Keresés

Részletes keresés

Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 5833

Íme néhány szappanka

Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 5832

no akkor Tőled is hamarosan láthatunk szappanos remekművet ugye? :)))

dobok párat - sajtosat  úgy sem dobtam, azt nekem is olyan hamar viszik-eszik, hogy elfelejtem fotózni. Utoljára tán nyáron fotóztam párat, de szóra sem érdemesek...

Keresek pár szappanyosat azt szívesebben is mutogatom...

 

Előzmény: elefada (5802)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5830

Adtatok neki esélyt, hogy érjen is, mivel mázlija volt, jó felé indult.

Na majd hamarosan, ..kecskéből.:-)) Az lesz ám a jó világ:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (5828)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5829

Mondjuk, borsos gomolya: jol megszórod, szorosan betekered folpackba.

Másnapra beletapad:-)

Előzmény: genziana (5795)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5827

nem tudom, csak kérdeztem,hogy nem te voltál-e, mert valaki írt nekik magyarországról ma

Előzmény: elefada (5826)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5826

Nem! Miért írtam volna?

Én is emailben gondoltam.

Küldöm.

Előzmény: Törölt nick (5822)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5825

elefada, nem gond a prés, mi szuperul megoldottuk-holnap vagy holnapután lefotózom, hogyan csináltuk, minden megoldható

Előzmény: elefada (5824)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5824

Csak a feltételek...nagy méret, hatalmas prés...hosszú idő..azt hiszem 3 fokozatu melegérlelés(20 fok felett)         :-((((

Én megelégednék egy szép erjedési lukas mezei félkeménnyel, de ez se megy prés nélkül.:-((

 

Előzmény: Törölt nick (5819)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5823

dehogy fogom titkolni, persze, megosztom, csak előtte meg kell vásárolnom a tanfüzetkét

Előzmény: Törölt nick (5819)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5822

persze, de küldheted emailben is:verusginus@gmail.com

nem te írtál nekik?

mert írt a hölgy, hogy kapott valami értelmetlen üzit, valószínű fordítóval átfordítva, és nem értik:-)

Előzmény: elefada (5821)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5821

Lementettem a többit is, vannak  homályos mondatok

Segítenél értelmezni?

Mozarellát már átszövegeztem, dobhatom?

Előzmény: Törölt nick (5787)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5818

hú, ez jó tanács, köszönöm, mert meg szeretnék próbálni egy ementálit is, de arra még meg kell rendelnem a szkriptumot.kultúrám van hozzá, csak leírásom nincs, nem tudom, meddig kell melegíteni, kevergetni

annyit írnak általánosan, hogy a lukas sajtok  első 2 héten 10fokon érnek, aztán 6-8 hétig 20fokon, és ekkor képződnek a lukak, utána megint 10 fokon kell készre érlelni

de nem tudom a készítés menetét

Előzmény: elefada (5817)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5817

Ha az alvadékot  savó alatt tetted, vagyis erjedési lukas sajtot készítesz, prés után is hagyd 10-12 órát még a melegen, csak utánna tedd sóba.

(A propionsavak nem szeretik a sót.)

Előzmény: Törölt nick (5792)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5816

Sós víz,  10-14 fok.

Megtapizhatsz forgatás elött egy pálpusztait:-)))))))))))

Előzmény: Törölt nick (5814)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5815
Nekem nincs, azért tudom csak a jövő héten!

 

Előzmény: Törölt nick (5813)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5813

megtaláltam googlen keresztül a krémsajtot-holnap kipróbálom, köszönöm

esetleg annak a ketrecképnek örülnék, ami neked van a pincében, mert én azóta is iszonyodom még a gondolatától is, hogy oda sajtot levigyek, pedig szép, téglás, új borospince szellőzéssel, tökéletes páratartalommal:-((ä csak azok a rusnya dögök ne lennének..........

Előzmény: elefada (5811)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5812

Meg fogod oldani.:-)))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (5808)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5811

Itt  bal oldalt a keresőbe írtad ?

Gyorskeresést okézd le,   6.

Előzmény: Törölt nick (5809)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5810

Ezt reszeld meg...nyam nyam, tavaszra meg készíts sok sok ilyet, s kenegesd, hogy ne száradjon ki.

A  fehér kevesebb nedvesség miatt hamarabb leállt szerintem.

Előzmény: Törölt nick (5794)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5809

nem jön elő semmi, bárhogy is írom be a keresőbe:-(((

pedig tudom, hogy egyszer már olvastam

Előzmény: elefada (5807)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5808

kedves elefada, a pincével nagyon rosszul jártam, hiába volt szúnyoghálóba tekerve 5x az összes sajtom, a kis muslicák mindenbe belefértek, és megkukacosodott 42 darab sajtom egyik napról másikra-3 órát sirattam-befejeztem a pincét...nem éri meg

igen, mejdnem minden recepthez van finomítás, de azért működnek azok a receptek is, amik ott vannak.simán lehet csinálni

Előzmény: elefada (5805)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5807

5175 krémsajt alaelefada

Előzmény: Törölt nick (5801)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5806

Többihez is van ilyen finomítás?

Előzmény: Törölt nick (5804)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5805

Előrebocsátom. én csak hobbi sajtoló vagyok, túl sok lehetőségem nincs is érlelni, de egy két infót tudok adni.

Ha lehetőséged van, márpedig van, mindenképp a pincét  favorizáld.

Bogarak ellen,szunyoghálos szekrény. Jövő héten tudok képet küldeni,

Gauda kérgét viasz előtt mindenképp lesikálnám, megszárítanám, utánna viaszoznám.

Előzmény: Törölt nick (5800)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5804

igen, belső anyag, részletesebb recept, vásárolt szkriptumból van

Előzmény: elefada (5803)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5803

A honlapon egyszeres mosás van.

Ez már a tutibb, belső anyag?

Előzmény: Törölt nick (5800)
elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5802

Bújj is el, megfertőztél!!!

Szerintem itt még másokat is meg fogsz, csak dobj egy képet

kecsketej-szappankáidról.

Léci, léci...

Előzmény: Kriszkrosz1 (5796)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5801

szia, honnan jöttem át? de igen, mierová 63:-)))

tőled a dicséret nagy öröm számomra, nagyon köszönöm, és szeretnék egy krémsajtreceptet kunyerálni elejétől a végéig,mert azt nem tudok, és arra fáj a fogam, amit be lehet forgatni fűszerbe:-))) köszi, puszi előre is

Előzmény: elefada (5799)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5800

ahogy ígértem, és emailben kértétek: GOUDA recept lefordítva:

1.a gouda finom tésztájú enyhe dió ízű sajt, amely a korral erősödik

2. 30c fokos tejet beoltjuk mezofil kultúrával/ béta/, jól elkeverjük és 35-40 percig pihentetjük

3. beoltjuk úgy, hogy az alvadás 30-40 perc alatt következzen be

4. bab nagyságúra szeleteljük az alvadékot és 5 percig állni hagyjuk

5. 5 percig ezután keverjük, majd ismét hagyjuk 5 percet állni

6. melegítsünk sok vizet 60 fokosra

7. ha leüllepedett az alvadék, akkor a savó 1/4-ét merjük le, és lassan öntsünk helyette ugyan annyi vizet/amit előtte melegítettünk/.az alvadék hőmérsékletének ezek után 33 foknak kell lennie

8. lassan kevergessük 10 percig, majd hagyjuk az alvadékot leüllepedni

9. most annyi savót merjünk le, hogy az alvadék teteje látszódjon

10.lassan öntsünk hozzá 45 fokos vizet úgy, hogy a végső hőmérséklet 36 fokos legyen

11.lassan kevergessük ezen a hőmérsékleten addig, amíg az alvadék borsó nagyságú nem lesz -kb.20 perc

12. megint hagyjuk ezekután leüllepedni az alvadékot

13. ezek után az alvadékot sajtvászonba és présformába tesszük és alacsony nyomással  préseljük kb 30 percig -kb 5kg/1kg alvadékra

14.fél óra múlva fordítsuk meg vásznastul a formában, és préseljük közepes nyomással 3 órán keresztül kb 7-10kg/1kg sajtra

15. ezután kivesszük a vászonból és enélül préseljük formában 6-8 órát -kb 10-15kg/1kg alvadék

na én ezt úgy oldottam meg, hogy présforma, rá a tepsi lefordítva, és konditermi nagy tárcsás súlyok, tetejére meg még 20 literes vizeskanna-tökéletesen működött, volt 2x 20 kgs tárcsás súlyom, és egy nagy kannám-az 60kg:-)

16.ezután megy a sólébe-ezt tudjátok -kb 8 óra 1kg sajtra

17. a sajtot ezután 1-2 napig szobahőn szárítjuk

utána a sajtot 10-12 fokon 85% páratartalom mellett egy hétig a szokásos módon kezeljük

18. egy hét múlva a sajtot viaszozzuk és 1-6 hónapig hagyjuk érni 12% páratartalom mellett

elefada Creative Commons License 2012.01.03 0 0 5799

Szia!

Őrülök, hogy átjöttél!

mierová 63,=ginanori?

Gyönyörúek a sajtjaid, gratulálok!

Előzmény: Törölt nick (5766)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!