Keresés

Részletes keresés

BFeri53 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 3023

Kedves Kaamilla!

A mai napon bebizonyítottad saját magadnak, hogy csak tőled függ, hogy meddig tart ez az "egészséges" állapot. A legtöbb esetben az úgynevezett "betegséget" az ember saját maga csinálja. Ez nem betegség, ez egy lelki állapot, ami kihat a testre.

 

A barátodat pedig meg kell nevelni! Vagy megváltozik, vagy annyi a kapcsolatnak.

A nejem engem a mai napig nevel és én még mindig képes vagyok a változásra.

 

Tudom, hogy egy nőnek legnagyobb ellensége az egyedüllét, nem feltétlenül csak fizikai, hanem elsősorban lelki értelemben. A sorsodat te alakítod. Ma.

 

TARTÁS

 

 

Előzmény: Kaamilla (3022)
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.06 0 0 3022
Kedves BFeri53!
Hogy mi történt ma velem, magam sem tudom, 2 panangint vettem be, meg fürödtem a Balatonban, meg 1 órát délután aludtam, amit soha nem szoktam, ja meg tegnap is és ma is, és ezentúl minden nap bicajozom a szobabicajon. Semmi szívritmuszavar, akár hogy is figyelem semmi, gondoltam majd csak jön, semmi. Hát mi a fene ez.
Ja és persze, hogy nem a te tanácsodra:))), de szakítottam a barátommal, még várható, hogy erőszakoskodik, hogy tul. képpen a kapcsolatunk jó, de én tudom, hogy lelkileg sokat szenvedek a modorától, nagyon rosz a stílusa, és goromba. Lesz ami lesz, nem bírom az egyedüllétet, de megküzdök vele.
Nem vettem be a sok hülye gyógyszert, és mégis jól vagyok.
Na ezt figyeljétek meg, hogy most ez meddíg tart, én is kiváncsi vagyok.
Előzmény: BFeri53 (3020)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 3021

Kedves ide látogatók!

 

Még egy tanács, amit magamon is kipróbáltam.

 

Az egészséghez egyenes TARTÁS is kell, lelki és testi értelemben is.

Goethe írta, hogy ha kinyújtózkodik, kihúzza magát, minden baja elmúlik.

Orvosi értelemben a hátgerinc állapota közvetlenül befolyásolja a szívritmust.

Közismert, hogy a gerinctorna, masszázs, kiropraktika, függődzködés, ... után sokszor magától normalizálódik a szívritmus. Ez a szívhez vezető idegeknek köszönhető, amelyek a hátgerincből lépnek ki.

 

Sokszor elég reggelente negyed órát feküdni a "padlón", lazítva, lassan lélegezve.

BFeri53 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 3020

Kedves Kaamilla!

 

Én azt azért nem tanácsoltam, hogy szakíts a barátoddal. Ez a te döntésed.

 

A Panangin káliumot és magnéziumot tartalmaz, segíti a szív működését.

 

A tüdőnek is idő kell a tisztulásra. Légzőgyakorlatokkal is segítheted!

 

Beveszel egy gyógyszert (ez 5 másodperc) és meggyógyulsz? A mesében!

 

Mivel próbálkozz a gyógyszeren kívül? Tegyed rendbe a lelkedet! Keressél megbízható társat, akiről gondoskodhatsz. Akár egy kutya is lehet! A nő a természet által gondoskodásra született. Ha nincs, akiről folyamatosan gondoskodjon, akkor ilyen lebegő állapotba kerül, nem találja a helyét. Túl sokat foglalkozik magával, önző, befelé forduló, potenciális beteg lesz.

 

A sorsod a te kezedben van. Ma is alakítod.

Több tudatosságot, kevesebb félelmet!

 

A szapora pulzust, a szívritmuszavart, ha nincs szervi elváltozás, a legtöbb esetben egészséges életmóddal, akaraterővel, gyógyszerek nélkül is le lehet győzni. De ehhez több, mint 5 másodperc kell!

 

Sok sikert!

Előzmény: Kaamilla (3014)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 3019

Gratulálok! Csak így tovább! Ha az ide látogatók túlnyomó többsége tanulna az esetedből, megfogadná a tanácsaidat, akkor itt pangana a fórum.

És sokkal több boldog ember lehetne az országban! Ne felejtsük, hogy a boldog emberek sokkal vonzóbbak, mint a panaszkodók, nyavajgók!

 

Tudományosan: a tudatod, akaratod legyőzte a tudatalattidat, a félelmedet.

 

 

Előzmény: Törölt nick (3016)
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.06 0 0 3018
Szia Veronika 30!
Nekem elvileg nincs szívproblémám, mégis magas a pulzusom, és szinte egyfolytában érzem a szívem egy kis bizsergésszerűségét, nehéz megfogalmazni, de mivel elcsípték az EKG-n ez ritmuszavar. Ma vettem Panangint, megpróbálom szedni, régebben, nem voltak panaszaim, de néha be szedtem egy kúrát belőle. Szóval azt mondod ne foglalkozzunk ezekkel a ritm. zavarokkal?
Előzmény: Törölt nick (3016)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.06 0 0 3017

Az a bizonyos ..... tabletta amit kkmd írt, hát igen, így kéne hozzáállni a dolgokhoz . CSak nem könnyű. Ahogy wildside44 írja miket élt át, hát én is hasonlóképpen. Ez már talán hipohondria is nem?

Ezt a Nebiletet meg annyira erőlteti a doktornő, mert hogy egy  ennyire gyors szívverést le kell lassítani. Én meg vacilálok be merjem-e venni. Magne B6-ot is vettem, de itt Feri írta, hogy nagyon ne vigyem túlzásba azt sem. De ha az extrákra jó, és nem szíverés lassítására, akkor felesleges is, mert extráim nincsenek mostanában.

Előzmény: Törölt nick (3016)
kkmd Creative Commons License 2008.09.06 0 0 3015
Igen, a pajzsmirigy működésre utal a TSH. Nem ismerem az ottani labor referencia tartományát, de valószínűlsítem a normál működést. Ami pedig mindenképpen jó jel:-))) Tehát relax, sport és éld az életet! Ne húzd fel magas semmiségeken, vedd be a lesz@rom tablettát ( ez olykor egy sima pohár vizet is jelenthet:-))) , ne foglalkozz néha a világgal... megérdemli...

Légy jól!
kkmd
Előzmény: Törölt nick (3013)
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.06 0 0 3014
Szia BFeri53!
Alábbi szavaidat megpróbálom megfogadni, és már tegnap elkezdtem a szobabiciklit, szakítottam a barátommal (ez is megvisel), megyek ma egy barátnőmmel a strandra, de közben mégis dühít, hogy egyfolytában ritm. zavaraim vannak.
Most viszont eszembe jutott a Panangin, ami szívtámogató gyógyszer,majd utána olvasok, ma veszek is azt hiszem, meg galagonya teát iszom, vajon még mivel próbálkozzam a gyógyszeren kívül?



"Úgy gondolom, ha abbahagynád a cigizést (attól fulladsz) legalább 2 hónapra, közben pedig újra elkezdenél élni (sportolni, barátkozni, néha 1-1 pohár bor jó társaságban kimondottan jó hatású), annak biztos lenne értelme. És utána újra elmennél a terheléses EKG-re, akkor biztos egészen más lenne az eredmény. A gyógyszereid mellett erről nem vagyok meggyőződve!"



A leleted, a döntésed és a sorsod is a kezedben van.

Több önbizalom, önbecsülés, emberi tartás kell és akkor nem lesz semmi pánik.
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.06 0 0 3013
Nem vagyok tájékozott annyira ezen a téren, de a pajzsmirigy lenne a TSH talán? A vérképem az jó lett ,ez a TSH 1,158 volt.
Előzmény: kkmd (3012)
kkmd Creative Commons License 2008.09.05 0 0 3012
Na mégegyszer, az előbbi válasz elszállt:
azt jelenti ez a prolabálás, hogy a billentyű elülső vitorlája systolé (a vér ekkor áramlik ki a bal kamrából) közben beboltosul a pitvarba. Ez okozhat kisebb-nagyobb kellemetlenségeket, mint szapora pulzus, extrák, palpitáció (erősen érzed a szívdobogást).
A szívnek pihenésre van szüksége, erre való a két dobbanás közti szünet. Minél szaporább a pulzus, annál rövidebb ideig pihen a szív.

Próbál relaxálni és sportolni valami lazát eleinte.

Nyugtató tea sem rossz.

Ja, és saját példából kiindulva nézess pajzsmirigy funkciót, utoljára nekem is az okozta a szapora pulzust.
Előzmény: Törölt nick (3011)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.05 0 0 3011

Sziasztok!

 

Ma szívultrahangon azt mondta a doktornő, hogy a mitralis billentyű anterior vitorla systoléban prolabál, ez szerintetek komoly? Mert annak hangzik.

Kiértékelte a Holtert is, ott  max 160/min, és javasolta, hogy 1 egész Nebiletet szedjek, mert nem tesz jót, hogy ilyen sokat ver a szívem. Nem lettem nyugodtabb ma sem. :(

maestus Creative Commons License 2008.09.05 0 0 3010

Szia!

 

Köszi szépen!

 

És neked is jobbulást kívánok!

Előzmény: kkmd (3009)
kkmd Creative Commons License 2008.09.05 0 0 3009
Kedves Maestus!
Ha elvonatkoztatunk a pajzsmirigytől, akkor csak azt tudom javasolni, (saját tapasztalatból kindulva!) , hogy valóban ne méregesd! Csakis akkor, ha úgy érzed, gond van. Ne legyen rutin!Ne feledd, hogy frontok is befolyásolhatják.

A mitrális prolapsus detektálása egyén függő. Ki minek értékeli a látottakat. Nekem is van, rá a túlműködés, Te már tudod, de kardiológus is megvigasztalt már, hogy ez nem egy leányálom:-) Ajánlom az orvostudakozó-n dr Szemerédi Pétert. Én is több jótanácsot kaptam tőle, s szerintem rendelést is megbeszélhetsz vele.

Mielőbbi tünetmentességet!
kkmd
Előzmény: maestus (3006)
maestus Creative Commons License 2008.09.05 0 0 3008

Erre is gondoltam már, de akkor meg attól vagyok kész, hogy nem tudom, mennyi a pulzusom :)

Sajnos rögzült bennem ez alatt a jópár év alatt, hogy ha nem érzem jól magam (elég gyakori), már reflexből nyúlok a pulzushoz. Hogy minek, azt nem tudom, mert nem minden rosszullét lehet összefüggésben vele...

Előzmény: Törölt nick (3007)
maestus Creative Commons License 2008.09.05 0 0 3006

Sziasztok!

Nagyon rég írtam ide, 31 éves vagyok, dohányzom, mitrális prolapszusom van, pánikbeteg és hipochonder vagyok, valamint pajzsmirigy túlműködésem van. Illetve jelenleg nem tudom, hogy állok vele, mert már sokadszorra újult ki, és végleges kezelést akarnak adni (radiojód, vagy műtét), amit én egy kicsit még halogatok, mert még egyelőre a homeopátiával próbálkozom, mint utolsó esély. Most, hogy újra visszatért a túlműködés, elkezdtem rá szedni a gyógyszert, plusz mellé a homeót, és 1,5 hónap alatt átcsaptam 0,000 TSH-ból 5,4-re, ami már enyhe alulműködés. Abbahagytam a pm gyógyszert emiatt, és 1 hónap alatt visszament a TSH-m 1,7-re. Lassan megint eltelik 1 hónap, immár csak homeóval, és nem tudom, milyen lehet a tsh-m, lassan megyek kontrollra. De: mindig is a magas pulzusom volt a problémám, még amikor a hormonom rendben volt, akkor is 80 feletti volt nyugalmi helyzetben. Az utóbbi időben viszont eléggé fura, mert volt, hogy napokig 60 körüli volt , aztán mikor abbahagytam a pm gyógyszert, megint emelkedett vissza, már majdnem éreztem is a szokásos pm tüneteket, erre tegnap éjjel arra lettem figyelmes (mindig nézem lefekvés előtt), hogy 56 a pulzusom. Annyira megijedtem, mert soha életemben nem volt ilyen lassú, hogy alig aludtam egész éjjel, és amikor rámjött emiatt a pánik, hogy te jó ég, mi bajom lehet, meg fogok halni, akkor is csak 70 felé ment a pulzusom, a szokásos pánikos 100 feletti helyett. Persze ettől még jobban megijedtem, és ez így ment egész éjjel. Ma reggel munkában 70 körüli megint, a szokásos 80 feletti helyett, meg kicsit olyan rendszertelenke. Kb. 2 hónapja voltam magánrendelőben EKG-n és Ultrahangon, a mitrális prolapszust leszámítva rendben találtak.

Tanácstalan vagyok, mit tegyek, mert nem szeretnék állandóan dokihoz rohangálni, mert az "állami" beutalót kér, a háziorvosommal nem vagyok jóban és nem is nagyon tudok már váltani, a kerületet végigjártam már, ráadásul akkor szabadnapot kell kivennem, és már nincs több :( A kerületi sztk-ban pl észre sem vették a mitrális prolapszust, csak a városmajori klinikán, de oda nem tudok menni a fentebb vázolt okok miatt.

Tudtok olyan dokit, aki Budapesten magánpraktizál, és megbízhatónak tűnik, és lehet telefonon is zaklatni?

Mi a véleméynetek az ilyen egészségcentrumokról pl a mammutban a biovitál? Ott is van kardiológus.

Van más oka is a pulzusszám csökkenésének a pajzsmirigy alulműködésenen kívűl? Mert én attól félek, nem ez okozza, nem hinném, hogy alulműködöm. :(

Előre is köszönöm, ha válaszoltok, és mindenkinek kitartást, erőt, egészséget kívánok! :)

Kaamilla Creative Commons License 2008.09.04 0 0 3005
Szia evike007!
Tudod azért kipróbálom azt a hormongyógyszert, amit a kardiológus doktornő "drága" szed, kb. 55-60 év körül van, kis csinoska, és kedveske, és halálos nyugalommal legyezgetett az ágyon ahova "leájultam", mondtam: doktornő, honnét ez a nagy energia, hogy már fél órája szorgalmasan, fáradhatatlanul legyezget, nem árulná el a titkát, szeretném én is ilyen jól érezni magam, erre persze, aranyos volt, hogy az altala szedett hormont felírta, igaz havi 2 eft, nincs rá támogatás, nem tudom miért, hát elég drága, és persze még írt fel vagy ötven félét, alább megtalálod felsoroltam, de úgy döntöttem, amiben a Bferi is alátámogatott:) nem szedem be, csak a Carvetrendet, a magas pulzus miatt, bár nem biztos, hogy ez lesz a legmegfelelőbb gyógyszer számomra, ezt ő is modta, én nem tudom miért, (az igaz, hogy mikor először kezdtem szedni 1 hétig kutya bajom sem volt )de én legszívesebben a betaloc-ot szedném, régi de jó gyógyszer, egy ismerősömnek pl. használni szokott ha szívritmus zavara van. Esetleg valaki tud valamit mondani a Betaloc-ról?????????
Szóval ennyi, ja és változtatok azt hiszem az életemen is, és otthagyom a barátom, mert úgy érzem lelkileg sokat sérülök miatta, nem könnyű, mert 5 éves kapcsolat, és volt szép is benne, de lehet, hogy tönkreteszem az életem. Na ez tényleg már egy nyitott könyv az életemről, erről majd bővebben email-ben. Most már jobban rá fogok érni, itt a Balatonon vége a nyárnak, egy kicsit nyugisabb lesz az élet, ennek örülök.
Ha van időd azért írj ema-ilt.
Szia mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: evike007 (3004)
evike007 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 3004
szia Kaamilla!
nem olyan vészes ahogy láttom:)nekem 6 évvel ezelőtti sziv UH-om van azon aztán semmi érdekes nincs!De továbbra is a menopauzát okolom mindenért! Most szedek egy Sarapis Soya nevű növényi aalpu gyógyszerneklk nem is nevezném ,ilyen növényi hormon avn benne ,nagyon jóa menopauzára/extrákra nem:)/Igaz mivel itthon már nem igen található/ami jó azt azonnal nem hozzák be/Bécsből hozzák!Erre a klimaxos tünetekre nagyon jó!Az extrák meg ma csaj ugy jönnek elő nekem ,de néztem orvosmeterologiát a meleg miatt erősődnek a szivpanaszok!Ez van csak nem halunk bele:)Nem pánikolni:)
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.04 0 0 3003
Szia Bferi53!
Egyébként én is telejsen ezeket gondoltam. És ha jól értem a válaszod, nem indokolt, hogy ilyen erős gyógyszert szedjek a szívemre. Mivel soha semmilyen gyógyszert nem szedtem, és is soknak gondolom ezeket, és szerintem elég a Carvetrend, és a hormon, bár a hormont is megváltoztatta, amit a nőgyógyász írt fel, bár talán az még nem tragédia. De semmi mást nem akarok beszedni, és életmódot fogok változtatni, egyébként már nem cigizek, nem is kívánom, ez is érdekes, viszont nem voltam valóban kipihenve, és akkor rohantam fel a 2. emeletre.
A hormont azért ki kellene próbálnom, amit felírt, mert hallottam, hogy sokaknak használt.
Minden évben vérvizsgálatra megyek, és áprilisban voltam nagy vérvizsgálaton, utána májusban is volt egy kisebb, mivel reumatológiai kezelésen 2 hétig szanatóriumban voltam, az eredményeim tökéletesek, most azért nem csináltak, mert nem annyira rég volt.
Köszi a megnyugtató választ, és szerinted is elég lesz a Carvetrend meg a hormon?
Azért találta kevésnek a Carvetrendet, mert mikor megérkeztem és vérnyomást mért, 90 volt a pulzusom, és a terhelésesnél, hamar felment a vérnyomásom (egyébként vizet utána adott, előtte nem kérdezte) Szép Napot!
Előzmény: BFeri53 (3002)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 3002

Szia Kaamilla!

 

Nem akarok dr lenni, felejtsétek el!

 

1.) "Előző nap sokat dolgoztam, és keveset pihentem, melegem volt, fáradt voltam, a terheléses EKG után elsápadtam, és a pániktól, vagy nem tudom mitől majdnem ájultan zuhantam vissza az ágyra"

Biztos még cigiztél is, ideges voltál. Ne feledd, hogy az utóbbi 2 évben lustább, fáradtabb vagy. Talán 1 pohár vizet sem adtak a terhelés előtt. Megnézném azt az embert, aki a helyedben nem zuhant volna vissza az ágyra.

VES = kamrai extrasystole. Napi 200 darab normális.

Annak örülj, hogy nincs isémiára utaló jel (ISZB)!

Csak az érdekesség kedvéért, kerékpár volt, vagy gyaloglógép?

 

2.) Nincsen új a nap alatt. Látom, a Rytmonorm (propafenon) szert is felírták.

Nekem legalább csak súlyos pitvarfibrillációs roham után írták fel! Akkor még csak 44 éves voltam, a szervezetem eleinte ellenállt. 10 évig szedtem. Néhány év alatt elhatalmasodtak rajtam a korábban ismeretlen extrák. Megjelent a reflux, májfunkció rosszabbodás, satöbbi. A szívem megnagyobbodott. Közérzetem egyre rosszabb lett. A ritmuszavaroktól állandóan pánikoltam, depresszióval fűszerezve. Ez volt a gyógyítás eredménye. 10 év után megértettem, ha van ebben a világban valami, amitől félni kell, az éppen ez.

Legalább olvass utána a mellékhatásoknak, mielőtt valamit elkezdenél szedni! Én megtapasztaltam a mellékhatások nagy részét.

Mellékhatása:

"Szívritmus megváltozásának vagy felerõsödésének képében proarritmia jöhet létre, ami szívmegálláshoz is vezethet." dr.info

Idézet egy kanadai weblapról:

"Most important fact about Propafenone

 

There is a possibility that Propafenone may cause new heartbeat irregularities or make the existing ones worse. Propafenone is therefore used only for serious problems, and should be accompanied by periodic electrocardiograms (EKGs) prior to and during treatment."

 Újabb szívverés szabálytalanságokat okozhat. CSAK KOMOLY PROBLÉMÁKRA HASZNÁLHATÓ ÉS A KEZELÉS ELŐTT ÉS KÖZBEN RENDSZERES EKG ELLENŐRZÉS SZÜKSÉGES. Szerintem a klímaxos extrasystolé nem ilyen!

 Idézet az FDA honlapjáról:

Proarrhythmic Effects:

Propafenone has caused new or worsened arrhythmias. Such proarrhythmic effects include sudden death and life-threatening ventricular arrhythmias such as ventricular fibrillation, ventricular tachycardia, asystole and Torsade de Pointes. It may also worsen premature ventricular contractions or supraventricular arrhythmias, and it may prolong the QT interval. It is therefore essential that each patient given RYTHMOL SR be evaluated electrocardiographically prior to and during therapy, to determine whether the response to RYTHMOL SR supports continued treatment…."

HIRTELEN HALÁLT, ÉLETVESZÉLYES KAMRAI ARITMIÁT OKOZHAT.

Kell ez neked?  Nekem az az érzésem, hogy neked egy öreg orvos írta fel, aki talán idegen nyelveket sem ismer, nem tudja, hogy ez már rég nem trendi gyóygszer. Nem olvas utána, hogy bizonyítottan milyen mellékhatása van. Nem kellene konzultálnod egy másik orvossal, esetleg természetgyógyásszal? Én elmentem egy homeopata orvoshoz is, ő is sokat segített.

 

3.) Mi van a pajzsmirigyeddel?

Nem válaszoltál!

 

4.) Ismerek egy 67 éves nőt, aki 20 éve szedi az Activelle-t. Mellette nyugtatókat, béta blokkolót szed. Teljesen szétmarta a bú. Refluxa van, enni sem tud. Nem működik semmije. Teljes inkontinenciája van.

 

Úgy gondolom, ha abbahagynád a cigizést (attól fulladsz) legalább 2 hónapra, közben pedig újra elkezdenél élni (sportolni, barátkozni, néha 1-1 pohár bor jó társaságban kimondottan jó hatású), annak biztos lenne értelme. És utána újra elmennél a terheléses EKG-re, akkor biztos egészen más lenne az eredmény. A gyógyszereid mellett erről nem vagyok meggyőződve!

 

A leleted, a döntésed és a sorsod is a kezedben van.

Több önbizalom, önbecsülés, emberi tartás kell és akkor nem lesz semmi pánik.

 

 

Előzmény: Kaamilla (3001)
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.03 0 0 3001
Szia evike007!
Én is hálás vagyok a Bferinek! Tényleg sokat segít nekünk, nevezzük ki forum dr-unknak!:))) Mit szóltok?
Ma voltam a terheléses EKG-n. Mielőtt hozzáfőznék, azaz fűznék valamit, leküzdve közben a szivritm. zavarom, -kicsit enyhébb mint korábban- az eredményem:
Mikor bementem : 125=73 Hgmm. 90=min. s.r.balra dev.
Max terhelés: 100 Watt, 3 perc.
RR: 201/79 Hgmm. pulzus: 138/min.
EKG: Sign. ST depr. (ez lehet, hogy depresszió, bár nem vagyok az csak pánikbeteg)
nem, de VES arrythmia (scopon látható). NEM TUDOM MI EZ? Ha valaki tudja köszi!!!
Megszakítás oka: kifáradás, fulladás. Sportos egyéniségem kifulladt. Előző nap sokat dolgoztam, és keveset pihentem, melegem volt, fáradt voltam, a terheléses EKG után elsápadtam, és a pániktól, vagy nem tudom mitől majdnem ájultan zuhantam vissza az ágyra, vagyis segítettek szerencsére lefektetni, belémkeveredtek a zsinórok, piszkosul szerencsétlennek éreztem magam, ettől még rosszabbul lettem.
Na de hogy befejezzem: Vélemény: csökkent terhelhetőség. ISZB-re nem diagnoszticus
3 perc nyugalmi RR: 113/79 Hgmm. P: 86.
Dg: Hyperkineticus cirk.
Ves arrythmia
St.p.sect. caes.
Menopausa (ezt az egyet értem)
Th: Activelle 1x1
Carvetrend 12,5 mg. 1x1
Rytmonorm 150 mg 2x1
Stilnox este 1/2 (Ez utóbbit azért írta, mert mondtam, hogy nehezen alszom el.)
Hát, lehet, hogy inkább alkoholizálnom kellene esténként, mint hogy az egészségemmel, nyavajáimmal foglalkozom, és még egy kortyot sem merek inni, na nem mintha hiányozna, de lehet jobban érezném magam.
Szept. 17-én megyek vissza újra, gondolom, kíváncsi hogy sikerült a kísérlet, de ő azt állítja, hogy változókori hormonhiány, ő is szenvedett ebben, és mióta szedi a hormont, köszöni nagyon jól van, jó a kedve stb. Most valamelyik egy erősebb hormon.
Ha Bferi egy kicsit értelmezné a lényeget megköszönném, és akkor talán többet tudnánk, meg érdekel is a véleménye!! Puszi mindenkinek!!
Előzmény: evike007 (2996)
kkmd Creative Commons License 2008.09.03 0 0 3000
Ismerem a kiváltó okokat. Nem lehet orvosolni.
Előzmény: BFeri53 (2999)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 2999

"a béta-blokkolók csökkentik a T4 T3-má alakulását, ugyanis a FT3 felelős a klinikai tünetekért, így nemcsak tüneti gyógyszer" a béta blokkoló. Dehogynem tüneti, magad írtad, hiszen az FT3 csökkentése is csak tüneti kezelés.

 

A neten megtalálhatod a pajzsmirigy túlműködés lehetséges kiváltó okait. A kiváltó okokat kell megkeresni és orvosolni. A béta blokkolót elsősorban pulzus csökkentésre ajánlják. De pajzsmirigy problémával nem a háziorvos, nem a kardiológus foglalkozzon, erre van az endokrinológus. De ezt te nálam jobban tudod!

Előzmény: kkmd (2988)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 2998

Örülök, hogy a szívednek nincs baja. A nagy stressz kihathat a pajzsmirigy működésére, az pedig okozhat extrákat, szapora pulzust.

A Kérdés, van- e a laborleleten TSH, T3,T4? (ezek a pajzsmirigy állapotára utaló utaló adatok)

Mi van a testsúlyoddal? Volt az utóbbi időben hirtelen hízás,fogyás?

Ha a pajzsmirigy is rendben van, akkor lehet tovább gondolkodni!

 

Az idegeket meg kell próbálni kordában tartani. Nekem is 1 éven belül elmentek a szüleim, tudom, miről beszélsz. Az élet nehéz, de akaraterővel le lehet győzni a problémákat. A lényeg:Meg kell próbálni úgy élni, hogy az ész irányítson, ne a félelem! Mindenkinek, főleg a hölgyeknek nagyon ajánlom Szepes Mária írását, A mindennapok mágiáját. Olvassátok végre el! Én elolvastam. Sokat segített!

 

 

Előzmény: Törölt nick (2997)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.02 0 0 2997

Köszönöm szépen a válaszodat kedves Feri. Nagyon sokat segítesz mindannyiunknak. Erőt, reményt nyújtasz. Ez sokkal több, mint bármilyen gyógyszer.

 

Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre, ezáltal én is tisztábban látok. A pulzusom mostanában 90 körül mozog, napi 2X25mg Betaloc-cal. Kb egy éve voltam teljes kivizsgáláson, ultrahang, EKG, terheléses. Nem találtak semmilyen eltérést. Fél éve voltam EKG-n. Ha azóta nem változott semmi, akkor szervi elváltosáz nincs, viszont az extrák mostanában jelentkeztek napi gyakorisággal. Azaz naponta rengetegszer :)) Az is igaz, hogy nehéz időszakon vagyok túl. Szüleim halála, szeretett rokonoké, mind egy éven belül, egy nehéz magánéleti döntés után, változás előtt, rengeteg, felhalmozott alváshiánnyal... hát... nem lenne csoda, ha ettől lenne a probléma, ám akikkel eddig megosztottam a gondolataimat azzal hárítottak, hogy én mindig ilyen "idegbajos" voltam, ez valami nagyobb baj előjele lesz. Nem vígasztaltak meg. Ez az első hely, ahol megértésre, hasonló gondokkal küzdőkre találtam.

 

Hálás vagyok nektek.

 

Szóval a Validolt javasolod kezdetnek? És no pánik? Evike007, nagyon tetszik a hozzállásod, "nem törődni az extrákkal", bárcsak már itt tartanék.

Előzmény: BFeri53 (2994)
evike007 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 2996
sziasztok!
Bferi hozzászolásai nekem is sokat segitettek!!Most hál istenenk jobban vagyok a pánik majdnem mindig elkerül!Extrák jönnek mennek de jol van ez igy nem izgat nagyon!Kaamilla ha megvan a terhelés irdd meg az eredményt légyszives!
sziazstok
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.01 0 0 2995
Szia BFeri53!
Nagyon köszönöm a terjedelmes választ, sok időt szántál rá, és látom nagyon figyelmesen végigolvastad a problémámat, ami lenyűgözött. Teljesen összefoglaltad az összes tünetemet. Sajnos már ágyban kellene lennem, és a gyógyuláshoz biztosan a korai lefekvés is kell.
A problémám nagyon összetett valóban. Már több mint 10 éve pánik beteg vagyok, és szerintem hipohonder is. De az orvost nem hanyagolom, mert ha valami van velem, rögtön megyek. Az idén már kétszer is foltam vérvizsgálaton, de minden évben. És az eredményeim tökéletesek. Ezen nem is csodálkotam, mert ez mindíg így volt. Minden úgy igaz, ahogy írtad. Most készülök életmódot változtatni, bár akkor a barátomat is le kellene cserélnem, mert elég sok bosszúságot okoz, gyakran idegesít, én 52 éves vagyok, de még szeretnék vidám, boldol lenni. Egész életemben sportoltam, és 10 évet letagadhatok, ezt úgy értem, látszik a sportos életmód rajtam. Sokat kerékpároztam, 2 éve borzasztó lusta lettem, nem is értem miért, bár mindíg a munkára fogom, egyre több, és idegölőbb az egész. Mire mehetnék kerékpározni, már teljesen fáradt vagyok, tudod a Balatonnál lakom, nyaraltatok a pénz miatt, és ezer más (stresszes a munkám is ingatlan-hitel-biztosítás) kb. 5-6 kilót le kellene adnom, mert a barátom mintájára én is kezdek elhízni. A szobabicikli tavaly egész télen a szobában állt, de mostantól, ha kicsit ki pihenem magam minden este tekerni fogok.
3-án lesz a terheléses EKG, és ha valóban kiderül, hogy szervi baja nincs a szívemnek, akkor, az életmódomon egész biztos változtatok. Sajnos a kapcsolatom elég sok bosszúságot okoz, eléggé magányosnak érzem magam.
Valószínű, hogy a vegetatív idegrendszeremmel van baj, bár a pánikra a Rivotril jó, igaz azt is már 5 éve írták fel, már vissza kellene mennem a pszihiáterhez.
Viszont a Carvetrend, azt hittem legalább nem viszi le a vérnyomást, de úgy néz ki a ritm. zavar is visszajött. Egyébként a Betaloc-ról több jót hallottam régebben, szívritm. zavar esetében. Nem tudom, a Carvetrenből érdemes e kisebb adagot bevenni.
Bizony a sport lenne a leg fontosabb számomra, de amíg nincs egyensúly a munkámban és a magánéletemben ez nehezen megy, és most bartátnőm sincs akivel szívesebben kimozdulnék, mint egyedül, mivel a barátom csak hétvégi, nem élünk együtt, és 50 km-re lakunk egymástól, de ő azzal elintézi, hogy "neked mindíg valami bajod van". 2 éve kerültem változó korba, de hormont szedek gél és gyógyszer formájában. Hogy ez a mennyiség elég e nem tudom, mert kb. 1,5 hónapja szedem először, én kértem a nőgyógyászt, hogy írjon valamit, met lehet hogy ez miatt vagyok idegesebb, ennek a kardiológus hölgy kifejezetten örült.
Szóval teljesen kuszaság van a tüneteimben, a fogam azért hoztam ide, mivel idegesít a fog dolgom, és idegi alapon talán ez is befolyásolhatja a ritm.zavart.
Gyökérkezelték a fogam, és 2 hét után kiderül, hogy a mellette lévő fáj, vagy az is, vagy a huzattól, vagy a klimától, a többi is fáj. Aztán erre szedtem a Flektor port, a mellékhatásában viszont a szivrt. zavar is bent van.
Hát teljesen kész vagyok, káosz az egész, valyon mi lesz a vége, talán sikerül változtatnom, és ha az eredményeim jók lesznek, akkor már tényleg csak rajtam múlna, bár az is nagyon nezéh, hogy egy 5 éves kapcsolat után egy másik után kutatgalódja, mivel utálom az egyedüllétet.
A pulzusomról még annyit, hogy most úgy érzem jó, de nem méregetem, mert azt mondta a dr.nő hogy ne mérjem mindíg. De érzem, hogy lelassúlt.
Még azt is hozzáteszem, hogy 30 éve dohányzom, kisebb kihagyásokkal, és állandó légcsőhurutom van. Viszont ha semmi bajom, szörnyen kívánom a cigit, és szomorú is vagyok, ha többet nem cigizhetek, mert nyilván nem merek, de nem is kívánom, mert úgy érzem, a tüdőm még kevesebb oxigént kap akkor. Már arra is gondoltam, hogy a tüdőhörgőim állandó gyulladásban vannak, és nehéz az oxigén felvétel, és ezáltal van szivritm.zavar? Mert mindíg érzem a lerakódást, de voltam tüdőgondozóban is, és semmi probléma.
Ha valamit kiszürtél ebből, akkor írj. Bár a válaszod sokat mondott számomra. Üdv. Kamilla Bocs ha szétszórt voltam, de álmos és fáradt vagyok, és siettem.
Előzmény: BFeri53 (2982)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.01 0 0 2994

Engem 3 kardiológus főorvos is ijesztgetett egymástól függetlenül, hogy beteg vagyok és mi minden életveszélyes helyzet vár rám, ha abbahagyom a gyógyszerek szedését (amelyek mellett nagyon rossz volt az életminőségem). Ördögi kör, halálfélelem. Nekem sikerült kitörnöm, változtatnom. Ajánlom Szepes Mária írását, A mindennapok mágiáját, ahol az ördögi kör és a félelem elleni lelki gyógymódról olvashatsz.

 

De mi van a pajzsmirigyeddel?

Van-e a szívedben valamilyen visszafordíthatatlan elváltozás?

 

Ha idegi alapú a problémád, akkor saját magad is leküzdheted. Csak akarni kell!

Ha én 54 éves fejjel, nem sok reménnyel, több pitvarfibrillációs roham után, tele extrákkal, rosszullétekkel, ájulás körüli állapotokkal, refluxxal, emésztési problémákkal, életkedv nélkül,..., ki tudtam törni, akkor te is ki tudsz törni, mert sokkal fiatalabb vagy. Ne abban bízzál, hogy felírnak egy másik trendi gyógyszert, ami segít. Hidd el, olyan béta blokkoló még nincs, ami csak segít és semmit sem árt.

 

Nagyon nehéz volt abbahagyni a gyógyszereket. Ideg alapon ugrált a vérnyomásom, szapora volt a pulzusom, félelem gyötört... De volt mellettem egy társ, aki átsegített.

Minden este mentünk sétálni, majd később, ahogy javult az állapotom fokozatosan, tempósabban gyalogolni. Diétázok, diétázunk.

Másfél éve telt el azóta. Az orvosom tőlem kérdezi, hogyan sikerült visszaállítanom a szívem méreteit, a koleszterint, húgysavat, májfunkciót gyógyszerek nélkül.

 

Más. A pulzusod folyamatosan 120? Ismerek olyan klimaxos nőt, aki tachicardiás rohamát egyszerű, primitív nyugtatóval, a Validollal sikeresen elhárította. Nem csak béta blokkolóval lehet csökkenteni a pulzust! Amíg nem ismerték a béta blokkolókat, dédanyáink, akiknek ugyanúgy voltak problémáik, valahogy megvoltak.

Előzmény: Törölt nick (2993)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.01 0 0 2993

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Sokat gondolkodtam az utóbbi napokban.

Igen! Nagyon jó lenne az életemet Betaloc és társai nélkül élni, de nagyon együttérzek azzal a barátunkkal, aki azt mondja, nehéz relaxálni 120-as pulzussal.

Többször próbáltam a napi Betaloc adagomat csökkenteni, ám a nap végére a szervezetem heves szívdobogással reagált, s ezzel elvette a bátorságom. Mikor ezt orvosomnak is említettem, megerősítette a betegségtudatomat és még egy lapát "haláfélelmet" is elültetett bennem azzal, hogy "életveszélyes állapotba" kerülhetek, ha nem veszem be az előírt mennyiséget.

Ördögi körbe kerültem. Kisbabát is szeretnék nemsokára. Nem hiszem, hogy neki a "Betaloc-os mamaszervezet" megfelelő lenne.

Előzmény: kkmd (2992)
kkmd Creative Commons License 2008.09.01 0 0 2992
Hát elég rendesen...
Előzmény: Eleon Nóra (2991)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!