Most megint szaglászgatom....(idegesít...mert azért 20 liter tejet elcseszerinteni....) és az sem kizárt, hogy kólis szaga van....(ha egyáltalán van annak szaga...) .....pedig ha kettévágnám tutti, hogy nem lenne benne kóli-lyuk....
Mindegy....megy a sófürdőbe....aztán majd meglátjuk....
Biztos, hogy nem oltási hiba....vagy technológiai, mert három különböző edénybe volt elosztva a tej...és három külön formában lett csepegtetve...
És kb. 22-szer mostam meg a kezem amíg elkészült....merthogy még kicsit náthás volnék...
Köszi...lehet, hogy így van...de két nappal előtte is onnan vettem a tejet...és szuper jó illatú a sajt....és most sem a tejen éreztem, hanem a sajton...meg a savón....
kedves kecskeb, én nyár óta vásárolom a tejet, ugyanez történt velünk is, ami veled-hirtelen megváltozott a tej illata, olyan, mintha vegyszer, de mégsem az
mivel én ellenőrzött helyről veszem, tuti hogy rendben van
rkérdeztem, mi ez a fura illat:-) és ez attól van, hogy már bent vannak az állatok, nem friss takarmányt kapnak, hanem silót, szilázt:-)
Mi is kísérletezgettünk már vele....egy kevés zselatin....beteszed egy megfelelő méretű tepsibe, ahol kellő magasságú lesz....be a hűtőbe...és aztán csak szépen felvagdosod....rudakra....
Valami baj van....tegnap vettem tehéntejet...reggel hatkor....friss fejés....(szokott helyről). Délutám 5-ig pihent, akkor álltam neki....
Félig lustaságból...félig kíváncsiságból nem termizáltam....de éppen ezért tettem bele CHN-t...biztos ami tutti...savanyodjon, ahogy kell....
Reggel 5-re többé-kevésbé megfelelt a nyújtáspróbának .....tehát 5,2 körüli...
Viszont sem az íze....sem az illata nem tetszik...
Nem feltűnően rossz...vagy kellemetlen....de nincs meg az a finom kellemes tejillata, ami ilyenkor lenni szokott. Nem is tudom mihez hasonlítsam....talán nagyon enyhe vegyszeres illat....és íz....
Éppenhogy, csak....de mégis zavar...
Kólis puffadásnak nyoma sincs....gyönyörűen leadta a savót....12 óra alatt kisavanyodott....de valami mégis zavar benne...
Igen, én oltós túrót készítettem, és nekem az kecskéből "krémesebb" lett, nem olyan rögös, mint a tehén. Így egy citrom levével, már meg tudtam "rudazni":)
A csoki azt hiszem, hogy a gyerekek nyuszicsokija volt, amit nem ettek meg:) De egyszerű tortabevonó is jó hozzá.
akkor nem tévedtem, hogy tényleg olyan, mint a mascarpone:-)a receptet köszi, én meg holnap csinálok tiramisut vagy sajttortát és feltöltöm, milyen lett
gyerekek, az a krémsajt, amit készítettem, pont olyan lett, mint a mascarpone, csak sós.arra gondoltam, ha csak pici sót teszek bele/egy csipetet/ és picivel több tejszínt, akkor tökéletes mascarpone pótló, ami köztudottan veszettül drága.úgyhogy holnapra készítek, és kipróbálom tiramiszunak, amit imádok, és aztán referálok!!!
Én egyszer ettem, /súgva mondom kaptam/ és olyan fincsi:)
Amúgy én készítettem kecsketúróból túró rudolfot, annyira finom lett, hogy még azon a napon felfaltuk.
Tettem bele pocukrot, citromhéjat, citromlevet, próbáltam rúddá formálni, leöntöttem csokival, hűtőbe vele. Még szinte meg sem szilárdult rendesen a csoki, már faltuk...
még egy picit had kérdezzek jó? jól értelmezem, hogy a carbonosból lesz akkor a camambertes? Rögtön a fahamu rászitálása után kell egyből megfürdetni a camambertes vízben? a 3 hét alatt kell forgatni vagy kezelni valamivel? Bocs a sok balga kérdésért...
Borhűtőben érlelve elég párszor ki-be csuknom az ajtaját, hogy átszellőzzön és jó legyen - működne úgy? Még nem érleltem csak folpackban...
(Ha nincs camambert porom - pl boltiról átvihetem - úgy is működne? pl, nedves pelussal leszedni, átkenni... vagy rendeljek inkább és ha igen, az az SW PCTT-033?