Keresés

Részletes keresés

babuci73 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6011

Jól néz ki. Füstölt? 2*16 óra mi?

Előzmény: vevv (6010)
vevv Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6010

lemaradt...

Előzmény: vevv (6009)
vevv Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6009

2x16 óra után...

Miska-Maska Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6008

Én is mindig bolti élőflórás joghurttal készítettem ,de ha már sikerül a saját akkor azzal.Én a hűtőtáskába szoktam tenni,teszek az aljára két palackba forró vizet és arra ráteszem a joghurtot .Nekem ez melegíti.A videó szerint csinálom, nekem mindig sikerült.

Előzmény: smke89 (6002)
Miska-Maska Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6007

Előzmény: smke89 (6002)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6006

Nekem simán bejött a bolti joghurt....igaz mindig csak az elején használom...

Előzmény: Kecskeb (6005)
Kecskeb Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6005

Én eddig csak kecsketejjel dolgoztam....de olyan a joghurt, hogy nem esik ki az üvegből ha a tetejére fordítom....

:-)))))

 

Én is 60-90 fok közé viszem...de  csak pár percig tartom ott...utána visszahűteni 45 fokra....bele a joghurtot....(egy pohárban előtte jól elkeverni 2-3 púpos kanál joghurt 1 liter tejhez)......belekeverni a tejbe...forró üvegekbe önteni....42-45 fokos vízfürdő...legalább 5-8 órán keresztül...

Most télen csak egyszerűen ráállítom a radiátorra és reggelre készen van....

Utána már csak a saját joghurtomat használom azzal oltok....és egyre finomabb lesz...

Előzmény: smke89 (6002)
szederborkaa Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6004

Én is próbálkoztam régen bolti joghurttal de nem igazán jött be.....persze előfordult hogy sikerült, de az sem volt az igazi és volt olyan is hogy nyúlós lett....blöeee..no meg persze mint ahogy nálad is nem történt az égvilágon semmi

Előzmény: smke89 (6003)
smke89 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6003

a tej 3,5 % os teljes tej volt, de pasztőrözött. Lehet ez volt a gond?

Előzmény: smke89 (6002)
smke89 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6002

Sziasztok,

 

A héten próbáltam joghurtot készíteni, de nem vettem hozzá oltót, hanem bolti natur joghurttal "oltottam be" nem igazán vált ki a savó, ugyanolyan híg maradt a tej. 84 °C on tartottam 30 percet utána 5 perc alatt levittem 41 °C ra, ahol beoltottam.

Tudna esetleg valaki segíteni, mégis hol ronthattam el?

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6001

köszi:-)))már azt hittem, baja van:-))

Előzmény: szederborkaa (6000)
szederborkaa Creative Commons License 2012.01.18 0 0 6000

Szia!

 

Ma beszéltem vele telefonon, minden Ok csak elromlott a gépe de holnap már megnézik neki...:-)

Előzmény: Törölt nick (5998)
Miska-Maska Creative Commons License 2012.01.18 0 0 5999

Szia.

 

Kész lett az első szappanom,tettem fel képet róla a szappanos fórumra.

Előzmény: Kriszkrosz1 (5983)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.18 0 0 5998

eltűnt elefada!!!!!!!!egy hete nincs sehol:-)se itt, se facebook:-))hol vagy????

szederborkaa Creative Commons License 2012.01.18 0 0 5997

Szia!

 

Úúú jórég jártam erre....nos Ph mérő..anno elefadával alaposan körbejártuk a kérdést.....ami bevállat az az ami neki is van....húzós az ára de nem sokértelme van annak ha megveszel egy tizenezrest csak éppen használni nem tudod mert alkalmatlan.....

 

a miénk:Voltcr@ft PH 212.....ésnagyon nagyon jó hát az árra pontosan nememlékszem de kb 25-30körülmozgott tavaly..

 

Üdv:Borka

Előzmény: genziana (5996)
genziana Creative Commons License 2012.01.17 0 0 5996

Akinek van Ph mérője, kérem adjon valami tanácsot,..ugyanis megemlítettem az uramnak, hogy igazán tojhatna egyet a nyuszi:) és azt mondja nézzek egyet, aztán majd meglátjuk, hogy kitolja- e a nyúl:))

Milyent érdemes venni?.. tejhez, sajthoz kellene..már nézegettem találtam 16-ért, de nem tudom, hogy ez jó, vagy nem jó....

genziana Creative Commons License 2012.01.17 0 0 5995

Akkor látom nem csak én vagyok ebben a cipőben:)

Amikor készítek sajtot, és esetleg megkérem kiscsaládom, hogy a 1/4-ét kicsit hagyjuk...hát teljesen le vagyok fújjogava:) 

Előzmény: babuci73 (5994)
babuci73 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 5994

 

Készítettem megint egy adag sajtot. 8 liter tehéntejből lett 95 dkg gomolyám és 40 dkg orda (most tökéletesen sikerült) amit már be is tekertem palacsintába és el is fogyott. Nagyon fincsi! A sajtot 4 felé vágtam és mondtam a családnak, hogy egyik fele ehető most, és a többi úgy hetenként:) csak hogy látnám már, hogy változik az íze és állaga az idő múlásával. Egyből le lettem támadva, hogy nem gondolom ugye komolyan, hogy itt a sajt és csak nézegetjük?:) Még a végén tényleg szorítani kell egy tehénkének is helyet.)))

sajtosferi Creative Commons License 2012.01.15 0 0 5993

Köszönöm a kedves szavakat, de csak a dolgom teszem. Csak légy büszke a sajtjaidra, ha megtettél mindent, akkor azok csak jók lehetnek. A kézműves sajt sajnos mindig más, és hál' Istennek mindig más.  

Előzmény: mamasajt (5977)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.15 0 0 5992
elefada Creative Commons License 2012.01.12 0 0 5991

Azért mert fázik, nem az ő világa.

Van pH mérőd, játsszál.

1 pohár 42 fokos, 1 pohár 32 fokos tej, höntartva, és mérd. 2-4-6ó

Meglátod a két hőn ugyanaz a mennyiség másképp dolgozik.

Előzmény: Törölt nick (5990)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 5990

hát, nem tudom, de ha csak termot teszek bele, akkor miért dolgozna a mezo? bocsi ha butust kérdeztem, de én csak kezdő vagyok. a mozzarellát meg brutálisan néz ki, rögtön beleharapnák:-)))dobhatod:-)))))))

 

Előzmény: elefada (5988)
elefada Creative Commons License 2012.01.12 0 0 5989

Terv és remény , tudod...mindíg.

Küldtem szeparátor infót!

Előzmény: Kriszkrosz1 (5985)
elefada Creative Commons License 2012.01.12 0 0 5988

 Én azt tapasztaltam, ha a termónak megadod ami jár, 38+  igencsak felgyorsul.

Ha nem adod az ő hőjét, honnan tudod, hogy nem a mezó dolgozik?

Előzmény: Törölt nick (5982)
elefada Creative Commons License 2012.01.12 0 0 5987

Veronika a múltkor feltette a szlovák oldalról a mozarellát, Müködik.
Kísérlet 1 l tehéntejjel.
1.    1/3 mokkáskanál citromsav, pici vízben feloldva. PH 6-6,2  Ha túladagolom, melegítés hatására összemegy.
2.    Felmelegítettem, 32 fokra.
3.    0,2ml oltót belekevertem.
4.    5-10 perc múlva a májas alvadékot  felvágtam.
5.    Pár perc pihi után kicsit rámelegítettem, kevergetés közben.
6.    Meleg lukas kanállal meleg szűrőbe szedtem
7.    80 fokos vizet készítettem.
8.    a szűrőből meleg kanállal a lecsöpögött  anyagból kis darabkát tálkába tettem, s rá a forró víz.
9.    leöntöttem, és ujjra fel
10.    megint leöntöttem s ujjra fel.
11.    a megömlött sajtanyagból kis golyókat formáztam, s jéghideg vízbe dobtam.
12.    Ha pár napig el kellene tartanom citromsavat biztos tennék a vízbe.
Hát,,, ízben is állagban is azt hiszem kb jó felé van,
Elgondolkoztató, hogy is van ez? Rendhagyó sajt …..
 Édes tej, citromsav …. hő hatására panír, …oltó hatására mozarella.

Kecskeb Creative Commons License 2012.01.12 0 0 5986

Én 40.000-ért vettem ukránt....olcsóbbat nem találtam akkortájt...

Mármint tavaly.

Előzmény: Kriszkrosz1 (5983)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 5985

tudsz talán valamit? lesz újabb???

Előzmény: elefada (5981)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 5984

Ezt én sem értem... hogyhogy az is 24 ó? Egyébként, ha pl. termóval kultúrázok sajtot, akkor hány fokon érdemes? Magasabb kell legyen, mint mezóval?

Előzmény: elefada (5980)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 5983

Nem tudtok ajánlani szeparátor beszerzési forrást?  Megfizethető+jól használható kombinációban?

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 5982

szió, nekem olyan receptem van, ami termofillel van és 24 óra, ahogy írtam:-))eddig működött

Előzmény: elefada (5980)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!