Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2012.07.06 0 0 2166

Ez szuper, biztosan találnak megoldást!!! Reméljük, hogy nem lesz addig vészhelyzet, de a kisebb gondok esetén is .... nem ártana, ha lenne mindenkinek egy jó dokija ott, ahol lakik, vagy legalábbis a közelben ... ez lenne az ideális. Persze a problémás, nem egyértelmű eseteket szívesen lerázzák a dokik, sokkal egyszerűbb (már bocsi tőlük, hogy "leegyszerűzöm" a betegségüket) egy cukorbeteget, vagy vesebeteget, vagy egy magas vérnyomással küzdő embert kezelni .... elvégre ugyanannyi pénzt kap az ő vizsgálatuk után is a doki az egészségpénztártól és sokkal kevesebb fáradtságába kerül.. sajnos, ezért hajtja el a legtöbb doki az autoimmun betegeket. Sem gyógymód, sem végleges gyógyulás, sokszor még a diagnózis is kétséges ... szóval - valahol - talán érthető, de hogy nem humánus és nem összeegyeztethető az orvosi esküjükkel az tuti!

 

Próbálj nézelődni a neten, hátha van ilyen egyesület is .... ők is tudnának segíteni ... ahogy már írtam is...

 

Vigyázz Magadra ebben a hőségben! Szerencsére itt (észak-Németország) nem olyan vészes a helyzet, de azért szépen süt a nap, igaz, hogy időnként mintha dörögne, de felhőt nem látok az égen.... na mind1, remélem nem lesz délután, vagy hétvégén zuhi (... de lehet, hogy mégis, mert közben rákerestem az időjárás-előrejelzőre) .... szép hétvégét Mindenkinek!

Előzmény: Eni1972 (2164)
.ETNA. Creative Commons License 2012.07.06 0 0 2165

Lehidalok.... de hiszen most még csak július eleje van..... augusztus vége, még hol van????? Nem túlzás ez egy kicsit??? Hm.... pedig - elvileg - a dokik vannak a betegért és nem fordítva, na mind1...

Előzmény: hope28 (2163)
Eni1972 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 2164

Szia ETNA!

Köszönöm válaszod.

Debreceni Klinikaára már megkértem a beutalót 3 hónapot kell várnom, augusztusban tudnak fogadni. Nem az immunológiára , haematológiára írták a beutalót, remélem ebből nem lesz gond! A III. Bel Ismeretlen eredetű betegségek osztályára kaptam időpontot. Flieger György doktorhoz. Őt ajánlották. Nem ismerem,de remélem tud nekem segíteni. Az a baj augusztus számomra nagyon messze van! Ezért örülök, hogy itt tudok legalább valakivel konzultálni a problémámról.

Mindenkinek szép tünetmentes hétvégét kívánok!

Üdv, Eni

Előzmény: .ETNA. (2162)
hope28 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 2163

Szia valerya!

 

Nem sikerült Dankó prof. asszonyhoz időpontot kérni, de Szántó doktornőhöz igen, csak sajnos augusztus vége felé tud fogadni! Addig aggódhatok, h mi van és mi lesz. A tüneteim most jelenleg csillapodtak és jobban vagyok egy kicsit.

Örülök, h sikerül kordában tartani a betegségedet és hogy jó szakember kezei közt vagy!

Minden jót kívánok neked és itt mindenkinek a fórumon!

 

Előzmény: valerya (2114)
.ETNA. Creative Commons License 2012.07.05 0 0 2162

Kedves Eni! Nem kell engedélyt kérni, még szép, hogy csatlakozhatsz ........ ez egy jó kis hely arra, hogy segítséget kérjünk, vagy csak kibeszéljük egymás között a problémáinkat!!!

 

Sajnos a felsorolt autoimmunokat nem ismerem.... viszont, saját tapasztalatom alapján, annyit tudok javasolni, hogy JÓ ORVOST kell mielőbb találnod, bármiáron!!!!!!!!!!!!! Akiben megbízol, akinél nemcsak egy szám vagy, aki után fizetést kap, s akire kb. 2 percet szán a kontrollvizsgálatokon .... keresgélj a neten, hátha van speciális tanácsadói szervezetetek (pl. olyan, mint a reumások egyesülete stb.), próbálj külföldi oldalakon is nézelődni (a goggle viszonylag érthetően lefordítja).

 

Esetleg kérj beutalót Debrecenbe, a Klinikán nagyon jó orvosok, immunológusok dolgoznak, komplex kezelések vannak és igen alapos kivizsgálás... akár befekvéses módszerrel is .... nem szabad szenvedni, mert könnyen elképzelhető, hogy van segítség... csak hát, sok orvos magától nem igazán mondja, ha a beteg kérdezget, akkor meg ráfogja, hogy "erőszakos" és lehurrogja, hogy ne diktáljon stb. .... na az ilyen dokiktól MENEKÜLJ :-)

 

Kitartás!!! ....hátha még itt is lesz valaki, aki tud valami konkrét tanácsot is adni!! Addig is - tudom, hogy nagyon-nagyon nehéz - próbálj pozitív maradni, agyban nagyon sok minden eldől ... segítsd ezt optimista gondolkodással.... ha kell, akkor kiabáld ki magadból a felgyülemlett fájdalmat, vagy vagdosd a müanyag poharakat a falhoz (mérgemben én is csináltam hasonlót), csak ne tartsd magadban a dühöt a tehetetlenség miatt... , mert az, hosszú távon, szintén káros lehet!!!!

 

 

Előzmény: Eni1972 (2161)
Eni1972 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 2161

2010- óta kezelnek gégészeti problémáim miatt. Sebek, gombák , aftkák , nyelvduzzanat. 2011-ben gégészt váltottam, aki autoimmun betegségre gyanakodott. Elküldött a haematológiára ahol megállapították, ANA, NDC, leukopeniás, anemiás, fémalergiás vagyok. Delagilt kaptam. A legnagyobb problémám jelenleg , hogy elszaporodott a candida a szervezetemben, főleg a szájüregben. Kórházi kezelést igényelt fokozott ödémahajlamom miatt. ( omicralt ) kaptam gyógyszerben és fájdalomcsillapítókat. Jelenleg itthon vagyok a candida okozta sebeim szépen gyógyulnak, de kijött valami más a szájüregben. A nyelvem ugyanúgy duzzad , amit calcimus inekcióval enyhítek.

Akinek esetleg volt ilyen jellegű panasza , problémája kérem írjon nekem. Mit csináljak? Nagyon nagy fájdalmaim vannak és fulladok, már alig merek enni. A családom már nem bírja nézni szenvedésem, fogyásom.

Köszönettel, Eni

Eni1972 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 2160

Sziasztok!

 

Csatlakozhatom?

Szükségem lenne segítségre, betegségemmel kapcsolatosan. Nem tudom kezelni a jelenlegi helyzetem!

Előre is köszönöm, Eni

schow 57 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 2159

Sziasztok!

 

Eszem ágában sincs ugrani és igazad adok Neked.Sok embert nem érdekli mi lesz 2o év múlva...csak a ma.Azt tudom amióta nem eszem húst jobban érzem sokkal magam a cukor anyagcserém végre a helyén, sűllyedés crp is totál rendben és azt is megértem  van amire gyógyszer kell mert az életünkkel fizethetünk a felelőtlenségünkért.

 

Némely ember neki áll diétázni a cukor értéke jó és kikiálltja magát gyógyultnak...A fogyás csodákra képes.Amúgy Atkins diétáját sem értékeltem soha kipróbálni kipróbáltam akkor kezdődött az első sárgulásom.

Nekem van egy koönyvem amit nem SZ-i írt...ott csak gyümölcsöt és zöldséget lehetett fogyasztani és húst.

Idő kérdése és lecseng ez is..a szevezetünk viszont roppant intelligens jelzi mire van szüksége.

Nagyon tudok én is örülni más sikereinek engem feldob ha valaki   lelkesedik  van akinek azonnal hazsnál minden szinte egy korty aloe-től szárnyakat kap..Még a bolondos időjárásunk hatásait is a bevitt táplálkozásnak köszönhetik..arról nem beszélvenem is sejtik, hogy a szervezetünknek van egy öngyógyító mechanizmusa ami remekül működik .

Szoktad nézni dr. Oz műsorait? A tumoros ismerőseim azonnal eltiltották a hústól és a cukor fogyasztásától, sőt a kina-tanulmány.-írója szabályozza az állatokban levő tumor növekedését és csökkenését mégpedig úgy..hogy állati eredetű fehérjéket ad az állatoknak.

 

 

 

Előzmény: .ETNA. (2158)
.ETNA. Creative Commons License 2012.07.05 0 0 2158

Kedves Schow ... ne ugorj rá a válaszadásra.... ezzel szórakozik, ha bele fogsz menni az  írogatásba, beszélgetésbe, akkor ennek sosem lesz vége:-) Már kb. ezer éve nem írt ide, gondolom a gépe jelez, ha valamelyik fórumban megjelenik a "Szendi" név, vagy a "paleo" szó:-)

 

Számos angol forrás cáfol is... egyszóval az állás Szendi kontra régészek: 1:1 :-)

 

Én mindenki sikerének, tünetmentességének örülök(annyira tök mind1, hogy a fejenállásnak, a gyógyszernek, gyógynövénynek, vagy az egyoldalú táplálkozásnak köszönheti), a tolerancia és empátia teljes hiányát viszont mélységesen ELíTÉLEM, ahogy a kárörvendezést is!

Evicke Creative Commons License 2012.07.04 0 0 2157

paleóval 2 és fél éve tünet- és gyógyszermentes vagyok 30 év után. laboreredményeim tökéletesek, úgymint CRP 0, azaz nulla, süllyedés 2-3 stb.

ennyit a Szendi "hülyeségeiről". amit mellesleg nem ő talált ki, rengeteg angol forrás van rá a neten, ő is csak azokból dolgozott és dolgozik.

aki nem hajlandó kipróbálni se, az miről beszél?? :-D

 

na minden jót nektek, nem irigyellek titeket az iszonyatos mennyiségű méreg szedése miatt... :-S

szóval aki a gyógyulást választja, mminden infót megtalál az általam nyitott topikban, lehet jönni kérdezni.

 

 

Előzmény: schow 57 (2149)
.ETNA. Creative Commons License 2012.07.04 0 0 2156

Hááát, időnként előjön, Aspirin Protectet kellene szednem rá (értágítót), mert az antireumatikus gyógyszerek hatnak a központi idegrendszerre így stb. , az RA pedig alapból rossz hatással van az erekre, ami érszűkületet is okoz, kicsit magas a koleszterinem is.... szóval rendszeresen kellene szednem valamilyen értágítót.... de ha nem zúg a fülem, akkor hétökrös szekérrel sem bírnak elvonszolni a patikáig, vagy az orvosig, hogy felirassak rá valamit. Egyébként a háziorvosom szerint (aki fül-orr-gégész), ha hosszú ideje már tart a fülzúgás, azon már elég nehéz segíteni, megszünetni..... , de azért nem lehetetlen. Igaz, hogy nekem az állandó gyógyszerszedés (Trexan) elkerülhetetlen, tehát a fülzúgás is rendre elő fog jönni... :-(

 

Legutóbb a neten olvastam valami szuper lehetőséget, amit mostanában kezdtek alkalmazni a fülzúgásra (nálam egyértelmű, hogy nem szervi baj, voltam hallásvizsgálaton, egyensúlyvizsgálaton stb.... ott is azt mondták: központi idegrendszer...és egyértelműen a Trexan-Methotrexat miatt van), ha megtalálom a cikket, majd belinkelem.... de a google nagyon sok infót kiad a fülzúgásról.

 

z a baj, hogy nem vagyok kitartó, ha zúg, akkor gyorsan megyek dokihoz, szedek ezt+azt, de ha nincs éppen tünet (átmenetileg), akkor nem csinálok semmit.... pedig, szerintem, rendszeresen kellene szednem valamit... vagy utánajárni komolyabban... na, majd egyszer:-)

 

 

http://www.betegszoba.hu/cikkek/hallas/uj_modszer_a_fulzugas_csillapitasara/

 

http://www.euuzlet.hu/pr/2006/oktober/fulzugas-tinnitus.html

 

Előzmény: Reia71 (2155)
Reia71 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 2155

ETNA!

 

Kérdés: olvastam lentebb, hogy fülzúgásra szedtél valamit...jól emlékszem, hogy te voltál?

Most mi van a fülzúgásoddal?

Csak mert nekem is van...nehyébb, napközben elnyomja a környezet zaja, de ha elfáradok, ami estére bekövetkezik, akkor erősebb lesz és zavar.

Van rá valami a betahisztinen kívül?

Vagy neked az is elmúlt?

.ETNA. Creative Commons License 2012.07.03 0 0 2154

Köszi, pedig nagyon gyorsan gépelek, így nem nagyon marad időm gondolkodni, persze, szerencsére az agyam is gyorsan forog:-)

 

Nekem nincsenek (de egyáltalán, s most megyek és kb. 2 percig lekopogom bal kézzel, fán, alulról .... pill. ) fájdalmaim, amióa a Trexant elkezdtük, gondolom erre rásegített még a Remicade biol.terápia is ... ennek kb. 3 éve. Előtte, volt, hogy nem tudtam kinyitni a hűtőt, egyáltalán nem tudtam pl. kinyitni egy csavaros üveget, vagy nyitóval egy konzervet, sőt egyszer kb. egy hétig, úgy begyulladt mindenem, hogy házhoz járt az asszisztens naponta injekciózni, kb. 5 perc volt, mire kiértem a wc-re ... és már bocsi, hogy ezt írom.... de a szó legszorosabb értelmében véve, képtelen voltam leülni ..... a többit el tudod képzelni:-) Akkor annyira fájt mindenem, hogy az ágyról sem tudtam egyedül felkelni, a férjem állított fel mindig, borzalmas volt.

 

Az akkoriban "normálnak" számító időszakban, reggel fél óráig lazítottam ki a merev ízületeimet a forró zuhany alatt, aztán ha szerencsém volt, lefelé tudtam menni a lépcsőn (4. emeleten lakunk, nincs lift), ha nem, akkor csak egyesével (nem váltott lábbal). Időnként a felszállás volt fájdalmas, időnként a leszállás a buszról ... néha, arra ébredtem reggel, hogy a bal vállam és a jobb bokám fáj... másnapra ez totál elmúlt, de minden ujjam fájt, beduzzadt és az alkarommal "kapaszkodtam" a buszon ... s közben dolgoztam. OK, irodában, nem feszültem meg stb., de néha nem voltam képes egy vastagabb dossziét kivenni egyedül a szekrényből. Na kb. ekkor lett elegem ... a többi már történelem:-)

 

Azóta volt, hogy 19 órát autóztam a tengerhez, másfél órás repülőút után sincs elzsibbadva a lábam, nem fáj, nem dagadt, a vérsüllyedésem 13-28 között mocorog, s bár a reuma faktor és az anti-ccp magas (tehát a háttérben zajlik, a gyógyszerekkel kordában tartott, folyamat), de pl. az "előrejelző" crp érték o, 5 ... és ez alatti .... tehát nagyon jó. S most ismét gyorsan lekopogom:-)

 

Hát kb. ezért nem nézegetek én semmit, szedem a Trexant, aztán mondhat nekem bárki, bármit. Józan ésszel persze felfogom, hogy jobb lenne egy kevésbé ártalmas akármi .... de nincs az a pénz, ami miatt megkockáztatnám, hogy ismét előjöjjön az a rettenetes fájdalom, amikor az ember válla, könyöke, csuklója és minden ujjának minden ízülete annyira fáj, hogy a saját fenekét sem képes ki.... na szóval, szerintem ez, a fentiek ismeretében, érthető:-)

 

A rheumatoid arthritisz (RA) oka ismeretlen, én egy - a betegség első tünetének megjelenése előtt kb. 7 hónappal - erős, valamilyen vírus vagy akármilyen fertőzésre gondolok. Akkor - életemben talán másodszor - olyan beteg voltam, hogy ihaj, még teát inni sem tudtam felkelni az ágyból, kezdődő orrmellégüreg gyuszit és mandulagyulladást és még nem tudom mi mindent diagnosztizált a háziorvosom. ..... én viszont éreztem, hogy ez nem egy "egyszerű" történet. Szerencsére a kis kedves, erős immunrendszerem, némi antibogyó segítségével legyőzte .... bár biztos NEM VAGYOK BENNE, de magamban azt gyanítom, hogy talán ez lehetett az a fordulópont, amikor nem bírta az ádáz küzdelem után visszaprogramozni magát az immunrendszerem. Ez kb. februárban volt, az első tünet pedig augusztusban jelentkezett. Persze meg kellene nézni az orvosi leleteimet, mert az is lehet, hogy előző évben februárban volt ez a nagyon erős fertőzésem (előtte a Zempléni hegyekben voltunk hosszú hétvégézni egy kastélyban a férjemmel).  Na mind1, a lényeg, hogy én erre a fertőzésre gyanakszom... de, az autoimmun betegségek kialakulásának oka, a tudomány mai állása szerint: ismeretlen, ahogy a gyógyulási esély is nagyon-nagyon kicsi (és ha mégis bekövetkezik, valami csoda folytán, a magyarázatot a dokik nem tudják).... viszont lehetséges a tartóz regresszió. Ez van ....

 

Ne keseredj el, látod, hogy mindig van remény!!!! Próbáld alaposan körbejárni a betegséged, jól átbeszélni az egészet a dokival, kutakodni a neten, s ha találsz valamit, nyugodtan megbeszélni a dokival (legalább a háziorvossal). Vannak olyan orvosi oldalak, ahol a bővebb infót, csak az orvos tudja megszerezni (belépés csak dokiknak).... anno én is így kezdtem a biol.terápia vonatkozásában!

Előzmény: schow 57 (2152)
Reia71 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 2153

Sziasztok!

 

Huh, átrágtam magam az elmúlt napok írásain, nagyon sok érdekes dolgot olvastam, ezért is jó itt lenni:)

Mondjuk közben arra gondoltam, hogy időről időre felröppenek mindenféle tudományos hírek, amik kecsegtetik a betegeket, aztán utána évekre, évtizedekre nem hallani semmit....gondolom, a háttérben folynak a klinikai kísérletek, vizsgálatok...csak hát egy betegnek, akinek minden perc számít, ez nagyon sok várakozás. Szóval jó-jó ez a sok felfedezés, csak mikor lesz belőle valós eredmény vajon? Megérjük mi még?

Igaz, én ezzel vigasztalom magamat is, másokat is, hogy már csak az elmúlt 3-5 évben is mekkora előrehaladás van sok téren. Pl. mennyi frankó műkönnyet és zselét lehet már kapni:) Ilyenkor megnyugszom, hogy biztos másnak is kell, nem csak nekem és van miből  próbálkozni, ha valami nem jön be.

Így van ez a különféle módszerekkel is...mindenki elmondja a maga tutiját, de végül átlalában a betegek döntik el, melyiket hiszik el, melyiket próbálják ki. Ez meg ugye nehéz, mert a többségünk laikus.

Én a Nők lapjában olvastam valami újabb rákellenes és egészséges étkezésről...sajnos nem tudom a szerző nevét...valami Coy rémlik... ha érdekel valakit, utánanézek….ott azt írták, hogy nagyban hasonlít a paleo diétára….szénhidrát nuku, viszont minőség fehérje és zsírok ( omegák ) a megfelelő arányban….ez a fontos. A szénhirtátot amúgy sok helyen tabunak veszik, lányom ugye inzulinrezisztens, ő sem ehet semmi finomított cuccot és szénhidrátot is keveset.

Én lehet, hogy kipróbálom majd ezt a diétát, ha nem ehetetlen és megvehetetlen cuccokat javasol.

Mert ugye az anyagiak is szabnak határt ennek azért.

Ami még eszembe jutott….szerintem a betegségek nagy részénél igenis fontos tényező az illetőt lelkivilága, beálítottsága, hárítási és problémamegoldó mechanizmusai…a vidám, optimista emberek kevesebbet betegek és ha mégis, gyorsabban felépülnek..míg ugye – a saját példámon láttam – egy negatívabb, rosszkedvűbb ember ott is fáj, ahol amúgy nincs is semmi baj sem.

Egy időben én is folyton náthás voltam…persze stresszeltem ezerrel, meg güriztem és valahol úgy voltam vele, nem érdekel, ha feldobom a pacskert. Nah, ilyen hozzáállással fel is lehet dobni. Én azt látom, hogy szeretni kell magunkat is, nem csak másokat, és akkor sokkal könnyebben gyógyul minden és kevéssé leszünk kitéve a betolakodóknak.

Persze ez sem érvényes mindenkire, de a hozzánkállásunkkal nagyon is sokat javíthatunk saját helyzetünkön.

Olyasmi lehet ez, mint a placebo. Ha elhisszük, hogy használni fog, akkor használ is.

Én most nagy akarom hinni, hogy használni fog:)

Előzmény: schow 57 (2152)
schow 57 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 2152

Sziasztok!

 

Sajnos nem lett jó az eredményem, pedig reménykedtem.Úgy látszik nem  vagyok elég pozitív....nehéz dió számomra hisz sok jó idáig nem történt velem az életemben.Na de majd mostantól csak sikereket könyvelek el magamnak...:)

 

Szeretem ahogy fogalmazol jó olvasni Téged és  persze másokat is ..

 

Nem megyek bele a gyógyszeres kezelésbe, újra kaptam levelet ettől a férfitől.-én úgy értelmezem, hogy az immunredszert inkább kiegyenlíti ez a tejfehérje amit fogyasztani lehet.

Találtam valamit..remélem nem gond ha beteszem...esetleg átugorja az akinek nem szimpatikus, viszont  lesz akinek hasznára válik egészen biztos.

 

http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.livestrong.com/glutathione/&prev=/search%3Fq%3Dglutathione%26start%3D30%26hl%3Dhu%26sa%3DN%26biw%3D1666%26bih%3D862%26prmd%3Dimvnsrl&sa=X&ei=tN_xT-fiJ4iAhQfRlJj1DA&ved=0CGEQ7gEwBDge

 

Nem akarok senkit tériteni aki haszálja a Paleot, majd rájön magától.Sajnos szeretjük a ch.-kat én pl. függő vagyok, nagyon nehéz kimászni belőle...mondhatnám az egész családom az volt.

 

Sajnos én nem látok más kiutat ki kell próbálnom ezt a fehérjét de még átrágom a dolgot..nem mostanában jutok hozzá.Majd óvatosan fokozatosan fogyasztom.

 

Neked vannak fájdalmaid,hog viesled ezt az egészet amiben vagy? Az körömperceim vége tiszta göb..nem fáj viszont volt idő mikor begyulladt alig bírtam fogni.

 

Orvosaitok mit mondott mitől van az autoimmun betegség? Tőlem mindíg megkérdezik az orvosok.-ők sem tudják gondolom  én.

 Stressz hozta ki nálam....mondhatnám egészen biztos vagyok benne.

 

 

Előzmény: .ETNA. (2151)
.ETNA. Creative Commons License 2012.07.03 0 0 2151

Ja ... és Szendiről inkább ne, már herótom van tőle és a tanait erőszakosan hirdetőktől:-)) Ebbe a csőbe már nem megyek bele... itt is többször kitárgyaltuk:-))

 

Már bebizonyították - régészeti leletekkel (otthon letöltöttem a gépemre a cikket, de a neten megtalálható.... valami megdőlt a paleolit vagy hasonló a címe), hogy az "elképzelései" tévesek. Pszichológiai vonalon lehet, hogy jó a pasi, de a táplálkozási vonalon sok tévedést halmozott fel egy kupacba! Különben is hogy lehet összehasonlítani egy állandóan mozgásban lévő, átlagosan 27 évet élő népcsoportot a ma (kocsival közlekedő, nem mozgó, 6o-7o éves átlagéletkorú) emberével....

 

Az utóbbi évek alatt megdőlt már néhány mítosz: tojás, vaj kontra margarin, koleszterin .... és bizony, mára már a paleo is:-)Szóval csak óvatosan a különböző nézetekkel!

 

Közben megtaláltam a neten az említett cikket:  http://index.hu/tudomany/2010/10/19/az_osemberek_is_ettek_kenyeret/

.ETNA. Creative Commons License 2012.07.03 0 0 2150

Én is így vagyok ezzel, van amiben hiszek, van amiben nem, de NEM KOCKÁZTATOM a fájdalommentes állapotomat.... még azelőtt sikerült - elsőre - megszüntetni - gyógyszerrel ugyan, de hát ez van - az ízületi merevséget reggelente, a nagyon fájdalmas duzzanatokat stb. , mielőtt komolyabban belemélyedhettem volna az RA-ízület-alternatív-gyógynövény történetekbe.  Tényleg az lenne a jó, ha átvennék egymástól a hatásos dolgokat ... persze, pl. már ma is sokféle gyógynövényt alkalmaz a gyógyszeripar!!! Az más kérdés, hogy utána beleteszik valami "mű"-izébe, hogy jobban lecsússzon.... vagy, hogy ne érezd, hogy milyen keserű. Olyan ez, mint a boltok polcain kapható szuper barna kenyér (szeletelt, előrecsomagolt) .... hú, milyen egészséges ... aha, csak egyszer olvasd el, hogy mi minden van benne:-)) Attól, hogy barna, vagy teljes kiőslérű, vagy rozs, vagy korpa .... még nem feltétlenül jó, mert elrontják a csomósodásgátlóval, meg a térfogatjavítóval meg stb. "mű-dologgal"! Ugyanez igaz a "természetes", kapszulás gyógynövényes-herbáriás ez+az-ra is.

 

Nem mellesleg, Magyarország egyik (ha nem a legjobb) füvesembere, Gyuri bácsi (többször is jártunk anno Nála a lakásán, vásároltunk is tőle, tudod, miskolci vagyok .... nem nagy távolság stb.) egyszer, valami szívességért cserébe, ajándékba adott nekünk egy immunrendszer erősítő teát ... biztosan segített már x embernek.. speciel a férjem - a tea mellett is - olyan megfázást, valamilyen bacis fertőzést szedett össze, hogy ihaj ....

Előzmény: schow 57 (2149)
schow 57 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 2149

Az én volt anyósom alig főzött és nagyon egyoldalúan táplálkozott a család, a férje orvos volt.Krumplilevest ettek, vízben főtt zöldségeket, tojást, húst nem nagyon került az asztalra, gyakran bántott másokat,.úgy látszik ez konzerválta mivel nagyon hosszú éltnek örvendett.

Volt barátnőm sem nikotin vitte el szerintem hanem a fia narkózása amit nem bírt már sem anyagilag sem lelkileg elviselni, viszont a szemem elött ment tönkre a rengeteg kemo és sugár hatására.Nekem tetszene ha összedolgoznának és nem ellenségként tekintetének egymásra az orvosok és természetgyógyászok csak hasznunkra válna.

Elolvastam a Kina-Tanulmányt azt hiszem a rövid összefoglalója fenn a neten, olvastam Szenditől is pár könyvet ami a táplálkozással foglalkozik .-Mindenki esküszik a saját szentenciájára mégis döntenem kellene.Ilyenkor hallgatok a szervezetem jelzéseire okos úgy sem tudok lenni.Viszont felkeresek egy un.”aranyasszonyt” aki legalább összeállítja a gyógynövényeket nem szeretnék úgy járni mint egyik kedves fórumozó társunk.-majdnem gége ödéma lett .

 

 

Előzmény: .ETNA. (2148)
.ETNA. Creative Commons License 2012.07.02 0 0 2148

Hát, jó bő lére ereszti:-) Minden éremnek két oldala van (vagy három) .... az anyatej valóban fontos, de ezer százalék, hogy van olyan, ma 8o éves ember a világon, aki egyetlen korty anyatejet sem kapott és mégis kutya baja 8o éve .... és még lehet, hogy él 2o évet .... szintén gondtalanul, egészségesen (leszámítva az életkorból adódó apróbb nehézségeket). NEM lehet egy sémát húzni erre az egészre, ahogy az agy működéséről is csak hézagos, részleges ismeretekkel rendelezik a tudomány .... az immunrendszer és működése esetében is ez a helyzet .... nem is beszélve a rosszindulatú folyamatokról. Persze mindezekről ma már többet tudnak, mint 2o éve ... vagy 1o éve .... vagy 5 éve, sőt akár 1 éve .... de a lényegen ez nem változtat.

 

Pl. élt Miskolcon egy nő (a városban annak idején mindenki ismerte) ... középkorú volt akkor, amikor én kb. 1o éves lehettem (korábban történt találkozásra vele, nem igazán emlékszem vissza)  ... a nő szájában mindig égett a pipa(olykor cigi), bármikor találkoztam vele a városban, ő mindig pipázott .... én már 4o éves voltam kb. ..... ő még mindig élt és mindig pipázott ... és - bár nem tudom biztosan - , de nagy összegben mernék rá fogadni, hogy nem tüdőrákban halt meg:-) Gőzöm sincs, hogy a sok útcán töltt nap/éjszaka, a kevés vitamin, a rendszertelen és nem feltétlenül egészséges táplálkozás és a rendszeres dohányzás/pipázás  ELLENÉRE, miért élt olyan sokáig..... Ezért is írtam, hogy ezek a kérdések sokkal bonyolultabbak annál, hogy mi, laikusok megértenénk, pláne, hogy sok kérdésben az orvosok, kutatók, kémikusok, biológusok is széttárt karokkal állnak .... és csak néznek, mint a moziban:-)

Előzmény: schow 57 (2147)
schow 57 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 2147

SZiasztok!

 

Talán megengedi, hogy betegyem.

Előzmény: .ETNA. (2146)
.ETNA. Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2146

Két nézet van ma az orvostársadalomban, az egyiket többen, a másikat ma még (vagy mindig is így lesz) kevesebben támogatják. Ez utóbbi csoport tagjai azt állítják, hogy az immunrendszer extra módon történő erősítése mellett nem indul el rosszindulatú folyamat.

 

Nekem ezzel kapcsolatban azért komoly aggályaim vannak: a logika ugye azt diktálja, ezek szerint, hogy minden csöves, hajléktalan, vagy éppen szervátültetés miatt totálisan kikapcsolt immunrendszerű beteg (vagy olyan kisgyerek, aki immunrendszer nélkül születik!!) rosszindulatú megbetegedésen essen át. De ugye ez nincs így!

 

NEM az immunrendszer állapota a lényeges szerintem, hiszen az a bizonyos egyetlen (!) burjánzani kezdő sejt olyan RAFKÓS, hogy képes valami mögé elrejtőzni (nem emlékszem pontosan, hogy mi mögé, de egy orvosi műsorban volt erről szó), hogy az immunrendszer, illetve az azt szabályozó agy, a szokásos "ellenőrző" körút során, egyszerűen elsiklik felette. Pedig normális esetben ilyenkor észre kellene vennie.... TEHÁT - ebből a szempontból - tök mind1, hogy erős, vagy gyenge az immunrendszer, mert a burjánzó sejt olyan jól rejtőzködik, hogy az immunrendszer nem pusztítja el!

 

Egyébként pl. az embrionális tipusú rosszindulatú folyamatok úgy alakulnak ki, hogy EGYETLEN sejt, ami az embrionális időszakban (a 9 hónapnyi anyaméhben való tartózkodás során) nem osztódott, fejlődött és nem lett belőle orr, száj, fül ... stb., az egyszercsak x évvel később - valami miatt (amit senki sem tud, max. sejtések vannak minden alap nélkül) - egyszer csak elkezd osztódni .... hiszen alapvetően, genetikailag ugye erre van programozva, s ebből lesz az embrionális ... rosszindulatú.

 

Egyszóval, egyáltalán nem vagyok arról meggyőződve, hogy pusztán az immunrendszer erősítése megoldaná ezt a dolgot, ez attól sokkal (!) bonyolultabb. Pl. én sosem voltam igazán beteges, de minden évben - rendszeresen - volt 2-3 mandulagyulladásom. Amikor előjött az RA - a biztonság kedvéért - kivették a mandulám, kicsivel később szedni kezdtem a Trexant (ami ugye az immunsejtek osztódását is visszafogja) és kapom a biológiai terápiát (aminek az összetevője rákapcsolódik a TNF-alfára és megköti... kiürül a szervezetből) és (LEKOPOGJAM) NEM voltam beteg. Pedig előfordult, hogy a férjem olyan náthás volt, hogy alig látott ki a fejéből, egy légtérben, egy lakásban .... Trexan és visszafogott immunrendszeri védekezés mellett.... én nem kaptam el egyszer sem. Hát erről ennyit.

Előzmény: nand09 (2135)
schow 57 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2145

Biztos allergiás vagy némely fűfélére, talán én is, viszont engem érdekel a táplálkozás..Megyek az orvoshoz rákérdezek csak úgy kíváncsiságból mennyire van képben...májdiétát javasolt anno..:) Őt semmi bevált módszer nem érdekli,érdekes, hogy a májzsugort is lehet gyógyítani gyógynövényekkel..persze ezt az oskolában nem tanítják.Engem a gyógyszerek mellékhatásai  irritálnak néelyik még halált is okozhat akár hasnyálmirigy gyulladást stb.Ngoyn féltem az agyhártya gyulladástól mikor herpeszes lettem.-szerencsém volt.

 

Most írtak a Varha Gyógycentrumból..hogy az én bajom a specialitásuk.Gondolom mindehová ezt biggyesztik oda.

 

Vigyázz és jól teszed  ha elfelejted a gyógynövényeket..én viszont az imuránnal vagyok igy.

Szép hétvégét Mindenkinek.

Előzmény: valerya (2141)
schow 57 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2144

Nem erről van szó ez a tejfehérje.Piszkálom a fiút kváncsi vagyok a válaszára ami engem érdekelne afölött elsiklik:)

Előzmény: .ETNA. (2138)
.ETNA. Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2143

:-) én egyszer a Ginkgo Bilobát szedtem fülzúgás ellen  (gondoltam kipróbálom, ha már annyira reklámozzák) .... néhány nap után olyan szinten felerősödött a fülzúgásom, hogy azonnal abbahagytam a szedését:-)) Nem kutatttam, hogy ennek milyen anatómiai, élettani stb.stb. oka lhetett, nem használt, ill. nem bírtam kivárni, hogy használjon (ha egyáltalán használt volna) inkább nem szedtem belőle többet ... az viszont abszolút pozitívum, hogy ha nem is használ, de legalább - elvileg -  mellékhatása sincs.. :-)

nand09 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 2142

Gyógynövényekkel én már nem merek kisérletezni... jó pár évvel ezelőtt megittam lefekvés előtt egy körömvirág teát, aztán éjszaka arra ébredtem, hogy viszket a tenyerem, talpam, dagad a szemem... aztán már szép lassan fulladni is kezdtem, egyszerűen nem bírtam elmondani a férjemnek, hogy hol tartjuk a kálcium pezsgőtablettát. Hanyatt feküdtem a nappaliban, és úgy vártam a mentőket... már alig kaptam levetőt, mire kiértek (nagyon gyorsan történt az egész). Szóval, én azóta nem nagyon akarok gyógynövényekkel barátkozni. ;-)))

 

Táplálkozási tanácsokat? Nem, azokat sosem kaptam sehol. De az én kezelőorvosom nem úgy tekint rám, mint egy laikus betegre, hiszen valamikor nagyon régen egészségügyit végeztem. ;-) Tudja, hogy ha megemlíti azt, hogy májkímélő diétát kellene tartanom (ez az elején volt), akkor utána nézek annak, hogy pontosan miből mennyit ehetek. Nálam viszont a hangsúly mindig is a májon volt, nem az immunrendszeren, én hepatológushoz járok már 11 éve. :-)

Előzmény: schow 57 (2136)
valerya Creative Commons License 2012.06.30 0 0 2141

Egyetértek Veled. Engem a saját tapasztalat győzött meg erről. Egy ismerős tanácsára elkezdtem búzafű levet inni, ami közismerten immunrendszer erősítő. Hát nekem úgy felerősítette a tüneteimet, hogy alig bírtam ki. Rögtön abba is hagytam a használatát és a tünetek csillapodtak.

Előzmény: .ETNA. (2140)
.ETNA. Creative Commons License 2012.06.30 0 0 2140

Csak szólok, hogy aki olyan bázisterápiás gyógyszit szed, mint én (pl. Trexan stb.), vagy biol.terápiát kapott .... annak nagyon csínján kell bánni az immunrendszer erősítésével, mert éppen "keresztbe tesz" ezzel a gyógyszernek. Amikor valakinél pl. RA-ban, a gyulladásért (alapjáraton ez jó, hiszen ez az ember ősi védekezőmechanizmusa, csak ha ok nélkül védekezik, gyullasztgat.. az gáz) felelős TNF-alfa fehérje túltermelése (az immunsejtek által) a gond, akkor extra módon erősíteni - gyógyszerrel stb. - az immunrendszert, nagyon aggályos. Ha túl sok az immunsejt, a TNF-alfa fehérje termelés is felgyorsul és nem biztos, hogy a gyógyszer kordában tudja tartani ....s akkor jön a begyulladt kis- és nagyízület (boka, térd, könyök, derék, ujjak stb.stb.). Szóval csak óvatosan és mindig az orvos tudtával !!! Ahhoz ugyan semmi köze, hogy természetes hatóanyagú szereket akar valaki használni, de azért nem árt ha tudja és persze elmondja a véleményét... amit vagy megfogadunk, vagy nem.... de ez már más kérdés:-)

valerya Creative Commons License 2012.06.30 0 0 2139

sziasztok!

 

Én az imurant nem tudtam szedni. Kb. egy hét szedés után iszonyatos fejfájás gyötört és hánytam tőle. Most a delagilt szedem. Ennek nics mellékhatása. Igaz, a tüneteim nem szűntek meg. Valószínű, hogy a legközelebbi kontrollon megkérem a prof.asszonyt, hogy fektessen be megint infúzió kúrára.

.ETNA. Creative Commons License 2012.06.30 0 0 2138

Erről a fehérjéről még nem hallottam, de néhány éve kémiai Nobel-díjat kaptak azért a zölden világító (ultraibolya fényben) fehérjéért, aminek a segítségével figyelni lehet a szervezetben a sejtek pusztulását (pl. az agyban Alzeheimer-kórban stb.), vagy éppen a sejtek fejlődését .... mondjuk azóta se olvastam semmit a gyakorlati hasznukról .... de legalább ezt már felfedezték:-)

 

Kíváncsiságból most rákerestem a neten az immunrendszer-fehérje-Nobel-díj kifejezésre és ezt adta ki, nagyon érdekes cikk!!

 

http://www.origo.hu/tudomany/20101102-immunrendszer-virusfertozesek-rak-ismertte-valt-a-perforin-mukodese.html

Előzmény: schow 57 (2136)
.ETNA. Creative Commons License 2012.06.30 0 0 2137

Az Avemarnál gyakran bejön a hasmenés... mint mellékhatás ... ez tuti (!) .. és ezáltal: sokaknál eleve szedhetetlen  ....

Előzmény: nand09 (2124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!