Na holnap megint mehetek tejért...a család azt se nagyon bírja megvárni, hogy kivegyem a sóléből.....
Amúgy ha megmaradna véletlenül pár napig, akkor a sóssága kiegyenlítődne? Merthogy ha kiveszem a sófördőből, akkor a külső része elég sós(én így szeretem), a belső fele nekem sótlan. Ez változik az érés alatt?
Boldog Újévet minden sajtkedvelőnek és sajtkészítőnek!
Örömmel látom, hogy továbra is él, és virágzik az oldal. Elefada unszolására itt vagyok, de szeretnék, csak néma szemlélője lenni az oldalnak. Átnézve a bejegyzéseket, csak azt tudom mondani, hogy nekem már csak ennyit kell tennem, mert ti már talán többet is tudtok mint én. Ezt teljesen komolyan gondolom, és csak gratula!!!!!
Nálunk a konyhában túl nagy a nyüzsgés....és nem gondolom, hogy a különböző hőmérsékletváltozások...gózök, szagok, stb. jót tennének egy teljesen friss sajtnak...(de ez csak az én szerény véleményem)
Hoztam reggel 10 liter tehéntejet, estére én is sajtoskodok kicsit, előbb nem jutok oda egyéb teendőim miatt. De lehet igaza lesz kedves Kecskeb fórumtársunknak, aki előszeretettel pihenteti feldolgozás előtt 12 órát a tejcsit, most megpróbálom én is úgy. Nemtom mennyi marad nekünk és mennyi a kutyának. :)))
Szia anyácskám - én szobahőn hagyom szikkadni - sófürdőnél pedig fél kg-ot én 3,5 órát áztattam sófürdőben, nekünk kellemesen sós lett - de erről a válaszról már lekéstem... képzeld én is parenyicáztam tegnap bociból... vittél kóstolót a tehenes bácsidnak?
Én is most kevertem először kézzel és nagy élmény volt, de nem lett büdi :) csak féltem, nehogy összezúzzam az alvadékot, de szerintem jó lett. Parenyicáztam belőle, a füstölésig nem jutott el, alig maradt...