Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2018.07.04 0 0 2041

Szerintem jól járhatsz a Rolanddal, kezdőknek is a jobbik választás!

Pesten a Roland Zenegalériában, Budapest Zongoraszalonban, Tajtiék Hangszerplázájában érdeklődj! (Utóbbiban hozzáértő eladót is találsz, aki zenész és sok kérdés ben tud segíteni.)

 

Ezt meg csak úgy olvasgatásra: http://rolandee.hu/media/digitalis_zonogra_utmutato/files/assets/common/downloads/publication.pdf

 

vagy http://zenelniszeretnek.hu/piano/

Előzmény: qwerty94 (2040)
qwerty94 Creative Commons License 2018.07.03 0 0 2040

Sziasztok!

Már jó pár éve egy Yamaha PSR-E313 szintetizátoron szoktam magam szórakoztatására, hobbiból játszani. Most jutottam el arra a szintre, hogy tovább szeretnék lépni. Szeretném megtanulni a pedál használatot, valamint a zongora billentyűk lenyomását is megszokni. Ugyanis ha alkalomadtán egy igazi zongora elé kerültem, mindig gondot okozott az a fajta kifinomultabb játszás, amit már szintetizátoron kitanultam (nem csoda).

 

A hetekben elkezdtem nézegetni a digitális zongorákat. Először tudatlanul egy Sencor márkájú felé húzott a szívem, megnyerő bútorozott külseje, és viszonylag kedvező ára miatt. Ezután gondoltam, mégiscsak valami ismertebb márka felé kellene elindulnom, így rátaláltam a Yamaha YDP-143 típusra, ami hamar a szívemhez is nőtt. Majd a napokban rátaláltam szerencsére erre a fórum témára, ahol visszaolvasva több okból kifolyólag sem ajánlottátok ezt a típust, helyette inkább a Roland FP-30 zongorát preferálták sokan a 200-250 ezer Ft körüli árkategóriában. Itt kezdtem gondban lenni, mivel valamiért nekem a bútorozott kivitelű digitális zongorák megnyerőbbek, ez pedig állvánnyal sem hozta számomra azt a megjelenést. Végül tegnapelőtt keresgetve sikerült egy picit túllépve az árkeretet, de megtalálni az eddig számomra tökéletes zongorát, a Roland RP-102 típust. :)

 

A kérdésem az lenne, hogy ezt a típust ti mennyire ajánlanátok? Kipróbálni jelenleg nem tudom hol tudnám, de az a helyzet, hogy úgy látom nem is nagyon vinne előre. Mivel a mostani szintim semmilyen komoly mechanikával nem rendelkezik, kb. úgy vagyok vele, hogy ahhoz szokok hozzá, ami elém kerül. De egyébként PHA-4 Standard billentyűzettel rendelkezik, ami az eddigi ismereteim alapján már jónak számít.

Szóval röviden, szeretnék jobban belemélyülni, beletanulni a zongorázásba, és ezt nem egy régi szintetizátoron szeretném most már folytatni, hanem egy komolyabb digitális zongorán, ami a mostani álláspont szerint egy Roland RP-102 lenne.

Elnézést, hogy kicsit hosszabbra sikeredett ez az egyszerű kérdés, de gondoltam leírom az előzményeket is, hogy hogyan is jutottam ehhez a típushoz. :)

Törölt nick Creative Commons License 2018.07.03 0 1 2039

igen, egy MIDI-USB kábel kell

Előzmény: landmine (2038)
landmine Creative Commons License 2018.07.03 0 0 2038

Sziasztok, egy gyors kérdés:

ha van midi in-out kimenet egy digit zongorán, akkor az használható "midi billentyűzetként" is, ugye? USB-n keresztül vinném be a "midi jeleket" a számítógépbe. Ez így oké?

Köszi szépen!

gyorsmanó Creative Commons License 2018.06.23 0 0 2037

Ismerősöm szeretne kipróbálni pár digizongorát, hol tudom ezeket kipróbálni?

(muziker volt az első amire gondoltam de látom nekik itthon nincs boltjuk...)

YDP 163

AP470

KDP110

 

Előre is köszi a segítséget.

T0to Creative Commons License 2018.06.22 0 1 2036

Ez tök olyan, mintha úgy 3-400 ezer körüli fényképezőgépet hasonlítotok össze, hogy Nikon, Canon vagy Sony a jobb?

Az, hogy a különbséget érzékelni és hasznosítani tudd az előnyöket igen komoly ismeretet igényel a digitális fényképezés területén.

Na, ez a digi zongorák esetében kb. 100-szorosan így van.

 

Iosefx Creative Commons License 2018.06.22 0 0 2035

Köszönöm a tanácsot, de egyelőre egy pillanatig sem gondolom, hogy tovább kellene lépnünk.

Ennyi pénzért (~300k), belépő szinten, kezdésnek bőven megfelel ez a Kawai típus.

 

Ha majd gazdagok leszünk, és lesz 3 milliónk ilyesmire, akkor egy ilyen hibridre befizetünk:

https://www.youtube.com/watch?v=A0pYR-AIwAA

Előzmény: djuice (2032)
djuice Creative Commons License 2018.06.22 0 0 2034

Hogy egészen pontos legyek, az https://www.arukereso.hu oldallaltaláltam 1 db budapesti üzletet ahol elvileg rendelhető. Hogy van is e raktáron kipróbálhatólag, azt nyilván telefonon adják meg pontosan, ahogy a többi boltnál is célszerű érdeklődni amit említettem. Lehet hogy csak megrendelésre szállítanak ugyanis. Na a Casio az ilyen márka.

http://arkadiahangszer.hu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=25878

Előzmény: German2 (2030)
djuice Creative Commons License 2018.06.22 0 0 2033

Hát pl. van a Korgnak is szakboltja, régebben a Yamahának is volt, a Casionak meg nem véletlen talán hogy sosem volt! Casiot jellemzően olcsó hangszerként mindenütt tarthatnak, de talán nézz be ha Pesten jársz az Eldorádóba, a Tajtiék Hangszerplázájába, esetleg még a HitSpacebe (de itt ne lepődj meg hogy esetleg piros színú Nord zongorák is szembejöhetnek!). :)))

Előzmény: German2 (2030)
djuice Creative Commons License 2018.06.22 0 0 2032

Ami tetszik használjátok, aztán később esetleg lehet különbségeket felfedezni hogy van még magasabb "hegy" is túl a horizonton... :)

Előzmény: Iosefx (2029)
djuice Creative Commons License 2018.06.22 0 0 2031

"(a Kawai nem csinál gitárt, furulyát, elektromos dobot, dj pultot, motort, stb. csak és kizárólag zongorát, már majdnem 100 éve... talán tudnak valamit)"

 

A Korg sem! :) A Yamaha meg igen! Na és mindkét gyárnak vannak etalon szintű hangszereik. Sőt! Töb területen szerzett tapasztalat még nagyobb tudással is párosul(hat)! Pl. van olyan dobos (mondjuk Dave Weckl) aki csak Yamaha dobokon játszik évtizedek óta. De ugyanígy vannak (ill. voltak pl. Joe Zawinul), aki annyira Korg iránt elkötelezett volt, hogy még saját hangszert is tervezett neki a gyár. Úgyhogy ez szerintem semmire nem ad minőségi indokot, hogy ha vmelyik gyár csak zongorát gyárt akkor az a valami és nem azért mert Kawairól van szó. Kawai is gyártott szintetizátorokat (aztán meg lehet nézni mennyire keresik használtként is őket!), szóval egyáltalán nem igaz hogy csak zongorával foglalkoznak 100 éve. Ellenben, ha egy Kawai gyári munkást megkérdezel, hogy mit mond egy Kawai akusztikus zongora és egy kb 200 e. Ft alatti kategóriás ES110 hangszer különbségéről, simán Rolls Royce - Trabant különbséget fog emlegetni, azon túl hogy igazán össze se hasonlítható a kettő valójában. Így van a Casio is, belefognak a harangöntéstől az óragyártásig mindenbe, aztán meg lehet nézni a színpadokon vagy a stúdiókban hány Roland, Korg, Yamaha stb. hangszert találni és hány Kawait meg Casiot!!! :)

Egy kezdőnek persze, ahogy a mondás is tartja, hogy "az újszülöttnek minden vicc új" a tök mindegy kategória is lehet Kawait, Casiot, Hemmingwayt vagy Orlat vesz-e és lehet semminek is nevezni, ha valaki próbál normális tanácsokat adni egy ilyen vagy hasonló fórumon, csak akkor meg azt nem értem, hogy ez a semmit sem ér kategória miért válik rögtön túlértékelté és etalonná, mikor külföldi, Kawaiokat istenítő fórumok kerülnek említésre ellenpédaként? Vagy mert csak magyar fórum és az akkor már szart ér??? Szóval furcsa ez na! ;)

Előzmény: nyuleskutya (2028)
German2 Creative Commons License 2018.06.22 0 0 2030

Sziasztok, a Casio-kat külföldön sokan dicsérik, itt meg mindenki lehúzza. Ezért szeretném kipróbálni, mert belépő-közép szinten sztem jó ár/érték arányúak. Budapesten hol van nagyobb Casio állomány? Főleg a PX-770 érdekelne. Köszi a segítséget!

Iosefx Creative Commons License 2018.06.21 0 0 2029

Végül is a Kawai KDP110-esre esett a választásunk. Belépő szinthez tökéletes.
http://www.kawai-global.com/product/kdp110/

 

Nem értek a digitális zongorákhoz, és személyes összehasonlítási alapom sincs, de így elsőre félelmetes, hogy manapság

már mit ki tudnak hozni egy ilyen szerkezetből mind a hangzást, mind a kalapácsmechanikát illetően.

Előzmény: mizu12 (2008)
nyuleskutya Creative Commons License 2018.06.20 0 0 2028

Na látod, ez olyan kérdés, mint a "japán vagy német autó?", "Ronaldo vagy Messi?" stb.

Beírod a kérdést ide a fórumra és jönnek a szubjektív vélemények (én is csak ezzel szolgálhatok). Amelyekre kár hagyatkozni. Lerágott csont, de valóban csak az lehet a megoldás, hogy elmész valahova és kipróbálod. Lehet, hogy nem pont ugyanazt a hangszert, de azt a mechanikát.

Valakinél a Kawai nem jön számításba, míg ha felmész egy külföldi digit zongi fórumra, általában azt említik referenciaként (a Kawai nem csinál gitárt, furulyát, elektromos dobot, dj pultot, motort, stb. csak és kizárólag zongorát, már majdnem 100 éve... talán tudnak valamit).

 

A Casio nekem sem jön számításba, de van zongoratanár, aki meg arra esküszik (de ismerek olyat is, aki meg a Yamahára).

 

Nekem Yamaha GH van, és mivel pár napja vettem egy MOXF8-at is, így már GHS is. A GH nekem nagyon fekszik, érezhetően jobb a GHS-nél. Játszottam Rolandon "élesben" úgy, hogy előtte csak GH-n meg GHS-en gyakoroltam, és teljesen jó volt az is, nem okozott gondot, de nem is éreztem ,hogy "hú, ez jobb".

Általánosságában talán elmondható, hogy azonos árkategóriában lévő hangszerek a nagy gyártóknál (Roland, Kawai, Yamaha …) KÖZEL azonos minőségtartományba esnek, a szubjektivitás dönt. 

 

Utóbbi hetekben végigjártam egy csomó üzletet, kipróbáltam mindent. Új Yamahákat, Rolandokat, Fatar mechanikákat is és annyit tudok mondani, hogy csak 1 tanácsot fogadj meg: Azt, hogy ne fogadj meg tanácsot online fórumról :)

Előzmény: gyorsmanó (2022)
djuice Creative Commons License 2018.06.17 0 0 2027

A drága hangszerek használtként nagyon sokat veszítenek az árukból, de ez ugyanúgy van autóknál, telefonoknál, tv-knél, nem kell rajta csodálkozni. Talán a bútorzongorák valamelyest picit jobban tartják az értéküket mint egy színpadi modell vagy a szintrtizátorok, amelyekre kb. az jellemző hogy 8-10 év alatt felére vagy bizonyos esetekben harmadára is eshet az áruk az újonnanihoz képest, de nem ritka a zongiknál sem ilyen idősen azért a 40%-os áresés sem. Pláne aki áron alul kényszerül egyéb gondjai miatt eladni vagy mert mondjuk sokan az ebay áraihoz mérik az aktuális árakat...

 

A P255 kontra GH mechanikához meg csak annyit tennék hozzá személyes tapasztalatomként, hogy a P140-ben is GH mechanikán játszhattam párszor, de utóbbiban sokkal lomhább, tapadósabb, nehezebb billentésű, eléggé kellemetlen volt az a régebbi GH mechanika! Úgyhogy mint a termékleírások végén is olvasható: "a változtatás joga fenntartva", tuti vannak módosítások még azonos szériákon belül is.

Előzmény: gyorsmanó (2026)
gyorsmanó Creative Commons License 2018.06.16 0 0 2026

Mondjuk azt meg kell mondanom, hogy játszottam egy majdnem új ydp 162-es zongorán. Hát nem cserélném le rá az ap250-et az tuti! Azért kérdeztem, hogy mennyi eltérés van a 163 és a 162 között mert vicc áron jutattam volna hozzá...csak már nincs hely a lakásban...jófogáson meg áron alul nem akarom eladni...bár az is vicces, 10+ éves rolandokat 250 + ropiért árulgatnak...nevetséges...

Előzmény: ÁsítóSárkány (2025)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2018.06.16 0 1 2025

A Yamaha amúgy a hordozható zongoráknál marad durván alul... nagyon nem tudom mire vélni például, hogy a P-255-ben is csak GH billentés van még mindig, nem pedig GH3 vagy GH3X...

 

A bútor változatoknál a magam részéről épp az YDP-163 / CLP-525 és onnan felfele a Yamahát inkább versenyben látom a konkurrenciával kezdve. (Nekem a GHS és GH nagyon nem jött be személy szerint).

 

A Kawai vs. Roland (árkategórián belül) kb. vallási jellegű vitákat tud kiváltani. Nagyon erősen szubjektív, kinek melyik jön be jobban, billentésben és hangban is. Nekem épp a Kawai :)

 

Előzmény: gyorsmanó (2022)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2018.06.16 0 0 2024

Az összehasonlítósdi gyártón belül működik és elég publikus is.


A keresztbe összehasonlítás meg természetéből adódóan igen szubjektív, és leginkább ki-ki a személyes tapasztalatairól számol be...

 

Szóval,

Casio: (a hibridtől eltekintve) a modellszámok utolsó előtti jegyét érdemes figyelni, pl. PX-140 vs. PX-150 vs. PX-160. Az 5 és 6 közt billentésben nem tudok különbségről  egyébként nem tudok mechanikában lévő különbségről a modelpalettán belül... Az x50 és x60 szerintem már belépő szinten komolyan vehető, x40 és korábbit én inkább elkerülném.

 

Kawai: AHAIV-F < RH < RH II < RH III < RM3 Grand2 < GF < GF2

nem teljesen illenek bele a sorba a kompaktak, az RH-C és RH-CII valahol az RH és RHIII között lehet, és egyértelműen RM3 Grand2 < GF-C

 

Roland: a PHA-x Standard/Premium/Concert mentén az x minél magasabb, annál jobb, a Concert jobb mint a Premium, a Premium pedig sokkal jobb mint a Standard. Egy valamivel korábbi Concert billentést aligha éri utol a kicsit újabb Standard (ez az árakon is meglátszik)

 

Yamaha: GHS < GH < GH3 < GH3X << NW*

 

Azért jellemzően eligazítást ad a zongorák ára (melyik konkurrens termékkel versenyez), illetve a kifejlesztés évszáma. A Yamahának a GHS/GH/GH3/GH3X igen régóta megvan. Persze lehet hogy szép csendben fejlesztették őket azóta, de ennek túl sok publikus nyomát nem látni.

 

A konkurrens gyártók termékeinél szerintem nincs értelme megspórolni a kipróbálást.

Előzmény: gyorsmanó (2022)
djuice Creative Commons License 2018.06.16 0 0 2023

162-es már nincs forgalomban és a mechanikájáról sem látni specifikációt, de a 163-asban a Yamahánál régebben volt felső kategóriás GH3 mechanika van. Az olcsó GHS-től mindenképpen jobb, de ez a mechanikakérdés eléggé ízlés dolga. Példának okáért, egyik kiemelkedő jazz-zongoristánk, Cseke Gábor minap egy Yamaha P35, GHS mechanikájú alap modellen muzsikált és teljesen meg van vele elégedve, mint könnyen hordozható koncerthangszer. Utána volt szerencsém egy Nord Stage 3-on hallani ugyanolyan körülmények közt Gátos Ivánt is Váczi Eszterékkel. A két hangszer közt cirka egymillió forint árkülönbözet van és billentésben gondolom Gábor is elégedettebb lett volna a Norddal, de sajnos azt kell nyilatkozzam szakmai szemmel és nem mint laikus nézvén a dolgot, koncertkörülmények közt ez az egymillió forint egyáltalán nem volt hallható (a hangosítás hibájából persze!), tehát sok minden lehet relatív. Annak aki meg otthon csak a lakásban zenélget hobbiból, talán méginkább. És hasonló lehet ez a mechanikákkal is.

Tehát aki engem kérdez, annak saját véleményként azt tudom mondani, nekem a Casio, Kawai nem jön számításba, a Yamaha szükséghelyzetnek elfogadható az ára miatt, Rolandban pedig a fejlettebb, drágább modellek mechanikája (és tudása) nyújtja azt számomra, amit egy professzionális koncertzongoránál lehet tapasztalni - azaz nem fárasztja a kezet hosszú időn keresztül.  Mellesleg a gyártók oldalán megtalálható többnyire a különböző modellek mivel vannak szerelve, illetve az ár is nyilván a jobb minőséggel párosul, így el lehet dönteni, de legfőképp ki kell valahol próbálni, hogy kinek mi fekszik jobban, utalva a fenti zongorista véleményére is: mondhatni nincs arany közép út, de adott nézőpontból (ami meg szubjektív) mégis!

Előzmény: gyorsmanó (2022)
gyorsmanó Creative Commons License 2018.06.16 0 0 2022

YDP 162 és 163 digizongorák billentése között nagy eltérés van?

Valaki esetleg feltudná sorolni nekem, növekvő sorrendben a ma kapható kalapácsmechanikákat, gyengébtől a jobb minőségig yamaha roland casio és kawai márkákkal.

Köszi előre is.

Előzmény: MidiTom (2021)
MidiTom Creative Commons License 2018.06.05 0 0 2021

Az iConnectivity eszközökkel kapcsolatban tényleg nagyon pozitív tapasztalataink vannak.
Megoldást kínálnak egy csomó olyan kérdésre, ami a mai elektronikus zenei eszközparkokban szinte mindenhol előbb-utóbb felmerül.
Persze, inkább a több eszközt, kis stúdió setupot használók fogják ezeket az extrákat díjazni, de minden esetre nagyon érdemes odafigyelni rájuk.

Előzmény: jurij.es.a.szakkor (2020)
jurij.es.a.szakkor Creative Commons License 2018.06.05 0 0 2020

> Kezdők számára talán túlzottan is ágyúval verébre effektus lehet egy ilyen "mesevilág" hitét kelteni.

 

Ez nem a "mesevilág", hanem a hétköznapi valóság.

 


> Meg legalább le lehetne írni azt is, mennyibe kerül egy ilyen iconnectivity ketyere

 

Hazai árlista: http://audioworks.hu/arlista/iconnectivity.pdf

 

Az iConnectvitity interfészek annyiba kerülnek, mint a "hagyományos" interfészek. A számtalan extra funkciónak (amit csak az iC nyújt, a konkurens gyártók modelljei nem) nincs felára.

 

 

> és mindjárt összemérhetőbb lenne egy használt ipad árával! :)

 

Használt eszközt használttal, új eszközt újjal célszerű összhasonlítani. Kiindulási alapnak elég megnézni mennyibe kerül egy Apple Lightning - USB kábel.


iConnectivity termékekkel kapcsolatban szívesen válaszolok a felmerülő szakmai, technikai kérdésekre. Keressetek a fenti árlistában található elérhetőségek egyikén.

Előzmény: djuice (2018)
nyuleskutya Creative Commons License 2018.06.02 0 0 2019

Elmentem korulnezni par hangszeruzletbe, kiprobaltam par cuccot, es gondoltam, leirom a tapasztalataimat.

(Az ugye alap, hogy az eladok nem ertenek hozza, de nyilvan nem is lehet elvarni, hogy ennyi hangszerhez (dobok, szintik, gitarok, fuvos vonos, kutyuk stb) es azok specifikaciojahoz ertsenek. Tehatketkedessel kell fogadni, barmit mondanak).

 

Nekem GH mechanikas Yamaham van, ehhez tudtam hasonlitani. A GHS-re voltam kivancsi, hogy mennyire mas. Azt kell mondjam, hogy nem annyival rosszabb, mint gondoltam. Sot, egesz jo. De nagyon erdekes, mert mindegyik mas es mas. De amig a p45, p125 stb. billentyukon tetszett a ghs, a moxf8-on nagyon nem. De annyira nem, hogy egyszeruen nem tudom elhinni, hogy 1 neven fut a ketto mechanika. Nagyon csalodott voltam, mert azok a motif hangok engem megvettek kilora. Hiaba mondjak sokan, hogy mar eljart felettuk az ido, nekem nagyon bejonnek. Ha ez a GHS ugyanolyan lenne, mint az ujabb Yamahakban, meg is vennem egybol.

 

Es itt jon a masik fele. Kiprobaltam a studiologic sl88 studiot. Nagyon tetszett. Egyaltalan nem elethu zongoras a billentese, de ennek ellenere az en izlesemet nagyon eltalaltak. Se nem konnyu, se nem nehez. A billentes vegen van valami ruganyos erzet, de engem nem zavar (sot, meg tetszik is :)). Csak megint ott vagyok, ahol a part szakad: honnan csiholok hozza hangokat? A non plus ultra szamomra ez a billentyuzet (vagy inkbb az sl73) lenne a yamaha hangjaival...

 

A GH3 meg GH3X-ek is nagyon tetszettek. De mivel en nem zongoramuvesz vagyok, nehezen teszek mar kulonbseget egy adott szint felett, igy emlekezetbol az en GH-mnal egyaltalan nem ereztem jobbnak (nem volt mellettuk GH, hogy osszevessem). Az biztos, hogy szinpadra, ha a zongoran kivul egyeb hangszinekre is szukseg van, nekem nem kene.

 

Megnyomkodtam a Nord-okat is (stage, electro, lead...). En megertem, hogy kis manufakturaban kezzel szerelik ossze, es igazabol ennek az arat kell megfizetni, de szamomra  a mualkotas akkor inkabb mar egy festmeny, mintsem egy elektronikus hangszer. De akinek ez a fetise, az nyilvan nem fog rossz vasart csinalni, de nekem nem erne annyit, mint amennyibe kerul (hangsulyoznam,  en nem hasznalom ki a lehetosegeket. Engem csak a beepitett hangok erdekelnek, meg a billentes, semmi mas).

 

Sajnos Rolandok nem nagyon voltak kirakva sehol, de jovo heten elnezek a Roland Zenegaleriaba es ott is  osszehasonlitok :). Addig is jo zenelest mindenkinek!

djuice Creative Commons License 2018.05.28 0 0 2018

Igen, azért Balázsnál nem csak ipad látszik ott a stúdióban, szóval ami ennyire egyszerű a videón, amögött nála jópár év szakértelem és profizmus áll. Kezdők számára talán túlzottan is ágyúval verébre effektus lehet egy ilyen "mesevilág" hitét kelteni. Meg legalább le lehetne írni azt is, mennyibe kerül egy ilyen iconnectivity ketyere és mindjárt összemérhetőbb lenne egy használt ipad árával! :)

Előzmény: jurij.es.a.szakkor (2017)
jurij.es.a.szakkor Creative Commons License 2018.05.26 0 0 2017

> arra gondoltam, lehetne iPad-et használni hangmodulnak.

 

Az iConnectivity interfészekkel ez simán megoldható (iConnectAUDIO2+, iConnectAUDIO4+).

Ezt a videót ajánlom minden érdeklődő figyelmébe: iConnectivity iConnectAUDIO4+

Előzmény: nyuleskutya (2010)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2018.05.23 0 0 2016

Na még pár megjegyzés a kérdésemhez.

 

Kb. 100 fős hallgatóságig, de szabad térre is.

 

Szeretnénk, ha a frekvenciaátvitelbe amennyire lehet, a zongora mély hangjai is benne lennének, tehát a szokásos 60-70 Hz-nél kezdődő tartománnyal bíró eszközöket kerülnénk. A 40Hz már elfogadható kompromisszumnak tűnik, az ideális a 25 Hz-nél kezdődő tartomány lenne...

 

Két függetlenül elhelyezhető hangszoró előny, több csatornáés keverőpult előny, a hangszórók időjárástűrése előny. De ha jelentősen olcsóbban van egy tuti billentyű kombóerősítő, az is kifejezetten érdekes lehet.

Előzmény: ÁsítóSárkány (2014)
djuice Creative Commons License 2018.05.23 0 0 2015

Mondom, az ipad alá még számolj audio/midi interfacet is amivel összedughatod a billentyűvel! Min. 45-50e. HUF. Nem olyan olcsó megoldás az + ha használt az ipad, az akksija hamar kimúlhat! Mini 3-at nem is ajánlom, nem volt egy sikeres széria! A 73-76 billentyűs korláttal pláne kalapácsmechanikában nem sok választásod lesz. Szintikben csak a Korg Kronos meg a Nordok adják ezt az opciót. Yamahában esetleg a MOX8 lehet még olcsón használtan érdekes, nade az is 88 bil. és csak 64 poli. Az MX88 meg se közelít hangzásban egy Motifot. Gyenge a hangminősége sokkal!

Előzmény: nyuleskutya (2012)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2018.05.22 0 0 2014

Milyen hordozható PA rendszert, vagy kombó erősítőt vagy erősítő hangfal kombinációt tudtok ajánlani?

 

Egyházi felhasználás, táborok is kb 100 főig... digi zongora és akusztikus gitár, illetve beszéd kihangosítására is...

 

Nekem első körbenézés után a Behringer PPA200-on akadt meg a szemem.

Tudtok jobbat, vagy legalábbis közel olyan jót olcsóbban?

nyuleskutya Creative Commons License 2018.05.22 0 0 2013

ipad mini 3 + sl73... (nem air)

Előzmény: nyuleskutya (2012)
nyuleskutya Creative Commons License 2018.05.22 0 0 2012

A numa stage 88 billentyűs... Én a Studilogic SL73 Studiot néztem ki, 125e huf. Legjobb méret (legkisebb kocsi csomagtartójába is belefér), letisztult forma. Ha benne lennének legalább a numa compact hangjai, már vinném is.

 

Megnéztem az Air 3 + SL73 kombót, … hát talán még épp a DS88/Kross2/MX88 ára alatt van valamivel (vagy max pont ott). De ha már erről a trióról beszélünk, akkor én Yamaha párti vagyok. A másik kettőre vagy +10 centit rádob az oldalsó kar, míg a Yamahánál ez felül van. Meg tetszenek a Motif hangok, ill. lojális vagyok :)

 

Az iPADnál milyen polifóniával kell számolni? Tudja a 128-at?

 

 

Előzmény: djuice (2011)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!