Keresés

Részletes keresés

elefada Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6120

Kimaradt:30 perc alatt.

Előzmény: elefada (6119)
elefada Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6119

Hát... ha valós a 6,4a +Chn meglehet túllódítja 5,alá.

A 6,4 Az azt jelenti, már intenzív növekedési fázisban vannak a bacik.

Lágysajtnak pont ez az ideális.

Gomolyának 6,6-6,8.

A 17 órás 5,7 az tök jó!

Az édes tejet NEM érzékelhetően indítja meg a Chn!

Előzmény: Kecskeb (6117)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6118

Most, a 18. órában levő sajtot 5,6 -ra mérte....ez akár jó is lehet...

Viszont az 1 órája CHN-ezett tejett továbbra is 6,4-nek mérte...

Előzmény: Kecskeb (6117)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6117

Úgy ahogy írom....kitesz egy mínusz előjelet a 2 elé:     -2

 

És aztán elindul felfelé ha várok, akár tízig is....

 

Most vettem hűtőautóból tejet és most mértem meg....6,4 -et mutatott....

Most termizálás nélkül 42 fokon belekevertem a CHN-t és megnézem kb 40 perc múlva, hogy mit mutat...

Vajon mennyit savanyít rajta 40 perc alatt?

 

Mértem kb. 17 órás sajtot.....5,7-et mért...nem tudom ez jó e?  Majd még megmérem...

 

Egyébként nagyon dícsérte a csaj....hogy tényleg jól bevált...és mondta, hogy nyugodtam hívjam ha gond van, mert beszél a gyártóval...

 

Nekem is desztillált vizet javasoltak....csak most nincs itthon...

 

Meg kell még szereznem kalibráló folyadékot...

Előzmény: elefada (6116)
elefada Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6116

"Amikor bekapcsolom, a ph számkijelző folyamatosan mozog...változik, mínusz 2-től 10-ig..."

(mi az a minusz2?)

s aztán, beteszed a friss tejbe, mit mutat? Ha beszurod a friss sajtba?

Enyémet desztilált vízbe kell tenni mérés elött és mérés után is. Stabilan beáll.Többször ujraellenörzöm,  nincs eltérés.

Előzmény: Kecskeb (6115)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6115

Mindkettőt elhasználtam tegnap.

A 7-es oldatra azt írta, hogy "rossz"

A 4-es elvileg kalibrálta...kiírta, hogy "OK"

 

Amikor bekapcsolom, a ph számkijelző folyamatosan mozog...változik, mínusz 2-től 10-ig...

 

A két érzékelőt kőrbefogja egy védőburok...de egyébként egy vékony hőmérsékletérzékelő, meg egy gömb alakú (gondolom ph-érzékelő van benne)...

Egyszerűen lemoson csapvízzel, aztán visszateszem a védőkupakba amiben állítólag ph-4 es víz van.

Előzmény: elefada (6113)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6114
Előzmény: elefada (6112)
elefada Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6113

Van hozzá 4-es és7-es oldat is

Mi a gond? A fejet mivel tisztítod?

Tudnád a hegyit mutatni?

Előzmény: Kecskeb (6107)
elefada Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6112

A kefirrel vagy a tejföllel szerintem annak sem működött, aki leírta. Nem kell mindent készpénznek venni!

Ez panír akart lenni, nem igazán sajt.

 

El akartam küldeni "szellem a fazékban" panírleírás linkjét, ez lett belőle.

Citrommal,citromsavval,ecettel működik.

Előzmény: gyuri860213 (6110)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6111

Szia!

 

Én nem tudok sokat a sajtkészítésről, de az alapján....ez nem sajt.

A sajt így készül:

 

http://www.bekesibio.hu/?s=h%C3%A1zi+sajtk%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9s&search=Keres

 

Üdv

Előzmény: gyuri860213 (6110)
gyuri860213 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6110

Sziasztok.

 

A linken elérhető recept szerint készítettem sajtot, viszont a savó nem igazán akar kiválni, már 3 órája pihen a fazékban. Csíros piaci tej. Forralás után vártam hogy ne legyen túl forró és úgy tettem bele a kefírt. Meddig kell vajon várni, vagy más gond lehet?

http://www.vilagrecept.hu/cikkek/receptek/magyar-tajak-es-etelek/hazi-sajt.html

Kecskeb Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6109

http://www.grando.hu/muszaki-cikkek/muszerek-alkatreszek/merestechnika/digitalis-ph-mero-0-1-ph-pontossaggal-ad-11-1483395909.html?id=1483395909

 

Elvileg igen...de adj még egy kis időt....majd elmondom, ha több tapasztalatom lesz vele...

 

Előzmény: párolt sajt (6108)
párolt sajt Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6108

szia milyen ph mérőt vettél?tudsz vele mérni tejet is sajtot is?

 

Előzmény: Kecskeb (6107)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6107

Hááát....nem irigyellek....de lassan-lassan azért enyhül az idő.

Az én lányaim beálltak az október novemberi ivarzásra....és most kivételesen örülök is neki.

Megvettem a ph-mérőt...szerintem jó lesz...de most még vacakolgatok vele...valami kalibrálási gond lehet...

Előzmény: elefada (6106)
elefada Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6106

Prózaibb. Ami elromolhat, az el is romlik.

Tolnám a napokat, ha tehetném,frászba vagyok, mert 2-3 mindenórásom is van, s egyikbe sem egy van.

Tegnaptól már folyamatos  az éjszakai őrjárat.

Előzmény: Kecskeb (6105)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6105

Szia elefada!

 

Eltűntél.

:-(

Sok a meló?

Hogy bírjátok a hideget?

elefada Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6104

Kettő is van.

1. valami modon biztosítod legalább a 20 fokot

2. ezt a mennyiséget konyhában is megcsinálhatod,

Most, fütetlen helyiségben bármit csinálsz, nem fog menni.

Ötletek, ha hideg van (ez most kevés)

Oltás elött még visszamelegítheted, amit elhült.

Sajtolásnál kevergetés közben is rámelegíthetsz,

Savanyodás alatt tarthatod a hőmérsékletet, ha egy dobozba,( akár papír, akár hűtődobozba) melegvízzel töltött flakont teszel.

Előzmény: párolt sajt (6103)
párolt sajt Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6103

18 liter tejet.felmeligitem 40-re.kultura,30perc után oltom.takaroval bebugyolálom,bár a mühelyben nagyon hideg van.nincs más helyiségem,van valami trükk?

Előzmény: elefada (6102)
elefada Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6102

Fázik!

Hány liter tejet dolgozol fel egyszerre?

Előzmény: párolt sajt (6101)
párolt sajt Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6101

szia kecskeb.

még mindig baj van,nagyon nehezen és nagyon kevés savót ad le a sajtom.nem tudom mi a probléma.

ötletek?

genziana Creative Commons License 2012.02.09 0 0 6100

No látom nem csak nekem fázik a hátsóm kint füstölgés közben:))))

Előzmény: babuci73 (6097)
genziana Creative Commons License 2012.02.09 0 0 6099

Hát az enyémeknek még van egy kis idejük kismamának lenni:)....ezért is írtam, hogy már nagyon várom...de ember tervez...isten végez, majd kiderül, hogy hogyan dolgozott a lányokon Dudlikám:P

Előzmény: elefada (6093)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.08 0 0 6098

Több nekem se...

Mi is csak ebben az egyben cigizünk...de ez lett volna télen a lgmelegebb a sajtnak is...

 

:-((((

Előzmény: babuci73 (6097)
babuci73 Creative Commons License 2012.02.07 0 0 6097

Na látod, nekem iyen sajtom nem lesz:) Annál az eccerű oknál fogva, hogy a mi lakásunkból ki vannak tiltva a cigisek vagy hat éve. Még mi is.... olyan gyorsan szíjjuk a cigit ebben a hidegben a teraszon, mint a kompresszor:-)))

Előzmény: Kecskeb (6096)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6096

Nem.

Nem fogod elhinni...cigarettafüst...

Már csak erre tudok gyanakodni...

Az a legmelegebb szoba, ahol cigizni szoktunk...és oda raktam fel a friss töretet a szűrőben....a szekrény tetejére...itthon voltunk mindketten...kevesebbet szellőztettünk....(a radiátor is rossz volt) ....és szerintem hiába takartam le, szó szerint megkötötte a füstöt....

Előzmény: elefada (6094)
hanimun Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6095

A szalma aranyat ér. Visegrád környékén 3000.-Ft. kérnek egy KISBÁLÁÉRT !

Előzmény: elefada (6093)
elefada Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6094

Esetleg:siló?

Előzmény: Kecskeb (6077)
elefada Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6093

Hali!

Én még nagyon elodáznám, ha tehetném. :-((

Szivem szakad meg, hogy 10.-től szülőszobások a kecsók.

Hordók tele szalmával bekészítve,melegvizes palackok, cserepek készenlétben, de akkor is félelmetes idő vár ránk a hétvégén. Kihagynám...

Előzmény: genziana (6087)
manettino Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6092

Köszi szépen.

Előzmény: Kecskeb (6091)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6091

Mármint berakhatod a szobába...

Előzmény: Kecskeb (6090)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!