Keresés

Részletes keresés

Csokis2 Creative Commons License 1999.11.05 0 0 22
> Éjszaka meg a bóják ki vannak világítva.
Sajnos nem. :-) Csak egy fenyvisszavero csik van az oldalukon (kb. 3 x 5 centis), ami csak akkor latszik, ha ravilagitasz. Igy nem lehet olyat megszivni, hogy ott vagy a jo helyen, csak epp nem veszed eszre. Persze egy godor, szarazarok, vagy sziklalepcso laba pont azert meg boven megszivathat. Amiben a tajfutok nagy elonyben vannak, az a felszereles. Mi vagy megvesszuk a 10/20 W-os SILVA lampat, vagy megcsinaljuk a magunket. En pl. SiILVA foncsorbol, de teljesen sajat epitessel 1/3-ad arbol hoztam ki egy 10 W-os halogen fejlampat. Hozzacsapsz egy 6V 7Ah-as aksit, aztan hadd szoljon.
Előzmény: Gödény (16)
pulp Creative Commons License 1999.11.05 0 0 21
Nekem meg egyszer mindenem kifogyott es egy szárazárkot követve jutottam ki valahova, ahonnan latszott a cel. Bár akadt olyan ejjeli verseny is (idén Bauxit Kupa), melyen nem is kellett lámpa, mert tök nyílt terepen volt (Hajmáskér mellett volt russzki katonai gyakorlótér) és vakított a telihold.
Előzmény: Gödény (20)
Gödény Creative Commons License 1999.11.04 0 0 20
Néha olyan szép tákolmányokat lehet látni egyesek fején/övén/hátán/kezén ...
A találékonyság végtelen - de ezek a berhelt kütyük elég gyakran bemondják az unalmast.

Mindenesetre nekem még nem sikerült elemcsere nélkül végigcsinálnom egy turista tájékozódási versenyt éjszaka.

Előzmény: pulp (17)
Carpy Creative Commons License 1999.11.04 0 0 19
Igerem en is itt leszek! Az mar 3...

Amugy welcome pulp !

Előzmény: pulp (17)
lab Creative Commons License 1999.11.03 0 0 18
>Azér' azt remélem, nem ketten maradunk itt as topicon.

én is figyelgetek :-)

Előzmény: pulp (17)
pulp Creative Commons License 1999.11.03 0 0 17
Gödény

Azt írtam, hogy szoktam én is tájfutni, tehát új információval az nem szolgált, hogy a tájfutóknál nincs csalibója, meg hogy meg vannak számozva stb.

Azt viszont tényleg nem tudtam, hogy éjjel világítanak a tájfutóbóják, éjjel nem futottam. (Nem is szándékszom)

Éjjeli túraverseny is elég szívás, főleg amikor gödörben figyel a természetesen kivilágítatlan bója, ráadásul a többség egyszerű zsebpilácsot használ, az talán kitart 3-4 órán át.

Azér' azt remélem, nem ketten maradunk itt as topicon.

Gödény Creative Commons License 1999.11.03 0 0 16
Azért némi különbség van a túrista tájekozódási versenyek, meg a tájfutó versenyek között. Főleg éjszaka.

Tájfutó versenyen a bójákon vannak kódok (egy betű- vagy számcsoport), amely a térképen is látható;, tehát nincs csalibója, vagy ha van is valami más a közelben, egy pillantással láthatod, hogy nem a sajátodat találtad meg. Éjszaka meg a bóják ki vannak világítva. Jó, nem reflektorral, ott kell lenni a közelben, hogy észrevedd a pici pislákoló fényt a bójában, de azért mégis sokkal könnyebb megtalálni, ha már a környékén vagy.

Ezzel szemben ott a résztvevők futnak. Meg loholnak. Ahogy csak bírják.

Előzmény: pulp (15)
pulp Creative Commons License 1999.11.02 0 0 15
Fehérkúton ki voltak függesztve a bajnokság-összesítők, ráadásul teljesen papűrforma-eredmény született. A bajnoki első négy és ennek a versenynek az első négy helyezettje totál megegyezik, némi sorrend-cserével.

Az éjjeli tájfutós sztorit nem értem. Vagy csak nekem furcsa, hogy 80 perc alatt lezavartál valami 11 km-t úgy, hogy közben folyamatosan tájoltál, bójákat fogtál és bukdácsoltál a bozótban tök sötétben? Ha így volt, akkor minden elismerésem.

Zmac Creative Commons License 1999.11.01 0 0 14
Éjszaka és lámpa...

Nagyon-nagyon régen a Sárvár mellett rendezett Országos Éjszakai Bajnokságon (tájfutás) amolyan dupla vagy semmit játszottam. Tudtam, hogy az akkumulátorok 80 percig hajtják a 20 wattos halogén izzót. A pálya 11,5 kilométer volt...
Igyekeztem... :))) Bejött. :)))))

Gödény Creative Commons License 1999.11.01 0 0 13
Az utóbbi időben elég ritkásan csordogál a Százlábú, aminek a tiszte lenne az ilyetén beszámolók közhírré tétele.

Hol tudtál utánanézni a bajnokság állásának ? Hozott a főadminisztrátor listát és kilógatta ? A saját versenyén, Várgesztesen még nem láttam ilyet.

Előzmény: pulp (12)
pulp Creative Commons License 1999.10.31 0 0 12
Gödény, igaz, hogy az első helyek már eldőltek - utánanéztem, a fiataloknál is - de a 2-től 8. helyig még minden nyitva volt.

Úgy tudom, teljesítménytúra minden hétvégén akad, én szívesen olvasnék mindenféle poénos beszámolókat.

Én egyébként ott voltam az Őszi Kupán Fehérkúton és annak ellenére, hogy rengeteg rendezői hiba volt, jó volt. Kár, hogy jön a tél és legközelebb március közepén lesz ilyen.

Azért addig még biciklizni lehet jövő héten a Vértesben, futkosni meg két hét múlva az Indián-dombon, Kőbányán.

Gödény Creative Commons License 1999.10.29 0 0 11
Lehet, hogy a fiataloknal nagy harc lesz Feherkuton, de A35 es A50 kategoriaban mar fix az elso hely.

Es hogy az is tudja, mirol van szo, aki meg nem hallott ilyenrol, ime a szabályzat és néhány történet.

Előzmény: pulp (10)
pulp Creative Commons License 1999.10.29 0 0 10
Kellett ez a topic, örülök, hogy hulla véletlen rábukkantam.
Én ugyan teljesítménytúrán életemben egyszer voltam, de a tálékozódási versenyeket szeretem, legy az akár túraverseny, akár biciklis tájékozódás, akár tájfutás.

Az Irottkő 70-ről én is hallottam rémregényeket, a Kinizsi 100-ról nem kevésbé. Egyszer felültem egy gyorsvonatra hazamele menet és ott tláltam egy volt osztálytársamat. Először csak furcsa volt, hogy ugyanabban a pózban utazik 100 km-t, amikor viszont le kellett volna szállni, nem tudott megmozdulni. akkor derült ki, hogy a Kinizsi 100-ról jön. Leszedtük a vonatról, hívtunk neki egy taxit és hazaküldtük. Tényleg alig bírt kettőt lépni. Ez most nagyon jó poén, de én ki nem próbálom, az tuti.

Akit érdekel, hogy milyen is egy túraverseny, az most próbálhatja ki utoljára az idén: az Őszi Kupa az utolsó verseny az idén és holnap lesz a Mecsekben, Pécs felett a Fehérkúti Kulcsosháztól indulva. Nagy harc lesz a csapatok között, mert most dől el a bajnokság sorsa (ilyen is van már: 15 verseny összeserménye dönti el, ki tájékozódik a legjobban)

Aki biciklivel akar tájékozódási versenyre menni, még két lehetősége van az idén: holnap Parádon az Eger Nagydíj tájfutóverseny mellett, jövő szombaton Csákvár (Vértes) mellett a Spartacus Kupa mellett lesz tájbringa verseny is.

Próbáljátok ki őket, állllllaaaattttt!!!

Gödény Creative Commons License 1999.10.29 0 0 9
Egy oda sem menő vadász egész elhanyagolható tényező egy teljes bömbölő, bűzös, száguldó motoroscsapathoz képest. Aki idén a Kinizsi 100-on volt, Hegyeskőnél vagy a motorosok elől ugrált, vagy váratlanul felkaparhatott majdnem a csúcsra.
Előzmény: lab (8)
lab Creative Commons License 1999.10.28 0 0 8
Szintén az Irottkő 70-en történt, hogy a táv vége felé beértünk Kőszegfalvára, egyszer csak ránk köszön egy ember és megkérdezi:
-Valami túra van most, vagy mi?
-70 km-es túra van... stb.
-És ott az erdő szélén jöttetek, a tökföldeknél?
-Igen
-Akkor szerencse, hogy nem mentem oda vadászni..
lab Creative Commons License 1999.10.28 0 0 7
Az idei Irottkő 70-en kb fel óra folyamatos hegymenet után a belyegzőhelyen beszelgettünk a pecsétlő emberrel. Miután megtárgyaltuk, hogy az 1900 m-es szintemelkedes szinte teljes egésszében az elso 40-45 kilométerre esik, pókerarccal megjegyezte:
-Én még akartam durvítani egy kicsit, felvinni az utvonalat a Kendig-gerincre (kezével mutatja, hogy milyen meredek), de a többiek lebeszéltek. Talán majd jövőre...

Jövőre is megyünk!

Syrax Creative Commons License 1999.10.28 0 0 6
Egyik Bakony 50 (97-es?) előtt egy héttel gyakorló-túrát rendeztünk,jó 30 centis hóban. Nagy élmény volt,mikor köv. héten több szakaszon is a mi kimélyített lábnyomainkban haladt az egész nép! :)
kamikázé Creative Commons License 1999.10.28 0 0 5
Nyugi Carpy!

Szerintem előbb utóbb felduzzad ez a topic is, csak nagyon sok hobbistának most kezdődik igazán a túraszezon (például nekem is). Biztos vagyok benne, hogy a bringás és a futós topicból jónéhányan átszivárognak ide is. Én eddig csak az Olimpiai Ötpróba kereteiben indultam túraversenyeken, de nagyon teccik. Tavasz végétől ősz közepéig más (futó-, bringa-, triatlon-, úszó-) versenyeken indulok és télre nem marad más, mint a túrázás, de ez nem baj, mert ilyenkor a legszebbek a hegyek. A tájékozódás nehézségeiről meg a víz alatt szereztem tapasztalatokat jó néhány évvel ezelőtt tájékozódási búvárként. A sífutás meg engem is izgat, csak a túl "macerás" sportokat nem szeretem (sok cucc, alkalmas terep fellelése, kedvező időjárás stb).

kamikázé

Előzmény: Carpy (4)
Carpy Creative Commons License 1999.10.28 0 0 4
Hat senki nem szokott turazgatni?
Carpy Creative Commons License 1999.10.26 0 0 3
No igen, az orok dilemma. Vagy egyenesen. Vagy vissza... :(
Előzmény: Zmac (2)
Zmac Creative Commons License 1999.10.26 0 0 2
Nekem csak egy lámpám akkumulátora fogyott ki a Lom-hegyen, üres erdőben (utolsónak indultam), de az érzés valószínűleg hasonló volt. Annyit tudtam, hogy lefelé kell mennem a sötét, köves és bozótos hegyoldalban az országútig, ott pedig balra fordulni. Vagy jobbra.
Előzmény: Carpy (-)
kivi Creative Commons License 1999.10.26 0 0 1
Én csak bicajos, azon belül is főleg MTB TT-ken szoktam indulni (Nagy-Szoplák, BEAC Maxi, stb).

kivi

Som-Som Creative Commons License 1999.10.25 0 0 0
0 ilyen versenyen vettem részt.
Carpy Creative Commons License 1999.10.25 0 0 topiknyitó
Aki vett mar reszt valaha turaversenyen, aki mar keresett bojat 2 meteres csalanban, ami nem is ott volt, ahol a terkepen, akinek mar harmonikazott a terde a 71. km utan, akinek mar fogyott ki egy ejszaka 4 elemlampaja.... Az Mind Jojjon Ide. Igy az evvege fele ideje kibeszelni a versenyeket, versenyzoket, es a birakat...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!