Keresés

Részletes keresés

babuci73 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 5959

Fel. Még sosem jártam így, mindíg sikerült. Na de üsse kavics, legyen a kutyusnak is jó dóga. Szereti a savót.  :))

Előzmény: Kecskeb (5958)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.10 0 0 5958

Felvitted 94 fokra?

Akkor beleszórod és két perc múlva már szedheted is le...

Előzmény: babuci73 (5956)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 5957

Köszönjük, kívánunk mi is minden jót az új esztendőre!!!

Előzmény: sajtosferi (5947)
babuci73 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 5956

Na látod az orda viszont tényleg nem sikerült:(

hiába tettem hozzá citromsavat, aztán még citromsavat, aztán még citromsavat.....nem csapódott ki belőle semmi:(

Előzmény: Kecskeb (5955)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.10 0 0 5955

Add oda nekik frissen az ordát...

Előzmény: babuci73 (5953)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.10 0 0 5954

És ráadásul egyre finomabb lesz...

:-))

Előzmény: babuci73 (5953)
babuci73 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 5953

No akkor majd eldugom, aszt mondom elrontottam, megette a kutya. :))

Leesik az álluk, ha pár nap után előveszem..... a felét....aztán még pár nap múlva a másik felét:)))

Előzmény: Kecskeb (5952)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.10 0 0 5952

Hááát igen....egy-két napot illik azért várni...

:-)))))

 

Ennyit még én is kiharcolok a családban...

:-)))

Előzmény: babuci73 (5950)
babuci73 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 5951

Azé csak úgy halkan megjegyzem : a kecsketejet és sajtot jobban bírom. Csak lenne már!

 

Pedig az emberem már pedzegette a minap, hogy be lehetne kötni egy tehénkét is...elférne.

Ugye milyen kedves?

Előzmény: babuci73 (5950)
babuci73 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 5950

Na holnap megint mehetek tejért...a család azt se nagyon bírja megvárni, hogy kivegyem a sóléből.....

 

Amúgy ha megmaradna véletlenül pár napig, akkor a sóssága kiegyenlítődne? Merthogy ha kiveszem a sófördőből, akkor a külső része elég sós(én így szeretem), a belső fele nekem sótlan. Ez változik az érés alatt?

Előzmény: babuci73 (5943)
babuci73 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 5949

Aszti de jó, hogy itt van!

 

Na ne tessen má szerénykedni!

 

"Sajtosferi" és a békésivideó lassan már tananyag, és közelít a platinalemez felé:))))

 

 

 

 

Előzmény: sajtosferi (5947)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.10 0 0 5948

De jó, hogy itt vagy!

 

Ismeretlenül is, de állandóan emlegetünk....és a békésibio-s videód egyféle alaptanfolyam lett itt az oldalon!

Aki újonnan jön, már küldjük is neki a linket....hogy: " na ....itt kezdd el, ha sajtozni akarsz"

:-)))))

 

Üdv!

Előzmény: sajtosferi (5947)
sajtosferi Creative Commons License 2012.01.10 0 0 5947

Boldog Újévet minden sajtkedvelőnek és sajtkészítőnek!

 

Örömmel látom, hogy továbra is él, és virágzik az oldal. Elefada unszolására itt vagyok, de szeretnék, csak néma szemlélője lenni az oldalnak. Átnézve a bejegyzéseket, csak azt tudom mondani, hogy nekem már csak ennyit kell tennem, mert ti már talán többet is tudtok mint én. Ezt teljesen komolyan gondolom, és csak gratula!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.09 0 0 5946

szia sima boltival:-)

és isteni lett a cheescake belőle

Előzmény: Kriszkrosz1 (5940)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.09 0 0 5945

-ban, ben,

 

:-))))

Előzmény: Kecskeb (5944)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.09 0 0 5944

Én a kamrába...spejzbe szoktam tárolni....

Nálunk a konyhában túl nagy a nyüzsgés....és nem gondolom, hogy a különböző hőmérsékletváltozások...gózök, szagok, stb. jót tennének egy teljesen friss sajtnak...(de ez csak az én szerény véleményem)

Előzmény: anya3 (5939)
babuci73 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 5943

Hoztam reggel 10 liter tehéntejet, estére én is sajtoskodok kicsit, előbb nem jutok oda egyéb teendőim miatt. De lehet igaza lesz kedves Kecskeb fórumtársunknak, aki előszeretettel pihenteti feldolgozás előtt 12 órát a tejcsit, most megpróbálom én is úgy. Nemtom mennyi marad nekünk és mennyi a kutyának. :)))

Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 5942

Szia anyácskám - én szobahőn hagyom szikkadni - sófürdőnél pedig fél kg-ot én 3,5 órát áztattam sófürdőben, nekünk kellemesen sós lett - de erről a válaszról már lekéstem... képzeld én is parenyicáztam tegnap bociból... vittél kóstolót a tehenes bácsidnak?

Előzmény: anya3 (5939)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 5941

Én is most kevertem először kézzel és nagy élmény volt, de nem lett büdi :) csak féltem, nehogy összezúzzam az alvadékot, de szerintem jó lett. Parenyicáztam belőle, a füstölésig nem jutott el, alig maradt...

Előzmény: Kecskeb (5924)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 5940

végre idejutottam újra... a tejszín, amivel dúsítod, milyen tejszín? Házi? Bolti? Ha bolti - főző? Jó a homogenizált is?

Köszi

Előzmény: Törölt nick (5910)
anya3 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 5939

Egy kicsit szeretném érlelni, de sajnos a  pincébe nem tudom levinni a krumpli mellé ....

Elnézést a sok kérdésért, de miután kivetetm a sófürdőből, a konyhában hagyhatom szikkadni, vagy vigyem a kamrában?

 

 

Előzmény: Kecskeb (5938)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.09 0 0 5938

Persze...aztán majd kitapasztalod...hogy nektek hogyan jó...

Előzmény: anya3 (5937)
anya3 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 5937

köszönöm a gyors választ

reggel 7.30- óta a sólében van, akkor ideje kiszednem nem szeretnén ha nagyon sós lenne...

 

Előzmény: Kecskeb (5936)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.09 0 0 5936

Ízlés dolga...

Az én lapos 1,2 kg-os sajtjaimnak 5 óra elég....a hivatalos idő ennél sokkal hosszabb azthiszem...

 

Előzmény: anya3 (5935)
anya3 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 5935

Sziasztok !

 

Gratulálok a sajtokhoz !

 

Kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni.

Elkészitettem életem második gomolya sajtját. Az elsőből parenyica készült, a mai pedig 20 %-os sólében ázik. /70 dkg/

A kérdésem az lenne, hogy mennyi ideig legyen a sólében ?

 

Válaszokat előre is köszönöm.

 

Üdv.: anya3

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.08 0 0 5934
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.08 0 0 5933

elefada!a goudát kifelejtettem-király lett-komolyan-az alpesi és a többi is jó,az eidam is:-)

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.08 0 0 5932

szióka

hát mozzarellát egyszer csináltam,az jó lett

cseddart még nem csináltam

de a többi recepttel semmi gondom nem  volt.

de ha részletes kell,inkább írj a facebookon, lefordítom neked a részletest:-)ok?

Előzmény: elefada (5930)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.08 0 0 5931

Dolgoznék szívesen édes tejből...de a Jézuska késik...csak jövő héten jön meg a ph-mérőm...

Mindegy...holnap elmegyek tejért...aztán gyártok egy új adagot....

Köszi!

Előzmény: elefada (5929)
elefada Creative Commons License 2012.01.08 0 0 5930

Ginanori!

Tobb, kevesebb sikerrel lefordítottam a leírásokat, hát nekem nagyon sántít,

pl?80 fok mosóvíz hőfok, cseddározás, oltó nélküli mozarella, gaudánál a kétszeres alvadék mosás.......

Működnek neked ezek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!