Keresés

Részletes keresés

robicsek Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30793

nem hittük volna el.

Milyen progi milyen hálozaton? ha azt össze tudtad rakni, akkor ez nem kérdés.

Előzmény: cs_gaborka (30791)
cs_gaborka Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30792
Nem volt és nincs is szándékomben megszivatni senkit, rendszergazdát sem.
Előzmény: kdezsoe (30783)
cs_gaborka Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30791

Kezhettem volna úgy is, félrevezetve mindenkit, hogy van otthon egy hálózatom, azon fut egy IP alapú progi, de ha kilépek az egyikkel a netre, akkor ez a belső folyamat nem működik, mi a megoldás. Csak azért mert mindez céges környezet én még azt gondoltam ettől még windows-os kérdés, ismét tévedtem.

Előzmény: robicsek (30782)
robicsek Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30790

segíteni is hajlandó, akkor válaszol

 

pontosan igy tettunk.

volt egy problémád: netezni szeretnél munkaidőben.

Két megoldási javaslat is felmerult: engedni a tuzfalon, vagy külön gép.

Előzmény: cs_gaborka (30784)
Gyedmaroz Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30789
Azért értsd meg a másik fél sirámait is. A munkahelyeden egy tulajdonos kellő mennyiségű pénzt feccölt abba, hogy legyen egy működő és biztonságos (annyira, amennyire) rendszere, ami arra kell, hogy a befektetése után hasznot húzzon.
Ha te ezt a rendszert veszélyezted azzal, hogy nagy valószínűség szerint komolyabb hozzáértés nélkül (mert szvsz ha lenne, nem kérdeznél ilyen alap dolgokat) hátulról, sunyimód belepiszkálsz, akkor igenis felelőtlen vagy.
Ezek után kíváncsi lennék, hogy mennyire vagy májer a tűzfalak és egyéb, biztonsági fícsörök terén. Mert ha a te privát otthoni gépedre bemászik valami trutyi, az a magánügyed. De hogy osztod szét a céges gépedet megfertőzhetőre és biztonságosra? Mint az uszoda vizét, hogy fele a belevizelőké, fele a nem- belevizelőké?
Előzmény: cs_gaborka (30780)
Jahno Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30788
Erről csatabárdoson jót vitatkoztunk, mondván a cég számlájára ne nézegessen poénos videót, CDromot le kell tiltani, mert ott csak MP3-at fog hallgatni, és ne netezzen, mert az sokba kerül. Itt meg jobb helyeken van céges tea/kávé, egyik irodám éppen akkor vett az alkalmazottaknak 2.1-es Creative szettet, és nem mértettük, mert ezek kis maszek cégek, jobb tőle a légkör, amíg meg nem hátráltatja a melót, addig minek korlátozzunk?
Előzmény: robicsek (30782)
robicsek Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30787

No szoval, a következp kecskekáposzta cuccot vezesd elő a főnöködnek.

 

egy: senki semmit nem tehet bele a gépébe, veszélyes, tönkreteheti a céget.

 

kettő: viszont tényleg vannak üresjáratok kv, stb.,

 

három: ugyis itt van egy adsl, nem használjuk semmire.

 

négy: netezni jo dolog, iparágat figyelni kell, konkurenciát figyelni kell, stb.

 

Szoval, találjatok egy lazán 100 ezer alatti gépet, vegyetek használtat, mittudomén, a rendszergazdi irtson le rola mindent, csak böngésző, viruskergető, stb legyen rajta, felhasználonak semmi más joga ne legyen. Ez logjon az adslen mindig.

 

Ezt a gépet tegyétek ki a konyhába vagy ahol emberek esznek, kvznak, stb.

Igy a melogép marad melóra, és bármikor bárki netezhet, ha meg az a gép mégis bekap valamit, rendszegazdi egy ghost-rol ujrarakja secpperc alatt.

 

Előzmény: robicsek (30782)
Jahno Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30786

Fórumok és népek közt is van különbség, HWSW-n például van külön "milyen játékért fizettél" topik, aztán ott lelkendeznek, hogy kinek mi van meg eredetiben. Ugyanezért a gyereket egy másik fórumon majdnem leölték, mondván fasznak rá költeni, hülyeség, éljen a warez.

 

Itt most éppen ilyen napunk van, holnap tán segítünk is :-)

Előzmény: cs_gaborka (30784)
Jahno Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30785

Így is tudnak olyan dolgokat művelni, hogy kettéállnak tőle a füleim, hát még ha benyögik itt a route parancsot. De az alkalmazásra nem fog szűrni, gondolom az lehet a baj, hogy a 2 kártyának nincs, vagy ugyanaz az IPtartománya, mert nekem defaultban a netes forgalom a gate felé indul el, belső hálós meg egyéb az a lanon, és akkor nem is kellett miatta fórumozni. Vagy a belső háló már alapban VPN-es, tudja a fene.

Előzmény: kdezsoe (30783)
cs_gaborka Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30784

"Nézd, mi is utáljuk, mikor valaki fórumról, meg egyébről akar okosabb lenni"

 

Én úgy tudtam a forum azért van, hogy kérdezzünk, merjünk kérdezni, és ha valaki tudja a választ és segíteni is hajlandó, akkor válaszol. De lehet ezt is rosszul tudom, mindenesetre ez eddig MINDEN más fórumban működött...

Előzmény: Jahno (30777)
kdezsoe Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30783

"Elnézést, hogy szakmai kérdéssel fordultam a gurukhoz... :-("

Azert megerthetned, hogy a tuloldalon is emberek vannak...

Az a dolguk, hogy rend legyen es biztonsag, ezert bizony meglehetosen nagy a felelosseguk. Ha hiszed, ha nem.

Mit varsz? A szerinted szakmai jellegu kerdesedre, ugymint: "hogyan szivassuk meg a rendszergazdat?" milyen valaszokat kapsz majd?

Nezz mar tul magadon egy kicsit...:)

 

Előzmény: cs_gaborka (30774)
robicsek Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30782

Ebben teljesen igazad van. a nethasználat ugyanaz, mint a céges autoval vinni gyereket suliba, vagy felhivni telefonon a nagymamát, tök rendben van.

Mint mondom, én engedném a http nethasználatot a munkahelyen. (p2p-t nyilván nem) Talán a te főnököd is.

Szoval a megoldás nem veszélyekbe sodorni a munkahelyi hálot - hisz akkor te sem tudod majd a munkádat végezni, hanem megoldani a biztonságos, tuzfalakkal védett nethasználatot.

Szerintem értelmes főnök ezt, ha értelmesen adod elő megérti, ha meg a fönök nem értelmes, el kell menni.

 

De ez nem windows kérdés.

Előzmény: cs_gaborka (30780)
Zozo___ Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30781
A gond csak az hogy szabalyok durva megszegesevel netezel, ami teged lathatoan nem zavar, innentol teljes egeszeben kerdeses az amit leirtal...
Előzmény: cs_gaborka (30780)
cs_gaborka Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30780
Én az a "fajta" vagyok, akit zavar, ebből kifolyólag mozgat, ha nincs meg a reám bízott feladat, ezért azt gondolom leírhatom, nem megy a nethasználat a munka rovására. Első a munka, ezt komolyan írhatom. Mindössze annyiról van szó, mint mindenhol, (aki mást állít az hazudik) mindenkinek vannak üres percei, amikor is van aki elmegy dohányozni, más wc-re megint más esetleg fellépne a netre egy-két percre, mert eszébe jutott valami, mert mondjuk jön egy kolléga akinek szintén lenne egy-két perces dolga, mert otthon nincs net elérhetősége, ilyen is van. Ha ez akkora bűn akkor ismételten elnézést kérek, nem zavarkolódom többet a guruk között, nem is vagyok ide való, ugyanis (én) nem állítottam, hogy mindenhez értek. Akkor nem kérdeznék, mindössze autodidakta módon próbálok a problémákra megoldást találni... Na mindegy, marad a lelépek-fellépek módszer, ahányszor kell egy nap, nem fog gondot okozni.
Előzmény: Ambu-Lonci (30771)
robicsek Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30779

esetleg ha végigolvasnád nemcsak az enyém, hanem a többi hozzászolást is.

 

Nyilván csak a mi önértékelésünkkel van baj, a tied rendben van.

Aki a céges szabályzatot tudatosan, szándékosan, figyelmeztetés ellenére megsérti, attól minden normálisan gondolkodo cég megválik.

Gondolom, ha neked fuvarozo céged lenne, te is kirugnád a céges teherautoval szabálytalanul fusi fuvart végzőt. Nem?

 

Előzmény: cs_gaborka (30774)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30778

Tisztában vagyok vele, hogy egyesek ki tudják zárni még a rendszergazdát is, ekkor is vannak lehetőségek (nem csak Linux alá mountolás egyébként). Meg aztán nehogy még kiderüljön: már a Linux sem a régi. Manapság már állítólag túl jól kezeli az NTFS jogosultságokat... (esetleg beinthet ugyanúgy, mint az XP). De ne így legyen...

 

Mindenesetre, ha kötnék is fogadást (amit úgysem), maximum arra, hogy Linux nélkül is megoldanám a problémát.

 

Viszont először is próbáltam volna tisztázni, vajon mit akartál resiffrírozással, miért célozgattál homályosan az EFS-re:


"nagyjából keresztet vethetek úgy 40 GB anyagra, ha nem veszem meg azt a resiffrírozó progit - EFG, AFG, AFS vagy mittudomén hogy hívják"

 

Utána logikus módon leírtam a titkosítással kapcsolatos dolgokat, erre jössz egy lesajnáló beszólással:

 

"most nem kezdeném elölről, hogy mi a különbség a titkosítás meg a sajáthasználatúvá tétel között"

 

Még egyszer: én csak azért írtam a titkosításról, mert benne volt a kérdésben: "resiffrírozás". "EFS" (-re célzás...). Más szavakkal: nem azért írtam a titkosításról, mintha nem tudnám mi a különbség...

 

Joggal gondolhatnék ezek után arra, hogy talán nem is ismered a resiffrírozás szó jelentését, hanem csak úgy használtad vaktában, mert olvastad valahol... Sőt, ezek szerint az EFS jelentését is le kellene írnom... (hiszen: mittudomén hogy hívják...).

 

Pedig  engem Ezzel vezettél Félre Szalapala... (EFS)...

Előzmény: szalapala (30733)
Jahno Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30777

Nézd, mi is utáljuk, mikor valaki fórumról, meg egyébről akar okosabb lenni. Ha építő jellegű hozzászólása van, akkor helyszínen megoldjuk, meg bizonyos dolgokat macerálhat a gépben, de saját érdekünk, hogy ne álljatok neki szétbuzizni a melóhelyi gépet.

 

Nopersze melóhelyi gép címszó alatt néha amikkel találkozom, meg amilyen "gazdák" vannak itt-ott, hát nem csodálom az önerőt, de jahh.

 

Ha meg pláne melóhoz kell, akkor menjen oda valaki aki rendesen megcsinálja, és kifizetitek... Én is fizetek másik kollága/ismerősnek a cégeknél, elvégre egyszemélyben nem lehet minden vackot tudni.

Előzmény: cs_gaborka (30774)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30776
Öcsi, figyelj:
ad 1. ez NEM szakmai kérdés;
ad 2. a "nyilván" rövid 'i'.
Előzmény: cs_gaborka (30774)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30775
"Azért van a rendszergazdád, hogy biztosítsa a munkádhoz szükséges feltételeket"
...amikbe nem tartozik bele, hogy a júzer egyáltalán bármi ilyesmit el tudgyon piszkálgatni! =:-O
Előzmény: Ambu-Lonci (30771)
cs_gaborka Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30774
Természetesen van a gépenem (is) tűzfal. Nyílván nincs tökéletes védelem, tisztában vagyok vele, gondolom a céges tűzfal sem sérthetetlen. Ami az "egyszerre kurúgni-kirúgni" gondolkodásmódot illeti, nem kívánok vitatkozni ezen a nyílván az önértékelésedet növelni hivatott mentalitáson. Elnézést, hogy szakmai kérdéssel fordultam a gurukhoz... :-(
Előzmény: robicsek (30770)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30773
Öööö... az mér' baj, ha a szalonna kicsit véres? :-O
Előzmény: Gyedmaroz (30764)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30772
Kieg: ha nem tud róla, meg is érdemli :-)))
Előzmény: janiba80 (30765)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30771
Én speciel jó nagyot ütnék a kezedre.

Ezeket az embereket hol gyártják? Nyilván Taiwani.

Azért van a rendszergazdád, hogy biztosítsa a munkádhoz szükséges feltételeket. Nem tudom, hogy a te dolgod mi a cégnél, de gyanítom hogy a rendszergazda abba nem pofázik bele. Te örülnél neki? Az az ő munkája, a másik a tiéd. Mi lenne, ha mindenki a saját munkáját csinálná de azt jól? A saját dolgoddal minden rendben van?

Ha elégedetlen vagy a rendszergazdával, akkor fordulj a főnökéhez.

Ha azt hiszed, értesz hozzá, akkor mit keresel itt? Ehhez nem kell gurunak lenni. A hálózatnál van olyan, hogy rout-olás. Vannak hálózatok, vannak IP cím tartományok, alhálózat, vannak átjárók, stb. Ehhez kell értsen a rendszergazda, Te nem. A hiba pont ezért jelentkezett, mert olyat piszkálsz, amihez nem értesz.

Én a magam részéről ebben nem is fogok neked segíteni, elnézést.

Üdv:
AL
(mellesleg szintén rendszergazda)
Előzmény: cs_gaborka (30766)
robicsek Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30770

Jo hasonlat:)

 

Gaborka, alaphelyzetbnen ugy tunik, van egy paranoiásan konfigurált tuzfal, amin keresztul kapcsolodik a halozat a nethez.A kulső ellenség ellen gondolom véd, a belső ellen nem tudom.

No most te a gépeddel kimész a netre közvetlenül, rákattintasz pár helyre ahova nem kéne, és máris bent van a céges rendszerben a kártevő, ami szépen jobb esetben csak megfertőzi az összes gépet, rosszabb esetben szépen kis is szolgáltatja a céges adatokat kifele.

 

Egy szerencséd, nem én vagyok a főnököd, mert ha én lennék, mehetnél az állást keres topicba rögvest.

(igaz, én engedném a nethasználatot, de csakis a tuzfalon keresztül)

Előzmény: Gyedmaroz (30764)
Zozo___ Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30769
Jah, a masik dolog meg ha valoban a munkahoz kell akkor tenyleg meg kell hogy kapd hivatalos uton. Mivel ez kizarhato a lehetosegek kozul (sajat allitasod szerint), akkor megsem kell az annyira a munkahoz.
Előzmény: cs_gaborka (30762)
Zozo___ Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30768

"Ettől egyébként nem lesz sebezhetőbb a hálózat, szerintem"

 

Hat, ezen azert gondolkozz meg egy kicsit, hatha te is belatod.

Előzmény: cs_gaborka (30762)
cs_gaborka Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30767

Ezt lehetne egy kicsit részletesebben?

Köszönöm

Előzmény: janiba80 (30763)
cs_gaborka Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30766
De mondom, hogy a munkához kell...                                                                ;-)
janiba80 Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30765
viszont hálózatbiztonsági szempontból tényleg cinkes, főleg úgy hogy a systemadmin nem is tud róla :)
Előzmény: Gyedmaroz (30764)
Gyedmaroz Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30764
Már hogy a viharba ne lenne sebezhetőbb a hálózat! Ez kábé olyan, mintha egy sebész ugyanazzal a késsel műtene és szalonnázna felváltva.
Előzmény: cs_gaborka (30762)
janiba80 Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30763
route parancs-al be tudod lőni milyen forgalom milyen kártyára menjen, talán ez segíthet
Előzmény: cs_gaborka (30758)
cs_gaborka Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30762

Persze hogy a munkához kell...

A "szólj a rendszergazdának" azért nem ilyen egyszerű, tulajdonképpen kizárható a lehetőségek közül, ezért is próbálkozom magam megoldani a gondom, mint általában mindig. Kivétel ez alól a hw meghibásodás, bár már arra is volt példa, hogy saját pénzen megvettem és kicseréltem az alkatrészt, mert nem volt kedvem heteket várni. Ettől egyébként nem lesz sebezhetőbb a hálózat, szerintem. A kérdésemre visszatérve, esetlegesen van valamiféle megoldás, ötlet, tanács ?

Köszönettel

Előzmény: robicsek (30759)
robicsek Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30761

off

szvsz az amcsi filmeken az Apple notebookok piaci részesedése 90%, lehet, más filmeket nézünk :-)

Előzmény: Ambu-Lonci (30760)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30760
Asszem itt a hozzáértők mind egybehangzóan állítják, az az eladó hülye. Nem esetleg egy áruházlánc eladója? Üzenem neki, hogy menjen a p-be, keressen másik állást.
A gépek szerszám nélkül szerelhetők, már a 486-osok megfeleltek minden ACPI szabványnak, (kikapcsolt magától! Egy 486-os!!!) mert a szabványok kidolgozásánál ezek a híresebb gyárak képviseltetik magukat (a dzsunkalakók nem, ők ezekhez csak alkalmazkodnak - utólag, ha egyáltalán megteszik).
Távolról lehet egyszerre 100 gépet bekapcsolni, BIOS-t frissíteni rajtuk majd lekapcsolni (WfM szabvány), sőt akár központilag lehet BIOS password-öt beállítani rajtuk. Soroljam még?

A márkás gépekhez általában érteni kell. A Compaq-oknál spec. BIOS partíció van, a HP akár rendszer helyreállító partíciót is tartalmaz rendszerint, a DELL-nél diagnosztikai partíció van, stb., ezekhez el kell olvasni a kézikönyveket, a sötét eladó ezt nyilván nem tette meg, ezért ütközött ezekkel a gépekkel problémákba. (A Cable Select-et pedig már írtam)

Ami a DELL-t illeti: az összes OTP fiókban, az áruházak jelentős részében (pl. Auchan, Cora) illetve rengeteg önkormányzatnál és egyéb állami intézményben is jelen van csak Magyarországon, az amerikai filmeken meg majdnem mindenhol szintén azokat látni.

Üdv:
AL
Előzmény: Eliodora (30718)
robicsek Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30759

 No, igy csináljon biztonságos hálozatot a rendszergazda...

Javaslat: amennyiben a webelérés a munkához kell, szolj a rendszergazdának, hogy engedje át a tuzfalon, oszt jo van.

Előzmény: cs_gaborka (30758)
cs_gaborka Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30758

Először is köszönöm a segítséged. Akkor még egyszer, adott egy gép egy hálózattal (céges) több programot használok, amelyek IP alapúak. Mivel a hálózaton korlátozva van a net elérés (gyakorlatilag néhány oldal érhető el) ADSL elérhetőség pedig van a közelben, ezért eleinte egy hálókártyával neteztem, a két kábel közül azt dugtam a gépbe amit éppen szerettem volna csinálni, netezni, vagy IP alapú programot használni. Azután eszembe jutott, lehetne még egy hálókártyát berakni és nem kell dugdosni a vezetékeket. Minden jó is (volna) de ha fel vagyok csatlakozva az ADSL-re, az IP-s programok nem mennek, gondolom az ADSL irány felé keresik a célt. Ha lebontom, azonnal működnek. Tehát nincs szó ADSL megosztásról, mindössze azt szeretném a progik ne az ADSL irányába menjenek, hanem függetlenül attól, hogy fel vagyok-e csatlakozva, a belső hálózat felé.

Előzmény: kdezsoe (30756)
kdezsoe Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30757

Asszem, a hetvegen belevagok... :)

Utanaolvastam, ugy nez ki, hogy megvaltoztathato a Domain nev.

Sajnos a munkaallomasokon, at kell bigyoznom, az osszes eleresi utat, de ez van...

Vegulis, csak 13 geprol van szo. :)

 

 

Előzmény: Zozo___ (30605)
kdezsoe Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30756

Valami kulonos oka van, hogy nem routerrel osztod meg az ADSL netet?

Ma mar egy router ara nem osszeg ahhoz kepest, amit nyersz vele.

Előzmény: cs_gaborka (30738)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30755
Az mondjuk nem baj, hogy újra telepítettem az xp-t (gyakoroltam is egy kicsit és mindent elótte szépen elmentettem ahogy kell), csak hát nem lett jobb mint elötte. Lassú mint  a csigabiga. 
Előzmény: DJG (30754)
DJG Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30754
Pedig milyen szép lett volna, ha itt van a hiba...

Üdv,
Gábor
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30753)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30753
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30752

Ok megvan köszi:

 minden ok

minden érték normális  mindjárt bemásolom

Előzmény: DJG (30750)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30751
Előzmény: DJG (30750)
DJG Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30750
Háttértár > SMART.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30749)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30749

Magyarul van, de melyik résznél?

 

számítógép, alaplap,operációs rendszer, kiszolgáló, megjelenítés........nem találom.

Előzmény: DJG (30748)
DJG Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30748
Storage > SMART.

Üdv,
Gábor
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30747)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30747

Feltettem az EVEREST Ultimate Edition2006.

hol nézhetem meg a SMART-ot?

Előzmény: DJG (30744)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30746
ok felteszem az everestet és beszámolok!  Egy perc.........
Előzmény: DJG (30744)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30745

Gondolod, hogy nem tudom, hogy valami nagy gáz van?

Az unokám beletett a gépembe egy dvd írót és azóta kezdödtek a gondok. Lelassult a gép nagyon, volt, hogy be sem akart bootolni. Aztán 2 napja kb. megjavult minden ment jól hipp és hopp csak aztán 2 nap után kikapcsoltam és pár óra elteltével megint kezdödött az egész lassúság.

Ekkor újratelepítettem az xp-t ami lassan de biztosan sikerült, igaz nem úgy mint eddig, mert utoljára kijött egy ilyen ellenörzö féle CHKDSK, amihez nem szoktam, mert most csinálta elöször.

Aztán 10 percig semmi fekete háttér és végre betöltödött az xp.  Gondoltam felteszem az sp2-öt ami most lett kész. Ha valamire kattintok elteli 1-2 perc mire észleli a gép és megnyilik a file vagy progi.  Még nincs semmi a gépen cska a win xp sp2-vel.

Itt állok és el sem tudom képzelni, mi lehet a gond, mitöl pusztult el minden?

 

Előzmény: szalapala (30743)
DJG Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30744
Everest vagy hasonló diagnosztikai szoftver, és sürgôsen nézd meg a merevlemez SMART adatait. Ha pusztulóban van, az jelezni fogja, és még idôben elkaphatod. Majd kiderül, mire a végére érünk, de szinte biztosnak tûnik, hogy dolgok fatális egybeesésérôl van szó; nem valószínû, hogy az unokád beszerelte DVD-nek köze lenne a dologhoz.

Üdv,
Gábor
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30742)
szalapala Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30743
4 óra volt az sp2 telepítése ???
Akkor ott több gáz van, mint amit az ukránok elloptak a minap.
Valami nagyon nem stimmel..
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30742)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30742

most települt fel a service pack2.

Idáig jutottam el.  Mit lehet csinálni még?

Előzmény: rali (30729)
Jahno Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30741
Nem illik, meg minek?
Előzmény: SzG (30740)
SzG Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30740
Zonealarm és Noron Internet Security megfér úgy egy XP-n, hogy a Zonealarm a tűzfal, tudja valaki esetleg?
Előzmény: SzG (30629)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30739
Van-e active directory? Illetve szerver. Vannak-e csoportházirendek? Azokkal egyszerű. Ha vendégfiók a diáké, akkor alapból törlődik minden beállítás. Egyébként laborokban bevett szokás, hogy egy Ghost-tal minden óra előtt újrahúzzák a gépeket (multicast-tal az összeset, 10-20 perc). Üdv: AL
Előzmény: laszlo.v (30734)
cs_gaborka Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30738

Nekem (is) volna egy problémám. Adott egy gép (XP) két hálókártyával, az egyik a céges hálóra, a másik az ADSL modemre csatlakozik. Jelenleg, ha megy a net, a céges hálón csak olyan dolgokat tudok elérni mint pl. másik gép megoszott könyvtára, de a TCPIP-t használó progik nem működnek. Ha viszont elbontom az ADSL kapcsolatot minden oké. Szeretném megkérdezni van-e valamilyen megoldás, beállítható-e, hogy az egyes programok melyik hálókártyát használják? Találtam a hálózati kapcsolat/Helyi kapcsolat/tulajdonságok/TCPIP-protokoll/tulajdonságok/speciális/beállításokban valamiféle TCPIP szűrést, de a tulajdonságaiban található protokollokhoz nem tudom mit lehet vagy kell írni, egyáltalán jó helyen járok-e?

Köszönettel

cs_gaborka Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30737
Azt hiszem a TweakXP-ben van valamilyen "Paranoia" opció, ez minden ilyesmit  eltüntet, viszont a hátteret nem állítja vissza.
Előzmény: laszlo.v (30734)
szalapala Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30736
Az IlSystemwiper ingyenesen letölthető, az kitöröl minden előzményt IE-től kezdve Winampig mindenhonnan, cache-t is takarít meg kukát is.
Előzmény: laszlo.v (30734)
DJG Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30735
Az nem lenne jobb, ha át sem tudná állítani?

Üdv,
Gábor
Előzmény: laszlo.v (30734)
laszlo.v Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30734

Sziasztok!

Nem tudom jó helyen járok-e?

Egy ált. iskolában tanítok számtech.-et. Tudtok-e olyan programot, vagy valamilyen megoldást arra, hogy mindég ugyanaz a háttér jelenjen meg újraindításkor (WinXP). Tehát ha a gyerek elállítja a hátteret, a következő indításkor az eredti legyen. A win98-ban azthiszem valamilyen  user.x fájl felülírásával ezt meg lehett oldani.

Másik kérdésem: milyen programmal lehet automatikusan kilépéskor, vagy bekapcsoláskor törölni az előzményeket.

Olyan nincs-e amelyik mindkettőt tudja? Free.

Kösz

Azt is mehgköszönöm, ha megmondjátok hol érdeklődjem!

szalapala Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30733
Na gyere !
Meghívlak, fizetem a taxidat és egy vacsorát is és ha ilyen egyszerűen sikerül, akkor még ki is kiáltalak királynak.
Ha meg nem, akkor Te fizeted ezt nekem.
Megegyeztünk ?
Előzmény: Törölt nick (30731)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30732
Ha sikerül az a tulajdonbavétel....
Előzmény: Törölt nick (30731)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30731

Köszi, de másról van szó, most nem kezdeném elölről, hogy mi a különbség a titkosítás meg a sajáthasználatúvá tétel között.

 

Nem gondolod komolyan, hogy kérdezném mi a különbség... De még mindig nem árultad el: titkosítottál-e vagy nem?

 

Sajáthasználatúnak volt jelölve "véletlenül" a doksikönyvtáram

 

majd:

 

nagyjából keresztet vethetek úgy 40 GB anyagra, ha nem veszem meg azt a resiffrírozó progit - EFG, AFG, AFS vagy mittudomén

 

Nem érzed az ellentmondást?

 

Miért nézegetted a titkosítást "visszafejtő" (resiffrírozó) programokat ha nem is titkosítottál?

 

Ha nem titkosítottál, akkor viszont minek a Linux, ami amúgy is felesleges ilyen esetben, hiszen egyszerűen csak tulajdonba kell venni azokat a könyvtárat?

Előzmény: szalapala (30724)
szalapala Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30730
Az a két-háromezer fotó megvan cédén, ne aggódj, az csak kb 3GByte volt. :)
De az az 500 album az testvérek közt is kb. 1-2 milka lenne bolti áron, ha egyáltalán mindegyik elérhető lenne valahol. Nincs free shipping ám mindenhonnan :)

Na, rali, lehúztam a linuxot, most kezdődik a művelet !
Előzmény: Gyedmaroz (30725)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30729
Valami gáz van, Irgum.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30728)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30728
Még mindig települ a sp2, de írtó lassú.
Előzmény: rali (30712)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30727
Na, ez a beszéd.
Előzmény: Jahno (30726)
Jahno Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30726

Menjen a picsába aki ezt mondta, vagy éppen azzal nem szabad szóbaállni, mert olyan dzsunka alkatrészeket próbált vele, amivel a Dell nem indult el. Mert ha 133-as egy RAM, akkor az Dellben 133-on indul el, de dzsunka RAM csak mondja a 133-at, közben 100-at bír. Dzsunka 133-as gép meg mondjuk 100-on hajtja, így a két szar persze, hogy látszólag "jól" működik.

 

Rendesebb SDram teljesen jól megy benne, csendes a táp, nagyon ritka a hardveres hullás, stabil disznók. Brandeket meg supportot tudom utálni, de GX150-esről ódákat lehet mesélni, mert egy PIII-as proccal bármikor odaver egy áruházi akciós SiS chipes kotvadék Mercury PIV-nek sebességben. Stabilitásban meg pláne.

 

Gyere el, adok bele ramot, jóféle Hitachi, Toshiba, Micron, vagy eredeti Samu ramok hibátlanul mennek benne.

Előzmény: Eliodora (30718)
Gyedmaroz Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30725
a többit is be tudom gyűjteni egykéthárom hónap alatt, a nagyja mp3. Kezdhetek elölről DC-zni

Naja, ebből is látszik, hogy mennyivel jobb és olcsóbb hobbi zenét hallgatni, mint fotózni. :-))
A konkrét esetre sajnos nem emlékszem, de mintha rémlene valami olyasmi, hogy a behalt rendszer rendszergazdai jelszavát tudta az illető, ami tán követelmény volt...
Tán az XP- s topikban folyt a csevely...
Lassan én is olyan vagyok, mint Mari néni, aki elől az a német nevű ember (valami Alzheimer?) mindent eldugdos.
Előzmény: szalapala (30720)
szalapala Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30724
Köszi, de másról van szó, most nem kezdeném elölről, hogy mi a különbség a titkosítás meg a sajáthasználatúvá tétel között.
Előzmény: Törölt nick (30715)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30723
Nem titkosítva vannak - tulajdonba véve, és az új telepítésű win nem enged hozzáférni.
Előzmény: Törölt nick (30721)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30722
Az eladó nagyfokú hozzánemértésről tett tanúbizonyságot.
Előzmény: Eliodora (30718)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30721

Titkosításon nem segít a Linux, amin meg segítene, ahhoz nem kell (arra való a link az előző hozzászólásomban).

 

 

 

Előzmény: szalapala (30720)
szalapala Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30720
Köszi a tippet, de nekem úgy rémlik, nem igazán lett ott heppi end, de majd megnézem mégegyszer, biztos valamit kihagytam.
Mindenesetre ralitól kaptam egy linuxos tippet, most az próbálgatom, aztán majd ha nem jön be, akkor mást.
(Azért annak a 40 GB-nak az egyedi, tartalmilag igen fontos részei mentve vannak, a többit is be tudom gyűjteni egykéthárom hónap alatt, a nagyja mp3. Kezdhetek elölről DC-zni.:)

Operát meg ma tettem fel, még tanulom, lehet, hogy valamit elbaltáztam először az identifikálás során.
Előzmény: Gyedmaroz (30714)
robicsek Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30719

Azt tanácsolták az eladók, hogy soha többet ne vegyek DELL gépet, mert azzal csak szívás van

 

Hm, érdekes hozzáállás a világ legnagyobb PC gyártoja ettől az eladótól nyilván összeszarja magát...

Előzmény: Eliodora (30718)
Eliodora Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30718

Akkor jó, hogy ha tetszik........

Az Everest ki sem írja, hogy milyen márka ez az egy szem 128 MB modul ami benne van a gépben, ott szép szürke minden.  Azt tanácsolták az eladók, hogy soha többet ne vegyek DELL gépet, mert azzal csak szívás van. Azt is mondták, hogy nem bizti, hogy ha új dvd olvasót vennék felismerné, ha nem DELL, de ezt nehezen akarom elhinni.

Előzmény: Törölt nick (30693)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30717
Hidd el, Explorer is ugyanezt csinálja, ha nincs engedélyezve a javascript (tűzfalon is!). Ilyen a fórum...
Előzmény: szalapala (30695)
DJG Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30716
Jó, de a demó meg tudta mutatni a kérdéses fájlokat? Mert akkor mûködik... Ennél több tapasztalatom, sajnos vagy szerencsére, nekem nem volt vele.

Opera: nem, úgy kellene maradnia, amíg mást nem választasz helyette.

Üdv,
Gábor
Előzmény: szalapala (30709)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30715

Sziasztok ! Sajáthasználatúnak volt jelölve "véletlenül" a doksikönyvtáram és utána kinyuvadt a windóz sp2, hiába próbálkoztam, meghalt rendesen és az újrahúzás segített csak rajta, akkor meg beleütköztem persze abba, hogy külső vagyok a doksihoz, kapjam be.. Ahogy olvasgattam visszafelé, nagyjából keresztet vethetek úgy 40 GB anyagra, ha nem veszem meg azt a resiffrírozó progit - EFG, AFG, AFS vagy mittudomén hogy hívják, kb. 100 euró a letöltése, biztos tudja valaki, melyikről beszélek -.

 

Én tudom, de nincs itt valami félreértés? Szóval sem írod, hogy titkosítottál.

 

Ez nem elég?

 

Fájlok és mappák tulajdonbavétele Windows XP rendszerben

 

http://support.microsoft.com/?kbid=308421

 

Egyébként a titkosítást semmivel nem lehet visszafejteni, a drága program is csak akkor használható, ha a régi Windowsból megmaradtak bizonyos fájlok, le van írva, hogy melyek szükségesek.

 

Az ilyen programok tehát arra valók, amikor halott a Windows, nem bootol, de a vinyón még ott vannak a szükséges rendszerfájlok.

Előzmény: szalapala (30694)
Gyedmaroz Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30714
(Opera nálam évek óta fut, de eddig még soha semmi nem bírta felülírni a beállításaimat, ellentétben az IE- vel, egy világ omlana össze bennem, ha kiderülne, hogy már ez a böngésző is hekkelhető :))

Másik zárójelben mondanám el, hogy nekem is rémlik olyasmi, mintha az utóbbi egy hónapban lett volna itt egy sorstársad, aki nagyon hasonló problémákkal küzdött és happy end lett a vége. Sajnos nem emlékszem a részletekre, mert úgy véltem, hogy a kérdés engem nem érint, ugyanis ami nekem fontos, azt betegesen mentem kb. 5 példányban, kb 5. féle adathordozóra, incl. kőtábla. :-)
Előzmény: szalapala (30709)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30713

Cd-röl elindult a telepítés, lassan de biztosan megy.

 

Előzmény: rali (30712)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30712
ha sikerül.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30711)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30711
Felteszem az sp2-öt.
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30710

ok.

minden kattintás után 2-3 perc mire mozdul.

Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30707)
szalapala Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30709
Na azt a demot letöltöttem, arról írtam.
Az jó is lenne, csak hát ugye a 100 euro az 100 euro, arra várnék valami visszaigazolást, hogy van, aki megvette és nála működik is.
Voltam egykét helyen kérdezgetni mit tehetek, a legtöbb válasz az volt, hogy vegyek egy adag papírzsebkendőt és sirassam meg az adatállományt, mert NTFS alól nemigen hoznak vissza semmit.
(Operát meg ezek szerint minden indításnál indentifikálni kell ? Mert egyszer már megtettem ma.)
Előzmény: DJG (30700)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30708
Nyaggassad csak, majd kiderül.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30703)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30707
Ki akar purcanni a merevlemez?  Azért ilyen lassú?  Csak azóta van mióta kaptam egy dvd írót és bele lett téve. 
Előzmény: Jahno (30704)
Jahno Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30706
Pedig nem kell tőle félni, nekem ami a polcon van ram, azt mindet megzabálta.
Előzmény: Eliodora (30691)
Jahno Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30705
Jó kérdés a fizetős proggi, mert MS a saját szabványára is azt mondja, hogy ha nem tudsz hozzó jelszólemezt, meg hasonló törzsi varázslatokat, akkor az biza kuka.
Előzmény: szalapala (30694)
Jahno Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30704
Ez biza könnyen lehet harddiszk hiba...
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30696)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30703

Ellenörzi a sistemat a c meghajtón.

NTFS sistema

Ellenörzi az egyik lemezt, hogy van e vele valami rendellenesség.

Windows elkezdi az ellenörzést.

CHKDSK ellenörzi a file-kat  stb.  a végét nem láttam

 

 

JAJJ édes istenem most hogy rápillantok a mellettem lévö beteg gépre megjelent végre a microsoft windows képernyö, most már lesz ebböl valami talán?  Miért ilyen lassú?

Előzmény: rali (30701)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30702
Nemrég volt erről szó, hogyan lehet visszaszerezni a cuccot, de nagyon vissza kéne olvasnod, mert nem emlékszem már rá.

Van más megoldás is még.
Előzmény: szalapala (30694)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30701
Próbáld meg magyarul beírni, nem igazán érthető spanyolul.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30696)
DJG Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30700
Valami demót letölthetsz, az megmutatja, hogy mit hozna vissza, ha fizettél volna érte — a dolog megítéléséhez alighanem elegendô.

Operát meg állítsd Operára (F12-re felbukkanó menü, alul), akkor jó lesz.

Üdv,
Gábor
Előzmény: szalapala (30695)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30699

Mikor ez kék képernyö 5 perc után eltünik, akkor feketeség van 2-3 percig.

Megjelenik az xp-s kép és a csík elkezd mozogni ide oda és 1 perc múlva eltünik minden fekete.  Semmit nem lehet tenni.  Kikapcsolni sem.

Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30696)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30698
Előzmény: Eliodora (30691)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30697

A SYS parancs a következő file-okat teszi fel: IO.SYS, MSDOS.SYS, Command.com.

A boot szektor csak az FDISK /MBR paranccsal cserélhető. Szerintem.

Üdv:
AL

________________________

 

Master Boot Recordról szó sem volt, én partíció boot-szektort írtam (Boot Record).

 

A HDD "elején" van az MBR szektora (512 byte), ebben van a partíciós tábla és egy boot-kód. Ez az első track, első szektora, a többi (62 db) szektor általában üres, ide szoktak telepedni például a boot managerek.

 

Következik a második track első szektora, ami egyben az első partíció kezdetét jelenti.

 

Minden partíció elején van ugyebár a boot-szektor, ez is 512 byte (manapság 512 byte/szektor). Ez is tartalmaz egy boot-kódot, de ez már oprendszerfüggő (míg az MBR széles körben elfogadott, kvázi szabvány), hiszen NT alapú rendszernél a bootszektor-kód feladata az ntldr indítása, DOS alapúnál viszont az io.sys, command.com következik a boot folyamatban.

 

Boot-folyamat:

 

- BIOS...

 

- Boot HDD

 

- HDD MBR: MBR kód indul, megnézi a partíciós táblában, melyik az aktív partíció, indítja az annak boot-szektorában lévő kódot ("átadja a vezérlést", ahogy a programozók mondják).

 

- BR: Boot Record kód indítja az ntldr, vagy éppen az io.sys állományt, illetve egyéb oprendszereknél, amit kell.


- Ntldr: boot.ini-ből kiolvassa a kernel elérési útját (ntoskrnl.exe), indítja (egyszerűsítettem...).

 

fdisk /mbr, fixmbr: MBR-re hat, majdnem egyformán, árnyalatnyi különbség azért van. A szabványos índítókódot helyreállítja mindkettő, de az fdisk /mbr törli az NT Disk Signaturát, míg a fixboot nem, ez az apró tény rendszerklónozáskor lehet érdekes, amikor mindent jól csináltunk, mégsem tudunk bejelentkezni az XP/2k rendszerbe.

 

SYS parancs, fixboot: a megcélzott partíció bootszektorára hat, oprendszer specifikus.

 

Sok részlete van a dolognak, de talán annyit, hogy míg az NT bootszektor-kód intelligensebb, a partíció területén elvileg akárhol megtalálja az Ntldr-t (gyakorlatban azért lehetnek gondok: "Ntldr is missing", ezt a hibaüzenetet ez a kód adja, néha olyankor is, amikor az ntldr valójában nem "missing"), viszont a DOS bootszektor-kód butább, csak bizonyos szektorokban találja meg az io.sys, command.com-ot.

 

Ezért a SYS parancs feladata, hogy a rendszer átvitelekor ezeket a fájlokat nem csak egyszerűen átvigye, hanem megfelelő szektorokba tegye, valamint (bizonyos feltételektől függően), a bootszektort is kijavítsa, DOS igényeknek megfelelően.

 

A Win98 indítólemezen található például egy Readme.txt, ahol így fogalmaznak:

 

"Sys.com: áthelyezi a rendszerfájlokat, és indításra alkalmassá teszi a lemezt."

 

Nem részletezik jobban, de ezen a helyen ennyi elég is. A többit majd én kitalálom... :-)

 

Mindenesetre, lehet egy partíció FAT32-es, de az nem jelenti, hogy annak bootszektora Win98 és XP indítására egyaránt alkalmas. Attól függ, mivel lett formázva, vagy pedig utólag módosítható a bootszektor a SYS, illetve fixboot parancsokkal DOS, illetve NT rendszerekhez.

 

Módosítja a bootszektort az NT alapú telepítő is, a saját igényeinek megfelelően, sőt ilyenkor fájlba menti bootsect.dos néven, boot.ini-be beszerkeszti az elérési útját stb.

 

Win98 telepítő viszont ilyenkor megadja magát, ismeretlen lemez stb, bár itt a pontos részletekre (mikor, mi történik, milyen feltételekkel) már nem annyira emlékszem.

Előzmény: Ambu-Lonci (30673)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30696

HELP HELP HELP!

Befejezödött a telepítés.

Most, hogy újraindult utoljára (telepítés végeztével) a gép megjelent ez a képernyö ami még sohasem. Hagytam, hogy csekkolja amit akar.

Igy áll kb 5 percig majd eltünik és fekete lesz minden. Erre varrjatok gombot.  Mi lehet? Az sp2-öt fel sem tudtam tenni.

 

szalapala Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30695
(Hm. Úgy látom, Operában nem szerencsés írni, mert nem tördeli bekezdésekre. Bocsi.)
Előzmény: szalapala (30694)
szalapala Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30694
Sziasztok ! Sajáthasználatúnak volt jelölve "véletlenül" a doksikönyvtáram és utána kinyuvadt a windóz sp2, hiába próbálkoztam, meghalt rendesen és az újrahúzás segített csak rajta, akkor meg beleütköztem persze abba, hogy külső vagyok a doksihoz, kapjam be.. Ahogy olvasgattam visszafelé, nagyjából keresztet vethetek úgy 40 GB anyagra, ha nem veszem meg azt a resiffrírozó progit - EFG, AFG, AFS vagy mittudomén hogy hívják, kb. 100 euró a letöltése, biztos tudja valaki, melyikről beszélek -. Meg is venném, ha minden kötél szakad, csak azt kérdezném, hogy van, aki már letöltötte és sikeresen használta ? Mert azért úgy habókra nem szívesen adnám meg a bankkártyaszámomat ennek az orosz vagy ukrán vagy milyen site-nak. Úgy olvastam, hogy sok, eredménnyel biztatóbb megoldás nemigen létezik. Ha mégis, akkor legyen szíves, homályosítson már fel valaki. Köszönettel.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30693

Ez a hozzászólásod úgy tökéletes, ahogy van. Imádom, de tényleg!

Előzmény: Eliodora (30691)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30692
Ambu Lonci tudná ezt igazándiból, azok a Dellek, amikkel találkoztam, mezei ramokkal mentek.


Várj egy picit, keresek valamit még.
Előzmény: Eliodora (30691)
Eliodora Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30691
Most a gyerek gépén is xp ketyeg, gyorsabb és jobb mint a win98 volt.  Honnan tudom, hogy milyen memóriát kell vennem a gépbe.  Voltam vele 2-3 helyen és elhajtottak, mikor látták, hogy DELL.  Ebbe valamilyen spéci kell? 
Előzmény: rali (30017)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30690
Jól van akkor fel fogom tenni szintén.  Még 33 perc van hátra a telepítésböl, legalább is ezt írta ki.
Előzmény: rali (30688)
Jahno Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30689
Én mindig az XP telepítőjével törlöm a C:-t, aztán vissza, és fotrmat. Második nem nagyon szokott aktívként megjelölődni. Bár nálam többi partíció ugye csak extended.
Előzmény: Törölt nick (30656)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30688
Azzal elhet dvd-t nézni, fölteheted nyugodtan.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30687)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30687

Ok, akkor felteszem a NERO-t és az Ulead DVD-t és más nem is kell?

Van egy programom az a POWER DVD ezt fel sem kell tennem?

Előzmény: rage (30686)
rage Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30686

A DVD íróhoz nem kell driver.

Kell egy software, amivel DVD-t tudsz írni, lejátszani. Pl Nero.

 

Esetleg kell egy software, amivel saját filmjeidből tudsz DVD-t készíteni,

vágni, stb. Arra jó az Ulead DVD.

Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30685)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30685

Kedves rali!

Köszi a "puskát", elkezdtem a telepítést.  Letöröltem a partitiont és most kezdi formázni.  (eddig életemben kb. 5 alkalommal telepítettem xp-t, de mindig izgulok új telepítés elött).

Van egy olyan telepítö cd-m amin rajta van a sp2, de valamiért nem akart elindulni vele a telepítés, ezért elövettem azt a cd-t amin az sp1 van és aztán felteszem az sp2-öt. Ez a cd-m is megvan.

Annyi lenne a kérdésem, hogy a dvd író cd-hez kapott lemezt, gondolom ezen van a driver, mikor tegyem fel?

Előzmény: rali (30683)
Vlaszij Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30684
háát akkor próbálkozom.
köszönöm.
Előzmény: Ambu-Lonci (30682)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30683
XP telepités:
0-szükséges programok összegyüjtése: XP, SP2, driver-ek,tüzfal, virusirtó, spy ellenes cuccok
0a-gép kihúz a net-böl
1-Formázás:
- XP telepítő cdjével - igen
- NTFS legyen minden partíció - igen
2-Felkerül az XP, ha lehet SP2-vel egybegyúrt CD-röl, ha nem akkor 2a.
2a-Felkerül az SP2
2b-Felkerülnek a driver-ek.

3-Virusirtó
4-gép visszadug a net-be
6-Virusirtó adatbazisának frissitése
7-Legújabb XP frissitesek letöltése, ezek után NE kapcsold ki az automatikus frissités opciót, csak állítsd be rendesen
8-Adaware+Spybot, elsore ennyi eleg, de mindig frissitsd!!!
9-Progik telepítése

By Gonzalo

Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30679)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30682
A csipogás általában akkor van, ha nem tudja megjeleníteni a hibaüzenetet.
Ezek elvileg a processzor, a memória illetve a video alrendszer hibái. Mivel a csipogást is a proci csináltatja a géppel, az valószínűleg jó. A másik kettő közül lesz rossz valami, ez 99.9%!

Üdv:
AL
Előzmény: bazsix (30680)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30681
Itt leszek, figyelek.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30679)
bazsix Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30680

oké, rossz volt a megfogalmazás, attól még lehet jó alaplap :))

a gondolatmenet a lényeg, az a csipogás jelent valamit, amit nem árt kideríteni, ha nem akarsz vaktában próbálkozni

Előzmény: Vlaszij (30677)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30679

Köszi!

Most mentettem le mindent és nekiállok a telepítésnek.  Ha gondom lesz, majd kérdezek.

 

Előzmény: rali (30650)
Vlaszij Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30678
memtesztet javasoltam én is neki...
majd lefuttatja..
Előzmény: bazsix (30676)
Vlaszij Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30677
ez nem jobb alaplap:D

egy Abit ZM6
Előzmény: bazsix (30674)
bazsix Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30676
milyen gép, milyen op rendszer, a hardver tutira rendben van? memóriateszt volt már? (www.memtest86.com ingyenes)
Előzmény: Vlaszij (30672)
drdoktor Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30675
bootdisk.com
Előzmény: Törölt nick (30665)
bazsix Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30674

-milyen BIOS-a van az alaplapnak (AMI, AWARD)

-ha BIOS-t tudjuk akkor google-ban valami olyant, h BIOS error signals erre a BIOSra

ebből jó eséllyel kiderül, h a BIOS mi miatt akad meg, ez alapján már el tudod kezdeni keresni a hibát.

 

jobb alaplapokon szokott lenni valami más visszajelző is, led sor, szám kijelző... stb amiből kideről a mi baja a BIOSnak.

 

szvsz erre inkább a hardware topikban kapsz segítséget, nem valószinű, h windows probléma

Előzmény: Vlaszij (30669)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30673
A SYS parancs a következő file-okat teszi fel: IO.SYS, MSDOS.SYS, Command.com.

A boot szektor csak az FDISK /MBR paranccsal cserélhető. Szerintem.

Üdv:
AL
Előzmény: Törölt nick (30671)
Vlaszij Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30672
meg mégegy. tőlem kérdezték, de ezígy nekem homályos.. hátha ti okosabbak vagytok. (ez biztos)

lefagy minden lejátszótól. media player, divx mindenféle.
az asztal nem testreszabható
víruskeresőktől újraindul

nah?

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30671

Még az előző hozzászólásomhoz hozzátartozhat esetleg az öreg SYS parancs (SYS C: stb.), ami egy XP által formázott FAT partícióra nem csak a rendszerindító fájlokat viszi át, hanem a meghajtó bootszektorát is "kijavítja" a DOS alapú rendszerekhez való formátumra.

 

Ennek rokona a Javítókonzol/fixboot parancs, ami pedig visszajavítja, és utána NT-hez lesz alkalmas a bootszektor.

Előzmény: Törölt nick (30657)
freck Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30670
Ágyuval verébre eset ))))))

Abba hagytam , meguntam , mindenkinek koszike a segitséget .
Vlaszij Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30669
egy kérdés.


adva volt egy gép. tönkrementa táp
új 300 as codegen táp bele
indít.
elindul!!!

és minden jó ,de hirtelen újraindul. aztán mégegyszer. mégegyszer.

aztán semmi.
nem indul.

3 mp s füttyöket dobál.
egymásu tán.
de egyébként se kép se hang.

ötlet hol kezdjem?
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30668
Az is gyakran előfordul (a XXI. század gyermekei ezért nem nagyon használnak már floppy-t, hanem USB pendrive-ot, ami nagyobb, gyorsabb, megbízhatóbb) hogy maga a floppy meghajtó karcolja meg, teszi tönkre a floppy lemezt.

Esetleg egy tisztító floppy-val meg lehetne próbálkozni (van még olyan?)

Üdv:
AL
Előzmény: freck (30664)
kiwancsi Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30667

 

Kérdem tisztelettel, hogyan szoktátok a PDF űrlapot kitölteni - Adobe Acrobat híjján?

 

köszönöm

kiw

rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30666
Na, ez az az eset, mikor ki kell szállni a buliból.Most, rögtön, azonnal.
Előzmény: freck (30663)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30665

Ilyen lemezeim nekem is vannak, anyaghibás, elöregedett stb.

 

Bár ágyúval verébre eset, de van olyan például, hogy Hiren's BootCD, Google megmutatja. DOS alapú partícionáló programok tömkelege rajta. Jelzem, nem legális tartalommal bír, ha ez számít.

 

Van persze sokféle lehetőség, megfelelő CD házilagos elkészítése stb.

Előzmény: freck (30664)
freck Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30664
A patricionálo lemezt az elvileg ures gépen akartam inditani de " flopi discr error"
vagy valami hasonlot irt ki.
Előzmény: Törölt nick (30662)
freck Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30663
Rokon a drága, a sogorom .

Ugy tele dobta játékkal hogy alig fut rajta valami, adtam neki 64mega ramot ,rakja bele a gépébe mert kevés a 128 , Nem rakta bele mer ugy sem ismeri fel .

Magyarázni már felesleges, nem érti meg.
Előzmény: Ambu-Lonci (30661)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30662

A 98 boot és a millennium boot sem indul el.

 

Mármint boot CD? Annak gondja lehet, Win98 CD-ről az fdisk nekem nem is működött, hanem csak Win 98 boot floppy-ről.

 

Van külön patriconálo lemezem de azt is hibásnak itélia rendszer, pedig az is jo.

 

Milyen rendszer, mit talál hibásnak, csak nem Windowson belül próbáltál valamit?

Előzmény: freck (30659)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30661
Akkor már csak azt áruld el, hogy ki ő neked.
1. főnököd: főhajtás, és csinálod.
2. haverod: megmondod, hogy ha 98 kell neki, azt tegye fel magának, mert 2006 van és te immár 8 éve nem foglalkoztál vele, hagyjon vele békén
3. rokon: szereted, nem akarsz neki bajt, akkor mégis rábeszéled az XP-re.

Üdv:
AL
Előzmény: freck (30652)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30660
Hopp, ezez!
Előzmény: Törölt nick (30657)
freck Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30659
A winyon lévö patriciot csak az xp-boot lemezzel tudom modositani vagy törölni ,
A 98 boot és a millennium boot sem indul el.

Van külön patriconálo lemezem de azt is hibásnak itélia rendszer, pedig az is jo.
Előzmény: Törölt nick (30656)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30658
El kell hajtani a picsába.
Előzmény: freck (30655)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30657

Sajnos szerkeszteni nem lehet a hozzászólást, így javítanék rajta:

 

"Törlöm az XP-t", ez olyan dolog, hogy nem tudhatjuk, egyesek az XP telepítővel törlik az aktív partíciót, erre a telepítő megjelöl aktívként egy másikat, ha nincs mit, akkor létrehoz ezt-azt, most nem mennék bele részletesebben, hosszú.

 

Holott inkább formázni kellene, de rajtad esetleg ez sem segít, ugyanis az XP által kreált partíciók bootszektorában egy másfajta boot-kód van, ami az ntldr indítására való.

 

Win98 bootlemez meglát egy ilyen partíciót, a bootszektor miatt kifeküdhet, mondván nincs rendszerlemez. Ám attól még az Fdisk-nek lehet szava a dologhoz, hátha törölhetők azok a partíciók.

Előzmény: Törölt nick (30656)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30656

"Törlöm az XP-t", ez olyan dolog, hogy nem tudhatjuk, egyesek az XP telepítővel törlik az aktív partíciót, erre az XP megjelöl aktívként egy másikat, ha nincs mit, akkor létrehoz ezt-azt, most nem mennék bele részletesebben, hosszú.

 

Holott inkább formázni kellene, de rajtad esetleg ez sem segít, ugyanis az XP által kreált partíciók bootszektorában egy másfajta boot kód van, ami az ntldr indítására való.

 

Win98 bootlemez meglát egy partíciót, a bootszektor miatt kifeküdhet, mondván nincs rendszerlemez. Ám attól még az Fdisk-nek lehet szava a dologhoz, hátha törölhetők azok a partíciók.

Előzmény: freck (30602)
freck Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30655
Mos jut esz-be szerinte én vagyok a hulye mert nem tudom megcsinálni.

Erre mit szolsz?
freck Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30654
Mélységes eggyet értésem. rali.
Előzmény: rali (30653)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30653
Passz, hülye embernek nem lehet magyarázni.
Előzmény: freck (30652)
freck Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30652
Magyaráztam neki , sajnos nem érti.

Arra használja a gépét hogy a jétékjait futathassa, cd-dvd lemezeket irjon,
filmet hézhesen rajta.

Se net se nyomtato se egy ébb nyalánkséga nincsen nem is lessz.

csak azért van gépe mert van nekem is , csak hogy én a munkámhoz is használom.
Előzmény: Ambu-Lonci (30648)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30651
Izéé - akkor szálljál kia buliból.Mondjad neki, hogy lehetetlenséget kér, csináltassa meg jó lóvéért valakivel.
Előzmény: freck (30649)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30650
Ne mérgelődj, telepítsd újara mentés után a az ikszpédet.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30646)
freck Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30649
RALI bácsi az elöbb már irtam csak profesionálom van home az nincs .

Minden féleképpen a 98 kell neki , hiába magyaráztam a hibáit .

Az egész ember kicsit lassu felfogásu..
Előzmény: rali (30647)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30648
Ha el tudja értelmesen magyarázni hogy mi a f*sznak neki a Win98 2006-ban, akkor lehet hogy meg tudjuk oldani a problémáját hogy mégse kelljen neki. Nagyon sok mindent el lehet indítani XP alatt is (majdnem mindent, de van amihez azért kicsit többet kell trükközni). Ez a nulladik, preferált megoldás.

1. Ha nagyon kell neki, akkor vegye elő a régi gépét, amin az van. Gondolom, nem dobta még ki. Régi géphez régi oprendszer, de akkor az ég szerelmére, nehogy azzal netezzen! Az egész hálózatból legyen a gép végig kihúzva. Célfeladatra alkalmas a gép magában, hálózati kapcsolatok nélkül.
2. Ha speciális alkalmazást akar használni igen speciális kártyával mint pl. motordiagnosztikai hardveres kártya, akkor vesztettünk, de akkor nem értem mit keresett ezen a gépen eleve az XP. Ebben az esetben persze full segítünk rágyömöszölni a Win98-at, de az előző megjegyzések (hálózat ne legyen) itt is érvényesek.

Magyarázd el neki, hogy a Win98 rosszul kezel különböző új hardvereket (USB eszközök, új nyomtatók, pendrive-ok, esetleg vezeték nélküli hálózatok, bluetooth eszközök stb.). Ezekhez gyakran már a Win98-as driver el sem készül. Valamint a Microsoft már nem támogatja, nincsenek már hozzá biztonsági frissítések, extra poénként a legtöbb antivírus, antispyware stb. programnak már nincs is Win9x-es verziója. Tehát a gép jó eséllyel védtelen lesz mindenféle ellen. Egészen biztosan ezt akarná? Tehát egyedüli gépként ugyan használható, de a gonosz durva internet felé egy ilyen gépet nem feltétlenül célszerű kiengedni (főleg Internet Explorer-rel nem).

A felpörgés nem csak a "floppy drive seek at boot" BIOS beállítások miatt az a nagyon rövid ideig tartó dolog?

Üdv:
AL
Előzmény: freck (30645)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30647
Butítsd vissza hagyományos windows kinézetűre - jó lesz az a xphome neki.
Előzmény: freck (30645)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30646

Na, végre egy jó hír.

 

Hát Örömöm másfél napig tartott.  Gondoltam egy merészet és kikapcsoltam a gépet egy órára, most meg be és elpusztult.

 

Nem megy!!!   45 percig csak az xp-s képernyöt bámulom, nem akar betöltödni a windows, majd lassan igen és még a fiokjaim is megváltoztak volt 4 fiókom és csak kettöt mutat az is megváltoztatva. Belépni is macerás és kurv@a  lassú. mindjárt kivágom az egész gépet a francba.................

 

Előzmény: rali (30533)
freck Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30645
Vissza raktam az xp-ét mert mást nem tudtam, de neki a 98-kell .

A lámpa felpörög de el is alszik.
Előzmény: Ambu-Lonci (30644)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30644
Mi történik induláskor?
Felpörög a Floppy? (A lámpácskájáról látszik)
((Egyébként még mindíg nem értem, miért nem teszel bele XP telepítő CD-t és arról boot-olsz. :-))

AL
Előzmény: freck (30643)
freck Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30643
A profesional futott rajta, bioszt hiába irom át flopi bootra ,a lemezzel sem lehet baj alig két hete használtam.

Lehet hogy nyitok egy muzeumot .... ugyanis van egy pl -es gépem is.
Előzmény: Ambu-Lonci (30641)
DJG Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30642
Ha ezen múlik, nLite-tal lehet saját telepítôcédét csinálni az XP-hez, és kihagyhatsz minden felesleges dolgot, amirôl tudod, hogy úgysem fog kelleni, ezek már fel sem fognak kerülni. Persze, tudni kell, mit és miért hagyhat ki az ember, viszont jóval kisebb lesz az XP helyigénye.

Üdv,
Gábor
Előzmény: janiba80 (30612)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30641
Az általad írt konfig pont jó egy XP Home-hoz.
Egyébként ha "non-system disk or disk error"-t ír (ugye ez volt a pontos hibaüzenet?) akkor
1. vagy sérült a Win98-as indító lemezed,
2. vagy a telepítés közeli HDD-ről szeretne indulni, tehát a BIOS-ban nem úgy van beállítva hogy boot-oljon is a floppy-ról
3. vagy nem az, csak azt írtad rá... :-))) Nyilván piszok régen lehetett... 7 éve

Ugye milyen sok az a 7 év? Mégis azt akarod feltenni rá? Számítógép múzeumot nyitsz? Futtathatnál rajta Commodore 64 emulátort is...

Üdv:
AL
Előzmény: freck (30639)
freck Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30640
Egy épként a sogorom gépe , csak probálni rakta fel at xp-ét .

Nagyon kicsi Pll 350 mhz 128mb-ram és 10gb winyo, ennyi ez egész.
freck Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30639
Köszi de van 98-hoz indito lemezem " No disck sistem " a válasz .

Semmit sem tudok vele csinálni !
Előzmény: Törölt nick (30609)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30638
Nem is igazán érthető, hogy mit kell tökölni rarokkal, mikor ott az nrg.
Előzmény: bazsix (30637)
bazsix Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30637

:)))

azért egész enyhén nemgvan bennem az a 2ly, h nem olvastad végig a sztorit...

Előzmény: rali (30635)
Vlaszij Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30636
lehet most én is lezúzok egyet:)
Előzmény: rali (30633)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30635
Az nrg a Nero saját cd-image formátuma.
Előzmény: bazsix (30630)
andzsin Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30634
egyébként úgy látom, hogy megoldódott a problémám, mert a szoftver csak célhardwerrel működik:((( elteszem jobb időkre, amíg lesz pénzem ilyen kütyüt venni. de kösz a segítséget!
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30633
Ilyen.
Nekem egy hétig volt.Még a telepítőjét is kihajítottam.
Előzmény: Vlaszij (30631)
andzsin Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30632
dc-ről töltöttem le és elég sok embernél fenn van, ergo nagyon valószínű, hogy működik.
Előzmény: bazsix (30628)
Vlaszij Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30631

slave re..

de egyébként megoldottam. egy XP s gép egyből és gond nélkül felismerte mint primary slave.

 

 

tényleg ilyen ócska a Millenium?:D

Előzmény: rali (30627)
bazsix Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30630

írja ki az image-t mielőtt még kötömörítette volna? Micsoda sumák kapitalista cselszöves ez már megint? Milyen nrg az mi nem a rar-okban van?

Előzmény: rali (30626)
SzG Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30629
7 éve használok Nortont több gépen egyszerre, és nem volt különösebb gondom vele, nekem most is megfelelne.
Előzmény: DJG (30567)
bazsix Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30628

Az egy text file amibe ha belenézel minden rar -hoz van egy ellenörző kód. Keres rá google-al arra hogy windows simple file validator ez egy kis progi amivel a letöltött rar-okhoz ki tudod te is számoltatni az ellenörző kódokat. Ha a letöltött file-ok ellenörző kódja nem egyezik a az sfv-ben megadottal akkor a büdös életben sem fogod kitömöríteni semmivel. Ha egyezik akkor jöhetnek azok a kérdések amikkel kezdtél :))

Ha nem egyezik ennek több oka lehet, modjuk a tárhelyszolgáltató észrevette, h illegális tartalom van a szerverén ezért szándékosan elrontotta őket (átírt náhány byte-ot a fájlokban), hogy jól megszivasson , és elvegye a kedved a warezolástól, de az lehet, hogy letöltés közben sérült meg egy file ilyenkor elég azt a darabot újra letölteni.

1ébként sfv-hez hasonló még az md5 kód, de warezban az sfv terjedt el :))) 

Előzmény: andzsin (30624)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30627
Hova jumperelted?
Előzmény: Vlaszij (30623)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30626
Írd ki az nrg-t cédére, aztán majd látod.
Előzmény: andzsin (30625)
andzsin Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30625
van 1db svf, egy db nrg file és egy csomó rar....
andzsin Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30624
tényleg van:)) mit kell vele csinálni?
Előzmény: bazsix (30618)
Vlaszij Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30623

help

 

van egy merevlemez amiről adatokat kéne mentenem. ha minden igaz nincs vele baj, mertr csak az alaplap halt ki alóla.

 

egy Western Digital 7.5 Gigás

a gép szépen felismeri, hogy létezik a bbotolásnál aztán meg nem .

tehát látni már nem látom

eegy Mileniumos gépen próbálkozom vele..

 

Miért nem láthatja?

bazsix Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30622
köszi, ezt mondjuk nem ismertem, pedig valszeg jó megoldás lesz :))
Előzmény: janiba80 (30620)
bazsix Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30621

köszi, task mamager barátunk jó dolog, de rengeteg dolog fut a háttérben, csomó olyan misztikus nevű :((( viszont már kezdek rájönni, h ezt a progit használtam anno:

http://www.hhdsoftware.com/netmon.html

 

És ha isten megáldana, akkor konkrét tipped mi lenne a home security-re? Valami könnyen beszerezhető, pláne ingyenes esetleg?Terveztem már én is, h rakok rá valami tűzfalat+virusirtot de nem vagyok jártas az ilyesmiben. Amúgy spybot van rajta, de nem bírtam frissíteni az adatbázisát mert nem megy a net :-?!

Előzmény: Törölt nick (30617)
janiba80 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30620
mondjuk elsőnek egy sima parancssoros netstat is megteszi ha az érdekel milyen forgalmad van kifelé-befelé
Előzmény: bazsix (30615)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30619
Azért egy vinyó (meg egy IDE kábel) nem olyan drága...

Szerintem igen hibás választás. A Win98 igen rosszul kezelhető a mai rendszerekhez képest, nem tudod megállapítani pontosan milyen folyamatok futnak a háttérben stb. Én speciel vaknak érzem magam rajta.
Ha nem kellenek hálózati cuccok (csak a net) akkor használj XP Home-ot. Kisebb is, olcsóbb is stb.

Üdv:
AL
Előzmény: janiba80 (30612)
bazsix Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30618
ahonnan a rar letöltöd, ott általában szokott lenni 1 olyan valami.sfv file. Esetleg valami utalás a Simple File Validator-ra Volt ott olyan? Tudod mire való?
Előzmény: andzsin (30616)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30617

Task Manager / Feladatkezelő -- ezzel nézd meg, hogy mi fut a háttérben.

És gondoskodj valami védelemről, az isten álgyon meg! Antuvir+antispy...

Előzmény: bazsix (30615)
andzsin Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30616
sziasztok, a következő a problémám: többször futottam már bele abba, hogy letöltöttem egy rar file-t és a winrar nem tudja kitömöríteni (ami itt a gépen van az 3.51-es, nem tudom van e újabb). Azt írja, hogy sérült vagy nem rar file. Az egészben azt nem értem, hogy szabályos egyforma darabokban van, egy komplett rendszer és miért tartaná valaki a gépén, ha nem tudja kitömöríteni és ilyenkor mindig oda lyukadok ki, hogy én vagyok a béna. Szerintetek???
bazsix Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30615

Sziasztok!

 

Van egy gépem amit netezésre ritkán használok (szóval semmi tűzfal meg viruirtó), és most betelepülhetett rá valami progi, mert betárcsa után rögtön elkezd tekerni a du meter 5..10KB/s uplinkben 0..5KB/s downlikben, úgy hogy semmi internetet használó progit nem indítok, ha viszont elindítom a böngészőt az nem bír megnyitni semmit nagyritkán összeszenved 1,2 oldalt többnyire time-out, de van amikor már a dns time out :((

 

Szóval szerintetek van-e valami olyan progi amivel meg lehet nézni milyen progi használja a netet? 1 szer már sikerült egy ilyet összehoznom de emléxem mivel és most google barátom is úgy tünik cserben hagy...

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30614
Általáno célra elég az is. Mondjuk fájlcserélgetésre már tényleg karcsú.
Előzmény: janiba80 (30612)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30613
Érdekes, nekem DOS-Box-szal minden megy XP-n is...
Előzmény: rali (30610)
janiba80 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30612
mondjuk a 10 GB elég karcsú egy normális működő xp-hez, 1-2 dolgot felrak az ember és máris fullos a winyó
Jahno Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30611
TVkimenetet állítsd elsődlegesnek, vagy teljes mirror mód legyen. Másodlagos kijelzőn ez így működik ja.
Előzmény: Yencike (30606)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30610
nem megy az édibédicuncimunci játék....
Előzmény: Törölt nick (30609)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30609

Vagy bootolós 98 CD, vagy bootfloppy kell hozzá, ezeken ott az fdisk.

Fdisket elindítod, particiót letörlöd, csináltatsz vele újat, és formázod.

(Engem személy szerint érdekelne, hogy miért akarsz visszalépni...)

 

Előzmény: freck (30602)
janiba80 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30608
win98-as telepítőcd-ről próbáltad az fdisket? vagy esetleg biosban low-level hdd format
Előzmény: freck (30602)
kdezsoe Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30607

Picit bovebben kitudnad bontani? :)

Raersz, majd delutan leszek gepkozelben...

Előzmény: Zozo___ (30605)
Yencike Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30606

Üdv!

 

Notebook-ról projektorral próbálnék filmet kivetíteni, a gép képernyőjén gond nélkül fut, de a projektor által vetített képen a lejátszó keretében a film képének helyén fekete marad, ppt-t is simán vetíti...videókártya beállítás(?) nem találtam semmi fogódzót mi lehet ez.

 

 

Köszönettel:

 

 

 

 

Zozo___ Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30605
Legjobb tudomasom szerint a domain nevet nem lehet megvaltoztatni, a domain controller nevet igen.
Előzmény: kdezsoe (30603)
kdezsoe Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30604
Azt elfelejtettem, hogy egy belso, helyi halozatrol van szo, tehat a Domain nev kifele nem publikus.
Előzmény: kdezsoe (30603)
kdezsoe Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30603

 

Egy kerdessel fordulok, a Tisztelt Guru urakhoz...

A ceg atkeresztelkedett, ezert az NT4.0 serveren, at kellene irni a Domain nevet, meg a gepnevet.

A gepnev gondolom, nem gond, csak az eleresi utak valtoznak meg, de mi a helyzet a Domain nevvel?

Modosithato az NT serveren a Domain nev egyaltalan, ujratelepites nelkul? Ha igen, milyen kovetkezmenyekkel jar?

 

 

freck Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30602
Sziasztok !

Elösször is mindenkinek Boldog ujj évet kiváok .

Másodszor pedig aki tud az válaszoljon, egy 10gb -és hdd -én xp van de a Win 98
kellene rá. . Ha törlöm az xp-ét a maradék nem enged semmit felirni, ha pedig teljes törlést csinálok kapok egy hiba üzenetet " Vegye ki a lemezt és nyomjon meg egy gombot " , ilyenkor se flopi se cd nincsen a gépben .

A patricio megfelelö , fat32 rendszerü.

Ki tudja mitcsináljak vele ?
rage Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30601

Hát, az lehetséges, látod, bár sose jutna eszembe ilyet tenni :-)

Akkor sem nézgettem a tartalmát, amíg FAT32 volt a C.

 

Tehát akkor az itteni kérdésre a megoldás adminisztrátorként belépni,

s úgy átállítani.

Előzmény: DJG (30600)
DJG Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30600
A System Volume mappa meg NTFS alatt amúgy sem nyitható meg, hiába próbálod, mint ahogy az attribútuma sem változtatható.

Alapbeállítása szerint valóban, azonban semmi akadálya, hogy az adminisztrátor jogot adjon hozzá saját magának, vagy bárki másnak.

Üdv,
Gábor
Előzmény: rage (30598)
HUNedebacsi Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30599

ez mind oké

 

csak valami mégis átírta az attribútumot mert nem rejtett az a fránya mappám

rage Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30598

A Total Commanderben állítsd be, hogy ne láthasd a rendszer és rejtett fileokat.

A System Volume mappa meg NTFS alatt amúgy sem nyitható meg, hiába próbálod, mint ahogy az attribútuma sem változtatható.

Előzmény: HUNedebacsi (30596)
rali Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30597
Előzmény: HUNedebacsi (30596)
HUNedebacsi Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30596

azt használok, s azt szeretném hogy TCben se lássam ezt a mappát

 

Előzmény: rali (30595)
rali Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30595
Úgy van megcsinálva, hogy ne piszkáld.
Használj Tcommandert.
Előzmény: HUNedebacsi (30594)
HUNedebacsi Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30594
HUNedebacsi Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30593

srácok

 

miért nem engedi a windózom elrejteni a System Volume Information mappát?

 

 

bullseye Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30592

Primary: AGP

következő 5 memória (jó auto-n is... ha játszani akarsz, akkor 2-3-8-4-4 a legvalószínübb biztonsági beállítás, de minek...)

Graphics: valszeg jó a 64, de legyen 128 a hecc kedvéért

AGP fast Write: Enabled

Share: disabled

 

ozt ha így nem megy rendesen BIOSig sem, az gond...

Előzmény: MazdaGazda (30589)
rage Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30591

Basic Input/Output System

Jó az BIOSZ-nak is

 

:)

Előzmény: MazdaGazda (30589)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30590
2005-ös ASUS valamicsoda (nem tudom pontosan, milyen lap, de egy gyári új ASUS Vintage PE-1 barebone géphez tartozó alaplap)
Előzmény: Jahno (30587)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30589

Sajnos csupa rossz hírem van. A BIOS-om a legfrissebb (0305), a SiS AGP driverem is.

 

A BIOS-ban az alábbi állítási lehetőségek vannak:

 

Primary Graphics Adapter: PCI / AGP / On-board AGP

[ezt már kitárgyaltuk, jelenleg AGP-re van állítva, de ez sem segített]

 

MA 1T/2T Select: Auto / 1T / 2T

[Autora van állítva, fogalmam nincs, mi ez, a Manual természetesen nem magyarázza meg]

 

DRAM CAS# Latency: By SPD / 2T / 2.5T / 3T

[By SPD-re van állítva, egyébként lásd MA 1T/2T...]

 

DRAM Precharge Delay: Auto / 6T / 7T / 5T / 4T / 8T / 9T

[Autora van állítva, magyarázat természetesen nincsen]

 

DRAM RAS# to CAS# Delay: Auto / 3T / 2T / 4T / 5T

Magyarázat: this item controls the latency between the DDR SDRAM active command and the read/write command (ettől nem lettem okosabb :))

[Autora van állítva]

 

DRAM RAS# Precharge: Auto / 3T / 2T / 4T / 5T

Magyarázat: this item controls the idle clocks after issuing a precharge command to the DDR SDRAM (ahaaa....)

[Autora van állítva]

 

Graphics Win Size: 32MB / 64M / 128MB

Magyarázat: allows you to select the size of mapped memory for AGP graphic data

[64 MB-ra van állítva, ez a difólt]

 

AGP Fast Write Control: Disabled / Enabled

Magyarázat: disables or enables the AGP Fast Write Control function (gratulálok, zseniális magyarázat :)))

[jelenleg a default Disabledre van állítva, de próbáltam Enableddel is, sikertelenül]

 

Share Memory Size: 16MB / 32MB / 64MB / 128MB / Disabled

[jelenleg a default 32MB van bekapcsolva, de a Disabled sem ért semmit]

 

Hát, ez az én bájoszom. Bájosz, ugye? :)

Előzmény: Ambu-Lonci (30581)
Jahno Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30588
Chieftec/Enermax.
Előzmény: oldember (30562)
Jahno Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30587
Milyen lap? Lehet nem bírja már kihajtani ezt a szép új VGA-t...
Előzmény: MazdaGazda (30569)
Jahno Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30586
Asus support az néha olyan, van, hogy fél napig nem műxik. asus.co.uk meg .com.tw oldalakkal lehet kavarni, de asszem egy darab support.asus-ban szokott csoportosulni. Nekem már csak Intellel kell pöcsölni, de lassan azt sem fizetk ki, evvan.
Előzmény: Ambu-Lonci (30580)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30585

OFF

Az értéktelen ASUS manualt legalább ingyen le lehet tölteni, az értéktelen Gt. Kommentár (HVG-Orac) viszont kb. öt-hatezer forint volt, 1996-ban...

ON

Előzmény: MazdaGazda (30583)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30584

Ja, a BIOS update utility-nek nevezett kis fütyök, leginkább a Windows Media Player egyik skinjére emlékeztető valamicsoda az nem működik. Három szerverről lehetne frissíteni a BIOS-t (német, amcsi és távol-keleti), de valahogy minden napszakban mindig mindegyik túlterhelt, ráadásul minden sikertelen csatlakozási kísérlet után az egész programot újra kell indítani (öt lépésben megint lassacskán eljutva oda, hogy melyik szerverhez kívánsz csatlakozni), mert automatikusan kilép saját magából :)))

Előzmény: Ambu-Lonci (30581)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30583

Megkeresem, köszi!

 

Nagyon köszönöm a segítséget!!!

 

Nem tudom, mi van az ASUS oldallal, én is kb. negyedórája próbálom letölteni a manualt. Otthon mondjuk már letöltöttem, kb. bullshit szinten van a színvonala, pl. az Assign IRQ... opciót úgy magyarázzák, hogy ezzel tudsz assign-olni IRQ-t :)))

 

Kb. olyan, már elnézést kérek, mint Sárközy professzor úr híres Kommentárja a Gt-hez (társasági törvény), ahol copy-paste-tel szerepel a jogszabályszöveg kivastagítva, majd más szavakkal leírva ugyanaz normál betűtípussal. Nulla többletinformáció, semmi gyakorlat, semmi elméleti-tudományos kiegészítés vagy támpont. Pl. olyan egyszerű kérdésekre nem kapott az ember választ (ez még a régi társasági törvény, az 1988. évi VI. tv. idején felmerült kérdésem volt), hogy pontosan mi is van akkor, ha lemond az egyetlen ügyvezető egy Kft-ben. Merthogy a lemondással azonnal megszűnt az ügyvezetői megbízatása, tehát nincs, aki összehívja a taggyűlést, hogy válasszon helyette egy újat. Meg ilyesmi.

Előzmény: Ambu-Lonci (30581)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30582
Szervusztok!

Hamár a BIOS-ról van szó, lenne egy naív kérdésem nekem is.

Találkozott valaki olyannal, hogy a BIOS bárminemű benne eszközölt változtatás (konkrétan Save & exit) után nem lép ki a menüből automaticke reboottal, csak Ctrl+Alt+Delete vagy reset hatására?

Ezenkívül normálisan működik, tehát a változtatásokat megjegyzi.
DFI PT880-ALF alaplap, aktuális Phoenix BIOS verzió.
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30581
Na, bejött az oldal.
A legfrissebb BIOS a 0305 -ös, de erről csak azt írják, hogy támogatja az újabb processzorokat (nincs szó AGP illetve VGA-ról). Mondjuk attól még nem árthat feltenni, ki tudja.
Viszont találtam egy olyan infót, hogy a SiS AGP driver nem ártana hozzá... (nem hiteles, fórumon találtam).

Üdv:
AL
Előzmény: Ambu-Lonci (30580)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30580
Hát akkor csak azt tudom javasolni, hogy nézz körül BIOS frissítés ügyében.
Találkoztam a Googlin keresgélve más kérdésével is, (persze válasz még nem volt) ahol ugyanezt írja le: a gyors induláskor (csökkentett POST) nem ismeri fel a kártyát, a teljes induláskor igen. Vagy a POST-ot kapcsold be állandóan max-ra (mint ideiglenes megoldás) vagy keresni kellene valami BIOS frissítést, ami megoldja a problémát.

A manualját most töltöm, de a BIOS-t nem tudom megnézni neked, mert éppen halott az ASUS support oldala...

Jelenleg milyen BIOS verzió van rajta?

AL
Előzmény: MazdaGazda (30579)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30579
8, 8.
Előzmény: Ambu-Lonci (30577)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30578

Na, ezeket nem tudom... de ha valami tápfeszültség-probléma lenne, akkor egyáltalán miért működik? Akkor nem az lenne a logikus, ha a kártya sosem működne? Persze, már a középiskolai fizikaórákon is úgy éreztem, az én humánagyamnak ez már követhetetlen, úgyhogy az informatika rejtelmeiig el sem juthattam (legfeljebb user szinten)...

 

PS: ha hazamegyek, első dolgom lesz az IRQ enabled-re állítása (bár úgy emlékszem, mintha a sikertelen próbálkozás után visszaállítottam volna).

Előzmény: rage (30576)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30577
És hányszoros AGP szorzót tud a gép és a kártya?

AL
Előzmény: rage (30576)
rage Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30576

Az AGP-s kártyának is kell osszon IRQ-t

Tedd azt vissza Enabled-re.

 

Hány voltot ad az AGP slot nálad?

S mekkora a tápod?

Előzmény: MazdaGazda (30575)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30575

Rage, Ambu-Lonci: köszönöm a gyors segítséget!

 

Az Assign IRQ... csak a PCI beállításokra vonatkozik, nekem AGP-s a kártyám. Ennek ellenére megpróbáltam azt is enabled-ről disabled-re váltani, az sem segített.

 

A prioritást átállítottam On-board AGP-ről AGP-re (három lehetőség van: AGP, PCI, On-board AGP). Ez sem segített.

 

Bármit csinálok, gyors újraindításnál úgy tekinti a gép, mintha nem lenne csatlakoztatva a kártya. Lassú (kikapcs/bekapcs, közötte pici szünet) újraindításnál viszont semmi gond.

 

A gépem ASUS Vintage PE1 barebone, ASUS alaplappal SiS chipsettel, AMI BIOS-szal.

http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=506&l1=1&l2=1&l3=0

 

A korábbi "külső" kártyámmal (Sapphire ATI Radeon 9250SE 128MB) nem produkálta a hibát, a default BIOS beállítások ellenére sem.

 

Gondolom, ezzel nem kerültünk közelebb a megoldáshoz :)

 

Lehet, hogy az ASUS gép az ASUS kártyákat gyűlöli??? :-D

Előzmény: rage (30573)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30574
Az is jogos. Igen.
USB dive fagyásoknál meg az Assign IRQ to USB... Egész komoly BIOS knowhow-t sütünk itt el...

AL
Előzmény: rage (30573)
rage Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30573
Meg ilyen VGA-hoz nem ártana megnézni, hogy a BIOS-ban az Assign IRQ to VGA engedélyezve legyen.
Előzmény: Ambu-Lonci (30572)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30572
Hm. A memória elvétele nem egyenértékű a kártya letiltással... Az csak az üzemképtelenné tétellel egyenlő...
Vagy van letiltás, vagy nincs. De ha találsz a BIOS-ban olyat, hogy "Init Display First" (ahol AGP vagy PCI vagy Integrated illetve Slot vagy valami választási lehetőség van), akkor azt változtasd.
Az új gépekben már általában nem okoz erőforrás ütközést több video kártya léte, simán tudnak kezelni akár többet is. De hogy melyiket inicializálja először (ezért a BIOS képernyő melyiken látszódjon) azt a fenti beállítással lehet változtatni.

Egyébként ha azt is tudnánk hogy milyen alaplapod van, talán találnánk hozzá leírást, hogy mit hol találsz a BIOS-ában.

Üdv:
AL
Előzmény: MazdaGazda (30569)
rage Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30571

Milyen alaplapod van, mekkora tápegységgel ?

Ezt a 9550-es Radeont még nem kell külön tápra kötni, ugye ?

rali Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30570
próbáld bele a kártyát egy másik gépbe, ott mit ad elő?
Előzmény: MazdaGazda (30569)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30569

Üdv a Legnagyobb Guruknak!

 

Igen furcsa hibajelenségem a következő.

 

Karácsonyra kaptam egy ASUS A9550GE/256 videokártyát. Beraktam. Újraindításnál se kép, se hang (illetve se kép). Átdugom a kábelt az alaplapi VGA csatlakozójába: jé, az meg működik, de minek/mitől.

Be a BIOS-ba.

Letiltás (disable) opció nincs, persze.

Megjegyzem, a korábbi kártyámmal semmi gond nem volt, nem is jártam a BIOS-ban korábban, egyszerűen a slotba helyezéssel kiiktatta az alaplapi VGA-t.

Na, elveszem az összes memóriát az alaplapitól (egyes internetes tippek-trükkök szerint ez helyettesíti a disable opciót).

 

F10 (save and exit) a BIOS-ban, újraindítás: se kép. Most már persze hiába dugom át a kábelt a másik csatlakozóba, ott se.

Nyomva tartom a bekapcsológombot, leáll. Újra bekapcsolom: gyönyörűen működik a kártyával.

Windowsban "újraindítás": megint se kép.

 

Többszöri próbálkozás, köztük egy komplett sicher-was-sicher XP újratelepítés után (Win95-ön edződtem, ott mindenért újra kellett telepíteni :)))) semmi változás.

 

Azóta nem használom az újraindítás opciót, hanem mindig leállítás, 4-5 másodperc várakozás után újra bekapcsolás, és így gond nélkül megy a kártyával.

 

Ez mi lehet??? A gyors resetnél úgy tekinti, mintha nem lenne csatlakoztatva a kártya. Kikapcs-bekapcsnál meg mégis felismeri.

Megjegyzés: harmincszor szereltem ki-be a kártyát, tökéletesen illeszkedik, be van pattintva a kis műanyag fül, oda van csavarozva mint állat.

 

Hallottatok már ilyet? Hibás a kártyán valami? Egyszerűen utálják egymást az alaplapommal?

 

OFF

Macintoshon miért nincs soha semmi hiba? Mert hozzá sem nyúltam a gyári hardverhez. Csak éppen a 800 MHz-es proci és a semmivel sem kompatibilis Mac OS már kicsit idegesít.

Jó szóval oktasd a Mac usert - mondhatnám az Apple-re nem fejlesztő szoftvercégek vezetőinek - de JÁTSZANI IS ENGEDDDDDDDDDDDDDDD

Na mindegy, vettem inkább egy PC-t is, de szenvedek vele.

Viszont gyors, és napi 7 órát játszom a forma1-gyel :)))

ON

rali Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30568
Hehe, majdnem mindig format a vége.
Előzmény: DJG (30567)
DJG Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30567
Hát, víruskergetôre szerintem kapsz itt rögtön féltucat javaslatot, ami jobb lesz, mint a Nortoné, azzal a Speediskkel meg én nem élnék egy fedél alatt aszerint, amit így hirtelen a hálón találtam róla. Defragmentálás van az XP-ben gyárilag (nem mintha nagyon gyakran lenne rá szükség), egyébként meg nem látom, hogy valami egészen egyedi és megismételhetetlen dolgot tudna. Viszont még nem hallottam embert, aki ne panaszkodott volna, hogy Nortont feltenni még aránylag egyszerû feladat, de ha egyszer meg kell tôle szabadulni, az nagy kaland is tud lenni.

Üdv,
Gábor
Előzmény: SzG (30560)
rali Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30566
Nokia telefonhoz is szakértesz?
Előzmény: Ambu-Lonci (30565)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30565
Ezzel csak az a baj, ha viszont tényleg cable select-es a kábel (és az alaplap), akkor esetleg hiába jumpereli. De szerencsére úgy látszik, sikerült.
Ilyenkor szokott az történni, hogy "jé, a kábel volt a rossz, kicseréltem egy taiwani noname kábelre és megjavult!" Pedig egy csodát volt rossz, el kellett volna csak olvasni a szervízkönyvet, ami speciel letölthető a DELL honlapról (az egész Service Manual!!!!).
Arra kell vigyázni, hogy jó kütyü legyen a kábel jó csatlakozójára dugva. De a DELL már rá is írja, hogy HDD, meg CD meg stb. Ha az eredeti CD helyére tette volna a gyári összeszerelést követően a DVD írót, akkor nem lehetett volna semmi baj.

Üdv:
AL
Előzmény: rali (30561)
oldember Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30564

 

Én így első nekifutásra tudatlanként ilyet találtam:

 

Táp Coolink 400W-os ATX 12V v 2.0 Alacsony zajszintű
Csendes hőszabályzott 12 cm-es ventilátor. Teljesítmény:400W. Túlfesz-, túláram-, rövidzár-, tulterhelés-védelem. SATA csatl, Passzív PFC.
Típus: ATX • Teljesítmény: 401-500W PFC: Passzív
Ventilátor: 1x12cm • Csatlakozó: 20+4 tűs

bullseye Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30563

Enermax, Zalman, Thermaltake, Chieftec, OCZ, FSP, Seasonic...

Enermax...

 

Előzmény: oldember (30562)
oldember Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30562

Mit jelent a "jó táp"?

Típus? Biztosan van száz féle, de melyik a jó?

Pl? 

Előzmény: Jahno (30559)
rali Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30561
Biztos igazad va.Amilyen szedetvedett Delleket én láttam...Most, hogy mondod - láttam IBM föliratú IDE kanócot valamelyikben.
Előzmény: Ambu-Lonci (30549)
SzG Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30560
Igazából a viruskergető és a speedisk kell, a többi nem, de hogy is mondjam, szóval ez a csomag van kézél, nem a systemworks.
Előzmény: DJG (30509)
Jahno Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30559

Abból, hogy ha tuti jó táppal nincs baja, akkor táp volt :-) Sulinetesek azok ilyenek, majd elpukkan, aztán akkor nem kell aggódni már az alaplap miatt sem. Jó táp, meg úgyis örök darab lesz, max. kérjél kőccsön havertól, vagy valami.

Előzmény: oldember (30558)
oldember Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30558

Még annyit kérdeznék,  miből látom vagy tudom meg, hogy táp-e vagy alaplap?

Mert,  mondjuk kicserélem a tápot és a probléma megmarad, akkor tényleg "kiszenvedek" én is. €÷)))

Gondolom, az alaplap csere meg teljesen értelmetlen.

Ez egyébbként egy sulinetes gép és akkor egyenlőre várom a "véget"!   

Előzmény: Jahno (30557)
Jahno Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30557
Ha nem is ölbetett kézzel várni, mert ha tényleg táp, akkor 10 rugóból megúszod, aztán kész is. Ha alaplap, akkor hagyni a fenébe, míg kiszenved, vagy Te szenvedsz ki, aztán tudunk helyet mondani, ahol 3 év garanciákkal adnak el gépeket.
Előzmény: oldember (30550)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30556

Eszköz leírása: MATSHITA DVD-RAM SW-9585

Gyártó: Panasonic

Eszköz tipusa: DVD+RW/DVD-RW

Egyebek: 40

DVD+R9 Dual Layer

Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30555)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30555

Pántlikás jó reggel!

Továbbra is szuperül megy.  Nagyon, de nagyon köszönöm a segítségeteket. Végre a karácsonyi ajándékom tényleg egy ajándék. Nem is írtam a márkáját a DVD írómnak: MATSHITA DVD-RAM SW-9585

Előzmény: rali (30533)
oldember Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30554

Ha jól értelek Titeket, akkor egyenlőre nincs más teendő, mint várni, hogy mikor omlik össze?

Kb. másfél éves a masina. Most meg éppen (mint lenni szokott) nem olyan a helyzet, hogy a fél gépet kicseréljem. Mert gyakorlatilag majdnem erről lenne szó.

Na, de ez már az én problémám.

Köszönöm a segítséget!   

Jahno Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30553
Az nem baj, ennek örülni kell, hogy nem teljesen döglött meg. Ez még jól műxik. Amúgy meg továbbra is táp/lap.
Előzmény: oldember (30544)
rage Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30552

Értem! Megkerestem az első hozzászólásodat a témában, így ok :)

Valami az alaplapi IDE vezérlő körül lehet szerintem.

 

Most hogy az haldoklik, vagy épp nem kap elég tápot, vagy

a kábelek közül valamelyiken van érintkezés-probléma, így nehéz megállapítani...

Előzmény: oldember (30550)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30551
Hát ha a gép a BIOS indulási képernyőben lefagy, akkor azok közül amit írtál, nem sokminden használható.
Esetleg a BIOS adatainak a sérülésére tudnék még gondolni (főleg, ha túlhajtható). Esetleg megpróbálkozhatna egy BIOS automatikus beállítással...

Üdv:
AL
Előzmény: Jahno (30543)
oldember Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30550

Na, itt valami félreértés lehet közöttünk, mert én azt írtam előzőleg, hogy ez a kikapcsolási probléma csak abban az esetben van amikor a gép megáll a bootolás előtt. Itt van az, hogy a gép főkapcsolojával sem lehet kikapcsolni.

Az elmúlt héten kb. 3-4-szer fordult elő.

 

Máskor, tehát amikor normálisan megy a gép, akkor valóban kb. az ötödik mp-ben lekapcsol(az előbb ezt kipróbáltam).

Előzmény: rage (30547)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30549
De tudják. Hacsak nem valami kalóz kábelt használt a bekötéshez (ugyanis nem csak az alaplapnak, hanem a kábelnek is tudnia kell, ezért Cable Select. Ha a kábel jó, és a 40. ere meg van szakítva a 2 eszköz közötti részen, akkor a közelebbi lesz a master, a távolabbi a slave, és semmit nem kell jumperolni).
Eddig kb. 140 DELL géppel volt dolgom, hidd el hogy tudják.
Az viszont ismert hiba, ha valamelyik eszköz BIOS-ban be van kapcsolva, akkor akár percekig is eltart, mire a hibaüzenetet kiadja (hogy Primary vagy Secondary drive 0-1 not found). Ezt sajnos ki kell várni, mire F2-t nyomhatsz, és bemehetsz a BIOS-ba hogy kikapcsold...

AL
Előzmény: rali (30542)
oldember Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30548

Akkor most hogy is állunk?

Egy kicsit most összezavarodtam!

Előzmény: Zozo___ (30546)
rage Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30547

4 másodpercnél tovább kéne tarson, egész pontosan ötig :)

Utána már le kell kapcsoljon a gép.

Előzmény: oldember (30544)
Zozo___ Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30546
Ez mitol lenne taphiba? Minden normalis atx tap igy mukodik, ha nyomva tartod akkor lekapcsol, akarmit csinal a gep.
Előzmény: Jahno (30539)
rali Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30545
Tápcsere.
Előzmény: oldember (30544)
oldember Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30544

Sajnos kikapcsol  4 mp-en belül és , ha jól értettem akkor ez baj.

Ilyenkor mi a teendő?

 

 

Előzmény: Jahno (30539)
Jahno Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30543

Hjahh, ebbe szoktam lefáradni. Memtest, másik tuti jó táp táp, másik HDDre telepített tuti jó oprendszer és/vagy mindenféle live CD-vel megnézni, hogy a vas rendben van-e.

 

Ha Live CD-k is elhasalnak, akkor hűtés/kontakthiba , ingadozó tápfeszültség, memóriahiba. Alapban egy portalanítás nem árt, de egyszerre ne csinálj túl sok dolgot a géppel, pld, biosfrisítés, tápcsere, VGAcsere és összes kábel cseréje, mert lehet, hogy új hibák jönnek elő, vagy éppen nem tudjuk, hogy akkor most melyik segített.

 

Esetleg topik olvasgatása, meg ezt is:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9020881

 

Itt a memtest, Live CD dolgokról ki bírsz kupálódni.

Előzmény: rengetegdome (30540)
rali Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30542
Nem tudják - a mellékelt ábra szerint.
Előzmény: Ambu-Lonci (30534)
Zozo___ Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30541
A gep kacsologombjara gondolt, csak nyomva kene tartani szvsz.
Előzmény: robicsek (30538)
rengetegdome Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30540

A hibaüzenet valami olyasmi, hogy az alkalmazás váratlan hiba miatt leállt, elnézést, elküldjük-e a hibaüzenetet a Microsoftnak, szóval az a standard szöveg.

A csökkentett mód vírusirtásnál kell, NIS van a gépen, és a vírusleírásoknál gyakran szerepel, hogy Safe-módban indítsd újra, tedd ezt meg azt.

 

Előzmény: robicsek (30537)
Jahno Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30539
Kapcsolót nyomd 4 másodpercnél tovább folyamatosan. Ha leáll, akkor táp/alaplaphiba. Pld. Abit KG7-eseim sorban csinálják mindenféle tápokkal is...
Előzmény: oldember (30535)
robicsek Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30538

a táp főkapcsoloja se?

akkor az alighanem táphiba.

Előzmény: oldember (30535)
robicsek Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30537

Milyen hibaüzenet?

És mi okbol használod csökkentett modban?

Előzmény: rengetegdome (30536)
rengetegdome Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30536

Üdv Mindenkinek!

 

Van egy problémám. Csökkentett módban hibaüzenettel leáll pár dolog , pl : Intéző, Explorer,..

A rendszer: Magyar XP prof. + SP2 + rendszeres update.

Segítséget kérnék, mi a baj.

 

oldember Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30535

Eredményekben gazdag , boldog Újévet kívánok mindenkinek!

 

Kérem segítsetek: Az utóbbi napokban többször előfordult, hogy a gép bekapcsolása után közvetlenül a bootolás előtt megáll.( fekete képernyő, és az a szöveg ami még a bootolás előtt szokott megjelenni). Mindenáron a CD meghajtóval akar valamit kezdeni, de a BIOS-ban kizárólag a winchester van engedélyezve, a többi le van tiltva.

 Ilyenkor nem használ a reset gomb, a gép  főkapcsolója sem és csak a kapcsolós elosztóval tudom leállítani.

Nem tudom tapasztalt-e már valaki ilyet, ha igen kérem segítsen a megoldásban.

Köszönöm.

Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30534
Jé, ez egy DELL gép volt.
Megjegyzem, a DELL-ek a 486-os korszak óta tudják a Cable Select-et.

Üdv:
AL
Előzmény: rali (30533)
rali Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30533
Na, végre egy jó hír.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30532)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30532

Halihó!

Én vagyok megint. 

Nem tudom, hogy mi történt, de most úgy néz ki, hogy müködik minden.

Gondoltam, hogy becsukom a gépet, és visszatettem a szalagkábelt ahogy volt és kiváncsiságból újraindítottam.  Minden gyorsan betöltödött, nem vacakolt fél órát mire elindult, hanem gyorsan mint régen. Mondom "ni csak ni csak"  és betettem egy üres cd-t (DVD-m még nincs egy szál sem, kell vennem) és próbakép kiírtam egy cd-re az összes adatokat amik a gépben voltak. Ez is jól ment.

Most megyek aludni, mert álmos vagyok.  Holnap megint megnézem, remélem, hogy egy éjszaka alatt nem fog elpusztulni.

Bye..........

Etus Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30531

Megvan a magyar XP-m a másik gépemen. 

Ezen xp home van spanyolul, mert ezzel jött ez az HP-s gép.

A magyart nagyon szeretem ám.............

Képzeld én meg letöltöttem a Mici mackó karácsonya rajzfilmet decemberben és nagy sikere lett. A keresztlányom (3,5 éves) magyar oviba jár és tanul magyarul.

Előzmény: Törölt nick (30529)
Jahno Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30530
Merrefelé laksz, hogy aludni szeretnél? Ott olyan este 7 körüli időnek kellene lennie, nem?
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30528)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30529

Szedek lefele egy filmet a DC++-ról, 99%-ig jött mint állat, most meg itt cammog nekem.

Nincs már meg a jó kis magyar XP-d? Látom, spanyolt használsz.

 

Előzmény: Etus (30527)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30528

Én is még itt vagyok, nem mentem el aludni.

Kissé megviselt a mai nap ezzel a problémával amit a drága unokámnak köszönhetek.  Jót akart a lelköm,  de nem sikerült. 

Etus Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30527

Szia!

BUÉK neked is. 

Nem bántom, csak érdekesnek tünt. Eddig ez nem vettem észre. 

Mit csinálsz ilyen késön? Nem vagy álmos.  Nálunk 3/4 8 van (este).

Előzmény: Törölt nick (30526)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30526

Normális, és nem baj, hagyd békén.

 

És nagyon boldog új évet kívánok!

 

Előzmény: Etus (30525)
Etus Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30525
mind a kettö egyszerre müködik, legalább is úgy látom!  Ez baj?
Előzmény: Etus (30524)
Etus Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30524

Sziasztok!

 

Érdekes dolgot látok ha megnézem, a kapcsolatokat.

 2 kapcsolatom van. Ez normális?
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30523

A panda egy Aranyos Maciállat, de ez ne tévesszen meg, mert egy Szar Vírusirtó is. Mostanában egyre több gépen ott virít, naná, ha ingyér osztogatják, és nem győzöm gyaszilni lefele utána a vírusokat. A Panda által "védett" gépekről. Faszkivan a Pandával.

 

Előzmény: csUcsU (30521)
Jahno Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30522
Nem kell Neked az a Panda, én tudom.
Előzmény: csUcsU (30521)
csUcsU Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30521

Sziasztok, Búék!

 

A segítségeteket kérem, a PCWorld-től kaptam ajándékba a

Panda Platinium Internet Security 2006-os programot

 

Nem hagyja magát feltelepíteni, mert valami

e Trust EZ vírusírtót kér tőlem, hogy töröljek a rendszerről.

 

Ilyet pedig sehogy sem találok:

 

vezérlőpult/programok telepítése,         itt nincs

 

regCleaner,         itt sincs

 

regedit,               itt sem találok ráutaló programot.

 

 

Mit kéne kitörölnöm, hogy feltudjam telepiteni a Pandát?

Jahno Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30520
Szerintem 98-at de inkább ME-t azt tudok occsón, XP az 25ezer. De ha netezni is szeretnél, akkor az már minimum XP legyen.
Előzmény: gabeesz (30519)
gabeesz Creative Commons License 2006.01.03 0 0 30519
Sziasztok!

Nem tud vlki egyeladó legális, papírokkal, matricával, licenssel, hologrammal, stb.. felszerelt nagyon olcsó op. rendszert (win98-xp)?

Előre is köszi.
lildiko Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30518
üzi screenshot
Előzmény: lildiko (30517)
lildiko Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30517
Na megint feljött az üzenet.
Előzmény: lildiko (30449)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30516
Eltünt a winyó?  Nahát..........
Előzmény: rali (30514)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30515

ok  kb. mikor nálatok d.e. 11 van vagy legkésöbb dél.

Köszi szépen elöre is.

Előzmény: rali (30514)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30514
Nem látja a winyót.
Holanp folytathatjuk?Mikor érsz ide?
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30512)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30513
Az elöbb kidobott az index és alig tudtam bejelentkezni.
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30512

System Time   18:27

System date ..................  mon jan 02 2006

Diskette driver A    ......... 3,5 inch 1.44 MB

Dikette drive B  not installed

zip floppy  disabled

 

primary drive 0     ....unknow device

primary drive 1.......off

secondary drive 0  .unknown device

secondary drive1........off

boot sequence................enter

memory information...   enter

cpu information.....enter

 

integrated devices   .....enter

PCI iRQ Assigment... enter

iRQ Reservations ...   enter

System security.... enter

 

keyboard numlock.....on

report keybord errors .....report

 

auto power on............disabled

remote wake up........off

AC power recovery....off

fast boot.....off

suspend mode ...........s3

 

system event log........enter

asset tag.............................

Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30511)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30511

System Time   18:27

System date ..................  mon jan 02 2006

Diskette driver A    ......... 3,5 inch 1.44 MB

Dikette drive B  not installed

zip floppy  disabled

 

primary drive 0     ....unknow device

primary drive 1.......off

secondary drive 0  .unknown device

secondary drive1........off

boot sequence................enter

memory information   enter

cpu information.....enter

Előzmény: rali (30507)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30510

 

 

Előzmény: rali (30507)
DJG Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30509
Amúgy minek, ha már van egy jó tûzfalad? Nem lenne jó csak egyszerûen egy megfelelô víruskergetôt mellé?

Üdv,
Gábor
Előzmény: SzG (30508)
SzG Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30508
Zonealarm van a gépemen, és installálni akartam a Norton Internet Security-t, aki panaszkodott a vele nem kompatibilis ZA jelenlétére. Kérdésem hogy ha továbbmegyek a telepitésben, tudom-e a Norton csomagját úgy telepiteni, hogy a tűzfal a ZA maradjon?
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30507
Igen, de legyen kéznél a fényképezőgéped.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30506)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30506

STRIKE F1 TO RETRY BOOT, F2 FOR SETUP UTILITY

 

Ezt írja fekete alapon

 

ha F1-et nyomok akkor ugyanezt írja.  Nyomjam meg az F2-öt?

 

Előzmény: rali (30505)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30505
Nemnem, csak a merevlemezt kábelezd vissza és figyeld meg pontosan, mi történik az insításnál.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30503)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30504

ok csak a merevlemezzel

máris indítom.........köszi mindenki türelmét

Előzmény: rali (30502)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30503

most próbáljam ki?

Tegyem vissza a kábelt as dvd olvasóra és íróra és kapcsoljam be a gépet???

rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30502
Nagyon ügyesen megcsináltad.Most csinálj próbaíndítást, csak a merevlemezzel.A többi majd visszakerül.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30500)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30501
Azt gondolo9m, megoldja.
Előzmény: fegaf (30498)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30500

értem

 

most életemben elöször szereltem ki a merevlemezt és a dvd írót

Előzmény: rali (30496)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30499

ok rátettem a merevlemezt masterre.

Mást is állítsak vagy igy jó egyenlöre?

Előzmény: Jahno (30495)
fegaf Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30498
Úgylátszik csak a floppy bolondult meg, sikerült visszaállítani.
Gondolom egy low level format nem oldja meg a fő problémámat?
Előzmény: fegaf (30493)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30497
Hát ez a hutil volna a rávaló program.
Előzmény: fegaf (30493)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30496
Az az alaplap nem tudja a cable selectet.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30494)
Jahno Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30495
Merevlemezen master legyen.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30494)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30494

a dvd olvasó a csel-re rakva a jumper  a slave és master üres

 

a merevlemezen a cs-re van rakva a jumper

Előzmény: rali (30492)
fegaf Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30493
Kivan kapcsolva, de nem járt erdménnyel
Sikerült lefuttatni a hutil tesztet. Nem talált hibát. Viszont próbáltam állítami az automatikus zajcsökkentésen és most meg nem dolgozik rendesen a hutil. Elindul de nem ajánlja fel azokkat az opciókat ahol a formázás, teszt és többek közt a zajcsökkentés is van. Nem lehet valahogy alapra állítani a vinyót?
Előzmény: rage (30473)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30492
Próbáld meg kivenni azokat.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30491)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30491

Ezek szerint már van egy hiba.

A dvd olvasón nem látom, hogy hova vannak ezek írva mert eltakarja a burkolat és a merevlemezzel ugyanez a helyzet.

Előzmény: rali (30490)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30490
A cable select biztosan nem jó.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30488)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30489
a merevlemezen pedig az utolsón van.  (jobb oldalon)
Előzmény: rali (30487)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30488

a dvd írón a jumper (kis fekete müanyag pöcök) az elsö tüskén van "cable select"

a dvd olvason szintén az  elsö tüskén van. (oda nincs semmi írva)

rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30487
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30485)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30486
mióta betette azóta betegedett meg szegény gép.  szép kis karácsonyi ajándék mondhatom.   nem is tudtam kipróbálni, hogy egyáltalán ír-e valamilyen cd-t vagy dvd-t.
Előzmény: Jahno (30484)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30485

hol lehet megnézni?

 

Előzmény: rali (30478)
Jahno Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30484
De gondolom működőképesen hagyta ott, vagy konkrétan kereken attól a perctől kezdve beteg, mióta belekerült a cucc?
Előzmény: rali (30481)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30483
igen egy teljes álló nap b@szogatta a gépet............most meg a lajhár ehhez a géphez kapkodó idegbeteg..........
Előzmény: rali (30481)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30482
Irtó lassan enged belépni a fiókomba.  Olyanlassú minden mint még sohasem.
Előzmény: Jahno (30479)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30481
nem tudhatjuk, mit hova dugott az onoka.
Előzmény: Jahno (30479)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30480
most majdem 5 perc alatt bekapcsolt végre.
Jahno Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30479
Azt szerintem ne bántsuk, más lesz a baja. Ráadásul ahogy meglestem, eddig valószínű működött, oszt csak úgy "magától" romlott el. Szoftveres hiszti lesz ez...
Előzmény: rali (30478)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30478
Nézd meg, hol van a jumper a winchesteren.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30476)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30477
Ne potyázzál.
Előzmény: Jahno (30475)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30476

Megnyomtam az F1-et megjelent a WIN XP embléma (fekete háttéren ahogy szokott) és nem akar tovább lépni egy tapodtat sem. Csak az a kis csik mozog ami szokott. Nem adott ki sem hang sem füstjeleket..........

Amikor a kábel rá volt dugva a dvd olvasó és íróra akkor is itt állt le.

Előzmény: Jahno (30475)
Jahno Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30475
Azért írom én, csak had baszogassalak. Majd ha arrafelé járok, akkor fizetel egy sört. Vagy hamburgert, mittomén mi a divat azon a vidéken :-) F1-et lökd, de szerintem rájöttél.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30474)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30474
bocsi de nem tudtam, és teljesen el vagyok itt kenödve.......
Előzmény: Jahno (30469)
rage Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30473

A Webshots-ot azért a biztonság kedvéért megpróbáltad inaktiválni ?

Előzmény: fegaf (30446)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30472
Szevasz vOrOn! Csak, hogy téged is látni! És B.Ú.É.K.!
Előzmény: Törölt nick (30432)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30471

most ilyen a képernyö

 

SECONDARY HARD DISK DRIVE 0 NOT FOUND

STRIKE THE F1 KEY TO CONTINUE, F2 TO RUN TJE SETUP UTILITY!

 

 

mit nyomjak meg?

 

Előzmény: rali (30445)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30470
Nagyon oké!
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30467)
Jahno Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30469

Nahh, ha a DVDíróra, meg olvasóra ugyanaz a kábel megy, akkor itt van ez a pöcök:

 

 

 

 

Ez a fehér színű, a 3x2 tüskesoron. Az egyik eszközön középen kellene lennie, másikon meg a szélén, tetejéra rá van rajzolva, egyik cucc master, másik slave, ennek alapján különböztetik meg egymást az adatbuszon.

 

Amúgy erre a topikra az elmúlt fél évben ez kb. a 6. ilyen beírásunk....

Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30464)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30468
újra indítom akkor a masinát!
Előzmény: rali (30466)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30467
Előzmény: rali (30461)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30466
Igen.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30465)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30465
az alaplapon maradhat a kábel vége?
Előzmény: rali (30462)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30464
levettem a dvd olvasóról a végét és a dvd íróról is. Ugyanaz a kábel.
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30463


Előzmény: lildiko (30458)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30462
Egyelór húzzad ki, aztán próbaindítás.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30460)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30461
Ilyen kábeleket keressél:

Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30454)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30460
Most látom, hogy ez a szürke kábel vége meg bele megy a dvd olvasóba. onnan is húzzam ki?
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30459)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30459
Kihúztam a 8 cm széles szürke kábelt.  A kábel másik vége megy az alaplapra csak.
Előzmény: Jahno (30450)
lildiko Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30458
Nem tudom, én csak fogadatlan prókátor vagyok.
Előzmény: rali (30457)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30457
Tudod, mit mondott a norvég pásztor?
Előzmény: lildiko (30455)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30456
Ja azt elfelejtettem írni, hogy a gépben van egy dvd olvasó is.
Előzmény: Jahno (30450)
lildiko Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30455
meg két sör :-))
Előzmény: rali (30453)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30454
Sikerült kinyitnom.ilyen belülröl
Előzmény: Jahno (30450)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30453
Hálás köszönetem, Uram.
Előzmény: Jahno (30452)
Jahno Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30452
Előzmény: rali (30441)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30451
Bootlemezzel kell beindítani, aztán flopicsere.
Előzmény: fegaf (30446)
Jahno Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30450
Először akkor a DVDírót húzd le, aztán folytköv. Meg írd fel, hogy egy kb. 8 centi széles szürke színű kábel megy rá, az csatlakozik a HDDre is, vagy egyből megy a gép alaplapjára?
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30439)
lildiko Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30449

Be van kapcsolva az automata frissítés, azért is volt gyanús.

Megnéztem a Panda riportját, azt írja, hogy egy "microsofteup.112.207" nevű spyware-t semlegesített

Előzmény: Jahno (30437)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30448
Nagyon valószínű ez a lehetőség.
Előzmény: Gavriel (30447)
fegaf Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30446
Azthiszem innen töltöttem le.
Megjött, ezekszerint neked ez van floppyn? Mert én ezeket írtam fel rá és a win megkért rá indulásnál, hogy vegyem ki a lemezt mert sose fog elindulni.
Hát igen itt már sajnos többen nem találják a probléma okát.
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30445
Igen, az is elegendő.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30444)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30444

Könnyü az mondani egy szakértönek.............most megint meg kell próbálnom kinyitni.

 Kiszerelésen az érted, hogy leveszem a kábeleket róla?

 

Előzmény: rali (30442)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30443
Ezen pedig semmi oda nem illő nincsen.
Előzmény: fegaf (30436)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30442
Első kanyarban: szereld ki.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (30439)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30441
Kedves emberek, lejárt a Microsoft Antispywar.Ha valaki rátalál esetleg működő installerre, kérem, azonnal adjon linket.
fegaf Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30440
Jó kösz
Előzmény: rali (30438)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30439

üdvözlök Mindenkit ebben az új évben!

 

Kaptam karácsonyra az unokámtól egy DVD írót a DELL gépembe. Bele is tette nagy nehezen, 1 napig dolgozott rajta. Nagyon lelassult a rendszer azóta. Nem is mertem kikapcsolni a gépet 2 napig. Most gondoltam, hogy újra indítom, de nem indul!

HELP! A fekete windowsos képernyö van 30 perce és semmi más.  Csökkentett módban sem indul.

Mit tegyek? Az unokám a drága meg elutazott.

rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30438
Elküldöm a flopit állományait.
Előzmény: fegaf (30436)
Jahno Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30437
Ahamm, akkor azt az ablakot már valami jófajta trójai rakta fel... Ha automata frissítés be van kapcsolva, akkor kézzel nem nagyon kell felrakosgatni a frissítéseket, csinálja az magától. Mondjuk lehet ilyenkor lenne jó az a geniuebigyó ActiveX, hogy nem engedi eltéríteni más oldalra a WU-t. Ki tudja milyen oldalt trükköztek a nevében. Könyved meg most csomagolódik befelé.
Előzmény: lildiko (30433)
fegaf Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30436

Tcommandert már tegnap néztem folyamatosan, nem változnak a könyvtárak méretei jelentősen. Tudtommal nem állítottam be semmi ilyesmit.
Hogy a csudában kellene bootolható floppyt gyártani evvel a hutillal? Tudom régen is sokat görcsöltem mire valahogy sikerült. Amit rali küldött kicsomagolja magát és a .exe-re elindul win alatt. Amit én töltöttem le (hutil200) az meg nem csinál semmit kicsomagolás után.
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30435
Szervusz, tzimbora, búék.
Előzmény: Törölt nick (30432)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30434
ez elvileg legyárt egy flopit, amin rajta van a hutil.
Előzmény: fegaf (30431)
lildiko Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30433

Nálam is megjelent ez a Chyba - ablak, de mivel nem leokéztam, hanem simán bezártam az ablakot, eltűnt. Azóta lefuttattam az MSAntispyt és a Pandát is, egyik sem talált semmit.

 

Megjegyzem, nálam azután jelent meg, hogy feljött egy figyelmeztetés, hogy biztonsági rés van a gépemen és akarom-e a microsoft biztonsági frissítését letölteni. Bár roppant gyanús volt  az egész, elmentem a windowsupdate oldalra. Na ezután jelent meg a Chyba.

Előzmény: h734915 (30344)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30432
Kedves fegaf!

Feladatkezelőröl (futó folyamatok) kérnék egy Alt+PrtSc-nes képet vagy listát.

Úgye nem állitottad be semmit offline böngészésre?

15 percenként késziteni kellene total commander segitségével "allapot felvételt" a könyvtárak méretéröl, késöbb pedig összevetni.
Előzmény: fegaf (30431)
fegaf Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30431
Ennek nem dos-ban kellene futnia? Ha rákattintok elindul win alatt és nem ismeri fel a lemezeket.
Előzmény: rali (30427)
fegaf Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30430
Már próbáltam, igaz csak úgy hogy letiltottam a hálókártyát amivel a netre csatlakozik. Nem változott semmi.
Előzmény: Törölt nick (30429)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30429

Te fegaf, nézd már meg a kedvemért a következőt:

 

újraindítod a gépet (akkor ugye beáll a legnagyobb -- valós -- szabad területre).

De mindjárt indításkor húzd ki az internet csatlakozását, és várj mondjuk egy félórát.

Akkor ellenőrizd, hogy csökkent-e a szabad területed, vagy esetleg maradt az eredetin.

 

Előzmény: fegaf (30428)
fegaf Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30428
chocha@freemail.hu
Találtam egy hutil200-at de már nem tudom hogy kell floppyra írni hogy arról induljon.
A másik a UBCD-n van.
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30427
Írjál egy mailt, küldök egy hutilt.Hátha az jó lesz hozzá.
Előzmény: fegaf (30425)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30426
Előzmény: rali (30424)
fegaf Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30425
Hát ezt nemértem én se. Érden számtech boltban. Leakartam futtatni a hutil 1.19-et és nem támogatja
Előzmény: rali (30421)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30424
Nézted a lapot?Van ott valami hozzávaló hutil?
Előzmény: Gorcsev (30423)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30423
Ha az előbbi oldalon Ukrajnát választod ki, akkor gyön elő! Nem semmi :)))
Előzmény: rali (30422)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30422
Előzmény: fegaf (30420)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30421
Furcsa, hogy nincs a Samsung honlapján.
Hol vetted?
Előzmény: fegaf (30420)
fegaf Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30420
Nem, az enyémnek sp1233n a jelölése. Jó kösz, ezt a "pata" jelölést eddig még nem hallottam. Nem próbáltam másik gépben.
Előzmény: rali (30419)
rali Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30419
Előzmény: fegaf (30413)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30418
PATA: Párhuzamos ATA - vagyis a sima mezei ATA felület, azért hívják párhuzamosnak csak így utólag, mert ezzel akarják megkülönböztetni a SATA vagyis soros ATA -tól (illetve Parallel - Serial, merthogy angol, de speciel ez magyarul is stimmel kezdőbetűileg).
Tehát nem azzal van a baj.
Másik gépben próbáltad?

Üdv:
AL
Előzmény: fegaf (30414)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30417
Nyugi, az csak a "régimódi", nem-SATA vinyók jele. (Nem _S_oros, hanem _P_árhuzamos csatolójú. ill. Serial/Parallel.)
Előzmény: fegaf (30414)
rage Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30416
Attól, mert mondjuk fut a C-n, még nem biztos, hogy a C-t akarja buzerálni vele :)
Előzmény: Gorcsev (30412)
robyroby Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30415
Valaki csinált már MOZGÓ DVD MENÜT? mivel lehet ilyet csinálni?
fegaf Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30414
Mit jenet a vinyónál a "pata" jelölés? Lehet, hogy rossz vincsit vettem ami nem megy a gépemben rendesen?
fegaf Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30413
"Letöröltem" mindkét progit, de nem változott semmi, a probléma még megoldatlan. Az érdekes, hogy a 120-as vinyót nem találom a samsung oldalán (sp1233n)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30412
Hát a PMagic-nek nem sok köze lehet hozzá, "kicsit" furi is lenne, ha azon a partíción futna vmi bohócság, amit buzerálni akarsz :))
Előzmény: rage (30409)
fegaf Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30411
Ok. Délután megnézem és leállítom, ha lehet. De eddig is futott a háttérben amig a 80-as vinyót hesználtam csak. Nem tudok angolul így nem értem mit ír. Mondjuk a Fix-It is eszembe jutott, de azt se most kezdtem használni. Meg azt nem értem, hogy nem nő egyik könyvtár mérete sem közben a C-n.
Előzmény: Törölt nick (30407)
Bubódoctor Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30410
Szerintem is roppant gyanús!
Előzmény: Törölt nick (30408)
rage Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30409

Igen, akár ez is okozhatja, csak nem tudom működni fog-e utána a Powerquest Partition Magic...


Amúgy a Ghost is ugyanezt használja, nálam is fut a háttérben, de nem eszi

meg a szabad helyeket a vinyón.

:)

Előzmény: Törölt nick (30408)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30408
Ez lehetett a bűnös.
Előzmény: Törölt nick (30407)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 30407

Lelőném a helyedben:

 

C:Program FilesPowerQuestDrive Image 7.0AgentPQV2iSvc.exe
O23 - Service: V2i Protector - PowerQuest Corporation - C:Program FilesPowerQuestDrive Image 7.0AgentPQV2iSvc.exe

 

http://www.itreviews.co.uk/software/s234.htm

 

It's these and other issues that V2i Protector from PowerQuest addresses, by taking block-by-block snapshots of system volumes in real time, while they're being used. No applications have to be shut down, the snapshots are stored on disk, and the whole process is very quick.

 

http://www.ntpcug.org/Reviews/PowerQuest_V2i_Protector_Review.html

 

The V2i Protector Image Backup Solution

 

V2i Protector uses PowerQuest’s Virtual Volume Imaging (V2i) technology to create a snapshot of the server as it exists at the instant a backup begins.  This image is a low-level image of all data on the hard disk at the sector level.  Only sectors containing data are backed up.  The data is compressed and written to a backup file.

V2i Protector monitors the file system for any changes.  Any changes are written to the hard disk as normal.  V2i Protector saves the old, overwritten data to a temporary space.  The old data is written to the backup image.  This ensures that you have a snapshot of the server as it existed when the backup began.

Előzmény: fegaf (30405)
rage Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30406

O23 - Service: Fix-It Task Manager - Avanquest Publishing USA, Inc. - C:PROGRA~1VCOMFix-Itmxtask.exe

 

C:PROGRA~1VCOMFix-Itmxtask.exe
Nos , ezeket állítsd le próbaképp.

Előzmény: fegaf (30405)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30405
Elvileg leállítottam mindent.

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 23:36:59, on 2006.01.01.
Platform: Windows XP Szervizcsomag 2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:WINDOWSSystem32smss.exe
C:WINDOWSsystem32winlogon.exe
C:WINDOWSsystem32services.exe
C:WINDOWSsystem32lsass.exe
C:WINDOWSSystem32Ati2evxx.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:WINDOWSsystem32Ati2evxx.exe
C:WINDOWSExplorer.EXE
C:WINDOWSsystem32spoolsv.exe
C:Program FilesATI TechnologiesATI.ACEcli.exe
C:PROGRA~1A4TechMouseAmoumain.exe
C:Program FilesCompaqEasy Access KeyboardMMKeybd.exe
C:Program Filesmobile PhoneToolsWatchDog.exe
C:WINDOWSsystem32ctfmon.exe
C:Program FilesCompaqEasy Access KeyboardMMUSBKB2.EXE
C:PROGRA~1VCOMFix-Itmxtask.exe
C:Program FilesEsetnod32krn.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:Program FilesPowerQuestDrive Image 7.0AgentPQV2iSvc.exe
C:PROGRA~1VCOMFix-Itmxtask.exe
C:Program FilesATI TechnologiesATI.ACEcli.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
D:HijackThis.exe

R1 - HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Search Bar = http://g.msn.com/0SEENUS/SAOS01
R0 - HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Start Page = http://www.startlap.com/
R0 - HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Local Page =
R0 - HKLMSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Local Page =
R0 - HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerToolbar,LinksFolderName = Hivatkozások
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:Program FilesAdobeAcrobat 7.0ActiveXAcroIEHelper.dll
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:PROGRA~1SPYBOT~1SDHelper.dll
O2 - BHO: IeCatch2 Class - {A5366673-E8CA-11D3-9CD9-0090271D075B} - C:PROGRA~1FlashGetjccatch.dll
O4 - HKLM..Run: [ATICCC] "C:Program FilesATI TechnologiesATI.ACEcli.exe" runtime -Delay
O4 - HKLM..Run: [WheelMouse] C:PROGRA~1A4TechMouseAmoumain.exe
O4 - HKLM..Run: [Outpost Firewall] C:Program FilesAgnitumOutpost Firewalloutpost.exe /waitservice
O4 - HKLM..Run: [OutpostFeedBack] C:Program FilesAgnitumOutpost Firewallfeedback.exe /dump:os_startup
O4 - HKLM..Run: [nod32kui] "C:Program FilesEsetnod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM..Run: [Easy Access Keyboard] C:Program FilesCompaqEasy Access KeyboardMMKeybd.exe
O4 - HKLM..Run: [NeroFilterCheck] C:WINDOWSsystem32NeroCheck.exe
O4 - HKLM..Run: [PinnacleDriverCheck] C:WINDOWSsystem32PSDrvCheck.exe
O4 - HKLM..Run: [WatchDog] C:Program Filesmobile PhoneToolsWatchDog.exe
O4 - HKCU..Run: [CTFMON.EXE] C:WINDOWSsystem32ctfmon.exe
O4 - HKCU..Run: [SoniqueQuickStart] C:Program FilesSoniquesqstart.exe -nostick
O4 - Startup: Webshots.lnk = C:Program FilesWebshotsLauncher.exe
O4 - Global Startup: Adobe Reader gyorsindító.lnk = C:Program FilesAdobeAcrobat 7.0Readerreader_sl.exe
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:Program FilesMicrosoft OfficeOffice10OSA.EXE
O8 - Extra context menu item: E&xportálás Microsoft Excel formátumba - res://C:PROGRA~1MICROS~2Office10EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Letöltés a FlashGet-tel - C:Program FilesFlashGetjc_link.htm
O8 - Extra context menu item: MINDEN letöltése a FlashGet-tel - C:Program FilesFlashGetjc_all.htm
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:Program FilesJavaj2re1.4.2_05binnpjpi142_05.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:Program FilesJavaj2re1.4.2_05binnpjpi142_05.dll
O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:PROGRA~1FlashGetJetCar.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:PROGRA~1FlashGetJetCar.exe
O16 - DPF: {2BC66F54-93A8-11D3-BEB6-00105AA9B6AE} (Symantec AntiVirus scanner) - http://security.symantec.com/sscv6/SharedContent/vc/bin/AvSniff.cab
O16 - DPF: {62789780-B744-11D0-986B-00609731A21D} (Autodesk MapGuide ActiveX Control) - http://map.index.hu/MGViewer/ActiveX/mgaxctrl.cab
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1135791148312
O16 - DPF: {644E432F-49D3-41A1-8DD5-E099162EEEC5} (Symantec RuFSI Utility Class) - http://security.symantec.com/sscv6/SharedContent/common/bin/cabsa.cab
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - https://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab
O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - "C:PROGRA~1MSNMES~1msgrapp.dll" (file missing)
O20 - AppInit_DLLs: C:PROGRA~1AgnitumOUTPOS~1wl_hook.dll
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:WINDOWSSystem32Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:WINDOWSsystem32ati2sgag.exe
O23 - Service: Fix-It Task Manager - Avanquest Publishing USA, Inc. - C:PROGRA~1VCOMFix-Itmxtask.exe
O23 - Service: GEARSecurity - GEAR Software - C:WINDOWSSystem32GEARSec.exe
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:Program FilesEsetnod32krn.exe
O23 - Service: Outpost Firewall Service (OutpostFirewall) - Agnitum Ltd. - C:Program FilesAgnitumOutpost Firewalloutpost.exe
O23 - Service: V2i Protector - PowerQuest Corporation - C:Program FilesPowerQuestDrive Image 7.0AgentPQV2iSvc.exe

Na de mostmár megyek aludni mert reggel munka. Holnap jövök megint a problémámmal. Köszi mindenkinek.
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30404
Na de a "portálaik" is ütős!! Ki a rosseb tart külön tálat a pornak? :-O
Előzmény: DJG (30403)
DJG Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30403
Már ezért az összes "feldolgozásra kerül", "eltávolításra kerül" és egyéb nyelvi förmedvényekért is megérdemelne valami példás büntetést, a többi csak hab a tortán... :-))

Üdv,
Gábor
Előzmény: Törölt nick (30364)
rage Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30402

Nem biztos, hogy vírus, vagy olyan kártevő, amit megtalálnának ezek a progik

Valami menet közben dolgozik a háttérben , létrehozva egy ideiglenes állományt, amit újraindításkor mindig töröl, s kezdi felépíteni elölről.

 

Én biztos ilyesmire gondolnék először.

Előzmény: Törölt nick (30401)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30401

Ilyen kémprogilekúróval már nézte, meg vírusra is, aszongya.

De a HiJackThis nem rossz 5let, kiváncsi vagyok magam is az eredményre.

Előzmény: rage (30399)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30400
Mer' múltkor is ezt mondtam? (Remélem! :-O)
Előzmény: fegaf (30398)
rage Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30399

Amikor épp csökken a C meghajtó mérete, kilépnél minden programból amiből csak lehet, s csinálnál egy log file-t, hogy épp mik futnak ezután a háttérben ?

 

Akár hijackthis-szel is lehetne.

Előzmény: fegaf (30390)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30398
Ja emlékszem. :-)
Előzmény: Gorcsev (30395)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30397
Na igen, "máshol"... azt hiszem, bár nekem Windows mellett "másra" nem nagyon jut idő...
Előzmény: Gorcsev (30394)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30396
OK, és köszi, tisztul a kép...
Előzmény: Törölt nick (30392)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30395
Tökmindegy.
Előzmény: fegaf (30393)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30394
Ja, épp az mmc helpjét nézegetem, nekem is ez a tippem.
Nem ezt a "dinamikus" dolgot hivják amúgy (mindenhol máshol :-O) LVM-nek?
Előzmény: Törölt nick (30392)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30393
Miért is jobb úgy? Mert a 80-as igy volt, meg az elején ez is de aztán egy másik fórum tag megkérdőjelezte, hogy miért aztán visszacsináltam PM-al. Na ezért gondoltam hogy valamit elkefélt a PM.
Előzmény: Törölt nick (30391)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30392
Ha nem alapvető lenne, akkor dinamikus volna.
Angol Windowsban: Basic vagy Dynamic, más lehetőséget én még nem láttam.
Előzmény: Törölt nick (30378)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30391

Jól van, a D:-d majdnem üres volt, már negijedtünk, hogy az egész az enyészté lesz, pedig nagyon izgat ez a rejtélyes jelenség, amiről írtál.

Izé... Nem jobb lenne elsődlegesre (primary) formázni azt a particiót?

 

Előzmény: fegaf (30390)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30390
Mán késő. PM-ból a 8-as van, Drive image-ból van 7-es. Tartottam tőle, hogy a PM kuszálta össze a dolgokat. Most formázza a D-t az xp, de első ránézésre nem változott semmi, csak hogy meglett az a 8Mb-os particionálatlan terület ami kell a dinamikus lemezhez. Közben meg lassan de biztosan csökken a C mérete.
Előzmény: Törölt nick (30381)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30389
Ja, ez meg a másik.
Előzmény: Törölt nick (30387)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30388
Nemtom, kerestem, de nem gyött semmi értelmes.
Előzmény: Törölt nick (30386)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30387
És ha törli, sose tudjuk meg, hogy mi volt ez a hiba, pedig esz az ideg.
Előzmény: Gorcsev (30385)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30386
Fasz tudja, én is törtem rajta a fejem egy picit. De ha nem, akkor mijatosz az alapvető?
Előzmény: Gorcsev (30384)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30385
Nade könyörgök, mi a sz@rnak köllene ilyen hibátul törölni a partíciót? :-O
Baromira semmi köze hozzá, az 7szentcség.
Előzmény: rali (30383)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30384
Annak tűnik, de biztos, hogy az "alapvető" az "elsődleges" megfelelője? Mer' sz'tem nem...
Előzmény: Törölt nick (30378)
rali Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30383
Helyénvaló figyelmeztetés.
Előzmény: Törölt nick (30381)
Gorcsev Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30382
Ne b@sszon kend, mer' sikítok...
Előzmény: fegaf (30380)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30381

Állj!

Mindenfélét megtehetsz törlés nélkül is a ParticionMagic 8 nevű progival. A hetes, ami neked van, nem kezeli az NTFS-t, vagy nem jól, már nemléxem.

 

Előzmény: fegaf (30380)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30380
Hát mert azok is. Na megyek partíciót törölni és létrehozni.
Előzmény: Törölt nick (30378)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30379
Már azt is megjátszottam, mindent kikapcsoltam tűzfal, virusírtó, webshots, letiltottam a hálókártyát és vártam. De semmi, szép komótosan csökkent.
Előzmény: Törölt nick (30377)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30378

Egyébként a képet nézegetve: mindhárom particiódat alapvetőnek írja, pedig 2 közűlük, a D:, és érdekes módon, a 80 gigás vincsin levő E: mintha logikai lenne (legaláábbis kék a kerete).

 

Előzmény: fegaf (30375)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30377

Ha a Temporaryba pakol valamit, akkor a Documnets and Settings foldered növexik.

Ha a Lomtárba, akkor a Recycle. Ha ezek látszanak mind a TC-ben, és mégis semmi változás, akkor megőrülök menten, és dobálni fogom a hajtűimet.

 

Van-e vátozás, ha kikapcsolod azt a háttérváltogató baszást?

 

Előzmény: fegaf (30375)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30376

Azannya. Pedig valahova csak elment az a szabad terület.

Olyankor, ha változik a szabad terület mérete, akkor netán kisebb lesz maga a partició is?

Mert ez utalhatna erre a rohadt dinamikus kötet dologra (amiról én nem sokat tudok a puszta létezésének lehetőségén túl).

Előzmény: fegaf (30373)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30375
Időközben 6,7Gb-ra csökkent a c.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30374

Egy ilyet kellene felraknod ide.

 

Előzmény: fegaf (30373)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30373
Azt már csináltam és jelentős növekedés sehol nem látható.
Előzmény: Törölt nick (30372)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30372
Azt is meg kéne próbálni, hogy a TC-vel kíratni mi mekkora, és elmenteni a képet, majd újraindítást követően újból kíratni, és akkor látszania kell, hogy minek változott a mérete.
Előzmény: fegaf (30368)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30371
3,5 GB az tényleg nem tréfadolog.
Előzmény: fegaf (30368)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30370

Még jobb lenne Sajátgépre jobbklikk, ott a menüben Kezelés, majd Lemezkezelés.

Na ennek a screenshotját (hogy van ez magyarul?!) be kéne ide tenni.

 

Előzmény: fegaf (30368)
Jahno Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30369
Lemezen nyomjál jobb gomb tulajdonságokat.
Előzmény: fegaf (30368)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30368
A commander pl. kiírja hogy 7,1 Gb van jelenleg. Újra indítás után pedig 10,6 lesz. Lehet hogy valamiért dinamikus lett a lemez? Mert a PM-ban nem látom azt a tipikus 8Mb-os partícionálatlan területet ami mindig van ha van egy elsődleges és egy kiterjesztett partíció. Rendbe lehet ezt hozni annélkül, hogy újra formáznám és partícionálnám a lemezt.
Előzmény: Törölt nick (30365)
rali Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30367
Jó ötlet.
Előzmény: Jahno (30366)
Jahno Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30366
Vagy csak valami bugját használta ki a dolog. Csatabárdoson kellene elmesélni a dolgot, hátha Szapi tud majd valami okosságot ugye...
Előzmény: Törölt nick (30364)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30365

FEGAF!

Tulajdonképpen miből derül ki, hogy csökken a rendszerparticiódon a szabad hely?

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30364

Na de akkor is lófasz a seggébe Klenovszki Jánosnak és a cégének, ha (hangsúlyozom: ha) az ő programjuk miatt keveredik a gépekre ez a CHYBA dolog.

 

Előzmény: h734915 (30362)
rali Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30363
Na.
Előzmény: h734915 (30362)
h734915 Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30362
Az iAudit PANEL résztvevők tájékozató lapja

Tisztelt Uram, Tisztelt Hölgyem!
Ön jelenleg az iAudit PANEL kutatás résztvevője.

Az iAudit International, s.r.o. (Kft.) ( www.iaudit.info ) által megvalósított iAudit PANEL projekt az internetes populáció, valamint az egyes elektronikus médiák látogatóinak szociodemográfiai összetételét vizsgálja egy Internet-felhasználók alkotta panel segítségével. Az adatokat általánosítva és minden esetben az internetes populáció egészére vonatkozóan bocsátjuk piacra, kizárva ily módon az egyes személyekről külön-külön történő adatszerzés lehetőségét.

Mi a kutatás célja?
A szerver-üzemeltető szolgáltatók tájékoztatása portálaik látogatóinak összetételéről annak érdekében, hogy minél vonzóbbá és érdekesebbé tehessék azokat a látogatók számára. Az eredmények továbbá – csakúgy, mint a már közismert People Meter televíziós nézettségmérési kutatás esetében - médiatervezéshez is felhasználhatók.

Hogyan gondoskodunk az adatbiztonságról?
Az adatvédelmi szabályzatnak megfelelően a személyes adatokat harmadik fél részére nem adunk ki. A válaszadók személyes adatait nem kapcsoljuk össze az általuk adott válaszokkal és a felmérés adatait összesítve dolgozzuk fel. Nem kérünk be olyan adatot, mely a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. tv., a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI tv., a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. tv., valamint az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozásáról szóló 1998. évi VI. törvény bármelyikébe ütközik. Továbbá az ESOMAR és a Piackutatók Magyarországi Szövetsége ajánlásait figyelembe véve a következők szerint jár el:

• A válaszadók által kitöltött kérdőívek minden esetben a személyes adatok nélkül, összesítve kerülnek feldolgozásra.

• A személyes adatokat (név, cím, elérhetőségek) elkülönítve egy védett adatbázisban tároljuk, amit csak a nyeremények kisorsolásánál használunk fel.

• A válaszadók adatait semmilyen körülmények között nem adjuk ki harmadik félnek. A kérdőív adatbázisát az NRC bizalmasan kezeli, amelyhez a Megbízón és kutatóinkon kívül senki más nem férhet hozzá.

• A válaszadók adatbázisát csak és kizárólag piac- és közvélemény-kutatásokra használjuk, ebből következően a kutatások soha nem kapcsolódnak értékesítési akciókhoz.

• A kérdőív kitöltése minden estben ÖNKÉNTES és ANONIM.

• Az NRC iAudit Panel tagjai bármikor módosíthatják regisztrációs adataikat, továbbá regisztrációjukat megszüntethetik.

• A beérkezett kérdőívek összesített adatai az NRC Kft. tulajdonát képezik, amelyet az NRC Kft. értékesíthet és nyilvánosságra hozhat. Az összesített eredmények nem tartalmazzák a válaszadók személyes adatait.

• Az NRC iAudit Panel tagok beleegyeznek abba, hogy az általuk megadott e-mail címekre az NRC Kft. e-mailt küldhessen. Az NRC Kft. a megadott e-mail címeket nem adhatja át harmadik félnek, illetve nem használhatja értékesítést elősegítő akciókhoz.

• Vis major esetén az adatok elvesztéséért vagy illetéktelen kezekbe való kerüléséért az NRC Kft. nem vállal felelősséget.

• Az NRC iAudit projekt céljával összhangban fenntartjuk a jogot a válaszadók adatainak és válaszainak személyes, telefonos vagy e-mailes ellenőrzésére, illetve a nem valós adatokat megadó személyek paneltagságának azonnali megszüntetésére.

Kihez fordulhat további kérdéseivel?
Kérdéseit, észrevételeit az iaudit@nrc.hu címre küldheti vagy telefonon, a +361-413-0569-es számon is elérhet bennünket.

Az Önök együttműködését nagyra értékeljük, ezért a panel résztvevői nyereménysorsoláson vesznek az alábbi feltételek szerint.

* amennyiben Ön az utóbbi 3 hónap során résztvevője a panelnek, automatikusan részt vesz a sorsoláson
* a sorsolás eredményéről e-mailben tájékoztatjuk, melyet az Ön által a kérdőív kitöltésekor megadott címre küldünk
* negyedéves sorsolások keretén belül évente minimum 800.000 Ft összértékű ajándék kerül kisorsolásra a tagok között
* a sorsolás közjegyző jelenlétében zajlik
* a nyeremények átadásának körülményeiről e-mailben tájékoztatjuk a nyerteseket

Amennyiben Ön a továbbiakban nem kíván tovább részt venni a panelben, kérjük, kövesse az alábbi lépéseket, melyek segítségével végleg kiléphet az Internet-látogatói panelből.

1. nyissa meg a Vezérlőpultot (a Start menü Beállítások alatt)
2. a Vezérlőpultban válassza a „Programok telepítése és törlése“ funkciót, ezen belül pedig az "iAudit" esetében válassza az eltávolítást. Ily módon végleg törli a kutatásban való részvételé,t és az eszköz eltávolításra kerül az Ön számítógépéről.

Végezetül engedje meg, hogy ismételten megköszönjem az Ön közreműködését.

Baráti üdvözlettel

Klenovszki János
ügyvezető igazgató
NRC Piackutató Kft.
1139 Budapest,
Petneházy utca 52.
h734915 Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30361
Kitörölve az iAudit.dll-t mindenokés! KÖSZI Signal, meg köszi mindenkinek aki segített!
a hwsw fórumon már jeleztem, hogy nem értek dolgokat, de nem is ez a lényeg! A lényeg hogy meggyógyult a gépem!
Mégegyszer köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30360

Aha, ez az.

 

Előzmény: fegaf (30359)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30359
Erre gondoltál:

Mező Érték
Számítógép
Számítógép típusa ACPI egyprocesszoros PC
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
Opr. javítócsomag Szervizcsomag 2
Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Számítógépnév
Felhasználó neve
Beléptető tartomány
Dátum / idő 2006-01-01 / 19:54

Alaplap
CPU típusa Intel Celeron, 2433 MHz (24 x 101)
Alaplap neve MSI 845 Ultra-C (MS-6566) (6 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio)
Alaplapi lapkakészlet Intel Brookdale i845D
Rendszermemória 768 MB (DDR SDRAM)
BIOS típusa AMI (05/06/02)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM2)
Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)

Megjelenítés
Videokártya RADEON 9600 SERIES - Secondary (256 MB)
Videokártya RADEON 9600 SERIES (256 MB)
3D gyorsító ATI Radeon 9600 (RV350)
Képernyő Proview 780 / Xerox XA7-17i [17" LCD] (F8HJ520061807)

Multimédia
Hangkártya Realtek ALC200(P)/ALC201(A) @ Intel 82801BA ICH2 - AC'97 Audio Controller [B-5]

Háttértár
IDE vezérlő Intel(R) 82801BA Ultra ATA Controller
SCSI/RAID vezérlő A347SCSI SCSI Controller
Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó
Lemezes meghajtó SAMSUNG SP0802N (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Lemezes meghajtó SAMSUNG SP1233N (111 GB, IDE)
Optikai meghajtó AXV CD/DVD-ROM SCSI CdRom Device (Virtual DVD-ROM)
Optikai meghajtó PIONEER DVD-RW DVR-107D (DVD+RW:8x/4x, DVD-RW:8x/4x, DVD-ROM:12x, CD:24x/24x/40x DVD+RW/DVD-RW)
Optikai meghajtó TOSHIBA DVD-ROM SD-R1002 (DVD:4x, CD:4x/4x/24x DVD-ROM/CD-RW)
SMART merevlemezek állapota OK

Kötetek
C: (NTFS) 15358 MB (7502 MB szabad)
D: (NTFS) 99111 MB (77573 MB szabad)
E: (NTFS) 76340 MB (924 MB szabad)
Teljes méret 186.3 GB (84.0 GB szabad)

Bevitel
Billentyűzet Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyűzet
Egér A4Tech USB Port Mouse

Hálózat
Elsődleges IP-cím
Elsődleges MAC-cím
Hálózati kártya Realtek RTL8139 családú PCI gyors Ethernet NIC
Modem Best Data Data Fax Modem
Modem Samsung GPRS MODEM

Perifériák
Nyomtató Lexmark Z42 Color Jetprinter
USB1 vezérlő Intel 82801BA ICH2 - USB Controller 1 [B-5]
USB1 vezérlő Intel 82801BA ICH2 - USB Controller 2 [B-5]
USB eszköz CanoScan LiDE 30/N1240U
USB eszköz USB HID

DMI
DMI BIOS gyártó American Megatrends Inc.
DMI BIOS verzió V1.2
DMI rendszer gyártó Micro-Star Inc.
DMI rendszer termék MS-6566
DMI rendszer verzió 100
DMI rendszer sorozatszám 00000000
DMI alaplap gyártó Micro-Star Inc.
DMI alaplap termék MS-6566
DMI alaplap verzió 100
DMI alaplap sorozatszám 00000000
DMI burkolat gyártó Uknown Chassis Manufacture
DMI burkolat verzió Version 1.00
DMI burkolat sorozatszám 123456890
DMI burkolat címke 0123ABC
DMI burkolat típus Desktop Case
DMI összes / szabad memóriafoglalat 2 / 0




Mondjuk azt nemértem miért különböző a két merevlemez leírása (ATA_IDE), de lehet nincs jelentősége. A 120-as 8Mb cash-el rendelkezik.
Előzmény: Törölt nick (30354)
rali Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30358
Most jelzett a haver, hogy sikerült csökkentett módban lelőni.
Előzmény: Törölt nick (30356)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30357
Ezt kifelejtettem:

O2 - BHO: (no name) - {43F31A50-EBB0-4926-A058-9F89EDC21C41} - C:WINDOWSSystem32iAuditiaudit_t.dll
Előzmény: Törölt nick (30356)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30356
Nem akarok dicsekedni, mert nem nehéz észrevenni, de amikor a HWSW fórumon bemásolták a HijackThis logot, rögtön kiszúrtam:

O9 - Extra button: iAudit iMeter információk - {912B1533-A668-41B3-92E6-627B150EDB90} - http://monitor-hu.iaudit.info/info (file missing)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: iAudit iMeter - {912B1533-A668-41B3-92E6-627B150EDB90} - http://monitor-hu.iaudit.info/info (file missing)

Javasoltam a törlését, megszűnt a probléma. Egy másik fórumozó most dolgozik a gépén. Egy harmadiknak már sikerült.

A neten talán azért nincs róla elég infó, mert például regionális probléma is lehet.
Előzmény: rali (30337)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30355
Csodálkoznék, ha ennyi elég volna a boldogsághoz. Jelezd lécci, ha visszajött!
Előzmény: Tib-csi (30352)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30354

Az általánosra, de persze a Te adataid nélkül (odelértve a MAC címedet is.)

Nincs-e véletlenül dinamikusra állítva a köteted, ez a kérdés...

Előzmény: fegaf (30353)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30353
Szóval mire gondoltál az Everestnél? Tcommanderben nézve seemi nem nőtt, de a "c" meghajtó mérete mégis 10,6Gb-ról 7,8-ra csökkent mostanra! :-( Nagyon nem tudom mivan.
Előzmény: Törölt nick (30351)
Tib-csi Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30352
A HWSW.hu forumon kapott tipp alapján megkerestem a


iaudit_t.dll filet, töröltem és végre eltűnt az a rohadt Chyba is. Sok sikert mindenkinek.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30351

Új állat, már tegnapelőtt (még tavaly...) találkoztam vele. Nem találtam rá akkor eltávolítót, fogtam és ledúrtam a user vinyóját, és csináltam neki egyet jól. Amúgy is ráfért...

 

Előzmény: h734915 (30329)
rali Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30350
Be hát, ahogy elő van írva.
Előzmény: Nemrossz (30349)
Nemrossz Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30349
Mivan? Anci beszopta? :o)))
Előzmény: rali (30343)
h734915 Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30348
köszi, pedig én is kerestem csak nem találtam!
Előzmény: robicsek (30345)
robicsek Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30347

WMF cucc az alighanem.

Előzmény: Jahno (30346)
Jahno Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30346

grisoftnál, noretonnál rákeresni, ha nincs, akkor lehet, hogy az új wmf hiba lesz, főleg ha tecvcikérteni.hu-t lesegetted. Talán ez a második windows hiba, aminél előbb jött ki a féreg, mint a javítás. Vagy az első, mert az nem féreg volt, hanem patch bug.

 

Tudja a rák.

Előzmény: h734915 (30344)
robicsek Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30345
h734915 Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30344

igen ő az! :)
rali Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30343
Szerencséd van:

Előzmény: h734915 (30341)
robicsek Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30342

mindegy majdnem, csak updatelt legyen mind a rendszer, mind a viruskereso, mind a trojaikereso, mind a tuzfal.

tuzfalra én a ZoneAlarmot, trojaikeresore meg a Msoft AntiSpyware-t javaslom, nem rosszak, és könnyű őket kezelni.

Előzmény: h734915 (30341)
h734915 Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30341
NEm csináltam semmi extrát... letöltöttem pár videót az teccikerteni.hu-ról.
Frissítettem a nod32-t. Ennyi. Ma délelőtt meg már jött is CHYBA(KKA) :) és itt fertőz engem.
Szerintetek melyik víruskeresőt érdemes használni? Milyen tűzfalat? Ezek majdnem mind egyformák nem?
AMúgy köszi a segítséget, várom a megoldást, meg én is keresgélek egyfolytában hátha van valami.
Jahno Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30340
Persze, mert szűri a szervered, nálunk volt rá példa, hogy napi 10ezres nagyságrendet elértük erre a pár darab mailcímre... Ezt is kihajította a szerver, de 1-2 rafináltabb dolog azért át bír csúszni, csak ott meg visít a kliens, vagy éppen az Outlookkal nem tud mit kezdeni, mert abból kézzel sem bírsz elindítani egy .exe filét :-)
Előzmény: robicsek (30338)
Jahno Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30339
Aztán ha nem vírusról van szó, hanem Te magad feltraktál valamit, hiszen ha a rendszergazda az mindenek felett áll, minek pofázzon bele túl sokat a gép?
Előzmény: h734915 (30335)
robicsek Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30338

ja, és a folyamatosan bejövésről annyi, hogy nálam akkor van, ha direkt kérek valakit hogy kuldjön egyet, tesztelésre.

Akaratomon kivül nem kaptam virust ugy 10 éve, pedig állandoan online vagyok.

 

Előzmény: robicsek (30336)
rali Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30337
Új ganéság.Mosonmagyaróváron szenved vele a haverom.

Lesüketeltem vele, hogy azonnal jelez, ha lesz megoldása problémának - akkor be fogom írni ide.
Előzmény: robicsek (30334)
robicsek Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30336

nono.

nemtudom mi ez, de pl nálam nincs. Szoval valamit csinálhattál ami miatt bekaptad, akármi is.

Előzmény: h734915 (30335)
h734915 Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30335
Örülök... csak tudnám mire vannak a vírusirtók...folyamatosan bejön valami. LAssan már óránként frissítem, de szart sem ér...
robicsek Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30334

tilleg?

valami uj cucc?

le vagyok maradva.

Előzmény: rali (30333)
rali Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30333
Nem szedi le.
Előzmény: robicsek (30332)
robicsek Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30332

gondolom, bekaptál valamit.

www.wigwam.info - féregirtást csináld végig.

Előzmény: h734915 (30329)
rali Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30331
Ajjaj - nincs még remover hozzá.
Előzmény: h734915 (30329)
h734915 Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30330
a temp és a test.ddd között fordított perjel van természetesen...
h734915 Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30329
Help!

Ma bekapcsolom a gépet, nézném a szokásos oldalaimat, de az explorer minden frissítésnél ezt írja ki előugró ablakban:
CHYBA - ez az ablak neve
Cannot create file c:temptest.ddd

ha leokézom továbbmegy, de ahogy valami információ frissülés van, vagy új ablakot nézek előugrik!
Mi a teendő? Köszi!
Mozziláról simán megy minden!
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30328
Everest melyik részére gondoltál?
Előzmény: Törölt nick (30327)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30327

Bakker, hát valahova csak eltűnik, ami már nem elérhető.

Egy everestes állapotriportot nem nyomnál be?

Előzmény: fegaf (30326)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30326
De NTFS van, és nézem a total commandert de nem látom a jelentős növekedést egyik könyvtárban se. Most "vettem elő" a rejtett fájlokat is.
Előzmény: Törölt nick (30325)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30325
PQ7 - hoppá. Nem NTFS filerendszer van a vincsiden?
Előzmény: fegaf (30323)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30324

Csökkent, értem, na de melyik folder gyarapodott? Total Commandered van? Azzal remekül meg lehetne nézni, hogy hova tűnik az elvesztett területed.

 

Előzmény: fegaf (30323)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30323
A PQ7-et használom rendszervisszaállításra. Norton semmi nincs a gépen, NOD32-t használok és Agnitum tűzfalat, számlázó progi nincs, képernyővédőnek a webshots van de csak a tapétát váltogatja a képernyővédő kivan kapcsolva. 40 perc alatt kb. 1 Gb-al csökkent a c területe.
Előzmény: Törölt nick (30322)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30322

Ja, és nagyon kérlek, hogy rendszer-visszaállítást sose kapcsold ki, mert ha gáz van, akkor ez az egyetlen lehetőség megúszni az újratelepítést...

 

Előzmény: fegaf (30320)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30321

Próbáld meg a következőt: bekapcsolofd, használod kicsit, és akkor Total Commander egyik hasábját a C: meghajtóra állítva nyomsz egy Shift+Alt+Entert -- erre kilistázza neked az alkönyvtáraid méretét. Ebből már el lehet indulni valamilyen irányban.

 

Egyébként több minden okozhatja. Pl. ilyen a NAV 2004, ha nincs kikapcsolva benne a Protected Recycle Bin nevű átok fícsör: ha még rosszul is van beméretezve, akkor rengeteg területet képes elhasználni. Ilyet tehetnek aztán egyes gagyi képernyővédők is: a renderelt képeket nem törlik ki maguk után, hanem elmentik egy könyvtárba. Ilyesmire néhány 2000 előtti játék is képes, ha renderelt grafikával fut -- persze ez nem valószínű, ha van rendes 3D monitorvezérlő kártyád. Okozhatja a területfoglalást valami régi DOS-alapú könyvelő-számlázóprogi is, ha állandóan mentenie kell, bár ez nagyságrendileg nem olyan jelentős, hogy gondot okozzon neked, vagy akár feltűnjön.

 

Mekkora kb. az a területvesztés, amivel nem tudsz mit kezdeni?

 

Előzmény: fegaf (30320)
fegaf Creative Commons License 2006.01.01 0 0 30320
Amióta újra telepítettem az xp-t valmi lassan és folyamatosan "fogyasztja" a "C" meghajtó területét. Újra indítás után visszakapom az eredeti méretet. Rendszervisszállítás, hibernálás kikapcsolva, lapozófájl másik meghajtón van. Lefuttattam több spyware keresőt, lavasoft, spybot, pestpatrol, MS antyspayware, vírusirtót, egyik sem talált semmit. Ha nincs internet kapcsolat akkor is fogy a terület. Megnéztem file monitorral is láthatólag nem fut semmi nem odavaló, a tűzfalon kívül, de még azt is lelőttem, svchost néha megy. Mi a fene lehet ez, mit felejhettem el le ill. beállítani?
lildiko Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30319

Kedves guruk és más szakértők :-)

 

Köszönöm korábbi segítőkészségeteket, maradjatok ilyenek az új évben is!

 

BUÉK! :-)))

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30318
Vagy bele egy 900-as Coppermine cerkát, oszt hadszóljon. Szerintem ez az öreg Epox nagyon is tudja kezelni a 100 megaherzet, és akkor havaj. A 83 MHz-cel az a gáz, hogy feltolja a többi kártya órajelét is, közben meg nem lett látványosan gyorsabb a gép.
Előzmény: heninfan (30316)
Jahno Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30317
Vannak rajt jumperek, nézegesd mi van melléírva. Ahány cucc, annyiféle megoldás, vagy nem megoldás. Ott is be kell állítani a 83 Mhz-et, vagy pont nem.
Előzmény: heninfan (30316)
heninfan Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30316

Kifejtenéd bővebben ezt a kézzel állítást, vagy mit lehetne tenni?

A felhúzást nem feltétlenül tartom fontosnak, de egy kis gyorsulást elértem vele.

Lesz új vas, csak addig kikéne húznia ennek, mert nem akarom elkapkodni.

 

Előzmény: Jahno (30315)
Jahno Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30315

A procinál lévő slot átalakító rontja el, ott mondjuk nem tudom miképpen jön ki a 40 Mhz, de ezek mindenre képesek. Vagy kézzel azon is be kell állítani, vagy hagyni defaulton, hogy a biosban beállogatott 83Nhz-en üzemeljen. Többi kártyád/cuccod rendesen bírja ezt a nem éppen szabványos dolgot?

 

Nomeg mindig húzásellenes voltam, ennyit nem fogsz észrevenni, pár sörért meg egy FCPGA2-es procit bele, ha költeni akarsz, akkor meg valami slotos PIII-500, aztán had szóljon...

Előzmény: heninfan (30314)
heninfan Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30314

defaulton ugyanugy felezi a windows, a bios meg400-at mutat

Alaplap tulajdonságai 
Alaplap azonosítója 06/08/2000-i440BX/ZX-977-2A69KPADC-00
Alaplap neve Epox ZX370A/Y
 
Front Side Bus tulajdonságai 
Busz típusa Intel GTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 83 MHz
Effektív órajel 83 MHz
Sávszélesség 667 MB/mp
 
Memóriabusz tulajdonságai 
Busz típusa SDR SDRAM
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 83 MHz
Effektív órajel 83 MHz
Sávszélesség 667 MB/mp
 
Alaplap gyártó 
Cégnév EPoX Computer Company
Termék információ http://web.epox.com/html/products.asp?lang=1
BIOS letöltés http://web.epox.com/html/support.asp?lang=1

CPU tulajdonságai 
CPU típusa Intel Celeron-A, 500 MHz (6 x 83)
CPU alias Mendocino
CPU stepping B0
Eredeti órajel 400 MHz
L1 kód gyorsítótár 16 KB
L1 adat gyorsítótár 16 KB
L2 gyorsítótár 128 KB (On-Die, Full-Speed)
 
CPU fizikai információk 
Tokozás típusa 370 Pin PGA
Tokozás mérete 4.95 cm x 4.95 cm
Tranzisztorok száma 19 millió
Gyártási technológia 5M, 0.25 um, CMOS
Processzormag mérete 154 mm2
Processzormag feszültsége 2.0 V
Processzor I/O feszültség 3.3 V
Tipikus teljesítmény felvétel 12 - 19 W  (órajeltől függően)
Maximális teljesítmény felvétel 17.5 - 28.3 W  (órajeltől függően)
 
CPU gyártó 
Cégnév Intel Corporation
Termék információ http://www.intel.com/products/browse/processor.htm
 
CPU kihasználtság 
1. CPU 100 %

Jahno Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30313
Lap+proc típusa? Amúgy ne húzd meg a procit, nézzél rá, hogy sima defautl 400-on mit megy...
Előzmény: heninfan (30312)
heninfan Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30312

Hát kezdem az elején: a gépemen újra akartam telepíteni a win xp-t , ráadásul az sp2-es változatot. De kiedrült, hogy az új cuccok ( dvdíró, +wincsi) -hoz kevés a táp, szal tápot kellett cserélni. ez egy régi (99-es) alaplap, szal fel lett rakva a 2000-es , legujab:) bios hozzá, ekkor kezdődtek a gondok. Nem indult a win xp telepítő. Végül is állítgatások után feltelepült, sőt a net és más nyalánkságok is futnak jól. Viszont adódott egy hatalmas probléma. Miután TÖKÉLETESEN feltelepült a win xp sp2 és beléptem a fiókomba, iszonyú lassu volt a gép. megnéztem a rendeszeradatokat jobbegérgombbal a sajátgép, tulajdonságokra kattintva és ott fele annyi proci teljesítményt mutatott. ez azért meglepő még, mert a biosban , a gépindítás elején is a valós érték volt bent, és az aida tesztelőprogi is a rendes értéket mutatta. alapvetően 400-as a proci (ne röhögjetek!!) és felhúztam 500-ra de a win így is csak 250-et látott belőle. Én arra gyanakszom, hogy az alaplap romlott el a kis táp miatt, de az igen fura, hogy a lassúság mellett semmi baja nincs a gépnek és minden rendesen fut. Bármilyen ötletet szívesen fogadok, mert így szenvedés a gépezés:)

 

Gorcsev Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30311
Hát attól tuti nem fog megjavulni.
Előzmény: Törölt nick (30308)
Jahno Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30310
Én már kérdeztem, hogy tuti a biosról beszélünk-e néha, mert 865-ös lapnak tudnia kell, és kész. Az meg vasból olvassa, partíciók marhára nem érdeklik.
Előzmény: rali (30305)
Airforce01 Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30309

Sajnos ez sem segített, továbbra is ebben a többszavas üzemmódban megy.

 

Előzmény: bullseye (30284)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30308

Én is a low level formatot ajánlom neki, mert életemben csak egyetlen 33 gigás vinyót láttam, az is SCSI volt...

(Előtte pedig ki kéne venni azt a jumpot végre.)

Előzmény: rali (30307)
rali Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30307
Értem.
Előzmény: Törölt nick (30306)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30306
A BIOS-ban akkor is ki kell írja a teljes méretet.
Előzmény: rali (30305)
rali Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30305
Az nem lehetséges, hogy hidden-re vannak állítva a partíciók?
Előzmény: Jahno (30300)
rali Creative Commons License 2005.12.31 0 0 30304
Mentsél és nyomjál neki low level formatot.
Előzmény: Position (30303)
Position Creative Commons License 2005.12.30 0 0 30303
igen ugyanez a lemez
Jahno Creative Commons License 2005.12.30 0 0 30302
Ugyanez a lemez működött, ebben a gépben, vagy ilyen méretű, esetleg nagyobb?
Előzmény: Position (30301)
Position Creative Commons License 2005.12.30 0 0 30301
Hát akkor ez már tényleg szervíz, a biost még frissíthetem de annak most semmi kedvem sincsen nekiállni, viszont ha működött már normálisan a jelenlegi biossal is akkor miért javulna meg egy pár verzióval újabbtól ?!
Előzmény: Jahno (30300)
Jahno Creative Commons License 2005.12.30 0 0 30300
Esetleg régi biosra. Vagy esetleg döglött HDDre, Maxtor is csinált néha ilyet.
Előzmény: Position (30299)
Position Creative Commons License 2005.12.30 0 0 30299
Úgy értem a rossz beállítást hogy 32.8 gigás a winyó, ezenkívül minden más működik, közben egy jumperrel is resteltem a biost és megint ekkorának ismerte fel.
Csak abban vagyok biztos, hogy nem lehet az véletlen hogy pontosan ekkora, pedig tényleg nincsen CLJ jumper fölrakva, amit már vágy 10X megnéztem és azóta se rakott oda egyel több jumpert senki se.
A jumperelésen kívül valami másra kéne következtetni ebből, de mire ?
Jahno Creative Commons License 2005.12.30 0 0 30298
Kézzel végig az összes menüponton, összes alpontján, majd save and exit...
Előzmény: Position (30297)
Position Creative Commons License 2005.12.30 0 0 30297
A CMOS-t beállította magától (rosszul), nem tudom hogy pontoson mire gondolsz
Position Creative Commons License 2005.12.30 0 0 30295
Kivettem meg visszaraktam egy gombelemet, majd azzal indult a gép, hogy nincs érvényes CMOS beállítás, ezt beállítottam és minden maradt a régiben :(
Ettől jobban lehet még resetelni a BIOS-t, minden beállítással együtt ?
vumurt Creative Commons License 2005.12.30 0 0 30294

Üdv!

 

Már máshol ugyan kértem segítséget az alábbi problémához, de azt hiszem itt gyorsabban fogok választ kapni...Szóval:

 

Tudna nekem abban vki segíteni, hogy hol lehet XP-ben kikapcsolni, hogy amikor berakok egy 1.0-ás pendrive-ot egyrészt felajánlja, hogy csinál vele vmit, másrészt, hogy közölje, hogy gyorsabban is tud az eszköz működni és keressek egy másik portot ehhez (nyilván nincs ilyen:).

 

Köszönöm!

v.

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.30 0 0 30293

Attól függ, melyik rendszergazdát korlátoztad le, ugyanis van az XP-ben egy rejtett ("fő") rendszergazda is.

 

How to login as Administrator in Windows XP?

 

http://windowsxp.mvps.org/admins.htm

 

Ha elvégzed a leírt reg. módosítást, kijelentkezel, láthatóvá válik a rejtett fók, be tudsz menni. (Hacsak nem lett telepítéskor jelszavazva.)

Előzmény: Kovy79 (30291)
Jahno Creative Commons License 2005.12.30 0 0 30292
Én is trójait irtottam, most be sem lehet lépni a vindózba, szép az élet, 1 napom ráment, kezdett alakulni, a legutolsó dög beszopatott, de az nagyon...
Előzmény: Kovy79 (30291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!