Bekopizhatsz nekem ide akármit. Addig amíg a magyar előírások lehetővéteszik a jelzett anyagok használatát addig nem lehet egy szvad sem. olvasd el acimkét és nevedd meg ha nem tetszik az árú Azonban azért ne vásároljak meg egy terméket mert az nem magyar eredetű az több mint baromság.
Ez az adalékmentes termék meg már eleve egy baromság, humbug, mert az előállítás során már a levegővel érintkezve is nemkívánatos elemirészecskék rakódnak le a termékre. Ezt kivédeni nem lehet. Természetesen humbugnak tartom a szabadföldi biogazdálkodást is.
Mint írtam a 450-ben, a magyar élelmiszeripar is alkalmazza ezeket az adalékokat.
Teljesen igazad lenne, ha a felvidékről adalékmentes húsáru érkezne Magyarországra, még ha azonos áron is, azt kellene vennünk, hogy a hazai gyártókat jobb belátásra bírjuk. De nem így van. A tótok ugyanúgy mérgeznek bennünket, mint a magyarok. Hogy a szlovák gazda, aki megkapta már a megfelelő EU-s támogatásokat, mennyivel tudja-tudta olcsóbban adni a feldolgozóiparnak az állatait, nem tudom, de azt igen, ha nem hazai árut veszünk akár drágábban is, akkor nemsokára már csak külföldön gyártottat fogunk tudni venni. És akkor már annyit kérhetnek a húsvéti mérgezett sonkáért, amennyit a magyarok soha nem mertek volna.
Én az igazi házipácú, házifüstön tartósított sonkát veszem, amíg tudomÉs inkább kevesebbet, de jót. Mert azok vagyunk, amit eszünk!
Ja! Naná, hogy túl lehet adagolni. Az egészséges, tiszta víz is kártékony, ha túl van adagolva. Azonban itt most arról van szó, hogy puzdra marhaságot írt és arra reagáltam.
Például Mo-on a nitritet a konyhasóba keverve veszi a vágóhíd. Megteheti, hogy 10%-kal többet tesz a husihoz, de ennek következménye van :) míg, ha a nitrit külön van, símán túl lehet adagolni.
Nem tudom mi köze van a traktoros keresetének a szarminőségű magyar termékekhez? Ha tízszer annyit keresne mint most, akkor sem dolgozna jobban vagy rosszabbul.
"Minden feltüntetett tartósító, ízfokozó, stabilizátor és antioxidáns ellenére „felbontás után azonnal el kell fogyasztani”. "
Igen azonnal el kell fogyasztani, mert ez a termék és a hasonló termékek is bizony az eljárások ellenére is nyers húsok maradnak.
Azért lelki szemeimmel már látom, hogy keresed a hivatkozást amely bizonyítja, hogy a Magyar E250 mennyivel egészségesebb a Szlovák E250-nél. Az E451-ről már nem is beszélve.
Általában a feltüntetettnél jóval több féle adalékot tesznek a tej és hústermékekbe, mint amennyit feltüntetnek, főként azért, hogy kitolják vele a felhasználhatósági időt, illetve minél később kezdjen el a termék „színesedeni.”
Természetesen a hazai vágóhidak is használják ezeket a szereket, de a mi előírásaink sokkal szigorúbbak, mint az EU-ban elfogadottak.
Az ember azt gondolná, hogy egy hurka-zsíros-nápolyi ért a hústermékhez. Megérdemled, ha megvetted és pláne, hogy megeszed. Csak az általad idetett képen 4 db. „E” jelzésű természetidegen adalékot viszel be a szervezetedbe, ezzel a sz@rral.
Minden feltüntetett tartósító, ízfokozó, stabilizátor és antioxidáns ellenére „felbontás után azonnal el kell fogyasztani”. Olyan lehet ez a termék sonkának, mint a kínai gyártmányú Nike edzőcipő edzőcipőnek.
Egyik ismerősöm - aki vérbeli városi mivolta ellenére viszonylag jó fej - ment divatsielni ausztriába és hazatérve meglepődve mesélte hogy ott is tüntettek a gazdák:)
Amúgy a városi kisgyermekes családok örültek a tüntetésnek, legalább valami érdekeset is látott a gyerek:))))
Én is kivittem enyéimet, nekik is újdonság volt a sok nagyteljesítményű gép, az ő nagypapáiknak kisebb gépjei vannak (MTZ 80 az egyiknek, Ursus 3212 a másiknak)
Amúgy nagyon sok céges gépet is láttam......
Érdekes amúgy hogy aki itt a drága traktorokat irígyli, az bezzeg elfelejti a máskor használt hatékonysági szöveget, holott egy nagyteljesítményű traktor megfelelő használat esetén jóval hatékonyabb......
Igazad van a sonkát illetően. Csak hogy ez nem sonka, hanem lapocka. A tegnapi is az volt. Egyébként én sem husvétra vettem, hanem a gombócos bableves mellé deszertnek, sajátsütésű kenyérrel, tormával és jófajta Somlói Juhfarkal. Husvétra mi tarját eszünk. Valódit.
Azért megjegyzem, hogy meglepően kellemes íze van ennek a szlovák "vágóhídi szemétnek"
Hat ne haragudj de ez nagyon emlekeztet az itteni amerikai pacolt es valodi fustot sosem latott sonkakra amiket teleinjektalnak mindenfele lottyel.
Nem roszz csak izben semmiben sem hasonlit a rendes egeszben pacolt,nem kicsontozott es ugy fustolt sonkahoz ,amiben bizony en elvarom ,hogy rajta legyen a bor alatt a szalonnareteg is mert ugy szeretem kifagyasztva fozes utan az ilyen szinhus ,csontozott ,mufusttel kezelt termeket soha nem vettunk meg husvetra.
Ahogy igértem. Elmentem, megvettem a mintát válogatás nélkül, szinte dekára pontosan. A "szemét" szlovák terméket. A képek megtekintése után el lehet gondolkodni azon, hogy melyiket is teszem szívesen vendégeim elé.
a sajt jöhet, de kolbász nem; a kolbászt megeszem nyersen, rántottával, lecsóban, paprikáskrumpliban, karajba belehúzva, de, rakott krumpliba nekem nem kell
Semilyen búza származék nem kell se közé se mellé se akárhová bele. Csak krumpli, tojás, kolbász meg jó sok tejföl esetleg még sajt, persze minnél jobb minőségű alapanyagok és szívvel kell csinálni. Ennél nincs sok finomabb dolog a világon (számomra)
Bocs, mindig elfelejtem, hogy ott, ahol te vagy, tényleg nem kell magyar paraszt a disznóhúshoz... A csirkéhez meg végképp, hisz ott vannak a vietnámiak...
Gondolom, remek zöldségesed is van, ergo az sem probléma, amit én vázoltam alant.
De a hentesed meg a zöldségesed (biztos nem így hívják, de műveletlen vagyok) is beszerzi valakiktől az áruját. Itten ezekről a valakikről esett szó... csak amolyan földhözragadt hazai kontextusban.
PS.: a paradicsomnak se volt semmi íze Heidelbergben... szép nagy volt, és fénylően piros, de akárha egy selyemsálat rágcsáltam volna... Én szeretem Ilus néni zöldségeit a piacon... remélem, nem találják ki, hogy csak akkor tarthatja meg a standját, ha EU-szabvány szerinti petrezsemzöld-csokrokat állít össze!!
én a rakottkrumpliban is a franciát szeretem, nincs benne kolbász, nincs megszórva grízzel, és nincs sütőbe téve; 18 éves koromig nekem ez volt a raqkottkrumpli, aztán az egyetemi menzán ettem először a magyarosat; magamnak mindig külön, a franciát csinálom; Hollandiában is nagyon ízlett akaja; az a nagy, pizzanagyságú palacsinta, de, nem azzal a nagyon édes valamivel ettem; Kárpátalján meg a salátákat imádom; a szerb kaja is jó; szóval, talán a legegészségtelenebb a magyar konyha, de azért az már fáj, hogy birkapörköltet már csak tavaly kaptam, az egyik sörfesztiválon
Nincs előfőzve vagy megfőzve. Nyers a maga valóságában. Némi füst íz érezhető rajta, de ezt a minőséget akár a páclébe tett füstizű sóval is előállítom vagy a forgatásnál egyszerüen bedörzsölöm a húsba a füstizű sót.
A valódi füstölés az a hideg füstölés.
"4.4.1. Füstölési módok
Az alkalmazott füst hőfokának függvényében megkülönböztetünk hideg, meleg és forró füstöt. Hideg füsttel, melynek hőfoka általában 20 oC alatt van, a nyers pácolt hústermékeket, száraz és nyers kolbászokat, nyers sonkákat és egyéb szalonnaféléket füstölik. A hidegfüstölés tartalmának megfelelően megkülönböztetnek hagyományos hosszú hidegfüstölést, melynek során a terméket hosszabb ideig — sokszor hónapokig — szakaszosan egész vékony, híg füsttel füstölik. A másik a rövid füstölési eljárás, melynek során a terméknek — megfelelő átpirosodás után — sűrű hideg füstöt adagolunk. Ez a rövid füstölés, csak néhány napig tart. A melegfüstölés 65 - 70 oC fokig terjedő hőfokon megy végbe. Leginkább főtt töltelékes készítményeknél és egyes szalonnaféléknél alkalmazzák. Forrón füstölik elsősorban azokat a termékeket, amelyek a füst hatására viszonylag rövid idő alatt jellegzetes füstölt színűek és ízűek lesznek, a folyamat alatt ezek átpirosodása is végbemegy. A forró füstölés hőfoka 74 - 85 oC között van. A lángolás tulajdonképpen hosszú ideig tartó forró füstölés és szárítás kombinációja, amikor is főzés nélkül megtörténik a termék hőkezelése ( 69 - 70 oC maghőmérséklet elérése ). "
"A disznó hogy megy el a füstölőig? Gyalog, vonattal, vagy magángépeden szállítod?"
Hogyan ,hazaviszem a boltbol.szolok a hentesemnek,hogy kell egy egesz lapocka,vagy sonka, vagy egy egesz karaj vagy akarmi eppen zsirszalonna is,es akkor van.akkor ugy vag fel egy fel diasznot, es megvehetek akar egy felet is. nem ertem mi a gond,ha meg egesz sutnivalo malac kell elmegyek a vietnamiakhoz es veszek toluk.naluk van elo csirke es kacsa is,csak a fene bajlodik vele..