Keresés

Részletes keresés

thoughts Creative Commons License 2006.07.13 0 0 15

itt nem enyém vagy tiédről van szó, amikor a jó ügy mellett akarunk kiállni, hanem arról, hogy mindnyájunk öröme a siker és tök mindegy kinek az elgondolása.

 

egy pár klikkelés és a barátaim ismerőseim rábírása 1 2 órás olvasgatásra igazán nem nagy kérés.

Előzmény: Titanilla_ (3)
thoughts Creative Commons License 2006.07.13 0 0 14

OK, igazatok van! erős volt ez a topicnyitó. az tudtam, hogy a "valizni" és a "filizni" szavakat akartam beleírni, de végül részegen és fáradtan nyitottam meg, és íme. ez így belátom arrogáns.

 

 

kérlek bocsásd meg nekem és mond meg, hogy ha továbbküldted az üzenetet hány helyre küldted tovább, illetve ha nem, akkor miért nem!

Előzmény: hurráoptimista (2)
thoughts Creative Commons License 2006.07.13 0 0 13
bocs, de elolvastad a honlapomon, a cuccokat?
Előzmény: nazuna (1)
thoughts Creative Commons License 2006.07.13 0 0 12

khmm... szküzémoá, de ez az egész ügy kicsit feldobta a lázam és elég megterhelő gondolataim is keletkeztek, úgyhogy képtelen voltam a géphez ülni.

 

de mostantól igyekszem fel sem állni.

alomhajos Creative Commons License 2006.07.10 0 0 11

"Azzal, hogy "hidd azt, amit mondok, és csináld azt, amit mondok", szerintem senkit nem lehet hozzásegíteni a felnőtté váláshoz."

 

Egyetértek.

 

áh.

Előzmény: Siphersh (10)
Siphersh Creative Commons License 2006.07.10 0 0 10
Erről az emberiség felnőtté válása dologról az jut eszembe, hogy a felnőtté válás elsősorban az önálló egyéniség kialakulását jelenti. Azzal, hogy "hidd azt, amit mondok, és csináld azt, amit mondok", szerintem senkit nem lehet hozzásegíteni a felnőtté váláshoz.
Előzmény: alomhajos (8)
Siphersh Creative Commons License 2006.07.10 0 0 9

Bizonyos értelemben a kereszténységnek is hasonló a programja, mint neked, Thoughts. Nekik is van egy írásuk, ami alapján eldöntik, hogy mit tekintenek jónak, és aminek az az üzenete, hogy "legyetek jók!". Még "kiválasztottjuk" is van, túlvilági vonatkozásokkal, és ők is úgy képzelik el a világ megjobbítását, hogy elterjesztik az elméletüket, és ráveszik az embereket, hogy ők is terjesszék, és hogy jók legyenek. És néha ők is hajlandóak elmenni az érzelmi zsarolásig és a fizikai kényszerig, ha a jóság terjesztéséről van szó, hasonlóan a te elképzelésidhez az egymás szemébe nézésről vagy a jók klikkesedéséről. Ráadásul hagyományosan ők is hajlandóak azt mondani az embereknek, hogy forduljanak szembe önmagukkal, bizonyos emberi érzelmek és indíttatások démonizálásával.

 

Úgyhogy azt a kérdést, hogy fogják-e terjeszteni az emberek az elméletedet, meg is lehetne fordítani: te hajlandó vagy terjeszteni a kereszténységet, Thoughts?

Előzmény: thoughts (-)
alomhajos Creative Commons License 2006.07.10 0 0 8

Kedves Thoughts!

 

Mi egyszer régesrégen beszélgettünk, ha jól emlékszem olyan dolgokról ami Isteni csodának vagy közösségi tudattalannak vagy véletlennek tudható be, sőt egy olyan jövőről szóló álmot is leírtam Neked, amely pár hétre rá, a valósággal több-kevesebb hasonlóságot mutatott.

 

De ez most mellékes, hisz Te arra kértél a topicnyitó hozzászólásodban, hogy alkossunk véleményt. Hát íme:

 

Én azt gondolom Rólad, hogy egy kezdő tudós vagy, egy olyan ember, aki a későbbiek során a tanulás, a tudás, a felismerések és a felfedezések által sok jót tehet majd le az emberek megsegítésére. Hogy ez valóban így lesz-e, az csak Rajtad múlik. Azt ajánlom, hogy mindenképp nézd meg az "Egy csodálatos elme" című Oscar díjas filmet, ami egy Nobel díjas matematikusról szól. Kiváncsi vagyok, hogy rájösz-e arra, hogy mi volt a matematikus életében a sorsfordító felismerés, felfedezés?

 

Nagyon nemes a találmányod a vakok számára és csak különleges tehetségű embereknek adatik meg az, hogy ilyet feltaláljanak. Szerintem ehhez azonban kőkeményen meg is kell dolgoznod, de a legfontosabb, hogy sokat kell tanulnod. Hiába van egy jó ötleted, amíg meg nem alkotod a prototípusát, senki nem fog beinvesztálni egy kanyit sem. Ha valóban segíteni akarsz az embereknek, akkor ne hagyd veszni az ötletedet, nézz utána, hogy lépésről-lépésre hogyan tudnád elkészíteni a találmányod prototípusát. Igen, ez valóban nagy munka, ehhez meg kell tanulnod az elektronikát, meg kell tanulj forrasztani, esetleg meg kell tanulnod a chipek gépi kódú programozását stb. de biztosan lesznek olyan embereket akik majd segítenek ezekben a lépésekben.

 

Ami a világmegváltást illeti, azt gondolom, hogy Te túlhaladtad a jelenlegi kort, viszont nem ismerted fel, hogy mi is a dolgod ezen a téren. Hiába adod utasításba a feladatokat, Te saját magad mutatsz rá, hogy ezt jelenleg az emberiség miért is nem tudja megcsinálni. Idézek Tőled: "Az emberiség a késői kamaszkorát éli."

Mutass nekem egy "késői kamaszt" aki máról-holnapra át tud lépni a felnőttségbe. Márpedig te ezekkel az utasításokkal ezt akarod. Vedd észre, hogy még nem tart ott az emberiség. Ha valóban segíteni akarsz és valóban kiválasztott vagy, akkor mutass példát az embereknek.

Azt írod, hogy a gazdag magánszemélyek segítsenek meg egy-két intézményt. Vidd sikerre a találmányod és segíts Te az intézményeknek.

Azt írod, hogy a multinacionális cégek fizessék meg az elmaradott országok dolgozóit. A lehetőség a kezedben van: vidd sikerre a találmányod, adj munkahelyet a világ több országaiban élő szegényeknek és mutass példát a többi multinacionális cégnek.

 

És végezetül, pár szót a démonaidról. Mindenképp azt ajánlom, hogy nézd meg a filmet amit ajánlottam. De akárhogy is legyen, egyet ne feledj: a valódi kiválasztottakat soha nem tudta befolyásolni semmilyen démon a cselekedeteikben. Soha nem öltek, soha nem lettek öngyilkosok, soha nem ártottak másoknak, hanem felismerték és megértették azt, hogy azokat a nemes eszméket amiket hirdetnek, először ők maguk kell éljék.

 

Szia,

áh.

Előzmény: thoughts (-)
Biga Cubensis Creative Commons License 2006.07.10 0 0 7

Így van.

kedves Thoughts, magaddal foglalkozz, és a világ megváltozik majd.

(ha mindenki ezt tenné, nem kéne ezt a terhet senkinek magára vállalnia.)

Előzmény: Amida (6)
Amida Creative Commons License 2006.07.10 0 0 6

 

 

A "saját" világom megmentése nekem pontosan elég.

És.

Bár nem vagyok "kész" - mindig rájövök - engem ne akarjon megmenteni senki.

Kicsit noszogathat...de csak finoman.

Nem kell megváltani sem.

Amida

Titanilla_ Creative Commons License 2006.07.10 0 0 5
No igen, a kishitű tömegek sose akarnak megmentődve lenni. :)
Előzmény: nazuna (4)
nazuna Creative Commons License 2006.07.10 0 0 4
"- Ugye milyen jó az 'anyag' ? " :-)
Előzmény: Titanilla_ (3)
Titanilla_ Creative Commons License 2006.07.10 0 0 3
"Hosszú ideje komolyan azt gondolom magamról, hogy megmenthetem a világot, és ahogy dolgozom ezen az elméleten az abba vetett hitem, hogy én vagyok a kiválasztott, egyre csak nő. Ha ez igaz, akkor pillanatokon belül az egész világ a Skineyestól és az elmélettől lesz hangos..."

Hát nem pont. Ha ez igaz, akkor egyike vagy azoknak a millióknak, akik hasonlót gondolnak magukról.
Ők ugyanilyen jogon mondhatják, hogy te hajtsd végre az ő elgondolásaikat, és nem ők a tiédet.
Előzmény: thoughts (-)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.07.10 0 0 2

"emberi kötelességed véleményt alkotni!"

 

Na igen, ez engem is érdekelne... Kötelesség? Amennyiben? És akinek nincs véleménye (vagy van, de nem akarja közölni), azzal mi van? Ha már filozófia...

Előzmény: thoughts (-)
nazuna Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1
Erről az "emberi kötelesség" - ről szívesen hallanék bővebben ...
Előzmény: thoughts (-)
bélla Creative Commons License 2006.07.10 0 0 0
Szóval erre ment ki a játék.
Előzmény: thoughts (-)
thoughts Creative Commons License 2006.07.10 0 0 topiknyitó

kedves Mindenki!

 

 

 

 

 

kérlek ovasd el amit a honlapomon találsz! (a nevem alatt megtalálod)

 

 

 

 

 

akár valizni, akár filizni jöttél ide, emberi kötelességed véleményt alkotni!

 

 

 

az kiderült már, hogy a média nem kapja fel az ügyet. OK, naivitás volt azt gondolni, hogy megteszi... viszont! a hólabdát nem értem, hogy miért nem gördül. elvileg 1 ember címlistája elég lenne, ha az illető a saját hitelével és véleményével támogatná az ügyet, ha beajánlaná az összes ismerősének ahhoz, hogy pikk-pakk az egész planéta ettől legyen hangos. a www.bakonyiadam.hu/stats alatt kövessétek bátran szemmel, hogy hogy alakul!

 

 

 

kérek mindenkit, hogy írja meg hány embernek küldte tovább az üzenetet, illetve, ha nem tette meg, akkor azt, hogy egészen pontosan miért nem tette meg!

 

 

 

 

 

 

üdv!

t

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!