Igazából azon nem gondolkoztam, hogy mivel fűszerezzem....hiszen azt gondoltam, hogy a CHN majd a hosszabb (1-3 hónapos) érlelés során csinál valami ízt neki...
Vagy kellene bele valami fűszer?
A penésztől nem idegenkedem....csak félek, hogy nem tudom megkülönböztetni a jó penészt a rossztól...
Én kipróbálom kecsketúróval is.Jó lenne ha más is megcsinálná és osztanánk a tapasztalatokat.
Ha esetleg vki kedvet kapna a juhtejes munkához tudok ájánlanifajtatiszta tejelő cigájákat.
Én 3 hete vettem egy 2 éves anyát egy hetes kos bárányával 50 ezerért Makóról.
Az anya tbc mentes a véreredménye még nem érkezett meg de eszik iszik a bárány meg hatalmas és ugrál mint egy kenguru.
Suffolkra vált a gazda.
Sztem megéri nekem már nem ez az első tejelő cigájám,ezért adtam érte ennyit.Több tejet ad a merinóktól fejni is könnyebb A kost megtartom az anyajuhaimhoz.
Sziasztok! Segítsetek nekem! Kb. hol találom a "sajtosferi" általatok sokat emlegetett békésibio videóját? Itt vagyok tudásra szomjasan egy alapműnek tartott, ráadásul az Ő neve által fémjelzett tudnivalóval szemben, és nem sok időm van a keresgélésre. Köszi előre is!
Végül sikerült is joghurtot készítenem. Fele elfogyott. Másik felét lecsöpögtettem, finom vajkrémre emlékeztet az íze, állaga. Ezt lehet érlelni, hogy sajt legyen belőle? :-)
Én is mindig bolti élőflórás joghurttal készítettem ,de ha már sikerül a saját akkor azzal.Én a hűtőtáskába szoktam tenni,teszek az aljára két palackba forró vizet és arra ráteszem a joghurtot .Nekem ez melegíti.A videó szerint csinálom, nekem mindig sikerült.