Keresés

Részletes keresés

pepppeee Creative Commons License 2009.05.23 0 0 49663
Iberital vs Faema párharc elkezdődött...holnapra meg is születik az eredmény :)
(igen szoros a verseny eddig, nehéz állást foglalni)
SiD- Creative Commons License 2009.05.23 0 0 49662
A Baby szériában réz OPV van szerintem.
Jó minőségű, friss kávét kell venni, nincs más varázslat. Esetleg 2db Marzocco szűrőkosarat érdemes még...
Az őrölt kávét meg ajándékozzátok tovább vagy keverjétek virágföldbe és trágyázzátok vele a szobanövényeket. ;)
SzáSa Creative Commons License 2009.05.23 0 0 49661
Szerintem a Baby-ben van OPV, maximum nem a klasszikus nagy réz kivitel. Az egyenletes minőségért pedig Te felelsz, ha mindig mindent ugyan úgy csinálsz, elvileg ugyan azt kell kapnod végeredménynek. Itt azért számításba kell venni minimum a kávé öregedését, esetleg a páratartalmat és ennek megfelelően a daráló után állítását. Egyébként szar kávéból sosem fogsz jót inni, pláne nem előredaráltból. Ha jót akarsz magadnak akkor továbbajándékozod és veszel minőségi babkávét. Crema fokozót nem venni szoktunk, hanem kidobni.

Ha még nem olvastad volna ezeket a cikkeket, tedd meg most.
http://www.kavekorzo.hu/a-kaverol/amit-az-eszpresszorol-tudni-erdemes.html
http://www.kavekorzo.hu/a-kaverol/az-eszpresszo-koronaja-a-crema-krem.html
Előzmény: Robertus61 (49660)
Robertus61 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 49660

Mit lehet tudni erről az 5 ezer Ft-os Gaggia szelepről? Nekem Gaggia New Baby Dose-om van Iberital darálóval, újak, és még nem állt össze a rendszer, nagyon érzékeny a kv minőségére, a darálásra, az időjárásra, a frontokra, az égtájra, szóval mindenre. Ebbe is be lehet-e, azaz érdemes-e ezt a szelepet beépíteni, kevésbé lesz érzékeny a "software"-re? Egyáltalán: a jó kávé beszerzésén kívül mit lehet tenni az egyenletesebb minőségért ennél a gépnél? (Sajnos rendszeresen kapunk ajándékba mokka-őrlésű, kp. minőségű kv-kat, amiket nincs szívünk kidobni, a kotyogóst utáljuk, szóval ezeket is el kelle a Gaggia-ban tüzelni. Crema-fokozót már vettünk, de elég körülményes használni - de azért használjuk.)

 

Köszi: Robertus61

Előzmény: paljoc (49631)
_MrB_ Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49659
99%. Először aszittem van köze a dupla előáztatásnak is, de másnap már a másodikat simán lenyomtam, s mivel 2. volt, sötétebb is lett. Annak ellenére kevésbé volt keserű, mint előtte a duplán áztatott, ami szintén egy klasszissal volt jobb. A tömörítés nem változott, sőt, visszaálltam a szokásos megnyomásra. A darálót az első alkalommal állítottam, azóta fixen ott van. A kv "öregedett" bár én inkább érésnek hívnám. 1xüen kiheverte a pörkölési shock-ot, s ma reggel már kimondottan ott volt a szeren. Ha nem lenne ennyire körülményes az Iberen darálása, szerepelhetne állandóra is nálam. Vagy majdnem. Azért a Mambo Espressot nem söpörte le. De igen tiszteletre méltó eredményt mutatott fel.

Voltam ma Luignál, bevitte a kávézóba az öreg darálóját. Brutális. Nem kicsit. És szép. Szintén nem kicsit. De hangos. Viszont nyeli a kávét, mint alkesz csöves a kannás bort. Brutális szépség az örökkévalóságnak.
Előzmény: H_G (49646)
monyesz Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49658
Hm, tessék sűrűbben cserélni ! :D
Vagy lehet felnőtt pellust kapni ! :DDD
Előzmény: luigi- (49656)
zeg4 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49657

Mivel a hotelekben reggelinél csak barna folyadék volt, így mindig kellett keresni egy esspresso-nak látszó valamit, mert úgy jobban ment a gyaloglás:-).

Muszály, mert annak hiányában 11-körül elkezdek ásitozni...

1-2 helyen egészen normális valamit hoztak ki, de mindig lutri volt a mennyiség/minőség.

OFF

A sörrel ilyen gond nem volt:-). 5-6 félét próbáltam, mind kitűnő volt, de nálam még mindig a Budvar a numbervan.

luigi- Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49656

Luiginak tele is a gatyája rendesen ettől. :-D

Előzmény: monyesz (49653)
luigi- Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49655
Csak azért kérdem, mert sok múlik rajta. Evo-n pl. közelébe sem jutottam azoknak a kifinomult ízeknek, mint amit otthon a Faemával csak úgy hanyagul sikerült. Bármennyire is igyekeztem.
Előzmény: H_G (49649)
monyesz Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49654
Meg kérdés be van-e állítva !
Mert a Solisban is volt, és tökre be volt csavarva SiD szerint...
Előzmény: H_G (49649)
monyesz Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49653
"Coffena Cologne, Germany
26.06. - 28.06.2009,
http://www.coffeena.biz/thefair/
MINDEN ami kávéval kapcsolatos a világban,
az ott lesz!!! "

Meg Luigi is ott lesz, és önt a Latte Art bajnokságon! :D
Előzmény: toyotas (49648)
blaze73 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49652
en pragaban inkabb a sor es helyi sorkorcsolyakra szoktam fokuszalni
kavekbol eleg pocsekokat lehet kifogni, ezert altalaban nem is eroltetem :) :)
Előzmény: zeg4 (49651)
zeg4 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49651

Csehországot járva, a sör mellett, a kávézási szokásaikat is tanulmányoztam.

Sörben határozottan jobbak:-).

Kellett 1-2 nap mire tisztázódtak a fogalmak, mert náluk:

ristreto= esspresso, amit hívank picolonak...is?!

esspresso=cappucino

cappucino= tejes kávé.

A kávézókban az ismert márkák vannak, de többszőr láttam az Illy feliratot.

Árban az átlagos helyeken ~300Ft, bár ittunk 800-ért is (mondjuk az nem egy átlagos hely volt?-).

Amikor már tudtuk, hogy ristretot kell kérni (erre nem mindenhol volt lehetőség) egészen jó kávékat ittunk.

Boltokban (Billa, Globus, Tesco) sajnos szinte nulla választék a szemesből.

Prágában a Coffee Heaven-ben egy 250g-os esspresso keveréket lőttem, majd kiderül mit tud. (Asszem az Arénában van ilyen). Túl sokat azért nem várok tóle.

Inni nem ittunk helyben, mert ez ügye papírpoharas...

A sör viszont mindemhol kitűnő volt:-).

 

 

DJG Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49650
Ott van a weboldalunkon... :-)
Előzmény: H_G (49645)
H_G Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49649
Van, bár csak műanyagból.

Előzmény: luigi- (49647)
toyotas Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49648
Coffena Cologne, Germany
26.06. - 28.06.2009,
http://www.coffeena.biz/thefair/
MINDEN ami kávéval kapcsolatos a világban,
az ott lesz!!! Másik hir: hamarosan nyilik az
Emporio ARMANI kávézója az Andrássy úton a
Káldy Gyula u. sarkánál...
Szép hétvégét mindenkinek: toyotás
luigi- Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49647
A DL-ben van opv?
Előzmény: H_G (49646)
H_G Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49646
"És összegzem a lassan elfogyó ilMoretto tapasztalatokat. Kellett neki az 1 hét. Sőt, jót tett neki. Keserűség szinte teljesen kitűnt belőle, Kellemes lett, sőt."

Szóval az csak az időmúlástól volt? Én meg már örültem, hogy milyen ügyes vagyok, amikor nálam is visszavonult a keserűség :)

Tény, h. egy csomót szenvedtem vele, hogy csökkentsem a hőmérsékletet -- a DL-val ált. mindig fölfelé kell szörfözni és csak ez biztosítja a megjósolható és reprodukálható hőfokot, lefelé nagyon nem volt egyszerű, végül már elkezdtem szándékosan hideg kart használni, mint vmi abszolút kezdő.

De annak ellenére, hogy lementem az egészen savanyú szintig, majd vissza és találtam végül egy egész használható hőmérsékletet, ahol nincs se kellemetlen keserűség, se pörköltgabonásság, viszont megjelent a tesztelőktől is dicsért markánsan borsos utóíz -- mindezek ellenére nálam sosem lett se karamellás, se tejcsokis, kókuszosról nem is beszélve! (Sőt, ez a legkevésbé csokoládés kávék egyike, ami valaha megfordult nálam.) Leginkább csak brutálisan marcipános, ami dicséret is lehetne, de nem az; azt hiszem, nem véletlen, hogy borsos keserűcsokit lehet kapni a jó csemegeboltokban, de borsos marcipánt soha.

Előzmény: _MrB_ (49633)
H_G Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49645
"már nem sokkal van alatta az itthoni új árának."

Van itthoni ára? Eddig az volt vele a legnagyobb gond, hogy senki sem forgalmazta itthon. Érdekes, mert a hirdető azt is írja, "magyar használati utasítással".
Előzmény: DJG (49630)
luigi- Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49644
Oké! Famiglia-t hoztam.
Előzmény: _MrB_ (49633)
monyesz Creative Commons License 2009.05.22 0 0 49643

Hű, az érdekes lehet ! Akkor ennél nem olyan hosszú idő hőstabil állapot elérése ? Meg gondolom a villanyórát sem kergeti annyit.

Ez a műanyag ház buta ötlet, akkor legalább erősebb, jobb anyagot kellene használni. Vagy utólag lehajlitani egy frankó rozsdamentes házat neki...

Előzmény: SiD- (49642)
SiD- Creative Commons License 2009.05.21 0 0 49642
1.2 literes vertikális HX-es bojler van benne.
A HX kialakítása érdekes, leginkább a QM thermoblokkjára hasonlít, ugyanis egy spirálisan felgöngyölt rézcső.
Előzmény: monyesz (49638)
SiD- Creative Commons License 2009.05.21 0 0 49641
Így is lehet járni ebay-es vásárláskor:

Előzmény: monyesz (49638)
SiD- Creative Commons License 2009.05.21 0 0 49640
Íme két kép:

SiD- Creative Commons License 2009.05.21 0 0 49639
Valahol van képem a belső szerveiről. Megkeresem.
Azért azt tudjátok, hogy a készülékház oldala és teteje vékonyka műanyag? :)
Élőben nem túl szép, ráadásul egy ilyen műanyagházas gép tutira összetörne, mire idehozná a posta.
Előzmény: monyesz (49638)
monyesz Creative Commons License 2009.05.21 0 0 49638
Szerintem ez nem rút kiskacsa (egyébként is ezt kikérem magamnak mint Kacsás - háp-háp ! ), jó kis gép lehet ! Mekkora bojler van benn ?
Előzmény: SiD- (49636)
blaze73 Creative Commons License 2009.05.21 0 0 49637
ez eleg korrekt aron ment el... jo vetel lehet
Előzmény: SiD- (49636)
SiD- Creative Commons License 2009.05.21 0 0 49636
Ilyet lehetett nyerni az előbb 104€-ért:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220417338005#ht_2799wt_1238

Nuova Simonelli Ellimatic. Ez a rút kiskacsa a NS Oscar elődje. Tulajdonképpen ugyanaz a két gép 1-2 apróságtól eltekintve.
monyesz Creative Commons License 2009.05.21 0 0 49635
Hát ebben sok igazság van !
Előzmény: l.lorien (49622)
SiD- Creative Commons License 2009.05.21 0 0 49634
Arabesca Classic nagyon fincsi. Már kb 5 csapolásnál tartok, egyre jobb. Nagyon hasonló a Costa eszpresszó blendjéhez.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!