam valamit? előre is kösz a segítséget

pimre Creative Commons License 2012.01.22 0 0 16985

Ha az a cél, hogy a CSV fájból egy már meglévő Excel táblába importálj adatokat, akkor van megoldás.

 

A CSV adatokat beovasod egy Excel táblába (itt még mindegy az oszlopszélesség), majd ennek az Excel táblának az adatait kimásolod a vágólapra, végül a megfelelően formázott Excel táblázatba irányított beillesztéssel illeszted be csak az értéket.

Előzmény: krdavid77 (16980)
tt65 Creative Commons License 2012.01.22 0 0 16984

A "CSV" Comma-separated values azaz, vesszővel elválasztott értéket jelent.

pl. így: Year,Make,Model,Length

1997,Ford,E350,2.34

2000,Mercury,Cougar,2.38

 

ebben a formában nem beszélhetünk semmilyen oszlopszélességről, mert ebben ilyen adat nem tárolódik!

lsd. http://en.wikipedia.org/wiki/Comma-separated_values

 

Előzmény: krdavid77 (16980)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.01.21 0 0 16983

Ha fix az oszlopszélesség, akkor miért kell a pontosvessző (és azt hiszem, a szabványosabb megoldás a pontosvessző helyett a vessző, de nálunk az a tizedesjel, ezért inkább hazánkban a pontosvesszőt használják)?

Azt írod, hogy "mivel a csv-ben mentett dolgoknak elveszik az excell formátuma": ezt hogyan érted? Mit értesz formátum alatt? (És nem excell, hanem Excel. Köszi! :) )

Előzmény: krdavid77 (16980)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.21 0 0 16982

csak a google-t kell használni:

 

http://hu.excelfunctions.eu/HONAP.UTOLSO.NAP/Angol

Előzmény: sucha (16981)
sucha Creative Commons License 2012.01.21 0 0 16981

Sajnos a 2010-es Excelben nem működik a =EOMONTH(MA();-I2) függvény, "#Név" eredményt ad. :(

 

Van erre valami más?

Előzmény: Delila10 (16955)
krdavid77 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 16980

Hello!

abban kéne segítség nekem, hogy egy excell táblából kéne csinálnom egy CSV-ben mentett ( pontosvesszővel elválasztott) FIX OSZLOPSZÉLESSÉG MEGTARTÁSÁVAL egy fájlt. kb 2000 sor

valahogy nem jön össze,  mivel a csv-ben mentett dolgoknak elveszik az excell formátuma.

ha valaki tud akkor kérem a segítségét

köszi

tt65 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 16979

éreztem, hogy jó az a link! ezért osztottam meg, hogy nyoma legyen! most már el is fogom olvasni! :-) 

köszi, ezek szerint, ne kérdezgessek, hanem tanulmányozzam magamat! :D

Előzmény: Delila10 (16978)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 16978

Csúcs figura vagy! Ez most hirtelen a 3. eset, mikor a saját hozzászólásodra utalok vissza. A 16970-ben adtál egy linket, amiben szerepel a Camera-Tool-hoz egy klassz leírás. Onnan vettem a névadás ötletét.

 

Amúgy szívesen, máskor is megadom a régebbi hozzászólásaid számát. :))

 

 

Előzmény: tt65 (16976)
tt65 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 16977

szivesen.

itt a hivatalos rész is: http://office.microsoft.com/hu-hu/excel-help/szazalekszamitas-HP001141712.aspx

ők beveszik az abszolutérték függvény is, jogosan.

én nem tettem, de ha olyanok az adatok, magad is észrevetted volna, hogy előjel gond van

Előzmény: ZolKa (16975)
tt65 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 16976

nem rossz módszer, sőt elegáns, ki fogom próbálni!

köszi a törődést!

Előzmény: Delila10 (16974)
ZolKa Creative Commons License 2012.01.19 0 0 16975

Köszönöm szépen, működik!

Előzmény: tt65 (16972)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 16974

Bevittem egy lapra (Adatok) 16×12 adatot címsorral és -oszloppal. Ezekből egy másik lapon (Tartományok) előállítottam a 16 tartományt, mindegyikhez adtam címsort és -oszlopot. A tartományokban az FKERES helyett INDEX és HOL.VAN függvényket alkalmaztam, hogy többet kelljen számolni. Tehettem volna az Adatok lapra is ezeket, de bonyolítani akartam a dolgot.

 

A tartományokat elneveztem a térkép részeinek megfelelő számokkal, amik valójában nem számok, mert rómaiak. Tettem ezt azért, mert a névadásban nem szerepelhetnek számok.

 

A térképre (Térkép) bevittem 1 db "fotót", ezt másoltam 15-ször, majd egyenként kijelölve őket, a szerkesztőlécen átírtam a hivatkozásukat a megfelelő római számokra.

 

Bármit módosítok az Adatok lapon, gondolkozás és hiba nélkül megjelenik a Térkép lapon.

Előzmény: tt65 (16973)
tt65 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 16973

16 db teljesen azonos formátumú vagy 12 érdemi cellát tartalmazó rész van bemásolva.

tulajdonképp egy sorszám azonosítója mindegyiknek (a hozzá tartozó terület azonos számmal jelölve a térképen) és az azonosító alapján FKERES() fv.-el szedi ki a megfelelő adatot egy másik lapon található táblázatból.

Előzmény: Delila10 (16969)
tt65 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 16972

C1: =(B1-A1)/A1 és formázd százalékra a cellát

ha jól gondolom, elég rég volt amikor ezeket tanultam

Előzmény: ZolKa (16971)
ZolKa Creative Commons License 2012.01.18 0 0 16971

Sziasztok!

 

Egy nagyon láma kérdésem lenne:

Hogy tudom kiszámolni hogy mondjuk B1 cella értéke hágy százalékkal nagyobb mint A1 celláé?

 

Előre is köszönöm!

 

 

tt65 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 16970
Előzmény: tt65 (16966)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 16969

Nálam 6 db, a címekkel egyenként 3×3 adatot  tartalmazó táblázatnál szépen működik. Ennél több adatod van?

Előzmény: tt65 (16966)
sucha Creative Commons License 2012.01.18 0 0 16968

Összejött ez-az, de itt vagyok. Talán ma eljutok oda, hogy kipróbáljam, amit írtatok.

 

Köszi mindkettőtöknek!

Előzmény: Delila10 (16959)
sucha Creative Commons License 2012.01.18 0 0 16967

Köszi, kipróbálom!

Előzmény: Jozsef (16956)
tt65 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 16966

viszont azt vettem észre, hogy ha több ilyen táblázat részt bemásoltam camera tools-szal, akkor megzavarodott, a korábban bemásoltak felülíródtak, és több azonos részlet lett, holott különbözőeket emeltem be. megnézem a szakirodalmakat mi lehet ennek az oka?

Előzmény: Delila10 (16965)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 16965

:))

Előzmény: tt65 (16964)
tt65 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 16964

zseni vagyok. :-)

csak már elfelejtettem, de köszi, hogy emlékeztettél rá!

Előzmény: Delila10 (16963)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 16963

Lapozz vissza a 9308-as hozzászólásodra, ahol bemutattad nekünk a fényképezőgépes trükköt.

 

 

Előzmény: tt65 (16962)
tt65 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 16962

igen, de nekem úgy kellene, hogy ne kép legyen, hanem élő táblázat, ha változik az adatbázis, akkor menjenek vele a térképre helyezett kis táblázatok is. (a térkép ez fix, az nem változik!)

Előzmény: Delila10 (16961)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 16961

A kis táblázatokat beviheted 1-1 alakzatba, pl. téglalapba is úgy, ahogy a megjegyzésbe viszünk be képeket.

Lásd a 16022-os hozzászólást, amit Te írtál. :)

Előzmény: tt65 (16957)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 16960

A kis táblázatokat beviheted 1-1 alakzatba, pl. téglalapba is úgy, ahogy a megjegyzésbe viszünk be képeket.

Lásd a 16022-os hozzászólást, amit Te írtál. :)

Előzmény: tt65 (16957)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 16959

Jó, hogy leírtad újra, első alkalommal nem figyeltem fel rá, köszönöm.

 

Legnagyobb meglepetésemre a 2003-as verzióban is működik.

 

Beteszem a DÁTUMTÓLIG függvénnyel történő feltételes formázás képét, bár úgy látom, a kérdező pár napja nem járt itt.

 

Előzmény: Jozsef (16956)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.01.17 0 0 16958

Élőfejbe vagy élőlábba be lehet tenni képet. Nem lehet valami finoman pozicionálni, csak bal/közép/jobb, illetve enterekkel tologatni lefelé, de azért próbáld ki, talán jó lesz.

Előzmény: tt65 (16957)
tt65 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 16957

Hogy lehet megoldani, hogy beillesszek egy térképet (képet) ami felett különböző kis táblázatokat helyezek el?

ha képet illesztek be, akkor nem tudok "fölé" menni. Ha háttérként teszem be, akkor nem csak egyet tesz be, hanem folytatólagosan megjeleníti.

Vagy jelöljem ki nyomtatási terüöletként az egy képnyi területet?

Jozsef Creative Commons License 2012.01.17 0 0 16956

Ezeket az adatokat mindenféle képletbeágyazás nélkül meg lehet kapni a DÁTUMTÓLIG ( DATEDIFF) függvénnyel.

Egyszer már beraktam a fórumba : http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=71354102&t=9009340

 

Előzmény: Delila10 (16955)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.14 0 0 16955

Véletlenül kattintottam az elküldésre, pedig a színezés segít a megértésben (szerintem).

 

 

A DÁTUM függvénynek 3 paramétere van: év; hónap; nap. A H3 képlete előállít egy dátumot, ami a mai nap dátumának az évéből [ÉV(MA())] levonja a H2-ben található számot, a hónapot a MA() függvényből veszi [HÓNAP(MA())]. Napnak 1-et adtam meg, mert az évek figyelésénél nincs szükség a napokra, elég az évet és hónapot figyelni, de megadhatod az aktuális dátum napját is. Ebben az esetben a függvény =DÁTUM(ÉV(MA())-H2;HÓNAP(MA());NAP(MA())).

 

Az EOMONTH függvény első paramétere az a dátum, amihez viszonyítasz, a második a hónapok száma. Az első értékhez itt is a MA() függvénnyel állítom elő az aktuális dátumot. Ennél a kezdő dátumnál a hónapok számával korábbi (negatív érték), vagy későbbi (pozitív érték) hónap utolsó napját adja a függvény.

=EOMONTH(MA();-I2)

 

 

Előzmény: Delila10 (16954)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.14 0 0 16954

A DÁTUM függvénynek 3 paramétere van: év; hónap; nap. A H3 képlete előállít egy dátumot, ami a mai nap dátumának az évéből [ÉV(MA())] levonja a H2-ben található számot, a hónapot a MA() függvényből veszi [HÓNAP(MA())]. Napnak 1-et adtam meg, mert az évek figyelésénél nincs szükség a napokra, elég az évet és hónapot figyelni, de megadhatod az aktuális dátum napját is. Ebben az esetben a függvény =DÁTUM(ÉV(MA())-$H$2;HÓNAP(MA());NAP(MA())).

 

Az EOMONTH függvény első paramétere az a dátum, amihez viszonyítasz, a második a hónapok száma. Az első értékhez itt is a MA() függvénnyel állítom elő az aktuális dátumot. Ennél a kezdő dátumnál a hónapok számával korábbi (negatív érték), vagy későbbi (pozitív érték) hónap utolsó napját adja a függvény. 

Előzmény: sucha (16953)
sucha Creative Commons License 2012.01.14 0 0 16953

"A feltételes formázáshoz az értékeket a H3 és I3 cellák képlete adja."

 

Tehát ez kell ahoz, hogy az adot korúak pl. zölddel jelenjenek meg? Viszont még mindig nem értem a kapott dátumot...

 

Le tudod ezt írni nekem "hülyéül"?

Előzmény: Delila10 (16952)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.14 0 0 16952

Szívesen.

 

A cellák képletét a hozzájuk fűzött megjegyzésekben láthatod.

Előzmény: sucha (16951)
sucha Creative Commons License 2012.01.14 0 0 16951

Szia!

 

Köszi, ilyesmire gondoltam!

Azt nem pontosan értem, hogy a H3 és az I3 cellák tartalma miből lett? :S

 

Csaba

Előzmény: Delila10 (16950)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.14 0 0 16950

Az első kép szerinti H2 cellába írd be, hány évesek adatainak a háttere legyen zöld, az I2-be pedig, hogy hány hónaposoké. A két cellába mindig aszerint írd be a számokat, amilyen adatokra éppen szükséged van. Ezek a színezett sorok egymástól függetlenek, mert vagy évre, vagy hónapra szoktuk meghatározni a gyerkőcök korát.

A feltételes formázáshoz az értékeket a H3 és I3 cellák képlete adja.

Ez a 2003-as verzióban készült, ahol az EOMONTH függvényt úgy tudod előcsalni, hogy az Eszközök | Bővítménykezelőben bejelölöd az Analysis ToolPak bővítményt.

 

A kép jobb oldalán lévő kimutatásnál a szül.idő mezőn állva behívod az Adatok | Tagolás és részletek | Csoportba foglalás menüpontot, és ott bejelölöd az évet és a hónapot, ami elvégzi a szül.idő ezek szerinti bontását.

 

 

 

A feltételes formázás képletei (az A:E oszlopok előzetes kijelölése után):

 

Előzmény: sucha (16949)
sucha Creative Commons License 2012.01.14 0 0 16949

Sziasztok!

 

Van egy excel táblázat, amiben gondozottak adatai szerepelnek (név, szül. idő, lakcím, anyja neve, gyerekorvos oszlopok alatt). Szeretném, ha gyorsan ki tudnám nyerni időnként az alábbi adatokat, számolgatás, stb nélkül:
- adott időben (pl. ma) kik 18 hónaposak, kik 2 évesek, 4 évesek és így tovább mondjuk 6 éves korig

- időnként pedig a kapott adatok összeszámolása (pl. mennyi 2 éves van)

 

Ezt valamilyen jelentéssel lehet, vagy valami szűrővel?

Van esetleg olyan lehetőség, hogy amikor megnyitom a munkafüzetet, akkor a megnyitás napjához viszonyítva automatikusan kigyűjtse ezeket az adatokat?

 

A segítségeteket előre is köszönöm!

 

Üdv:

Csaba 

Jozsef Creative Commons License 2012.01.13 0 0 16948

A megoldás viszonylag egyszerű, VBA makróból kell menteni, a VBA nem használja a Windows területi beállításait...

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q288839

Pl.

Public Sub MentCSV()
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:tempProba.csv", FileFormat:=xlCSV, CreateBackup:=True
End Sub

Előzmény: Vgyuri (16946)
afteer Creative Commons License 2012.01.13 0 0 16947

Köszi, belemerülök

Előzmény: Or Kán (16938)
Vgyuri Creative Commons License 2012.01.13 0 0 16946

Régen jártam erre. BUÉK.

 

A magyar Excel CSV formátumú kimenetként ";"-t tesz szeparátornak. Hol lehetne ezt visszaállítani ","-ra?

 

Mivel belül tizedesponntal hajlandó számot kezelni, tizedesvesszővel nem, a ";" eredeti célja okafogyott. Viszont nekem GPS navigációban "," kellene. Így most mindentabulált TXT  mentés után szövegszerkesztővel kell csinálnom egy globálcserét, hogy a tab-ot vesszőre cseréljem.

Or Kán Creative Commons License 2012.01.11 0 0 16945

Köszi, emésztgetem :)

Előzmény: Jimmy the Hand (16944)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.01.11 0 0 16944

Function Almappák(Főmappa As String)
    Dim Result, FN As String
    
    ReDim Result(0)
    FN = Dir(Főmappa & "*.*", vbDirectory Or vbHidden Or vbSystem)
    While Not FN = ""
        If ((GetAttr(Főmappa & FN) And vbDirectory) = vbDirectory) And (FN <> ".") And (FN <> "..") Then
            Result(UBound(Result)) = FN
            ReDim Preserve Result(UBound(Result) + 1)
        End If
        FN = Dir()
    Wend
    Almappák = Result
End Function

 

 

 

Sub teszt()
    Dim mappa_tömb
    Dim i As Long
    
    mappa_tömb = Almappák(Főmappa:="D:\")
    For i = LBound(mappa_tömb) To UBound(mappa_tömb)
        Range("A" & i + 1) = mappa_tömb(i)
    Next
End Sub

 

A függvényből kiderül, hogy hogyan kell lekérdezni a mappákat, illetve a dinamikus tömb kezelése is. Lényeges, hogy a függvény paramétereként megadott főmappa név végén legyen \ (backslash).

Az Or vbHidden Or vbSystem rész csak akkor kell, ha rejtett és rendszermappákat is látni akarsz.

Kicsit rizikós a használata, mert ha nincs jogosultságod egy adott mappa v. fájl elérésére, akkor a program annál a mappánál v. fájlnál hibára fut. (Ezt persze lehetne kezelni, de az most talán nem cél.)

 

A teszt nevű Sub-ban annyi az érdekes, hogy így lehet hivatkozni az ismeretlen méretű egydimenziós tömb elemeire.

Előzmény: Or Kán (16943)
Or Kán Creative Commons License 2012.01.11 0 0 16943

Köszi az észrevételeket. Azt én is tudtam, hogy a fix almappanevek megadása nem túl elegáns, de nem tudom, hogyan kell visual basic-ben lekérdezni az almappaneveket (egyáltalán a mappaneveket). Ebben esetleg tudnál segíteni?

Előzmény: Jimmy the Hand (16942)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.01.11 0 0 16942

Nem futtattam le , de ránézésre gyenge pontnak nevezném, hogy a mappanevek be vannak drótozva a kódba. Ha névváltozás van, vagy új mappák jelennek meg, stb. akkor át kell írni a programot. Ezt meg lehetne oldani dinamikus tömbbel, és az almappák futásidőben történő lekérdezésével.

 

Működés szempontjából nem gyenge pont, de szükségtelenül bonyolítja a kódot az, hogy a 't' és 'er' változókban tárolt fájlnévvel ugyanazt hajtod végre. Másképp szerkesztett ciklussal elég lenne egy.

 

A program átláthatósága, érthetősége, és későbbi továbbfejlesztése szempontjából gyenge pont az, hogy a változók ad-hoc lettek elnevezve (legalábbis számomra semmit nem mondanak a változónevek).

 

Egyszerű programok esetében többé-kevésbé mindegy, bonyolultabb programok esetében viszont nagyon hasznos tud lenni az, ha a változókat előre deklaráljuk, típussal együtt. Ezért érdemes általánosan szokássá tenni ezt a gyakorlatot.

Előzmény: Or Kán (16937)
E.Istvan Creative Commons License 2012.01.11 0 0 16941

Mit értesz egyesítés alatt? Ha a két nevet szeretnéd összerakni akkor például A és B oszlopban lévő adatok esetén =A1&" "&B1 képlet C1-be írásával és végigmásolásával tudod ezt megtenni.

Előzmény: kezdos (16939)
E.Istvan Creative Commons License 2012.01.11 0 0 16940

Ha még mindig nem sikerült, akkor valószínűleg az a problémád, hogy a magyar Excelben pontot kell használni, mert a vesző már foglalt a tizedesek jelölésére.

Előzmény: Rusvai Zsolti (16926)
kezdos Creative Commons License 2012.01.11 0 0 16939

Olyan kérdésem lenne, hogy van két oszlopom 100 - 100 adattal (első oszlop családnév, második oszlop utónév). Két cellát tudok egyesíteni, de a két oszlop ugyan azon sorát még nem.

Tudna valaki segíteni?

Or Kán Creative Commons License 2012.01.10 0 0 16938

A chdir után kimaradtak a backslash jelek (jobb altGr+q billentyűkombináció). Megbróbálom betűzni:

 

ChDir "D:backslash2012backslash" + ap(i)

Előzmény: Or Kán (16937)
Or Kán Creative Commons License 2012.01.10 0 0 16937

Egy fapados megoldás (kérem a profikat, mutassanak rá a program gyenge pontjaira):

 

Sub tsh()
Dim ap(2) ' almappanevek tömbje: akkora, amennyi almappa van
Workbooks.Add
c = ActiveWorkbook.Name
v = 1
ChDrive "D" ' a meghajtó, ahol a főmappa van
ap(1) = "20121": ap(2) = "20122" ' almappanevek megadása : annyiszor megadni, ahány almappa van, almappanévvel együtt
For i = 1 To 2 ' a 2-t változtatni az ap tömb nagyságára
    ChDir "D:2012" + ap(i)

    er = Dir("*.xls")

If er <> "" Then
Workbooks.Open (er)
b = Cells(1, 1)
Workbooks(c).Sheets(1).Cells(v, 1) = b
v = v + 1
Workbooks(er).Close
End If
Do While er <> ""
er = Dir
t = Format(er)

If t <> "" Then
Workbooks.Open (t)
b = Cells(1, 1)
Workbooks(c).Sheets(1).Cells(v, 1) = b
v = v + 1
Workbooks(t).Close
Else
Exit Do
End If
Loop
Next
End Sub

Előzmény: afteer (16936)
afteer Creative Commons License 2012.01.10 0 0 16936

Legyen a fő mappa mondjuk 2012. Az ezen belüli almappák teljesen változó elnevezésűek (pl: Budapest, vagy Ipari, stb.). Az almappákban vannak a file-ok, amik szintén mindig különböző nevűek (pl: 123456, vagy 654987, stb.). Ezek semmilyen logikát nem követnek. Az egyes file-ok viszont azonos felépítésűek, tartalmaznak többek között ügyfélnevet és azt mindig ugyanabban a cellában.

A cél az lenne, hogy a 2012. főmappa összes almappájában lévő összes excel file adott cellájából (mondjuk A1) kinyerjük ezt az ügyfélnevet és egy oszlopba másoljuk őket.

 

 

Előzmény: joy (16927)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.01.10 0 0 16935

"nem képletre gondolt?"

 

Nem, hanem képletre.

;)

Előzmény: tt65 (16933)
lodirobi Creative Commons License 2012.01.09 0 0 16934

Köszönöm szépen a segítséget!

Nagyon tuti!


Üdv.: lr  :D

Előzmény: Jimmy the Hand (16932)
tt65 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 16933

nem képletre gondolt?

Előzmény: Jimmy the Hand (16932)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.01.09 0 0 16932

B3-ba képlet:

 

=BAL($B$2;2) & SOR(A2) & KÖZÉP($B$2;4;1000)

 

Előzmény: lodirobi (16931)
lodirobi Creative Commons License 2012.01.09 0 0 16931

Sziasztok!

A következő -számomra megoldhatatlan- problémával találkoztam. Mondjuk ha a B2 cellába beírom, hogy L-1/robi, hogyan tudnám megoldani (ha lehet egy képlettel), hogy az alatta lévő cellákban rendre a következők szerepeljenek: a B3-ban: L-2/robi, a B4-ben: L-3/robi, a B5-ben: L-4/robi...stb...stb.

 

Köszönöm!

üdv: lr  :D

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.09 0 0 16930

Egy cellatartomány egérrel történő kijelölésével a tömb címtartománya beíródik. Ezt kijelölve (akár egy képleten, függvényen belül is) az F9 megnyomásával tömbállandóvá lehet változtatni.

Próbáld ki:

Írd be egy cellatartományba a szükséges értékeket. Egy másikban = jel után jelöld ki egérrel az előbbi cellatartományt. Ha a beíródott címtartományt kijelölöd egérrel és nyomsz egy F9-et, tömbállandó lesz belőle.

 

Amúgy a súgóban meg tökéletesen le van írva, hogy mi a pontosvessző, vessző jelentése. (Az egyik sor, a másik oszlop)

Előzmény: Rusvai Zsolti (16926)
Impair28 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 16929

Sziasztok!

 

Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e olyat csinálni excellben, hogy az van egy adattábla. Az oszlopokban vannak a darabszámok adott termékből, a sorokban pedig az osztály tanulói. Meg szeretnék jeleníteni grafikont az adott emerekhez úgy, hogy csak akkor jelenjen meg a grafokon ha rákattintok az adott névre. Ha egyik sem vagyok rajt, akkor ne jelenjen meg.

 

Remélem érthető voltam!

 

Köszönöm a segítséget!

 

Impair

joy Creative Commons License 2012.01.09 0 0 16928

Mutatnál példát?

Előzmény: Rusvai Zsolti (16926)
joy Creative Commons License 2012.01.09 0 0 16927

Mappa=munkafüzet, almappa=munkalap?

A munkafüzetek, és lapok nevei között létezik logikai kapcsolat?

 

Símán makróval semmiképp nem megy, VBA kiegészítés kell hozzá, amely léptet a munkafüzet lapjai és a másolási lap cellái között.

Előzmény: afteer (16924)
Rusvai Zsolti Creative Commons License 2012.01.09 0 0 16926

Sziasztok!

 

Az lenne a problémám, hogy sehogy sem tudok vízszintes tömbállandót beírni, pedig szerintem mindent jól csinálok, vesszővel választom el az elemeket.  Nem tudom mi lehet a hiba, a függőleges tömbkonstansokat pontosvesszűvel minden további nélkül engedi beírni, pedig ugyanúgy csinálom. Van valami ötletetek?

tt65 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 16925

szerintem még részletezd egy kicsit, mert így nem fogja elérni seniknek sem az ingerküszöbét!

Előzmény: afteer (16924)
afteer Creative Commons License 2012.01.06 0 0 16924

Sziasztok

 

Szeretném a segítségeteket kérni.

 

Egy adott mappában, illetve azon belül kölönböző nevű almappákban lévő, különböző nevű excel file-okból szeretnék kinyerni egy-egy adatot, minden file-ból mindig ugyanabból a cellából. A kinyert adatokat szeretném egy oszlopba másoltatni.

 

Makró ötlet?

 

köszi előre is.

 

 

A

tt65 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 16923

ha számokról van szó, akkor jól használható lehet a gyakoriság fv is.

 

Előzmény: Herold (16919)
tt65 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 16922

az adatsoron belül változik a tartmány amit ki a akarsz értékelni?

ugy biztos bonyolultabb a dolog, talán az indirekt függvénnyel kellene a korábbi darabteli fügvényekben operálni!

Előzmény: Herold (16919)
wawabagus Creative Commons License 2012.01.03 0 0 16921

Előzmény: wawabagus (16920)
wawabagus Creative Commons License 2012.01.03 0 0 16920

Sziasztok!

Ezennel BUÉK mindenkinek!!

:-)

 

 

Herold Creative Commons License 2012.01.03 0 0 16919

Köszönöm, megpróbálom.

A dátum csak példa volt, valójában számokról van szó.

Előzmény: Delila10 (16918)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 16918

Erre is jó a kimutatás. A Sor mezőben szerepeljen a dátum, amit szűrhetsz tól-ig.

Előzmény: Herold (16917)
Herold Creative Commons License 2012.01.03 0 0 16917

Az, hogy egy szám (egy cella értéke) ismétlődik-e egy meghatározott tartományban (tömbben), relatív.

Mondok egy példát: meg akarod számolni, hogy június 25. és július 5. között hány névnap az, amelyikből több van. Látod, hogy a Pál névnapból van 3. De ez csak erre az időszakra érvényes, mert június 30. és júl. 10 között már csak 1 db Pál van.

Előzmény: tt65 (16916)
tt65 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 16916

elvesztettem a fonalat ....

Előzmény: Herold (16913)
Delila10 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 16915

Magyar Excelben kimutatásnak hívják. Rá tudsz keresni a súgóban.

Előzmény: Herold (16914)
Herold Creative Commons License 2012.01.03 0 0 16914

A pivot tábláról meg azt se tudom, hogy eszik-e vagy isszák. :)

Előzmény: tt65 (16908)
Herold Creative Commons License 2012.01.03 0 0 16913

És a C oszlopba írom a DARABTELI(B2:B21;1)-től lefelé, ami összeszámolja, és ezt kivonom 20-ból, akkor megkapom az ismétlődések számát. Eddig rendben, valami hasonlót most is alkalmazok a DARABTELI függvénnyel, de nem igazán felel meg ez a megoldás.

Ha pl. a B23-ban van egy 3-as, mert az A4:A23-as tömbben az A23-as cella értéke 3x szerepel, az belezavar az A23-A42 közötti lévő cellákban összeszámolt ismétlődésekbe, mert abban a tartományban már az A23-as cella értéke csak 1x szerepel.

Előzmény: tt65 (16912)
tt65 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 16912

hogy értsd is, az első darabteli megadja, hogy hányadik előfordulás az adott sorban lévő érték

a második darabteli megszámolja, hogy ezek közül, hány első előfordulás van

Előzmény: tt65 (16911)
tt65 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 16911

ha A2:A21 közt vanak az értékek, akkor B2 =DARABTELI($A$2:A2;A2)

ezt lehúzod B21-ig

 

majd megszámolod, hogy ezek közül, hány darab 1-es érték van =DARABTELI(B2:B21;1)

Előzmény: Herold (16910)
Herold Creative Commons License 2012.01.02 0 0 16910

És a feltételhez mit írjak, ha van egy 20 elemből álló tömb, és arra vagyok kíváncsi, abból hány cella tartalma egyezik?

Előzmény: Törölt nick (16907)
tt65 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 16909

vajon akkor is műxik,  ha az alpérterlmezett levelező nem outlook? pl. a Thunderbird vagy más proginál?

Előzmény: SQLkerdes (16904)
tt65 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 16908

Szia!

egyéb megoldásként szóba jöhet pl. pivot tábla is.

 

Előzmény: Herold (16906)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.02 0 0 16907

darabteli

Előzmény: Herold (16906)
Herold Creative Commons License 2012.01.02 0 0 16906

Hali

Van valami függvény vagy egyéb megoldás arra, hogy egy adott tömbben megszámoljuk, hány azonos tartalmú (számot tartalmazó) cella van?

tt65 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 16905

megnéztem, lehet text, lehet html és lehet melléklet is!

szuper :-)

ez az év is jól kezdődik!

Előzmény: SQLkerdes (16904)
SQLkerdes Creative Commons License 2012.01.02 0 0 16904

Nem, hanem az e-mail body szövege lesz a word szöveg.  Csatolmánnyal még nem próbáltam, de nem hiszem, hogy probléma lenne.

Előzmény: tt65 (16903)
tt65 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 16903

a word, word doksit küld ki, csatolt állományként vajon?

akkor jobb az exceles, mert az sima text mail küld ki!

Előzmény: SQLkerdes (16901)
tt65 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 16902

látod, erre sose gondoltam, pedig szoktam gyakran word körlevelet készíteni!

Húsvétkor majd kipróbálom és összehasonlítom az excel-es megoldással!

Előzmény: SQLkerdes (16901)
SQLkerdes Creative Commons License 2012.01.02 0 0 16901

Nem kissebbítve a megoldás nagyszerűségét, azért hozzátenném, hogy a Word ezt natívan tudja.  

 

De a kód ettől még fáintos!

Előzmény: tt65 (16896)
joy Creative Commons License 2012.01.02 0 0 16900

:o)

Az adott körülmények között lehetetlenné vált. Meg is mondták, hogy hülye vagyok, ha maradok.

Idén ősszel lett volna XL. a Cégnél.

/Mellesleg, elismerem, igazuk lett. Néha az ember rosszakarói tesznek vele legjobbat. :o)))

Előzmény: tt65 (16899)
tt65 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 16899

még egy kicsit ha bírod, akkor meglett volna az 5 év! :-)

Előzmény: joy (16898)
joy Creative Commons License 2012.01.02 0 0 16898

"...látnia kellene az összes lehetséges adatfájlt, és szerencsés esetben felfedezi bennük a szabályszerűségeket, amelyek alapján a programot meg tudja írni..."

 

Pontosan!

Ha még azonos helyről származó adattömbök is különböznek, akkor jócskán bonyolítja a helyzetet, de ha mindenki saját, de állandó formátumot alkalmaz, akkor már megoldható személyre szóló makrókkal az összerendezés.

Előzmény: Jimmy the Hand (16897)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2012.01.01 0 0 16897

"Makróval (makrórögzítő) lehetne ezt megoldani?"

 

Nem. Ha azonos szerkezetűek lennének a fájlok, akkor talán lehetne valamit kezdeni a makrórögzítővel, de az ahhoz nem elég intelligens, hogy különbséget tegyen fájltípusok között.

 

"Hogy induljak el ezzel a problémával, mit javasolsz?"

 

Ahhoz, hogy erre a feladatra bárki látatlanban működő programot tudjon készíteni, egzakt specifikációk kellenek.

Hányféle adatszerkezet van, miről lehet őket felismerni, milyen mezők és hol vannak benne elhelyezve, stb.

Mindezt az összes lehetséges adatszerkezetre (fájltípusra) meg kell adni. Továbbá az is kell, hogy a kimenő végeredmény milyen formában legyen.

Ha ezeket tudod prezentálni, akkor tedd meg. Valaki lehet, hogy éppen ráér, és megírja a programot.

 

Ha nem tudod őket prezentálni, akkor a programírónak magának kell megtalálnia az adatok átrendezéséhez szükséges algoritmusokat.

Ehhez (saját tapasztalatból úgy gondolom, hogy) látnia kellene az összes lehetséges adatfájlt, és szerencsés esetben felfedezi bennük a szabályszerűségeket, amelyek alapján a programot meg tudja írni. Tehát vagy megosztod az adatokat valami publikus szerveren, vagy elküldöd privát emailben a jelentkezőnek.

Nekem speciel elküldheted, de nem ígérem, hogy sok időm lesz foglalkozni vele.

Előzmény: mimi_bacsi (16894)
tt65 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 16896

szívesen, nem bonyolult

van egy ciklus amiben i a futó változó.

a makró meghívja a outlookot (csak MS outlookkal működik) és létrehozza a mailokat

 

Sub send(i As Integer)
Set myOlApp = CreateObject("Outlook.Application")

Set mail = myOlApp.CreateItem(olMailItem)

Set attach = mail.Attachments

 

mail.To = Cells(i, 1)

mail.CC = Cells(i, 2)

mail.BCC = Cells(i, 3)

mail.Subject = Cells(i, 4)

mail.Body = Cells(i, 5)If Cells(i, 6) <> "" Then

    attach.Add "" & Cells(i, 6) & ""

End If

mail.send
End Sub

 

 

első oszlop TO, ..., Tárgy 4. oszlop, üzenet szöveg 5. oszlop, melléklet 6. oszlop (teljes elérési úttal)

 

ha kéred, elküldöm a fájlt is

Előzmény: mimi_bacsi (16895)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.01.01 0 0 16895

Bocsánat, az üzenetemnek ez a része tt65-nek szólt: "

És érdekelne az a megoldás is, amit az újévi üdvözlő levelekről írtál, a tömeges levélküldéről szólt, és megosztanád-e velünk itt, hogy készítetted el?"

 

Előzmény: tt65 (16893)
mimi_bacsi Creative Commons License 2012.01.01 0 0 16894

Nagyon boldog és főleg sikeres 2012-es évet kívánok minden excel érdeklődőnek, fórumtagnak!

 

Sajnos programot nem tudok írni, pedig ez a megoldás érdekelne ("Írj programot, ami egy közös munkalapra, azonos adatszerkezetbe hozza az összes fájl adatait.")

 

Makróval (makrórögzítő) lehetne ezt megoldani?

 

Az elkövetkező párnapban nagy igényem lenne rá, rendezné azokat a táblázatbeli eltéréseket, szerkezeteket, amelyeket most kapok és nem egységes, sajnos. Így sok időm megy el az összerendezéssel, az azonos táblázatszerkezet összeállításával!

 

Hogy induljak el ezzel a problémával, mit javasolsz?

 

És érdekelne az a megoldás is, amit az újévi üdvözlő levelekről írtál, a tömeges levélküldéről szólt, és megosztanád-e velünk itt, hogy készítetted el?  

 

 

Előzmény: Jimmy the Hand (16888)
tt65 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 16893

BUÉK!

megosztom veletek egy tapasztalatomat.

összeállítottam egy hosszabb címlistát ismerőseim köréből, ami a keresztnevüket is tartalmazza.

Majd excelből makróval generáltam olyan névre szóló újévi köszöntő levelet, amiben a saját becses kis keresztnevén van megszólítva! Ugye, ez mindjárt másképp nézz ki, mint a titkos másolatban kiküldött egyen levél. Jópár ismerősöm hálálkodó levelet küldött, megköszönve a figyelmességet, hogy emlékezem rá, hogy eszembe jutott. Talán nem túl sok öröm érhette őket mostanában.

Remélem 2012 jó évük lesz! 

Delila10 Creative Commons License 2011.12.30 0 0 16892

Nagy igyekezetemben személy szerint csakis Neked küldtem a jókívánságot, pedig mindenkinek szerettem volna. Most pótolom.

 

Minden kedves ide látogatónak boldog újévet kívánok!

 

 

 

Előzmény: tt65 (16891)
tt65 Creative Commons License 2011.12.30 0 0 16891

Te is aranyos vagy! :-)

BUÉK

Előzmény: Delila10 (16890)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.30 0 0 16890

Előzmény: tt65 (16889)
tt65 Creative Commons License 2011.12.30 0 0 16889

.

 

Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.12.29 0 0 16888

Írj programot, ami egy közös munkalapra, azonos adatszerkezetbe hozza az összes fájl adatait. Ehhez a programnak fel kell ismernie a fájlok adatszerkezetét, és annak megfelelően pakolni az egyes adatmezőket ebbe vagy abba az oszlopba. Aztán ha minden együtt van, lényegesen egyszerűbb az egyezések kiszűrése.

 

Előzmény: mimi_bacsi (16887)
mimi_bacsi Creative Commons License 2011.12.28 0 0 16887

Van egy megbízásom, amiben az interneten vagy nyilvános adatbázisból szerezhető adatokat kapok.

A kapott adatokban sok az egyezőség.

 

Hogy lehetne a fájlok tartalmát összehasonlítani és az azokban egyezőket kiszedni valamilyen automatizmussal? Sajnos a fájlok adatainak struktúrája sem azonos sokszor...

 

Bár kevés az információ, de ezekből van-e javaslata valakinek a megoldásra...?

tt65 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 16886

szívesen, nincs mit. én csak rágugliztam a "excel pictures in cells" szavakra és az első bíztató linket feladtam. de érdemes megnézni a többit is, meg néhány spéci webes excel szájtot. 

Előzmény: peterr80 (16884)
peterr80 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 16884

Köszönöm a választ. Igaz nem úgy oldotta meg a problémámat ahogy szerettem volna, de adott egy jó ötletet. Köszi szépen.

Előzmény: tt65 (16883)
tt65 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 16883

azért a neten lehet találni érdekességeket, aligha van olyan felvetődő kérdés, amin valaki más valahol már ne rágódott volna: http://excel-image-assistant.com/default.aspx

 

Előzmény: peterr80 (16882)
peterr80 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 16882

Egy listát készítek aminek a neveihez illesztek képeket. Ha mindegyik mellé rakok képet akkor 1001 oldalas lessz és azt nem akarom. Azért raktam a megjegyzésbe mert így csak akkor foglal a lapon a kép helyet ha rámegyek a szövegre az egérrel, viszont akkor tényleg mellette jelenik meg sajnos. ( viszont így takarja a többi szöveget és csak egy része látszik mert a lap alján levö szöveghez illesztett képek teteje látszik csak,  többihez görgetnem kell. ) Erre keresném a megoldást ha van.

Előzmény: Delila10 (16881)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 16881

Ne megjezésbe tedd a képet, hanem a rajz eszköztárról vett valamilyen alakzatba. Abba ugyanúgy illeszthetsz képet, mint a megjegyzésbe (ahogy a másik fórumon leírtam).

Előzmény: peterr80 (16879)
tt65 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 16880

nekem, ha megjelenítem a megjegyzést, akkor ott jelenik meg ahova tettem, de ha csak az egeret viszem a cella fölé, akkor valóban mellette jelenik meg!

Előzmény: peterr80 (16879)
peterr80 Creative Commons License 2011.12.26 0 0 16879

Elméletileg igen. Megjegyzés formázása, fogom arrébb rakom oda ahova szertném, beállítom a méretet stb. Aztán enter és mikor visszamegyek a cellára hogy ellenőrizzem akkor visszaugrik az eredeti helyére, viszont a méret beállítást megjegyzi. .......

Előzmény: Törölt nick (16878)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.26 0 0 16878

én ilyet nem tudok. ha megjeleníted a megjegyzést, akkor oda rakod ahova akarod.

Előzmény: peterr80 (16877)
peterr80 Creative Commons License 2011.12.26 0 0 16877

Sziasztok.

 

Tudátok segíteni nekem egy aprócska problémában?

 

Excel táblázatban készítettem megjegyzés füleket, mellyek mind 1-1 képet tartalmaznak.

Azt szeretném ha a képek egy adott ponton jelennének meg és nem a cella mellett ahol a megjegyzés fül be van ágyazva.

 

Van erre esetleg valamien megoldás??

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.25 0 0 16876

Rosszul érteném?

Gondolom az "arrayHonap(0-11)" egy több változót tartalmazó tömb, azt írtad, hogy ezt akarod kiírni egyetlen cellába.

Azt pedig így lehet csak, hogy összefűzöd:

 


For i = 0 To Application.CountA(arrayHonap) - 1
n = n + arrayHonap(i)
Next
Range("a1") = n
End Sub

 

(de ez uaz. amit lentebb írtam.)

 

Előzmény: Gavriel (16874)
mimi_bacsi Creative Commons License 2011.12.25 0 0 16875

Köszönöm a segítségedet!

 

Minden fórumozónak Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok! 

Előzmény: Delila10 (16857)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.25 0 0 16873

(nyilván ciklikussá lehet tenni)

Előzmény: Törölt nick (16872)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.25 0 0 16872

ilyesmire gondolsz?

 

Sub wer()
Dim tomb(5)
tomb(0) = "a"
tomb(1) = "b"
tomb(2) = "c"
tomb(3) = "d"
tomb(4) = "e"
tomb(5) = "f"

[a1] = tomb(0) & tomb(1) & tomb(2)

End Sub

Előzmény: Gavriel (16871)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.25 0 0 16870

a lényeg kb ennyi lenne:

 

Sub ioi()
If Sheets("mlapneve").ListBox1.Selected(0) Then
MsgBox Sheets("mlapneve").ListBox1.List(0)
End If
End Sub

 

Egy for each ciklussal pedig be lehet járni a kiválasztott(listbox1.selected)  itemeket és visszaadogatni egy (dinamikus) tömbnek

Előzmény: Gavriel (16868)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.25 0 0 16867

A két napja feltett kérdést végül sikerült megoldani. Akkor siettem (sütés-főzés), most egy kicsit részletesebben le tudom írni.

Többen használják a kérdéses fájlt, aminek a C oszlopába hiperhivatkozással viszik be a projektet. Egy-egy projekten többen is dolgozhatnak, ezért a megjelenő név (TextToDisplay) több sorban azonos lehet, de mindenki a saját könyvtárából "hivatkozza" ide a saját fájlját.
Projektjenként mindenkinek külön mappát kell nyitnia, ezen a lapon nem szerepelhet 2× ugyanaz a mappa, mint a hiperhivatkozás címe. A tévesen bekerült duplikációt kell láttatni feltételes formázással.
Ennek az ellenőrzéséhez ki kell nyerni a C oszlopból az útvonalakat, a fájlnév nélkül.

Két problémám volt.
Az egyik, hogy ha ebben a fájlban olyan másikra hivatkozom, ami ennek a mappájában van, akkor az Address nem tartalmazza az útvonalat, csakis a hivatkozott fájl nevét.
A másik, hogy a Hyperlinks(1).Address nem mutatja teljes mélységben az elérési utat.
Végül rájöttem, hogy nem is szükséges a teljes elérési út (második kérdés). Ha az útvonal nem tartalmaz "/" jelet – itt ezzel vannak a mappák és almappák elválasztva –, akkor az aktív fájl saját útvonalát íratom be (első kérdés). Nem egy nagy találmány, de az ünnepi készülődés közben a "kőttes" állpota több figyelmet követelt magának, mint a makró megírása.

Érdekesség, hogy a saját útvonalnál már backslash kerül a mappák és almappák közé, ami a dupla előfordulás ellenőrzését nem befolyásolja károsan. :)

 

A makró:

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If IsEmpty(Target) Then Exit Sub
    Dim szoveg As String, betu As Integer
    
    If Target.Row > 8 And Target.Column = 3 Then
        szoveg = Range(Target.Address).Hyperlinks(1).Address
        For betu = Len(szoveg) To 1 Step -1
            If Mid(szoveg, betu, 1) = "/" Then
                Cells(Target.Row, 23) = Left(szoveg, betu)
                Exit Sub
            Else
                Cells(Target.Row, 23) = ActiveWorkbook.Path
            End If
        Next
    End If
End Sub

Előzmény: Jimmy the Hand (16865)
tt65 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 16866
Előzmény: Jimmy the Hand (16863)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.12.24 0 0 16865

Szívesen.

Boldog Karácsonyt :)

Előzmény: Delila10 (16864)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 16864

Köszönöm, ez szarvas hiba volt.

 

Van más kétségem is, de azt majd ünnep után írom meg. :)

Előzmény: Jimmy the Hand (16863)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.12.23 0 0 16863

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Column = 3 And Target.Row > 8 Then
        Dim Honnan As Range, Hová As Range, TextOnly As Boolean
        Set Honnan = Cells(Target.Row, 3)
        Set Hová = Cells(Target.Row, 23)
        TextOnly = True
        
        TransferHyperlink Honnan, Hová, TextOnly
    End If
End Sub

 

És én még ezt is módosítanám:

 

If Target.Column = 3 And Target.Row > 8 Then

 

erre:

 

If (Target.Column = 3) And (Target.Row > 8) Then

 

mert futottam már bele olyanba, hogy a műveleti prioritások mások voltak, mint amit hittem. Már nem emlékszem, hogy milyen programnyelv és milyen szitu volt, de azóta minden AND tartalmú kifejezést explicite zárójelezek.

Előzmény: Delila10 (16862)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.23 0 0 16862

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Column = 3 And Target.Row > 8 Then
        Dim Honnan As Range, Hová As Range, TextOnly As Boolean
        Honnan = Cells(Target.Row, 3)
        Hová = Cells(Target.Row, 23)
        TextOnly = True
        
        TransferHyperlink Honnan, Hová, TextOnly
    End If
End Sub

 

A jelzett sornál áll le Object variable or With block variable not set üzenettel.

Előzmény: Jimmy the Hand (16861)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.12.23 0 0 16861

Mi történik? Van valami hibaüzenet?

 

Előzmény: Delila10 (16860)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.23 0 0 16860

Próbáltam működésbe hozni úgy, hogy a bevitelt figyeltetem a lapon (Worksheet_Change).

 

Ha a csere a C oszlopban történt (a 8. sor alatt), akkor a Honnan a bevitel cellája, a Hová a cells(target.row,23), a TextOnly =True, és innen indítom a makródat, átadva a változókat, de megbuktam.

Előzmény: Jimmy the Hand (16859)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.12.23 0 0 16859

Talán így?

 

Sub TrasnferHyperlink(Honnan As Range, Hová As Range, TextOnly As Boolean)
    Dim HL As Hyperlink
    Set HL = Honnan.Hyperlinks(1)
    If TextOnly = True Then
        Hová.Value = HL.Address
    Else
        Hová.Hyperlinks.Add anchor:=Hová, Address:=HL.Address
    End If
End Sub

Előzmény: Delila10 (16858)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.23 0 0 16858

Szeretném egy cellába bevinni egy másik cella hiperhivatkozásának a teljes útvonalát, de sehogy sem sikerül összehoznom.

 

Tud valaki segíteni?

Delila10 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 16857

Nevezd el a helységneveket tartalmazó oszlopot pl. helységek-nek.

Mivel a tartományod rugalmasan változik, be kell vetned az OFSZET függvényt. Feltételezve, hogy ezek a nevek az A oszlopban vannak, és az első a címsor, a névadásnál ez a függvény legyen:

 

=OFSZET(Munka1!$A$2;0;0;DARAB2(Munka1!$A:$A)-1;1)

 

A mindenkori darabszámot az =SZORZATÖSSZEG((helységek<>"")/DARABTELI(helységek;helységek)) képlet adja meg.

 

A tartomány változásával a fenti képlet értéke is változik, ezért naponta (vagy amikor szükséged van rá) fix értékként is be kell jegyezned ezt a pillanatnyi állást egy másik helyre billentyűzetről. Felveszel egy oszlopot a dátumokkal, és mellé írod gyalog az aznapra érvényes értéket, amit a szorzatösszeg függvénnyel kaptál.

 

Nem lenne szükség az OFSZET-es névadásra, ha a SZORZATÖSSZEG függvény elfogadná az A:A hivatkozást.

 

 

Boldog karácsonyt!


Előzmény: mimi_bacsi (16854)
tt65 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 16856

persze, trükkös a dolog mert a lista nem csak bővül, hanem el is tűnnek belőle települések.

Előzmény: mimi_bacsi (16854)
tt65 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 16855

legegyszerűbb pivot táblával.

"Ha ez a lista bővül, akkor hogy tudok csak a növekményeket vegye figyelembe és azt mondja meg a függvény, hány új helységgel bővült a lista?" Van erre egy speciális függvény "-" jellel jelölik. Az aktuális érték és a előző érték a bemenő adat, és ebből származtatja a növekményt.

Előzmény: mimi_bacsi (16854)
mimi_bacsi Creative Commons License 2011.12.22 0 0 16854

Van egy listám, amelyben helységek vannak. Ezek a helységek néha több alkalommal is szerepelnek ebben a listában.

Arra van szükségem, hogy meg tudjam mondani, ebben a listában hány helységem van (ne számolja az azonos helységeket)?

 

Ha ez a lista bővül, akkor hogy tudok csak a növekményeket vegye figyelembe és azt mondja meg a függvény, hány új helységgel bővült a lista?

 

Pl.: Mai lista: Eger, Szeged, Pécs, Eger (3 helység), következő napi lista: Eger, Szeged, Üllő, Győr (2 új helység), azt következő napi lista: Szeged, Üllő, Nagykanizsa (1 új helység)

 

Ez a lista kb. 100-200 helységgel bővülhet naponta!

hunadler Creative Commons License 2011.12.21 0 0 16853

Köszönöm a válaszotokat és a segítséget 96% lett ugyhogy megvan az 5ös :D Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánok minden fórumozónak :D

Előzmény: tt65 (16847)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.12.21 0 0 16852

Csatlakozom.

Plusz a Jézuska küldi a vájtfülűeknek ezt a minta munkafüzetet, amiből kiderül, hogy hogyan lehet egy Userformot listából való választásra felhasználni, és a kiválasztott értéket elegáns és körülményektől nem függő módon visszaadni annak, aki kérte.

 

http://data.hu/get/4541981/UserformReturnValue.xls

Előzmény: tt65 (16851)
tt65 Creative Commons License 2011.12.21 0 0 16851

OFF Kedves Topiktársak, excel fanok, boldog karácsonyt kívánok valamennyiötöknek, és legyen sikeres a jövő esztendőtök!

tt65 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 16850

bizakodjunk, hogy átmegy fiatal barátunk a vizsgán és fogadalmat tesz az excel elsajátítására! :-)

Előzmény: Jimmy the Hand (16849)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.12.20 0 0 16849

Azt tudjuk, hogy jó. Azt nem tudjuk, hogy ő tudja-e.

:)

Előzmény: _Nyuszi (16848)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.12.20 0 0 16848

Azt hiszem, már nem tudjuk meg, hogy jó-e így...

Előzmény: tt65 (16847)
tt65 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16847

valami ilyesmi:

Előzmény: hunadler (16843)
mimi_bacsi Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16846

Köszönöm a válaszodat, sajnos nem sokat értek a makróhoz, de az 13334-es hozzászólásodat megnézem!

Előzmény: E.Istvan (16836)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16845

Bocsánat, ha elhangzott a válasz: makróval is lehet, vagy függvénnyel kéne?

(Mert függvénnyel, meg rendezgetéssel is lehet...)

Előzmény: hunadler (16843)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16844

Nem tudom, ez segít-e, de:

- Kell egy új oszlop, amibe képlettel kiszámolod a hallgató nemét. (Javaslom a HA és a BAL függvényeket kombinálni.)

- Aztán az egészből egy pivot tábla (kimutatás)

- Fel kell venni sormezőnek a csoportosítási szempontokat

- Aztán már látszik is a válasz, de ha nem, akkor egy MAX függvény megmondja.

Előzmény: hunadler (16843)
hunadler Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16843

Győri vagyok és holnap is vizsgám lesz ezért cink.
De az a vicc hogy az évfolyamból senki nem tudja megcsinálni.
Igazából egyetlen egy feladat lenne lényeges ez:

Karonként, nemenként (fiú: személyi szám első jegye 1, lány: személyi szám első jegye 2) és kollégiumi elhelyezés szerint csoportosítva az adatokat, mekkora (a 8 adat közül) a legnagyobb ösztöndíj összesen értéke?

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16831)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16842

De amit lent írtál, az nem ez volt. Persze, hogy anno nem ezt gondoltuk, de attól még a tudás elkísér, sőt sokszor évtizedekkel később válik fontossá, mert nem tudjuk, mit hoz az élet.

Vettem én már elő negyedszázaddal később gimis tankönyveket olyan tárgyakból, amiket nagyon utáltam.

Előzmény: tt65 (16841)
tt65 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16841

OFF ok. látom itt nagy tudású, érett komoly felnőttek vannak. Persze, minden tudásnak van értelme, fejleszti és csiszolja az elmét elsajátítsuk.

de valjuk be őszintén, anno nem mindig igy gondoltuk ezt, amikor pl. meg kellet tanulni az élőlények tejsavciklusát, vagy a kanti kategorikus imperativuszt, vagy a ívelt konvolut fogaskerekek lefejtőmarását ....

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16838)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16840

Jó. :-)

Azzal én tényleg nem találkoztam.

Előzmény: Jimmy the Hand (16839)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16839

hittan :)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16838)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16838

Én még nem találkoztam ilyen tárggyal.

Előzmény: tt65 (16837)
tt65 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16837

az excelt meg főleg nem, a világ egyik legokosabb dolga, ha tudod, életeden végigkísér ...

hány tárgyról nem mondhatjuk el ugyanezt, pedig tanultuk ...

Előzmény: Jimmy the Hand (16835)
E.Istvan Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16836

A Google Docs-ot nem ismerem, de ha a gépen lévő lokális táblázat alatt azt érted, hogy van normál Exceled, akkor makróval megoldható. Ilyet már többet is írtam. Egyszerűbb esetben kézzel megnyitod az összes táblát. A program végiglépked rajtuk és átmásolja az adatokat. De lehetséges az is, hogy a program nyissa meg a táblákat egy megadott könyvtárban.
A pontosabb válaszhoz, pontosabb adatok kellenének.
Ha értesz valamit az makróhoz, akkor a 13334-es hozzászólásban van például egy munkafüzeten belül történő összesítés.

Előzmény: mimi_bacsi (16829)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16835

Egyetértek. De mondjuk az is igaz, hogy amikor egyetemista voltam, én is elfogadtam a "konyhakész" megoldásokat :)

Főleg amikor olyan tantárgyról volt szó, aminek semmi értelmét nem láttam.

Ámbátor manapság, amikor hovatovább pisilni is csak okostelefonnal tud az ember, az informatikát nem sorolnám az értelmetlen kategóriába.

 

Előzmény: tt65 (16834)
tt65 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16834

Valóban. Én azt javallanám fiatal barátunknak, hogy kezdjen neki a feladatok megoldásának. VEgye elő órai jegyzeteit, vonatkozó szakkönyvet, nézze a program helpjét, és ha elakadt valami problémán, akkor kérdezzen. Abban biztos lesz aki segítsen, és ez lenne az igazi segítség, nem pedig a konyhakészen kapott feladatmegoldás!

Előzmény: Jimmy the Hand (16833)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16833

De persze háló ide vagy oda, két nap alatt nehéz megtanulni halászni.

Előzmény: tt65 (16832)
tt65 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 16832

Igen, ha elküldik a fórumozók a megoldást, az a halat adni esete, de ahhoz, hogy szerdán ne legyen bukta, ahhoz hálót kellene adni.

 

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16831)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.12.18 0 0 16831

Hát, ha senki nem oldja meg neked, és egyébként budapesti vagy, akkor írhatsz nekem, és megbeszélhetünk egy időpontot hétfőn vagy kedden, amikor eljössz, és a megfelelő összeg fejében rászánom az időt, hogy átbeszéljük. (Barátilag mondom, az talán kicsit túlzó elvárás, hogy a fórumozók küldjék el neked levélben, hogy még figyelni se kelljen.)

Előzmény: hunadler (16830)
hunadler Creative Commons License 2011.12.18 0 0 16830

Hali


Segitséget szeretnék kérni!

Szerdán vizsgázom infobol és a fele excel feladatokból tevődik össze.
Abba kéne a segitség , megvan pár feladat ami lesz meg hasonlo táblázat amiből kell csak fogalmam sincs hogy kell megcsinálni.
Nagyon szépen megköszönném ha valaki szánna rá egy kis időt.
Ha lehet emailbe irjátok a megoldást azt hamarabb észreveszem: hunadler@gmail.com

 https://docs.google.com/document/d/17EmmIgV_VKuZPvUD-K0xgKI9tnVPzD6d1bCyvUj3axE/edit?hl=hu&pli=1

 

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmRgGHvoLUlbdEdGZXJmWW1lTTIwMVozWVhlMzlEdEE&hl=hu#gid=0

 

mimi_bacsi Creative Commons License 2011.12.18 0 0 16829

Táblázatok vannak feltöltve a Google Docs-ba.

Minden feltöltőnek van egy saját táblázata, amihez tartozik egy munkalap1 elnevezésű munkalap!

Ennek az első munkalapnak az adatait kell összegyűjtenem egy táblázatba (vagy a DOCS-ban lévő új táblázatba, vagy akár a gépen lévő lokális táblázatba).

 

 

Van valakinek ötlete, hogy lehetne ezt megtenni a hagyományos Crt+C és Crt+V helyett, automatizálva? 

Jozsef Creative Commons License 2011.12.16 0 0 16828
Egyszer én is így jártam , 160 ascii kódú nonbreaking space volt a ludas
Előzmény: wawabagus (16825)
wawabagus Creative Commons License 2011.12.16 0 0 16827

Szia Delila,

Köszi a tippet!

 

Köszben sikerült találnom a neten mégegy megoldást.

Nagyon trükkös.

 

For Each r In ActiveSheet.UsedRange
    If Len(r.Value) = 0 Then
    r.Clear
    End If
Next

Előzmény: Delila10 (16826)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 16826

Készíts egy másolatot, szűrj az üresekre, és töröld a tartalmat.

Vagy rendezd a tartományt, és úgy töröld az üresnek látszó cellákat.

Előzmény: wawabagus (16825)
wawabagus Creative Commons License 2011.12.16 0 0 16825

Sziasztok!

 

SAP-ból kell letöltenem egy adatbázist, az eredmény:

 

Az "üres" celláknak látszó valami, ami nem üres. De nem tudom mi van benne.

 

Szerintetek hogyan tudom kideríteni mi van benne?

 

Úgy tűnik nem ENTER, mert azt próbáltam ASCII(?) Alt+0010 kóddal rákeresni, de nem talál ilyet...

 

Van ötletetek, hogyan tudnám üressé varázsolni a nem üres cellákat?

 

Előre is köszi a tippeket!!

istvanik Creative Commons License 2011.12.15 0 0 16824

Köszönöm, megoldodott, képletek volt beállítva, de mellete be volt pipálva a "Ez a teljes cella tartalma" négyzet.

Köszönöm mindenki segítségét.

Előzmény: Törölt nick (16823)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.15 0 0 16823
az egyeb fulon a keresendo erteknel a keplet van beallitva?
Előzmény: istvanik (16822)
istvanik Creative Commons License 2011.12.15 0 0 16822

Nincs elállítva és képletrészt szeretnék cserélni, ami eddig müködött is.

Kb 2 napja nem müködöik.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16821)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.12.15 0 0 16821

Kis- és nagybetű, teljes cella, miben keres nincs elállítva? Képletet keresel vagy értéket?

Előzmény: istvanik (16820)
istvanik Creative Commons License 2011.12.15 0 0 16820

Sziasztok

 

Segítséget kérnék!

Excel 2003-ban a Szerkesztés menű Keresés vagy Csere rész hirtelen nem müködik, nem talál semmit, pedig létezik a kijelőlésben.

Hiba üzenet "Excel nem talál kicserélendő adatot". Mivel tudnám rávenni, hogy megint müködjön ?

Segítséget előre is köszönöm.

wawabagus Creative Commons License 2011.12.15 0 0 16819

Szia!

Ugyanazon a helyen ahol a több munkalapot együtt nézését állítgatod ott van egy olyan, hogy "New Window", ha arra ráklikkelsz onnantól "megnyitja" még egyszer a fájlt.

 

Lesz egy FÁJL és FÁJL(2).

 

Onnantól ugyanúgy tudod állítgatni, hogy horizontális, vagy vertikális beállítás legyen.

 

Remélem sikerült értelemesen leírnom :-DDD:

 

Good luck!

Előzmény: Beugró lány (16818)
Beugró lány Creative Commons License 2011.12.15 0 0 16818

Szervusztok!

 

Szeretnék egy munkafüzeten belül több lapot is látni egymás mellett. Hogyan lehet ezt megoldani?

A munkafüzeteket tudom, hogyan kell egymás mellett megnyitni, ez elég egyszerű, de munkalapon belül nem találok erre lehetőséget. Van egyáltalán?

wawabagus Creative Commons License 2011.12.15 0 0 16817

Köszi Delila!

De szerintem elmélteileg a sima verziónak is működnie kell...és működik is legtöbbször /de rosszul hangzik ez a legtöbbször :-D

Előzmény: Delila10 (16815)
wawabagus Creative Commons License 2011.12.15 0 0 16816

Szia!

Úgy jelölöm ki, hogy Shift+Ctrl+nyíl le a kifilterezett kijelőlése az utolsó kitöltött sorig, aztán Delete Row vagy Ctrl+minus jel.

 

És ez néha teljesen jól működik, néha meg megkattan...de nem találtam úgymond mintát, hogy mikor kattan meg.

 

 

Előzmény: Törölt nick (16813)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.15 0 0 16815

Arra nem találtam módot, hogy az autofilter módosulására automatikusan másolja a látható sorokat. Indítani kell az Autofilteres makrót.

 

Sub Autofilteres()
    Dim usor As Integer
    
    Sheets("Munka2").Range("A2:A" & Range("A2").End(xlDown).Row) = ""
    usor = Range("A1").End(xlDown).Row
    Range("A1:A" & usor).SpecialCells(xlCellTypeVisible).Copy Sheets("Munka2").Range("A1")
End Sub

Előzmény: wawabagus (16812)
tt65 Creative Commons License 2011.12.15 0 0 16814

nem volt. de nincs is igényem rá, hogy legyen.

Előzmény: wawabagus (16812)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.14 0 0 16813

Attól füg... hogy jelölöd ki?

Előzmény: wawabagus (16812)
wawabagus Creative Commons License 2011.12.14 0 0 16812

Sziasztok!

Történt már veletek is ilyen Excel 2007-ben?

 

Filterrel kiválasztotok sorokat, amiket törölni szeretnétek...kifilterezett dolgokat kijelölöd és törlöd.

Elvileg csak a kijelölt sorokat kéne neki törölnie

 

DE nem

 

Az excelem mindent töröl, ami nincs ki kifilterezve azt is!

 

Emlékszem, hogy a 2002-es excel is csinált ilyet, szóval nem számíthattam rá 100%-ban, de a 2003-as sosem csinált ilyet.

 

Nektek is volt már ilyen?

 

Delila10 Creative Commons License 2011.12.12 0 0 16811

Nem gondoltam, hogy ezek a testvérek (min és max) másképp működnek. Köszönöm.

 

Kismozsonak lefordítva a Q3-ba írandó képletet :

 

{=MIN(VÁLASZT(1+(MARADÉK(OSZLOP(A2:O2);3)=0);"";A3:O3))}

Előzmény: SQLkerdes (16810)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.12.12 0 0 16810

Én azt szoktam csinálni, hogy a CHOOSE függvénnyel olyan értéket adok a MIN függvénynek, amit a MIN függvény figyelmenkívül hagy (pld "" vagy " ").  Ez persze csak akkor műxik, ha kezelhető számú alternatívát ad az a feltétel ami egyébként teleszemetelné nullákkal a MIN függvény eredményét.

 

=MIN(CHOOSE(1+(MOD(COLUMN(A2:O2),3)=0),"",A2:O2))

 

Itt pld ha az oszlopszám-maradék egyenlő nulla akkor az adott cella értékét kapja a MIN függvény, egyébként ""-t.  Mivel a CHOOSE nem tudja kezelni a nullá-t (FALSE) mint bemeneti adatot, ezért 1-et hozzáadok és 0 és 1 helyett 1 és 2-re változtatom a feltétel kimeneti értékeit.

Előzmény: SQLkerdes (16809)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.12.12 0 0 16809

A MIN függvénnyel feltételvizsgálatot tartalmazó tömbfüggvény esetén azért van a legtöbb gond, mert azon cellák esetében, amik HAMIS-ra értékelődnek ki a számítás nulla értéket ad (FALSE=0).  

 

így az ilyen esetekben, meg kell határozni, hogy hány esetben FALSE a vizsgált feltétel (esetünkben hárommal osztható-e az oszlopszám) ahhoz hozzáadni 1-et és az annyiadik legkisebb elemet választani, nem pedig a minimumot.

Előzmény: Delila10 (16802)
tt65 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 16808

lsd. Delila 16795, itt minden betűnek jelentősége van! :-)

Előzmény: kismozso (16806)
Or Kán Creative Commons License 2011.12.11 0 0 16807

Az jó. Belőle meghívod azt a programot, ami a clikre működik, és akkor enterre is működni fog a progi.

Előzmény: Gavriel (16797)
kismozso Creative Commons License 2011.12.11 0 0 16806

Igen! Ctrl+Shift+Enterrel tökéletesen működik! Köszönöm szépen a segítséged!

(Nem találkoztam még ezzel a kapcsos zárójeles dologgal... Majd utána nézek... )

Előzmény: tt65 (16805)
tt65 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 16805

szerintem nem vetted figyelembe, hogy CSE függvény. azaz kapcsos zárójelek nélkül, de ctrl shift enterrel kell bevinni!

Előzmény: kismozso (16804)
kismozso Creative Commons License 2011.12.11 0 0 16804

Szia Delila10! Köszönöm szépen a segítséged! Sajnos nálam valamiért a MAX-os függvégy eredményeként #ÉRTÉK! jelenik meg. Nem értem, hogy hogy lehet ez? Függ az Excel verziószámától? Az én gépemen Microsoft Excel 2002 fut jelenleg.

A számolási lépések megjelenítése... menüben a B3:P3 -ból lesz #ÉRTÉK!

(Lehet valahogy nagyobb képet feltölteni ide? Azért remélem látszik a lényeg...)

Ja és köszönöm tényleg mindenkinek aki segít! :)

 

Előzmény: Delila10 (16802)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 16803

Köszönöm.

 

Az autofilter nagy táblázatoknál, ahol még sok képlet is van, le tudja fagyasztani a rendszert.

Előzmény: SQLkerdes (16801)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 16802

Az R3 cellában a {=MAX((B3:P3)*(MARADÉK(OSZLOP(B3:P3);3)=0))} képlet kiválóan hozza az átlagokat tartalmazó oszlopok legnagyobb értékét.

 

A Q3-ban viszont a {=MIN((B3:P3)*(MARADÉK(OSZLOP(B3:P3);3)=0))} képlet eredménye nálam mindig nulla. 

 

Majd jön ide valaki, aki többet tud a tömbfüggvényekről mint én, és ad egy jó választ.

Előzmény: kismozso (16800)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.12.11 0 0 16801

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb687891.aspx

 

Sajnos az INDIRECT és az OFFSET is.  Ezeket mostanában igyekszem kerülni és az INDEX-el helyettesíteni, többnyire sikerrel.

 

Még egy érdekes dolog, az autofilter használata is újraszámoláshoz vezet, én ezzel egy időben rengeteget szívtam.  

 

Érdemes elkerülni a volatilis függvényeket illetve az űjraszámolást generáló dolgokat (lap tetején a listájuk).

Előzmény: Delila10 (16794)
kismozso Creative Commons License 2011.12.10 0 0 16800

kismozso Creative Commons License 2011.12.10 0 0 16799

Próbálok okoskodni, de nem értem, hogy miért nem jó ez a Q3-ba....

Valamiért 99-et ad eredményül...

{=MIN(HA(MARADÉK(OSZLOP(B3:P3);3)=0;B3:P3;99))}

Előzmény: Delila10 (16796)
kismozso Creative Commons License 2011.12.10 0 0 16798

Nagyon köszönöm a segítséget. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem pontosan definiáltam a feladatot illetve túlságosan leegyszerűsítettem a példa táblázatot.

Kiegészítettem:

 

Tehát a Q3-as cellába szeretném megjeleníteni a 3-as sorban található mérési adatok közül az átlag értékek minimumát.

Az R3-as cellába szeretném megjeleníteni a 3-as sorban található mérési adatok közül az átlag értékek maximumát.

A Q3-as cellába a {=MIN(C3;F3;I3;L3;O3)} képlet helyett kellene valami olyan képlet mely pl egy 200 oszlopos táblázat esetén is működőképes.

 

Köszönöm szépen még egyszer a segítséged! :)

Előzmény: Delila10 (16796)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 16796

Természetesen nem O2 és P2, hanem O3 és P3 cellákról van szó.

Előzmény: Delila10 (16795)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 16795

 

Az O2 képlete

{=SZUM(($A3:$N3)*(MARADÉK(OSZLOP($A3:$N3);2)=0))}

 

A P2-é

=SZUM(B3:N3)-O3

 

Az O2-be beírod a nem kékkel írt képletet, majd Shift+Ctrl+Enterrel viszed be a cellába. Utána már ugyanúgy másolható, mint a nem tömbfüggvények.

 

Előzmény: kismozso (16793)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 16794

Értem, köszönöm.

Azt honnan lehet tudni, hogy melyik függvény volatilis?

Előzmény: SQLkerdes (16789)
kismozso Creative Commons License 2011.12.10 0 0 16793

kismozso Creative Commons License 2011.12.10 0 0 16792

Ez csak egy példa táblázat, a valós táblázat ennél sokkal nagyobb, sok oszloppal és sorral. A végén lévő sárga oszlopokba kellene kigyűjteni az adottsorban lévő legnagyobb és legkisebb értéket, értelem szerűen a MIN-nél csak a B, D F..... oszlopokat kellene "figyelembe vennie" a MIN függvénynek. (Azt tudom, hogy egyenként rá tudok mutatni, de a valós táblázat túl sok adatot tartalmaz, ott ezt nem tudom megtenni.)

Előzmény: tt65 (16791)
tt65 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 16791

valami ábrát dobj mellé, mert ezt így nehéz elképzelni!

Előzmény: kismozso (16790)
kismozso Creative Commons License 2011.12.10 0 0 16790

Sziasztok!

 

Excel problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Egy szoftver által generált file-ban szeretnék minden sor végén egy MAX() függvényt használni. A gond ott van, hogy a táblázat amit generál a program az kb 200 oszlopból áll. A sorokban minden második érték az, amit a MAX függvénnyel figyelembe szertnék venni. Van valami olyan megoldás, hogy meg tudnám adni az első és utolsó cellát, valamint, hogy a tartományba minden hanyadik adatot vizsgálja egy függvény? Vagy más lenne a megoldás?

 

Előre is köszönöm a segítségetek!

SQLkerdes Creative Commons License 2011.12.10 0 0 16789

Egy - nem volatilis - függvény/cella csak akkor számolódik újra, ha a közvetlen vagy közvetett előzmény cellájainak értéke változik (vagy újraszámolódik).

Szóval egy volatilis függvényt tartalmazó cella MINDEN olyan cella tartalmának az újraszámolásához vezet, amely közvetve vagy közvetlenül az adott cellából számolódik (függetlenül attól, hogy a cella értéke változik-e).

Előzmény: Delila10 (16787)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.12.10 0 0 16788

Nem minden függvény számol újra, de a volatilis függvények mindíg.  Szóval ha egy lapon sok volatilis függvény van, akkor az durva lassuláshoz vezet.

 

Előzmény: Delila10 (16787)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 16787

Nem MINDEN függvényt számol újra egy-egy beírásra – már ha automatikus számolás van beállítva?

Szerintem bármilyen függvény tömeges előfordulása lassulást okoz.

Előzmény: SQLkerdes (16786)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.12.09 0 0 16786

Csak mondom, hogy az INDIRECT volatilis függvény, szóval vigyázzni kell vele.  Nekem van egy-két táblám, ami tömeges indirect használat miatt durván lassú.

Igyekszem olyan ritkán használni, amilyen ritkán csak lehet.

Előzmény: Delila10 (16784)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 16785

Egy másik megoldás arra az esetre, ha az A; C; és E oszlopok valóban a különböző súlycsoportok betárolási helyét tartalmazzák.

 

A páros oszlopokra feltételes formázást lehet adni, ami megmutatja az első üres helyet.

A formázást a 2. sortól kell megadni.

 

B-> =SOR(B2)=HOL.VAN(1;$B:$B;0)

D-> =SOR(D2)=HOL.VAN(1;$D:$D;0)

F-> =SOR(F2)=HOL.VAN(1;$F:$F;0)

Előzmény: afta (16776)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 16784

Nem derült ki a leírásodból, hány pár oszlopod van. Találgatok, feltételezem, hogy az A:B tartomány tartalmazza a light-, a C:D a medium-, és az E:F a hevay súlycsoportot.

 

Az I1 cellába tettem egy érvényesítést, amiben kiválaszthatod a súlycsoportot. Az I2 képlete:

=HA(I1="light";INDIREKT("A"&HOL.VAN(1;B:B;0));HA(I1="medium";INDIREKT("C"&HOL.VAN(1;D:D;0));INDIREKT("E" & HOL.VAN(1;F:F;0)))),

 

illetve:

=IF(I1="light",INDIRECT("A"&MATCH(1,B:B,0)),IF(I1="medium",INDIRECT("C"&MATCH(1,D:D,0)),INDIRECT("E" & MATCH(1,F:F,0))))

 

Remélem, elfogadja a fórummotor a hosszú képleteket.

Előzmény: afta (16776)
tt65 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 16783

egyébként ha megtaláltad amit keresel, akkor mi vele a következő teendő?

Előzmény: afta (16782)
afta Creative Commons License 2011.12.08 0 0 16782

zona alatt az egy sulytartomanyba tartozo termekek tarhelyeit ertjuk/ertem. sulykorlatot raktam a lokaciokhoz, hogy ne a 10 kilos termek menjen 180 magasra es 10 dekas az also polcra. 3 tartomany van egyebkent, light/medium/heavy - ertelemszeruen. a hol.van fv-t nem sikerult eletre keltenem, jelenleg fkeres+vagy, fkeres+es fv-ekkel operalok, de remelhetoleg ez csak ideiglenes.

Előzmény: tt65 (16777)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.08 0 0 16781

csak megerősítem.

 

Előzmény: Or Kán (16780)
Or Kán Creative Commons License 2011.12.08 0 0 16780

A workseet_change nem jó a munkalap mögötti worksheet rutinok között?

Előzmény: Gavriel (16774)
tt65 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 16779

én HOL.VAN fv-el megkeresném az első 1.est, majd Ofszettel e hozzá tartozó lokációt

Előzmény: tt65 (16777)
tt65 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 16778

HOL.VAN fv-el megkeresem az első 1-est, majd OFSET-tel a hozzá tartozó lokációt. erre gondoltál?

Előzmény: afta (16776)
tt65 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 16777

mit értünk zóna alatt? egy lokáció van/nincs oszlop párost?

 

Előzmény: afta (16776)
afta Creative Commons License 2011.12.08 0 0 16776

Sziasztok,

 

szeretnek egy kis segitseget kerni, mert elakadtam. van egy adatbazis, amelyekben a paratlan oszlopok lokaciokat tartalmaznak, a paros oszlopok pedig 0-t vagy 1-et aszerint, hogy az adott lokacion van-e termek vagy nincs. azt szeretnem elerni valamilyen fuggvennyel, hogy kidobja nekem egy adott zonabol az elso ures tarhelyet. tehat ha peldaul B12 erteke 1, akkor kopje ki az A12 cella erteket, ami egy lokacio lesz.

 

elore is koszi

LoudHuDo Creative Commons License 2011.12.07 0 0 16773

Bocsi csak melóhelyen vagyok, így csak "néha" van időm saját dolgokra! :)

Előzmény: Delila10 (16772)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 16772

47 perccel a beírásod előtt elment a válasz e-mail-ben. :)

Előzmény: LoudHuDo (16771)
LoudHuDo Creative Commons License 2011.12.07 0 0 16771

Ment egy üzi privátba!

 

Üdv: LHD

 

 

Előzmény: Delila10 (16770)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 16770

Másképp oldanám meg. A hivatkozás lehetne =indirekt("innen_másol!A" & 4). Ez az innen_másol nevű lap mindenkori A4 cellájára hivatkozik.

Előzmény: LoudHuDo (16766)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 16769
tt65 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16768

értem. zseniális!

Előzmény: LoudHuDo (16766)
LoudHuDo Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16767

Köszönöm az elismerést! :)

Előzmény: Delila10 (16763)
LoudHuDo Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16766

Nem!

Az A oszlopban 2. cellátol folyamatosan halad lefelé a számsor, viszont ebből a számsorból (mindig) az első 5-re van szükségem.

Ezért ezt az 5 számot, még a makró kezeléssel ki is emelem a sorozatból. Ezt a műveletet hajtja végre a "bővítésem".

Ezt az 5 számot pedig már bármikor-bárhová át tudom vinni csatolással!

Előzmény: tt65 (16765)
tt65 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16765

és ez 6 sorig működik?

Előzmény: LoudHuDo (16762)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16764

Ezek az ábrák még most sem olvashatóak. Írd meg, melyik oszlop tartalmazza a cégek nevét, és melyik oszlopok adatait akarod átvinni egy másik füzetbe.

 

Kellene csinálnod egy sablont, ami a fent látható (?) sorokat tartalmazza, a 8. sorban lévő címsorral együtt. Ezt kellene mindig megnyitni, és bemásolni a 9. sortól a megrendelések adatait, majd új néven elmenteni az általad megadott könyvtárba.

 

Mivel az alapfájl, és az ajánlat különböző számú oszlopot tartalmaz, azt is tudni kell, hogy az alap melyik oszlopának az adata hova kerüljön az ajánlatban. 

 

Valószínűleg csak csütörtökön tudok válaszolni, ha addig meg nem oldja valaki.

Előzmény: Rusvai Zsolti (16758)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16763

Fontos, hogy Te legalább érted, mit akarsz, és meg is tudtad csinálni. :)

Előzmény: LoudHuDo (16762)
LoudHuDo Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16762

Delila 10!

 

Köszönöm szépen a technikai segítséget, nagyon jó alapot szolgáltattál! Sikerült megoldanom, minden beállítást és most úgy dolgozik a táblázat ezen része, ahogy azt elvárom tőle!

 

A második variánsodat használtam fel alapnak, de egy kicsit módosítottam.

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Address = "$A$1" And Target > "" Then
    [C2] = [A1]
    [C3] = [A2]
    [C4] = [A3]
    [C5] = [A4]
    [C6] = [A5]
        [A1].Insert Shift:=xlDown
    End If
End Sub

Rájöttem, hogy csak így tudom csatoltan továbbvinni a kívánt adatokat.

 

Üdv: LHD

Előzmény: LoudHuDo (16755)
tbando Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16761

Neked volt igazad. Az oldalbeállításról müxik. Egyelőre....

Előzmény: Törölt nick (16750)
tbando Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16760

Köszi a javaslatot, de túl hosszú és bonyolult lenne ide feltenni a problémát. Két segítőkész kommetelő egyébként már jelentkezett, hogy ők szívesen megnézik, hogy tudnak-e segíteni. Amit ezuton is köszönök tt65-nek és Sánta Kutyának.  Nekik egyébként már elküldtem a részletes problémaleírást. Neked is örömmel elküldöm, ha érdekel, mert igazad van: több szem többet lát. 

Előzmény: SQLkerdes (16753)
E.Istvan Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16759

A kérdezőnek már biztos nem kell, de másnak még jól jöhet.


A rejtett könyvtár probléma nálam akkor jött elő, amikor már alig maradt hely a gépemen. Sok és nagy méretű levélcsatolással dolgozunk. Az outlook pedig minden megnyitott csatolást ment egy nagyon rejtett könyvtárba, amit semmilyen módon nem tudtunk megjeleníteni sem és törölni sem. Ellentétben az internet explorerer, amelynél legalább a beállítások között szerepel az ideiglenes könyvtárak törlése. Bár ez utobbi is sok esetben a könyvtár tartalmát törli, viszont magát a könyvtárat nem.

Ezek a rejtett könyvtárak nem Microsoftos fájlkezelő programokkal kezelhetőek, de ezeket nem használhattam. Egy trükk segítségével, amit a neten találtam azonban meg lehet jeleníteni a könyvtárakat és tartalmukat is. A könyvtárak ugyanis csak addig rejtettek, amíg kívülről nézzük őket. Ha már belelépünk akkor az intéző számára is láthatóak.

Az alábbi programot barkácsoltam össze Excel VBA-ban a könyvtárak megjelenítésére, mely nekem Vista alatt működik. Más oprendszer alatt gondolom a kiinduló könyvtárak is máshol lehetnek.

Private Sub rejtett_konyvtar()
    On Error Resume Next
        ChDir Environ("userprofile") & "\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\"
        If Err <> 0 Then
            Err.Clear
        Else
            Call rejtett_konyvtar_mutat
        End If
        ChDir Environ("userprofile") & "\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\content.ie5\"
        If Err <> 0 Then
            Err.Clear
        Else
            Call rejtett_konyvtar_mutat
        End If
        ChDir Environ("userprofile") & "\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Low\content.ie5\"
        If Err <> 0 Then
            Err.Clear
        Else
            Call rejtett_konyvtar_mutat
        End If
    On Error GoTo 0
End Sub

Private Sub rejtett_konyvtar_mutat()
    Dim fn As String
    Shell ("explorer .")
    fn = Dir("*.*", vbHidden + vbDirectory + vbSystem)
    Do
        If fn <> "." And fn <> ".." Then
            On Error Resume Next
            ChDir (fn)
            If Err <> 0 Then
                Err.Clear
            Else
                Shell ("explorer .")
                ChDir ("..")
            End If
            On Error GoTo 0
        End If
        fn = Dir()
    Loop Until fn = ""
End Sub

Előzmény: Qtyi (15793)
Rusvai Zsolti Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16758

Szia!

 

Bocsi, tényleg kicsit lettek a képek. Feltöltöm újra, talán most jó lesz.

 

 

Előzmény: Delila10 (16754)
tt65 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16757

de nagyon jó megoldás lehet ez a táblázat egy word körlevéllel kombinálva és akkor az látványilag is nagyon pofás, kulturált eredményt ad.

Előzmény: Rusvai Zsolti (16752)
tt65 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16756

eszembe jutott, ezt meg lehet csinálni pivottal is.

ehhez a cégnevet be kell tenni "Jelentésszűrő"-be (bal felső mező a kimutatás mezőlista ablakban) majd a beállításoknál a "Jelentésszűrők oldalankénti megjelenítése" lehetőséget választani.

 

Ekkor létrejön egy olyan táblázat, aminek minden füle egy egy szállító megrendeléseit tartalmazza.

Ez már majdnem ugyanaz, amit a kollega kér. (Persze tudjuk, a majdnem ugyanaz, az NEM ugyanaz! )

 

Előzmény: Delila10 (16754)
LoudHuDo Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16755

Delila 10!

 

Köszönöm szépen a segítséged, most valami újat tanultam! Már tegnap este sikerült kútfejből megcsinálni, kb. 4 órás vizsgálódás és 3 jó erős kávé után!

De lenne itt még egy apróság. Így már nem tudom csatolva átvinni a számok egy részét egy másik helyre, legalábbis, a csatolt cella hiába változik, ahová csatolva lett, ott marad az az adat, ami az első csatolásnál kapott a cella!

Ez miért van? Netán nem olyan adatnak számít, amivel makró nélkül tovább lehet dolgozni?

Sorry iszonyat rossz a tudatlanság!

 

Üdv: L

Előzmény: Delila10 (16751)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16754

Nagyon kicsire sikerültek a képek. Próbáltam kitalálni, miről van szó.

 

Valószínűleg az irányított (2007-től speciális) szűrésre van szükséged, az Irányított szűrés ablak szerint.

Az egyedi rekordokat a D1:E1 tartományba másoltam ezzel a módszerrel. A másolt oszlopokat ezután rendezheted a cégnév, majd az áru szerint, és a többi adatot mellé írhatod FKERES, INDEX, HOL.VAN, vagy INDIREKT függvénnyel.

 

 

 

Előzmény: Rusvai Zsolti (16752)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16753

Tedd fel ide a cuccot, hagy lássuk.  Több szem többet lát.

Előzmény: tbando (16749)
Rusvai Zsolti Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16752

Sziasztok!

 

Egy kissé összetett, de hozzáértők számára talán nem annyira bonyolult kérdésem lenne. Sajnos az én makró tudásom kevés a megoldásához. Adott egy lista, melyet minden reggel lekérdezésre került egy céges rendszerből. (Request list)  Ez a lista beszerzési igényeket tartalmaz. Ezen nyers lista alapján beszállítónként egy ajánlakérőt készítünk, egyenlőre manuális módon.  Egy olyan makrót szeretnék, mely 'Request list' -ből annyi ajánlatkérőt állít elő, ahány beszálító a 'Request list'-ben szerepel. Fontos, hogy a minden egyes ajánlatkérő annyi sort tartalmazzon, ahány beszerzendő termék van ahhoz a beszállítóhoz a "Reqest list"-en. A legjobb az lenne, ha minden egyes ajánlatkérőt külön-külön excel fájlba mentene el a makró, a következő szisztéma szerint: éééé.hh.nn "beszállító neve" (pl 2011.12.06. Gamma Kft) . Tehát a példáná maradva a "Request list"-ből 4 db excel ajánlatkérőt csinálna.

 

A könnyebb érthetőség feltöltöttem 2 screenshot-ot

 

Request list

 

 

Ajánlatkérő

Delila10 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16751

A makró egy eseményt kezel, ami jelen esetben egy cellába való beírás.

 

Az első sor egy feltételhez köti a makró futását. Csak akkor hajtódik végre, ha a bevitel helye az A1 cella, és a bevitt érték nem üres string. Ha mindkét feltétel igaz, akkor az A1 fölé beszúr egy cellát.

Ezt így is írhattam volna: Range("A1").Insert Shift:=xlDown, de az [A1] formát most tanultam itt a fórumon, és ki kellett próbálnom. :)

 

A makrót ahhoz a laphoz kell rendelned, amelyiken működésre akarod bírni. Lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. Ezzel bejutottál a VB szerkesztőbe. Bal oldalon látszik, hogy az aktuális füzeted aktuális lapján állsz. Jobb oldalon van egy nagy üres lap, oda kell bemásolnod a makrót. 

 

A füzetbe visszalépve már működik is. Ha az A1-be beírsz valamit, azonnal lejjebb tolja az adatokat.

Ha folyamatosan akarod az A1-be bevinni az adatokat, érdemes beállítani, hogy beírás után ne lépjen tovább a fókusz. Ezt vagy a Beállításoknál teheted meg – de akkor más cellákba való beírásnál is helyben marad a fókusz –, vagy az End If sor elé beírod: [A1].Select, vagy Range("A1").Select.

Előzmény: LoudHuDo (16746)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16750

a nyomtatási oldalon inaktív az, csak az oldalbeállítás menüpontból lehet elérni

Előzmény: tbando (16747)
tbando Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16749

Egy off kérés:

 

Fejlett matrixtranszfomációs eljárásokat nem értek. Amik a kiinduló matrixból másikokat számítanak. Két ilyen általam nem értett számításról van szó. Angol nyelvű leírásaim vannak róluk. Aki otthon van a matriszámitásokban, annak nem lehet nehéz a megértésük. Ha valaki tudna segíteni, hogy én is megértsem őket, kérem keressen meg priviben. A sikeres megoldásért 20  rugót ajánlok fel.  

tbando Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16748

Lásd a 10401 posztot. Ott van rá egy makrofüggvény. És a folyományaként több hasznos komment a téged érdeklő témáról.

Előzmény: gorkyzero (16744)
tbando Creative Commons License 2011.12.05 0 0 16747

Úgy emlékszem a Nyomtatási oldalon is megpróbáltam, de ott sem működött. Majd holnap lecsekkolom újra.

Előzmény: Törölt nick (16736)
LoudHuDo Creative Commons License 2011.12.05 0 0 16746

Delila 10!

 

Sajnos nem sikerül működésre bírnom az általad javasolt ötletet!

Kérlek, ha nem rabolom vele az idődet, akkor írd le légyszíves lépésről lépésre, hogy mit hogyan csinálsz!

Szeretném megérteni a működési elvét, de így nagyon nehéz, hogy halvány lila ködöm sincs az egészről!

 

Előre is köszönöm!

Előzmény: Delila10 (16742)
LoudHuDo Creative Commons License 2011.12.05 0 0 16745

Szia!

 

Függvényes lekérdezésről nem tudok, de a szövegszínt a feltételes formázásnál tudod beállítani valaminek a fügvényében(Pl: Kissebb mint...; Egyenlő; Stb.) A szöveg színt is itt tudod megadni, ha a feltételnek megfelel, akkor Zöld lesz. Ha nem felel meg, akkor Piros.

 

Az elérhetőségi hely: Excel 2007 esetén! Kezdőlap/(közép tájon) Feltételes formázás.

                                  Excel 2003 esetén azt hiszem Eszközök v. Szerkesztés menüpont alatt.

Előzmény: gorkyzero (16744)
gorkyzero Creative Commons License 2011.12.05 0 0 16744

Sziasztok!

Egy cella színét hogy lehet lekérdezni függvénnyel illetve hogy ha egy megadott értéket beírok egy cellába az más színű lesz azt hogy kell?

üdv

LoudHuDo Creative Commons License 2011.12.05 0 0 16743

Köszönöm szépen a válaszotokat! Megpróbálom létrehozni a makrózást, viszont még meg kell tanulnom, mert eddig abszolút nem voltam ráutalva, hogy használjam! Idáig csak egymásba integrált függvények használatával írtam rengeteg egyedi képletet, de erre a problémára egyszerűen nem tudok elvárásnak megfelelően működőt létrehozni.

Előzmény: Delila10 (16742)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 16742

Az előbb tt65 hozzászólására figyeltem, miszerint a beviteli cella legyen az A1, a gyűjtő oszlop pedig a B. De ennyi erővel a bevitelkor lehet az A oszlopba is beszúrni egy cellát, és akkor az eredeti kérdést is meg lehet oldani.

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Address = "$A$1" And Target > "" Then
        [A1].Insert Shift:=xlDown
    End If
End Sub

 

 

Előzmény: Delila10 (16741)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 16741

A kérdéses lapodhoz kell rendelned az eseménykezelő makrót.

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Address = "$A$1" And Target > "" Then
        [B1] = [A1]
        [B1].Insert Shift:=xlDown
    End If
End Sub

Ebben benne van, amit  Robbantomestertől tanultam (#16683).

Előzmény: LoudHuDo (16740)
LoudHuDo Creative Commons License 2011.12.05 0 0 16740

Köszönöm a segítséged, megpróbálom, bár a makrózásba nem igazán vagyok otthon, de egyszer mindent meg kell tanulni....nemigaz???

Viszont, ha netán valaki mégis tud egy "egyedi" függvényt írni, azt nagyon megköszönném!

 

Egyébbként igazad lehet tt65, sajnos nekem sem sikerült olyan képletet írni, ami képes lenne az elképzeléseimet megvalósítani, de ki tudja hátha van olyan forumozó, aki sokkal okosabb nálunk.

 

Azért még egyszer thx!

Előzmény: tt65 (16739)
tt65 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 16739

csináld meg úgy, hogy A1 legyen a beviteli cella, és mondjuk B sozlop a bevitt adatok oszlopa

amikor A1 be adat karül akkor egy makro a B oszlpot eggyel lejjebb "csúsztatja" és B1be beírja az A1-be bevitt új adatot.

 

amiylen fv-t keresel, én nem tudok róla

Előzmény: LoudHuDo (16738)
LoudHuDo Creative Commons License 2011.12.05 0 0 16738

Sziaszok!

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni, remélem tudtok segíteni.

Egy olyan függvényre lenne szükségem, mely képes az adatot egy cellával lejebb helyezni anélkül, hogy módosulna az adat.

Példa, talán így könnyebben érthető a kérdésem.

A1 cellába beírom az adatot, azután ismét az A1-be beírok egy másik adatot, viszont az A1 előző adata átkerül A2-be, majd ismét beírok az A1-be, így az A2 átkerül az A3-ba, az A1 pedig az A2-be.

Tehát az első adatnak mindig egy cellával lejebb kéne kerülnie.

 

Köszönöm előre a segítséget!

 

Üdv. LoudHuDo

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.03 0 0 16736
ne a nyomtatasi kepen keresztul probald azt a funkciot elerni, onnan nem fog menni.
kozvetlenul nyisd meg az oldalbeallitas menupontot, es ott kell ezt beallitani
Előzmény: tbando (16735)
tbando Creative Commons License 2011.12.03 0 0 16735

Sziasztok!

 

Az excel 2003 a gépemen a következőt NEM hajlandó megcsinálni: Több oldalnyi nyomtatandó táblázat fejlécét nem engedi kijelölni a "Fent ismétlődő sorok" rubrikában.  Megjegyzem, a nyomtatandó területet sem lehet beállítani a Beállítások menüben, süket az egész beállítási blokk. Nincs valakinek valami ötlete, hogy lehet ezt feloldani. Vagy marad így, mint ahogy a többi bosszantó hibájához is alkalmazkodnom kellett: pl. az 'á' betüt nem írja be a cellaszöveg javításakor, csak ha előlről kezdem a teljes beírást, vagy pl. hogy több lap kijelölése esetén, csak az első parancsot hajlandó végrehatani a másolati lapokon, a többit nem.

 

A fenti hibákon az újra telepítés sem segített. Ja, még annyit, hogy az excelem hajdanán normálisan működött, az a tippem, hogy valamelyik frissítés hülyítette meg.  Vissza térve az alapkérdéshez: van-e valamilyen mód a táblázatfejléc kijelölés tiltásának a feloldására? 

tt65 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 16734

köszi! nekem is beugrott, hogy ez nehézség lehet, de megelőztél! :-)

Előzmény: Delila10 (16730)
hawe Creative Commons License 2011.12.01 0 0 16733

Már meg is van. Nagyszerű:) Ez aztán jól el volt dugva.

Nagyon köszi a segítséget mindenkinek:)

Előzmény: Jimmy the Hand (16732)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.12.01 0 0 16732

A színek és vonalakon belül, a szín kiválasztásánáll legalul: kitöltési effektusok. Aztán kép, és aztán már jó lesz.

Előzmény: hawe (16731)
hawe Creative Commons License 2011.12.01 0 0 16731

Követtem az utasításaidat és nálam a megjegyzések formázásán belül a felugró ablakban az alábbiak vannak:

betűtípus, igazítás, színek és vonalak, méret, margók, web, védelem, jellemzők.

 

Egyikben sem kínálja fel egy kép beillesztését vagy szerekesztését:(

Előzmény: Delila10 (16730)
Delila10 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 16730

Két módon tudod kijelölni a megjegyzést (és azt hiszem, minden más objektumot is).

 

Egyiknél az objektum körül sraffozott keret jelenik meg, ami újabb klikkre pontozottá válik. Ilyenkor jön elő jobb klikkre a bővített menü, amiben már megtalálod a tt65 által írottakat.

 

Szöveget nem kell bevinned, sőt azt is törölheted, amit alapból beír az Excel.

 

Előzmény: hawe (16729)
hawe Creative Commons License 2011.12.01 0 0 16729

Igen, erre, köszi:)

Viszont sajnos ezeket a funkciókat nem ajánlja fel a 2003-asban. Vagy legalábbis nem látom a szerkesztésen belül.

Előzmény: tt65 (16728)
tt65 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 16728

először vidd be a szöveget és ok.

utána megejgyzés szerkesztése, színek és vonalak, kitöltés, szín, kitöltési effektusok, KÉp ....

Előzmény: hawe (16726)
tt65 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 16727

ilyenre gondolsz?

 

ez 2007-ben van, a 2003-at nem állítom biztosan

Előzmény: hawe (16726)
hawe Creative Commons License 2011.12.01 0 0 16726

Sziasztok!

 

Ha egy cellába a beírt adat mellett egy megjegyzést is fel szeretnék tüntetni, de az a megjegyzés egy kép lenne, megoldható?

Tehát cella, jobb klikk, majd megjegyzés beszúrása és aztán sajnos itt csak szöveget tudok bevinni. Office excel 2003-ról van szó.

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.01 0 0 16725

valamit

Előzmény: tt65 (16724)
tt65 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 16724

írjon má valaki valamit! 

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 16723

összefűzi az & jel is, amennyit akarsz - végső határt csak a képlet egy cellában megengedett max karakterszáma szab. Ha ebből kifutsz, akkor meg összefűzöd több részben.

Előzmény: Kandi25 (16722)
Kandi25 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 16722

Szia Mindenki :)

 

Be kell tennem szavakat /kifejezéseket különböző cellákból (minden egyes szó / kifejezés egy külön cellában van) egy cellába, egymás mellé, és + jellel szeretném elválasztani őket.

 

A 'concatenate (=összefűzés) függvénnyel próbáltam megcsinálni, de ez max 30 dolgot enged összefűzni egyszerre, és ha én még ugye ezek közé a szavak közé teszek egy + jelet, akkor már csak 15 szót tudok összefűzni.

És nekem most van úgy hogy 50 szót kell kb összefűznöm.

 

Van ötletetek?

Ha vmi infóra van szükségetek, kérdezzetek!

 

Köszi előre!

Kandi25

 

 

 

 

 

 

tt65 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 16721

nekem is.

Előzmény: Delila10 (16696)
Kandi25 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 16720

Dear All,

I have to put words / expressions from several cells (each word / expression is in one cell) into one cell, next to each other, and to separate them with sign '+'.

I've tried to do it with function 'concatenate', but it allows max. 30 units in a string, and if I put a sign among each word then it reduces to 15.
And in some cases I should do a string with about 50 words.

Do you have any ideas?
If you need other info to see clearer, ask!!!

Thank you in advance,
Kandi25

Delila10 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 16719

Nincs mit.

Előzmény: pimre (16716)
tt65 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16718

küldj át mailban egy lebutított mintát, megmutatom!

vagy mélyedj el a témában ...

Előzmény: SzVFE (16714)
pimre Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16717

Igen, ezt írtam, de Delila javaslata is megoldja a problémámat. Kipróbáltam, és tényleg nem jelenik meg a lapvédelem bekapcsolása után a szerkesztőlécen egyetlen karakter sem.

Előzmény: Törölt nick (16682)
pimre Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16716

Köszönöm, igazad van. Erre nem gondoltam.

Előzmény: Delila10 (16681)
GT_1.9_tdi Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16715

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni, mert nem találok megoldást a következőre.

 

Adott egy Excel mögött futó makró, ami átmásol egyik hálózati helyől a másikra egy filet. Ahova írni szeretnék az aktuális usernek nincs joga írni, így a makróban szeretném megadni, hogy milyen felhasználónév/jelszó párossal menjen a másolás (ezt az infot be szeretném kérni a makró indításakor, és változón keresztül használnám). Próbáltam sima FileCopy-t,  illetve egyéb módszereket is, amiket a neten találtam, de egyik sem működik.

 

Hogyan lehet ezt megoldani?

 

Nagy segítség lenne, ha valaki tudná a megoldást.

 

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

 

Üdv,

Tamás

 

SzVFE Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16714

Nagyon minimálisan a Pivot-ot is ismerem, de azt nem tudom, hogy hogy tudnám vele ezt megoldani.

Előzmény: tt65 (16707)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16713

Ez eléggé OFF találsz erre itt is meg máshol is fórumot. (Ha még nem találtál)

 

Miért textbox-ba rakod az elérési utat? Miért nem használsz erre valamilyen SaveAs metódust?

Nyilván megvan ennek is az oka, de ha egy célhoz nem párosul megfelelő tudás, akkor a kérdés mögött lévő céloz vezető út is hibás lehet.

 

Előzmény: kovacsmiklos1985 (16712)
kovacsmiklos1985 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16712

Sziasztok!

 

 

 

Lenne egy egyszerű kérdésem!

 

Visual Basicben alkottam egy hangrögzítő mini alkalmazást, amélynél azt szeretném elérni, hogy a program a felvételt egy Textbox szövegmezőjében megadott címre mentse, azonban az alábbi kóddal valamiért ez nem sikerül:

 

 

 

mciSendString("Save Recording teljesmentesinev.text", "" , 0, 0)

 

 

 

 

 

A kód ebben a formában semmit se ment el, de a Visual Studio hibát sem jelez, hogy rossz lenne valami. Ha viszont a "teljesmentexinev.text" szöveg helyére a teljes elérési utat a programkódba írom az alábbiak szerint, akkor meg működik:

 

 

 

 

mciSendString("Save Recording C:hangfelvetel.wav", "" , 0, 0)

 

 

 

A textbox szövege is C:hangfelvetel.wav szokott lenni, de mégsem működik a felső kóddal!

 

Valakinek valami ötlet esetleg?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kovacsmiklos1985 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16711

A (vbCFText) már nem kellett, anélkül működik :) Köszi a segítséget! :)

Előzmény: Törölt nick (16710)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16710

ilyesmi?

Text2.Text = Clipboard.GetText(vbCFText)

Előzmény: kovacsmiklos1985 (16709)
kovacsmiklos1985 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16709

Elnézést, rosszul írtam, nem VBA-megoldás kellene, hanem Visual Studioban alkalmazható!

 

Köszi!

Előzmény: kovacsmiklos1985 (16708)
kovacsmiklos1985 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16708

Sziasztok!

 

Milyen kóddal lehet azt megoldani VBA-ban, hogy egy Commandbutton-ra történő kattintás alkalmával egy textboxba bemásolódjon a vágólapon lévő szöveg?

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

tt65 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16707

Akkor Robbantómester jól érezte (16659), ide nem kell makró, elég egy pivot tábla. Úgy elboldogulsz vele?

Amúgy iménti leírásod nem volt bonyolult, rögtön az elején ezt kellett volna leírni, mert inennetől lovas kifejezéssel élve "más a pálya"! :-)

Előzmény: SzVFE (16706)
SzVFE Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16706

Van az oszlop mellett 2 másik oszlop. Az egyikben az időpontok, a másikban a lovak nevei szerepelnek.

Előzmény: tt65 (16704)
tt65 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16705

nem megmondtam? :-)

Előzmény: tt65 (16672)
tt65 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16704

"Ehhez fel kell darabolnom lovanként ezt a hosszú oszlopot, egymás mellé tenni a kapott oszlopokat, majd átlagot vonnom az így keletkezett táblázat minden egyes sorából."

Nem kell. Lehet másképp is, de lehet így is, ahogy te gondolod.

A legjobb lenne, ha "gyárilag" 3 oszlopod lenne, mint Ló neve, Időszak, Fogyott zab. (pivot, vagy átlaghatöbb fv-el lehetne dolgozni)

Így viszont nem is biztos, hogy mindig adott x db sor után van váltás az adatokban, amire eddig szólt a fejlesztés. 

Mi jelöli, hogy adott sortól másik ló, vagy más időszak adatai jönnek?

SzVFE Creative Commons License 2011.11.27 0 0 16703

Bocsesz, nem vesztem el és köszönöm a válaszokat!

A feladat egyébként a munkámhoz kell, én nem ragaszkodom a makróhoz, bármilyen megoldás érdekel, ami Excel-en belül megvalósítható.

Megpróbálom leírni, hogy mihez kellene. Van egy software ami statisztikát dob ki az egyszerűség kedvéért mondjuk arról, hogy egy istállóban a lovak mennyi zabot esznek. Mindezt egy oszlopban úgy, hogy először az első ló mennyit eszik külön minden egyes órában mondjuk hétfő 8-tól szerda 12-ig, majd alatta a második ló ugyanerre az időszakra, majd a harmadik és így tovább. A célom, hogy megkapjam, hogy ebben az istállóban mennyi az átlagos zabfogyasztás / ló, a leírt időszak minden egyes órájában.

Ehhez fel kell darabolnom lovanként ezt a hosszú oszlopot, egymás mellé tenni a kapott oszlopokat, majd átlagot vonnom az így keletkezett táblázat minden egyes sorából.

Az, hogy mennyi ló van az istállóban és hány órát tartalmaz a vizsgált időszak esetenként változik.

Elnézést, ha bonyolultan írtam le.

Előzmény: Delila10 (16670)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 16702

Az átfedések miatt. Ha percenként megvan, akkor abból már csoportosíthatóak az óránkénti adatok.

Ki lehet számolgatni a részidőkre eső darabszámot, csak én így egyszerűbbnek gondoltam.

Azért percenként, mert a db/perc mennyiség adott. Ezt az intervallumban a percekhez bontva már egyszerűen csoportosítható óránként.

 

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16701)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.11.26 0 0 16701

Miért kell percenként, amikor óránként kell?

Előzmény: Törölt nick (16699)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 16700

Sőt.

Nem is kellenek a külön oszlopok.

Két oszlop kell,

- az egyikben a lentebb írt percenkénti sorozat az "A" oszlopban

 - a "B" oszlopba pedig az időintervallumnak megfelelően a percenkénti darabszámot átmásolja.  hozzáadja

Előzmény: Törölt nick (16699)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 16699

Ez szerintem makró.

én úgy képzelem el, hogy:

"A" oszlopban 00:00-tól 23:59 -ig percenként növekvő számsor.

"B" oszloptól a makró az időintervallumnak megfelelően a percenkénti darabszámot átmásolja.

Ahány sor van a listában, annyiszor új oszlopban megismételve az utolsó pont.

 

A kapott listából pivottábla és ott már lehet úgy csoportosítani, ahogy akarom.

 

 

Megpróbáltam ugyanezt leképletezni, nem sikerült az 3.-ik verzióm sem.

 

Maga a feladat is érdekes, nem nehéz. Jól el lehet vele szórakozni.

Előzmény: Delila10 (16698)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 16698

Ez a 193,75 szerepel a kézzel kitöltött jobb oldali táblázatban is. De hogy lehetne ezt egyszerűen, képletekkel kihozni?

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16697)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.11.26 0 0 16697

Nem a teljes összeget bontja órákra, hanem az egyes csomagokat. 8-9:30 között 300 darab, ez arányosan 200 az első órára, marad 100. 9:12-11:20 között 250, ezt arányítja a 9:12-10:00 időre, ami 250*48/128=93,75 (elvi hiba, darab nem lehet 3/4, kerekíteni kéne). + az első csomagnak a 9-9:30 közötti 100 darabja, az 193,75.

Előzmény: Delila10 (16696)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 16696

Úgy gondolod, hogy a kép szerinti 8:00 - 12:40 tartományban készült összesen 810 darab, ezt lehetne lebontani órákra? Nem hiszem, hogy ez jó lenne, mert akkor a jobb oldali ábrán azonos értékek lennének óránként a Darab oszlopban.

 

Nekem fent van a Chrome, azzal az első oldalon ennyi van: Worksheet 1: Munka1.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16694)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 16695

valami jó kis matematikati algoritmus kéne erre. Ebben Jozsef  emlékezeteim szerint tök jó volt, csak sajnos "eltűnt"

Előzmény: Delila10 (16692)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.11.26 0 0 16694

Hát ebből az első oldalt nem látom, azt ajánlgatja, hogy tegyek fel Chrome-ot, én meg nem csípem az ilyen hozáállást. Inkább valami normális helyre kéne feltenni. :-) Van benne egy 8-9:30 intervallum 300 darabbal, ez elvileg megoldhatatlanná teszi a feladatot az eredeti fogalmazás szerint, de  a mintán 200 darab van a 8-9 órás intervallum mellett, ami arra a gondolatra juttat, hogy talán egyenes arányosság  szerint kell szétosztani az ilyen többórás intervallumok termelését az egyes órákra, ami eddig nem derült ki. Jól értelmezem?

Előzmény: Delila10 (16692)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.11.26 0 0 16693

Tegnap nem jutott eszembe, de ha gyorsan kell feldobni egy képet valahova, akkor www.kepfeltoltes.hu.

Előzmény: Delila10 (16692)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 16692

Mindegy, hány gép és hány sor adataival kell számolni.

A baj az, hogy az egyes sorokban a tól-ig határoknál átfedés van.

 

A kérdező feltette a képet ide:

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B5HgXyAVdGMgMjkwMzMzMDQtNzYwZC00NzhhLWFiMjctMjk4MjI1ZDQ5OWM5&hl=en_US

 

A kitett képen a jobb oldali táblázatba kigyűjtötte kézzel az egyes órákra jutó darabszámot, az adatok bal oldalon vannak.

 

Robbantomester

Nekem a 2. és 3. próbálkozásra is csak az indafotót ajánlotta, ott meg e-mail-ben tudnám elküldeni a képet (!). Lehet, hogy csak nem néztem meg alaposan, de most is szaladok, csak délután jutok ismét internethez.

Előzmény: tt65 (16687)
tt65 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 16691

nálam E2: =C2/((B2-A2)*24*60)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16689)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16690

az alaptáblából segédtábla, amely a diagramnak szükséges adatokat tartalmazza?

kéne az a kép, nekem is írt ki ilyet elsőre legutóbb, de másodikra megette. (Lehet, hogy ez valami marketingfogás az indafotó népszerűsítésére, vagy mi?

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16689

Ha jól értem, akkor nem egy folyamatos adatsorról van szó, hanem munkamenetek egymás utánjáról. Ebben az esetben talán SZUMHA vagy RÉSZÖSSZEG vagy esetleg AB.SZUM, és annak az eredményéből grafikon? De ha a kezdés meg a vége nem ugyanabba az órába esik, akkor a feladat megoldhatatlan.

Az eltelt időt szükséges külön feltüntetni valamiért?

Az idő meg ahogy az előbb mondtam, int(24*(b2-a2)).

Előzmény: Delila10 (16684)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16688

Ha az időpont szabványos időformátumban van tárolva, akkor a nap törtrészeként tárolódik, azaz int(24*idő) adja az órát.

Előzmény: Delila10 (16684)
tt65 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16687

Jó lenne a kép!

hogy jönnek be a gépek, két darab gép van?

a két gép folyamatosan dolgozik?

hogy nézne ki, hány sora van az adatoknak?

Előzmény: Delila10 (16684)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16686

Sztornó, látom az adatlapodon a címet. Csak reggel még nem volt ott...

Előzmény: Jimmy the Hand (16685)
Jimmy the Hand Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16685

OFF

Hogy lehet Veled kapcsolatba lépni?

ON

Előzmény: Delila10 (16684)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16684

Egy másik fórumon tettek fel egy kérdést, amivel szenvedek egy ideje, hiába.

 

Tól-ig időtartamok alatt az egyik gépen x, a másikon y db terméket gyártanak. Az időpontok nem kerek órák, de olyan diagramot szeretne a kérdező kihozni az adatokból, hogy összesen hány darabot készítettek 8:00 és 9:00, 9:00 és 10:00, ... stb. időtartamokban.

 

Tennék be képet, de "A képet nem sikerült feltölteni a fórumra (hiba: HTTP)." szöveget kapom, és hogy tegyem fel az Indafotóra. Ehhez most nincs türelmem.

 

Az oszlopok címei A1-től kezdve: Kezdés, Vége, Darab, Eltelt idő [a képlet a 2. sorban =B2-A2], Darab/perc [=C2/(ÓRA(D2)*60+PERC(D2))].

 

Hogy oldanátok meg?

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16683

na, ez tök jó. bár kétlem, hogy érezhető a gyorsulás, de pl ezeknél az értékadásos változóknál jó dolog ezt használni, átláthatóbb is (szerintem)

 

pl sokan nem tudják, hogy a  range helyett használható a szögletes zárójelbe a tartománymegadás [a1], [a1:b1]

elvileg lassít - de ezt megint kétlem hogy számít pár sornál, vagy száz sornál sem.

 

 

Előzmény: Delila10 (16680)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16682

azt írta vhol, hogy nem ez a lényeg, hanem hogy belelóg a szerkesztőléc ha sok mindent tartalmaz

Előzmény: Delila10 (16681)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16681

Egyszerűbb megoldás is van. Mivel ezen a lapon a gombon kívül csak tájékoztatás van, érdemes levédeni a lapot.

 

A 3, szöveget tartalmazó cella formázásánál a Védelem fülön jelöld be a Rejtett négyzetet. A lapvédelem beállítása után ezekre kattintva nem látszik a szerkesztőlécen a tartalmuk.

 

Még jobb, ha a védelemnél a "Minden felhasználónak engedélyezve" ablakban semmit sem jelölsz be, akkor rá sem tud lépni a cellákra, és akkor a rejtettséget sem kell bejelölni.

 

Előzmény: pimre (16671)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16680

Úgy tudom, a program, ami az általunk bepötyögött programokat gépi kódra fordítja, 1 lépésben 1 beírt sort fordít. Ha kettősponttal elválasztott utasításokat egy sorba írunk, gyorsul a fordítás.

 

Hosszú sorokat nem érdemes így összehozni, mert átláthatatlan lesz a program.

 

Ha valaki többet tud erről, ragadjon klaviaturát, és írja meg!

Előzmény: Törölt nick (16677)
sheldon Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16679

Köszi, de megjavult magától másnapra. A fene sem érti, de jó.

Előzmény: boraka (16629)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16678

:) dehogyis, csak nem szégyellek kérdezni

Előzmény: tt65 (16676)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16677

mármint a futás során új sor?

Előzmény: Delila10 (16674)
tt65 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16676

Delila porig aláz!

Előzmény: Delila10 (16674)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16675

:))

Előzmény: tt65 (16672)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16674

Új sort jelent a kettőspont.

Előzmény: Törölt nick (16673)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16673

Hogy Te mennyire ráérsz... :)

 

a kettőspontot nem értem a változóknál, az mire való?

Előzmény: Delila10 (16670)
tt65 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16672

Jó az ilyen kérdező, nem zavar bele a megvalósításba, ki tud kristályosodni a műalkotás!

Előzmény: Delila10 (16670)
pimre Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16671

Kösz a választ. Működik is a dolog úgy, ahogy szerettem volna. A kiegészítő infót is köszönöm, de megjegyzem a célom itt nem a "felhasználó elleni védelem" volt, csak a képernyő védelme. A program indító képernyőn ugyanis több soros leírást helyeztem el a programot indító gomb felett, és ha a szerkesztőlécen is megjelenik a szöveg, az áttekinthetetlenné tenné a képernyőt. Ennek megakadályozására kapcsoltam ki a szerkesztőlécet. Valahogy így néz ki a dolog:

 

  

 

Lehet, hogy lett volna jobb megoldás is a program indítására, de kezdő Excel programozóként nem találtam jobbat.

 

Még egyszer kösz.

Előzmény: Törölt nick (16658)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16670

Akkor beírom a makrót úgy, hogy egyetlen helyen kelljen módosítani a sorok számát. Most fedeztem fel a "Beszúrás Wordből" ikont, megpróbálom, hátha elfogadja a tagolást. :)

 

Sub darabol_()

Dim db As Integer, oszlop As Integer, usor As Integer, törés As Integer

 

usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count

db = 35 '** itt kell átírni a sorok számát

törés = db:  oszlop = 1

 

Do While db <= usor

Range("A1:A" & törés).Offset(db, 0).Copy Cells(1, oszlop + 1)

db = db + törés: oszlop = oszlop + 1

Loop

Range("A" & törés + 1 & ":A" & usor) = ""

End Sub

 

Ez sem fogadja el a tabulátorokat. :(

 

Mi itt jól szórakozunk a feladattal, a kérdező meg elveszett.

 

Előzmény: Törölt nick (16669)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16669

Ügyes a makród, de egyébként én copy-paste jellegűt írtam volna ciklusba foglalva. Kb ugyanaz lenne mint amit lentebb írtam, csak pár paramétert kell megváltoztatni.

Előzmény: Delila10 (16667)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16668

Ja, vágom. De nem baj, jól szórakoztam amíg agyaltam az algoritmuson.

Akkor meg még egyszerűbb, mert szerintem simán össze lehet képletezni akár dinamikus módon is.

Előzmény: tt65 (16665)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16667

Jó példa a pénztárszalag, én is így értelmezem a feladatot.

Valószínűleg nyomtatáshoz kell átrendezni az oszlopot több hasábosra.

Előzmény: tt65 (16665)
Jenes1 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16666

Sziasztok!

 

Újabb kérdés a kis táblázatommal kapcsolatban:

Jelölőnégyzetet szeretnék használni, aműködésével semmi baj nincs, csak nem tudom formázni, hiába nagyítom az egérrel, vagy változatom meg a méretét a négyzet mindíg kicsi marad.

Erre esetleg valami megoldás? vagy inkább csináljak egy legördülő igen/nem variációt, mert azt lehet formázni.

 

Üdv

 

tt65 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16665

szerintem ebben transzponálás nincs, hiszen a matrix iránya nem változik, marad függőleges.  mintha egy pénztárszalagot elszabdalnál és egymás mellé helyeznéd a darabokat.

Előzmény: Törölt nick (16664)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16664

hát remélem jól értettem, ez egy sima transzponálás.

a feladatot az teszi körülményessé, hogy több oszlopba kell tördelni.

irányított beillesztéssel lehet - de ha sok ezer sor van egy oszlopban, akkor nem.

viszont transzponálás nevű beépített függvénnyel már egyszerűen össze lehet képletezni azt, amit a makró is megcsinál

Előzmény: tt65 (16663)
tt65 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16663

Transzponálás függvénnyel vagy irányított beillesztéssel is megoldható ez a feladat? 

Előzmény: Törölt nick (16662)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16662

ja meg mi a fenét kezd vele más feladathoz - ahol hasonlót kell esetleg csinálni - ha nem tudja, hogy létezik transzponálás függvény illetve uez irányítottan is beilleszthető

Előzmény: Delila10 (16660)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16661

Tudom, jó játék ;)

Annyira, hogy nekem is megtetszett:

(Szerintem a verébre ágyúval ehhez a makró)

 

 

Sub BontEsTranspo()
Dim szelet As Integer, sor As Integer, oszlop As Integer, i As Integer, Z As Integer
szelet = 50
sor = 0
x = WorksheetFunction.Ceiling([a60000].End(xlUp).Row, szelet)
Z = x / szelet
oszlop = 1
For i = 1 To Z
sor = sor + 1
Range("a" & oszlop & ":a" & szelet).Copy
Range("b" & sor).PasteSpecial Transpose:=True
oszlop = oszlop + szelet
szelet = szelet + szelet
Next
End Sub

 

szinte ugyanez az algoritmusa a tiédnek is

Előzmény: Delila10 (16660)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16660

Valószínű, hogy a kérdező többször kap így adatokat.

Egyébként meg miért ne? :))

Előzmény: Törölt nick (16659)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16659

Értem. Azt had kérdezzem meg, hogy minek ehhez makró?

Előzmény: tt65 (16654)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16658

aztán hozzűfűzöm, hogy a felhasználód akkor kapcsolja vissza a szerkesztőlécet amikor akarja, ugyanis ez megvan a felhasználói felületen is - hiába makró

Előzmény: pimre (16655)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16657

valahogy így:

 

Private Sub Workbook_Activate()
Application.DisplayFormulaBar = False
End Sub

Private Sub Workbook_Deactivate()
Application.DisplayFormulaBar = True
End Sub

Előzmény: pimre (16655)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16656

Pláne, ha a sor változó induló értékét 50-re állítottam volna. Akkor az első 50 tételről nem készítene feleslegesen másolatot a B oszlopba!

Előzmény: tt65 (16654)
pimre Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16655

Sziasztok!

 

Írtam egy programot, és úgy gondoltam, jobb ha a felhasználó nem tudja használni a szerkesztőlécet, ezért letiltottam. A következő módon:

 

Private Sub Workbook_Open()

Application.DisplayFormulaBar = False

End Sub

 

A dolog működik is annak rendje és módja szerint.  Viszont az eredmény az, hogy a program elindításakor a már korábban megnyitott és a később megnyitott munkafüzetekre is érvényesül a szerkesztőléc kikapcsolás.

 

Megoldható egyáltalán, hogy a szerkesztőléc csak abban a munkafüzetben legyen kikapcsolva, amelyben ezt alkalmazni szeretném?

tt65 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16654

a szöveből oszlopok, egyannyis sort eredmémnyez, csak egy helyett több oszlopot.

de neki nem egy cellában van több érték, amit szét szeretne választani, hanem egy cellában egy érték, de kevesebb sorban viszont több egymás melletti oszlopban szeretné látni!

szerintem Delila kódjából könnyebben kiolvasod, mint az én soraimból! :-)

Előzmény: Törölt nick (16651)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16653

A sor = sor + 51: oszlop = oszlop + 1 sor helyesen sor = sor + 50: oszlop = oszlop + 1,

a Nedek pedig Neked. :-)

Előzmény: Delila10 (16652)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16652

Sub darabol()
    usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
    oszlop = 1: sor = 0
    Do While sor <= usor
        Range("A1:A50").Offset(sor, 0).Copy Cells(1, oszlop + 1) '**
        sor = sor + 51: oszlop = oszlop + 1 '**
    Loop
    Range("A51:A" & usor) = ""  '**
End Sub

 

Ez a makró 50 soros darabokra szabdalja az A oszlop adatait, és azokat a következő oszlopokba másolja.

 

3 helyre tettem megjegyzésbe **-ot, azokban a sorokban írd át az 50-et, ill. az 51-et a Nedek tetsző értékre.

Előzmény: SzVFE (16650)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16651

nekifutottam még egyszer de nem értem, azt hiszem csacsi vagyok

Előzmény: tt65 (16649)
SzVFE Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16650

Igen, erre gondoltam + még egymás mellé kéne őket pakolni. Viszont a makróhoz egyáltalán nem értek. Ezt le tudnád esetleg írni?

Előzmény: tt65 (16649)
tt65 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16649

szerintem nem erre gondolt a csávó. én úgy értelmeztem, hogy egy hosszú oszlopot adott db. rövidebb oszlopba pakolna át.

ez makróval simán megoldható

Előzmény: Törölt nick (16645)
Jenes1 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16648

Sziasztok!

 

Újabb kérdés a kis táblázatommal kapcsolatban:

Jelölőnégyzetet szeretnék használni, aműködésével semmi baj nincs, csak nem tudom formázni, hiába nagyítom az egérrel, vagy változatom meg a méretét a négyzet mindíg kicsi marad.

Erre esetleg valami megoldás? vagy inkább csináljak egy legördülő igen/nem variációt, mert azt lehet formázni.

 

Üdv

SzVFE Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16647

Angol 2003-as Excel-ben ez hogy van? Rákerestem a szókapcsoltra, de csak 2007-eshez volt találat, az enyémben meg nem találtam hasonló funkciót. Le tudnád lépésekben írni? Vgay valami linket adni?

Előzmény: Törölt nick (16645)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16646

Szívesen. 

Előzmény: Jenes1 (16643)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16645

"Szövegből oszlopok"

lsd súgó is

Előzmény: SzVFE (16644)
SzVFE Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16644

Sziasztok, olyan hogyan lehet csinálni, hogy egy adatokkal teli oszlopot ez Excel daraboljon fel x számú szeletre, majd ezeket a szeleteket rendezze egymás mellé külön oszlopokba?

Jenes1 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 16643

Tökéletes, köszönöm!

Előzmény: Delila10 (16641)
klarissh Creative Commons License 2011.11.23 0 0 16642

Szia Jimmy the Hand!

Küldtem itt elérhető e-mail címedre PM üzenetet.

 

Mindenki mástól elnézést, hogy belerondítottam a fórumba!

Előzmény: Jimmy the Hand (16579)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.23 0 0 16641

Pont jókor írtad be ezt a védelmet, most jutottam géphez. Az új makró a rejtés megszüntetésére, ami már a lapvédelmet is kezeli:

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=True
    Dim ter As Range
    Set ter = Intersect(Target, Range("A7:A25"))
    If Not ter Is Nothing Then
        If IsEmpty(Target) Then
            Rows(Target.Row).Hidden = True
        Else
            Rows(Target.Row + 1).Hidden = False
        End If
    End If
    Cells(Target.Row + 1, "A").Select
End Sub

 

 

 

Ez meg elrejti a 8:25 sorokat. Tegyél ki hozzá egy gombot.

 

Sub rejt()
    ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=True
    Rows("8:25").Hidden = True
End Sub

Előzmény: Jenes1 (16640)
Jenes1 Creative Commons License 2011.11.23 0 0 16640

Észrevettem, hogy sajnos védett módban nem működik,

hibaüzenet:

 

Run-time error '1004':

Range osztály Hidden tulajdonsága nem állítható be

 

Erre esetleg valami megoldás?

 

Előre is köszönöm

Előzmény: Delila10 (16633)
Jenes1 Creative Commons License 2011.11.23 0 0 16639

Működik, tökéletes, köszönöm, még egy kérdés, visszafelé is lehet alkalmazni?  Azaz, ha kitölrlöm a felső sor A olszopából a számot akkor újra rejtse el az alatta lévő sort

Előzmény: Delila10 (16633)
Jenes1 Creative Commons License 2011.11.23 0 0 16638

Köszi a gyors Választ, igazad van azzal kapcsolatban , hogy a rejtett részek alatt is vannak nyomtatandó sorok, felteszek egy képet:

 

 

Íme a táblázat, a sok felesleges sort szeretném eltűntetni belőle, egyenlőre még nem próbáltam ki amit írtál, remélem működni fog.

 

Üdv

Előzmény: Delila10 (16633)
eightXeight Creative Commons License 2011.11.23 0 0 16637

Igen, hiányoztak a $-jelek, sikerült megoldani, köszi!

Előzmény: SQLkerdes (16636)
SQLkerdes Creative Commons License 2011.11.23 0 0 16636

Egy tipikus oka az ilyen hibának az lehet, ha nem abszolút címzést használtál annak a területnek a megcímzésénél, amiben a keresést végre kell hajtani.

Előzmény: eightXeight (16635)
eightXeight Creative Commons License 2011.11.23 0 0 16635

Sikerült megoldani, de valamiért amikor a többire is ráakarom húzni lefelé a függvényt, csak az első 5-6 esetében működik, a többinél már nem. Ez mitől lehet, hogy lehetne megoldani? Köszi

Előzmény: tt65 (16612)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.22 0 0 16634

nagyjából ennyi az egész:

A hetedik sorban most ha nyomok egy entert, akkor dinamikusan változik vele a nyomtatási tartomány is és a sor is eggyel több lesz

 

Előzmény: Törölt nick (16632)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 16633

Nem biztos, mert a vevő által kitöltött sorok alatt lehet még nyomtatandó terület.

 

 

Jenes1!

 

A laphoz rendeld a lenti kódot:

 

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim ter As Range
    Set ter = Intersect(Target, Range("A16:A35"))
    If Not ter Is Nothing Then Rows(Target.Row + 1).Hidden = False
    Cells(Target.Row + 1, "A").Select
End Sub

 

Két helyen félkövérrel kiemeltem azokat a részeket, amiket a lapodhoz kell igazítani. Most az A16:A35 területre történő beírás esetén fedi fel az alatta lévő sort, majd a felfedett sor A oszlopában lévő cellára lép.

 

 

 

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16631)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.22 0 0 16632

2010: Beszúrás --> Táblázat

megtalálod 2003 és 2007-ben is.

Többek között és gyakorlatilag erre való...

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.11.22 0 0 16631

A kérdésedet úgy fogalmaznám át, hogy hogy tudod a nyomtatási területet dinamikusan kijelölni.

Előzmény: Jenes1 (16630)
Jenes1 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 16630

Sziasztok!

 

Kérdés:

Hogyan tudok olyan parancsot vagy képletet beírni, hogy egy cella kitöltésétől függően az alatta lévő elrejtett sort megjelenítse?

 

egy árajánlat készítő táblázatnál szeretném használni, ahol jelenleg 30 kitölthető sor van, sok esetben ennyi felesleges, azt szeretném elérni, hogy kezdetben 5 kitölthető sor látsszon, amelyet a váráló tölt ki, és amennyiben beír valamit az utolsó mezőbe, akkor megjeleníti a következő elrejtett sort.

Erre azért lenne szükség, mert így a nyomtatásnál nem 25 kitöltetlen sor látszik, hanem csak 1.

A szűrő félig meddig megoldja a problémát, de az sem igazi, mert nem automatikus. Gondoltam arra is, ha lenne folyamatos automatikus szűrő, akkor egy egyszerű függvénnyel meg tudom oldani, hogy megjelenítse az adott sort, de nem tudok automatikus szűrőről.

 

Várom az észervételeket

 

 

boraka Creative Commons License 2011.11.22 0 0 16629

Nézz be ide: http://www.rondebruin.nl/key.htm, hátha találsz valami hasznosat.

Előzmény: sheldon (16628)
sheldon Creative Commons License 2011.11.22 0 0 16628

Tudtommal igen.

Bár nem az én gépem, családban lévő. De az automatikus frissítés be van, jogtiszta, meg minden.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16627)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.11.22 0 0 16627

Fent van az összes frissítés?

Előzmény: sheldon (16626)
sheldon Creative Commons License 2011.11.21 0 0 16626

Sziasztok!

 

Remélem tudtok megoldást a problémámra, excel ugyan, de működésbeli.

Excel2007-ben nem akar működni a CTRL-C, CTRL-V, CTRL-X, CTRL-S. Bármelyiket próbálom, vagy beszúrni akar, vagy törölni.

Más programokban működik, többek között a Word-ben is.

 

Mi lehet a hiba? Köszönöm előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.20 0 0 16625

felesleges a ciklus, ez egy sor lenne.

Előzmény: afteer (16622)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.20 0 0 16624

Ez volt az, pontosan:

 

 

Másik módszer, hogy a makró első sora ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=True, ami csak makróból engedi a védett cellák módosítását.

Ennél nem kell külön felszabadítani és engedélyezni a lapvédelmet.

 

Delila10

Előzmény: Delila10 (15347)
tt65 Creative Commons License 2011.11.20 0 0 16623

lsd. 15381 és környéke

Előzmény: afteer (16622)
afteer Creative Commons License 2011.11.19 0 0 16622

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni.

 

A következő makróval van problémám (adott oszlopban az utolsó cellára ugrik, amiben érték van):

 

Sub végéreugrik()
For Each cella In Columns("A:A").SpecialCells(xlCellTypeBlanks)

x = 1
sor = cella.Row
oszlop = cella.Column
sox = sor - 1
Cells(sox, oszlop).Select

If x = 1 Then End

Next
End Sub

Alapvetően jól működik, de csak nem védett lapon és hát nekem védett lapon kellene használnom.

 

Valakinek valami ötlet?

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.19 0 0 16621

kapcsold be a makrórögzítőt. Nyiss meg egy file-t "manuálisan" abból a könyvtárból. Nézd eg a generált kódot. Ebből már ki lehet indulni.

Előzmény: kovacsmiklos1985 (16620)
kovacsmiklos1985 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 16620

Sziasztok!

 

Szeretném a segítségeteket kérni!

 

Van egy listboxom, amelybe kilistázom egy adott mappa fájljait. Azt szeretném elérni, hogy a kívánt fájlt el tudjam indítani egy kattintással. Milyen kód kell ehhez?

 

Köszi a segítséget előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16619

mail ment vissza

Előzmény: manonos (16600)
tt65 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16618

sorry, nem vettem észre, hogy a hsz-ben 2 kérdés van.

legördülő listát, ahogy kollega úr írta is, adatérvényesítéssel lehet előállítani.

Előzmény: xxlenovoxx (16616)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16617

MIBŐL?

 

talán az "Adat érvényesítés"  menüpont...?

Előzmény: xxlenovoxx (16616)
xxlenovoxx Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16616

ok!köszönöm!ebből legördülő menüt hogy tudok csinálni? Üdv!

tt65 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16615

akkor ez ugyanaz mint a 16607

Előzmény: xxlenovoxx (16614)
xxlenovoxx Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16614

sziasztok! lehet h rosszul magyaráztam el,      tehát van 5 féle szavam,, rossz közepes jó kiváló hibátlan   ezt legördülő listába szeretném betenni  az illető akinek készül a munka már csak annyit kell megtennie hogy ebből a listából kiválassza a megfelelőt és 3 cellával lejjebb az adott szöveghez tartozó értéket kíirja semmiféle hivatkozás nem kell csak az értéket kéne hogy kiírja vhogy    pl: jó   110 ,  közepes  85,   rossz    55    és így tovább csak a szöveghez akarok hozzárendelni egy bizonyos számot,ehhez kérném a segítségeteket.. köszi!

tt65 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16613

velem is gond van

Előzmény: Törölt nick (16611)
tt65 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16612

Elvileg van egy kétoszlops táblázatod, az első oszlopban vannak a szerszám nevek, a másikban a hozzá tartozó műhely név.

 

Van egy cellád, amiben adatétvényesítéssel csak lsitából tud választani szerszám nevet.

és a mellette lévő cellában teszel egy =FKERES függvényt, ami a fenti 2 oszlopos táblázatból kikeresi a szerszámhoz tartozó műhely nevet.

 

az FKERES a helpben megnézhető

Előzmény: eightXeight (16609)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16611

biztos velem van a gond, de én nem értem

Előzmény: xxlenovoxx (16610)
xxlenovoxx Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16610

Üdv!kérdésem lenne hozzátok,  egy cellába beírok egy bizonyos szöveget,ehhez hogy tudok értéket hozzárendelni(pl rossz hőszigetelés ennek értéke  vagy az ehhez tartozó szám  150) és azt akarom hogy a másik cellába csak az értékét írja ki. köszi!

eightXeight Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16609

És le tudnád írni röviden, hogy használjam, ezekhez nem annyira értek :)

Köszi

Előzmény: tt65 (16608)
tt65 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16608

sima FKERES

Előzmény: eightXeight (16607)
eightXeight Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16607

Sziasztok!

Van egy legördülő listám, esetemben szerszám nevekkel, és azt kéne megoldani, hogy ha választok egyet, akkor egy másik listából (amin az egyes üzemi területek vannak, 5db) autómatikusan hozzá rendelje az adott szerszámhoz tartozó területet. De csak azt és ne lehessen más üzemi területet választani hozzá.

Köszi előre is

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16606

szívesen.

a range() utáni . beírásával a metóduslistából kerestem ki (feltételezve, hogy van ilyen)

Előzmény: tbando (16605)
tbando Creative Commons License 2011.11.17 0 0 16605

Köszi! Primán müxik. 

 

Honnan lehet ilyeneket tudni?

Előzmény: Törölt nick (16593)
tt65 Creative Commons License 2011.11.16 0 0 16604

persze akkor már a ponttal elválasztott számok, szövegként fognak viselkedni...

Előzmény: tt65 (16603)
tt65 Creative Commons License 2011.11.16 0 0 16603

állítsd a cella formátumot szövegre

Előzmény: L.Edit (16598)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 16602

1. minek is ehhez makró?

2. excelben nincs ilyen, hogy körlevél

3. a word-ben lévő körlevél funkció erre való, az adatforrás lehet egy excel táblázat is.

4. ha mégis ilyen exceles módon akarod az általad körlevélnek nevezett valamit elkészíteni, akkor ez elég kevés információ, sőt szerintem így látatlanba ez nem is fog itt menni

 

Előzmény: manonos (16600)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 16601

ezt a területi beállításoknál kell windowsban beállítani - de ettől még átírja dátumnak, vagy egyébnek - attól függően, hogy mi van a cellaformátumnak beállítva.

a megoldás az, hogy a cellaformátumot a megfelelőre állítod be... (számnál szám, dátumnál dátum stb...)

Előzmény: L.Edit (16598)
manonos Creative Commons License 2011.11.16 0 0 16600

Sziasztok!

 

Elakadtam, nagyon régen nem készítettem makrót. Szóval a probléma az, hogy van 2 excel fájlom, amiből szeretnék körlevelet készíteni. Az egyik excel fájl lenne az adatforrás, a másik doksiba kellene az adatoknak megjelennie. Végül is körlevél lenne, kb. 5-6 cella változna, mivel több száz db. kellene, így hívatkozással nagyon nehéz megoldani, ezért gondolotam a körlevélre.

 

Tudnátok segíteni légy szíves, hogyan lehetne létrehozni a makrót hozzá?

Stew01 Creative Commons License 2011.11.16 0 0 16599

Köszönöm szépen, sikerült!

L.Edit Creative Commons License 2011.11.16 0 0 16598

Hello!

Tudna valaki segíteni abban, hogy excel táblában hogyan tudom a számokat vessző helyett ponttal elválasztani anélkül, hogy a számokat átalakítsa bármi másra (pl. dátumra, vagy végtelen számsorra)?

 

Előre is köszi.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 16597

http://office.microsoft.com/hu-hu/word-help/a-korlevel-hasznalata-levelek-es-mas-dokumentumok-letrehozasara-es-nyomtatasara-HA010081976.aspx

 

használd a keresőt / súgót:

 

 

Rekordok szűrése: Ez a lehetőség akkor hasznos, ha a lista olyan rekordokat tartalmaz, amelyeket el szeretne rejteni, illetve nem kíván felvenni a körlevél címzettjei közé. A szűrt listában a jelölőnégyzetek segítségével vehet fel és zárhat ki rekordokat.

Ha szűrni szeretné a rekordokat, hajtsa végre az alábbi műveleteket:
A Címzettek listájának pontosítása csoportban kattintson a Szűrés elemre.
A Szűrés és rendezés párbeszédpanel Rekordok szűrése lapján válassza ki a szűréshez használandó feltételeket.

Ha például csak azokra a címekre szeretne másolatot létrehozni a törzsdokumentumról, amelyekben országnak/területnek Ausztrália van megadva, akkor az Ország vagy terület elemet kell választani a Mező listában, az Egyenlő lehetőséget kell választani a Reláció listában és az Ausztrália elemet kell választani a Viszonyítási alap listában.
Ha tovább szeretné finomítani a szűrőt, kattintson az És vagy a Vagy elemre, és adjon meg további feltételeket.

Ha például csak a müncheni székhelyű vállalkozásoknak szeretné létrehozni a törzsdokumentum példányait, akkor a szűrés eredményeképpen azokat a rekordokat kell megkapnia, amelyeknek Város mezője a München értéket tartalmazza, és amelyeknek a Cég neve mezője nem üres. Ha a szűrés során a Vagy lehetőséget használja az És helyett, akkor a körlevélbe belekerül minden müncheni cím és minden cégnevet tartalmazó cím (a várostól függetlenül).

Előzmény: Stew01 (16596)
Stew01 Creative Commons License 2011.11.16 0 0 16596

Sziasztok!

 

Egy excel adatbázisból szeretnék körlevelet készíteni. Pl A oszlopban név, B oszlopban dátum, C oszlopban fizetendő összeg.

A lényeg az lenne, hogy havonta szeretnék kiküldeni körlevelet úgy, hogy csak C oszlopban szereplő fizetendő összegek közül egy összeghatárt túllépőknek küldje szét a levelet, vagy B oszlopban szereplő dátum alapján állíthassam be a kiküldendő leveleket.

 

Próbáltam word-be csatolni körlevél varázslóval, de nem akar összejönni. Szerintetek lehetséges ezt valahogy megoldani?

 

Előre is köszönöm az ötleteket!

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.15 0 0 16593

Szia tbando,

Beépített nincs.

a HasForuma metódus ezt megmondja. Ezt fel is használhatjuk egy felhasználó függvényhez:

 

Function IsFormula(cel As Range) As Boolean
IsFormula = cel.HasFormula
End Function

 

 

Esetleg lehet még használni a ctrl+g

"irányított"

 --> képletek

 

 

Előzmény: tbando (16592)
tbando Creative Commons License 2011.11.15 0 0 16592

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e olyan függvényről, ami megmutatja, hogy egy cella képletet vagy konkrét értéket tartalmaz-e. Kerestem ilyet a Súgóban, de csak azt találtam, hogy a TIPUS függvény erre a célra explicit nem alkalmas. De hogy mi alkalmas, arról semmi. Márpedig én szeretném láthatóvá tenni, hogy a celláim értéket vagy képletet tartalmaznak. Valahogy úgy, ahogy az "F5 ugrás képletre" parancs teszi, csak nem olyan illékonyan, hanem stabilan. Ha lenne egy ilyen célú felismerő függvény, akkor feltételes formázással magam is meg tudnám oldani, többé kevésbé elfogadhatóan. De nem találok ilyet. Márpedig valamilyen képletfelismerő mechanizmus biztos létezik, különben az említett F5 parancs se tudna működni.  Tudtok segíteni?

Or Kán Creative Commons License 2011.11.13 0 0 16591

Köszönöm, ez így jó lesz. :)

Előzmény: Jimmy the Hand (16579)
tt65 Creative Commons License 2011.11.12 0 0 16590

SUMIFS

Előzmény: Gavriel (16589)
Delila10 Creative Commons License 2011.11.12 0 0 16588

Nem. Az újabb verziókban a szumhatöbb (angol neve?) szolgál erre a feladatra.

 

Régebbi verziókban a szorzatösszeg függvénnyel lehet több feltétellel összegezni, lásd pl. a #9950-es hozzászólást. Amennyiben más lapról akarod elvégezni az összegzést, a tartományoknál a lap nevét is meg kell adnod a szokásos módon: Munka1!A1:A1000.

Előzmény: