Keresés

Részletes keresés

dodala Creative Commons License 2009.05.17 0 0 22
Két konyhabutoros van, a Mobilan és....melyiket rúgta ki a Cordia?
Előzmény: pascas (21)
pascas Creative Commons License 2009.05.12 0 0 21
A konyha bútoros cég megkeresett már valakit?
pascas Creative Commons License 2009.05.12 0 0 20
Áfa dologgal egy kiskapu van szerintem, ha julius 1 előtt fizetsz. A Cordia ad pár % további kedvezményt ha juni 1 előtt.
dodala Creative Commons License 2009.05.09 0 0 19
Fel kéne pörgetni a fórumot, a Cordia Madárhegy fórum izzik, pedig jóval kevesebb a beköltöző. Tiszta karnevál a fórum, ha betesznek egy új ablakot vagy ha szombaton megjelenik egy segédmunkás a munkaterületen....:)

ÁFA problémátok nincs? Kiskapu nincs?
gloster Creative Commons License 2009.05.06 0 0 18
Szasztok,

Hát én sem vagyok meggyőződve a nyári átadásról. Ha megnézed a Premier Házat, akkor az tulajdonképpen kész van de még mindig nem laknak benne.

A sétányból szerintem meg amíg a szembe lévő ház nem lesz kész még csak ne is álmodj megtartják a teherforgalomnak szerintem.

Az átadás után, kb 2-3 hónapos procedura lesz a kulcsátadás, mert 200 akárhány lakás számold csak ki ha napi 5-öt adnak át az kb. 100 lakás / hó (20 munkanap /hó)...

Jó móka lesz, bár ott tartanánk már hogy iszunk egy sört a földszinti kávézóban...

Vik
Előzmény: pascas (17)
pascas Creative Commons License 2009.05.05 0 0 17
Sziasztok!

Én is a Fontana házban vásároltam lakást és eddig nem vagyok megelégedve velük, az előszerződés szerint (persze a kötbér végszerződéshez kötött így érthető) már ott kellene leknom :(. Pár dolog amire kiváncsi lennék másnak mi a tapasztalata.

1. Nem vagyok építész, de amikor kimegyek az építkezésre nem tűnik hihetőnek, hogy ők a fontana házat 2 hónap múlva készre jelentik. Az alsó szinten látom a vasbetont mindenhol. Remélem nem akarnak úgy átadni egy lakást, hogy a lakás kész de a lépcsőház meg a többi nincs. Valakinek nem sikerült kihúzni belőlük valami hihető dátumot amikorra tényleg kész lesznek? Nem gond, csak tudjunk tervezni vele.

2. A Cordia írt mail-t, hogy a konyhabútort készítő céggel (hozzáteszem akivel én szerződtem nem ő, így kicsit nem is értem) felbontotta a szerződést és így egy másik cég végzi majd el a munkát. Feltételezem nem csak az én esetemben történt ez, én még nem kérdeztem rá, hogy az árat ez érintené -e ez? Jogilag szerintem abszurd lenne, de nem tudom ők mire gondolhatnak.

3. Kötbér. Amennyiben a 16+3 hónapot túllépik, kötbért kell fizetniük havi netto 1%-ot ha jól emlékszem. Ez ugye a vásárlói oldalon bevétel lesz (a kötbér nem a lakás vételárát csökkenti, hanem külön tétel amit a kötelmet vállaló fél fizet), tehát adóköteles. Valaki egyeztetett már velük, hogy a kötbért nem pénzben, hanem termékben kérné, pl konyhagépben? Hajlandóak lennének erre?

4. Mi a helyzet a többi épülettel? Pl. a Sun Resort? A cordia honlapján még mindig az áll hogy 2009. év elején kezdik építeni ami nyilván nem igaz, mert május van, ott meg őrzött parkoló. Mikor kezdik el, és főleg mikor fejezik majd be? Szerintem semelyikünk nem bánná, ha nem 5 évig kellene építkezés mellett élnie.

5. Sétány. A Nagy templom utcáig mikorra készül el? Amíg a City Garden nincs kész nem, azt gondolom.

6. Van infoja valakinek arról, hogy készre jelentés után kb. mennyi idővel vehető használatba ténylegesen egy lakás? Tapasztalat?

Üdv,
ui.: házat építeni nem tudok, de szívesen segítek! :)
gloster Creative Commons License 2009.04.21 0 0 16
Sziasztok,

Én is a Fontana házban vettem 2 lakást. Egy mai telefon alapján a készültség 77%-os. Nem tudom, hogy ebből mi az igaz valójában havonta kijárok az építkezésre és nekem úgy tűnik, hogy belassultak és nem lesz meg az ígért időpontig - júliusig.

Valakinek bármilyen infója?
adamsski Creative Commons License 2009.04.15 0 0 15

Hali mindenkinek,

 

A szomszédos forumbol irok nektek. - Cordia Terrace Residence - Madárhegy

Nálatok mi a helyzet, hogy alakul az építkezés? Mindenki meg van mindennel elégedve?

dodala Creative Commons License 2009.04.13 0 0 14
Az adásvételi szerződés totálisan hátrányos elemei nyilvánvalóak voltak számomra, mikor alírtam, viszont kárpótolt érte a tudat, hogy részese lehetek a csodának, amit Corvin-sétánynak hívnak....:)

A kijelölt képviselőség egyébként bevett szokás és nagyon nehéz megszabadulni tőlük, cserébe általában profikról van szó, akiknek ez a szakmájuk. Képzeld el, ha 150 lakó a mai Magyarországon leül és elkezdi megbeszélni, hogy ki legyen a képviselő.....káosz.
Előzmény: pablo13 (12)
thuthankamon Creative Commons License 2009.04.09 0 0 13

Szia!

Ugyan az adásvételi szerződésben segíyteni nem tudok.De némi támpontot nyújthat neked ha tudod milyen a beruházó.

A 120-as tömbön nem fizette ki a megrendelt pótmunkálatokat.A generálkivitelező levonult mert 120millióval tartoznak.Az utolsó infóm szerint a Beruházó valami embere vezette az építkezést.Mert nem volt már senki aki beváálalta volna.Persze magyarázat mindig volt a nem fizetésre.Amit persze jogilag nem tudtak alátámasztani.Olyan szerződést kötöttek a Generállal hogy utána beforgatták.Gyanítom pár hónapon belül megszűník a beruházó cég és egy más név alatt fogja végig futtatni a projektet.Nem ijerszgetni akarlak,csak óvatosságra intelek.Legyél nagyon körültekintő nehogy átverjenek,és szerintem mindenképpen halgass az ügyvédedre.De biztosd vagyok benne,hogy ha ügyvéddel mész a szrződésaláírásra van mód a módodstásra.Ja és jó ha tudod.Ha csúsztík a lakásod átadása lakói ködbért kell hogy fizessenek veled.Kérsél a beépített anyagokról kivitelezöi nyilatkozatot.Ebben az áll,hogy I.oszt anyagok vannak beépítve és I.oszt minőségben.Igy kötnek szerződést az alvállalkozókkal.(legtöbbször szar minőséget építenek be)

Előzmény: Jackopower (11)
pablo13 Creative Commons License 2009.03.29 0 0 12
 

Kedves Corvin sétány jövendenbőbeli lakók.

 

Érdeklőni szeretnék Cordiás  adásvételi szerződésekkel kapcsolatban.

A Cordia City Gardenben vettem lakást és az adásvételi szerződés aláírása előtt állok.

A szerződéssel kapcsolatban több ügyvéd óvatosságra int, sőt egyesek alá sem írnának ilyen szerződést. Véleményük szerint:

„Az adásvételi szerződésben az eladó jogai kiterjedtek, a vevőé szinte a tudomásulvételre korlátozódnak,” – mondják a szakemberek.

Egyszerű halandónak is érezhető a szerződésből a nagy aránytalanság.

Számomra a legfurcsább, hogy az az eladó teljesen kivonul a szavatossági problémák (hibás teljesítés) kezeléséből. A felmerülő problémákkal a kivitelezőhöz kell fordulnom.

Továbbá:

Az eladó, mint alapító általi szerződéskötések a társasház nevében: határozott idejű szerződéseket köt már előre, amiket csak nehezen lehet felmondani.  Az egész társasházi szabályozás nem tetszik, illetve hallottam már olyan esetekről, ahol visszaééltek az eladó által előre megkötött szerződésekkel.

Próbálkoztam a Cordiánál, de Ők nem igazán hajlandóak a változtatásra, mivel nagyon sokan aláírták és állítólag csak nekem vannak gondjaim.

 

Érdeklődni szeretnék főleg Cordia City Garden adásvételi szerződéssel kapcsolatban szerzett tapasztalatokról, de más Cordiás adásvételi szerződéssel kapcsolatos tapasztalatokat is szívesen veszek.

 

Segítségeteket előre is köszönöm.

 

Üdvözlettel,

Pablo

mosoly1@yahoo.com

Jackopower Creative Commons License 2009.02.04 0 0 11
....Sziasztok!

 

Egy másik lakóparkból vagyok.

Arra kérlek benneteket, hogy ha tudtok, küldjetek képviselőiteknek pár sort a bevezetendő (feb. 16-án akarják megszavazni!) Áfa növeléssel kapcsolatban. Minden bizonnyal egységes az adv. szerződés, így nektek is az szerepelhet benne hogy mikor folyósít a bank akkor  kell az akkori áfa törvény szerint fizetni. Így jelentősen akár milliós nagyságrenddel is növekedhet a vételár. Úgy hiszem, ha sokan jelezzük, akkor  a megszavazás napján, talán pár képviselő felszólal és úgy szavazzák meg hogy az korrekt legyen, azaz életbe lépése után kötött adv. szerződésekre vonatkozzon. Köszönöm hogy elolvastátok, és ha léptek ez ügyben, mely közös érdek.

 

Köszönöm
klarknova Creative Commons License 2008.09.24 0 0 9

Sziasztok !

 

Mi a családommal vettünk egy sétányra néző lakást a Cordia City Gardenben.

 

A cég(cordia) véleményem szerint nagyon profi, az árakat folyamatosan, ha jol tudom 3 lépcsőben emelték ennél a háznál, és 85 % elkelt már, pedig még jóval több mint 1 év van az átadásig.

 

A Premier 100 %-ban elkelt és 1-2 honapon belül átadják, a Fontanaban pedig még van egy-két lakás. Magával a koncepcióval, illetve a házak méretével kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok, de úgy gondolom, a fejlesztő, illetve az ár miatt (első napja az értékesítésnek) megérte.

 

Kiváncsian várom, hogy idetalál-e még valaki, vagy 2-300 üres/bérelt lakással leszek egy házban.

 

Üdv:

 

L

liliana01 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 8
A Premier házban állítólag minden lakás elkelt.
A Fontana jött utána, a Futó, Nagytemplom közötti tömbben , a sétány északi oldalán.
A Fontanaval kapcsolatosan írtam a Corvin-Szogony projektben.

Ezután jött vele szemben a sétány déli oldalán a City Garden .
Hogy mitől garden azt nem tudom, a tömbbel körülzárt udvarra mind a négy oldalról 9 emeletnyi lakásból lehet egymás fazekába látni. Igaz a legfelső szint, mint ahogyan ez szokásos tetőkertes. És az 5.emeleten is van egy pár zsebkendőnyi zölddel bíró lakás.

A Premiernek a legnagyobb a készültségi foka, de elég sok lakásnak van már gazdája a másik kettőben is.
Jó lenne ha idetévedne valaki akinek ott lesz lakása, és első kézből tapasztalja a dolgokat.

A sétányra néző lakások valószínűleg kellemesek leszenek, de Nagytemplom utcára révezetik(ték) az Üllői útról balra kanyaródó sávot is, valamint a Futó is elég forgalmas.
Liquidz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6
Nem akarjuk feléleszteni ezt itt?
liliana01 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 5
A Premier házat kicsit alaposabban megnéztem. A VIII.ker.Corvin-szigony projekt 123. hozzászólásában bővebben leírtam .
Előzmény: Beamter Pubi (4)
Beamter Pubi Creative Commons License 2006.07.31 0 0 4
Igaz, de attól tartok, hogy mint a Ferencváros rehabilitált részén, itt is csak egyre feljebb mennek az árak. A ház egyébként - az átmenő forgalmat leszámítva - jó helyen lenne, nem közvetlenül a sétányon. Ez fontos, gondolom senki nem akar a nyüzsgő részen lakni.
Előzmény: hiperbola (3)
hiperbola Creative Commons License 2006.07.21 0 0 3
Sztem ha nyugit akarsz, akkor semmiképp se az első ütemben vegyél, rumli lesz még egy jó darabig.
Előzmény: Beamter Pubi (-)
Beamter Pubi Creative Commons License 2006.07.20 0 0 2
Vevők, érdeklődők?
Beamter Pubi Creative Commons License 2006.07.18 0 0 1
Na, akkor ez is megvolt.Érdemi hozzászólások következnek.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.17 0 0 0
Jé, egy nullás.

0
Beamter Pubi Creative Commons License 2006.07.17 0 0 topiknyitó
Elkezdődött a Corvin sétány első házának, a Premier-ház lakásainak értékesítése. Gondoltam, benevezek, de aztán a honlapon láttam, hogy pont a Nagy Templom utca lesz az egyik legforgalmasabb útvonal a területen. Lehet, hogy egy kicsit még várnom kellene?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!