Keresés

Részletes keresés

Bela_Vak Creative Commons License 2013.01.10 0 0 75112

Nem eleg, hogy Buddha cigany, de Nimrod meg zsido??? :)

Előzmény: Diefenbaker (75111)
Diefenbaker Creative Commons License 2013.01.10 0 0 75111

Akkor néhány komment, teljesen feleslegesen. Egyrészt, mert Off, másrészt meg nem szoktátok érteni, miről is "beszélünk".

 

" Biblia is, a  6000 éves története folyamán"

 

Nos, elsőnek ez elég meredek állítás. Pontosan sehol sincs leírva, hogy a Biblia hány éves; azt is tisztáznunk kellene, hogy mit is tartunk Bibliának.

Vegyük mondjuk a mi keresztény Bibliánk (az vajon mi is?) zsidó alapját, a "Héber Bibliát" - most eltekintve a tudományos és pontos elemzéstől; ha ezt veszem az "alapműnek", és elfogadom azt, hogy a zsidó nép kb. Kr. előtt 2 ezer évvel jelent meg, akkor a Biblia ~4000 éves lehet; mármint, ha a zsidók gyakorlatilag rögtön nekiálltak írogatni, már a kecskeölés előtt.

Ha beleveszem azt, hogy Ábrahám prótéta a zsidó nép ősatyja, akkor szintén max. ~Kr. e. 2000 környékén járok, amikor elkezdhették.

 

Ha a Biblia által elmesélt történetet veszük, akkor azt kell hozzátennünk, hogy Ábrahám Ádám 20. leszármazottja volt, akkor kijöhet a 6000 év. Ha elfogadjuk az 500 évig élő emberek történetét, meg úgy vesszük, hogy a Biblia története ma is zajlik.

 

Remélem érthető voltam. A Biblia legvalószínűbb esetben sem mesél el 2-3 ezer évnél többet, de azért azt is elég lazán, nagy ugrásokkal, maga a teremtéstörténet jelenlegi kutatások szerint ~Kr.e. 800-1000 körül "keletkezhetett".

 

"Noét Nimrod unokájaként definiálja, márpedig Nimrod a Magyar ősiség legékesebb példája, és még a hivatalos közoktatás is Magyar ősiségként tartja számon..."

 

1. Az "ősiség" - főleg, ha a magyar hivatalos közoktatásban kerül elő, akkor a "ius aviticum" fogalmát takarja, azaz a nemesség birtokánál az öröklési rendet - 1848 előtt. Ahonnan ez a fogalom előjött, az az ún. 1848-as áprilisi törvények, ahol először törlik. De legalább reális, létező történelmi fogalom a múltból. Gondolom a magyarság őseként gondoltál Nimródra, nem említve azt a nyelvtannáci dolgot, hogy a magyar szó kisbetűvel írandó, amikor nem tulajdonnévként használjuk, vagy a mondat elején. Még akkor sem, ha magyarok vagyunk, és a magyar szó kell, hogy a legszebb legyen számunkra.

 

2. Nimródot Kézai Simon krónikájában - Gesta Hungarorumban olvashatjuk először. És akkor egy kis történelmi szösszenet, hogy mi a gond.

 

Kézai Simon a Gesta Hungarorum írója, pontosabban a Gesta Hunnorum et Hungarorum írója - mivel két Gesta Hungarorum készült, az elsőt az Anonymus néven író mester készített 1200 előtt valószínűleg; mivel annyit már nagyon erősen sejtünk, hogy III. Béla udvari krónikása volt az illető (III. Béla meg 1196-ban elhalálozott). A második Gesta Hungarorum pedig Kézai Simon nevéhez fűződik, és a félreértések elkerülése végett nevezik Gesta Hunnorum et Hungarorum-nak (Hunok és magyarok története), ez 1283 tájékán készült.

 

Ezek a művek szólnak többek között a magyarok őseiről, származásáról, hunokról, mindenfelé csodás dologról: Turul, vérszerződés, Pusztaszer, hét vezér, Attila halála, Hunor és Magor meg a csodaszarvas, stb.

 

Ezek mesék / f.szságok / butaságok / mondák / sztorik. Ízlések és pofonok kérdése, minek minősítesz ilyen történeteket 0 valóságalappal. Capisce?

Az a helyzet, hogy más ránk maradt történelmi írások, emlékek ezeket nem támasztják alá; gyk. Anonymus (akiről azt sem tudjuk pontosan, hogy kicsoda) elő húzott egy meg nem határozott forrásokból, alá nem támasztott sztorikat, ~100 évvel később Kézai Simon meg folytatta. Ne felejtsük el, hogy már Anonymus idejében is a honfoglalás 300 éves történet volt; a korábbi dolgok pedig még régebbiek. Egy olyan világról beszélünk, ahol a művelt ember azt jelentette, hogy tudott írni, olvasni - of course latinul, mármint elé tett dolgokat - mert még könyv nem volt. Írásos dolgok - papírok, kódexek, akármik bizonyos egyházi intézményeknél, meg kisebb-nagyobb uralkodók udvarában voltak.

A gestáink nagyon hasznos emlékek - mert Anonymus és Kézai is leírt számos olyan dolgot - a saját koráról, korából, amit egyébként szintén nem tudnánk, ki kivel hol és mikor. Félreértés ne essék: az ilyen pótolhatatlan kincs, csak kezeld a helyén.

A problémát fokozza, hogy ezek latin nyelven íródtak, az meg egészen apró részletkérdés, hogy eredeti példány egyikből sem maradt fent. Anonymus gestájából van azt hiszem egy évtizedekkel későbbi másolat, az már majdnem eredeti; igazából az 1800-as évek elején fordították le magyarra nem tudom milyen verzió alapján, milyen pontossággal. (Ehhez csak latinul kellene értenem, meg 1800-as évek magyarát is ismernem, meg jó volna egy fordítás és az alapja.)

 

A gond az, hogy a magyar életet, politikát, kultúrát, hétköznapi életet ezek átszövik, néha meghatározzák (pl. amikor a nembalik párt olyan törvénytervezetet nyújt be, ami a "turul" politikai védelméről szól, mindezt 1-2 hónappal ezelőtt), aki nem ismeri ezeket, az buta / félrevezetett, rosszabb esetben nemmagyar, gerinctelen, hazaáruló féreg. Miközben ha nem is válsz történésszé, csak utánaolvasol, foglalkozol vele, akkor kiderül, hogy az egész csak egy érdekes mesevilág, mindenféle valóságalap nélkül; amit ha akarsz, nem akarsz - tolnak neked 6-18 éves korod között folyamatosan; mivel ezek a magyarság identitásának meghatározó alapjai.

 

3. Van még az az apróság, hogy a kutatók, így a szakma sem ért abban egyet, hogy ki volt Nimród. Tucatnyi uralkodót azonosítanak Nimródként, a probléma az, hogy Nimród néven nem uralkodott a kutya sem; és akit előhoznak, hogy "na, ő lehetett Nimród", azokkal kapcsolatban is csak mindenféle legendák, meg mesék olvashatók. Ugyanis a Nimród az héber név.

Jó eséllyel Nimród személyét több asszír, sumér, egyéb uralkodó alakja "inspirálta", igazából valami homályos, szimbolikus alak, a Biblia nem is foglalkozik sokat vele - viszont elég sok legenda szól róla; és a korabeli Biblia kutatók, magyarázók műveiben is lehet róla olvasni.

 

S akkor ismét ON.

Előzmény: Törölt nick (75091)
S.n.a.f.u. Creative Commons License 2013.01.10 0 0 75110

Az ..... ungarn pedig nagyon hasonlít az Unga-bubga kifejesére. Ez persze rögzült is a rég hunmagyar harcművészeri mondásban mondásban:  Odavágom a /tatamira/ mint Tarzan a majmát.

 

 

Ja , tatami Tata városáról kapta a nevét!

Előzmény: Annatar (75086)
sz332 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 75109

Majd szépen kitiltják, ahogy eddig mindig...

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (75103)
Bela_Vak Creative Commons License 2013.01.10 0 0 75108

Kocsiban azert sem nyilazunk hatrafele, mert meg veletlenul eltallajuk a hatso ulesen uloket...

Előzmény: dezsoKE (75104)
T. Almeida Creative Commons License 2013.01.10 0 0 75107

Azt hittem, lesz vmi poén benne, pl. a végén pofáraesik a lelógó övben.

Előzmény: NattyDread (75095)
Annatar Creative Commons License 2013.01.10 0 0 75106

Hagyd, már próbáltam, majdnem ugyanezt írtam be kicsit lejjebb a Hung Garról. Szvsz el se olvasta...

Előzmény: Louhan (75102)
dezsoKE Creative Commons License 2013.01.10 0 0 75104

A garazs szavunk is a gar szotobol ered. Ez ketseget kizaroan bizonyitja, hogy a hunok autoval jartak otthon, csak hoditani mentek lohaton, mert autobol nem tudtak hatrafele nyilazni, plusz benzinkutjaik is csak otthon voltak. Logisztikai problemakba utkoztek kulfoldon. Azon elegansan atsiklunk, hogy a garazs szo idegen eredetu. Az igazsag egyebkent is az, hogy tolunk vettek at a nyugati nyelvek.

 

A hires es bator Garibaldi is hun osoket tud felmutatni, ez magyarazza, hogy ennyire bator es harcos lelku volt.

 

A garzonlakas neve a magyarok rosszakaroitol szarmazik, a piszkok direkt picike lakasokat neveztek el igy, megbecstelenitve a gar szotovet.

 

Teljeskoru elemzes talalhato a konyveimben, amibol minden igaz magyarnak, szittyanak, szkitanak es hunnak tanulnia kellene.

 

:-)

Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2013.01.10 0 0 75103

Brrr! HFS (alias ... alias ... alias ...) visszatért.

Louhan Creative Commons License 2013.01.10 0 0 75102

Szia!

Semmi gond. Kicsit keverted, előfordul az ilyen... :)

Akkor vegyük át újra!

"Hun Gar" stílus nem létezik. Pont. Létezik egy "Hung gar kuen" nevű stílus, melyet kizárólag kantoni dialektusban ejtenek így, északon "Hong jia quan" a kiejtés átírása.

Ha a stílusnak bármi köze lenne a hunokhoz, akkor kínai testvéreink nem a Hong szót használnák a stílus nevében, hanem a Xiong (hun) szót, ami Magyarország kínai átírásában is benne van, és ami a Hungary szót ejtés szerinti átírásából "Xiong ya li". Sajnos nem vagyok otthon, úgyhogy most nem tudom beírni ide kínai karakterekkel ezeket a szavakat, de hidd el semmi közük egymáshoz!

A spekulációd így tökéletesen értelmét veszti, olyan nyelvi elméskedéssé fajul, mint a már említett gézai piramis...

"a gar szótőből képződik pl a garmada, ami nagy sokaságot jelent," na ennek aztán nagyon komoly tudományos alapja van! A kantoni dialektusú kínai és a magyar nyelvi rokonság valóban mélyen gyökerező kapcsolat népeink között... Na ne!

Ez kb olyan szintű megállapítás, mint az, hogy a "he" angol szó megtalálható a mi "hím" szavunk gyökereként, mindkettő utalás a férfira, tehát az angolok is magyarok.

 

Louhan

Szerintem most fejezzük be ezt a diskurzust, mert egyrészt minden tudományos alapot nélkülöz a hsz-ed, másrészt semmi köze a topikhoz.

Előzmény: Törölt nick (75100)
Louhan Creative Commons License 2013.01.09 0 0 75098

1.Móz.5 28-32

 

"28 Lámek száznyolcvankét éves volt, amikor fiút nemzett. 29 Nóénak nevezte el, és ezt mondta: Ő vigasztal meg bennünket kezünk fáradságos munkájában a termőföldön, amelyet megátkozott az ÚR. 30 Nóé születése után Lámek ötszázkilencvenöt évig élt, és még nemzett fiakat és leányokat. 31 Lámek teljes életkora tehát hétszázhetvenhét év volt, amikor meghalt. 32 Nóé ötszáz éves volt, amikor fiakat nemzett: Sémet, Hámot és Jáfetet."

 

Louhan

Előzmény: Törölt nick (75091)
Annatar Creative Commons License 2013.01.09 0 0 75097

Lol :D 

Láttam ezt a formát kicsit máshogy előadva is már, de ez így tényleg halálos :D

Előzmény: NattyDread (75095)
Annatar Creative Commons License 2013.01.09 0 0 75096

A történelem kutatásának vannak szabályai. (ahogy a nyelvészetnek is pl ha már mezőpáty) Ezek az elméletek ezeket a szabályokat nem tartják be. Ettől még hinni persze lehet benne, mert tízezer évvel ezelőttről kb. semmit sem tudunk. 

 

 

Előzmény: Törölt nick (75091)
NattyDread Creative Commons License 2013.01.09 0 0 75095

Itt is van, és bizony, halálos stílusnak tűnik:

 

Előzmény: Törölt nick (75085)
vashajó Creative Commons License 2013.01.09 0 0 75094

A videódbean meg se szopás, se pina nincsen! Elvesztegettem 4 percet az életemből. :(

vashajó Creative Commons License 2013.01.09 0 0 75093

Ja! Mi magyarok szellentettük a Naprendszert is, baszomalássan!

Amúgy ,te Serflek tanítvány vagy?

Előzmény: Törölt nick (75091)
Louhan Creative Commons License 2013.01.09 0 0 75090

Inkább nézzetek meg egy jó kis filmet! Inspiráló ám!

És egy riport is jár hozzá:

 

Louhan

Louhan Creative Commons License 2013.01.09 0 0 75089

És akkor a gézai piramisokról, meg Mezopotámia - Mezőpáty rokonságáról még nem is tettünk említést, ugye?

Anyám! Sírok.

 

Louhan

Előzmény: Törölt nick (75088)
sz332 Creative Commons License 2013.01.09 0 0 75087

Rashguard-os (vagy hasonló) pólót használ-e itt valaki, ha igen, mik a tapasztalatok, hol érdemes venni, mire kell figyelni?

Annatar Creative Commons License 2013.01.09 0 0 75086

Igen, naná, végre valaki rájött!

Én ezt tanulom, nagyon durvák az edzések, eleinte nemigen mész úgy haza hogy minden végtagod megvan.

Minden edzést úgy kezdünk, hogy meghajlunk Attila király egyetlen hiteles fotója előtt. ezután nyilakat kapunk el foggal és lovakat emelgetünk. Minden pusztakezes és fegyveres gyakorlatunk eredeti titkos hun vérvonalról származik, nem is mutathatjuk meg senkinek (némelyiket egymásnak sem, ilyenkor küzdelem közben megkérjük a másikat, hogy csukja be a szemét).

Edzés végén a mester mindig tanulságos történeteket mesél nekünk, amelyek úgy kezdődnek: "Hun vót, hun nem vót"

Sajnos csak akkor látogathatod az edzéseket, ha igazoltan legalább 75%-ban hun-szittya vérvonalról származol.

 

:D

 

No jó, a fenti történetből annyi igaz, hogy tényleg ezt a stílust tanulom.

Igazából:
Ez egy félrehallás (és nem te vagy az első aki félrehallja), a stílus neve (kantoniul) Hung Gar Kuen (pinyin: Hongjiaquan) a Hung egy családnév, a régi Kína egyik népszerű császárára utal. A "Gar" család, a "Kuen" ököl. 

A stílus történetéről, technikáiról, stb. bővebben:

http://yiwutang.hu/harcmuveszetek.html

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (75085)
Bela_Vak Creative Commons License 2013.01.09 0 0 75082

Tenyleg, mibol gondolod, hogy mi csak azert nem edzunk 10-20 eve, mert az elismert Shaolin szakembernel annyival jobbak vagyunk, hogy nekunk nemhogy 2-4 ev kihagyas nem szamit, hanem sokkal tobb sem? :) 

Előzmény: Törölt nick (75075)
kószák egyike Creative Commons License 2013.01.08 0 0 75081

Neked is köszönöm a vidám perceket! Megnevetettél!

Előzmény: Törölt nick (75075)
kószák egyike Creative Commons License 2013.01.08 0 0 75080

Köszönöm a vidám perceket!

 

Ez bexarás, tényleg!!! :))))))

 

Na megyek le ellenőriztetem a szkíta génállományom és ha a 0 felé konvergál le is húzom magam a wc-n és abba hagyom az edzést, ja meg akkor is ha már elmúlok 35 hiszen a felett nincs élet a harcosok világában. Holyfieldnek meg senki nem szólt erről anno, a hülye...

Előzmény: bigbabylon (75073)
bigbabylon Creative Commons License 2013.01.08 0 0 75079
Előzmény: Törölt nick (75075)
Annatar Creative Commons License 2013.01.08 0 0 75078

Nem tudom, miért gondolod, hogy nem edzünk (és/vagy aki az egész napját edzéssel tölti, az ettől jóindulatú is lesz) :)

Előzmény: Törölt nick (75075)
Bela_Vak Creative Commons License 2013.01.08 0 0 75077

Ugy legyen.

Előzmény: Törölt nick (75075)
sz332 Creative Commons License 2013.01.08 0 0 75076

Ne aggódj, szívesen fikázunk itt mindent és mindenkit, jót tesz a karmánknak...

Előzmény: Törölt nick (75075)
Bela_Vak Creative Commons License 2013.01.05 0 0 75074

Kerdesben a valasz...? :)

Mondjuk jo arc lehet az, aki vigyorogva vallja be egy interjuban, hogy 2 evig meg csak nem is edzett... Alkatabol sem gondoltam maratoni futonak, de azert ilyen szintu kihagyasok azert szerintem durva valakinel, aki aktiv harcmuvesznek veli magat.

 

Előzmény: bigbabylon (75073)
bigbabylon Creative Commons License 2013.01.05 0 0 75073

Anyám, ne sirass :))))))

Nem akartam sokat kaparni ide, de ezek...

 

Pld. - Sifu Serflek József Shi Xing Fu (generációs név a kínai Shong Shan Shaolin templom által adományozva, a fordítása: a harcos 32 generáció, ha belép a szoba, megtelik szeretettel)

 

Hova lép be az a kva szoba??????

 

Meg ezek:

 

 Ugyanakkor az egyik legkedvesebb élményem Tokióhoz kötődik, ahol megnyertem a mesterek tornáját.


   DE MIBEN ?????????

 

- Nincs sok minden a továbbiakra. Megnyertem a mesterek tornáját, innentől kezdve nincs már mit megnyerni. Ráadásul 35 év fölött már nem is mindent lehet.   Én éppen ennyi vagyok.


DE MIBEN ??????

 

-Annyira azért nem. Kb. 45 éves korig lehet versenyezni, de mint életformát egész életen át lehet űzni. Ha tudnám, hogy öt perc van hátra az életemből, akkor sem kezdenék aggódni, legfeljebb gyorsabban csinálnám a gyakorlatot. A wudang kung fu és a tai chi éppen erről szól: egységben élni a természettel és lehetőleg minél tovább.

 

 WHAT THE FUCK ????????????

 

 

- Önnek fantasztikus eredményei vannak, de a többi magyar versenyző hol helyezkedik el nemzetközi összehasonlításban?

-Abszolút a csúcson. S ha most azt akarja kérdezni, hogy miért, akkor azt is megmondom. Azért, mert ezek a harcművészetek tőlünk származnak. Pontosabban a szkítáktól, akiktől mi is származunk. Tudom, hogy ez megosztja az embereket, de be fogom bizonyítani, hogy így van. Ilyen a magyar emberanyag; nomád, harcos nép.

 

 WHAT THE FUCKING FUCK ???????????????????????????

 

-Két évig nem tanítottam és nem versenyzem, csak bemutatókra járok. Edzeni is ritkán szoktam.......

 .........Fanatikusan űzi ezt a sportot. Összeegyeztethető ez a magánélettel?


A RIPORTERNEK: AZT A JÓ .........!!!!!!!!!!!!!!!! ELOLVASTAD TE MIT KARMOLSZ LE ?????????


- Két éve lezárult egy szakasz, addig minden kapcsolatom ráment. Most van egy komoly kapcsolatom, lehet, hogy ez is rámegy majd.

- Megéri?

- Azt csak az út végén látjuk, hogy megérte-e, de szerintem igen. Bár a mostani más. Úgy érzem, megtaláltuk egymást.

 

- Mint magánember, örülök a mester örömének.

  Mint a cikket olvasó, a hm irán érdeklődő kérdezem: EZ KI A F...T ÉRDEKEL?

  SZÁZSZOR KÜLÖNB NYOMOROM VAN, MÉGSE PROPAGÁLOM ITT MINDENKINEK, MERT SENKIT NEM ÉRDEKEL !!!!!!!

  Egy soha nem hallott ember, soha nem hallot sikerekkel, egy elmebeteg cikkiróval (akinek a nyelve százezerszer jobban pörög  a seggen mint Lkat T Karcsinak) elmondja hogy szar a magánélete- könyörgöm, KIT ÉRDEKEL?

 

 Soha el nem olvasom, ha nem  Vak Béla (vagy valaki más innen) linkeli, akit szivesen olvasok minden témában, mert az IQ ja

kettévágva is tizszerese ennek a két skiita Forrest Gumpénak :((((((((((((

 

Az miért van, hogy minden balfasz, ha megunja a kinai dominanciát a kung fuban, behozza a saját kis szittya elméletét ?

 

 

 

 

Előzmény: Bela_Vak (75068)
bigbabylon Creative Commons License 2013.01.05 0 0 75072

Lol. Elfogyott Vegasban a hülyéktől lenyult pénz.

Előzmény: S.n.a.f.u. (75066)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!