Keresés

Részletes keresés

Suneey Creative Commons License 2009.10.18 0 0 1494
Osztom az előttem szóló véleményét! Így kell matracok próbálni. Ennél már csak az a jobb, ha 1-2 éjszakán keresztül tudod kipróbálni.

Azért nem hallottál konkrétan erről a "márkáról", mert ezek a mindenféle hangzatos elnevezések csak fantázianevek. Nem ezen múlik, hogy mennyire kényelmes, mennyire tartós, hanem a belső anyagösszetételen, sűrűségen.

Az éri meg, aminek értékéről személyesen meg tudsz győződni.

Egy igazán jó matracot azért éri meg vásárolni, mert életünk 1/3-át töltjük rajta. Minden nap átlagosan 8 órát. Ha már így alakult és ezzel telik ennyi időnk, akkor érdemes a hatékonyan kihasználni. :)
Előzmény: messi83 (1490)
Suneey Creative Commons License 2009.10.18 0 0 1493
Osztom az előttem szóló véleményét! Így kell matracok próbálni. Ennél már csak az a jobb, ha 1-2 éjszakán keresztül tudod kipróbálni.

Azért nem hallottál konkrétan erről a "márkáról", mert ezek a mindenféle hangzatos elnevezések csak fantázianevek. Nem ezen múlik, hogy mennyire kényelmes, mennyire tartós, hanem a belső anyagösszetételen, sűrűségen.

Az éri meg, aminek értékéről személyesen meg tudsz győződni.

Egy igazán jó matracot azért éri meg vásárolni, mert életünk 1/3-át töltjük rajta. Minden nap átlagosan 8 órát. Ha már így alakult és ezzel telik ennyi időnk, akkor érdemes a hatékonyan kihasználni. :)
Előzmény: messi83 (1490)
Suneey Creative Commons License 2009.10.18 0 0 1492
Milyen jellegű szennyeződés? Konkrétan?
Előzmény: megawatt (1489)
dvdcd Creative Commons License 2009.10.18 0 0 1491
Szia!

Ha hason vagy háton fekszel akkor simán jó, de ha oldalt fekszel akkor határeset az 5 cm memóriahab. Ha jókat alszol rajta és megteheted akkor simán megér 100 rugót. Szerintem legalább fél órát feküdj rajta mozdulatlanul abban a pózban ahogy általában szoktál aludni és ha úgy gondolod, hogy kényelmes akkor vidd haza.
Előzmény: messi83 (1490)
messi83 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 1490
Sziasztok!

Matrac vásárlás előtt állok. Igyekeztem körbejárni a témát. Elolvastam minden hasznos és kevésbé hasznos cikket amit találtam. Hosszú keresés után a Best Dream Memory matrac most szimpatikusnak tűnik. Visszanéztem a fórum korábbi hozzászólásit, de nem találtam erről a márkáról, fajtáról semmit. Most azt szeretném kérni, akinek van tapasztalata az említett márkáról az kérem segítsen nekem, hogy érdemes-e 100 E Ft adni egy ilyen matracért vagy sem? Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
megawatt Creative Commons License 2009.10.18 0 0 1489

Sziasztok

Bonell rugós matracunkat súlyos szennyezés érte.Felületi kezelés nem kielégítő.Van valakinek tapasztalata,hogy ilyet hol tisztítanak?

előre is köszönöm

vadkaland Creative Commons License 2009.10.18 0 0 1488

Jaj most megnyugtattál, képzeld áttetük a férjem felére, neki tutira bevált. Örülök nagyon, ha meggyógyulok én is próbálkozom vele, és sztem én is maradok ennél.

 

Csak az 1. éjszaka nagyon ijesztő volt:)

 

Örülök, hogy Ti is elégedettek vagytok vele, meg nálunk is bevélt a férjemnek...

 

Én meg igyekszem gyógyulni, és jöhet nekem is, de azért saját magam megnyugtatására azért tartok egy "végigfekvős" napot:) Csak már ott tartanék, bár már sokkal jobban vok, de pénteken előjött ez a BPPV betegség (helyzetváltoztatásra szédülés), nah ez még egy jó dolog.... Azt mondják pár hét alatt magától elmúlik, de szörnyű, olyan rohamok jönnek, hogy lever a víz...

Hát ez vok én:) Semmi nem megy egyszerűen!!!

 

 

Előzmény: gjud (1486)
Caipi Creative Commons License 2009.10.18 0 0 1487
A mienk is határozottan puhábbnak érződött a boltban, én azt gondoltam, hogy biztos ott rugalmas ágyrácson volt, de ez a tiednél ugye nem zavarna be.
Előzmény: gjud (1486)
gjud Creative Commons License 2009.10.18 0 0 1486

Sziasztok! Bocs, a héten nem nagyon voltam net közelben, nem tudtam válaszolni. A matracot asszem csütörtökön vettük meg. Az első éjszaka katasztrófa volt, alig tudtunk aludni, forgolódtunk egész éjjel. A másodikon és harmadikon már mindig kicsit jobb volt, olyannyira, hogy ma éjjel már csak kétszer ébredtem fel. Ja, és reggel fél kilencig aludtam, ami nálam nagy szó, általában fél hét körül már kelek hétvégén is. Szóval szerintem szokni kell, mert teljesen más érzés rajta feküdni mint a régi kiteknősödött puha szivacson.

Mi kipróbáltuk a boltban, nem is egyszer, sokszor visszamentünk, sokat feküdtünk rajta, és határozottan puhábbnak érződött a boltbeli mintadarab mint a miénk. Lehet, hogy a használattal puhul? Szóval az elején nagy csalódás volt, de most már egyre jobb.

Mi egyébként a próbákat követően azért is döntöttünk emellett a matrac mellett, mert több ismerősöm is ilyet használ, mindenki nagyon dícséri, és az ő véleményükre adok.

Előzmény: vadkaland (1474)
don kámízi Creative Commons License 2009.10.17 0 0 1485
:)
köszi!

(ma már ki is néztük az útmutatásod szerint a szivacsot!)
Előzmény: Suneey (1484)
Suneey Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1484
Szivacsban is lehet gondolkodni, csak ha még nem szobatiszta a gyermek, akkor nehezen szárad ki. Olyat érdemes választani, amelyik levehető huzatos.

Ilyen pici gyereknek nem kell 30-40 ezres matrac. Ritkán mondok ilyet, de bementek az Auchanba és egy maximum 20 ezer Ft-os sima félkemény szivacs matracot vesztek 90 x 200cm-est és az nagyon sokáig jó lesz. Abszolút nem kell vastag, 10cm-es bőven elég. Később ha majd suliba megy 6-7 évesen kaphat rá egy jó minőségű 7cm-es memory-s fedőmatracot, ha még jó állapotban marad addigra.

A keménységét illetően azt javaslom legyen félkemény. Puha semmiképp ne legyen, de azért a beton keménység is túlzás. A kettő között, inkább a keményebb felé eltolva a mércét. Egy 35kg/m3-es hideghab jó minőségű huzattal tökéletesen megfelel.
Ez 5 évig biztos bírja, utána meg ki tudja mi lesz? Majd nyilatkozik róla személyesen, hogy mit szeretne! :))
Előzmény: don kámízi (1480)
Caipi Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1483
Mi probafeküdtünk mindenfélén, és végül abszolút egyetértve a Rottex TR-t vettük meg, ami ugye táskarugós. Semmiféle hangot nem ad, semmikor sem :-), és tényleg abszolút nem zavaró, ha a másik forgolódik rajta. És az én ízlésemnek egy kicsit túl kemény is, de ez tudatos választás volt egészségügyi okokból. Előtte amúgy bonnellrugós (ámde kétrészes) franciaágyunk volt, ötéves, a matracok kétoldalt kicsit türemkedtek kifele, mivel imádtam középre hol a kezem, hol a lábam bedugni, de gödrösödni egy cseppet sem gödrösödött, én kényelmesebbnek is találtam, mint ezt most - de ezen érezhetően és egyértelműen jobbakat, azaz mélyebben, kevesebbet felébredve alszom.
paljoc Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1482

"Hát én azért nem írnám le a rugós matracokat!"

 

Én sem! Rendkívüli butaságnak tartom, hogy a bonellrugós matracok egy-két év után tönkremennek és csak azért adhatók még el, mert olcsók!

Sokat dolgozom szállodákban, nagyon sok helyen a Rottex BSK vagy BK matrac van, kizártnak tartom, hogy 1-2 évente csereberélni szeretnék! Nem arról híresek!

Azért van ez, mert bevált, szinte elnyűhetetlen típus, normális áron! Én is ilyent fogok venni, nem pedig táskarugósat, főleg nem szivacsot!

Előzmény: Vasti (1481)
Vasti Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1481
Hát én azért nem írnám le a rugós matracokat!

Én 135 kiló vagyok. Eddig csak bonnell rugós ágyaink voltak, nem franciaágyak, hanem alvásra is alkalmas ülőgarnitúrák: az elsőt napi szinten 4 évig használtuk, azóta ritkán, a másikat 7 éve használjuk nap mint nap alvásra, és én nem érzem rajtuk, hogy tönkrementek volna. Kemények, simák, nincsenek kigödrösödve. Az elsőt bútorboltban vettük készen, a másodikat, amit 7 éve használunk, asztalossal - kárpitossal készíttettük, mindkettő nagyon bevált.

Most állunk költözés és franciaágy vásárlás előtt: nem kicsit aggódok, hogy tudok-e olyan kényelmes matracot találni, mint amilyenek ezek voltak?! Nyaraláskor szállodában és bérelt nyaralóban ezeknél még csak rosszabbon aludtam, pedig idén pl. egy olyan nyaralót béreltünk, ahol maximum 2 éves lehetett a berendezés...

"Rugóhangot" eddig egyik ágyunkban sem hallottam, talán csak akkor, ha beletérdelek 20 kilós gyerekkel a hátamon lendületesen a szélébe ;-))) Sajnálom is sokszor szegényt, de bírja ;-)

Az eddig olvasottak alapján a Rottex BSK+ matracokat fogom megnézni elsősorban: persze mást is, rászánunk egy napot...
Előzmény: Philosopher (1477)
don kámízi Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1480
Köszi az infót!
Olyan szivacsosban butaság gondolkozni, ami hosszabb távon is jó lehet?
Előzmény: Suneey (1478)
vadkaland Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1479

Ne haragudj, csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nem a kinézete alapján vásároltam meg, hanem a felépítése, vélemények, mások személyes tapasztalata alapján. A matrac nem tartozik a nagyon kemény matracok közé, de nekem az eddig besüppedős után nagyon kényelmetlen volt az első éjszaka. Megkérdeztem azóta több értékesítőt is, hogy mi lehet a baj. Azt mondták, hogy akinek nagyon puha matraca volt, mint nekem annak idő kell még a gerince megszokja a helyes tartást. Ehhez nálam még hozzájön egy jófajta csigolyagyulladás is. Valószínű nem ez a legjobb időpont az átszokásra.

Az eladás gondolata azért fordult meg a fejemben, mert mire felépülök és elkezdeném kipróbálni, lehet hogy szívesebben körülnéznék a matracpiacon, meghempergőznék páron, és a saját tapasztalataim alapján választanék.

Amúgy, ha megnézed a Lineás matracokat nem a leggagyibbat, legolcsóbbat vettem meg.

 

Hülye voltam, rossz volt az időzítés, csak annyira szeretnék már meggyógyulni, gondoltam egy sokak által kipróbált matrac segíteni fog, ennyi....

Előzmény: Philosopher (1477)
Suneey Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1478
Másfél évesnél fontos lenne, hogy mosható legyen! Mivel még kicsi a súlya tiszta kókusz matracot javasolnék. Az jó lesz neki 2-3 évig és a fürdőkádban zuhany alatt mosható, ha úgy adódik.

(A keményet lehet puhábbá tenni pl.: egy fedőmatrac segítségével, de a puhát nem lehet keményíteni.)
Előzmény: don kámízi (1475)
Philosopher Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1477
Az első kép még nagyon szép, de a második...??? Az ára nagyon csábító, de ha tudom, hogy ilyen rugós förmedvény van a belsejében biztosan nem veszem meg.
Olyan, mintha egy drótkockán feküdnél szép karácsonyi csomagolásban.

Egy régi matrac után valameddig jónak tűnhet, de 10 évet biztos nem bír ki.

Csak azért van még piacképességük a rugós matracoknak, mert rendkívül olcsók. Olcsón pedig mindent el lehet adni.

Hideghab szivacsból is tudnak gyártani olyan keményet, mint a beton, ha valakinek az kell, de nem jó a túl kemény matrac sem.
Már meg is érkezett az első panasz, hogy megvették - mert olcsó volt és jól nézett ki kívülről - és 1 nap után nem tudnak rajta aludni, inkább eladnák.
Nem egy panaszt hallottunk már akárcsak itt a fórumon, hogy a hirtelen vásárolt rugós matracokat nem tudják használni és új állapotban féláron megválnának tőlük.

Voltam bent a JYSK-ben és kipróbáltam a legdrágább táskarugós matracot ilyen meg olyan Gold F70-es vagy F80-as, és a minden forgolódásnál hallani a táskarugók zörgését elég erősen. És akkor ezen aludjak minden éjszaka?
Nevetségesen hülyének nézik az embert és egy rendkívül ócska összeállítást akarnak rásózni nem is olyan olcsón...

Személyes ismerősöm mesélte, hogy megvett egy jól kinéző rugós matracot, 80 ezer körül, majd 1 év múlva dobta ki, mert teljesen tönkrement. Leültek a rugók, kikopott a huzat.

Van egy titkos megállípodás az autógyárak között, hogy úgy ma már 4 évre tervezik az autókat. Azt jelenti, hogy 4 év alatt menjen tönkre, és újat kelljen venni.

Érthető, különben fölkopna az álluk, ha az emberek 10-15 évig használnák az autójukat és nem kellene lecserélni. Persze elmegy 10 évig is egy autó, de addig rákölti a tulaj még háromszor az árát javításra.

Rugós matracból 1-2 évente kell újat venni 80 ezerért. Addigra tönkremegy általában. Kivéve persze, ha nem használják.
Előzmény: vwpisti (1471)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1476
Tulajdonképpen a boldogság a lényeg. Az asszony istenít; kell ennél több?! :)))



Van akinek egy falat kenyéren vagy éppen 100 forinton múlik a boldogsága. Egy régi, elhasználódott matrac után minden új matracot sokkal jobbnak érzünk.
A lényeg, hogy Te megtaláltad, ami neked a legjobban megfelel.
Előzmény: vwpisti (1468)
don kámízi Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1475
Üdv!

kérdésem van, adott egy másfél éves gyerek, és egy kinőtt babaágy. a tervünk egy normál méretű 90X200as szivacsos ágy vásárlása a számára. a matracra 30-40e lenne a határ. viszont itt el is akadtunk.
Tegnap például az egyik eladó a minél puhábbat, a másik a minél keményebbet ajánlotta. :(

segítsetek, köszönöm.
vadkaland Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1474

Azt szeretném kérdezni, hogy Te kipróbáltad-e vásárlás előtt a Dinamicot? Ugye én sajnos nem tudtam, mivel ágyhoz vagyok kötve még mindig.

Mi egy 90x200-asat vettünk, tegnap jött meg.

 

Hát nem tudom, nekem nagyon keménynek tűnik, így elsőre, bár a memóriahab felfog valamennyit. De egyenlőre visszaraktam a régi matracot, ami sokkal puhább, mint ez.

 

Azt hiszem megvárom amíg felépülök és utána elmegyek én is személyes tapasztalatokat gyűjteni, végigfekszem az összeset.:)

 

Egy éjszakát feküdtem rajta, ha esetleg érdekel el is adnám, férjem minden nap Pécsen jár, el is tudná vinni.

 

 

 

 

Előzmény: gjud (1463)
paljoc Creative Commons License 2009.10.15 0 0 1473

Tök ugyanerre jutottam, csak én még nem vettem meg!

80 ezer forintból el lehet intézni ezt az egész matracügyet 2 személy részére! :-)

 

Előzmény: vwpisti (1468)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.15 0 0 1472
Üdv!
A Konfor valóban nem rossz, sőt! A Konfor kemény bonnelrugósaira reagálva fejlesztette ki a rottex a bsk extrát.
Előzmény: vwpisti (1471)
vwpisti Creative Commons License 2009.10.15 0 0 1471
Előzmény: vwpisti (1470)
vwpisti Creative Commons License 2009.10.15 0 0 1470
Előzmény: vwpisti (1469)
vwpisti Creative Commons License 2009.10.15 0 0 1469
egy kép róla
Előzmény: vwpisti (1468)
vwpisti Creative Commons License 2009.10.15 0 0 1468
Nagyon sok keresgélés , és tesztelés után vettem meg új matracomat és nem bántam meg.Konfor cocos nice 160x200 rettető massziv bonnelrugós matrac kokuszrost erősitéssel 25 cm vastag.kemény de annyira kényelmes,hogy reggel fájdalmak nélkül ébredek fel a párommal aki azóta istenít hogy kidoptuk a régit:)mindenkinek ajánlom aki szereti a kemény fekhelyeket.Nekem a rugómentes matracok nem jöttek be(a  táskarugós sem ),mert nekem túl lágyak voltak.De ez valami eszméletlen jó.Ja és nem drága 75-e ft értvettem.Szerintem felesleges 100 ezreket kiadni egy matracért ha kényelmes egy olcsóbb is.A márkás matracoknak csak a reklámok miatt magas az ára  ,amúgy nem hiszem hogy érnek olyan sokat.De ezt már előttem más is irta.Amugy is ki kell dobni legjobb esetben 10 évente mert addigra tönkremegy.
swordmanus Creative Commons License 2009.10.15 0 0 1467
üdv
ha a + nem elég, van már bsk extra is. Keményebb, erősebb.
Előzmény: paljoc (1457)
Suneey Creative Commons License 2009.10.15 0 0 1466
Létezik, de több féle memory anyagból. Az ára attól függ, hogy milyen sűrűségű memoryból van és hogy milyen a formája meg a mérete.

Szerintem kényelmes, mi ezt használjuk.
Előzmény: 5w (1464)
Suneey Creative Commons License 2009.10.15 0 0 1465
Árban mennyi a kettő közti különbség?

Ha fix, egybe lapra teszed fennáll a befülledés, penészedés veszélye.

Szerintem elég a 2 rétegű és tedd rácsra! Nem kell, hogy rugalmas legyen a rács, csak szellőzzön alulról.

A két "gyártó" között szerintem nincs sok különbség, elvileg ugyanaz a matrac. (Huzatban lehet különbség.)

Annyi van, hogyha a 3 rétegűt választod és csak az egyik oldalát használod, akkor a másik oldalában meg fognak látszani egy idő után az ágyrács lécei. Ezért mondhatták az egyik helyen, hogy tedd fix lapra.

Felesleges a 3 rétegű, sosem fogod használni a 4cm-es latex felét. Vagy ha igen, akkor minek a 8cm-es?

Ha a 8cm-est kipróbáltad és jó, akkor elég az.
Előzmény: Vadkaka (1462)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!