Keresés

Részletes keresés

sziporka66 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 4174

 

Cora4

Nekem ilyen élményem még nem volt, de rosszul hangzik.

 

Kaptam gyógyszert  Apranax film tabletta, ha valaki tud valami jót és rosszat róla, majd írjon.

Állítólag a háziorvosom szerint ez a legjobb. Én ezt nem ismerem.

Mindig tartok itthol gyógyszert hátha beáll a gerinc, akkor legyen mihez nyúlni.

A válaszotokat előre is köszönöm, majd feldobom a képet.

 

Szorgos

A könnytár azért jó, rengeteg jó egészség könyv közül lehet választani.

Én meg szeretem a régi könyveket is.

 

Előzmény: Cora4 (4172)
Cora4 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 4173
Sziasztok kedves Topiklakók! Már régebben írtam ebben a topikban, hogy nekem be szokott válni a propolisz-tinktúra, és most újra felhívom a figyelmeteket erre a természetes gyulladás-és fájdalomcsillapítóra---amennyiben biztos nem vagytok allergiások rá! A cseppeket két formában szoktam alkalmazni(ha eszembe jut---pedig rendszeresen kellene): egyrészt 20-30 cseppet egy pohár vízben felhígítva megiszok, a másik módszer pedig a krémes bemasszírozás...ez utóbbit úgy szoktam csinálni, hogy a bal tenyerembe teszek egy kevés testápolót, arra csöppentek kb. 10 csepp propolisz-tinktúrát, majd szépen összekeverem a cseppeket a krémmel a tenyeremben...ezek után a jobb ujjaimmal egyszerűen felkenem a fájó testrészre. Egy ismertetőben olvastam, hogy a propoliszban lévő anyagok fájdalomcsökkentő hatása HATSZOR erősebbek, mint a Novocain. Próbáljátok ki, de hangsúlyozom, van akinél allergiás reakciót vált ki, és az nagyon veszélyes, tehát csak az használja, aki bizton tudja, hogy neki nem árt.Az így otthon kikevert propolisz-krém sokkal olcsóbb, mintha készen vennétek meg, nem beszélve róla, hogy a bevált testápolókrémetek biztos jól beszívódik. Propolisz-tinktúrát a mézes-boltokban lehet kapni, de gondolom a gyógynövényszaküzletekben is van. Akinek van méhész ismerőse, érdemes ott megvenni. Én utoljára 400 forintért vettem egy valamivel több, mint fél decit.
Cora4 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 4172
Szia Sziporka! Kb. két hete-amikor újra bedurrant a kersztcsonti részem- a doki egy Donalgin, Voltaren, Mydeton szuri-"koktélt" adott 5 napon keresztül. Az első négyet a jobb fencimbe adta, az ötödiknél kértem, hogy az menjen a bal fertályra...már bocs, hogy erről írok...de azóta kifejezetten fáj a jobb oldalon a szurik helye, ki tudom tapintani, ha lefekszem a hátamra, érzem, hogy nyomódik és fáj. Így még nem jártam...elképzelhető, hogy a szuri helye ennyire érzékeny legyen mondjuk 10 nap után is? Hallottatok/tapasztaltatok ilyet?
Előzmény: sziporka66 (4166)
Szorgos Creative Commons License 2008.08.26 0 0 4171
:)) na igen az még szemtornának is fárasztó volt. :)

Érdekes, hogy újabban minden széket ergonomikusnak hirdetnek és közben belesüpped az ember és csak görbül benne a háta. Ez a szék nagyon kényelmes lehet!
Előzmény: ica66 (4169)
Szorgos Creative Commons License 2008.08.26 0 0 4170
Szép napot Mindenkinek!

Jó lehet ez a fajta torna nekünk is? Kicsit húzós nekem a lemez ára, nézegettem már a Vaterán meg a teszveszen is torna lemezt de nem nagyon van. :(
Arra a könyvere meg ráugrasztottam egy ismerősöm akiről tudom, hogy jár könyvtárba és kiderült, hogy megszünt náluk és ki is lépett. Az én közelemben sincs. :(
Előzmény: sziporka66 (4168)
ica66 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 4169
Nagyon aranyos vagy Cora4, de én a biliárdos guminő tornáira gondoltam.

Viszont az még éhgyomorral is nagyon nehéz lenne csak követni, meg csinálni főleg nem.

Ezeket, az embereket irigylem, a gerincüket pláne.

 

 

 

 

 

A másik topikba feltettek egy széket itt van:

 

http://www.swingseat.com/indexalt.html

 

Kösz aspen.

Előzmény: Cora4 (4165)
sziporka66 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 4168

 

 

http://www.agipilates.hu/Agipilates_hirlevel_32.html

 

 

Sok sikert az olvasáshoz, freemailba ilyeneket kaptam.

Cora4 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4167
Én ma reggel betettem a kocsiba a pelyvapárnámat, de azt tapasztaltam, hogy ez a közepes méretű párna túl terebélyes a kocsiülésre, így aztán a próba után kiszedtem magam alól...most azon agyalok, hogy el kellene mennem egy kárpitoshoz, ott szokott lenni nagyon kemény szivacs...megbeszélném vele, hogy szabjon belőle egy ék alakot...szerintetek?
Előzmény: nyanya2 (4159)
sziporka66 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4166

Sza rivincze!

Gondolom neked is van hasonlo MRI és CT. felvételed mind nekem, hamár gerincsérv  volt és ezt meg is állapitotta orvos.

2002-év végén már készitettek képeket.

Bíztos jó amit elmondtál, aláírom. viszont kérnék töled hasonlót, ami egyben bízonyiték is. Egy ilyen boriték is jó (de bármi is ), hisz nem osztogatják, ezt csak betegség árán lehett megnyerni.

Sajnos ÉN ilyen bizalmatlan vagyok.

Elöre is köszönöm szépen.

 

Cora  örültem, hogy segíthettem.

Előzmény: rvincze (4158)
Cora4 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4165
Szia Ica!Meg fogom nézni a videót én is!Bocs, hogy mondom, de nekem anno az ORFI-ban azt mondták, hogy tornázni csak felkelés után 3 órával szabad....gondolom, addigra bejáratjuk magunkat...persze nem vagyunk egyformák ebben sem...én csak továbbítom a hallott ismeretet...szép estét Neked is!:)
Előzmény: ica66 (4155)
Cora4 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4164
Sziporka,már eddig is rengeteg hasznos dolgot elmondtál, és jó sok fotót feltettél! Nagyon köszönöm a magam-és mondhatom talán-a topiktársak nevében is!:)
Ez a mostani is nagyon szuper!Köszönöm szépen!
További szép estét!
Előzmény: sziporka66 (4153)
Cora4 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4163
...hát visszacibálod...:)...óránként ki lehet bírni, és ahogy írod, nagyon jól bevált...majd kérdezek még ezzel a tönköllyel kapcsolatban, csak nemrégen értem haza, és nagyon el vagyok fáradva...hozzáteszem, egész jól birta a gerincem a mai napot...nem mondom, hogy nem éreztem-főleg ülésből felálláskor és elinduláskor-, de kiegyeznék, ha mindig csak ennyire fájna...
Előzmény: Szorgos (4152)
Cora4 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4162
Agykontroll? Légyszi írj privit!
Előzmény: rvincze (4158)
Szorgos Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4161
magát a magokat ég nem láttam nem nyitottam ki, de a párnahuzatba szokott lenni jó kis mennyiségű por ahogy dörzsölödnek. A barátnőm aszmatikus rohamokat kapott míg ezen feküdt és mondtam nekem is gyanus valami aztán kiszúrtam, hogy a huzat tele van a porral és azóta került át a fenekem majd a derekam tájára. Ott nem zavar a légzésben. :)
Előzmény: nyanya2 (4159)
Szorgos Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4160
Ez mind szép és jó, gratulálok, de ha nem haragszol azt azért kétlem, hogy minden előzetes tanulmányok nélkül Te csak úgy szellemműtétet hajtottál végre magadon. Az azért nem így működik szerény ismereteim szerint.
Előzmény: rvincze (4158)
nyanya2 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4159
Azért ezt is kell néha portalanítani nem?
Ciha sarkát fejtsd fel és a hajszárító hideg levegőjével portalanítsd / szabadban elvégzendő művelet / majd csapd ki a napra mint a nagyanyáink és újra friss jó illatú lesz.
Mosás tényleg nem javasolt mert még aratnod is kell a végén.
Talán a kocsiba használatos ékpárna is megoldható valami hasonló házi turpissággal.
Agyalok ha nem gond.
Előzmény: Szorgos (4156)
rvincze Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4158
Sziasztok!

Egy héttel ezelőtt elkeseredetten feküdtem az ágyamban, fájt a derekam, de nem is ez volt a legijesztőbb hanem kisugárzott a lábamba is mert az egyik csigolyám kb. egy centivel kijjeb volt mint a többi. Ma már vidáman motoroztam a városban. A gyógyulásom történetét szeretném leirni nektek. Merítsetek erőt belőlem, hogy amikor senki nem ér rá segíteni akkor magunknak kell felvállalni a problémánkat és kézbevenni a sorsunkat.
Menjünk egy kicsit visszább az időben. 14 éves lehettem amikor már derékfájásam voltak, az orvos röntgenre küldött és kiderült hogy el vannak csúszva a csigolyák. Mondta hogy ezzel még sok bajom lesz, de többet nem tudott mondani. Én sem tettem sokat az egészségért, minimális sport, magas, vékony alkat…
A fordulópont 2002 végén következett be amikor gerincsérvet állapítottak meg. Rengeteg időt töltöttem korházakban, rendelőkben, gyógyvízben, súlyfürdőben, masszázsszoba előtt várakozva. És mindenütt székek vannak! Ahol speciálisan gerincsérülteket fogadnak ott is székek vannak a váróban.
Hát én a nadrágomat is alig tudtam felhúzni, nemhogy székről felpattanni ha szólítanak.
Három hónapig voltam táppénzen, de semmire se volt időm, annyi kezelésre jártam. A vége felé jutottam el a Gerincgyógyászati központba ahol azt mondták hogy olatinát lehetne beépíteni a gerincembe, de nem veszélytelen a dolog, jöjjek vissza a végső esetben, de inkább ússzak meg tornázzak.
És lassacskán egyre jobban lettem. 1 év, 2 év szépen elrepült, úsztam, tornáztam és többé-kevésbé normális életet éltem. Aztán voltak tünetmentes időszakok is.
Ehó 17-én egy teljesen ártalmatlan helyzetben ujra jelentkezett a derekam, mintha áramütés ért volna. Pont nem tehettem meg hogy azonnal lefekszem, este már érezhetően sokkal kijjeb volt az 5-ös csigolya és én alig birtam mozogni. El voltam keseredve hogy kaptam pár éve egy esélyt hogy normális életem legyen, és megint elhanyagoltam a mozgást és tessék, ez még ilyesztőbb mint akkor volt. És milyen hülye vagyok és megérdemlem a sorsomat hogy tolókocsiban éljem le hátralávő életemet. Nem is lehettem volna negatívabb.
Gondoltam mielőtt a kés alá megyek csak meg kell próbálni egy-két dolgot, elkezdtem csontkovácsot keresni. A 20-adikai ünnep miatt azonban mindenütt azt kaptam hogy a héten nem dolgozik. Eszembe jutott Dr. Kiem aki annak idején jó munkát végzett rajtam, de ő nemcsak hogy nem dolgozik hanem két hónapos várólistája van. Végül A táltosoknál fogadott egy csontkovács 19-én aki úgy összehajtogatott, ropogtatott, hogy azt hittem ott maradok. A csigolyát azonban nem sikerült a helyére raknia. Úgy volt hogy megyek újra, de már lemondtam. Nem lett jobb a helyzet másnap sem, és én kialakítottam magamnak egy kemény fekhelyet, ezen szép lassan olyan egyenes lett a gerincem mint a puskacső. Fel van polcolva a lábam a megfelelő magasságba hogy minden csigolya a polifoam-ra támaszkodjon. Az LCD monitor a fejem felett néz rám és a billentyűzet rögzítését is megoldottam.
És ekkor elkezdtem meditálni. Volt nekem itthon hanganyag, csak elő kellett venni. Emlékeztek mennyire negatív voltam? A meditálás alatt szellemműtétet hajtottam végre magamon és éreztem közben hogy a csigolya csúszik vissza a helyére. Amikor igazán szarban vagy, nehéz ateistának lenni.
Két nappal ezelőtt szombat esti buliban voltam és jól vizsgázott a testem. Ha hajolok akkor kissé amorf a formája, de ha kiegyenesedek akkor egyenes. Minden nap tornázom és most kicsit fáj a vállam, de ha elmúlik onnattól hátúszás megint.
Bocs hogy ilyen hosszú lett, pedig még le se irtam mindent. Nem vagyok a fórum olvasója, de levélben kereshettek.
Ne feledd, akinek tenni kell az egészségedért az Te vagy. Minden betegségednek Te vagy az oka, Te idézed elő és rajtad múlik hogy meddig tart és milyen súlyos, mert a test csak a lélek kivetülése ebbe a világba.
Szorgos Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4157
Ez aranyos, mindját az jutott eszembe, hogy a vasalódeszka alá kéne egy hidraulika és már kész is a szerkentyű, de mire jó ez?
Előzmény: ica66 (4155)
Szorgos Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4156
Szép napot Mindenkinek!

Köszi az ötlet jóó!
A párna nem csúszkál a cihában mert éppen méretes. Kimosni meg nem is lehetne a tönkölyt, mert gondolom megrohadna, vagy kihajtana itt nekem és lehetne aratni. :)
Előzmény: nyanya2 (4154)
ica66 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4155

Kíváló ötlet, itt a megoldás.

 

 

A könyvet megnézem.

 

 

A keresőbe írjátok be :gerinc.

 

Ott lesz egy "gerincnyújtó szerkezett"( azt hiszem a 3-dik).

 

Érdekes találmány.Jó videózást.Ez olyan mind a Yutuben.

 

http://video.keresom.hu/

 

Ha megnézitek még a gerinc tornákat, na azokat szoktam csinálni reggeli után.

Mit nekem 2-t mütét. Azért utánam ne csináljátok, hátha baj lesz.

Hallom ám, hogy nevetek.

Előzmény: nyanya2 (4154)
nyanya2 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4154
Szia
ötletelhetek?
Tépőzáras megoldáson nem gondolkodtál?
A tépőzár egyik részét ráragasztani a szék támlájára keresztben és hosszában is / két három csíkban gondolom / majd a "párnát is szépen "behálózni" és talán az strapabíróbb.
Ha a cihában csúszkál a párna akkor azt szorosan bele lehet varrni igaz így egy az egyben mehet a mosodába koszoláskor, de talán a helyén marad.
Talán tudod hasznosítani, vagy tovább tudod gondolni mint lehetséges alternatíva.
Előzmény: Szorgos (4152)
sziporka66 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 4153

 

 

 

 

 

 

Találtam ismét a megyei könyvtárba egy érdekes könyvet. Ha tagok vagytok érdemes kivenni: PETE EGOSCUE   FÁJDALOM NÉLKÜL A KOMPUTER MELLET.

Nagyon érdekes gyakorlatokat mutat be, amit nekem a gyógytornász nem mutatott.

Viszont kipróbáltam és meg kell mondjam, hogy jónak találom őket. Olyan mind, ha jóga gyakorlatsor lenne (nyújtó és lazító). Akinek a számítógép a munkaeszköze, véleményem szerint érdemes elolvasni.

 

 

 

 

 

Szorgos Creative Commons License 2008.08.24 0 0 4152
Lányok! Örülök, hogy tetszik a megoldásom. Egy baja van csak a gumis párnának, hogy hamar lecsúszik a hátamtól a az ülepemig. Már gondoltam rá, hogy odaszögelem a támla hátuljához, de a műanyag nem tartaná meg a szöget, na meg gondolom a textil is hamar feladná a küzdelmet. Így aztán óránként vissza kell cibálni a helyére. :)
Cora4 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 4151
Szia Szorgos! Én is köszönöm az ötletet, és külön azt, hogy le is fotóztad! Nekem is van tönkölypárnám, ki fogom próbálni. Ne haragudj, ha majd még lesz kérdésem ezzel kapcsolatban...
További szép estét mindenkinek!
Előzmény: Szorgos (4149)
ica66 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 4150
Ez egyszerű és nagyszerű, hogy így kialakitotad.

Nagyon ötletesnek tartom.

Előzmény: Szorgos (4149)
Szorgos Creative Commons License 2008.08.24 0 0 4149
Szép napot Mindenkinek!

Remélem szép lesz és aranyunk is lesz. Most nézem a vizilabdát és reménykedem. :)

Na székekre visszatérve, én háuilag így oldottam meg a munkaszékem.
Egy kispárnahuzatra varrtam gumiszalagot és azt húztam a támlára a huzatban pedig egy tönköly búza/korpa vagy mi a bánat párna van. / igaz alvásra találták ki, de nagyon porzik és az nem volt jó érzés beszívni./ Aztán azon ültem az is jó volt mert felvette a fenekem alakját, de a derekamnak jobban kellett akkor találtam ki ezt, hogy ne huppanjon a gödörbe a gerincem.
Cora4 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 4148
Igen, nagy kérdés, hogy mivel kellene megtölteni...mert a párna megvarrása gyerekjáték lenne...Ami nekem van-és amin most is ülök- az orvosi műszerboltból való...lehet, hogy amikor vettem volt tartása-már évekkel ezelőtt volt-, de az tény, hogy most egyáltalán nincs, olyan, mintha nem is ékpárnán ülnék...szerintem maga a szivacs ellaposodott a sok használattól...
Köszönöm, hogy írtál, azért várom, van-e valakinek további jó ötlete a töltelékanyagot illetően...
Előzmény: bela2200 (4147)
bela2200 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 4147

Szia. Hát ez nem hungarocell, annál azért puhább. Valami jó minőségű gumi-szivacs lehet, rugalmas, de gyakorlatilag nem nyomódik be a súlyomtól.

Itt Budapesten a Margit körúton vettem a gyógyeszköz boltban (emlékeim szerint nem volt olcsó, és nem adták egészségpénztári számlára. Megpróbálom majd megkeresni a blokkot.)

Ha házilag kellene megcsinálni, biztosan nem a szokványos szivacsmatrac-alapanyag kellene hozzá. Az túl puha. A hungarocell meg túl kemény.
Akkor már inkább valami rafináltan (domborzati térkép szerűen) összevarrt sok réteg pléddel próbálkoznék inkább, de félő, hogy annak sem volna meg a kellő tartása.

 

Előzmény: Cora4 (4145)
Cora4 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 4146
Az ékpárnán kívül a számítógépes székre vettünk egy deréktámasztó párnát. Ez egy erős szalag segítségével akasztható a székre, olyan magasságban lehet "belógatni", ahogy a legjobb a deréknak. Egy domború párnát képzeljetek el, ami a derék fele domború, a szék támlája fele meg egyenes.
Előzmény: bela2200 (4143)
Cora4 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 4145
Nekem is van egy ékpárnám a számítógépes székemben.Már több éve vettük,-orvosi műszer boltban- szivacs a belseje, és sajnos eléggé el van már laposodva. A szivacsbélés miatt egyébként sem volt valami stabil ez az ék alak, besüppedt. Ezért nagyon érdekel az, amelyiket Te mutattál, mert írod, hogy valami tömör gumiféle lehet a bélése. Ezek szerint nem nyomódik be, ha ráülsz? Én kifejezetten autóba szeretném, mert érzem, hogy nagyon belesüppedek az ülésbe, és ez kifejezetten rossz. Szeretném megkérdezni, hogy hol vetted a párnát? Szerintetek házilagosan is meg lehetne csinálni? Mert maga a huzat egyszerű, a bélés a kérdés...gondoltam méretre szabott hungarocellre...szerintetek hülyeség? Van ugyan itthon bőven szivacstábla, de sztem azzal nem lennék ki a vízből, mert összenyomódik...Vélemények?
Előzmény: bela2200 (4144)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!