Keresés

Részletes keresés

messi83 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 1645
160X200 cm
Előzmény: swordmanus (1644)
swordmanus Creative Commons License 2009.11.12 0 0 1644
méret?
Előzmény: messi83 (1643)
messi83 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 1643
Sziasztok!

Lassan elvesztem minden hitemet, hogy találok rendes matracot ami árában és funkciójában megfelel nekem. Kérem a szakértőket ajánljanak nekem egy rugó nélküli matracot. 83 kg vagyok, minden féle pozícióban alszom és 70.000 Ft-om lenne a célra. Inkább egy kicsit keményebb matracot szeretnék. Kérem aki jártas a témában ajánljon nekem valamit. Előre is köszi
swordmanus Creative Commons License 2009.11.12 0 0 1642
Szia!
Annyira jó, hogy túl jó.
BSK alá bőven remek a merev deszka is. Ezzel kissé ruganyosabb lesz a matracod, kissé puhább.
Előzmény: Vasti (1639)
swordmanus Creative Commons License 2009.11.12 0 0 1641
Szia!

Ha 3 év volt is a matracon... én azért egy telefont a bolt felé megeresztenék. Annyit megér. Egy jó latexnek többet illene kibírnia.
Rács: ha kattog, az nem jó. Én megvizsgálnám, hogy miért. Bármi bármikor elöregedhet.
Ha rugóst akarsz, de két félből. Nagyon megfontolnám. Pl. a rottexeknél a rugós szélső 4 centije alatt nem rugó van, hanem szivacs. Ami nyilván nem ugyanazt az alátámasztást nyújtja. Ez az ágy szélén nem gond, sőt, mert ha pl. az ágy szélére ülsz, a rugó nem nyomja a lábad. De ha a fekvőfelület közepén 4+4=8 cm széles sávban puhább a felület, az zavaró lehet, akár alvásnál is, gyerekgyártó kisipari tevékenységekről nem is beszélve!
Ami a medencénél keményebb, azaz meg van erősítve, az a 3 zónás. Minden nagyobb zónaszámú matrac is szokott rendelkezni ezzel a plusz megerősítéssel.
Ha memorys matracról van szó, rá kell kérdezni adott típus zónáira.
130 ezerből egyébként már biofronton is lehet válogatni, de a legjobb persze az lenne, ha a meglévő matracod még garanciás lenne, és a megmaradt pénzeden meg vehetnél szaloncukrot! :-)
Előzmény: didot (1632)
paljoc Creative Commons License 2009.11.12 0 0 1640

Két éjszaka után a kemény matracon/+Jysk fedő, anélkül ki sem merem próbálni/, gyakorlatilag nem emlékszem, hogy felébredtem volna egyszer is, teljesen jól, fészkelődés nélkül aludtam!

folyt. köv.

Előzmény: Vasti (1639)
Vasti Creative Commons License 2009.11.12 0 0 1639
... a linket kihagytam ;-)))

Ilyen az ágyrács: http://www.matrac-center.hu/agyracs/Olcso-agyracs/
Előzmény: Vasti (1638)
Vasti Creative Commons License 2009.11.12 0 0 1638
Sziasztok!

Én Rottex BSK matrac alá ilyen ágyrácsot vettem. A boltban (nem a belinkelt helyen vettem, de ahol vettem, az ő webáruházukban nincsenek fent az ágyrácsok) nem mondták, hogy nem jó...

Még nem aludtunk rajta, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy jó-e ez az ágyrács a Rottex bonellrugós matrachoz?

Üdv: Vasti
paljoc Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1637
Oké, köszi! :-) Én is így gondoltam, hogy előbb tesztelem ezzel a Jysk-es cuccal néhány hétig és esetleg utána!
Előzmény: Suneey (1635)
paljoc Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1636
Oké, köszi! :-) Én is így gondoltam, hogy előbb tesztelem ezzel a Jysk-es cuccal néhány hétig és esetleg utána!
Előzmény: Suneey (1635)
Suneey Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1635
:) Lehet róla szó, de előbb próbáld ki a Jyskes Wellpurt!
Próbamatracot tudok adni, ez általában nem teljesen ingyen szokott történni (mert ingyen bárki szívesen próbálgatna mindent és azért valahogy ki kell szűrni a komolytalan "érdeklődőket"), hanem egy bérleti díj ellenében, amit megrendelés esetén beszámítunk az árba.
Ettől függetlenül megbeszélés kérdése minden. Ha komolyan érdekel, akkor minden további nélkül lehet róla szó.

Egyébként nappal a bemutatóteremben bárki próbálhat akár egész nap, azért nem kell fizetni. Éjszakásoknak jó, mert ők egyébként is akkor aludnának! :)

Előzmény: paljoc (1628)
footfun Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1634

Szia!

nem az egy 160x200-as volt(azaz van) mert még most is benne van az ágykeretben,de már nem alszunk rajta,és a METRO-ból vetem.SENKI NE VEGYEN olyat !!! :-)

paljoc Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1633

Így van, elég lett volna a 10 cm is, csak mivel a másik matrac 16 cm-es, ami mellettem található az asszonnyal együtt, így az meghatározta a vastagságot!

A kárpitos a Bártfai utcában van a Fehérvári út kereszteződésénel! XI. ker!

Előzmény: dugasz1 (1629)
didot Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1632

szia,

Nekem nem javasoltál semmit, most írok ide először. :)

Próbáltam az egész topicot átfutni, és úgy rémlik, hogy a rúgósűrűségről írtál korábban valakinek (de aztán az is lehet, hogy nem Te voltál, 1600 hozzászólást futottam át. )

 

Jól veszem ki a szavadiból, arra gondolsz, hogy éppen kifogtam egy gyártás hibás matracot? A topicban több helyen olvastam, hogy a Materassoban többen csalódtak. 

Matrackirálynál vettük anno a mostani martacot, a bolti garanciára nem emlékszem, de a matrac matricáján 3 év szerepelt, ez biztos. Oyan rugalmas rácson van, amit a boltban javasoltak hozzá. Csúszókás, középen szalagos, műanyag papucsos.

A rács tud elöregedni? Mostanában többször észrevettem, hogy a rács kattanó hangot ad testhelyzet váltásnál. Vagy ezt is a matrac okozza?

Megpróbálom megkeresni a számlát.

 

Igazad van a Tr-ex nem latexes, hanem PUR habos, összekevertem.

 

A válaszod olvasva jutott eszembe, hogy akkor kezdtem oldalt feküdni, amikor terhes voltam (és kb 18 kg több), utána ismét háton, majd pár hónapja ismét oldalt. Mindig háton alszom el, aztán egész éjjel forgolódom, jobb és a bal oldalt váltogatva. Ezt így ismeretlenül jól kitaláltad, nekem fel sem tűnt. :)

 

Ha háton felvésből indulok ki, akkor a derék tájon kell a megtámasztás, ugye? Ez zónabeosztás esetén mit jelent?

 

Azért gondoltam most rugós matracra, mert a jelenlegi latex nem bírta soká (és a forgatása sem egyszerű meló, még két felnőttnek sem), de ha szerinted ennek is kéne bírnia 6-7 évig, akkor lehet hogy maradok a szivacsos megoldásnál. 

Milyen alapanyagú ill kombinációjú szivacsost javasolnál?

A szivacsosból, ha 2x80 cm szélest tennék egymás mellé, akkor ott nincs semmi spéci probléma a szélek találkozásánál? A szivacsosak széle és közepe ugye teljesen egyforma felépítésű? Tényleg nem lehet a rést vagy keményebb széleket érezni akkor sem ha épp nem alszol, hanem mást ;) csinálsz rajta?

 

Kb 130e a keretem.

 

Köszi: didot

 

 

Előzmény: swordmanus (1631)
swordmanus Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1631
Szia.

Materasso: komoly pénzt tennék rá, hogy ha 3,5 éves, akkor érvényes a garanciája! Ha megvan a számlád és garanciajegyed (vagy ha nincs, de a boltban, ahol vetted, ott megvan a másolat) akkor érdemes garanciálisan cseréltetni/javíttatni. Esetleg típusváltással. Megrendült bizalom ide vagy oda: ha a matrac testalkatodnak megfelelő erősségű (63 kg nem lehet gond), megfelelő rácson van, stb., akkor annak esélye, hogy 2x rossz matracot fogsz ki, a lottó 5-öséhez hasonlatos.
Melyik hozzászólásban javasoltam neked bármit? (nem tagadom, csak kérdezem, hogy visszaolvashassak) Testsúly és magasságadatok alapján max ellenjavallani tudok, de 63 kg esetében nem beszélhetünk túl gyenge matracról, max túl keméynről, de látom, nem olyanokat nézegetsz...
TR-EX: nincs benne memory, sem latex!
További típusok: a prospektusokban, honlapokon szereplő műszaki adatok ismeretén túl próbákat javaslok.
A nagyáruházi matracok esetében én mindig is szkeptikus leszek, mert sok köztük a gazdaságos modell. De ha jó eladókba futsz, az már biztató jel!
Árakról: ha megvan a kiválasztott típus (és méret) akkor érdemes azt felírni. Főleg ha 10-15 percet pihensz rajta, és kényelmes! Onnantól már akár a neten, vagy telefonon is lehet érdeklődni az áráról, akár másutt is.
Hát és oldalt fekvés: Akinek gödrös a matraca, sok esetben azért fekszik oldalt, mert háton fekve fájna a dereka. Én olyat javasolnék neked, ami háton fekve kényelmes. A matracok idővel csak puhulnak, de sosem keményednek!
Előzmény: didot (1630)
didot Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1630

Sziasztok,

Swordmanustól kérnék tanácsot.

Eddig Matterasso (pszicho-comfort talán a pontos neve) vastag latex-egy réteg kókusz  - vastag latex felépítésű matracom volt, 3,5 év alatt kigödrösödött, most már leszakad a derekam reggelre rajta (pedig kispárnával próbálom feljavítani), így leszeretném cserélni. Ez a matrac eleinte kényelmes volt, de ezt a márkát biztos nem választanám mégegyszer, mert nonszensz, hogy ennyi idő alatt leamortizálódott.

 

Most inkább a rugós-emlékező habos verziókban gondolkodtam, az talán tartósabb és az IKEA Hjelmas fantázia nevű matraca kényelmesnek tűnt. (Zsákrugó elem: Acél
Kényelmet fokozó anyag: Poliuretán habszivacs, 25 kg/m3, 20% terészetes anyag/ 80% szintetikus latex, Poliészter töltet
Angin: 60% poliészter, 40% lyocell, latex réteg 4,5 cm, 159 rugó/m2).

 

Tervezem még kipróbálni az általad javasolt  TR-Ex-et és a Komfor mistery passion ill. a Jyskben árusított Gold dreamzone (500 rugó/m2, 5 cm memory hab) martacokat is.

A TR-Exről találtam adatokat a korábbi bejegyzésedben (230 rúgó/m2, milyen vastag a memory rétege?), de a Komfor matracról semmi neten elérhető infóm nincs, tudnál mondani róla valamit?

 

Másik dilemmám, hogy én háton és oldalt fekve alszom, ami épp ellentétes keménységű matracot kívánna (hát - kemény, oldalt- puha).

170 cm, 63 kg adatokkal rendelkezem.

 

Ugye jól értettem a korábbi hozzászólásaidból, hogy minél több a rugó, annál kényelmesebb és tartósabb lesz a matrac?

A Retzben  és a KIKAban a rúgós helyett inkább a hideghab- memory hab kombinációjú martacokat javasolták, mindkét boltban hozzáértőnek tűnt az eladó, kikérdezett mielőtt bármit javasolt volna.

Az ott kipróbált matracok is kényelmesek voltak az alatt a 10-15 perc alatt amíg feküdtem rajtuk, sajnos egyiknek sem írtam fel a nevét, csak épp arra járva beestem megnézni a kínálatot. A Kika matraca horror drága volt kb 200e lenne a 160 széles, a Retz 140e körüli áron volt, valami svéd márka, kb 10cm memory és 10 cm hideghab kombináció.

 

te mit javasolnál számomra?

 

Nagyon köszi előre is,

Didot

dugasz1 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1629
Paljoc: Várom, hogy mit mondasz, ettől függetlenül is megadhatnád az elérhetőségét az úrnak, hiszen azzal nem ártasz senkinek. Nem fogom készpénznek venni, hogy jó matracot csinál, csak én is szeretnék viszonylag olcsón egy szivacsot mert 1 hét múlva kikerül alólam a jelenlegi rugós ami nagyon nem jött be.
Meg még azt szeretném kérdezni, hogy azért lehet nála választani, hogy mennyire akarok keményet? Nagyon kőkeményet nem szeretnék, mint ahogy a tiedet leírtad.
Amúgy ha ilyen keményet kértél, akkor miért kértél ilyen vastagot? Nem lehet hogy egy 10cm-es matrac is ellátta volna ugyanezt a feladatot? Egyáltalán miért jó ha vastag vagy ha vékony?
Én abból indulok ki, hogy mindegy hogy 1cm acéllapon alszol vagy 50cm-en a hatás ugyanolyan. Ez nem igaz egy kemény matracra?
Előzmény: paljoc (1628)
paljoc Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1628

Neeeeem!!! Nekeeeem!!!!

Én kérem a tempurt 2 hétre, én is nagyon szegény vagyok, hallóóó!!!! ;-)

Akár el is megyek érte, nem kell házhoz hoznod! ;-)

 

Persze ez csak vicc, de pl. 2 hétre én is szívesen kipróbálnám ezen a kemény szivacson a 7cm-es Tempurt, sőt, ha valóban olyan hihetetlen jó lenne, lehet, hogy meg is venném...!

Előzmény: Suneey (1627)
Suneey Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1627

Kedves Axióma,

Ki mondta, hogy vegyél bármit is? Másnak sem mondtam nemhogy Neked...
Azt sem mondtam, hogy a matrac a legfontosabb az életben, dehogy.
Csak életünk 1/3-át töltjük rajta, bár nagyjából öntudatlan állapotban (alva), de azért ennek milyensége kihatással van napközbeni teljesítményünkre.

Sajnálom, hogy így kibuktál és ennyire magadra veszed minden szavamat (alaposan kiforgatva), de én nem akartalak megsérteni Téged. (Úgy érzem nem is tettem ilyet.)

Elhiszem, hogy szegények vagytok és tényleg nincs pénzed. A gyermeked egészsége pedig valóban fontosabb mindennél. Mi nem ismerünk Téged személyesen, nem tudhatjuk a körülményeidet, de nem is ez a célja a fórumnak.

Sajnálom, hogy fáj a hátad alvás után és hidd el ajánlanék olcsóbb megoldást, ha tudnék biztosat. DE: Egyik tesómnak pl.: megfájdul a háta a 60kg/köbméter sűrűségű 8cm-es memory-n, de a 85kg/köbméteres 7cm tempuron tökéletesen alszik. -->> Ezért nem mondhatom Neked azt, hogy jó egy olcsóbb memory is mert nem feltétlenül van így.

Első körben javaslom próbáld ki az 5cm-es Jyskes "Wellpur" fedőmatracot (a boltban) Ez a legolcsóbb a világon amit kapni lehet emlékezőhabból. Én kipróbáltam többször is, szerintem nagyon keveset ér, de Paljoc szerint használható.

Annyit tudok tenni, hogy 2db 80x200x7cm-es Tempur fedőmatracot odaadok 2 hétre ingyen, hogy ki tudjátok próbálni...
Ha komolynak érzed a hátfájásod és a matracban keresel megoldást rá, akkor ezt tudom felajánlani. Ha jónak találjátok, kitalálunk valami megoldást.
Előzmény: Axióma (1626)
Axióma Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1626
ROTFL :)
Jelzem, fogyasztovedo tarsadalmi munkakorkent kepzelem el az ilyen rabeszelogepek kiirtasat a fogyasztok kornyekerol... szoval nem engem konkretan zavar, hanem a joerzesemet.
Előzmény: paljoc (1625)
paljoc Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1625

Minek bosszantod Magad???

 

Nézd, ideírom:

 

Mindenki idióta aki nem vesz TEMPURT!!! TEMPUR, értitek, minden más fos!!!!

 

No, felidegesítettelek??? Ugye nem! Hát akkor...???   :-)))

 

Inkább nézd meg reggel a fórumon, hogy tudtam-e aludni a betonszivacson!!!

 

/kispolszki, áááá, borzalom, hogy lehet olyant megvenni???? BMW érted,új 7-es BMW!!!/ :-)))))

 

Szóval nyugi szerintem, írjon mindenki amit akar, át kell srollozni a hülyeséget! ;-) 

Ha meg reklám, azt  a modi majd kiszedi!

Előzmény: Axióma (1622)
paljoc Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1624

Az olyan közepes szerintem! 22-es van pl. néhány gagyi Jysk-es rugóson, az fos puha,  30-ast használ a legtöbb olyan 30 ezer ft-os kategóriájú PUR vagy hideghab matrac! Az én 45-ös matracom már atomkemény! Szóval ha nem vagy nehéz, értsd kb. 60kg akkor akár jó is lehet....szvsz...

Jónak az számít, ami Neked kényelmes. Függ testsúlytól főleg, meg hogy derékfájós vagy-e, stb... 

Előzmény: messi83 (1623)
messi83 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1623
Sziasztok!

A 30-as PUR hab az milyennek számít? Puha, kemény? Mettől meddig mérik ezt egy skálán? Melyik számít jónak?
Axióma Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1622
Na itt mar vegkepp elszakadt az a bizonyos cerna!
Legy szives kolcsonozz nekem a korabban mar leirt feltetelekkel 4 fo reszere altalad reklamozott (de nem nalad vasarolt, mar csak elvbol sem) matracra, vagy ha neked erre nincs penzed, akkor meg ne dumalj! Az autom konkretan 32e Ft-ba kerult (20+ eves kispolszki), na ezzel peldalozz! Az, hogy NEKED a matrac a legfontosabb, csak abbol adodik hogy ebbol van uzleted, de ez nem univerzalis igazsag. En most koltok el kb. hasonlo autonyi osszeget arra, hogy a gyerek hallasa logopediailag is javuljon - TB ful-orr-gege szerint "nem beteg", igy fizetos rendelesen -, es igy a beszede jo legyen, mehessen a dislexia veszelye nelkul iskolaba. Az en hatam, ami nem is olyan veszes csak idonkent faj (es egyaltalan nem biztos hogy a matraccal osszefuggesben) az nem er nekem 100-200e-et. A gyerek tudasa (per darab, mert a masikkal is vegigcsinaltuk) 30-35e-et siman. De az altalad dobalt osszegek mar befektetesi tetelek, es en csak olyanba fektetek, ami megterul (tobbszazezer szigetelesre). Es ha az alvasra 35e-et szannek, akkor se turnem el, hogy ezert sertegess! Ne szolj hozza, vagy ajanlj ennyiert!
Előzmény: Nalcthoe (1619)
paljoc Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1621

Na, kipróbáltam a matracot az elébb csak úgy érzetre ha ráfekszem Wellpurral és anélkül! :-)

Utóbbi esetben alvásra alkalmatlannak tartanám! ;-) De ezt tudtam is, engem semmi nem érdekelt, csak az, hogy ne süppedjen be a  fenekem alatt semennyire!

Az Auchanos rottex Pur-Kokusz kombináció is kemény amúgy, bár nem ennyire, viszont azon éreztem egy idő után, hogy derék-fenék tájon az én súlyomat nem bírja és egész éjjel fészkelődtem rajta, húzódtam ki a szélére, mert ott keményebb volt! Ha megnyomkodom tenyérrel, érzem is, hogy már így egy év után a szivacs anyagszerkezete változott, gyengébb ahol a nagyobb terhelést kapja!

Feleségemnek viszont tökéletes! /50kg/

 

Tehát, ha nekem beválik ez a kárpitos féle matrac, akkor bátran kijelentem majd, hogy kis súlyú hölgyeknek Rottex Pur-kokusz 16cm-es matrac 23000-ért, testesebb párjuknak kőkemény csináltatott  szintén 16cm-es 19000-ért, de mindkettő egy gagyi memory, pl. Jysk fedővel!!! Elhiszem, hogy ezek, mint memory matracok nem funkcionálnak, de sokkal komfortosabb érzés feküdni ezeken a viszonylag kemény ill. nagyon kemény matracokon, ha rajta vannak!

De ezt csak majd jónéhány alvás után fogom csak mondani, ha tényleg beválik... :-)

 

Különben kipróbáltam a Tempurt is, mint régebben írtam, nem volt rossz, érdekes ahogy felvette a formámat, de hogy milyen lenne egész éjjel, mikor pl. fordulnék egyet, háááát....az tényleg más, mint az én memory-m, az úgy tartotta a formát, amit belenyomtam, hogy csak néztem....fene tudja milyen lenne!!!???

 

Előzmény: Nalcthoe (1619)
Suneey Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1620
Sunney voltam, csak a kollégám címéről!
Előzmény: Nalcthoe (1619)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1619
Na tessék! Elég rendesen ellaposodott a fórum jópár nappal ezelőtt.

Egyet szóltam és ismét felpezsdült.:)

Paljoc: Nem Rád értettem a 35 ezer/ élet egyharmada megjegyzést. Te ügyesen megoldottad a dolgot, bár a 48kg/köbméteres 5cm-es Jyskes fedőmatrac semmit nem fog érni. (Főleg a Te súlyodhoz képest. Összelapul 0.5cm-re és ugyanúgy fekszel a kemény matracon, mintha ott sem lenne.) De nem baj, tetszik az ötletesség. Ha jó lesz nyert ügyed van, ha nem lesz tökéletes megoldod másképp. Egy próbát mindenhogyan megért. :)

Azoknak akik kritikával illettek: Amit írtam minden tekintetben megállja a helyét. Nem kell rajta se többet, se kevesebbet érteni. Félremagyarázni meg aztán végképp nem kellene, de hát van akitől ezt már megszoktuk, hogy valahol teljesen máshol jár. (Kis ékezetnélkülike.)

Akárki akárhogy jajong itt, a legritkább az a család, akinek TÉNYLEG nem telik valamire, amit szeretnének. (Rájuk természetesen nem is vonatkozik amit írtam.)

Láttam már hajléktalant MBT cipőben és ismerek olyan családot, akik valóban nagyon szegények, de az omladozó házukon több, mint 400 ezerért kicseréltettek 4db ablakot (kölcsönpénzből), pedig a réginek sem volt semmi baja és az új jobban huzatol, mint a régi, mert úgy rakták be a szakemberek.
Olyan embert is ismerek, akinek a legújabb 6-os BMW-je van, de nem tud menni vele sehová, mert ennivalóra is alig van pénze, nemhogy tankolni. Ez volt az álma, megszerezte.

Ki mit tart fontosnak. Ezen múlik, semmi máson. Aki amit igazán fontosnak tart, előbb utóbb megszerzi, anyagi helyzetétől függetlenül.

Sértődgetni nincs értelme. Akinek nem inge ne vegye magára! Paljocnak nem inge, nem is sértődött meg rajta, pedig most csináltatott 20 ezerét matracot.

Vannak akik életük másik 1/3-át az autójukban, vagy az irodájukban töltik és mégsem 35 ezerért vesznek autót meg irodabútort maguknak, hanem legalább 10x ennyiért. Talán az ágyunk is megér egy kicsivel többet a jobb minőség érdekében.

Nem konkrétan, csak általánosságban erre próbáltam rávilágítani...
(Mielőtt egyesek a vasvillát kapkodnák!)
eee991 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1618

szia! elsőre én is elbonyolítottam.. :) összeolvastam mindent amit lehetett... aztán elmentem néhány boltba kipróbálni, és azt választottam amelyiknél úgy éreztem (ez speciel az első boltban volt tehát volt itt még kavarás bőven utána), hogy:

na, ez tényleg ad vmit a pénzért, azaz ha felfekszem rá, nemcsak annyi az érzés, h jólvan ez is egy matrac, és azért biztos lehet aludni rajta :))

és nem az a lényeg h milyen anyagból van, az max tájékozódásnak segít, ha pl tudod h a latex neked túl puha stb akkor már ki se próbálod feleslegesen a következő ilyen matracot...

viszont a választást persze az árkeret is meghatározza, ami nem tragédia egyáltalán, mert tud az ember bármilyen normális ágyon aludni, ebben az évben eddig úgy 4 különböző ágyon aludtam hosszabb ideig (helyváltoztatás miatt), volt köztük ősrégi izé is, azzal sem volt gond. 

ja...paljoc ötlete jó lehet, h utólag amikor van megint pénz, veszel rá még vmi extra réteget. végül is nincs ebben semmi ördöngösség, van X anyagból X cm réteg, Y anyagból Y cm stb.. :) lehet most meg leegyszerűsítem ;)

a 30ezer Ft 90x200-as méret volt? mert akkor sztem nem kirívóan olcsó.. gariban sem segítettek?

egyébként annyi konkrét tanácsot adnék h sztem vigyázz tudjon szellőzni, penész fujj.. :) onnantól vége a matracnak is és rendkívül egészségtelen dolog. a IV. emeletre meg bárki felcipeli, enyémet is oda fogják ma délután.

Előzmény: footfun (1615)
paljoc Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1617
Ja, az kimaradt, hogy a komfortosságát a rátett Wellpur Gold memory fedőmatrac fogja  adni /48kg/m3/,  ami most egy tízes a Jyskben és nekem nagyon bejött, csak eddig az volt a bajom, hogy ami alatta volt matrac, az nem bírta a súlyom!
Előzmény: paljoc (1616)
paljoc Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1616

Én 10 cm-es szivacsot kértem és rá 3-3cm még keményebbet! :-)))

Nem telibe ragasztják a felületet, hanem csak körben és minden rétek között frízvatta van, meg még az oldala is be van vonva, úgy megy rá a huzat!

 

Különben kész van, nagyon alapos munkának tűnik, de betonkemény! Ebbe nem fog a hátsóm belesüppedni! Ma éjjel próba! A kárpitos a keménységen kívül bármilyen rekit elfogad, azt viszont nem, mert ő előre szólt!

Szóval hamarosan beszámolok, milyen az általam kitalált szerkezetű matrac!!! :-)

12
Előzmény: footfun (1615)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!