Keresés

Részletes keresés

Kecskeb Creative Commons License 2012.01.08 0 0 5921

Most megint szaglászgatom....(idegesít...mert azért 20 liter tejet elcseszerinteni....) és az sem kizárt, hogy kólis szaga van....(ha egyáltalán van annak szaga...) .....pedig ha kettévágnám tutti, hogy nem lenne benne kóli-lyuk....

 

Mindegy....megy a sófürdőbe....aztán majd meglátjuk....

 

Biztos, hogy nem oltási hiba....vagy technológiai, mert három különböző edénybe volt elosztva a tej...és három külön formában lett csepegtetve...

És kb. 22-szer mostam meg a kezem amíg elkészült....merthogy még kicsit náthás volnék...

 

És megüt a guta....annyira piszkál...

:-((((((((((((

 

Előzmény: Kecskeb (5920)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.08 0 0 5920

Köszi...lehet, hogy így van...de két nappal előtte is onnan vettem a tejet...és szuper jó illatú a sajt....és most sem a tejen éreztem, hanem a sajton...meg a savón....

Előzmény: Törölt nick (5919)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.08 0 0 5919

kedves kecskeb, én nyár óta vásárolom a tejet, ugyanez történt velünk is, ami veled-hirtelen megváltozott a tej illata, olyan, mintha vegyszer, de mégsem az

mivel én ellenőrzött helyről veszem, tuti hogy rendben van

rkérdeztem, mi ez a  fura illat:-) és ez attól van, hogy már bent vannak az állatok, nem friss takarmányt kapnak, hanem silót, szilázt:-)

ennyi

Előzmény: Kecskeb (5918)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.08 0 0 5918

Megszagoltattam a párommal...szerinte tehénszaga van...erre megszagoltam a savót....és tényleg valami olyasmi...

De akkor is gyanus....mert két nappal előtte amit készítettem és termizáltam....az egy teljesen finom illatú sajt...

Előzmény: Kecskeb (5916)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.08 0 0 5917

Mi is kísérletezgettünk már vele....egy kevés zselatin....beteszed egy megfelelő méretű tepsibe, ahol kellő magasságú lesz....be a hűtőbe...és aztán csak szépen felvagdosod....rudakra....

Nem kell vele egyenként vacakolni...

Előzmény: Miska-Maska (5911)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.08 0 0 5916

ELEFADAAAAAAAAAA!!!!!!!

 

Szia!

 

Valami baj van....tegnap vettem tehéntejet...reggel hatkor....friss fejés....(szokott helyről). Délutám 5-ig pihent, akkor álltam neki....

Félig lustaságból...félig kíváncsiságból nem termizáltam....de éppen ezért tettem bele CHN-t...biztos ami tutti...savanyodjon, ahogy kell....

Reggel 5-re többé-kevésbé megfelelt a nyújtáspróbának .....tehát 5,2 körüli...

Viszont sem az íze....sem az illata nem tetszik...

Nem feltűnően rossz...vagy kellemetlen....de nincs meg az a finom kellemes tejillata, ami ilyenkor lenni szokott. Nem is tudom mihez hasonlítsam....talán nagyon enyhe vegyszeres illat....és íz....

Éppenhogy, csak....de mégis zavar...

Kólis puffadásnak nyoma sincs....gyönyörűen leadta a savót....12 óra alatt kisavanyodott....de valami mégis zavar benne...

 

:-(((((((

genziana Creative Commons License 2012.01.07 0 0 5915

Igen, én oltós túrót készítettem, és nekem az kecskéből "krémesebb" lett, nem olyan rögös, mint a tehén. Így egy citrom levével, már meg tudtam "rudazni":)

A csoki azt hiszem, hogy a gyerekek nyuszicsokija volt, amit nem ettek meg:) De egyszerű tortabevonó is jó hozzá.

Próbáld ki mert nagyon finom....

Előzmény: Miska-Maska (5911)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.07 0 0 5914

akkor nem tévedtem, hogy tényleg olyan, mint a mascarpone:-)a receptet köszi, én meg holnap csinálok tiramisut vagy sajttortát és feltöltöm, milyen lett

 

Előzmény: elefada (5913)
elefada Creative Commons License 2012.01.07 0 0 5913
Előzmény: elefada (5912)
elefada Creative Commons License 2012.01.07 0 0 5912

Az édes alaphoz nem kell só,

Nem csak tiramisu, hanem amerikai sajttorta alapanyagai is és még sokminden  más süti is.

Pl:ezt is sütöttem már belőle.Isteni!

. Ha ott jársz, ki ne hagyd a túróspogácsák hercegnőjét!

Nálam folyamatosan van a fagyóban váratlan vendég fél órán belül meleg pogit kap.

Előzmény: Törölt nick (5910)
Miska-Maska Creative Commons License 2012.01.07 0 0 5911

És rúddá formálódott?

Nekem eszembe se jutott.Biztosan finomabb mint a bolti.Ki fogom próbálni.Milyen csokival öntötted le?Sima tortabevonóval,vagy te készítetted azt is ?

Előzmény: genziana (5908)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.07 0 0 5910

gyerekek, az a krémsajt, amit készítettem, pont olyan lett, mint a mascarpone, csak sós.arra gondoltam, ha csak pici sót teszek bele/egy csipetet/ és picivel több tejszínt, akkor tökéletes mascarpone pótló, ami köztudottan veszettül drága.úgyhogy holnapra készítek, és kipróbálom tiramiszunak, amit imádok, és aztán referálok!!!

genziana Creative Commons License 2012.01.06 0 0 5909

Köszönöm!

Előzmény: elefada (5899)
genziana Creative Commons License 2012.01.06 0 0 5908

Én egyszer ettem, /súgva mondom kaptam/  és olyan fincsi:)

Amúgy én készítettem kecsketúróból túró rudolfot, annyira finom lett, hogy még azon a napon felfaltuk.

Tettem bele pocukrot, citromhéjat, citromlevet, próbáltam rúddá formálni, leöntöttem csokival, hűtőbe vele. Még szinte meg sem szilárdult rendesen a csoki, már faltuk...

Előzmény: Törölt nick (5887)
genziana Creative Commons License 2012.01.06 0 0 5907

Jajj, az a bogyó, az olyan finooooooom:)

 

Előzmény: elefada (5882)
Miska-Maska Creative Commons License 2012.01.06 0 0 5906

Írtam neked üzit.

Előzmény: Kriszkrosz1 (5904)
Miska-Maska Creative Commons License 2012.01.06 0 0 5905

Én is megkaptam,köszönöm szépen.

Előzmény: elefada (5899)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 5904

megjött köszke

Előzmény: elefada (5899)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 5903

Nagyon köszi!

Előzmény: elefada (5902)
elefada Creative Commons License 2012.01.05 0 0 5902

Igen, az én féle camemberem.

És igen, jól értelmezed, szórás után nagyját lrmosod.

Forgatni, tiszta alátét napi szinten, levegóztetés, napi 3-4-5 alkalommal,

Igen, én is úgy érlelem, páratartalmat vizes lepedővel növelek.

Igen a PCTT van nekem is, mikor elkezdtem sajtolni 2008 ba vettem, nígan működik.

Előzmény: Kriszkrosz1 (5897)
elefada Creative Commons License 2012.01.05 0 0 5901

Nem !

Te a joghurtbol  mást, görög krémsajtot  készítesz. Más tészta!

Előzmény: Miska-Maska (5895)
elefada Creative Commons License 2012.01.05 0 0 5900

Igen.

Előzmény: Kriszkrosz1 (5891)
elefada Creative Commons License 2012.01.05 0 0 5899

Ment!

Előzmény: Kriszkrosz1 (5890)
elefada Creative Commons License 2012.01.05 0 0 5898

Béna vagyok, csak akkor tudok, ha írsz nekem!

Előzmény: Kriszkrosz1 (5888)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 5897

még egy picit had kérdezzek jó? jól értelmezem, hogy a carbonosból lesz akkor a camambertes? Rögtön a fahamu rászitálása után kell egyből megfürdetni a camambertes vízben? a 3 hét alatt kell forgatni vagy kezelni valamivel? Bocs a sok balga kérdésért...

 

Borhűtőben érlelve elég párszor ki-be csuknom az ajtaját, hogy átszellőzzön és jó legyen - működne úgy? Még nem érleltem csak folpackban...

 

(Ha nincs camambert porom - pl boltiról átvihetem - úgy is működne? pl, nedves pelussal leszedni, átkenni... vagy rendeljek inkább és ha igen, az az SW PCTT-033?

Ezt nagyon szeretném megcsinálni...

 

Ne haragudj kérlek a nyaggatásért!

Előzmény: elefada (5892)
elefada Creative Commons License 2012.01.05 0 0 5896

Én nyáron az elejétöl hűtőben csepegtetem napokig.

A technológia miatt nem fog lemenni a túró szintjére, mert parakazein is van benne az oltó miatt nem csak savanyú.

Óltos túróban az a pici mennyiség csak az állagra segít rá.

Kecskebogyo stipi-stopp saját találmány :-))

Nem teszek bele citromfün, mentán kívül semmit, keserűcsoki a dara. Szuperjó az összhang.

Honlapomon fenn van, gépemen elbujt.

Előzmény: Törölt nick (5887)
Miska-Maska Creative Commons License 2012.01.05 0 0 5895

Kérdésem én a joghurttal csinálom meg ugyan ezt.Csináltam belőle golyókat,most olajban pihennek. A penész is működne rajta ?

Előzmény: elefada (5892)
elefada Creative Commons License 2012.01.05 0 0 5894

Sem állaga, sem íze nem olyan.

Túró=szemcsés  pH  4,7

Krémsajt=sima   PH  4,9-5

Induló: friss édes tej.

Lehet másképp is az is krémsajt, ez az enyém.

 

Előzmény: Kriszkrosz1 (5886)
Miska-Maska Creative Commons License 2012.01.05 0 0 5893

Én sem értettem ,de kérném ha lehet.

 

elefada Creative Commons License 2012.01.05 0 0 5892

Na mégegyszer

 Nagyon egyszerű. Jól kicsepegtetni, 2-3 nap.

Sóval átgyurni, kis  formába rakni, be a hútőbe.

Másnap 1 l vizet felforralni, lehűteni, bele késhegynyi camembert por.

Gyogyszertári carbonport, vagy tiszta fahamut rászitálni.

Megfürdetni a vízben. nem kell teljesen lemosni.

12-14 fokon, magas páratartalmon kb 3 hét.

Kecskepannimat is ha így kezelem, 3 hét múlva kecskecamemberté változik. Nyamm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!