Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Mr.C5 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 5361

Milyen gyertyát ajánlotok benzines c5 höz? Cseréről kell valami izgiset tudni vagy úgy megy mint bármilyen más autónál?

2002 2.0SX ben szeretnék gyertyákat cserélni. Isten tudja csak mikor voltak cserélve, az biztos amióta megvan 2010 augusztus óta nem volt cserélve.

Mr.C5 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 5359

Esetleg nem került a tankba etanol? Az szokott télen érdekes dolgot csinálni.

Előzmény: citrom2011 (5358)
citrom2011 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 5358

Citroen C5 1.8 benzines a reggeli első indításnál 4-5 szöri indítás után indul.

Az aku talán jó mert már elsőre induni látszik csak leesik a fordulatszám és leáll

Tibcsi37 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5357

Hát nekem sem ment fel a diagbox, amit a hangkártya drver hibája okoz. Pontosabbat nem tudok róla, csak néhány külföldi fórumon olvasgattam. A vége az lett, hogy a box helyett feltettem a planetet, meg a lexiát. Ezek már gond nélkül működnek.

Előzmény: miki_sys (5356)
miki_sys Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5356

Sziasztok!

 

Diagbox ügyben nem tud senki sem segíteni? (5348) üzenet.

 

üdv.

szilent Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5355

it = itt

Előzmény: szilent (5354)
szilent Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5354

  Nem rég volt it téma,hogy milyen szinű a zk matrica és miért olyan,mikor meg nemis...http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2011/11/28/matricakaosz_on_is_lehet_aldozat/?rnd=811

 

Frike68 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5353

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy gyári emelőt C5 II-höz. Ha, lenne valakinek felesleg, az ár megjelölésével dobjon egy mailt!

Mr.C5 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 5352

Szia, okés akkor, arra mindenképpen vevő vagyok. Meg egy bal első sárvédő ívre vagyis az egyik darabra, mert az kettőből van összerakva. Az első lámpafelöli rész kellene. Meg valami védőburkolat kellene valami kábelkötegre mert a hűtőrácson keresztül látszik egy csomó kábel. 

Előzmény: betg (5351)
betg Creative Commons License 2011.11.26 0 0 5351

Szia  beszerelve 24e , de még ki kell vágni az autóból és reméljük ,hogy nem reped el.

Előzmény: Mr.C5 (5349)
gabi1955 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 5350

Kedves Márkatársak.

 

Sok szép érdekesség van benne, nézegessétek.

 

http://rs1.sze.hu/~lakatos/OBD_EOBD.pdf

Mr.C5 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 5349

Az akkor kellene. Ahogy telefonon beszéltük akkor kedden 17 órakor kereslek ezügyben. Szerdán tudnám is vinni az autót, ha jó.

Mennyi lenne az ára beszereléssel együtt? 

Előzmény: betg (5346)
miki_sys Creative Commons License 2011.11.26 0 0 5348

Szaisztok! DiagBox  segítség kellene!

 

Fel szeretném tenni a diagboxot. Ezt negyon sok helyről le lehet tölteni. és van a youtubon video tutoriál is a telepítésről.Ettől függetlenül nekem nem sikerül. :(

Tehát az instrukció ez:

----------------------

1 Diagbox 5.02 install (magyar – hungarian nyelv válaszd ki)

 

   másold be a „C:AWRootbinficache” könyvtárba és futtasd

Figyelem a patch-k futtatásakor a kis ablakban a „successfull” üzenetnek kell megjelennie csak ezután tudsz regisztrálni!!!!!!!

 

2 Ne aktiváld, lépj ki zárd be

 

3 Patch DBV05. exe

   aktiváld a diagboxot a következők szerint:

 

Customer Code: 1234567 (or other number) ide írhatod akár a saját neved is…

Activation Code: 12345678901234567890123456789011 (or other, you must just enter 32 char) vagy más szám lényeg hogy 32 karakter legyen

Profile: 02FFFFFF Ez fontos, mert ez egy un. szakértői profil

 

Ezután ha minden ok. akkor elkezdi felrakni a lexia-t és a PP2000-t a keretprogram!

----------------------

...és van még tovább is de nekem itt ezt írja ki:

"Hiba a Lexia telepítése során. Önnek ujra kell aktiválnia a telepítés ujraindításához."

A képet csatolom.

A gépet már kb 3X újraraktam friss xp telepítésse próbáltam mindíg, de a hiba megmarad.

Megnézetem process monitorral és láttam hogy a DBV05.exe patch fájl a megadott könytárban lévő "fr.actia.AWF.tags.GuiPSA_vc80.dll" fájlt cseszegeti. A lényeg hogy nem tudna esetleg nekem valaki küldeni egy telepített lexiát? Szerintem nekem elég lenne a C:AWRootbinficache könyvtár tartalma. Vagy esetleg tud valaki más megoldást?

Előre is köszönöm a válaszokat, vagy a segítséget!

Ui: nincs megadva hogy az interfész kábelt csatlakoztatni kell e a telepítés idelye alatt.

Illetve másik tapasztalatom ahogy a csatolt képen is látszik az óra mellett a jobb alsó sarokba oda ül egy SIM progi ami nekem mindíg piros kör alakú. Ennek ilyen színűnek kell lenni?

 

 

 

gabi1955 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 5347

Amit minden autószerelő ipari tanuló tud: minél bonyolultabb egy szerkezet, annál könnyebb eltévedni benne. (A Common Rail dízeltechnika éppen elég bonyolult...) 
Ha a műszerkészítők, forgalmazók hirdetéseiben feltétel nélkül bízunk, elhisszük: a korszerű motordiagnosztikai műszerek leveszik a vállunkról a terhet. 

Nem is lehet kérdés: aki egy kicsit is komolyan foglalkozik motordiagnosztikával, annak ma már nélkülözhetetlenek a munkánkat segítő, tényleg egyre többet tudó, fejlett műszerek. 

De -mint azt már többször is leírtuk- a csak a diagnosztikai műszerekre alapozott hibakeresés gyakran súlyos anyagi vonzattal járó tévedéshez vezet. Vagy azért, mert téves hibaüzenetet kapunk, vagy azért, mert a kapott információkat nem tudjuk helyesen értelmezni. 

Erre egy példát szeretnénk bemutatni.


Ahogy egyre több részecskeszűrővel ellátott dízel gépkocsi közlekedik az utakon, a szervizeknek is meg kell ismerkedni a korszerű dízelek kipufogógáz tisztítási eljárásaival. Hiába támogatja az öndiagnosztika egyre jobban és jobban a hibafeltárást, az alapos és célzott diagnosztikát nem spórolhatjuk meg. 

Esetünkben egy részecskeszűrős Peugeot 307 2.0 HDI-t vizsgáltunk, aminek hetek óta aktív volt az "antipollution fault" jelzése. A tulajdonos először egy márkaszervizt keresett fel, ahol némi kutakodás után a vezérlőegység cseréjét javasolták. Ezt követően került az autó hozzánk, abban a reményben, hogy tudunk valami egyszerűbb és olcsóbb megoldást a problémára. 


 

 

A műanyag motorborítás eltávolítása után néhány (a vizsgálat szempontjából) fontos alkatrész láthatóvá válik. 
1: befecskendező porlasztók 2: légtömeg mérő 3: töltőnyomás érzékelő 4: beszívott levegő hőmérséklet érzékelő 5: üzemanyag szűrő 6: EGR szelepre csatlakozó cső 


Kezdjük tehát az elején: hibakódok olvasása. Az eredmény: a részecskeszűrő különbözeti nyomás érzékelőjének jele nem plauzibilis, azaz nincs összhangban a többi paraméterrel. 

 


Ez a nyomásszenzor a részecskeszűrő két végéről elágaztatott nyomás különbségét érzékeli, (az akkumulátor mögött találjuk) és kb. 0,5-4,5V közötti feszültséget generál, a nyomáskülönbség függvényében. Minél jobban eltömített a részecskeszűrő, nagy gázáramlásnál annél nagyobb a két oldala közötti nyomáskülönbség. 

A hibakód viszont nem törölhető, azaz a jelenség - szerencsére - állandó. Az élő adatok között megtalálhatjuk ezt a nyomásértéket, ráadott gyújtással ez az érték 170mBar. Ez így valóban nem elfogadható, hiszen kipufogógáz áramlás nélkül a nyomáskülönbségnek nullára kellene csökkennie. A motort beindítva, ill. gázadásra a 170mBar nem változik. 

Ilyen esetekben sem szabad csak a hibakódokra támaszkodni, elő kell venni az oszcilloszkópot, és mérni kell! Mivel az ECU "elérhető" helyen, a nyomáskülönbség-szenzor viszont igencsak rejtett helyen található, kézenfekvő, hogy először a vezérlőegység bemenetén mérjük a szenzor kimenő feszültségét. Az eredmény: gyújtáson 0,7V, gázadásra enyhén növekvő feszültség. 

Ennek a nyomásszenzornak az "alaphelyzete" 0,5V, tulajdonképpen csak az a kérdés, hogy ez a 0,2V különbség miből adódik, ill. hogy csupán emiatt aktív-e a környezetvédelmi hibajelzés. Az utóbbi kérdésre könnyű válaszolni: a jelszálat elvágva és az ECU oldalára pontosan 0,5V feszültséget rákapcsolva a hibajelzés azonnal törölhetővé válik. Az, hogy miből adódik, az egy nehezebb kérdés: ki kell bontani az akkumulátort, és a mögötte rejlő burkolatot - ez egy Peugeot 307-nél nem kifejezetten egyszerű - majd ki kell mérni a nyomáskülönbség-szenzor tápellátását. Mind a test, mind az 5V a helyén volt, nem marad más hátra, mint a szenzor újra cserélése. 

Kábelek elvágására a legtöbb feladat során persze nincsen szükség, de előfordul, hogy egyszerűbb módszerrel nem tudnánk 100%-os biztonsággal eldönteni, hogy épp a "jeladó", vagy a "jel fogadó" alkatrész hibásodott meg. Ilyenkor az elvágott szál mindkét oldalának feszültsége hordoz információt, és ellentétben egy alkatrész csatlakozójának lehúzásával, az adott alkatrész ilyenkor aktív marad. Előfordul, hogy az ECU egy belső testzárlata 0V-ra kényszeríti egy bemenetét, de olyan is, hogy pl. gyújtómodul belső zárlata miatt nem látunk vezérlőjelet az ECU felől érkezni. 





 

Kaotikus látvány, de ebben az esetben kikerülhetetlen, ha tényleg mérni akarunk. A kép bal oldalán a helyéről kifordított légtömegmérő. 


De miből gondolhatta a márkaszerviz, hogy a vezérlőegységgel volt a baj? Ügyfelünk tájékoztatása szerint abból, hogy amíg a nyomáskülönbség-szenzorból érkező feszültség gázadásra dinamikusan változott, a 170mBar érték állandó maradt a számítógép képernyőjén. Itt érkeztünk el a történet tanulságához: olyan élő adat értéket, amiről a hibatárolóban bejegyzés van, nem feltétlenül kell komolyan venni! Vannak ugyanis olyan rendszerek - esetünkben egyébként egy Siemens SID803-ról van szó - melyek, ha észreveszik egy adott paraméterről, hogy hibás, nem dolgoznak tovább vele, és akármi történjen is azzal a bejövő jellel, az élő adatok kiolvasása során nem látunk rajta változást. 

Az új szenzor beépítése persze nem volt problémamentes: a megvásárolt új alkatrész egy olyan módosított szenzor, ami az eredetire csak annyiban hasonlít, hogy két cső-, ill. egy elektromos csatlakozása van. Ez eddig rendben is van, csakhogy nem mindegy, hogy melyik csövet melyik csonkra tesszük fel, hiszen a nyomás mindig a részecskeszűrő előtt a nagyobb. Míg a régi szenzoron ez jelölve volt, az új alkatrészen semmilyen jelölés nincs erre vonatkozólag. Be kell építeni, vissza kell helyezni az akkumulátort, majd rá kell mérni a jelre: ha gázadásra a feszültség növekszik, nyert ügyünk van. Persze nem így történt, ismét ki kellett szerelni az akkumulátort, megfordítani a csöveket, majd visszaszerelni mindent. 

Az új nyomáskülönbség-érzékelővel az élő adatok között már 0 mBar szerepel gyújtáson, a jelszálon pedig 0,5V-ot mérünk. 

 


A hibakód törölhető, az "anti-pollution fault" jelzés pedig a múlté. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az alapos munka fontosságát: körültekintően, mindent figyelembe véve lehet csak eredményt elérni, ez viszont sok időt és türelmet igényel. 

Ha Ügyfelünk elfogadta volna a márkaszerviz téves diagnózisát, és motorvezérlő egységet cseréltet, annak csak egyetlen kézzelfogható eredménye lenne: pénztárcája egy nílusi hajóút árával lenne könnyebb, a hiba változatlan fennállása mellett. Szerencsére nem így történt. 

 

betg Creative Commons License 2011.11.26 0 0 5346

Szia megnéztem van még 1db

Előzmény: Mr.C5 (5341)
betg Creative Commons License 2011.11.26 0 0 5345

Szia ne a 107 lovast hanem a 110lovast vedd mert a 107 lovas FAP-os  és csak magadat szivatod vele minkettő euró 3 nem különböztetik meg ,hogy Fap-os e vagy sem ugyan az a besorolása.

Előzmény: leonel (5339)
betg Creative Commons License 2011.11.26 0 0 5344

Szia én tudok neked segiteni az adatlapomon megtalálod a számomat.

Előzmény: feko03 (5340)
gabi1955 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 5343

Kedves Leone.

 

Az én autóm is C5 2001-s évjáratú 2.2 HDi. Már négy éve van nálam és Magyarországon vásárolt céges autó volt. Már 364000 km van benne és mégis szuperúl müködik. Nem kell attol félni, ha dieeselt veszel, akkor most vegyél hidegben, Te indítsad, de izzítás nélkűl, ha indul akkor a krompesszió jó benne. Az biztos, hogy az enyém még az elmúlt télen -14°-ban izzítás nélkül könnyedén idult és egyenletesen járt mind a négy henger. Jók ezek a Francia dieesel motorok nagyon. Üdv: Gabi

Előzmény: leonel (5339)
takigsx Creative Commons License 2011.11.25 0 0 5342

Persze hogy tudom,el van mentve a VIP csoportba,de nem vagyok otthon és érdeklődtem,amúgy foglak keresni is nem úszod meg!Addig is dolgozz keveset,hogy ne érjen baleset!

Előzmény: betg (5336)
Mr.C5 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 5341

Sziasztok,

Citroen c5 2002 2.0SX hez kellene szenzoros szélvédő.. Nem tud valaki véletlenül eladót? 

feko03 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 5340

Sziasztok segitséget szeretnék kérni egy 2001 -es c5 2.2 hdi tulaja vagyok. nemrég a kővetkező hibaüzenetet kaptam diesel adative minimum level . ezzel egyidőben villog a szerviz felirat majd elalszik

.annyit tudok kevés a eolis szintem elvittem feltőltőtték de azt mondták hogy ha  akocsi nem üuemel akkor is bespriccel a fap fecskendő pedig akkor nem kéne. nézték a fap computert szerintük az csinálja vagy egy rövidzár valahol vagy elvan tőmődve a fap szürő .szerintetek mit csináljak kihez forduljak valakinek volt -e hasonlo hibája s mi volt a megoldás . előre is kössz a válaszokat email feko003@indamail.hu tel számom 06302283119 Csongrád

 

leonel Creative Commons License 2011.11.25 0 0 5339

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!!

2.0Hdi 107Le Euro3-as változatot szeretnék kintről behozni 200.000 km alatti futással.

Nem merek Mo-n ilyen korú diesel autót venni.

vtmgq8 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 5338

lábon ment?

Konrad Creative Commons License 2011.11.25 0 0 5337

Nekem egy ilyesmi idős kombim van, ez a 3. hidraulikus autóm. El kell mondjam, a hidraulikával van a legkevesebb baj, egyszerűen csak olyan emberhez kell vinni, aki ért hozzá.

Mire figyelj? Szerintem csak dízelt szabad venni, de azt bizony érdemes átnézetni, mennyire van lestrapálva. Sok kis apróság baja lehet, ami bosszantó, de ezek nagy része könnyen javítható (pl. hátsó ajtón a kisablak nem nyílik, ilyesmi). Ha olyat sikerül kapni, amit nem kókányolt össze az előző gazdája, akkor szerintem nagyon fogod szeretni.

Előzmény: leonel (5331)
betg Creative Commons License 2011.11.25 0 0 5336

Van minden, de tudod a számomat.

Előzmény: takigsx (5330)
betg Creative Commons License 2011.11.25 0 0 5335

Kb fél éve irtam itt a fórumon erről egy elég hosszú bla blát  a hidraulika elég strapabiró, nem értenek hozzá sok baromságot beszélnek, egy golyaláb 10eft de nagyon ritkán kell ,

Előzmény: leonel (5331)
betg Creative Commons License 2011.11.25 0 0 5334

Szia az adatlapomon megtalálod a számomat.

Előzmény: blaisee (5329)
Konrad Creative Commons License 2011.11.24 0 0 5333

Ha normális akksisnál veszed, ott átveszik a régit. Így csináld, mert veszélyes hulladék ;)

Előzmény: Mr.C5 (5332)
Mr.C5 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 5332

Sziasztok.

Akksi probléma volt. Tökig lemerült. Feltöltöttem és működött elsőre. Új akksit kell vennem gyorsba. A régit meg jobb kézzel bal váll felett eldobni.

leonel Creative Commons License 2011.11.24 0 0 5331

Sziasztok,

 

Kis segítséget kérnék.

2003-2004 körüli C5 kombi 2.0HDI kézi váltós vásárlását fontolgatom.

Megköszönném ha segítenétek - mire érdemes figyelni - mire kell nagyon odafigyelni?

C5-ben (még) nem vagyok jártas. :(

 

Sokan próbálnak lebeszélni a hidraulikus futómű miatt. Mik a tapasztalatok - ha folyik a gólyaláb akkor milyen költséggel/procedúrával lehet számolni?

 

Előre is köszönöm megtisztelő válaszotokat!

 

leonel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!