Keresés

Részletes keresés

hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.21 0 0 463
Bekopizhatsz nekem ide akármit.
Addig amíg a magyar előírások lehetővéteszik a jelzett anyagok használatát addig nem lehet egy szvad sem.
olvasd el acimkét és nevedd meg ha nem tetszik az árú
Azonban azért ne vásároljak meg egy terméket mert az nem magyar eredetű az több mint baromság.

Ez az adalékmentes termék meg már eleve egy baromság, humbug, mert az előállítás során már a levegővel érintkezve is nemkívánatos elemirészecskék rakódnak le a termékre.
Ezt kivédeni nem lehet.
Természetesen humbugnak tartom a szabadföldi biogazdálkodást is.

Szerinted az a "házipác" mit tartalamaz?
Előzmény: puzdra (462)
puzdra Creative Commons License 2005.03.21 0 0 462
A düsseldorfi egyetem Gyermek Rákkutató Intézetének vizsgálata szerint:

http://www.wfg.esmartweb.com/gesundc.html
http://www.tnt.uni-hannover.de/js/subj/other/cooking/zusatz.html

Ártalmatlan adalékok
E 100, 101, 103, 104, 105, 111, 121, 122, 126, 130, 132, 140, 151, 152, 160, 161, 162, 163, 170, 174, 175, 180, 181, 200, 201, 202, 203, 236, 237, 238, 260, 261, 262, 2ó3, 270, 280, 281, 282, 290, 300, 301, 303, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333, 334, 336, 382, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 408, 410, 411, 413, 414, 420, 421, 422, 440, 471, 472, 473, 475, 480.

Gyanús adalékok
E 125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477.

Veszélyes adalékok (feltehetően allergiát okoznak)
102 Tartrazin
110 Narancssárga S,
120 Kárminsav,
124 Neukokcin, Ponszó 4R.

Egészségkárosító adalékok
- Bélpanaszok:
220 Kén-dioxid
221 Nátrium-szulfit
222 Nátrium-hidrogénszulfit
223 Nátrium-metabiszulfit
224 Kálium-metabiszulfit

- Emésztési zavarok:
338 Foszforsav
339 Nátrium-foszfát
340 Kálium-foszfát
341 Kalcium-foszfát
450 Difoszfátok
461 Metil-cellulóz
463 Hidroxi-propil-cellulóz
465 Etil-metil-cellulóz
466 Karboxi-metil-cellulóz
407 Karragén

- Bőrbetegségek, kiütések:
230 Bifenil
231 O-fenil-fenol
232 Nátrium-o-fenil-fenolát
233 Tiabendazol

- A B12 vitamin károsítása:
200 Szorbinsav

- A koleszterinszintet rontja:
320 Butil-hidroxi-anizol
321 Butil-hidroxi-toluol

- Idegérzékenység:
311 Oktil-gallát
312 Dodecil-gallát

- Szájpenész, szájgyulladás:
330 Citromsav

Rákkeltő adalékok

110 Narancssárga színezék
123 Amarant
131 Patentkék
142 Zöld S
210 Benzoesav
211 Nátrium-benzoát
213 Kálcium-benzoát
214 Etil-(p-hidroxi-benzoát)
215 Nátrium-etil-(p-hidroxi-benzoát)
216 Propil-(p-hidroxi-benzoát)
217 Nátrium-propil-(p-hidroxi-benzoát)
239 Hexametilén-tetramin

FORRÁS

Mint írtam a 450-ben, a magyar élelmiszeripar is alkalmazza ezeket az adalékokat.

Teljesen igazad lenne, ha a felvidékről adalékmentes húsáru érkezne Magyarországra, még ha azonos áron is, azt kellene vennünk, hogy a hazai gyártókat jobb belátásra bírjuk. De nem így van. A tótok ugyanúgy mérgeznek bennünket, mint a magyarok. Hogy a szlovák gazda, aki megkapta már a megfelelő EU-s támogatásokat, mennyivel tudja-tudta olcsóbban adni a feldolgozóiparnak az állatait, nem tudom, de azt igen, ha nem hazai árut veszünk akár drágábban is, akkor nemsokára már csak külföldön gyártottat fogunk tudni venni. És akkor már annyit kérhetnek a húsvéti mérgezett sonkáért, amennyit a magyarok soha nem mertek volna.

Én az igazi házipácú, házifüstön tartósított sonkát veszem, amíg tudomÉs inkább kevesebbet, de jót. Mert azok vagyunk, amit eszünk!
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (452)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.21 0 0 461
Ja!
Naná, hogy túl lehet adagolni.
Az egészséges, tiszta víz is kártékony, ha túl van adagolva.
Azonban itt most arról van szó, hogy puzdra marhaságot írt és arra reagáltam.
Előzmény: TaXiN (460)
TaXiN Creative Commons License 2005.03.21 0 0 460
"Magyar E250"

Például Mo-on a nitritet a konyhasóba keverve veszi a vágóhíd. Megteheti, hogy 10%-kal többet tesz a husihoz, de ennek következménye van :) míg, ha a nitrit külön van, símán túl lehet adagolni.
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (452)
TaXiN Creative Commons License 2005.03.21 0 0 459
Bükk
Előzmény: Derek (433)
TaXiN Creative Commons License 2005.03.21 0 0 458
Nem raksz bele VAJAT ??? Elképesztő...

Előzmény: Cs_ (439)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.21 0 0 457
Nem tudom mi köze van a traktoros keresetének a szarminőségű magyar termékekhez?
Ha tízszer annyit keresne mint most, akkor sem dolgozna jobban vagy rosszabbul.
Előzmény: Törölt nick (456)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.19 0 0 455
Esetleg. :)

Akit érdekel:
http://www.elelmezesvezetok.hu/info.php
Előzmény: Törölt nick (453)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.19 0 0 452
"Minden feltüntetett tartósító, ízfokozó, stabilizátor és antioxidáns ellenére „felbontás után azonnal el kell fogyasztani”. "

Igen azonnal el kell fogyasztani, mert ez a termék és a hasonló termékek is bizony az eljárások ellenére is nyers húsok maradnak.

Azért lelki szemeimmel már látom, hogy keresed a hivatkozást amely bizonyítja, hogy a Magyar E250 mennyivel egészségesebb a Szlovák E250-nél.
Az E451-ről már nem is beszélve.
Előzmény: puzdra (449)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.19 0 0 451
Kedves puzdra!
Most bizony megint bakot lőttél, mert a "hasonló" magyar termékben 5 féle E jelű adalékanyag található.

Olvasd és sírj, aztán döntsd el, hogy melyik az egészségesebb:



Előzmény: puzdra (449)
puzdra Creative Commons License 2005.03.19 0 0 450
Általában a feltüntetettnél jóval több féle adalékot tesznek a tej és hústermékekbe, mint amennyit feltüntetnek, főként azért, hogy kitolják vele a felhasználhatósági időt, illetve minél később kezdjen el a termék „színesedeni.”

Természetesen a hazai vágóhidak is használják ezeket a szereket, de a mi előírásaink sokkal szigorúbbak, mint az EU-ban elfogadottak.
puzdra Creative Commons License 2005.03.19 0 0 449
Az ember azt gondolná, hogy egy hurka-zsíros-nápolyi ért a hústermékhez. Megérdemled, ha megvetted és pláne, hogy megeszed. Csak az általad idetett képen 4 db. „E” jelzésű természetidegen adalékot viszel be a szervezetedbe, ezzel a sz@rral.

Minden feltüntetett tartósító, ízfokozó, stabilizátor és antioxidáns ellenére „felbontás után azonnal el kell fogyasztani”. Olyan lehet ez a termék sonkának, mint a kínai gyártmányú Nike edzőcipő edzőcipőnek.
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (446)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.19 0 0 448
Jól írtad!
Megfelelő használat esetén.
Egy 5-10-15 Ha-s terület, nem megfelelő használat.
Előzmény: dez1 (447)
dez1 Creative Commons License 2005.03.19 0 0 447

Egyik ismerősöm - aki vérbeli városi mivolta ellenére viszonylag jó fej - ment divatsielni ausztriába és hazatérve meglepődve mesélte hogy ott is tüntettek  a gazdák:)

 

 

Amúgy a városi kisgyermekes családok örültek a tüntetésnek, legalább valami érdekeset is látott a gyerek:))))

 

Én is kivittem enyéimet, nekik is újdonság volt a sok nagyteljesítményű gép, az ő nagypapáiknak kisebb gépjei vannak (MTZ 80 az egyiknek, Ursus 3212 a  másiknak)

 

Amúgy nagyon sok céges gépet is láttam......

 

Érdekes amúgy hogy aki itt a drága traktorokat irígyli, az bezzeg elfelejti a máskor használt hatékonysági szöveget, holott egy nagyteljesítményű traktor megfelelő használat esetén jóval hatékonyabb......

hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.19 0 0 446
Igazad van a sonkát illetően. Csak hogy ez nem sonka, hanem lapocka.
A tegnapi is az volt.
Egyébként én sem husvétra vettem, hanem a gombócos bableves mellé deszertnek, sajátsütésű kenyérrel, tormával és jófajta Somlói Juhfarkal.
Husvétra mi tarját eszünk.
Valódit.

Azért megjegyzem, hogy meglepően kellemes íze van ennek a szlovák "vágóhídi szemétnek"
Előzmény: Derek (444)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.19 0 0 445
Remek.
Komolyan az.
Előzmény: Spurius Titus Mamma (443)
Derek Creative Commons License 2005.03.19 0 0 444

Hat ne haragudj de ez nagyon emlekeztet az itteni amerikai pacolt es valodi fustot sosem latott sonkakra amiket teleinjektalnak mindenfele lottyel.

Nem roszz csak izben semmiben sem hasonlit a rendes egeszben pacolt,nem kicsontozott es ugy fustolt sonkahoz ,amiben bizony en elvarom ,hogy rajta legyen a bor alatt a szalonnareteg is mert ugy szeretem kifagyasztva fozes utan az ilyen szinhus ,csontozott ,mufusttel kezelt termeket soha nem vettunk meg husvetra.

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (442)
Spurius Titus Mamma Creative Commons License 2005.03.19 0 0 443
Dekoratív. Na és az íze?
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (442)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.19 0 0 442
Ahogy igértem.
Elmentem, megvettem a mintát válogatás nélkül, szinte dekára pontosan.
A "szemét" szlovák terméket.
A képek megtekintése után el lehet gondolkodni azon, hogy melyiket is teszem szívesen vendégeim elé.





malaclopo Creative Commons License 2005.03.18 0 0 440
a sajt jöhet, de kolbász nem; a kolbászt megeszem nyersen, rántottával, lecsóban, paprikáskrumpliban, karajba belehúzva, de, rakott krumpliba nekem nem kell
Előzmény: Cs_ (439)
Cs_ Creative Commons License 2005.03.18 0 0 439
Semilyen búza származék nem kell se közé se mellé se akárhová bele. Csak krumpli, tojás, kolbász meg jó sok tejföl esetleg még sajt, persze minnél jobb minőségű alapanyagok és szívvel kell csinálni. Ennél nincs sok finomabb dolog a világon (számomra)
Előzmény: Derek (438)
Derek Creative Commons License 2005.03.18 0 0 438

"A rakottkrumplit grizzel megszórni/kikeni a tepsit a legnagyobb bűn a világon "

 

Grizrol meg nem hallottam de prezlivel meg szoktak szoeni retegenkent.

Előzmény: Cs_ (436)
malaclopo Creative Commons License 2005.03.18 0 0 437
én a rakott krumplit, a franciásat, nem is teszem sütőbe; a piskótát pedig sütőpapírral sütöttem, amíg sütöttem egyáltalán
Előzmény: Cs_ (436)
Cs_ Creative Commons License 2005.03.18 0 0 436
A rakottkrumplit grizzel megszórni/kikeni a tepsit a legnagyobb bűn a világon :) 
Előzmény: malaclopo (434)
Aragorn Creative Commons License 2005.03.18 0 0 435

Jaaa, így könnyű... :))

 

Bocs, mindig elfelejtem, hogy ott, ahol te vagy, tényleg nem kell magyar paraszt a disznóhúshoz... A csirkéhez meg végképp, hisz ott vannak a vietnámiak...

Gondolom, remek zöldségesed is van, ergo az sem probléma, amit én vázoltam alant.

 

De a hentesed meg a zöldségesed (biztos nem így hívják, de műveletlen vagyok) is beszerzi valakiktől az áruját. Itten ezekről a valakikről esett szó... csak amolyan földhözragadt hazai kontextusban.

 

PS.: a paradicsomnak se volt semmi íze Heidelbergben... szép nagy volt, és fénylően piros, de akárha egy selyemsálat rágcsáltam volna... Én szeretem Ilus néni zöldségeit a piacon... remélem, nem találják ki, hogy csak akkor tarthatja meg a standját, ha EU-szabvány szerinti petrezsemzöld-csokrokat állít össze!!

Előzmény: Derek (431)
malaclopo Creative Commons License 2005.03.18 0 0 434
én a rakottkrumpliban is a franciát szeretem, nincs benne kolbász, nincs megszórva grízzel, és nincs sütőbe téve; 18 éves koromig nekem ez volt a raqkottkrumpli, aztán az egyetemi menzán ettem először a magyarosat; magamnak mindig külön, a franciát csinálom; Hollandiában is nagyon ízlett akaja; az a nagy, pizzanagyságú palacsinta, de, nem azzal a nagyon édes valamivel ettem; Kárpátalján meg a salátákat imádom; a szerb kaja is jó; szóval, talán a legegészségtelenebb a magyar konyha, de azért az már fáj, hogy birkapörköltet már csak tavaly kaptam, az egyik sörfesztiválon
Előzmény: Törölt nick (426)
Derek Creative Commons License 2005.03.18 0 0 433

"4.4.1. Füstölési módok"

 

Es a legjobb hozza a gyertyanfa,legalabbis az oregapam szerint.

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (432)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.18 0 0 432
Nincs előfőzve vagy megfőzve.
Nyers a maga valóságában.
Némi füst íz érezhető rajta, de ezt a minőséget akár a páclébe tett füstizű sóval is előállítom vagy a forgatásnál egyszerüen bedörzsölöm a húsba a füstizű sót.

A valódi füstölés az a hideg füstölés.

"4.4.1. Füstölési módok

Az alkalmazott füst hőfokának függvényében megkülönböztetünk hideg, meleg és forró füstöt. Hideg füsttel, melynek hőfoka általában 20 oC alatt van, a nyers pácolt hústermékeket, száraz és nyers kolbászokat, nyers sonkákat és egyéb szalonnaféléket füstölik. A hidegfüstölés tartalmának megfelelően megkülönböztetnek hagyományos hosszú hidegfüstölést, melynek során a terméket hosszabb ideig — sokszor hónapokig — szakaszosan egész vékony, híg füsttel füstölik. A másik a rövid füstölési eljárás, melynek során a terméknek — megfelelő átpirosodás után — sűrű hideg füstöt adagolunk. Ez a rövid füstölés, csak néhány napig tart. A melegfüstölés 65 - 70 oC fokig terjedő hőfokon megy végbe. Leginkább főtt töltelékes készítményeknél és egyes szalonnaféléknél alkalmazzák. Forrón füstölik elsősorban azokat a termékeket, amelyek a füst hatására viszonylag rövid idő alatt jellegzetes füstölt színűek és ízűek lesznek, a folyamat alatt ezek átpirosodása is végbemegy. A forró füstölés hőfoka 74 - 85 oC között van. A lángolás tulajdonképpen hosszú ideig tartó forró füstölés és szárítás kombinációja, amikor is főzés nélkül megtörténik a termék hőkezelése ( 69 - 70 oC maghőmérséklet elérése ). "

http://www.kfki.hu/~cheminfo/hun/food/technol/husipar/husipar1.html#441

Előzmény: Spurius Titus Mamma (422)
Derek Creative Commons License 2005.03.18 0 0 431

"A disznó hogy megy el a füstölőig? Gyalog, vonattal, vagy magángépeden szállítod?"

 

Hogyan ,hazaviszem a boltbol.szolok a hentesemnek,hogy kell egy egesz lapocka,vagy sonka, vagy egy egesz karaj vagy akarmi eppen zsirszalonna is,es akkor van.akkor ugy vag fel egy fel diasznot, es megvehetek akar egy felet is. nem ertem mi a gond,ha meg egesz sutnivalo malac kell elmegyek a vietnamiakhoz es veszek toluk.naluk van elo csirke es kacsa is,csak a fene bajlodik vele..

Előzmény: Aragorn (427)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.18 0 0 430
kinai kutyahust es jaffai narancsot egyunk csak !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!