Keresés

Részletes keresés

elefada Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6113

Van hozzá 4-es és7-es oldat is

Mi a gond? A fejet mivel tisztítod?

Tudnád a hegyit mutatni?

Előzmény: Kecskeb (6107)
elefada Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6112

A kefirrel vagy a tejföllel szerintem annak sem működött, aki leírta. Nem kell mindent készpénznek venni!

Ez panír akart lenni, nem igazán sajt.

 

El akartam küldeni "szellem a fazékban" panírleírás linkjét, ez lett belőle.

Citrommal,citromsavval,ecettel működik.

Előzmény: gyuri860213 (6110)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6111

Szia!

 

Én nem tudok sokat a sajtkészítésről, de az alapján....ez nem sajt.

A sajt így készül:

 

http://www.bekesibio.hu/?s=h%C3%A1zi+sajtk%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9s&search=Keres

 

Üdv

Előzmény: gyuri860213 (6110)
gyuri860213 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6110

Sziasztok.

 

A linken elérhető recept szerint készítettem sajtot, viszont a savó nem igazán akar kiválni, már 3 órája pihen a fazékban. Csíros piaci tej. Forralás után vártam hogy ne legyen túl forró és úgy tettem bele a kefírt. Meddig kell vajon várni, vagy más gond lehet?

http://www.vilagrecept.hu/cikkek/receptek/magyar-tajak-es-etelek/hazi-sajt.html

Kecskeb Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6109

http://www.grando.hu/muszaki-cikkek/muszerek-alkatreszek/merestechnika/digitalis-ph-mero-0-1-ph-pontossaggal-ad-11-1483395909.html?id=1483395909

 

Elvileg igen...de adj még egy kis időt....majd elmondom, ha több tapasztalatom lesz vele...

 

Előzmény: párolt sajt (6108)
párolt sajt Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6108

szia milyen ph mérőt vettél?tudsz vele mérni tejet is sajtot is?

 

Előzmény: Kecskeb (6107)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6107

Hááát....nem irigyellek....de lassan-lassan azért enyhül az idő.

Az én lányaim beálltak az október novemberi ivarzásra....és most kivételesen örülök is neki.

Megvettem a ph-mérőt...szerintem jó lesz...de most még vacakolgatok vele...valami kalibrálási gond lehet...

Előzmény: elefada (6106)
elefada Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6106

Prózaibb. Ami elromolhat, az el is romlik.

Tolnám a napokat, ha tehetném,frászba vagyok, mert 2-3 mindenórásom is van, s egyikbe sem egy van.

Tegnaptól már folyamatos  az éjszakai őrjárat.

Előzmény: Kecskeb (6105)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6105

Szia elefada!

 

Eltűntél.

:-(

Sok a meló?

Hogy bírjátok a hideget?

elefada Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6104

Kettő is van.

1. valami modon biztosítod legalább a 20 fokot

2. ezt a mennyiséget konyhában is megcsinálhatod,

Most, fütetlen helyiségben bármit csinálsz, nem fog menni.

Ötletek, ha hideg van (ez most kevés)

Oltás elött még visszamelegítheted, amit elhült.

Sajtolásnál kevergetés közben is rámelegíthetsz,

Savanyodás alatt tarthatod a hőmérsékletet, ha egy dobozba,( akár papír, akár hűtődobozba) melegvízzel töltött flakont teszel.

Előzmény: párolt sajt (6103)
párolt sajt Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6103

18 liter tejet.felmeligitem 40-re.kultura,30perc után oltom.takaroval bebugyolálom,bár a mühelyben nagyon hideg van.nincs más helyiségem,van valami trükk?

Előzmény: elefada (6102)
elefada Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6102

Fázik!

Hány liter tejet dolgozol fel egyszerre?

Előzmény: párolt sajt (6101)
párolt sajt Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6101

szia kecskeb.

még mindig baj van,nagyon nehezen és nagyon kevés savót ad le a sajtom.nem tudom mi a probléma.

ötletek?

genziana Creative Commons License 2012.02.09 0 0 6100

No látom nem csak nekem fázik a hátsóm kint füstölgés közben:))))

Előzmény: babuci73 (6097)
genziana Creative Commons License 2012.02.09 0 0 6099

Hát az enyémeknek még van egy kis idejük kismamának lenni:)....ezért is írtam, hogy már nagyon várom...de ember tervez...isten végez, majd kiderül, hogy hogyan dolgozott a lányokon Dudlikám:P

Előzmény: elefada (6093)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.08 0 0 6098

Több nekem se...

Mi is csak ebben az egyben cigizünk...de ez lett volna télen a lgmelegebb a sajtnak is...

 

:-((((

Előzmény: babuci73 (6097)
babuci73 Creative Commons License 2012.02.07 0 0 6097

Na látod, nekem iyen sajtom nem lesz:) Annál az eccerű oknál fogva, hogy a mi lakásunkból ki vannak tiltva a cigisek vagy hat éve. Még mi is.... olyan gyorsan szíjjuk a cigit ebben a hidegben a teraszon, mint a kompresszor:-)))

Előzmény: Kecskeb (6096)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6096

Nem.

Nem fogod elhinni...cigarettafüst...

Már csak erre tudok gyanakodni...

Az a legmelegebb szoba, ahol cigizni szoktunk...és oda raktam fel a friss töretet a szűrőben....a szekrény tetejére...itthon voltunk mindketten...kevesebbet szellőztettünk....(a radiátor is rossz volt) ....és szerintem hiába takartam le, szó szerint megkötötte a füstöt....

Előzmény: elefada (6094)
hanimun Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6095

A szalma aranyat ér. Visegrád környékén 3000.-Ft. kérnek egy KISBÁLÁÉRT !

Előzmény: elefada (6093)
elefada Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6094

Esetleg:siló?

Előzmény: Kecskeb (6077)
elefada Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6093

Hali!

Én még nagyon elodáznám, ha tehetném. :-((

Szivem szakad meg, hogy 10.-től szülőszobások a kecsók.

Hordók tele szalmával bekészítve,melegvizes palackok, cserepek készenlétben, de akkor is félelmetes idő vár ránk a hétvégén. Kihagynám...

Előzmény: genziana (6087)
manettino Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6092

Köszi szépen.

Előzmény: Kecskeb (6091)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6091

Mármint berakhatod a szobába...

Előzmény: Kecskeb (6090)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6090

Ahogy "sajtosferi" mondta:  igen

Előzmény: manettino (6089)
manettino Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6089

Sziasztok!

 

Egy olyankérdésem lenne, hogy egy félkemény sajtot, ha érlelni szeretnék kb 1 hónapig, és beviaszolom, akkor mennyire számít a páratartalom? Valahol olvastam, hogy 80% körüli legyen még akkor is. Láttam itt pár hsz-szel korábban, hogy sajtosferi írta nem számít, de akkor pl berakhatom egy olyan hideg (14fok körüli) szobába, ahol nagyon alacsony a páratartalom (korábban próbáltam ott tartani 1-2 hétig egy gomolyát, de nagyon kiszáradt).

babuci73 Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6088

Szintén zenész! :-))

Előzmény: genziana (6087)
genziana Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6087

Sajtozni akarok, sajtozni akarok....de nem tudok...jó lenne ha végre a lánykáimból kipottyanna az a gyere'k'ecske....

Kecskeb Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6086

Légy üdvözölve a fórumon!

 

Ha van egy kis időd, kezdd el visszafelé olvasni a fórumot....minden egyes feltett kérdésedre megkapod a választ.... kb. 20 hsz.-en belül...

Ha ezután is van kérdésed, nyugodtan tedd fel...valaki mindig válaszol majd.

Előzmény: Sajtella (6085)
Sajtella Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6085

Üdvözlök mindenkit. Kezdő sajtkészítő és fórumozó vagyok. 3 hónapja kezdtem el otthoni tejből sajtokat készíteni, próbálkozni inkább :) Sok kérdés felmerült a sajtkészítéssel kapcsolatban, és nem nagyon találtam rá válaszalt. szeretnék tőletek segítséget kérni, látom hogy itt milyen sok sajtmester megfordul.  Megnéztem Kiss Ferenc videoját is és nagyon szuper volt, nagyon sok mindent lehet tőle tanulni. Nagy tudású ember.

ha a tejet beoltom, akkor mindig 28-32 fok között kell megtenni?most hogy tél van nem lehet esetleg magasabb hőmérsékleten hogy ne hűljön le a formára szedés végére? hány fokosnak kell lennie a töretnek mikor kiszedem ( minimum hőmérséklet)mennyit hülhet?

láttam videot ahol a töretbe sót is tettek.lehet ilyet is?mert én sokat bajlódok a sajt sózásával, vagy sótlan, vagy sós :S. próbáltam sólébe, de úgy is hogy csak besóztam.ha kívülről besózóm és nem nagy a sajt, az is elég? és tartósítja a sajtot?

én ruhában csepegtetni szoktam, szerintetek úgy is kicsepeg belőle a savó rendesen?olyan szép kis gömböcök lesznek, nekem jobban tetszenek mint a szűrős verziók :) bár most kértem a férjemtől egy sajtprést, kipróbálnám azt is.

ha letelt a 24 óra és kiveszem a gomolyát a vászonból. hány fokos hőmérsékletre kell tennem?

köszönöm előre is a segítségeteket !!!!!

Kecskeb Creative Commons License 2012.02.05 0 0 6084

Szerintem nagyon jó alap....

 

 

Az Equus, mint állatgyógyászati termékeket forgalmazó cég ne engedje már meg magának, hogy 2-3 hét alatt küld ki egy árucikket....

Én CMT-t kértem tőlük (tőgygyulladás vizsgálathoz) ....mire megjött, meggyógyult a kecske...

Most képzeld el ezt, valami komolyabb gyógyszerféle...vagy akár csak egy bolhás állatodnak a kezelésére szolgáló szer esetén...

 

Hazudtak is a kiszállítást illetően....elnézést sem kértek...csak örülhettem, hogy a két és fél hete elutalt pénzem ellenértéke megérkezett...

 

Én biztos nem rendelek tőlük többet....meg is mondtam nekik...

 

a Mosonmagyaróváriaktól a péntek reggel rendelt kultúrát hétfőn délben megkaptam...nem hittem a szememnek....

Előzmény: Miska-Maska (6083)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!