Azt én saját magam szokta éles késsel alányúlni, és levágni:))
Éppen kocsonyát főzök. Nem tudtam kibújni alőla, mert a férj követelte. Pedig hideg sincs, de ő azt mondja, hogy mi van akkor, ha nem is lesz hideg. Akkor kocsonya se lesz? Pedig idén már szilveszterkor főztem egyet.
Még csoda, hogy a kenyérre emlékszel, mert jóval fiatalabb vagy, mint én:))
Holnapra spenótot csináltam, na meg pulykanyakból levest. Holnap utánra a lányom hozott vejem által készített gombás rizottót, és miután a vejem egy időben szakács is volt, biztos vagyok benne, hogy nagyon finom lesz.
Én meg töredelmesen be kell hogy valljam, hogy már gyerekkoromban elrontottak :), a currys-ananászos sertéshús rizzsel volt a nagy kedvencem. Na meg az echte olasz pizza. De persze ez a Németo.-ban töltött évek alatt / miatt volt. (Igazi pizzához aztán jó sokáig nem is jutottam hozzá.) A maglódi nagymamámnál töltött nyarakon jártam ugyan a megbízásából vásárolni, de a 3,60-as kenyéren kívül semmi másnak az árára nem emlékszem.
Nagyon fiatal lehetsz hozzám képest, mert én a 4,60-as párizsira nem emlékszem, csak a 3,60-asra.
Mi hét közben krumplis tésztát, sárgaborsó főzeléket, spenótot, kelkáposzta főzeléket, és tésztákat ettünk. Ettől én még felnőttem, sőt semmiféle hiányérzetem nem volt. Hétvégén apám adott 20 Ft-t(!), és elmentem a Szilágyi Erzsébet fasorban akkor megtalálható Florida cukrászdába, ahol apám irányadása szerint kizárólag és csakis habos süteményeket vettem. Indiáner, káféfánk, puncsfánk, csokitorta. Na ez volt a hét fénypontja:))
A szocialista árképzést nem könnyű megérteni, de a klasszikus recept szerinti vörösáru (párizsi, virsli, szafaládé...) nem lehet olcsóbb, mint a színhús. 80% hús, a többi jégdara, fűszerek. Plusz gépek, munka, energia... Összességében ez inkább több, mint a színhús ára.
Az ötvenes, hatvanas években hétköznap nemigen ettünk húst, max. rántott párizsit, de az ötlet nem rossz.
Mára krumplis tésztát csináltam( ala Grenadiermarsch) és céklával esszük. Előtte különféle levesmaradékok. Egy adag húsleves, egy adag karfiolleves. Majd ec, pec kimehetsszel kisorsoljuk, hogy ki melyiket eszi.
A sárgaborsó főzeléket hagymás szelet feltéttel kell csinálni, akkor van sült hagyma is meg egy kis hús is, csak hogy legyen valami értelme is a dolognak... :-)
Ugyan! Az egész azért szép, mert az ember nem tudja, hogy mit hoz a holnap:))
Holnapra sárgaborsó főzeléket csinálok. Mindezt 1x egy évben, de eszembe jut a nagymamám, aki sült hagymával csinálta, és nagyon finom volt. Mondjuk én belecsempészek egy kis füstölt oldalast, de az szerintem nem fogja tönkre tenni.
Ma húsos marhacsontból és sok zöldségből volt leves. Holnapra vadast csináltam zsemlegombóccal. Előtte spárgakrémleves lesz. Még tavaly elraktam 2 csonagot a mélyhűtőbe. Persze ebből nem is lehet mást csinálni mint levest, de az íze isteni!