Keresés

Részletes keresés

zoncsi Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39810

Én látom a különbséget ezen 2 dolog között:

1. megdumálom az egyik pontőrt, hogy ugyan nekem külön vigye már ki a pontra a saját cuccomat

2. a páromnak odaadom a cuccot, az kimegy a pontra, leteszi a csomagot és felveszi a melót

Míg az első nem jó, mert ne zaklassuk a pontőröket, a második teljesen ok-s, ezt hívják személyes frissítésnek, ami szerepel az engedélyezett dolgok között.

Ahogy te is rámutattál, mi a különbség aközött, hogy a személyes frissítőd aztán pontőrködni kezd vagy nem?? Ha ez nem megengedhető, akkor ez már tényleg a szőr lézeres szeletelése, és én biztos nem értem az okát.

Előzmény: Hiver (39806)
főgépész Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39809

Persze, hogy nem, ott volt a :).

Előzmény: Rss_75 (39808)
Rss_75 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39808

Ugye, ezt nem gondolod komolyan?

Előzmény: főgépész (39807)
főgépész Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39807

Ha nem jó, akkor nem szabad engedni, de ezt valakinek el kell döntenie, és le kell írnia, sztem. Amúgy abba is beleköthetnénk, hogy mondjuk mindenki csak pontosan 1,5dl vizet vehet magához egy ponton :) hiszen ebből is lehet előny/hátrány. Pl. ha valaki csak a chip regisztrálására áll meg, és nem frissít, az is időt spórol... :) , ez korrekt a többiekkel szemben?

Előzmény: sistergő (39802)
Hiver Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39806

"Vagy rejtezik még valahol egy másik szabály?"
Igen, Csanya elvei. Aminek én hülye (nem elég, hogy dupla emberáldozatot mutatok be neki) megpróbálok megfelelni, ne kérdezd, hogy minek :oD

Előzmény: zoncsi (39805)
zoncsi Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39805

A verseny kiírásából:

"Futók kisérése és segítése

 

A verseny során tilos a résztvevőket bármilyen módon (gyalog, futva, járművel, kerékpárral, rollerrel, stb.) kisérni.

 

A résztvevők a személyes frissítést és segítséget kizárólag az ellenőrző pontokon és azok előtt és után 50 méter távolságon belül vehetnek igénybe.

 

Hivatásos segítő (csapat vagy személyi edző, orvos vagy masszőr) igénybevétele a verseny ideje alatt tilos!"

 

Ebből én nem tudom azt kiolvasni, hogy a párod, aki történetesen segítő, ne adhatná oda neked a frissítődet. Vagy rejtezik még valahol egy másik szabály?

Előzmény: Hiver (39804)
Hiver Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39804

"Ha valakinek ezek után még lesz kérdése, ne habozzon, tegye fel!"

Íme, Csanyától várom a rendezői állásfoglalást, egyesével, mindháromra! :o)

1. Ha sikerül nagyjából beleszuszakolnom a klastrompusztai zacsiba az ivózsákot, kilóghat-e belőle, vagy le kell zárni a zacsit?
2. Ha nem hivatalos frissítőember viszi oda egy ponthoz, és teszi le az asztalnál a zsákomat, otthagyja, és én felveszem, az OK? Vagy mindenképpen a személyes átadás lehet csak?
2.b. Ha én otthon reggel beteszem a saját autónkba a zsákot, ami majd 50 m-en belül parkol a pontnál, és én SK veszem ki belőle (Rajmund nem is tud róla), az OK?

 
Kicsit más megközelítés, mindenkihez:

Van-e olyan közületek, akinek lesz aki feladja Piliscsabán vagy Klastrompusztán az egyéni frissítőjét, és tudna segíteni nekem is?

 

aláírás: Hiver, a troll :o)

Előzmény: csanya. (39676)
Hiver Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39803

De én nem szeretnék úgy versenyezni, hogy arra bárki azt mondja, etikátlan! Azt hiszem, eddig sem így ismertek meg engem a futótársak. Ezért inkább feszegetem Csanyánál a pofonosládát :o), csak hogy előre tisztázva legyen minden.

Sistergőnek:

Félreérted. Nem előnybe szeretnék kerülni a többiekkel szemben, hanem minimalizálni szeretném az abból fakadó hátrányt, hogy a párom frissítőponton lesz – és ahelyett, hogy nekem tudna segíteni, a verseny útját fogja egyengetni (mint tettük ezt minden évben, mióta a T100 T100 :o) ). Mert az ideális ugye az lenne, ha minden ponton valaki a kezembe tudná nyomni a gélt+megtöltött kulacsot, lelocsolna vízzel, és már mehetnék is. És ez ha jól sejtem, a kiírás alapján bárkinek engedélyezett. Arról viszont egy nyikk sincs benne, hogy mi van abban az esetben, ha az aki az egyéni frissítődet odaadná (vagy csak kivinné és letenné, hogy amikor érkezel, már ne veled kelljen foglalkoznia, hanem a feladatával), egyben frissítőponton segítő...
(Amúgy ez a “hátrányminimalizálás” nem ma pattant ki a fejemből, eleve Zsíroshegyre kérte magát Rajmund, hogy utána esetleg tudjon engem pátyolgatni, ha kell - csak vhogy mégis a tavalyi pontjára, Pcsabára került.)


Előzmény: főgépész (39801)
sistergő Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39802

Ez is egy hozzáállás.

Szabadni szabad, de a kérdés az volt, hogy jó-e?

Előzmény: főgépész (39801)
főgépész Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39801

Szerintem ami nincs tiltva a kiírásban, azt szabad. A sok-sok beírás alapján pedig majd a Szervező dönt arról, hogy a következő T50/T100 versenyre módosítja a kiírást vagy nem.

Előzmény: sistergő (39795)
Kopi Zoli Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39800

Kopi Zoli sérült, kb 18 kilit futottam az elmúlt négy hétben, ezért visszamondtam az indulást.

A szívem szakadt meg a döntésen, de Klastrompusztán leszek EP, a rajtban találkozunk.

 

Mindenkinek jó pihit a következő napokra, ideállíis időt, most már ne stresszeljetek semmin mert az csak ront a dolgokon, innentől csak pozítívan pl: "minden rendben lesz és a legjobbomat fogom tudni elérni" meg ilyenek.

 

Hajrá mindenkinek!

zoncsi Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39799

Úgyis ki akartam már próbálni! :)

Előzmény: csanya. (39769)
Hiver Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39798

Nem cserélni akarom, hanem felvenni, és jó lenne nekem KP-n is (addig lesz poharas frissítés), ha beleférne a zacsiba, de magasabb... Ennyi.

Amúgy ha etika, akkor ki kell zárni minden külső segítséget, szerintem. Másoknál is. Mert én pont csak az ebből eredő esetleges hátrányt szeretném ledolgozni, ha már az időjárás nem az én oldalamon áll... 

Előzmény: sistergő (39795)
sistergő Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39797

Ez a fajta gyakorlat nem egyedi.

Lányom egy darabig társastáncra járt, versenyzett. Az alsóbb/kezdőbb korosztályokban a ruhára és díszítésére több tilalom is van. A kezdőknél ne befolyásolja az eredményt az, hogy ki mennyi pénzt vagyont tud beleölni a ruhá(k)ba.

Előzmény: Hiver (39776)
Hiver Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39796

"Baromira kíváncsi lennék közületek mennyien írtak mélt az UTMB vagy a Lavaredo rendezőinek, hogy jujuj nem fér be a zongorám a csomagba jaj mi lesz most."

 

Baromira kíváncsi lennék közületek mennyien visznek még két segítő embert az UTMB-re vagy a Lavaredo-ra :o)



UTMB-n a legtöbben kísérővel (vagy valaki más kísérőjével) hidalják át az egyéni frissítés kérdését. Én most ezt nem tudom megtenni, azért, hogy legyen elég segítő. T50-en ha jól tudom, tavaly is végig segítette pl. Edinát Laci. Meg gondolom még sokan hasonlóan tolták az élmezőnyből. Én végigmentem egyéni frissítés nélkül (még le is lettem b@tyva, hogy mit büféztem annyit ;o) ), de 30 fokban nem fog menni (vagy fog, de 7 óra alatt -
bár lehet hogy így is úgy is, nyirm...).
És ha erre most összesen azt bírod reagálni, hogy "akkor ne jöjjenek segíteni b+", akkor személyesen fogom páros lábbal apró darabokra ugrálni az összes I Lova Csanya bögrét :o))) Szóval peace, próbáld meg az én szemszögemből nézni, sőt ne is az enyémből, inkább Rajmundéból!

Amúgy meg ha kilóghat a zsák a zacskóból, lehet h nincs is kérdés...

Szkúzi mindenkitől a hiszti miatt, halmozottan hátrányos helyzetben vagyok, nem elég, hogy beteg voltam, hogy pont meg fog jönni, még jó eséllyel kánikula is lesz. Próbálom higgadtan kezelni a kérdést, de látványosan nem megy, reggel sikongató lábrázást kaptam az időjárásjelentéstől (lásd még 39760), most meg a számomra félig ismert csanyai elvek szorításában próbálom kidolgozni a legjobb logisztikát 30 fokos hőség esetére. Megértést szegény kici, kezdő ultratrailrunnerinának :o)

 

Előzmény: csanya. (39772)
sistergő Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39795

"***Extra kérdés: ha "Marinéni" viszi oda egy ponthoz, és teszi le az asztalnál, és én felveszem, az jó?"

Szerintem nem, pont ezt szeretnék elkerülni.

 

Ahogy észrevettem idehaza midenben az UTMB gyakorlata az etalon. UTMB-n nem voltam, de zsák kérdésben helyeslem az eljárást. Az elv állítólag az, hogy lehetőleg minden indulónak egyenlő feltételeket biztosítsanak. Az indulók többsége nem engedheti meg magának a többszöri zsákváltást. Aki beáldozna erre, az minden cserénél többperc előnyt szerezne. Ahol tétre megy a verseny ott ezzel az eljárással a többiek is rá lennének kényszerítve a zsákcserére. Itt arra gondolok, hogy pl. az első négy versenyző egyszerre érkezik a frissítő pontra. A zsákot cserélő itt el tudna szakadni a nem cserélőktől.

 

Ha a mostani kiírásban nincs is egyértelműen tiltva a zsákcsere, szerintem a rendezők nem tartanák etikusnak. A jövő évtől valószínű egyértelműen tiltva lenne, és átvéve az UTMB gyakorlata, ahol megjelölik az induló zsákot, hogy bárhol tudják ellenőrizni, hogy azzal mennek-e végig.

 

Fat használt zsákját sikerült megvennem, azon is van ilyen jelölés. Akkor tudtam meg, amikor egyszer megkérdeztek, hogy milyen volt az UTMB. Azóta le van ragasztva szig szallaggal. (Ilyen ereklyét nem szedek le a zsákról, más tollával meg nem akarok ékeskedni.)

 

Szerintem flakonban küldd előre a frissítőt, és ott töltsd bele az ivótartályba, így lesznek egyenlőek a feltételek.


Előzmény: Hiver (39776)
Rss_75 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39794

Van még egy lehetőséged: Mégpedig több isot viszel magaddal. De a lényeg az, hogy úgy tünik Számodra nem lesznek ideálisak a körülmények, és mint tudjuk nem lehet mindenkinek az.

 

Azért én szurkolok egy pályacsúcsért, és hidd el, ha valaki, hát én nagyon örülök a sikereidnek!

Előzmény: Hiver (39790)
ef zé Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39793

Kicsit falusibb verzioban kb 400 induloval Skociaban a frissito csomagok kiteritese, elhelyezese, keresgelese igy nez ki.

De ezen a versenyen az ep-ken csak viz volt, semmi mas. 

Csanyaek nehany tonna frissitest visznek ki a pontokra. Letezik olyan kellek, ami mindenkeppen szukseges es nem fer a zacskoba? Ha nagyon kell a teli kabat, akkor tessek hatizsakba, ovtaskaba tenni aztan megkirandultatni.

Csak nehogy hordaggyal, rovidnadragban vacogva kelljen lehozni engem ajjjjaj, aztan a pofam befogom :)

Előzmény: laprag (39775)
ef zé Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39792

Vegre egy kis meleg, irany a tropusok :) Amugy en mar a repulo lepcsojerol leszedulok, mint egy légy, nemhogy terepszaaaaz?? jobb lesz az az esoo

Előzmény: Hiver (39790)
bor_kedvelő Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39791

azt hittem lehet előreküldeni Green Magmát meg ilyesmit...

Előzmény: Rss_75 (39788)
Hiver Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39790

30 fok lesz, az nekem maga a vég. MB-n tűző nap, 15-20 fok volt, és elfogyott 1,2 l izo 2 óra alatt.

Előzmény: allez zserzseli! (39779)
Rss_75 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39789

Egyébként olyan sajtok, csokik, szalámik vannak, amit itthon a Culinaris árul :-)

Előzmény: bor_kedvelő (39784)
Rss_75 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39788

Miért, mit tudsz csinálni? Nem viszel és nem is eszel mert felel meg?

Azt hiszem kötelező is valamennyit vinni magaddal, de mindenképpen ajánlott.

 

Én a következőt tervezem: Kulacsoöv, benne 6dc iso, 6db gel, egy széldzseki, itiner, só, mg. A Rigóba küldök, 6-7 gelt, egy hosszúfelsőt és fejlámpát. A pontokon töltöm a kulacsot, iszok és eszek, amit megkívánok. Nagyjából ez terv, de komolyabban holnap gogom megtervezni.

Előzmény: bor_kedvelő (39784)
csanya. Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39787

Jöhet a roller és a kenu is, ha belefér a zacskóba...-)

Előzmény: allez zserzseli! (39783)
csanya. Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39786

Dehogy. Van 8 pont ahol pincér kérdi meg tőled mennyire süssék át a sztéket.

Előzmény: bor_kedvelő (39784)
atom. Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39785

"Az időmérő dugóka letéti díja 6000 Ft, melyet átvételkor, a rajtban kell letétbe helyezned."

 

Pontosabban a rajtszámfelvételkor. A dugókát a rajtszámmal kapjuk meg, nem a rajtban. 6 rugóval menjetek.

bor_kedvelő Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39784

az UTMB-n mindenki viszi magával az elemózsiát, ha a frissítőpont kínálata nem felel meg neki?????

Előzmény: csanya. (39772)
allez zserzseli! Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39783

jézusúristen. egyetértek csanyával!!!??? ez már a vég!

 

(..ööö.. mondjuk van egy motoros rollerem és egy felfújható kenum, azokat szeretném előre küldeni zsákban, lehetséges?)

Előzmény: csanya. (39772)
PÍT Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39782

majd nyomok 100 fekvőt büntiből...:o)

Előzmény: kutyA (39781)
kutyA Creative Commons License 2012.05.10 0 0 39781

Őőőő... nem tudom. Itt nem OFF élni?

Előzmény: PÍT (39773)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!