Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2020.02.20 0 0 49224

Akkor ezek szerint nem mérgeztem magamat? Te honnan tudsz ilyeneket?

Előzmény: nagypapi51 (49223)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.02.20 -1 1 49223

...2- Ft os kolbászt gyerekkoromban nyersen is ettem...

hőkezelt volt, miként a debreceni és az összes vörös áru is.

 

Előzmény: szkati (49221)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.02.20 0 1 49222

Az tavaly volt. ;)

Előzmény: szkati (49220)
szkati Creative Commons License 2020.02.20 0 0 49221

Ezt az un. 2- Ft os kolbászt gyerekkoromban nyersen is ettem, és ahogy visszaemlékszem nagyon finom volt.

Előzmény: nagypapi51 (49214)
szkati Creative Commons License 2020.02.20 0 0 49220

Azt én saját magam szokta éles késsel alányúlni, és  levágni:))

Éppen kocsonyát főzök. Nem tudtam kibújni alőla, mert a férj követelte. Pedig hideg sincs, de ő azt mondja, hogy mi van akkor, ha nem is lesz hideg. Akkor kocsonya se lesz? Pedig idén már szilveszterkor főztem egyet.

Előzmény: Boszorka (49217)
Havel Ina Creative Commons License 2020.02.20 0 0 49219

Errol eszembe jutott egy regi Ludas Matyi karikatura. Nezok biztatjak egy nyugdijas fozo verseny resztvevoit:

"Semmit bele!!! Semmit bele!!!"

Előzmény: nagypapi51 (49213)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.02.20 -2 0 49218

Nálunk jövő héten lesz lazac vacsora, az ünnepelt kifejezett kérésére bőrén sütve.

 

Előzmény: Boszorka (49217)
Boszorka Creative Commons License 2020.02.19 0 0 49217

Ma becsinált leves volt és kapott sacher torta. Holnap lazac. Gondoltam Nagypapira, mikor levágattam a bőrét.:-)

ketyo61 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 49216

Ja, lehet. A hetvenes evekben mennyi volt? 

Előzmény: nagypapi51 (49214)
ketyo61 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 49215

Koszi! :-)

Előzmény: nagypapi51 (49213)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.02.19 -1 0 49214

A fradikolbász a '60-as években 2 Ft volt, a lecsókolbász 2.80.

 

Előzmény: nagypapi51 (49213)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.02.19 -1 0 49213

...Vajon miert az volt a neve?...

Mindent bele! :) - eredetileg szurkolói bíztatás.

 

ma krumplis tészta, cékla,

holnap "halburger", sült krumpli.

 

 

Előzmény: ketyo61 (49212)
ketyo61 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 49212

A 3,60-as kenyerre meg a 2,80-as "Fradi" kolbaszra en is emlekszem. Vajon miert az volt a neve?

 

Ma paprikas krumpli Sanyi  kolbasszal, holnap lazac, zoldseges rizzsel.

szkati Creative Commons License 2020.02.19 0 0 49211

Még csoda, hogy a kenyérre emlékszel, mert jóval fiatalabb vagy, mint én:))

Holnapra spenótot csináltam, na meg pulykanyakból levest. Holnap utánra a lányom hozott vejem által készített gombás rizottót, és miután a vejem egy időben szakács is volt, biztos vagyok benne, hogy nagyon finom lesz.

Előzmény: Caipi (49210)
Caipi Creative Commons License 2020.02.18 0 0 49210

Én meg töredelmesen be kell hogy valljam, hogy már gyerekkoromban elrontottak :), a currys-ananászos sertéshús rizzsel volt a nagy kedvencem. Na meg az echte olasz pizza. De persze ez a Németo.-ban töltött évek alatt / miatt volt. (Igazi pizzához aztán jó sokáig nem is jutottam hozzá.) A maglódi nagymamámnál töltött nyarakon jártam ugyan a megbízásából vásárolni, de a 3,60-as kenyéren kívül semmi másnak az árára nem emlékszem.

 

Előzmény: szkati (49209)
szkati Creative Commons License 2020.02.18 0 0 49209

Nagyon fiatal lehetsz hozzám képest, mert én a 4,60-as párizsira nem emlékszem, csak a 3,60-asra.

Mi hét közben krumplis tésztát, sárgaborsó főzeléket, spenótot, kelkáposzta főzeléket, és tésztákat ettünk. Ettől én még felnőttem, sőt semmiféle hiányérzetem nem volt. Hétvégén apám adott 20 Ft-t(!), és elmentem a Szilágyi Erzsébet fasorban akkor megtalálható Florida cukrászdába, ahol apám irányadása szerint kizárólag és csakis habos süteményeket vettem. Indiáner, káféfánk, puncsfánk, csokitorta. Na ez volt a hét fénypontja:))

Előzmény: költekező (49207)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.02.18 0 0 49208

A szocialista árképzést nem könnyű megérteni, de a klasszikus recept szerinti vörösáru (párizsi, virsli, szafaládé...) nem lehet olcsóbb, mint a színhús.
80% hús, a többi jégdara, fűszerek. Plusz gépek, munka, energia... Összességében ez inkább több, mint a színhús ára.

Előzmény: költekező (49207)
költekező Creative Commons License 2020.02.18 0 0 49207

Nem volt alkalmam megkóstolni a szocialista parizert, mert elég szegények voltunk.

A 2, 80 as lecsókolbászt ettük, néha a 3,80 as főzőkolbászt, de a parizert ami 10 deka 4, 60 volt soha.

Főzni 20 as marhát főzött anyám, nem is tudom az milyen része volt az állatnak.

Ez a középiskolás korom, amikor én álltam sorban a hentesnél, néha egy órát is, belém ivódtak az árak.

Előzmény: szkati (49204)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.02.18 -1 1 49206
Előzmény: homerx (49205)
homerx Creative Commons License 2020.02.17 0 0 49205

az a kenyer volt :)

Előzmény: szkati (49204)
szkati Creative Commons License 2020.02.17 0 0 49204

Igazad van, de én leragadtam a hetvenes évek 3,60-nál:))

Előzmény: öreg_néne_b (49203)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.02.17 0 0 49203

Ma az ehető minőségű párizsi nem olcsóbb, mint a hús.

Előzmény: szkati (49202)
szkati Creative Commons License 2020.02.17 0 0 49202

Az ötvenes, hatvanas években hétköznap nemigen ettünk húst, max. rántott párizsit, de az ötlet nem rossz.

Mára krumplis tésztát csináltam( ala Grenadiermarsch) és céklával esszük. Előtte különféle levesmaradékok. Egy adag húsleves, egy adag karfiolleves. Majd ec, pec kimehetsszel kisorsoljuk, hogy ki melyiket eszi.

Előzmény: Boarhunter (49201)
Boarhunter Creative Commons License 2020.02.17 -2 0 49201

A sárgaborsó főzeléket hagymás szelet feltéttel kell csinálni, akkor van sült hagyma is meg egy kis hús is, csak hogy legyen valami értelme is a dolognak... :-)

Előzmény: szkati (49200)
szkati Creative Commons License 2020.02.16 -1 0 49200

Ugyan! Az egész azért szép, mert az ember nem tudja, hogy mit hoz a holnap:))

Holnapra sárgaborsó főzeléket csinálok. Mindezt 1x egy évben, de eszembe jut a nagymamám, aki sült hagymával csinálta, és nagyon finom volt. Mondjuk én belecsempészek egy kis füstölt oldalast, de az szerintem nem  fogja tönkre tenni.

Előzmény: Boszorka (49199)
Boszorka Creative Commons License 2020.02.16 -1 0 49199

A borjuszűzből tegnap bécsiszelet volt, a maradékból ma piritott érmék piritott gombával és rizi bizivel. A hét elejét sötét homály fedi.:-(

Caipi Creative Commons License 2020.02.16 0 0 49198

Ma vendégek jönnek

 

lazacos-spenótos lasagne

pulled pork (SPAR hűtőpultos), hamburgerzsömle, amerikai káposztasaláta

currymártásos csirke sáfrányos rizzsel

muffinformában készült mini sajttorta

IKEA-torta ("Daim")

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2020.02.16 -1 0 49197

Változott a mai menü, töltött csirke helyett krumplifőzelék, pörköltszaftos debreceni.

Holnap sonkás pizza, szívsaláta

Boszorka Creative Commons License 2020.02.14 0 0 49196

Ma borsos tokány volt, holnap elő szedem a borjuszüzet a mélyhűtőből és 2 napig abból fogok ügyeskedni.

Előzmény: szkati (49195)
szkati Creative Commons License 2020.02.14 0 0 49195

Ma húsos marhacsontból és sok zöldségből volt leves. Holnapra vadast csináltam zsemlegombóccal. Előtte spárgakrémleves lesz. Még tavaly elraktam 2 csonagot a mélyhűtőbe. Persze ebből nem is lehet mást csinálni mint levest, de az íze isteni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!