A linken elérhető recept szerint készítettem sajtot, viszont a savó nem igazán akar kiválni, már 3 órája pihen a fazékban. Csíros piaci tej. Forralás után vártam hogy ne legyen túl forró és úgy tettem bele a kefírt. Meddig kell vajon várni, vagy más gond lehet?
18 liter tejet.felmeligitem 40-re.kultura,30perc után oltom.takaroval bebugyolálom,bár a mühelyben nagyon hideg van.nincs más helyiségem,van valami trükk?
Hát az enyémeknek még van egy kis idejük kismamának lenni:)....ezért is írtam, hogy már nagyon várom...de ember tervez...isten végez, majd kiderül, hogy hogyan dolgozott a lányokon Dudlikám:P
Na látod, nekem iyen sajtom nem lesz:) Annál az eccerű oknál fogva, hogy a mi lakásunkból ki vannak tiltva a cigisek vagy hat éve. Még mi is.... olyan gyorsan szíjjuk a cigit ebben a hidegben a teraszon, mint a kompresszor:-)))
Az a legmelegebb szoba, ahol cigizni szoktunk...és oda raktam fel a friss töretet a szűrőben....a szekrény tetejére...itthon voltunk mindketten...kevesebbet szellőztettünk....(a radiátor is rossz volt) ....és szerintem hiába takartam le, szó szerint megkötötte a füstöt....