Keresés

Részletes keresés

janise Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3891

Szia!Nekem semmilyen matrac nem jött be.Csak a saját csináltatott ,megszokott félkemény ágyam.A reggeli lekászálódást úgy könnyítem meg,hogy előtte hanyattfekvésben egy párszor váltott lábbal felhúzom a jobb majd a bal térdemet az államig.Csak egy 5 percet vesz igénybe,de enélkül olyan nehéznek ,merevnek érzem a derekam,hogy képtelen lennék lejönni az ágyról.Sajnos,mindenkinek ki kell tapasztalni,hogy mi a jó a gerincének.Ennyire változatos és főleg kiszámíthatatlan betegség mint a gerincnyavalya nincs még egy.Remélem Neked is sikerül megtalálni a megfelelő keménységű ágyat.Szerintem a túl kemény fekhely legalább annyira rossz mint a puha.Szép napot Neked :)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: maria73 (3890)
maria73 Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3890
sziasztok!szerintem csak mindenki gyógyulgat!ugye?segítségeteket szeretném kérni!eddig a műtét után olyan ágyon feküdtem ami meg volt emelve alúlról fa kockával és két matrac volt alattam emelésnek!(ne legyen olyan alacsony minta francia ágyam)viszont ráfeküdtem nagy kűzdések árán a régi ágyamra,kemény nagyon,így kb.2 percet bírtam ki rajta!van valami tapasztalatotok milyen ágyat vegyek vagy matracot???mindenkinek kellemes napot és gyógyulgatást kívánok!
Szorgos Creative Commons License 2008.07.12 0 0 3889
Jó is lenne, de azért ne kapkodj, nem száll el csak úgy a fájdalom. :(
Előzmény: sziporka66 (3887)
Szorgos Creative Commons License 2008.07.12 0 0 3888
Sziasztok.
Hogyan kell ezt a kódot használni? Miképpen tudom letölteni?
Előzmény: ring9 (3886)
sziporka66 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 3887
                                 

                                    TEMETÉS LESZ !!!

 

    MEGHALT A TOPIK !!!!

    TEMETJÜK A GERINC, HÁT ÉS NYAK FÁJDALMAT !!!

 

 

                     

ring9 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 3886

Üdv mindenkinek!

Gondoltam, közzéteszem, amire teljesen véletlenül bukkantam, hátha mást is érdekel még. Szóval itt a lap alsó részén (http://www.mp3portal.hu/viewtopic.php?f=53&t=1121&st=0&sk=t&sd=a&start=210) megtalálhatók a linkek a vitál TV-s Tatarek Rezső tornákról, a 10 percesekről és a 60 percesről is. A linkek élnek, kipróbáltam.

Úgy tűnik mindenki remekül van, vagy legalábbis nem akar panaszkodni. Én a napokban megkezdem a rehabot, bár fogalmam sincs, hogy hogyan fogom kibírni, mert jelenleg elég vacakul vagyok, és most nehezen tudom elképzelni, hogy lesz még olyan nap az életemben, amikor nem fog fájni valamim, és úgy működök, hogy nem érzem a testrészeimet. Nektek azonban szép napot kívánok!
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.06 0 0 3885
Szia Sziporka!
Nagyon köszönöm a az infót, csodálatos ahogy leírtál mindent, nekem mint laikusnak így kell, ki is nyomtatom mert ha mégis tudok venni gépet, akkor már a kezdet az biztos hogy könnyebb lesz, mert úgy olvastam hogy igazán infót nem adnak hozzá. Amit leírtál tapasztalatot az jól hangzik, ha megyek a dokihoz rákérdezek. Holnap kérek is időpontot, lehet hogy megint heteket kell várni, mert szerintem szabadságolások vannak. na majd meglátom. Ha lesz jó tapasztalatod akkor léci oszd meg velünk. Tőled csak jó dolgokat kapunk infóba.
köszönöm zsóka
Előzmény: sziporka66 (3884)
sziporka66 Creative Commons License 2008.07.06 0 0 3884

 

 

Szia Zsoka a frekfrencia ugyanannyi, mind a   fizikon nem lehet több, azt nem bírja el a szervezet. A programok többek a fizikon ipari gépek, amíg ezek egyénre szabottak.

Az erősége sem lehet nagyobb, hisz az intenzitást nem lehet annyira magas, mert a végtagunk bánja. Én állítom be a programot és az erősséget, de az erősség az egyéntől függ ki mennyire, bírja. Napi 3-5 alkalom lehet 5-15 percen át. A programok különbözőek. Van, hogy folyamatos, ki hagy és utána szív, folyamatosam szív, csipked, ütöget és szív, föl levibrál. A galván kezelés az is más. A kék zsinór  ninusz a fehér a plusz. Mindig a kék van az izom eredés helyén. A fehér ninusz az izom tapadására.

Műszaki adatok:230V 50Hz/12V 300mA DC

Selektiv üzemmód 40mAp+/-15%

Tens                       80mAp+/-15

Galván                    25mA+/-15%

Max kimenő feszültség   90 Vp

Nem tudom ez neked, mond valamit?

A használata egyéntől is függ. Van olyan ismerősöm, aki szinte minden nap 5-percet használja. És van, aki csak hétvégén.

Ez  olyan lehet  mind a sérv, van, akinek már az első után használ a kezelés és van, akinek 10 alkalom után is még semmi javulás. Az biztos ez sem csodaszer, mindent ő sem tud helyre hozni, amit a természet és mi is elrontunk.

Az idegorvostól hallottam sajnos amióta bejött a számítógép az óta sajnos a gerinc műtétesek is gyarapodtak. Főleg a lumbalis m-étesek száma. A háti szakasznál a sérv veszélyesebb (gerincvelő) viszont nem szokott vissza maradni probléma, amíg a lumbálisnál ez nem mondható el.(ezt talán a Bella asztala). A nőgyógyász orvosom meg azt mondta a terhesség az, ami igazán előcsalogatja a gerinc fájdalmat a nőknél. Ha nem is mindjár , de idővel a biztos.

A térd fájdalom sajnos ritkán javul és igen fájdalmas, volt benne részem.

 

Majd ha a galván kezelést kipróbálom, arról beszámolok, azt még nem használtam.

 

Probáld feliratni a gépet ( amit az orvos javasol), veszteni valód neked sincs. Remélem fel  is írják, habár ez is orvosa válogatja ki mennyire beteg centrikus. 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (3883)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.05 0 0 3883
Szerbusztok!
Sziporka nagyon köszönöm hogy gondoltál rám, sajnos nekem most telt le a 10 kezelés a térdemre, én is lézeres kezelést kaptam , de semmi javulást nem érzek, sőt még talán jobban fáj. hogy mi a franc van vele, nem tudom. hallottam olyat is hogy a kezelés után egy- két hét után érzik a javulást, na majd meglátom. olvastam egy pár dolgot a Tens gépről, van benne valami, de szerintem az a vélemény a való, amit már kipróbáltak.
http://www.minel.hu/view_topic.php?id=11
És ha megrendeled a másik két tappancsot akkor egyszerre mind a két térdedre tudod használni egyszerre? Gondolom hogy van különböző fokozat és erősség is rajta.
Én most ahogy jártam a kezelésekre, mindent leírtam ami a gépen található volt, hogy majd ha egyszer lesz nekem is ilyen kis gépem akkor össze tudjam hasonlítani, a fokozatait. Remélem hogy neked használ, és légyszíves és tájékoztassál minket hogy mi a fejlemény. Nagyon kíváncsi vagyok rá. Ha megyek a körzeti orvosomhoz akkor rákérdezek hogy mit tud a gépről. Nekem Csí gépem van, de nem az a bóvli, hanem a 70000Ft-os én nagyon megvagyok elégedve vele, de sajnos a térdemet az sem tudja rendbe hozni. Még azt szeretném megkérdezni tőled, hogy milyen idő közönként lehet ezt a Tens gépet használni, mert én a kezelésen megkérdeztem és azt mondták hogy egy évben kétszer, vagyis 2X10 alkalom. Lehet hogy azért mert az nagyobb frekvenciát bocsájt ki, mint a Te kis géped? Húú, most egy kicsit sokat kérdeztem, bocsi, de érdekelne engem is a gép. Habár most is cudarul fáj a térdem, a kezelések után.
Mindenkinek jó éjszakát, és holnap nagyon szép napos időt kívánok
zsoka
Előzmény: sziporka66 (3882)
sziporka66 Creative Commons License 2008.07.05 0 0 3882

 

Zsoka55 most már be tudok számolni a Tens tapasztalataimról.

Nagyon jó a készülék, amit én nem is gondoltam volna. Viszontkaptam egy könyvet (nem járt a készülékhez sajnos)az egyik ismerősömtől, hogy kell használni a tappancsokat. Nem ugy ahogy én tetem fel, óriási tévedés (ez is egy szakma). Mindig a plusz (+) van felül, és utána jön a ninusz (-) tappancs és nem is mindegy hogyan teszem fel. A képeken jóllehet látni. Mivel nekem csak 2-tappancsom van, ezért ez idő igényes. Hétfőn rendelem meg a 4-es zsinórozást. A 4-est nem finanszirozzák azt saját zsebből fizetem ki. Tegnap mivel nagy takaritottam és ma is, hát éreztem rendesen a derekamat. Alig vártam, hogy ágy nyugalom legyek utána a Tens. Hiába a torna azért nem megy a folyamatos munka és a terhelés. Ilyenkor jut eszembe az orvosom (házi orvosom) mondata:

IGAZ EZ NEM HALÁLOS BETEGSÉG, CSAK  A TÜNETEI  ELKISÉRNEK MINKET ÉLETÜNK VÉGÉIG. KIT NAGYON, KIT KEVÉSBÉ, DE SENKI NEM USZA  MEG TELJESEM FÁJDALOM ÉS TÜNET MENTESEN.

A BIZONYTALANSÁG, HOGY JÓL VAGYUNK VAGY NEM ELKISÉR ÉLETÜNK VÉGÉIG.

MERT LESZÜK UGY, HOGY  MA   JÓL VAGYUNK, HOLNAP MÁR NEM.

Pihenés és Tens után jól vagyok, csak hát ezt nem lehet eljátszani sokáig a munkahelyen.

Akit írtam orvost (operáló orvos), utána elment az OEP-hez dolgozni Ő is beadta a leszázalékolást. Három gerincsérv kiszakadása volt.

Nem bírja a megterhelést, és azt mondta nekem: Ha nem akar kikészülni 60-éves korára akkor le kell, hogy csökkentse a munka idejét 6-órára.

Ő sem gondolta volna 2-diplomával és 47-évesem, hogy rokkant nyugdíjas lesz, de ez van.

Nem mehet az „ÉLETNEK” fejjel, mert a GERINCE bánja (ez jó mondása volt).

Nem akartam mondani neki, hogy én meg mondtam (nem sértet meg), viszont amikor én adtam be a papírokat, Ő azt mondta:  ÁÁÁÁ….   AZÉRT  MÉG  OTT  NEM   TARTOK.

 

Akinek van iwiw csatlakozzon a gerinc betegek klubjába.

Klubok +beírjátok gerinc és kiválasztjátok melyik jó.

 

Előzmény: Törölt nick (3854)
maria73 Creative Commons License 2008.07.05 0 0 3881
sziasztok!kedves ed30!körülbelül egy idősek lehetünk műtétet illetően!tapossuk együtt a gyógyúlás fele az utat!tudod??!!sok pihenés laza séta és semmi stressz!!!ezt kaptuk házifeladatban a saját érdekünkben!ahogy közelítek a 3 héthez én is szarabbul vagyok!de lesz ez jobb!!fájdalom mentes és kellemes napot kívánok mindenkinek!!
Előzmény: ed30 (3879)
bela2200 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 3880

Ne hagyd magad stresszelni !

Amúgy rendesen hullámzik a hogylét, igazából a műtét után van egy óriási fizikai és idegi megkönnyebbülés, aztán meg vissza kell térni a való világba.

De van előre, hidd el.

Előzmény: ed30 (3879)
ed30 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 3879

Sziasztok !

 

 engem lassan 3 hete műtöttek.. Most fájdogálok, ma kezdődött . Szerintem az időjárás...( remélem) na meg a stressz !!! Azért bizakodom ... szép napocskát mindenkinek!!

sziporka66 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 3878
Pitykéné hogy vagy ???

Amióta dolgozol azóta ugy látom, nem érsz rá. 

Remélem javulás állt be az állapotodba.

bela2200 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 3877

Hogy lenne végtelen, amikor már a harmada eltelt? ! ?
Gyűjtsd az energiát, élvezd hogy gyógyulsz, hogy túl vagy rajta, hogy kiszolgálnak.

Utólag meg érzi az ember, hogy nem használta ki a "betegség nyújtotta lehetőséget". Olvasásban, rendetlen fiókok rendezgetében, zoknistoppolásban, gyerek-adjusztálásban.

Előzmény: maria73 (3876)
maria73 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 3876
sziasztok!köszönöm a bíztató szavakat!a 6 hét végtelennek tűnik!de megfogadom amit ajánlotok és betartóm!köszönöm!mindenkinek kellemes és fájdalommenetes napot kívánok!
bela2200 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 3875

6 hét előtt kockázatos volna uszodavizben vagy akár kádban ázni. Ha valami fertőzés bejut a seben keresztül a gerinc közelébe, abból nagyon nagy baj lehet.

 

A kórházban tanitott gyakorlatokból apránként egyre több, kis nyujtózkodások, meg sok-sok sétafikálás először a lakásban, aztán a környéken.

 

Hamar eltelik a hat hét, ne aggódj.

Előzmény: maria73 (3873)
sziporka66 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 3874
Ugy látom, kell egy kis bíztatás.

Fogysz te még vásárolni abban biztos, vagyok. Én nem érzem meg az időjárást. Remélem, nem ülsz a gép előtt, mert ülnöd tilost 6-hétig. Inkább sokat pihenj és sétálj, nézegesd a tv-műsorokat. Én ebben az időszakban naplót írtam és a gondolataimat abban sűrítetem.

Jó dolog visszaolvasni (ebben az időszakban).

Sietek, mert Pestre megyek a kínai piacra (rendeléseim vannak) és csavargok egy kicsit a plázákban és a városban. Remélem a többiektől is, kapsz infót e- téren. Mindenkinek szép napot.

Előzmény: maria73 (3873)
maria73 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 3873
Kedves sziporka66!bárcsak már én is ott tartanék hogy mehetnék bevásárolni!(mint az előbbi üzidbe írtad!)már az is szinte egy teljes kikapcsolódás lenne!még pedig az odébb lesz!nekem 6 hét után mondta a doki a vízalatti gyógytornát,hogy kezdhetem a kontroll után!addig is még 1 hónap!ti milyen tornát csináltok?én még (a kórházba a műtét után a 2.ik napon a gyógytornász megtornásztatott )ezt a tornát csinálom csak!laza lábmozgatás,fekve térdhajlítás ,és ilyen laza mozdulatok!az időjárásváltozást ti is megérzitek?csao!kellemes estét
sziporka66 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 3872
A múltkor kérdezte az Avania a leszázalékolást. Van pár cikkem róla.

Én a helyedben nem idegeskednék, Ha meg átképeznek, tegyék meg.

Itt ép most mondtak fel 25-tanárnak és 5-óvoda teljes állománya munkanélküli lett (engem irigyeltek a M… hivatalba)

Minden területen rengeteg a munkanélküli.

A rehab járadékot nem szabad igénybe venne, ha fel ajálják.

 

 

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/euszolgfajt20050802/csokkmunkakep20080606.html/ugyleirasjogi

 

http://www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20070313szigorodnak.html

 

 

http://www.orszi.hu/index.php?newsID=9

 

 

 

 

 

http://www.origo.hu/allas/aktualis/20070910-ausztria-ellovas-rokkantnyugdijasokban.html

 

Az utolsó cikk a legérdekesebb.

Sietek tornázni.

Maria73   jobbulást és jó fórumozást.

 

 

 

 

maria73 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 3871
Sziasztok!35 éves nő vagyok!2 hete műtőtek gerincsérvvel,székesfehérváron a szent györgy kórház idegsebészeti osztályán!dr.Lencsés Tamás műtőtt!teljes a szakmai tudása nagyon felkészült és emberséges!1,5év szenvedés után,mostmár jobban vagyok,igaz vannak jobb és rosszabb napok!(például tegnap elég szarul voltam!)örülök nagyon hogy megtaláltam ezt a fórumot,ahol "sorstársakkal"találkozhatok és ugymond tapasztalatot cserélhetünk,és ti legalább tudjátok mit jelent ez a műtét!soknak aki nincs benne fogalma sincs!én sem tudtam eddig elképzeli,mit él át ilyenkor az ember és mennyire segítségre szorulsz.(mindenhez segítség kell az első hetekbe a műtét után,mert még a bugyidat sem tudod felhúzni wc.után!!!)mindenkinek kellemes napot és gyógyúlást kívánok!Marika
janise Creative Commons License 2008.07.01 0 0 3870

Sziasztok!Mindenki jól van,vagy megszűnt a fórum?Az előbbinek kifejezetten örülnék.Ha alszotok jó éjszakát mindenkinek!

 

sziporka66 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3869

 

Sokat kérdeztétek miért (–R DVD-t) kérek.

Csak a (–R-DVD-re) tud az ismerősöm felvenni, ezt ismeri fel a számitógép és a házi mozí DVD lejátszó is.

A márka mindegy.

Két hétig nem lesz az ismerősöm, aki felveszi így egy kicsit valószínű késni, fogy.

Én pl. a Pesti kínai piacnál vetten negyed áron (rengeteget) és kitűnő.

Én a krémeket, púdert, borotvát összes kozmetikai dolgot onnan hozom még eladásra is.

Teljesen ugyanaz mind a boltba csak negyed áron.

Megyek vásárlók egy kicsit,mert tudjátok a murphy törvénye szerint:

A vásárlás jelenti a szexuális  kielégülést.

Egy kis humor kell a topikba.

sziporka66 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 3868
Miután írtam ki kapcsoltam a készüléket és ma reggel írtam neked Ring.

Ugy, hogy már nem leszek az URI GELLER (jól írtam) utódja sajnos. !!!!!

Előzmény: ring9 (3867)
ring9 Creative Commons License 2008.06.28 0 0 3867

Sziporka! Ez a telepátia (vagy a véletlen). Éppen pár perce írtam Neked!

Előzmény: sziporka66 (3866)
sziporka66 Creative Commons License 2008.06.28 0 0 3866
Természetes, hogy segítek Ring. Majd írj, amikor kell neked.

Előzmény: ring9 (3864)
sziporka66 Creative Commons License 2008.06.28 0 0 3865
Válaszoltam e-mailben majd nézd meg.

A Vitál Tv-nél fórumoztam, minden szombaton ugyanazt a Réka tornát adták.

Érdekes miután beírtam, mindjár váltottak.

Minden reggel felkeltem, hogy felvegyem, hát mindig ugyanaz volt, gondolta majd én intézkedem.

Azóta tudják színesíteni a tornát.

Előzmény: Etti:) (3863)
ring9 Creative Commons License 2008.06.28 0 0 3864

Szia!

 

Sziporka még biztosan napozik, vsz. már szép barnára sült! De ha visszalapozol, már sokszor leírta, hogy hogyan kérhető tőle dvd (pl. 2898, 2911,2974, 3049, 3064 számú hsz-ok). Reméljük még áll az ajánlata, mert nekem is mostanság lett aktuális.

 

 

Előzmény: Etti:) (3863)
Etti:) Creative Commons License 2008.06.28 0 0 3863

Szia Sziporka!
Olvastam egy másik fórumon a hozzászólásaidat és szeretném megkérdezni milyen módon juthatnék hozzá a Tatarek Rezső dvd-hez ?

Fontos lenne:)

Válaszod várom akár itt akár e-mailben!(  electro_sokk@freemail.hu  )

janise Creative Commons License 2008.06.28 0 0 3862
A 9 napos rehabilitációt bennfekvéssel töltöm a kórházba,mert azt mondta a reuma doki,ha hazajárkálok nem ér annyit.Mindenféle fizio vagy fiziko terápiás kezelést kapok,megspékelve gyógytornával .Az idegsebész meg nem adott beutalót sehová,csak javaslatot tett utókezelésre.(Ha ezt tudom előre,biztos hogy nem adok olyan vastag borítékot.)
Előzmény: bela2200 (3861)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!