Én is mindig bolti élőflórás joghurttal készítettem ,de ha már sikerül a saját akkor azzal.Én a hűtőtáskába szoktam tenni,teszek az aljára két palackba forró vizet és arra ráteszem a joghurtot .Nekem ez melegíti.A videó szerint csinálom, nekem mindig sikerült.
Én eddig csak kecsketejjel dolgoztam....de olyan a joghurt, hogy nem esik ki az üvegből ha a tetejére fordítom....
:-)))))
Én is 60-90 fok közé viszem...de csak pár percig tartom ott...utána visszahűteni 45 fokra....bele a joghurtot....(egy pohárban előtte jól elkeverni 2-3 púpos kanál joghurt 1 liter tejhez)......belekeverni a tejbe...forró üvegekbe önteni....42-45 fokos vízfürdő...legalább 5-8 órán keresztül...
Most télen csak egyszerűen ráállítom a radiátorra és reggelre készen van....
Utána már csak a saját joghurtomat használom azzal oltok....és egyre finomabb lesz...
Én is próbálkoztam régen bolti joghurttal de nem igazán jött be.....persze előfordult hogy sikerült, de az sem volt az igazi és volt olyan is hogy nyúlós lett....blöeee..no meg persze mint ahogy nálad is nem történt az égvilágon semmi
A héten próbáltam joghurtot készíteni, de nem vettem hozzá oltót, hanem bolti natur joghurttal "oltottam be" nem igazán vált ki a savó, ugyanolyan híg maradt a tej. 84 °C on tartottam 30 percet utána 5 perc alatt levittem 41 °C ra, ahol beoltottam.
Tudna esetleg valaki segíteni, mégis hol ronthattam el?
Úúú jórég jártam erre....nos Ph mérő..anno elefadával alaposan körbejártuk a kérdést.....ami bevállat az az ami neki is van....húzós az ára de nem sokértelme van annak ha megveszel egy tizenezrest csak éppen használni nem tudod mert alkalmatlan.....
a miénk:Voltcr@ft PH 212.....ésnagyon nagyon jó hát az árra pontosan nememlékszem de kb 25-30körülmozgott tavaly..
Akinek van Ph mérője, kérem adjon valami tanácsot,..ugyanis megemlítettem az uramnak, hogy igazán tojhatna egyet a nyuszi:) és azt mondja nézzek egyet, aztán majd meglátjuk, hogy kitolja- e a nyúl:))
Milyent érdemes venni?.. tejhez, sajthoz kellene..már nézegettem találtam 16-ért, de nem tudom, hogy ez jó, vagy nem jó....
Készítettem megint egy adag sajtot. 8 liter tehéntejből lett 95 dkg gomolyám és 40 dkg orda (most tökéletesen sikerült) amit már be is tekertem palacsintába és el is fogyott. Nagyon fincsi! A sajtot 4 felé vágtam és mondtam a családnak, hogy egyik fele ehető most, és a többi úgy hetenként:) csak hogy látnám már, hogy változik az íze és állaga az idő múlásával. Egyből le lettem támadva, hogy nem gondolom ugye komolyan, hogy itt a sajt és csak nézegetjük?:) Még a végén tényleg szorítani kell egy tehénkének is helyet.)))
Köszönöm a kedves szavakat, de csak a dolgom teszem. Csak légy büszke a sajtjaidra, ha megtettél mindent, akkor azok csak jók lehetnek. A kézműves sajt sajnos mindig más, és hál' Istennek mindig más.
hát, nem tudom, de ha csak termot teszek bele, akkor miért dolgozna a mezo? bocsi ha butust kérdeztem, de én csak kezdő vagyok. a mozzarellát meg brutálisan néz ki, rögtön beleharapnák:-)))dobhatod:-)))))))
Veronika a múltkor feltette a szlovák oldalról a mozarellát, Müködik. Kísérlet 1 l tehéntejjel. 1. 1/3 mokkáskanál citromsav, pici vízben feloldva. PH 6-6,2 Ha túladagolom, melegítés hatására összemegy. 2. Felmelegítettem, 32 fokra. 3. 0,2ml oltót belekevertem. 4. 5-10 perc múlva a májas alvadékot felvágtam. 5. Pár perc pihi után kicsit rámelegítettem, kevergetés közben. 6. Meleg lukas kanállal meleg szűrőbe szedtem 7. 80 fokos vizet készítettem. 8. a szűrőből meleg kanállal a lecsöpögött anyagból kis darabkát tálkába tettem, s rá a forró víz. 9. leöntöttem, és ujjra fel 10. megint leöntöttem s ujjra fel. 11. a megömlött sajtanyagból kis golyókat formáztam, s jéghideg vízbe dobtam. 12. Ha pár napig el kellene tartanom citromsavat biztos tennék a vízbe. Hát,,, ízben is állagban is azt hiszem kb jó felé van, Elgondolkoztató, hogy is van ez? Rendhagyó sajt ….. Édes tej, citromsav …. hő hatására panír, …oltó hatására mozarella.